Új privát üzeneted érkezett!

névtelen!

szerintem beszélj a dokiddal, lehet, hogy nem akar bent maradni a baba magától, és gyógyszerrel visszafordítható, de az is lehet, hogy a méhed kezdett el növekedni, és azt érzed.
a megfázást is kérdezd meg, arra u.is antibiotikumot szedni felesleges(megfázás-vírus, antibiot. pedig baktériumra adják), viszont a lázas állapot veszélyesebb a fejlõdõ idegrendszerre, mint néhány gyógyszer akár az elsõ 3 hónapban is. Szóval szerintem ne otthon tanakodj, azt kérdezd meg, aki igazán ért hozzá és segíteni is tud.
Juli

Vikici Kép

koszi ! Akkor mar van elottem egy pozitiv pelda ... ha mar csaszar(bar ez szerencsere meg nem biztos) akkor mindenkeppen szeretnem epidurallal. Amugy en csak sejtem, hogy a spinalis es az epidural nem teljesen ugyanaz, de majd rakeresek a masik topikban.

udv,
kamelia
kamelia

Szia Kamelia!
Az epidurál - úgy tudom - csak a nagyon erõs fájásokat érzésteleníti, és csak akkor adják be, ha még nem késõ. Ha ugyanis kélsõn adnák be, akkor még mindig hatna a kitolási szakaszban is, az viszont nem jó. A spinálisnál deréktól (illetve kb. mellkastól) lefelé teljesen "lebénulsz". Nekem smmi negatív tapasztalatom nem volt ezzel kapcsolatban, császár után az intenzíven akkorát aludtam, hogy csak na (az "eredményt" a profilomban láthatod:-))).
Szóval ne fél a császártól sem. Én nagyon be voltam tojva, és nagyon nem akartam így szülni, de muszáj volt, és szerencsére egyáltalán nem volt olyan szörnyû, mint mire számítottam. Még aznap este felkeltem (délben volt a császár), és másnaptól gyakorlatilag talpon vagyok.
Minden jót Neked:
Viki
vikici

KnéRita!

Köszi! A bioparoxot használom, de most kipróbálom az infrát is! Kép Remélem, veled is mihamarabb találkozunk a "Friss..."-eknél! KépKépKép

Juli! Természetesen a dokimmal is konzultáltam, de azért a hasfájást illetõleg megnyyugtató (lett volna), ha más is beszámol hasonló tapasztalatokról! Mindegy, végül is elmúlt Kép

kabalanévtelen Kép
Névtelen

Sziasztok Lányok !

Köszönöm a nyugtató szavakat, igazán sokat jelent. Tényleg nagyon nehéz kivárni azt a két hetet, de mindent a babáért.
Kubuka: El is felejtettem a nagy siránkozásom közben gratulálni a babusotokhoz. Elhiszem, hogy elég nagy idõ volt ez a 17 hónap, amit várakozással töltöttetek. És lám itt az eredmény. Még egyszer GRATULÁLOK !
KViki: Köszönöm a jókivánságokat, és a bíztató szavakat. A Ti babusotok mekkora ?

Kinga
Kinga

Sziasztok!

Kubuka!
Az én számításom szerint mivel az utolsó mensi aug. 27, ezért most 7 hetes és 3 napos lennél, de mivel az inszem szept. 13-án volt, tuti, hogy a fogantatás akkor, vagy másnap történt, és ez alapján pedig ma töltöd a 7. hetet, tehát pontosan 7 hetes kismama vagy. Mondjuk nem nagy az eltérés, ha az orvosod meg a védõnõ a kisnaptárjukon "kitekerik" a szülés várható idõpontját, akkor 3 napot hozzá lehet számolni. De mondjuk a babák vagy a kiírt napon születnek vagy nem. Kép Kép
Írjál majd!
Ma veszem át a diplomát a külkeren.
Puszi: Judó
judó

Haliho ,

Na tegnap volt az utolso munkanapom ... Remelem mostmar tudok egy kicsit gyakrabban jonni !

Timici,
Orulok, hogy nincs nagy baj !
A kicsi nallad meg boven raer megfordulni.A 37 hetig kellene nekik , azutan mar kicsi a valoszinusege mert nem fernek el.
A parod nem tudna segiteni ezeket a dolgokat elintezni ?
Szerintem sem erdemes kockaztatni, nem hiszem , hogy jot tenne most neked egy jo kis sorbanallas a TB-nel stb.

Palma,
Hat szorgalmasan gyakorlom az akrobata mutatvanyokat, de eddig nem hiszem, hogy sikerrel. Nem baj, megbeszeltuk a baboval, hogy a 37 hetig kellene megfordulnia, szoval meg van egy kis ideje. Legjobban az "elefantjaras" tetszett Kép

Latom hanyingerrel kuzdessz ... probaldd ki a B6 vitamint.A gyogyszertarban tudni fogjak, mondd nekik, hogy terhes vagy es miert kell.Nekem teljesen elmulasztotta, igaz nekem csak inger volt, tehat en nem hanytam.

Zsuzsi Kép
Ezek szerint akkor egyszerre fogunk tornaszni ... En mar probaltam a zenet is, meg a zseblampat.Ez utobbira nagyon vad mocorgassal reagalt a baba.Elkezdett fordulni is, de erre pont bekemenyedett a hasam ugy, hogy levegot alig kaptam Kép Utanna szegeny meg sem moccant egy fel oraig ...
Talan nem veletlen, hogy a kulso forgatast a dokik ugy csinaljak, hogy elotte benyugtatozzak a mamat ?!
Ha nem fordul be a picur attol meg mehet neked az otthonszules ?

pusz mindenkinek
kamelia
kamelia

Kedves Kabalanévtelen!
Remélem, már elmúlt a torokfájásod, ha mégsem, énnekem a héten nagyon bevált a kamillateás toroköblítés. Elõtte szopogattam mebucaint, bár nem nagyon szeretek várandósan (10. hét)semmi gyógyszert szedni, de ez sem használt. Ekkor ajánlotta az orvos a mézet és a kamillát. CSodát tett velem, és ez tényleg nem árt a picinek.

LÁnyok!
Az Elevitet elég két naponta szedni? Nekem székrekedést okoz,ezért csökkenteni kéne az adagot, de ugyanakkor nem szeretnék vitamin nélkül maradni.

Kellemes hétvégét és pocakosodást mindenkinek
Moncsi
Moncsi

Moncsi: Az Elevitet én minden nap szedem, és nekem is székrekedést okoz, de szerintem ezért ne csökkentsd le az adagot, inkább egyél mellette sok gyümölcsöt zöldséget és hidd el, egy idõ után tök jó lesz a székleted. Nekem is így volt.

Kinga
Kinga

Sziasztok!

Kamélia!
Szívesen válaszolok itt is Neked, de szerintem másold át a kérdést valamelyik anesztes topicba, talán az "mp" a legjobb, mert ott mindenrõl esik szó. Mindet olvasom, ha van rajta forgalom.
Ami az altatást illeti. Mostanában már remélem mindenhol inkább gerincközeli érzéstelenítést használnak csaszihoz. Az altatás a sürgõsségi esetben, vagy akkor esélyes, ha az anyuka nem egyezik bele másba, vagy allergiás az érzéstelenítõre, vagy gerincsérves, pont ott.
Tehát ha lehet jó elõre beszéld meg az anesztesekkel a gerincközeli érzéstelenítést, közben említsd meg az altatás nehézségeit. Sajnos erre a kórképre így látatlanban nem tudok mit mondani, csak, hogy mondd el nekik, pont úgy, mint nekem. Csak akkor lesznek okosabbak, ha látják. Vagy elküldenek gégészhez, hogy bogozza ki, hogy mi hogyan van odabenn, vagy bátrabbak és az mondják, hogy majd akkor körülnéznek, ha muszáj Téged elaltatni.
Milyen magasságban van a scoliosisod?
Nem kizáró tényezõ. Csak ha pont az ágyéki szakaszon van, akkor minden rést nehezebb lehet megtalálni, azaz hosszabb idõt igényel.
Spinál egy szúrás, nehéz esetben is könnyebb megszúrni, mint a másikat, csak mûtéthez.
EDA vajúdáshoz is, csaszihoz is, Neked csak olyan helyen ajánlom, ahol rendszeresen csinálják. Ott megbeszélhetõ, hogy csaszihoz is azt csinálják. Bár az anesztesek a spinált szeretik, mert gyorsabb, egyszerûbb.

Zsuzsi!
Hány hetes a babád?
Szerintem medencevégû fekvésben csak akkor szülj otthon, ha nagyon muszáj.
Pl, ha a kitolási szakban ér oda a mentõ. De akkor is szólj a mentõhíváskor, hogy medencevégû a babád, hogy megfelelõ kocsit küldjenek...
Nem lehetetlen természetes úton szülni ilyenkor, de nagyobb a szövõdmények lehetõsége. Azok elhárítására viszont egy kórházban nagyobb az esély. Viszont arra figyelni kell ilyenkor, hogy az ember lánya olyan kórházat válasszon, ahol nem a második percben döntenek a csaszi mellett.
Remélem azonban, hogy idõben megfordul a babád és semmi problem nem lesz.

Sziasztok!
Snoopy
snoopy

Snoopy!
Ha már itt vagy pofátlanul kérdeznék én is egyet. Ugyan már nem írogatok ide, csak a friss mamisba. Remélem nem bánjátok, hogy most mégis.
Szóval a kérdés: mindenhol arról van szó, hogy ha az elsõ császárral végzõdik, akkor lehet EDA-t, vagy spinált is kérni, vagy marad az altatás, ezt értem, átestem már rajta. De mi van, ha az elsõ császár után esetleg a második is az lenne? Nem tervezett, de lehetséges. Akik már szültek császárral, azoknál is alkalmazható az EDA, vagy esetleg a spinál? Altatást nem nagyon szeretnék, ha nem muszáj, mert most szeretnék végre ébren lenni amikor megszületik babó.
Elõre is köszi a választ.

buksicica
13+2
buksicica

Buksicica!

Majd biztos válaszol Snoopy is, én csak mint laikus, de miért ne lehetne?? Akiknek többedik csaszija van, eleve számításba veszik, gyakran tervezett, ezeknél szerintem kifejezetten a spinál meg az EDA a tipikus (altatás a vészeseti dolog).
Ildi

Ildi
pildi

Kedves Lányok!
Tudnátok nekem segíteni egy kicsit?
Volt Nektek olyan terhességi tünetetek, hogy már tök hamar, a 16-17. naptól érzékeny volt a melletek?
Mi még csak pár hónapja próbálkozunk, de eddig még sosem volt ilyen. Milyen tüneteitek voltak a legelején? Mikortól?

Köszi
Adél
adél

Sziasztok!
Na, én megint jól lemaradtam, de olvastalak benneteket. Nagyon nagyon drukkolok, a köv. 1 hétben minden kiderül, hogy jövök -e közétek "nagyon friss"- nek. Nekem is fájdogál a pocakom,mint Névtelennek, ez még bármi jele lehet szerintem.
Sok szerencsét nektek is!
Andi
andi68

Most latom , hogy a masodik hozzaszolasom eredetileg a "friss kismamikhoz" akartam berakni .. Bocs, mindenkitol !

Snoopy,

Koszi szepen a valaszt !
Scoliozis: Hat nem is tudom, hogy irjam le ... inkabb derek magassag ,ha a koldokomhoz viszonyitunk akkor felette.Remelem igy akkor nem lesz gondd. Gerinc-servrol nem tudok ... remelem ez azt jelenti, hogy akkor nincs is Kép

A korhazban ahova megyek allitolag a szulesek 70%-at epidurallal csinaljak es 24 oran keresztul van aneszteziologus.(Ez Helsinkiben van, az ottani nogyogyaszati klinika.)

Megegyszer koszi a valaszt !

vikici,
Neked is koszi a leirast ! Megneztem az "eredmenyt" a profilodban , nagyos helyes Kép Kép Kép !!!

Kellemes pocaknovesztest mindenkinek Kép

kamelia
kamelia

Adél!

Szerintem simán lehet, de nem szükségszerû. Nekem egy idõben rendszeresen a peteérés idején elkezdett feszülni, és amíg meg nem jött, addig feszült. (kb egy -két nappal elõtte már enyhült) De ugyanígy most, a szinte tuti fogantatás idejében pont akkor kezdett feszülni, ami most maradt is. Tehát ilyen értelemben feszült már akkor, ahogy neked is, viszont nálam volt ilyen terhesség nélkül is. Ja, és nekem sem mindig volt ilyen, csak az elmúlt fél-egy évben, elõtte 4 év tablettaszedés során is volt, de ott a tablettához igazodva. Elõtte viszont sose, még akkor se, mikor terhes lettem...

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Buksicica!
Természetesen. Többedik csaszinál kifejezetten a gerincközelit preferálják a nõgyógyászok is, mert tartanak tõle, hogy összenövések keletkeztek a pocakodban és hosszabb ideig tart, amíg kiszabadítják a babát. Akkor pedig az altatószerekbõl is több jut a babába, mert tovább van az alvó mamában. Ami a kizáró tényezõket illeti, azokat leírtam az elõzõ hozzászólásban. Más nincs. Az elõzõ császár nem kizáró, sõt.

Kamélia!

Gerincsérved biztos nincs. Tudnád, ha lenne. Szerintem kérj EDA-t a csaszihoz is. Sok sikert hozzá! Kép

Snoopy
snoopy

Sziasztok,

kicsit bekukkantottam, mert Nadinet keresem. Kép Mondtad, hogy jössz a friss-be, de sehol se vagy..ide se írtál. Kép Mi van Veletek? Ugye minden rendben?

Mindenkinek jó elsö harmadot,
Pálma
pálma

Sziasztok,

Elnezest, en is uj vagyok, de nagyon szeretnek mar "kozetek" tartozni.
Meg tesztet sem csinalhatok mert nagyon az elejen vagyok.
Segitseget kernek, ha valaki tudna valaszolni nagyon "buta" kerdesemre.
Egy 28 napos tuti ciklus 10. napjan terhes lehet maradni?
A valaszt elore is megkoszonve, s talan par het mulva kozetek tartozvaKép
Aniko
dufi

Szia Anikó!

Bármit lehet. Tudod, az orgazmus pl elõbbre hozhatja a tüszõrepedést...
De ezen kívül általános szabály, hogy semmi sem szabálytalanabb, mint a nõi ciklus szabályossága...

Hajrá!

Snoopy
snoopy

Sziasztok!

Gratulálok minden új pici kismamának!

Pálma Kép
Vagyok csak olvasó üzemmódba kapcsoltam, olvasom ezt a topicot és olvasom a Friss-et is. Kép Oda még nem mertem bejelentkezni, de csütörtökön megyek ultrahangra a vesémmel, mert egy éve vesehomokot állapítottak meg. Azt megyek megnézetni, és akkor megnézzük remélem a picit is. (remélem nem let a homokból kõ) Egyébként jól vagyok, hízni még nem híztam, mondjuk volt rajtam két kiló az esküvõm utáni jólétnek köszönhetõen, gondolom azzal jól el van a baba (meg a mellem se semmi, és már nem annyira érzékeny mint eleinte, kezd hozzászokni a dologhoz), és a régi bugyik kezdenek kicsik lennni. De megígérem, hogy csütörtökön jelentkezni fogok, ha már nem is itt, mert itt kicsit "öreg" vagyok már, de a friss-be mindenképp.

Nadine
10 hét hurrá Kép

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok,

Szeretnek csatlakozni hozzatok. A masodik babamat varom es kb. 6-7 hetes lehetek. Bizonytalansag oka, hogy nem tervezett baba es csak jovo heten kaptam idopontot az orvosomnal(jelenleg nem Magyarorszagon elek es itt kicsit korulmenyesebb a dolog). Egyebkent elsoszulott fiam most mult 2 eves.
Snoopy,
Anno amikor kisfiad szuletett nagyon tetszett a szulestorteneted. Egy ideig nyomon kovettem a tarsalgasotokat, de nem volt eleg batorsagom beleszolni, inkabb csak otletet meritettem. Egyebkent en is aneszteskent dolgoztam a szules elott.
Aniko,
Szerintem is barmi megtortenhet. Szerintem en is valahogy a ciklusom elejen termekenyulhettem meg ahogy most kalkulalgatok.

Angela
Névtelen

Sziasztok,

Snoopy es Angela,koszonom a valaszt. En is kulfoldon elek es mar van egy harom eves kisfiam. Igy nem annyira surgos a teherbeeses, de mivel elhataroztuk, hogy jo lenne egy kistestverKép.A kisfiammal gyogyszervaltas miatt estem teherbe, nem is tudtam,hogy terhes vagyok csak a hatodik hetedik het korul. De most, olyan neheznek erzem a varakozast. Sebaj, fel a fejjel es gratulacio a mar kismamakhoz.Mit gondoltok, ha van valami a pocimban, penteken megyek a nodokimhoz, mar latni fog valamit? Csak ket het korul leszek.
Aniko
dufi

Amiko

Szerintem ha még csak 2 hetes leszel, akkor valszeg semmi nem fog még látszani, de ami késik az nem múlik. Tesztet csináltál már ?
Én most járok a 4-ik hét közepén, és elõzõ héten voltam dokinál, de még csak a megvastagodott nyálkahártyát láttuk. Nagyon bízom benne, hogy jövõ héten kedden már megmutatja magát az én picikém.
Lányok !
Szerintetek, a terhesség elsõ pár hetében a gyengéd házasélet megengedett ? Úgy értem, nem lesz semmi gond ?

Kinga
Kinga

Sziasztok!

Ma megyek dokihoz, remélem minden rendben lesz. Annyira furcsa, hogy semmi, de semmi tünetem nincs. Már a cicifájás is megszûnt. Remélem, nem lesz baj.
Ti hogy vagytok?
Kinga, szerintem megengedett a házasélet, bár én addig óvatso voltam (de fõleg a párom) amíg nem láttuk tutira a bébit, hogy jó helyen van, addig pihentettük a témát. De mindenhol azt írják, meg a doki is azt mondja, hogy amíg jól esik, addig nyugodtan.
Anikó! Üdv. a csapatban!!! Megelõlegezem neked a pár hetes kismamaságot!!!! Bármikor lehet, tüszõrepedés, akár a mensi utáni napon is. Mikor tesztelsz???
Holnapra jó pihit mindenkinek!

Sziasztok
Kubuka
kubuka

Kinga Kép
szerintem is házaséljetek nyugodtan, ha jól esik, és nem érzel semmi bajt Kép ha aggódsz, akkor érdemes megvárni az UH-t, hogy hol tapad, jövö keddig csak kibirjátok Kép
Mi a mai napig vidáman üzzük, na persze nem olyan "mélyrehatóan", de azért bensöségesen, és semmi baj nincs Kép

Pussz és remélem, hamarosan viszontlátunk a "Friss"-ben
Kangi
22+4
kangi

Szia Angela!

Mi ez a nyusziság?
Ha van kedved hozzászólni, akkor tessék-tessék. Senkinek sem harapják le a fejét. Legalábbis az általam látogatott topikokban még nem történt ilyesmi.
Gondolod, hogy mi jobban tudjuk?
Mitõl tudnánk jobban?

Várunk bárhol, jelentkezz.
Gratula a második pocaklakóhoz!

Anikó!
Kéthetes babát még csak a teszt mutathat, más semmi.

Snoopy
snoopy

Kedves Snoopy es mindenki

Nem birtam tovabb es tegnap tesztet csinaltam.
NEGATIV lett
Azutan kiszamoltam, hogy meg nagyon de nagyon koran
van ehhez.
Megprobalom turtoztetni magamKép, de nem konnyu.
Annak ellenere, hogy nagyon varom a masodik terhesseget
olyan furca, de ugy erzem mintha merenyletet kovetnek el az elso fiam ellen. Olyan jol megvoltunk eddig es tudom, hogy a masodik utan kevesebb idom lesz ra. Azt hiszem felkeresem az egy kicsi meg egy pici topikot, hatha talalok valami valaszt erre a furcsa neha hirtelen ramtoro erzesre.
Van valaki, akinek ugyanilyen benyomasa van?
Elnesest, ha OFF voltam.
Aniko
dufi

Sziasztok,

Aniko,

Probalj turelmesbb lenni. Tudom mennyire nehez, de szerintem 1-2 het mulva mar pozitiv lesz a teszt. Nem hiszem, hogy egy uj baba merenylet lenne az elso ellen. En rogton elmondtam a fiamnak, aki azota minden este megsimitja a pocimat es nagyon varja a kicsitIgaz en konnyu helyzetben vagyok, mert a baratnom terhesseget vegig kovettuk es utanna latta a picurkat is.

Snoopy
Tudom, hogy hulyeseg volt, de akkor szerintem inkabb a leki allapotom akadalyozta, hogy irjak. Tudom hulyen hangzik, de pont akkor koltoztunk kulfoldre es engem nagyon megviselt a dolog. Ugy ereztem csak panaszkodni tudnek, pedig hat boldog vagyok mert van egy gyonyoru kisfiam. Azota "megszoktam" itt, rendezodtek a dolgaim is es most teljes nyugalom van bennem.

Remelem mindenki jol viseli az elejet. Sajnos nekem egyre gyakrabban van hanyingerem, ami a fiammal ismeretlen volt szamomra. Lehet, hogy lany van a dologban?

Ha valaki tudna segiteni, akkor en is tudnek mosolygo fejeket rajzolni. Emlekszem anno tobb helyen is leirtatok, de sajna nem talalom.

Angela
Névtelen

Sziasztok,

Megint en , amint latszik rajottem a titok egy reszere, mar csak a szinezes van hatra, de igerem megoldomKép
Angela
Névtelen

Ildi, Snoopy!
Köszönöm a válaszaitokat. Én is így gondoltam, csak hát az orvosom azt mondta, hogy õk nem csinálnak EDA-t, mert félnek a hegszétválástól, amit úgy nem vennék észre. Szóval sajna még mindig nem vagyok megnyugtatva.
Minden új kismaminak gratula!
Sziasztok
buksicica
14+1
buksicica

Sziasztok!

Snoopy!
A Friss kismamában kérdeztelek téged a rubeolával kapcsolatban október 22-én. Ha van egy kis idõd, olvasd el légyszi, bár azóta az orvosom megnyugtatott, de jól esne Tõled is egy kis biztatás! Kép Kép

Kubuka!
Mi volt a dokinál?

judó

Buksicica!

Akkor a te eseted arra vonatkozik, hogy császár utáni normál (hüvelyi) szülés. Ez egy külön kategória!
Egyébként ebben az esetben kedvenc témám, hogy ilyenkor jó vagy sem az EDA. Valamikor Bunny írta, hogy több a sikeres VBAC EDA-val. Ugyanakkor valaki másik anesztes meg pont azt írta, amit te. Épp a minap kérdeztem rá CsmGy-nél is, sajna még nem válaszolt, de rákérdezek újra.
Snoopy, mi a te véleményed császár utáni normál szülés és EDA viszonyáról???

Ildi

Ildi
pildi

Ildi!
Igen, errõl beszélek. Bocsi, ha nem voltam elég világos. Szóval normál szülésnek indul. Persze tudom, hogy bármikor lehet ebbõl is császár, de nem programozott. Amúgy nagyon köszönöm, hogy máshol is megpróbálsz utánajárni. Hálás vagyok.

buksicica
14+1
buksicica

Szia Judókám!

Mint már a cseten mondtam, dokinál minden oké volt. Már 1,2 cm "nagy" és láttam a szívverését is.
Ma reggel voltam már a lakcím szerinti védõnõnél is. Az egész 20 perc volt, kikérdezett, leírt mindent, megmért és kész. Azt mondta, hoyg mivel a kórházi védõnõ intéz mindent ezért nem kell gyakran mennem hozzá, majd néha hívjam fel, meg ugorjak be, hogy az ottani kis füzetébe is beírjon mindent.
És Ti hoyg vagytok?
Ja és mi van a rubeolával? Én nem voltam, vagyis anyukám azt mondta, hoyg nem jött ki teljesen, úgyhoyg kicsit izgulok, hoyg nehogy vmi gond legyen.
Többiek hogy vagytok???

Ja Elevit, azt mondta a doki ne szedjem mindennap csak kétnaponta.
Pusz:
Kubuka
kubuka

Kubuka !

Nagyon örülök, hogy már ekkora a babucitok, és hogy a szívverését is hallottad, ez biztos fantasztikus érzés lehetett. Hányadik héten vagytok ? (mármint a fogantatástól)

Kinga
Kinga

Sziasztok!

Nem vagyok nõgyógyász, de most azt olvastam, hogy a császár utáni normál szülés közbeni hegszétválás 80-85%-ban fenyegetõ jelek (fájdalom, vérnyomásesés, shock) nélkül zajlik le. Csak a már súlyos következmények észlelhetõk. Nem volt megkülönböztetve, hogy érzéstelenített az anyuka, vagy sem. A csaszi utáni szüléskor különben is igen nagy szerepet játszik a gondos megfigyelés. Szerintem a nõgyógyászok, szülésznõk nagy része ezért tart az ilyen esetektõl, mert nem biztos, hogy az adott napon lehetõség lesz-e olyan gondosságra (lehet, hogy egyszerre 5-en szülnek 1-2 szülésznõ mellett), amilyenre szükség lenne.
Szerintem ahogyan a vajúdás alatti érzéstelenítés sem elegendõ egy csaszihoz, úgy a fájdalmas hegszétválás az egyébként fájdalomcsillapított vajúdási fájdalmakhoz képest jóval erõsebb és áttöri az érzéstelenítés hatását.
De biztosan nincs akkora tapasztalatom ebben a témakörben, mint egy régóta praktizáló szülésznek. Õk döntenek ebben a kérdésben, de megpróbálok még utánanézni és ha megtudok valamit, akkor írok, jó?

Ez annyira anesztes topikba való téma, hogy átmásolom az egészet oda is, OK?

Judó!
Ne haragudj, hogy nem válaszoltam. Máris átrándulok a frissbe és válaszolok is, jó?

Szisztok
Snoopy
snoopy

Sziasztok!

Snoopy, köszi! Egyébként valamikor írtam oda is, mondom, az egész anno Bunnyval indult, õ -nem hazai- tapasztalatai szerint növeli a sikeres hüvelyi szülés esélyét az EDA. Valahol archívban még bizos megvan, bár már nem tudom, mégis melyik topikban.
Egyébként a téma mehetne a Szülési esélyek császár után topikba is, Buksicica neked is ajánlom azt a topikot. Egyébként a dolog részemrõl nem puszta jóindulat, én is ebben vagyok érintett Kép. BÁr a dokimat errõl konkrétan még nem kérdeztem, egyelõre tartsunk ott, hogy reális esélye legyen, hogy megpróbálhatom normál megszülni a babát.

Ildi

Ildi
pildi

Köszi mindenkinek aki megpróbált segíteni!
Én úgy vettem észre, hogy az szülési esélyes topic egy kicsit haldoklik, de azért majd megnézem.
Hát igen, esélye van, hogy hüvelyi úton sikerül megszülnöm a babót. Kívánom neked is!
buksicica
buksicica

Sziasztok!

Ádi vagyok. Most 5 hetes terhes vagyok, és szeretnék kérdezni tõletek valamit. Sajnos az autónkab, az elõ ülés elé kifolyt a nitrolakk. Ahogy lehetett, megtisztítottuk, de nagyon büdös. A ti ismereteitek alpján mennyire veszélyes rám, és a babára. Sajnos minden reggel kb. 10 percet a kocsiban töltök, persze lehúzott ablaknál.
Ha közületek tud valaki mondani ezzel kapcsolatban valamit, azt nagyon megköszönném.

Mindenkinek gratulálok!
Puszi: Ádi
Ádi

Elnézést, elírtam az autónkban szót!
Ádi

Szia Ádi !
Érezd jól magadat közöttünk, és elõször is gratulálok a kis csemetéhez. Sajna nem igazán használ ebben az állapotban neked ez a szag. Esetleg nem lehet közömbösíteni valamivel ?
Ne haradudj, de lenne egy kérdésem hozzád: Ti voltatok már UH-on ? És ebben a terhességi hétben mekkora a petezsák ?
Csak azért kérdezem, mert én csak jövõ héten megyek UH-ra, és én is kb. 5 hetes vagyok.
Köszönöm: Kinga
Kinga

Szia Ildi,

En is hasonlo cipoben jarok, fiam csaszarral szuletett, de ha lehet most normal uton szulnek. Pont ezert valasztottam az orvosomat, aki nem tiltakozik, sot egyenesen ajanlja a huvelyi szulest ilyen esetben isKép, persze ha gubanc van az mar mas dolog. Baratnom szult nala, elso csaszar volt es rogton a doki ajanlotta a huvelyi szules lehetoseget, mas kerdes, hogy o nem elt vele, mert biztonsagosabbnak itelte masodjara is a csaszit.
Jovo heten megyek hozza eloszor es akkor kifaggatom, de a doki eleve javasolta az EDA-t a baratnomnek a szuleshez.

Szia Adi,
Gratulalok a babucihoz.

Lanyok, bocs amiert ekezet nelkul irok, de a gepen neha megkergul az ekezetes betuktol es akkor leshetek egesz nap.

Angela
Névtelen

Sziasztok!
Szia Kinga!

Igen, voltam néhány napja Uh-on. A kicsike 8 mm-es volt, gondolom azóta már nõtt. A nagy kivetítõn szépen lehetett látni, olyan volt, mint egy babszem. Nagyon aranyos volt.
Amúgy a doki azt mondta, hogy 5 hetes vagyok, de én biztosan tudom, hogy akkor még csak 4. hetes voltam. úgyhogy mire te mégy, már biztosan, és szabályosan kivehetõ lesz.

puszi: Ádi
Ádi

Szia Ádi!!!

Gratulálok a babához!!!
Az a petezsák volt, nem? Mármint a babszem alakú 8 mm-es, mert az 5. héten a baba még icipici.Vagy rosszul tudom? Mert nekem mikor 7 mm-es volt a babaszem, azaz a petezsák, akkor a doki azt mondta, hogy és ott van benne az a picike folt az a bébi. Vagy nem???

Kinga!
Mikor is mész? Kedden? Drukkolok!!!

Ti nem úgy vagytok vele, hogy akkor vagytok biztosak, ha látjátok. Én állandóan az uh-s képeket nézem, hoyg végre elhiggyem, hoyg ott van valaki, mert tünetem továbbra sincs semmi, de semmi. Ti hogy vagytok???

Pusz
Kubuka
kubuka

Ádi: Köszönöm az infót, valszeg én amikor elõször mentem, akkor még csak 3 hetes lehettem, azért nem láttunk még semmit. De most kedden már biztos, hogy akkor nekem is fog látszani, hiszen jövõ héten már én is 5 hetes leszek.

Kubuka: A tünetmentességgel nem vagy egyedül, mert én sem érzek semmi tünetet. Azonkívül, hogy sûrûn járok pisilni, azonkívül szinte nincs semmi. Minden este megiszok egy magnézium pezsgõtablettát, mivel a dokim ajánlotta. És szerintem nekem nagyon bevált.

Üdv, Kinga
Kinga

Sziasztok!

Kubuka, egyik kollégám kisfia rubeolás lett, és elõzõ héten bent volt itt a munkahelyünkön, meg is simiztem a buksiját, mert irtó aranyos kissrác (11 hónapos). Hétfõn kiderült, hogy rubeolája van. Mivel Zalánnal való terhességem során sok volt a magzatvíz, elvégezték az un. TORCH vizsgálatot, és ennek keretében rubeola ellenanyagot is néztek a véremben. Találtak is maradvány antitesteket. Ez azt jelenti, hogy voltam rubeolás, annak ellenére, hogy se én, sem Anyukámék nem tudnak róla. Valószínûleg olyan enyhe lefolyású volt, hogy nem vettük észre. De azért nagyon bepánikoltam, mert a terhesekre nagyon veszélyes a rubeola. Hívtam is az orvost, kezemben az akkori lelettel, de õ megnyugtatott, hogy a védettség egy életre szól, és a 20. hét után már nem lehet egyébként sem ártalmas. Kb. még 5x kérdeztem rá, hogy kell-e plusz vizsgálat, de azt mondta, hogy nem. Aztán Snoopy is megnyugtatott (köszi Snoopy).
Szóval, szerintem nem hülyeség kérni egy olyan vizsgálatot az orvostól (vagyis a terhesgondozóban veszik le a vért, és a László kórház vizsgálta a vérem), és akkor totál nyugodt lehet az ember, mert nem tudom, mi lett volna, ha nekem nincs erre vonatkozó leletem, biztosan összeroppantam volna, hogy mi lesz az én másodszülött kisfiammal!

Na, nem megijeszteni akarlak, csak annyi minden miatt kell izgulni, jó, ha legalább valamit kiküszöböl az ember. Nem tudom jól gondolom-e.

Gondolkodom a 3D-s UH-on. Te megcsináltatod?

judó

Sziasztok!

Buksicica, Angela: akkor majd együtt szurkolunk egymásnak! Az én dokim is azzal jött egybõl, hogy nem szükségszerû az újabb csaszi. Az elõzõ nekem az ikrek miatt volt, az elsõnek születetendõ ("A" baba) baba nem jól feküdt. Annyi halvány elõnyöm van, hogy elõtte a legelsõ gyermek normál úton született, tehát azt tudni lehet a méreteimrõl, hogy egy normális (3750g) baba kifért. De addig még sok minden van hátra, szemészetes köröm is lesz (9 éve is volt, akkor oké volt), meg hát jól kell, hogy feküdjön majd a lurkó stb. Most jó soká megyek csak a dokihoz, de akkor valószínûleg újra elõszedem a témát nála.

Ildi

Ildi
pildi

Judó!

Én sem tudom hoyg védett vagyok-e, mert anyukám szerint voltam rubeolás, de nem egészen jött ki rajtam. Úgyhoyg azt hiszem kérni fogom, hoyg nézzék meg, de félek, hogy ha nem vagyok az, akkor mi van. Most az normális, hogy alapból is kerülni kell az esetlegse rubeolásokat, d ehát ki tudja ezt kiköszöbölni. Na mindegy majd megtanácskozom a dokival.
Én most tudod min aggódok??? HOgy most kedden mikor voltam a dokiná, akkor azt mondta hoyg 6 hét múlva találkozunk, ah nincs semmi panasz. De 6 hét múlva már 14 hetes leszek. Akkor hogy lesz nekem 10. héten nyaki redõ vizsgálatom???? Vagy az nincs mindenkinek? Vagy majd a védõnõ küld esetleg uh-ra még külön, mert ahhoz majd 5-én megyek a kórházba.
Na most ez hogy van???
Kubuka
kubuka

Kubuka!

A 12. héten mérik a nyaki bõrredõt. Szerintem mindenképpen a kórházban lévõ terhesgondozó fog UH idõpontot adni, a Margitban így van, tehát nem az orvos, hanem õk írják egy nagy füzetbe, õk osztanak be. 5-én kérdezz rá, de lehet, hogy anélkül is mondják majd. Aztán mikor meglesz az UH, akkor mész majd a dokihoz, ahogy írtad is.
Az UH-os papíron NT lesz a bõrredõ rövidítése.

Ez a rubeola dolog nálam is csak azért jött elõ anno, mert sok volt a magzatvíz. Egyébként engem sem szûrtek volna emiatt.

Te, Karácsonyra már fogod tudni, mi lesz a kispocok! Kisfiú-e vagy kislány! Nekünk még mindig nincs fiúnevünk...

Pusz: Judó
judó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?