Sziasztok!
Én még teljesen új vagyok a babaneten, bár már elég régóta olvasgatom a topikokat, mióta babát szeretnénk.
Mi már közel két éve próbálkozunk, már nagyon szeretnénk kisbabát, de sajnos eddig még nem sikerült. Már elég sok mindenen túl vagyunk, stimulációk, HSG, stb. Nincsen semmi nagyobb baj, egy kis hormonális segítségre lesz szükség valószínűleg nálam.
A következő lépés már az lesz, hogy belevágunk valami nagyobb dologba egy centrumban, de én még mindig reménykedek, hogy hátha nem lesz erre szükség.
Ezért is érdekelt nagyon a Gynevac, nagyon sok jót hallottam, olvastam róla, és elhatároztam, hogy bár tudom, nagyon nehezen elérhető, beszerzem.
Szerencsére sikerült, és mivel elég alaposan utánajártam a dolgoknak, gondoltam, megosztom Veletek a legfrissebb infokat, jó lenne, ha minél többen hozzá tudnának jutni.
Én 2 utat próbáltam meg:
1.
www.pharmafutar.hu, a céget felhívtam, érdeklődtem, hogy beszerezhető-e náluk a vakcina. A telefonos munkatárs lediktálta a fontos tudnivalókat, ezt most megosztanám Veletek is.
- a vakcinát Németországból hozzák be
- így sajnos jóval drágább, mint a magyar változat
- 52,6 EUR/ 3 ampulla - így az 5 ampullás kúrához 2x52,6 EUR
- 2000 Ft a megrendelés ára, amit átvételkor kell kifizetni.
- A megrendeléshez elég elküldeni faxon a receptet, valamint az átutalásról a bizonylat másolatát. (bankszámlaszámot megmondják)
- kb. legkésőbb egy hét múlva szállítják. Ezért a vakcináért be kell személyesen menni, mert hűtést igényel, így nem tudják kiküldeni.
2. Magyarországi gyógyszertári készlet
Még utolsó esélyként megpróbáltam, hátha valahol van még egy-két doboz raktáron. Felhívtam vagy 25 gyógyszertárat, miondenütt a - hiánycikk, és nem is tudunk rendelni, talán egy év múlva..." választ adták. Aztán a 26.-ban a válasz: - Van még bent egy doboz! Gyorsan kivágtattam érte a világ végére, de megvan. 4 300 forint körül volt az ára.
Szóval, szerintem nagyon érdemes szisztematikusan nekiállni, és felhívni an lehető legtöbb gyógyszertárat, szerintem kisebb gyógyszertárakban elképzelhető még egy-két doboz, és azért árban is, utánajárásban is kedvezőbb. Lehet, hogy érdemes még vidéki, kisvárosi gyógyszertárakat is hívni, szerintem még leutazni is megéri, csak legyen.
Lehetséges, hogy már fent vannak ezek az infok, nem volt időm visszaolvasgatni, de gondoltam talán mert egészen friss az élmény, segíthet.
Ja, és nagy-nagy örömmel olvasgattam a babás híreket, mindig örülök, ha sikerekről hallok, kívánom, hogy minél hamarabb megtörténjen mindenkivel a csoda!
Üdv:
Bogi
-