Új privát üzeneted érkezett!

Halihó!
Megvagyunk mi is!!!!
Elég régen jártam erre, mert Anyukámnak csak az irodájában van net, és oda ritkán jutok el.Most is Anyósékhoz jöttük, és így sikerül írnom egy keveset.

Röviden rólunk:
Még mindig várakozó álláspontban vagyunk.Várjuk az értékbecslőt.
Remélem azért mikulásra beköltözhetünk.
A fiúk nagyon sokat nőttek.És egyre ügyesebbek.Imádják a könyveket és az autókat.
Már utánozzák az állatok hangját (bú, vau-vau, háp-háp,nyau), mutatják a kezükkel, hogy valami nincs (pl. elfogyott a köles golyó), azt, hogy süt a sütő és közben mondják is hogy süt.
Nálunk a játszóterezés kész krimi. :shock:
Már egyedül felmásznak a csúszdára és lecsúsznak, hol hason, hol ülve, hol háttal.Egyedül nagyon nehéz lenne, de szerencsére van egy kis összeszokott csapat, így besegítenek a fiúk összeszedésében.Tudni illik, hogy minden gyerek a homokozóban játszik, az enyémek, mert rohannak ki a világból természetesen 2 irányba, és közben vigyorognak hátrafelé, hogy mikor érem utol őket.Sokszor nagyon fel tudnak ezzel húzni, de sajna nem tudok, mit tenni, mert nem hallgatnak rám, ha szólítom őket, hogy jöjjenk vissza.:( Ez másnál is így van??????
Na végül is csak szerencsére ennyi panaszom van rájuk.

Annamari!
Gergő teljesen rád hasonlít!!!!!!
Nagyon sokat nőttek a srácaid!!!

Lilla!
Örülök, hogy meggyógyultatok!!!

Ditke!
Gyönyörű lett a mérő!!!!Ügyes vagy!!!!

Cat!
Mizujs a kis betegeskedővel????

Edit!
Nagyon hasonlítanak a fiúk!!!!!!

Brigi!
Nagyon szép szemes lánykáid vannak!!!

Bocsika, hogy nem tudtam mindenkinek és mindenre reagálni

Puszi

Judyt
KépKép
judyt

Cicamica!
Csak egy gyors kérdésem van: elárulod, hogy melyik asztalnál ültetek az Árkádban a múlt szombaton az étteremben? Igyekeztem rekonstruálni az eseményeket, és két tippem van rá, hogy ki lehetsz Te!

Vikóka
vikóka

Vikóka!

Bocsi! Igen, írtam már neked, de azt az üzimet törölte ki Robi ügyesen. :twisted: Melletted balra 2-vel a sarokban ültünk. Lucával kukucsoltunk is egy kicsit a végén. Nagyon jó fej kiscsaj!!! Oda is mentem volna hozzátok szívesen, de Robi morcos volt még attól is, hogy állandóan titeket néztelek. Hiába, imádom az ikreket. Úgy meg, hogy gyanítottam, hogy ismerhetlek titeket, különösen érdekesek voltatok. 8)
És Te melyikük voltál? A Te öledben ült Luca vagy a barátnődében?

Annamari

Jók a képek! Ha ennyire tudják, hogy mire való a bili, miért nem próbálkoztok? Nekünk annyira megy, hogy rá akarom venni magamat, hogy naponta többször rakjam rá őket, ne csak reggel. Csak lusti vagyok. :oops:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Köszi, hogy megnyugtattok kiabálás ügyben. Én max akkor szoktam kiabálni, ha valami veszélyeset csinál és rászólok, hogy nem!, de egyébként ritkán, ezért akadtam ki magamon, hogy a múltkor egész nap csak veszekedtem velük.
Szerencsére azóta nem kellet ismételnem magam :D

Annamari!

Bátor vagy, hogy beviszed az etetőszéket a szobába. Vagy ez most csak a kép kedvéért került oda? Nálunk a konyhában van és így is alig tudom a járólapról felsikálni az evések nyomát :( Nálunk minden étkezéskor jut bőven a földre is. Egy barátnőm szerint be kellene szereznünk egy kutyát, akkor nem kellene annyit takarítanom :lol:
Falfirkálás még nem volt, nálunk az ülőgarnitúra a sláger :( Igaz, nem direktben, ráteszik ők a papírt, csak túlfut a toll :( De rájöttem, apa arcszesze a legjobb tisztítószer... csak utána olyan erős apa-szag van a lakásban 8)
Egyébként rá sem ismerek a fiúkra, olyan nagyra nőttek!
Tegyél fel gyakrabban képeket :)

Belépőm sajnos nincs, de a babaszobán szoktak ilyeneket csereberélni, nézz be oda, hátha találsz.

Brigi!

Valahogy én is mindig vágyom rá, hogy menjünk már valahová, hogy könnyebb legyen, aztán meg arra vágyom, hogy végre itthon legyünk . Szerintem itthon olyan jól megvan a napirend, legalábbis nálunk annyira egyformán telnek a napok, hogy így már beállt a házimunka is, ha meg máshol vagyunk, ott felborul az egész és azért tűnik nehezebbnek.

Nagyon jók a kirándulós képek, jó hogy ilyen szép időt fogtatok még ki, nálunk ma is szinte egész nap esett :(
A vizsla a tiétek? Hogy jönnek ki vele a gyerekek? Nálunk anyukáméknál van egy kutya, de már kétszer is rámordult a csajokra, még oda is kapott, majdnem megharapta Csengét, ha el nem rántom :( Pedig egyébként olyan mint egy birka, soha senkit nem bántott még, az utcabeli gyerekek is szokták etetni, simogatni. Valami miatt az én lányaimat nem csípi :(

Judyt!

Remélem mielőbb alakul a költözés :) A legjobb túllenni rajta :)

Játszótér: nálunk egész jól megy, kivéve ha ketten kétfelé akarnak menni. Az nem zavar, ha az egyik homokozik, a másik meg motorozik, vagy csúszdázik (érdekes,látom mindenki írja, hogy menő a háttal, hason, stb. módon csúszdázás, a csajok mindig ülve csúszdáznak, ugyan kipróbálták a többit is, de szerencsére nem tettszett nekik). Visziont Petra imád hintázni, Csenge meg csak pár percig szokott. azt meg nem szeretem, ha elmegy felmászni a mászókára és meg nem vagyok a közelében. Viszont Pepét sem hagyhatom ott, még nem tudja hajtani magát, akkor csak kiabál, hogy lökjem meg. Szval a hinta a kritikus pont, a többi teljesen jól megy. Igaz, mi hozzászoktunk, szinte mindig egyedül jártam velük. Mondjuk egy ideje már nem voltunk, mert tőlünk elég messze esik és mióta ilyen hűvös idő van, nincs kedvem annyit gyalogolni (kocsim meg nincs ). De remélem jövőre sikerül a kertbe csináltatni egy fajátszót homokozóval, akkor nem kell játszótérre járni :wink:

Én nem szoktam utánuk menni, ha elszaladnak, így aztán nem is olyan érdekes elszaladni :)
Igaz, a játszó ahová mi járunk nagyon nagy és körbe is van kerítve, szóval nem tud rossz helyre szaladni.

Jó éjt mindenkinek!

Ditke
ditke62

Andi! (Gandi75)

Ha jársz erre: annak idején mutattál egy keresztszemes képet amit csináltál, Micimackós volt, az évszakok, vagy hónapok voltak rajta. Hogy haladsz vele? Elkérhetném a mintáját?
Annyira tetszett, és azóta is azon agyalok, hogy csinálni kellene egy falvédőt és ezeket a képeket ráhímezni. Nálunk úgyis Micimackó-mánia van :) Persze nem sürgős, előbb megcsinlom a másik magasságmérőt is :P Meg ma elkezdtem kötni is a csajoknak, sehol nem kaptam helyes kis kötött mellényt :(

Köszi!

Ditke
ditke62

Ditke!

Hát persze hogy járok erre :lol: Csak a "nagyokhoz" szoktam írogatni, de Titeket is mindig elolvaslak.

Itt van a minta, mindegyik hónap mintáját ki lehet külön nyomtatni. Én a kész mintát is kinyomtattam színesben. Ha akarod, kinyomtatom Neked, és elküldöm postán :lol: (ha nem akarsz vele vesződni)

http://show.7ya.ru/private.aspx?RubrID=31437

Én most a júniusnál tartok (mindjárt kész), tehát a fele már megvan, de nagyon-nagyon lassan haladok. Valahonnan időt kellene lopni :wink: :lol: Ha elkezdek délután varrni, Gréti rögtön jön, hogy ő is akar :roll: Hát hogy lehet úgy dolgozni :?: Este meg nem bírok olyan sokáig fent lenni, mint Te, mert ha nem alszom ki magam, akkor másnap jajj-jajj !!!!

Brigi!

Nagyon gyönyörűek a lányok, és úúúúúgy irigykedtem a kirándulás miatt. :oops: :lol: Mi nagyon ritkán jutunk el bárhova is :cry: Pedig tök jó lenne.

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok :)
Na most egy kicsit hosszabban, ha hagynak.
Már nem emlékszem ki kérdezte, de igen, Artúr a férjem.

Ditke :)
Tök szép a magasságmérő. Két teljesen egyformát csinálsz, vagy a másiknak más lesz a mintája?
A vizsla a miénk. KÖlcsönösen imádják egymást, de ma pl. amikor Réka már sokadszor ment neki direkt a babakocsival, akkor azért kapott egy morgást. De soha nem bántaná őket, és nagyon bírja a kiképzést. Ha már unja, akkor arrébbmegy, vagy morog egyet, de a lányok fel sem veszik. Kisebb korukban rengetegszer odafészkelték magukat a kutya ölébe. Mostmár túl sok dolguk van, az üldögélés olyan snassz. Most inkább a nyakörvénél fogva vezetgetik az asztal körül. Ja és a kutya tényleg tökéletes takarítógép. Ha vége a kajának csak behívom és felszedegeti. :lol: Na meg persze időnként a lányok direkt is juttatnak neki. :roll:
Ó, én már nem várom, hogy könnyebb lesz másnál, inkább a lányok élvezik jobban a változatosságot. Nekem az a gondom, hogy ha leülnék olvasni, mert több időm van, akkor mindig úgy érzem, hogy furán néznek, hogy miért nem inkább a gyerekekkel foglalkozom. Szóval nem tudok kikapcsolódni, csak úgy lustulni meg nekem nem élvezet. Meg egy kicsit többet várok, mint amit kapnék. Anyósoméknál mindig azt hiszem, hogy majd elmegyünk együtt a lányokkal egyet sétálni, de persze hülyeség, mert délelőtt ebédet kell főzni. Így vagy megyek egyedül, mint itthon vagy maradok. A múltkor felpakoltam őket, hogy akkor megyek, aztán meg úgy éreztem, mintha kikényszerítettem volna, hogy jöjjön velem, mert végül utánam rohant, hogy akkor hagyja a fenébe a főzést.

Lilla :)
Tök jó ez a bilizés. Mi is megvettük, de túl lusta vagyok. Nagyi próbálkozott egy párszor, de nem túl nagy sikerrel. Nagyon ügyesek vagytok.

Andi :)
Én igyekszem minden hétvégén legalább egyszer kimozdulni. Nem megyünk valami nagy túrára, csak Normafa, vagy ilyesmi, de azt akarom, hogy szokják, hogy nem csak a beton van, meg nekem is kell egy kis változatosság a játszó helyett időnként. Sajnos babakocsival elég kevés hely járható, de azért van néhány.

Annamari :)
Tök helyesek a fiúk!
Sztem a motor nem hülyeség másfél évesen. Már tök ügyesen mennének vele most is.

Judit :)
Ne izgulj! Az én lányaim se jönnek vissza. De én nem is küzdök. Nekem elég ha látom mit csinálnak. Ha nagyon meredek, akkor szaladok. Ha kergetem őket, azt játéknak veszik, és még jobban rohannak. De szerencsére, ha rájuk kiabálok, hogy megállni, akkor lemerevednek. Így egy kicsit nagyon biztonság az utcán, de mi egyedül nem sétálunk.

Kiabálással úgy vagyok, hogy próbálkozom, hátha annak nagyobb foganatja van, mint a szép szónak, de nálunk egyik sem használ. Már nagyon untam pl, hogy nem tudunk leülni az asztalhoz, ezért szétkötöztem a székeket. Na azóta naponta 100x szedem le őket az asztalról, és semmilyen figyelmeztetés, kiabálás, fenékrecsapás nem használ. Nem tudom mikor fognak leszokni erről.

Hajvágás már nálunk is esedékes, de nem tudom hogy fogjak hozzá. Se ollóm, se tehetségem, nagyon fiúsra meg nem akarom. Sztetek??

Kertes házasok :)
Most kicsit megnyugtattatok, hogy sztetek is jó a gyerekeknek a kert.
Egy pillanatra elbizonytalanodtam, hogy mi lesz, ha nem megyünk minden nap játszótérre. Nem fogják-e unni az egészet? Végülis részben miattuk akartunk kertes házba költözni. De akkor nem lesz csúszda, meg a többi gyerek, meg a motorozás. Hirtelen úgy éreztem valami fontostól fosztom meg őket. Ugye nem így van???

Na már megint egy kisregény sikeredett.
MIndenkinek további szép estét.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Ditke! :lol:

Találtam Neked egy játékot :lol:

www.eleszto.hu

Persze másnak is ajánlom, csak Ditke szokott mindig játszani (és nyerni !!!) :lol:

Andi

Kép
gandi75

Cicamica!
Jól emlékszem, hogy a Ti meg mi asztalunk között ült két csaj? Akkor tudom merre ültél.

Ami a Te kérdésedet illeti, akkor ha jól tippelem a Ti helyeteket, akkor a párom meg én ültünk Tőletek távolabb a másik pár pedig a párom huga és a barátja. Szerencsére nagyon imádják az ikreinket, és így elég jó velük közös programot csinálni. Még némi vásárlás is bejátszott nálunk a múltkor, mialatt ők sétáltak Lucával és Bencével. (Eszményi volt úgy ruhát próbálni, hogy közben nem kellett egyfolytában a függöny mögé lesnem.)

Kár, hogy nem jöttél oda, de mondjuk megértem a párodat is: végre ikrek nélkül lehetett, erre meg ott vagyunk mi. :-)

Üdv, Vikóka
vikóka

Sziasztok!

Egész hétvégén nem jött be nekem a babanet. :(

Ditke,
köszi, szép lett a vonalzód, és mostmár legalább tudom a korukat is! :D
Állati jó ez a magasságmérő, meg, hogy van türelmed hozzá! :P

Viki,
jók lettek a 4D-s képek, nálunk is anno csak Zsófi mutogatta magát, Annából csak egy fület kaptunk. :lol: Amúgy én is úgy éreztem, hogy 1 fiú 1 lány lesz, és végül két kiscsaj.

Brigi,
nagyon édesek, ahogy így bóklásznak kirándulás közben. Mi is nagyon szeretünk kirándulni, úgyhogy várom már, amikor majd mehetünk velük. Addig meg kenguruzunk. :wink:

Kép
baba888

Sziasztok!

Köszi a dícsérete magasságmérő ügyben :)

Brigi!

Sokat agyaltam rajta, hogy egyforma legyen-e vagy különböző, de aztán az egyforma mellett döntöttem, nehogy később megkapjam valamelyikről, hogy bezzeg a másiknak szebbet csináltam :roll:
Persze belehímzem majd a nevüket, így azért nem lesz teljesen egyforma :wink: Meg minden évben a szülinapjukon belehímzem a magasságukat is, na az meg pláne különböző lesz :P

Andi!

Köszi a linket keresztszemes ügyben :). Megpróbáltam kinyomtatni, de nekem elég kicsi lett a kép, ha meg nagyítom akkor homályos, nem látom a jeleket, hogy mikor milyen fonallal kell hímezni. Neked sikerült jól kinyomtatni, csak én vagyok béna? :oops:
Az élesztős linket is köszi, de sajna pénteken lett vége. Bár tudtam róla, de nem nagyon sütök, így nem jött össze az 5 csomagolásom :(
De ha már a nyereményjátékoknál tartunk, nemrég nyertem egy porszívót :wink:

Brigi!

A kert szerintem nagyon jó dolog. Mi még most ősszel füvesítettünk-fásítottunk, eddig csak egy homoksivatag volt némi sódermaradékkal az építkezésből kifolyólag, de így is nagyon szerettem. Most meg már pláne, olyan szép így zölden :)
Mi szeretnénk jövőre egy kis fajátszót csináltatni hátra, így nem marad ki a mászóka, hinta, homokozó sem az életükből, nem beszélve arról, hogy nyáron lehet kitenni medencét amiben pancsolhatnak, nem kell "megszervezni" a játszóterezést, egyszerűen nyáron kinyitottam az ajtót és mentek is ki, csak néha rájuk néztem mikor homokoztak, motoroztak :) Jól elvoltak nélkülem is, jövőre meg remélem pláne eljátszanak majd együtt. És persze azért néha el lehet menni játszóterezni is, meg persze hozzánk is jönnek majd a kis barátok :)

Na, mára már túlteljesítettem a tervet, eldugulok :oops:

Ditke
ditke62

Ditke!

Gratula a porszívóhoz. :lol:

A keresztszemest nekem sikerült kinyomtatni. De nyugi, nem Te vagy béna.
Nem közvetlenül az orosz oldalról nyomtattam ki, hanem kimentettem mindegyiket külön-külön, és onnan nyomtattam ki. Így egy kép egy A4-es lapon van és nagyon jól látszik.

Ha megírod e-mailben a címedet, akkor tényleg szívesen elküldöm.

Andi

Kép
gandi75

Szia Andi!

Én is próbáltam így is, de valahogy nem jött össze :(
Írok egy címet, és örök hálám :)
Köszi!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Bárcsak ilyen időnk maradna jövő októberig, aztán újra kezdődne. :wink:
Mindjárt megyek is a sétálni az ikrekkel, mert már túlvagyunk az alváson. :x
Praktikerben voltunk délelőtt, aztán elaludtak hazafele, s amint megálltunk a ház előtt felébredtek.
A hétvégén nem tudtam jönni, mert nem tudtam belépni, nem engedte a rendszer. :evil: Pedig szívesen megkérdeztem volna, hogy front volt-e, mert még ilyen nem volt amióta megszülettek. Vasárnap éjjel 1/2 3-tól 1/2 5-ig 5-ször kelltek fel fejenként. Aztán már visszarendeződtünk.

Ditke!

Csak csodálni tudom a magasság mérődet, azt meg irigyelni tudom csak, hogy ezt te csináltad!!! Nekem nincs affinitásom az ilyen dolgokhoz. De, ha az lenne szerintem a kitartásom nem lenne elég.
Nálunk is saját kert van, s teljesen egyetértek ez ügyben, mintha az én véleményemet irtad volna le ez ügyben. :wink:

Brigi!

Nagyon elcsodálkoztam a fényképeken! Egyrészt, mert nem is olyan régen raktál fel róluk, s ahhoz képest olyan nagylánynak tünnek! Másrészt, meg ezekről a képekről sehogy sem jön le az izgágaságuk. :wink: Olyan kis édesen elvannak a virágok között!
A hajukat én nem "bántanám", olyan szépen , kislányosan áll már nekik.De, persze, ez csak a saját véleményem, te tudod, hogyan engedik kezelni.

Lilla!

Amint soraidat olvasom, rájövök, hogy én is iszonytosan lusta vagyok a bilizéshez. De, leküzdöm és újra neki kezdünk!!!!
Triciklizést szeretik?

Emina!

De jó, hogy újra irtál! Gyere gyakrabban ha tudsz mostmát, hogy átköltöztetek.
Gyerekek hogyan fogadták?
Nagyon ügyik vagytok a szobatisztaság miatt! Te, hogy érzed, érettek voltak már rá, vagy a te kitartásod hozzta meg az eredményt?

Annamari!

Az olaszos anyukának gyönyörű szőke, kék szemű fiai vannak!!!! :wink: :lol: A mediterrán természetem nekem is megvan, bár mostanában igazán jól sikerül leküzdenem!!!! De, szerencsére a hangomon jön csak ki, ill. jött csak ki ez.
Amúgy nálatok ennyit megsznek a fiúk?????

Most nincs tovább, így is kisregény, majd még jövök!!

Hát ezt nem hiszem el!!! Hallottam, hogy valamit rendezgetnek itt mellettem, hogy ez fiús, ez lányos. Nagyon jól el is voltak!! Tudjátok mit osztogattak ilyen nagy egyetértésben?? egy zacsi gumi cukrot. A fiús színek Zsombié, a lányos színek Zsófié lettek!!!!!

További szép napot:

Meme
szinta

Sziasztok!

Mikor azt hiszem, hogy rengeteg időm lesz olvasgatni és írogatni, mindig keresztülhúzzák a számításaimat :)

Edit, Szinta, Ditke :)

harmadikat bevállalnám, mert mi is hárman voltunk testvérek. De de még picik a srácok és nekem sincs még elég energiám, de elméletileg szeretném. (Persze ez azt jelentené, hogy ismét el kellene költözzünk,mert csak egy gyerekszoba van a házban...) Szóval ha reálisan nézem akkor még 1-2 év ;)

A fiúk szépen nőnek. Hétvégén voltunk a Normafánál, nagyon élvezték. Láttunk más ikreseket is (kb. 1,5 éveseket és kb 3 hónaposakat. Valaki esetleg innen? :)

Edit, köszi a hármasikres segítséget :)

Próbálok felrakni valami képet...

Kép Ambrus Kép Bernát Kép A szülinapi ajándékukkal :)

KépKép
kiliman

Bannamari :)

Helyesek a gyerekek. Látom elérhető magasságban vannak a könyvek. Mennyire amortizálják le a gyerekek ezeket?
(Örömmel nyugtázom, hogy nem csak nálunk hever 1000 játék szerteszét :):) )

PBrigi
Irigyelve vagytok, én alíg várom, hogy a gyerekek saját lábukon közlekedjenek, hogy mehessünk mi is terepre :)

kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Kiliman

Először is boldog szülinapot kívánok a lurkóknak !!

Már értem a harmadik gyerek problémáját: a férjem egyke (meg is látszik rajta :lol: ) így esélytelen a következő poronty... :(
Eredetileg egyet akart, én dumáltam rá a kettőre, végül abban maradtunk, hogy egy mindenképpen, aztán a többit meglátjuk... szerencsére jöttek egyben, így nem volt választási lehetősége :D
Harmadikról viszont hallani sem akar :(

Jók a képek! :) Micsoda tekintetek :) És a járgányok is nagyon menők :)

Szerintem mindenhol szanaszét vannak a játékok ahol gyerek van, csak az ember néha próbálja kicsit rendezni őket - kevés sikerrel. De addig volt jó, míg kisebbek voltak, néhány autót, macit, műanyag kütyüt, formabedobót még pillanatok alatt összeszedtem. Mostanában minden terítve kirakóval, építőjáték-elemekkel :( Na, ezt már macerásabb begyűjteni - és rálépni sem túl nagy élmény :( Nem beszélve a habtapiról, amivel órákat kirakózok mire összerakom - ők meg fél perc alatt 2 centis darabokra szedik :evil:
a könyveket nálunk is leszedik, sőt, csak könyvvel a kezukben hajlandóak este lefeküdni, csak akkor tudom elvenni tőlük, ha elaludtak...

Bár Petra már egész "fiatalon" sokat és elmélyülten olvasott...

Kép

Többnyire nincs gond, szépen nézegetik, viszont ha egy aprócska helyen megbomlik a ragasztás, picit beszakad a lap, akkor már elkezdik piszkálni és annak a könyvnek annyi :( Meg persze ha kitör a háború és mindketten ugyanarra a példányra pályáznak...:(

Ditke
ditke62

Valaki írjon nekem pár bíztató szót, hogy milyen szép lesz az életem, amikor majd nem fáj Zsófi pocija!! :cry:

Kiliman,
írtó helyesek a srácaid, biztos döglenek értük a csajok! :lol:

Ditke,
ez a kép baromi aranyos, ahogy Petra olvas!! :lol:

Kép
baba888

Kiliman :)
Nagyon helyesek a srácok. Őket aztán biztos nem nézi lánynak senki :wink: Jó kis pasisak.
Ambrusnak azért elég zord tekintete tud lenni. Tényleg ilyen vagy szeretitek ilyenkor fényképezni. :wink:

Meme :)
A ruha teszi az embert. Legalábbis szerintem így képeken biztos ez jön ki. De azért van némi igazság abban, amit írtál. A virágokkal tök jól elvoltak. Lenyűgözte őket. Réka tudományosan megvizsgálta, Borka meg huzigálta a fűszálakat. De azért ez nem tartott tovább 5 percnél. Viszont az utóbbi hetekben komoly áttörés történt könyv ügyben. Mondjuk ráment pár könyv. De egész jól elvannak a nézegetéssel. Mutogatják az állatokat, és nekem mondanom kell, hogy micsoda. És így közben még etetni is lehet őket. Viszont a kedvencük már szétszakadt. :cry: Egyelőre két darabban van, de már ügyködnek a képek leszagattásán a kartonról. Az ablakos, meg a bújtatós könyvnek már a múlt héten annyi lett, de az ugye egy kicsit amúgy is felhívás keringőre.
A hajukat én is szeretem, de elöl már belelóg a szemükbe. Legalábbis a babahaj, ami nem hullott ki. Így kettős frufrujuk van. Egy hosszú, meg egy egészen rövid új hajból. A hosszút kéne levágni, meg kicsit formát adni neki, de mondjuk az egész az anyósom, meg a férjem mániája. Anyósom naponta kb. 15x fésüli meg őket, én meg szeretem őket így kócosan. :lol:

Aranyos ez a kép. Nekem Réka jutott eszembe róla. Na nem az olvasásról, hanem, hogy az én hurkás kisbabámból, hogy tudott ilyen gizda kislány lenni.

Baba :)
Már nem tart soká a hasfájás. Kitartás. Utána olyan sok más bajod lesz, hogy ezt el is fogod felejteni. :wink: De most viccen kívül. Lesznek még rossz időszakok, de összeségében nagyon jó lesz majd, amikor felfedezik egymást, összebújnak, puszilkodnak, amikor minden nap új dolgokat fedezel fel. Most még elég egyhangú az egész, összefolynak a dolgok, de egyre ügyesebbek, okosabbak lesznek és te is egyre jobban fogod élvezni a tudományukat. Próbálj segítséget hívni, ha már nagyon kivagy. Akkor talán lenne időd egy kicsit töltődni, és jobban bírnád a nyöszörgést is.

A lányoknak jön a foguk. :( Bár inkább örülnöm kéne, mert elég nagy lemaradásban vannak. Csak fáj szegénykéimnek. Meg folyik az orruk folyamatosan. Réka pedig már attól is üvölt, ha meglátja az orrszívót a kezemben, és menekül.
Tegnap próbáltunk bilizni, de csak úgy a nagyvilágba, úh nem is csodálkozom, hogy nem lett semmi, de elégedett voltam így is, mert szépen ültek rajta. Viszont ma reggel, amikor tudtam, hogy pisilnie kell Rékának, mert reggel üres volt a pelus, nem voltak hajlandók megülni. És persze miközben Borkát visszacsomagoltam Réka kétszer is a földre pisilt, persze minden ruháját ki kellett cserélnem. De biztos fog ez nekünk is menni, végülis sokaknak sikerült már. :lol:

Na megyek, mert nem halad a munka.
Puszi mindenkinek.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Baba!

Képzeld el, hogy nekem mind a kettő üvöltött. Előbb Gergő kezdte, de 1 hét múlva Gréti is hasfájós lett. Volt olyan, hogy kihívtam a gyerekorvost, hogy nézze meg őket, mert akkor már majd kiugrott a kezünkből Gergő, úgy feszítette magát. :cry: Megkopogtatta a pocakját, közölte, hogy jól tele van levegővel, és majd 12-16 hetes korára kinövi a gyerek. Köszönöm szépen. :cry: Kipróbáltunk vagy 5 féle csodaszert, a gyógyszertári kutyuléktól a köménymagos, kamillás teáig mindent, de egyszercsak tényleg kinőtték. :lol: Olyan is volt, hogy hajnali fél 2-től fél 6-ig masszíroztam Grétinek a hasát, fektettem mindenféle pózban (már csak fejre nem állítottam szegényt :lol: ), és mégis üvöltött.

De túléltük mindezt, és tényleg lesznek még húzós időszakok, viszont idővel tényleg elfelejti az ember a nehézségeket (vagy legalábbis megszépülnek az emlékek :wink: :lol: )

Egyetértek Brigivel, hogy ha tudsz, hívjál segítséget, és próbálj egy picit lazítani. (Tudom, hogy könnyű mondani) Mi a szüleimnél lakunk, de ha egyedül lettem volna velük, akkor tuti, hogy a diliházban lennék mára. :cry: Nekem nagyon sokat segítettek és segítenek a mai napig is. Örök hálám érte nekik. :lol:

Ditke!

Nagyon tudományos Petra :lol:

Kiliman!

Azok a ragyogó szemek a szülinapi ajándékokkal minden fáradozást megérnek, ugye? :lol: És boldog szülinapot így utólag a fiúknak.

Kép

Andi

Kép
gandi75

Baba!

szerencsére nekem csak Petra volt hasfájós, kb. 4 hetes kortól 12-13 hetes koráig tartott. Addig szinte minden áldott este 9-ről 11-ig ordított, néha tovább. Espumizanból többet evett mint anyatejből, de semmi. ami kicsit néha segített az a szélcső volt, attól javult néha a dolog, de nem mindig :( Próbáltunk meleg fürdőt, masszázst, olajat, szóval mindent, még azt is amiről tudtam, hogy na ez már tényleg hülyeség, de persze egy próbát az is megért. Volt hogy a végén már csak magam mellé fektettem, ordított a fülembe, én meg elaludtam :oops: olyan fáradt voltam :(
Annyi, hogy tényleg kinövi. Addig meg utáltam az estéket.
sok jobb dolgot nem tudok mondani, sajnálom :(
Bár úgy rémlik valamikor valaki írt itt egy receptet hasfájás ellen, hátha aki tudja eszébe jut, lehet, hogy épp az a csodaszer :wink:

Brigi!

Hát, Pepe is igen girhes, bár ő akkor is az volt, igaz, így visszanézve a képet hurkásnak tűnik :roll:

Ditke
ditke62

Baba!

Nálunk mind a 3 gyerek hasfájós volt. A legjobban Kristóf, akinél nem csak az esti órákban volt, hanem 3 hetes korától egész nap! Aztán kaptunk rá egy gyógyszertári szert, ami elmúlasztotta.
Az ikreknél is jelentkezett a "dolog", Zsombinál jobban, Zsófinál kevésbé.
Aztán náluk is kiírattuk, és náluk is hatott.
Sajnos, ameddig bírtuk addig húztuk, és semmit nem akartuk használni, de kikészűltünk....
Már volt akinek itt megadtam az összetevőket, Neked is megírom privibe!
Talán Cat volt az, aki annyit írt róla, hogy ő nem adná mert van benne bizonyos nyugtató. Megkonzultáljátok aztán eldöntitek.
A szer benne 0,1 g. Nekem nem tűnt soknak,s rajtuk sem okozott semmi ilyen nemű hatást, csak a hasuk nem fájt már. Aztán 1 üveg 1 hétig elég, tovább nem is kellett.
De, kitartás a legjobb recept szerintem is!
Aztán majd elmúlik ez is.

Edit!

A cumiról következtettem ki melyik tojás melyik... :wink:

Ditke!

Óriási ez a kép Pepéről!
Nálunk is nagy divat a könyv, főként Zsófinál. Ő is néha durvábban kezeli, volt már oldal kitépés is, de ahogy a finom mozgása koordinálódik, úgy csökken a "könyv baleset".

Andi!

Ahogy írtad, tényleg megszépűlnek az emlékek. Az elején milyen sokáig tart egy nap, aztán az esték hosszúak. Mostmár, hogy 2 évesek mindezen túl vagyunk, s aránylag jól telnek a napok.
Nekem is a szüleim a fő segítségeim. Ha ők nem így állnának a dolgokhoz, bébicsőszöm lett volna, az tuti.

Kiliman!

Hatalmasak ezek a képek! Milyen édes kis jókedélyű srácaid vannak! Nekem is nagyon férfiasnak tűnnek!
Én is 3 gyerekes családban nőttem fel, és én is jónak tartom, hogy Nekünk is ennyi " sikerült". :wink:

Brigi!

Anyósodban rejtett fodrászi ösztönök lapulnak?
Amúgy a fru-fru-t tényleg le kell vágatni, ha már zavaró. Az én anyukám tényleg fodrász, és erre Zsófinál kényesen ügyel! De, a göndör fürtjeihez akkor sem nyúlna, ha pisztolyt szorítanának a halántékához. :lol:
Zsombinak persze annál jobban szeret fazont igazítani, már a téli séró készül. Ez " gomba" frizura lesz a nyári kopaszság után.

Szép jó estét továbbra is ill. nyugodalmas jó éjszakát!

Meme
szinta

Isten éltesse a fiúkat! Nagyon jóképű legények lettek, jajj a csajoknak! :D

Sajnos nálunk Apa nem akar 3. gyerkőcöt, így engednem kell neki. Ő belefáradt ebbe a kettőbe is, szerinte csak ezt éljük túl. :D :wink:

Pbrigi :)
A Viburcol homeopátiás kúpot próbáltad már fogzásra ? A barátnőmnek nagyon bejött a lányánál.

Nekem is hasfájósak voltak a fiúk. Azt hittük, hogy bele fogunk őrülni, de túléltük. Mi végigpróbáltuk az összes létező szert amit lehet kapni hasfájásra, de nem segített. Aztán a nagy próbálkozásban, hogy megoldjuk a gondot, kinőtték a fiúk a hasfájást 2 hónapos korukra. :D

A Meme által ajánlott szert nem próbáltuk, mert a dokinő sem írta volna fel jó szívvel, a nyugtató miatt, meg nekem a párom nagyon ellene is volt. DE lehet, hogy mai fejjel már adnám nekik, csak ne kelljen éjszakázni, és tehetetlenül hallgatni az ordításukat.

Én is dobok fel néhány hétvégi kirándulós képet a fiúkról:

Kajászói geoládázás:
Kép

Kavicsdobálás a Dunába a gödi homokszigetnél:
Kép

Na és a kedvencük, a kirándulás utáni piknik az autó csomagtartójában:
Kép

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Köszönöm a sok dícséretet és a szülinapi jókívánságokat. Biztos az apjukra ütöttek azért ilyenek :) Amúgy Bernátot mindig mindenki lánynak nézi :( de reméljük ezen is túlleszünk.

Mi is visszük fodrászhoz a srácokat, jobban mondva én megyek és elviszem magammal őket is. Meglátjuk, mennyire hagyják :) Minket is mindig az apukám vitt fodrászhoz és csak annyit mondott a fodrásznak: hátul menedékes és baloldalon legyen a választék :)

Képzeljétek, Bernát elindult és egyre többet gyalogol, Ambrus pedig négykézláb utána. Tavasszal már mis is megyünk geoládázni, ha minden jól megy :)
Cat úgy számolom, hogy 1 év és 1 hét van a srácaink között :) Klassz látni, hogy kb. mi lesz jövőre!

Könyvek:
A feleségem nem mindig tiltja a könyvekkel való játékot, Freud: Patkányember az egyik kedvenc. (meg az orosz klasszikusok... csak meg ne ártson :) Ditke, nagyon jó az olvasós kép :)
Bezzeg, ha a Jóbarátok DVD-ket pakolják le, akkor aztán van ejnye-bejnye :))))

Abrus belázasodott, uh. megyek is megnézni, mennyit hatott a kúp :(

Jó hétvégét mindenkinek!

Kiliman

KépKép
kiliman

Kiliman!
Valóban egyidősek a gyerkőceink. Ha végre sikerülne egy vonalzót felvarázsolnom, akkor ezt mindig pontosan látnánk is. A lényeg: a mi ikreink 2005.10.05-én születtek. A Tieitek?

Amúgy Luca és Bence is hasonlóan állnak mozgásilag mint Ambrus és Bernát. Luca már önállóan áll, most gondolkodik a járás elkezdésén, Bencus meg mint a villám mászik. :-)

Mi nemrég estünk át az első hajvágáson: a barátnőm nyírta meg Őket hajvágó géppel. Az eredmény jó lett, és szerencsére a kölykök is minden zokszó nélkül viselték a dolgot.

Szép estét mindenkinek!
Vikóka
vikóka

Sziasztok,

látom nagy túrázós, geocachinges banda gyűlt itt össze, csatlakozhatunk mi is? :)
a lánykáim, Zsófi és Luca 9 hónaposak és már ők is csípik a kirándulásokat, főleg így ősszel, hogy teletömhetik a szájukat avarral :)

szia Baba, örülök, hogy itt találtalak! :) kitatás, 3 hónapos korára Zsófi is kinövi a pocakfájást!!! valamikor sétálhatnánk egyet együtt, kíváncsi vagyok nagyon a lányokra!!!

nem emléxem,ki érdeklődött a fogzással kapcsolatban (még csak most tanullak titeket :) ), de a Viburcol kúp nekünk is bejött eddig. mondjuk fogakkal elég nagy lemaradásban vannak a csajok, Zsófinak 1,5, Lucának 0,5 foga van.

a lánykáim már 2-szer voltak fodrásznál, ott tetszett nekik az olló, hagyták magukat. egyszer mi is próbálkoztunk, de itthon nem volt az igazi, nagyon kapkodták a fejüket, lefogni nem hagyták magukat, és hát Apa azért nem olyan gyors és tapasztalt, mint egy fodrász. szóval szerintem megéri elvinni őket, 2 perc alatt készen vannak.

csatolok azért 1-1 képet a lányokról.

Luca
Kép

Zsófi
Kép

jó éjt mindenkinek!
tralllala
tralllala

Sziasztok!

Köszi a bíztatást, azért látom voltak nálunk rosszabb helyzetben lévők is. Már elmúltunk 3 hónaposak, de még mindig nagyon rossz a helyzet, úgyhogy nem tudok tovább várni, kipróbáljuk Meme szerét. Az én kitartásom hagyján, de szenved a gyerek és azt sokkal kevésbé bírom. Tegnap délután ki is váltottam, azóta kapja, és eddig úgy néz ki nagyon jó. Eszik (tök gyorsan megvan, nem tart órákig...), büfizik, nézelődik, alszik. Nagyobb adagokat is eszik, mint eddig. Semmi keserves bőgés, semmi görcs. Most is enni kért két evésidő között... :wink:

Tralllala,
én is örülök neked, mikor írtad a beültis topicban, hogy ti is csömöriek vagytok írtam neked, csak már nem válaszoltál, a Tátra előtt. Merre laktok? Mi a Kossuth L. utcában. Nekem is lenne kedvem talizni, sétálni egyet, beszéljük meg!
Tündériek a csajok, nekem Luca mindig egy kis csoda: a felszívódós baba. :lol: :P

Kép
baba888

Sziasztok!

Baba!

Örülök, hogy hatott a szer. Éppen ma találkoztam egy ismerősömmel, akik Pesten élnek, de innen Madocsáról származnak, s nekik is hatott. Bár ők még csak 2 hónaposak, de már túl vannak rajta. 1 hétig kellet a kisfiúnak adni, azóta büfizik rendesen.
Csak azt nem értem, hogy miért is nem vettem én eddig le, hogy Zsófid hasfájós??? Már előbb is lehetett volna...

Trallllala!

Üdv. a csapatban.
Gyere amilyen gyarkan csak tudsz!
Nagyon édesek a csajok!S, nálad is egy Zsófi.. :wink:
Ugye jól látom a képen,és Luca sötét bazórna, Zsófi kék szemű?

Kiliman!

Apukád, s fodrászotok.l: :lol: :lol:
Ambrus?
Nálunk Zsombi 2 hónappal előbb elindult mint Zsófi. :!: Addig a kiscsaj tepert utána négykézláb... Halálos volt. De, nagy előny volt, hogy Zsombesz elsajátította a kultúrát, mire Zsófi rászánta magát.

Vikóka!

Luca géppel milyen sérót kapott?

Cat!

Jók a képek!
Apa és a túlélés. Ez jó,tetszett!
Nem halványulnak nála a dolgok? Nálam már igen, szerencsére, majd Lászlókámat megkérdezem ( most éppen bulizni van ), hogy ő most milyen stádiumban van. Bár, Ő nálunk sosem érezte olyan drasztikusnak. Mindig azt mondogatta nekem: " Nem olyan vészes ez Meme!" - ha éppen kifakadtam. Hihetetlen nyugodt ember, éppen mint Zsófikám. Legalább 1 megörökölte Tőle. Bár türelme Zsombinak is egyre több van.

Brigi!

A viburcol is jó, de nálunk a homeos bogyók voltak a tutik fogzásra. Nagyon bejöttek a skacoknak. ( bár nem volt vészes a fogzási időszakunk)

Jó éjt mindenkinek:

Meme
szinta

Sziasztok!

Érdekes ez a "hány gyerek legyen" kérdés. A férjemék ketten vannak testvérek és ő is csak 2gyereket akart.Mi 3-an vagyunk és én el tudtam volna 3-at képzelni. Bár eredetileg 2-ben állapodtunk meg.Csak hát közbejött a vén kuruzsló ( :wink: )= a nőgyógyászom!
A minap Beninek akartunk szandit venni,így a másik 2 itthon maradt anyóssal. Sétáltunk a bolt felé és megjegyezte a férjem,hogy így egész "normális" család vagyunk. Mondom neki,hogy nem is tudnád értékelni,ha nem lennének az ikrek. Azt mondja erre nagy vigyorogva,hogy ez is azért van így,mert én nem tudtam 8évet várni ( :lol: ) a következő gyerekre.

Nagyfiamnak hétfőn fogorvoshoz kell menni,mert nem esett ki a szemfoga (tejfog) és már kibújt mögötte a csontfog. Hű,nagyon odáig van a foghúzástól! Kíváncsi vagyok mi lesz!

Meme!
Akkor ez tényleg csak tipp volt,mert nincs állandó cumijuk,folyamatosan cserélik egymást közt. A tesós képen meg pont egyforma cumi van a szájukban.
Itt az őszi szünet.Tudsz tovább aludni!!!

Tralala!
Üdv a csapatban!Mennyi Zsófi!Gyönyörű név!

Cat!
Nálunk apa állandóan azzal jön,hogy "ha én ezt a klubban elmesélem" meg "hiába mondom ifjú kollégáimnak,hogy..."
Azért tényleg sokszor csak túlélni lehet bizonyos időszakokat!!!!

Kiliman!
Gratula Bernátnak!!Ambrus jobban van?
Az azért tényleg jó,ha pár hét különbséggel indulnak el! Nálunk Oli kezdte,aztán majd 1hónap múlva a Marci és a Beni 2nap különbséggel.Na az már horror volt!!!
Bár ma is hárman hatfelé mennek és még ha a teljes utca a mienk is,akkor is megtalálják a legveszélyesebb helyeket is!!!
Édesek a képek! És az Ambrus-féle nézés!!! :lol: Zabálnivaló azon a képen!
Utólag is boldog szülinapot a fiúknak!!!

Ditke!
Aranyos a Petra,ahogy olvas! Nálunk mostanában a Benike tud elmélyülten "olvasni egy üres lapot is!

Na,most már elteszem magam holnapra!
Szép hétvégét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Csajok, sziasztok!

A november 4-i bababörzével kapcsolatban tudnátok segíteni?
Volt valaki tavaly kinnt? Érdemes ellátogatni?
Overálokat szeretnék a gyerekeknek, s a bolti áruk 14e HUF. :roll:
Kizsákmányolás.

Köszi:

Meme
szinta

Meme,
én már voltam kétszer is a BNV-n bababörzén, készülj fel, mert rengetegen lesznek!!! kivonul szinte az összes budapesti bababolt, néhány dolgot olcsóbban adnak, nagyon sokan árulnak használt cuccokat, elég vegyes felhozatallal, és lehet pelenkát nagyon olcsón kapni (libero 2500 Ft/ csomag volt utoljára, ha jól emléxem...) szerintem érdemes korán menni, mert utána már parkolót is alig lehet találni. a beugró tavaly 900 Ft volt. (plusz parkoló 500 Ft)
ja, és igen, Zsófi kék szemű, Luca szeme zöldesbarna :)

mi a Héja u-ban lakunk. prviben egyeztessünk, hogy mikor találkozzunk :) az a kis csoda meg egy nagy bitang lett, olyan rosszcsont :)

jó éjt!
tralllala

Nálunk is Zsófi kék szemű, valószínű így is marad, Anna meg egyenlőre zöldesbarna, de nála nem biztos, hogy marad.

Kép
baba888

Sziasztok!

Vikóka :) 2005.10.11 születtek a srácok, uh hat nap van közöttük. :)

Edit, természetesen Bernát is megbetegedett, és a hétvégénknek annyi :( de szerencsére csak két napig voltak lázasak.

Bementünk a HeiM Pálba, és egy 100 éves doktornéni volt aki megvizsgálta őket és végig magába motyogott. Az aszisztensnő pedig közbe Harry Pottert olvasott. Haláli volt :) Alig bírtuk ki röhögés nélkül az egészet :))

Ma voltunk fodrásznál! Nagyon ügyesek voltak. Mondjuk a fodrász is profi volt és 2-2 perc alatt levágta a hajukat. Teljesen megváltozott Bernát arca... Majd csinálok képet...

Szinta!

Mi eddig kétszer voltunk kint a börzén és pelenkát mindig vettünk. De ha összeadom a parkoló meg a belépők árát akkor nem biztos, hogy bejött :)
Overálokat nézd meg a H&M-ben, asszem már 7e-től lehet találni jókat.

Kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Tralllala, Kiliman!

Köszi az infokat. Meggondolom utazzak-e 100 km-ert szombaton. Mivel meg korán nem szeretek kelni, messze parkolni meg szintén, csökkent az esély.

Kiliman!

Szombaton én is voltam Zsombival az ügyeleten. Mivel elkezdetett köhécselni, s az egyik hörgő tágító spay-nk elfogyott, kénytelen voltam. :cry:
Aztán nem lett semmi komoly, de nála ( már egyszer befulladt, s roham mentő vitt bennünket) nagyon vigyázni kell.
De, én is nevetve távoztam.... :wink:
Az assziszetens, végig áradozott, hogy Zsombi mennyire szép, sőt gyönyörű, és mennyire okos, értelmes. ( kétségtelen, még engem is meglepett a hihetetlen jó viselkedésével).
Aztán szóba került, hogy neki van egy iker tesója. Erre az asszisztens hölgy ( közel 55 éves kb..) : - Úristen, ilyen fiatalon már gyerek, ráadásul 2 , ikrek????? Nagy sipítások közepedte mindez.
A doki közben odaadta a receptet, s ő is jól végig mért.
Mindez után, köszönés előtt csak annyit mondtam: - Nem kettő, hanem 3 gyerek van. A nagy már 9 éves. ( már ekkor kész volt). Meg ahhoz a gondolt 20-hoz adjon hozzá 12 évet.
Elköszöntem, s jöttem.

De, az arcukat nem tudom elfelejteni. :lol:

További szép estét, vihar mentes jó éjszakát:

Meme
szinta

Meme :)

Szerintem sem éri meg kimenni a börzére. A belépő az utazási költség és parkolási díjjal, már nem nyersz rajta semmit. Ráadásul az utóbbi időben nagyon elszálltak a ruha árak, vetekszik a bolti árakkal. A hétköznapi turkálók árára közel 30%-ot tesznek rá, mert ugye ott koncentrálódik a kereslet. A Tescos Cherokee a H und M és a C und A termékeit érdemes megnézni. De mondjuk én nagyon klassz overállokat vettem a kínaiban is, tuti jók csúszni mászni a hóban, geocachinghez. Puccos overállok meg vannak a C und A-ban a méretetekben, igaz 10 rugó/db.

Jobbulást a fiúknak! Az én kölkeim is jobban bírják a hajvágást a fodrásznál, mintha én nyírnám őket. A mi fodrászunk Gabi 2 perc alatt letolja nekik géppel, igaz addig megy a hiszti, de azt ki lehet bírni. Csak Gabi nem szereti, mert imádja a fiúkat, és szerinte ezzel Őt megutálják a palkók ezért. :D

Trallala :)
Nagyon szépek a csajok, jók ezek a portrék. Milyen néven geocachingeltek? A páromnak volt ez a kérdése, mert meséltem neki, hogy gyűlik az ikres geocachinges csapat. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Mi most megint taknyosak vagyunk, meg köhizünk is. De talán semmi komoly. A kedvük mindenestre jó, kivéve, ha Nikinek orrot akarok szívni. Dávid önként jön, sőt, néha már magától oda is áll a porszívóhoz, ha azt akarja, hogy szívjam ki. 8) Tegnap turiztam egy jót, úgyhogy most nagyon elégedett vagyok. :D Ők is lent voltak, annyira jó, hogy már járnak. Így kiraktam őket a kocsiból és tök jól elbogarásztak majdnem másfél órát. Pont végeztem is, mire elegük lett. Persze ezt egy nagyobb turiban nem lehetne megcsinálni, de itt mindig láttam őket és a tulaj is odavan értük, úh sokat foglalkozott velük. :)

Meme

Én megyek a börzére eladni. :D Iszonyú sok kinőtt cuccunk van. Én is azt hallottam, hogy drágák már ott is a cuccok- én kicsit olcsóbban adom őket, így remélem minden elkel majd. A bevételt természetesen majd itthon költöm el a turiban. :D Egyelőre én is overall gondban vagyok, Nikinek kéne még találnom. Viszont én se fogok tizenezreket kiadni érte. Ha turiban nagyon nem találok, marad a kínai. Tavaly az volt, célnak megfelelt.

Na, megyek, muszáj szórakoztatnom őket. :roll: többiektől bocsi...

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Kiliman, Meme!

Jobbulást mindenkinek :)
Egyébként engem is rendszeresen fiatalabbnak néznek. Régebebn zavart, ma már bók :)
Mikor terhes voltam, a kórházban feküdtem, eleinte mindig végigmértek a kismamák, hogy ilyen fiatalon, ikreket... aztán mikor jöttek a dokik és kerestek (mert ugye folyton elcsavarogtam a szobából :oops: ) akkor kérdezték, hogy "nem látták a doktornőt?" no akkor mindenki meglepődött és mikor visszajöttem, mindig kérdezték, hogy én lennék az? Na ne má....
De egyszer a rendőr is megkérdezte, hogy ugye ez nem a nővérem igazolványa? Épp ügyelni mentem, erre aznap éjjel behozott egy részeget vérvételre és belém botlott. Mondtam neki, hogy ez meg a nővérem pecsétje :lol:

Overall: sajna a csajokkal elég nehéz turizni, meg a környékemen lebvő turiban 3500-4000 Ft egy kilo, úgyhogy ott sem venném meg valami olcsón. szereztem pár 50%-os C&A kupont, majd szétnézek, hátha így már találok jót és elfogadható lesz az ára féláron. Igaz, Debrecenben nincs C&A, úgyhogy át kell mennünk Nyíregyre, de legalább kirándulunk egyet :)

Megyek, mert szétszedik a gyerekek a számítógépet, vacsiidő van .

Ditke
ditke62

Panaszkodtam itt nektek, hogy a lányok nem olvasnak. Na most aztán beindultak. Lehet, hogy csak ez kellett nekik. :) Kisvakond már a könyökömön jön ki. Minden oldalon tízszer mutatnak rá és kell mondanom, hogy KISVAKOND. De egyre több mindent tudnak ők is megmutatni, de mondani még mindig keveset. De lehet, hogy megint csak egy-két hét és már dumálni fognak. :) Boróka most tanulta meg a miaút, meg huhogni is tudnak, de a tita-t (cica) csak akkor ismerem fel, ha képet is mutatnak. :oops: A mássalhangzókészletük gyakorlatilag a "t", de ezzel lehet, hogy mindent mondanak, csak én nem értem. :wink:

Sajnos ma rájött Boróka, hogy a székről nem csak az asztalra lehet felmászni, úgyhogy kicsit félek, hogy mi lesz ebből. Annyi minden van a pulton, amit nem tudok hová tenni. :roll:

Egyébként megvan a házunk. Szombaton voltunk kifizetni. És szedtem gyönyörű virágokat a saját kertemből.
Sajna a lakást még mindig nem adtuk el, de reménykedünk, hogy hátha ebben a hónapban. Muszály lesz, mert a kölcsönt vissza kell adnunk december végéig. Kicsit drukkoljatok nekünk!

Pénteken én is viszem a lányokat fodrászhoz. Azt hittem, hogy kiröhögnek, hogy 1,5 éveseket fordászhoz viszek, de ezek szerint mások is így csinálják. Remélem nem lesz gond.

Gyereklétszám: Mi ketten voltunk, de el sem tudom képzelni, hogy mi megálljunk ennyinél. Gyerekkoromban négy volt az elképzelésem, hogy legyen mindkét nemből 2-2. Mindenkinek legyen játszótársa, stb. :) Eddig jól állunk. :) Már csak két fiút kellene összehozni. :) Persze volt, aki már megkérdezte, hogy fogunk több gyereknek lakást venni?? (Igen felelőtlen vagyok, hogy eddig erre nem gondoltam. :wink: )

Trallala :)
Gyönyörűek a lányok. Édes mosolyuk van. Gyere gyakran!

Adj nekem tanácsot! Te hogy pakolod a kirakókat? Minden este kirakod őket, hogy minden darab a helyére kerüljön? Én csak összedobálom a játékokat a dobozba, de úgy tűnik, hogy így kevésbé tudják szétválogatni pl. az építőelemeket és kevesebbet játszanak vele, mintha együtt lenne. Vagy ez csak hangulat náluk, ha akarnak úgyis játszanak??

Jobbulást a törpöknek!
Nem akarod egy-két ruhánkat bevállalni?? :)

Ezek szerint csak fiú testvéreid vannak? Vagy mindenkinek egyenfrizu járt? :)
Tényleg lánynak nézik a fiadat?? Dilisek az emberek. Igaz, hogy az én egyik lányomat meg fiúnak. Elvégre az ikerek vegyesek szoktak lenni. Ha két gyerek van, akkor az egyik biztos fiú, a másik meg lány. Vagy nem?? :wink:

Cat :)
Tök jók a képek. Annyira helyesek a fiúk. Én is már nagyon várom, hogy szendvicset nyomhassak a kezükbe. Jelenleg még "a falatkákról levadászom a sajtot és a kolbászt megy". A kenyér mindig megmarad. :roll: Réka nem is veszi a szájába a falatot, ha húson kívül mást is lát. De gyakran még akkor is kiköpi, ha sikerül becsempésznem a szájába. Ma este is nagyon gyanakodva nézte apa villáját, hogy mintha krupmlipüré is lenne rajta, és inkább nem ette meg.

Megint kisregényt írtam, de csak szóljatok, ha már unjátok a banánt.

Szép estét!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok! :)

Brigi :)
Bár nem engem kérdeztél, de én minden este összerakom a kirakókat, puzzle-kat, és minden összetartozó játékot. Jó móka :? Azt vettem észre, hogy így jobban játszanak vele, mintha nekik kellene a darabkákat megkeresni, azt még nem tudják, nem áll össze a fejükben a kép, hogy milyen is lenne ez a játék.

Evés: A fiúk szerencsére rettentő jó evők, mindent és sokat elvet vallják. Ők nem szeretik a felvágottat, így ha nincs összeborítva a kenyér, akkor azt nem eszik meg, csak a vajat meg a sajtot, mert az nagy favorit. A bölcsiben úgy csinálják, hogy a felvágottat összemixelik a vajjal, és úgy kenik meg a kenyereket. Egyrészt ez gondolom költséghatékony, másrészt meg, sok gyerek leenné a felvágottat, a kenyér meg maradna. Mondjuk az enyémek akkor nem ennének felvágottat. :D Egyébként régen a fiúk is falatkáztak, és a virslihez hiába adtam kenyeret, vagy a rántottához, azt nem ették meg. De mostmár harapnak a kenyérből is hozzá, teljesen önállóan. Szóval ez is csak idő kérdése és fog csúszni a csajoknak.
(Megjegyzem, hogy én ezt a vékony szeletelt Ceres kenyeret veszem, ezt szívesen eszik, de a vastag héjjú nagy kenyereket nem. )

Jó árusítgatást!

Még nem is dícsértem meg a keresztszemes remekeidet! Én sajnos képtelen lennék ilyenre, ezért is különösen csodálom, ha más ennyire ügyes. Tényleg nagyon szépek!

Cat
Kép
cateye

Cat :)

Igen, én is ezt vettem észre, csak gondoltam hátha mégse. :(

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Brigi, van nővérem is, csak annyival idősebb, hogy ilyen típusu közös emlékek nincsenek :)

Nálunk szerencsére többnyire mindent megesznek... a falatkákra gondolok. Mivel pontosan nem tudom mennyit szoktak uzsizni, és néha én uzsiztatok egyedül, előfordul, hogy alaposan megpakolom őket. (pl. hétvégén 1 -1 virslit + 1-1 sz. kenyeret is beléjük diktáltam, ja és egy almát is :))

Biztos ismeritek az egyszervolt.hu honlapot. A Káró katona a srácok nagy kedvence, ha balhé van estefele, csak elinditom és kész, csoda történik. Most is csak fél ablakot használok a gépen, a másik felében a káró katona szól :)

Na, most már ez sem segít uh. ennyi volt :( (ui. asszonypajtás fodrásznál van :))

Kiliman

KépKép
kiliman

Szaisztok!

Cat!

köszi a dícséretet :) Egyébként egyáltalán nem nehéz csak időigényes :(
De jó, hogy neked ilyen jól esznek a fiúk. Nekem alig pár falatot. :(

Brigi!

Én napjában tucatszor kirakom a kirakókat :( Mondjuk nálunk reggel 6-kor már az az első szó, hogy kirakó :? Igaz, újabban bekészítek egy párat a hálóba az ágyam mellé, akkor ha bejönnek elvannak még pár percig 8)

Ha szanaszét van, nem találják meg, hogy melyik hová való, meg nem is érdekli őket. De ha kirakom, felteszem a polcra akkor 2 perc múlva már lent is van.

Petra (ebben is) sokkal ügyesebb, ha szemben ülnek egymással, mindenki pakolja a sajátját, de ha Csenge felemel egyet Petra fél szemmel lesi és már mutatja is, hogy hová kell tenni - szóval fejjel lefelé gyorsabb mint Csenge szemből :P

Nálunk Micimackó a menő, én napjában százszor mondom, hogy Micimackó, Malacka, Tigris, Nyuszi, Zsebibaba...
mondjuk nálunk ők is mondják, kb, így hangzik a csajok változata:
"Micimaci, Malaca, Tigisz, Muszi, Zsebebebe (ez a kedvencem :wink: )"
De ha ők mutatják és én nem mondom, akkor addig mondják, míg én is el nem ismétlem.
Valahol hallottam egy mondást, és kezdek rájönni, hogy milyen igaz:
Kb. így hangzott: "Gyermekeinek életének első évét azzal töltjük, hogy megtanítsuk őket járni és beszélni. A következő 15-öt meg azzal, hogy üljenek már le végre és fogják be a szájukat." :lol:

Kiliman!

Nem akarsz engem is feleségül venni? :wink: Van két csajom a srácaid mellé és fodrászhoz is szeretnék menni.... :wink:

Megyek, még teregetnem kell, meg hímeznem is :wink:

Ditke
ditke62

Ditke :D

A bigámiát tiltják errefelé. :wink: :lol:
Nagyon ügyi lehet Pepe, hogy így megy neki a kirakózás. milyen kirakó egyébként? Nézegettem már ezeket a fa kirakókat én is. Papír nálunk reménytelen, még mindig enni szeretik a legjobban a könyveket is. Egyébként mikor kezdték el a kirakózgatást? Mivel játszottak másfél éves korukban? Elkezdtem gondolkodni a karácsonyi ajándékokon és semmi ötletem. Én nem tudom, amióta járnak, szinte elig lehet őket rávenni valamivel, hogy üljenek le kicsit és játsszunk. Még velem se figyelnek oda semmire, egyedül meg teljesen reménytelen. :? Vajon a játékok nem elég kihívóak számukra vagy mi történt?!!

Kiliman

Édesek a fiúk. :D A KÁrókatona nálunk is nagy sláger, de a legtöbbet szeretik. Most is megy a nyüszítés, hogy ők akarnak gépezni- az 1*volt.hu-t akarják nézni. :) Mikor már a kezdőlepot hívom be, elkezdenek táncolni rá. :D

hoppá! kinézek az ablakon és esik a hó!!!! :shock: kiviszem őket, ilyet még nem láttak. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Havazik.

Nálunk meg kész bölcsöde, csatatér, bolondokháza, nem is tudom minek nevezzem van. :lol: Nővéremék fellátogattak Pécsről a két hónapos kisfiával meg a 4 éves kislányával. Múlt péntek óta laknak nálunk és vasárnap mennek haza. Szerdáig anyukám is itt volt, hogy tudjon babázni meg segíteni, és két éjszakát a hugom is itt töltött. :shock:
Elég kemény így a három picivel, Lili a nagylány meg épp a dackorszakát éli, úgyhogy rátesz egy lapáttal, de nagyon örülök, hogy itt vannak, már kíváncsi voltam a kis lurkóra, meg tesóm is a mieinkre.
Lilinek meg minden mondata vagy úgy kezdődik, hogy "jó, de...", vagy szimplán "nem..", "nem akarok". És amúgy eddig egy végtelenül türelmes, jól nevelt, kedves kiscsaj volt, remélem, ha kinövi ezt, akkor újra olyan lesz! :P
Belegondoltam, amikor majd nálunk ez duplán... :roll:

Lánykáimnak megpróbáltam kitologatni az evési időket, és most úgy jön ki, hogy du. 6-7 körül eszünk, és utána még egyszer 10 tájékán. Ezzel a rendszerrel az elmúlt 3 éjszakát úgy végig aludták, hogy 7 körül keltek. Erre ma éjjel 3-kor is, mint régen. Remélem nem szoknak vissza rá!! :oops:
Annyira édesek, egyre többet vigyorognak, mikor meglátnak majd' kiuganak a bőrükből úgy rúgkapálnak! :lol: Egész nap szét puszilgatom őket!

Kép
baba888

Ezt a milyen kirakó és mennyi idős kortól kérdést én is éppen fel akartam tenni.

Egyébként enyémek is ették még nemrég a könyveket, mostmár eszükbe sem jut. Szóval karácsonyra még a tieid is kinövik. :) És a menő manóságot is egy idő múlva. A lányok most úgy tűnik egyik pillanatról a másikra rákattantak a könyvekre és le sem lehet őket beszélni. Mutogatnak fel a polcra, hogy vegyem le nekik. Persze most meg tépik ki egymás kezéből, meg összevissza hajtogatják, de végülis a képek akkor is látszanak, ha darabokban van. :wink:

Amúgy szerintem az építőkocka tök jó ebben a korban. Réka már 8-9 emeletet rak Clemyből. De sima fából is tud egy párat. És egész sokáig kísérletezik vele, nagyon leköti.

NÁlunk pl. a formabedobó abszolut csőd. Mindent dobálnak bele formától függetlenül, ami belefér, de ha nem megy bele másodikra, akkor leszedik a fedelét és beledobják úgy. Nem mondom okosak, de így teljesen reménytelen. Ahhoz képest, hogy a védőnő 10-11 hónaposan kérdezte, hogy formabedobózunk-e??

Ja és képzeljétek babázni is elkezdtek. Babával, macival, mindennel, de van egy bronz Babba Mária szobrunk is és neki itatják a kisbabáját, meg simogatják. Meg kínálgatják almával. Olyan helyesek. :)

És a kedvencem újabban. Az egyik kisvakond könyvben sír a kisvakond. És amikor odaérünk Boróka elszomorodik és néz lefelé bánatosan. És rámutat többször és mindig bánatosan néz lefelé. Látni kellene, annyira aranyos.

Na megyek, mert odaég az ebéd.

Szép napot.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Jaj,a Karácsony!!!Mindig nagy fejtörés!!!

Lilla!
Enyémek se kirakóznak,bár azért elkezdtek érdeklődni iránta! Viszont a könyvet tépik széjjel ezerrel!!!
Kirakó: mi fa kirakót vettünk nekik karira.Ez olyan,hogy minden elemnek megvan a maga helye és ezeket a fa elemeket pici műanyag bütyökkel látták el,azt kell megfogni.Úgy lehet kivenni.betenni (érthető voltam?). Ebből volt járműves (még a Dávidé volt).Most vettünk gyümölcsöset.állatosat,meg olyat amiből egy nagy zsiráfot lehet kirakni (4 vagy 5 darab).Tudod külön a feje,nyaka,teste, lába.Valami ilyesmi.
Szerintem egyenlőre ez a nekik való.
Aztán a Marcink imád legózni.Most a quatro a menő nála.Abból 6-8 elemt is egymásra tud már rakni. Így valami legót ia kapnak,de még nem tudom mit. Aztán szoba csúszda,mert a mozgás a lételemük.Meg mindenféle tolható: dömper, markoló stb.
1-2 hete vettem észre,hogy képesek leülni is(!) a játékok mellé.Általában 1-1 játékkal 15-20 percet játszanak,aztán kell egy kis mozgás,majd újra jöhet a játék.

Brigi!
A formabedobó nálunk augusztus óta megy,mert akkor kaptak lego formabedobót.Ezek hatalmas elemek (mint a legó baby),nem tudja a szájába venni ( amúgy az összes többi bedobó elemeit megették)és szerintem könnyű berakni.Összesen 12 elem volt a házikóban (3000Ft körül volt),de tettünk hozzá a legó babyből,így most hárman is frankón eljátszanak vele.

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit :)

Errre gondolsz?

http://www.legomarkabolt.hu/adat/index-2006teljes.html

Nekünk nagyon hasonló van, csak fisher-price, és nem házikónak van kialakítva. Na ezt csinálják úgy, hogy ha nem megy elsőre, vagy másodikra, akkor leveszik a tetejét és úgy bele. A miénken 4 forma van és nem túl bonyolultak, de nem is nézi meg, hogy milyen, hanem próbálja az első lyukba belenyomni, amit ér, aztán ha nem megy akkor mégegyszer, ugyanabba, aztán le a tető. :( Mikor láttam, hogy ezt inkább vödörnek használják, akkor vettünk egy másfajtát, de az meg túl bonyolult még, túl sok formával. Na abba tömködik a fa építőkockákat minden mennyiségben, mert az könnyen belemegy. Szóval nem vagyok valami ügyes játékok választásában.

Fa kirakónk nekünk is ilyen nyeles van, de nem tudják azonosítani még, hogy mi hová való. :(
A tiéteken, ha kiveszitek a belevalót, akkor milyen formák maradnak? Sajnos, amit mi vettünk, azon teljesen amorfak, ezért elég nehéz is eltalálni, hogy melyik hová való. Pl. ha kiveszem a bocit, akkor marad egy nagy krumpliforma mélyedés.
Na mindegy. De ha nektek jobb fajta van, akkor muti, hogy tudjam milyet keressek.

Olyan jó volt olvasni, amit írtál. Pont tegnap néztem meg régi képeket a kis mókuskáimról és olyan nosztalgia tört rám.

JÓ hétvégét nektek. Nálunk apa dolgozik van, úh. pont olyan minden mint hétköznap.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Infót gyűjtök.
Tejpép. Mi a véleményetek, tapasztalatotok?

Brigi,
én már most képes vagyok nosztalgiázni, ha a születési, meg akörüli képeiket nézem. :lol:
Amikor apa nincs itthon nálunk is olyan minden, mint hétköznap. De most szerencsére itthon van. Átjöttek apósomék, és mi nemsokára lelépünk bulizni!!! :lol: Megyünk a Dunakeszi reptérre évzáró buliba.

Kép
baba888

A mi gyerekorvosunk a védőnővel egyetértésben elég tejpépellenes volt. Én úgy sokhónapos kor (talán 11-12) körül adtam nekik vacsira, mert akkor éppen nagy nyűg volt az evés és ez jól lement, meg nem is akartak nagyon hízni. Egyébként meg esetleg gyümölcshöz délelőtt sűríteni. De max. egy-egy kanállal. Szerintem nem kell, ha a hozzátáplálásra gondolsz már. Most még főleg nem, de később is felesleges. Az anyatej mindent tud, utána meg eheti a főziket. Én csak akkor csinálnám a helyedben, ha valami gond van az evéssel. De erre még bőven ráértek. De később is sztem a gyerek tudja, hogy mi jó neki. Ha még nem akar főzit/gyümit, akkor elég neki az anyatejci.
Remélem ez segít, de biztos másoknak is megvan a véleménye, és írnak majd.

Nagy mázlista :) Bulizni két kistörp mellett??

jÓ szórakozást.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Baba!

Brigivel ellentétben az enyéim rengeteg tejpépet megettek. :oops: Én délután uzsonnára adtam nekik, ill. volt egy időszak, amikor este nem akarták meginni a tápit, és akkor ették a tejpépet, hogy éjszakára azért tele legyen a pocijuk. De ez sokkal később volt, mint ahol most Ti tartotok. 9-10 hónapos korukban (ha jól emlékszem :oops: olyan régen volt már) De az biztos, hogy sokat megettek belőle. A nagy kedvenc a kekszes volt. :D

Buli: irigy-irigy-irigy :lol: :lol: :lol:

Kép
gandi75

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?