Sziasztok!
Döbbenten olvasom a hozzászólásokat, hisz én is a Dokinál szültem, még 2005-ben.
Egy barátnőm ajánlotta őt, aki maga is a Rókusban dolgozott nővérként. Ikerbabákat szült nála, lombikprogram eredményeként. először a főorvos volt a dokija, hisz neki ez "kollegiális alapon járt", de nagyon nem voltak vele jó tapasztalatai.
Ekkor váltott Barabásra. És mivel neki nagyon jó tapazstalatai voltak, így mikor megtudtam, hogy babát várok, én is hozzá mentem.
Nem volt zökkenőmentes a babavárás, a 4. hónaptól toxémiás voltam, és mégis mindig maximális figyelemmel viseltetett irántam a doki.
6 hónapos terhesen volt egy elég durva autóbalesetünk. A doki épp szabadásgon volt- pontosabban egy orvoskonferencián vett részt vidéken. Felhívtam, és hagytam neki üzenetet a mobilján. A konferencia szünetében visszahívott, hogy azonnal indul haza, hogy megnézzen. alig tudtam meggyőzni, hogy nincs erre szükség, hisz 4 nőgyógyász is látott. De csak úgy fogadta el ezt a válaszom, hogy a köv. hétfőn, mikor ismét dolgozik, bemegyek hozzá, hogy ő is lásson.
A terhesség végére bedurvult a toxémiám, sokat kellett a Rókusban bent feküdnöm. 07.31-én, vasárnap is bejött hozzám, csinált uh-t, és úgy döntött, másnap császár, mert már nem fejlődött az utolsó egy héten a bébim.
Örültem, hogy végre a karjaimban tarthatom én is a babám. (hozzáteszem: toxémiásokat kötelező császározni!).
Este egy tündér szülésznő volt az ügyeletes (ő volt a fogadott szülésznőm), akinek köszönhető, hogy élünk a kicsi lányommal. Ctg-n észrevette, hogy kicsit magasabb a vérnyomásom (140/90, ami az alsó határt jelenti), megvizsgált, de ekkor még nem volt más tünet. Később kijött a kórterembe megmérni a vérnyomásom, ami addigra 190/120 lett, tehát életveszélyben voltunk.
Azonnal szülőszoba, nyugalom, ctg és 4 corinfar + telefon a dokinak, hogy baj van. (ctg-n a baba szívhangja 240 volt). A doki kb. 15 perc alatt beért, és azonnal életmentő császárt hajtott végre. Neki és a szülésznőmnek köszönhetem, hogy mindketten élünk és egészségesek vagyunk!!!
A sógornőm ezek után szintén nála szült tavaly a MÁV-ban, komplikációmentesen. Csendes és nyugodt szülés volt, és ott pont annyira volt jelen, amennyire a család és a helyzet ezt megkívánta.
Hogy érthetőbb legyen: nem zavarta meg a vajúdást, engedte, hogy a kispapa segítsen az anyának a vajúdásban, viszont a háttérben végig ott volt, és amikor kellett, akkor vizsgált és segített.
Tehát összegezve a családunk tapasztalatait:
sima és nagyon gázos szülésnél is maximálisan helytállt szakmailag és emberileg egyaránt!
és még egy utószó: a kórházban minden nap megnézett (sógornőm is), és mindig úgy jött, hogy előtte megnézte a babát a csecsemőosztályon.
Bocs, hogy ilyen hosszú lett, de ez kikívánkozott belőlem
(ui: a pénzről is van véleményem, de az már egy másik hsz. lesz
)