Cool kérdezted Timit, hogy milyen volt 14 évvel ezelőtt kismamának lenni. Elmondhatom, én mire emlékszem 10 évvel ezelőttről?
Fürdetés előtt, végigolajoztam a gyerkőc összes hajlatát (mert, hogy oda begyűlik mindenféle piszok
, aztán következett a rémes fürdetőkenőcs, amit ma is felírnak, de én most nem használom. Azért rémes, mert ragad mindenhová.
Az evésnél a saját fejem után mentem, az úgy volt mint most, hogy 5-6 hónapos kora körül kapott először hozzátápit (Dani is). Egyébként már akkor is meghallgattam mindenkit, elolvastam sokmindent és azokból leszűrtem a nekem szimpatikus dolgokat.
Fejéshez mindegyikkel (most is) a hagyományos, kézi, pumpásat használtam-lom)
A gyerekek fejlődéséhez: épp ma jutott eszembe, hogy Dani is ült már ilyen korában, mint most J. Aug elején született, és van karácsonyi kép, ahol ül anyuéknál a szőnyegen. azt már nem tudom, hoagy csinálta, magától-e, vagy leraktuk és úgy maradt, de J még az utóbbit sem tudja. Zsozsó pedig olyasmi volt mint Benyófi, 6 hónaposan ült, ált, mászott és körbejárta a járókát.
Az ültetést tényleg nem kell erőltetni, bár én próbálgatom úgy, hogy fogjuk egymás kezét, felhúzom, aztán zsuupsz vissza. meg a kezemben is szokott "ülni", bár ez nem ugyanaz, de ha látszik, hogy nem csuklik össze ültetéskor, akkor lehet próbálkozni.
J hasizomból kb 2 hónapja próbálkozik, hiába mondom neki, hogy az úgy nem nagyon fog menni, a babakocsiban is kb azóta van először egy kicsit megemelve, de az még nem ülés, nem terhelődik a gerince. Meg érdekli a világ, és úgy sokkal többet látni, az égbolt és a falevelek már uncsik.
Mancsi, szerintem szopi, szopi, szopi!! mármint, ha nem petike rúgásától van.
néhányszor nekem is kezdődött vmi ilyesmi, akkor mint az őrölt szoptattam, közben masszíroztam a fájdalmas részt, hogy főleg onnan menjen a tej, nehogy becsomósodjon, mert az már gáz. utána még fejés, nekem néhány teljes kiürítés (kb 1,5 nap)után helyrejött. De úgy tudom, az Istvánban van ciciügyelet (szoptatási ambulancia) ott lehet tanácsot kérni, és Boros drnő is szoptatási tanácsadó is.