Új privát üzeneted érkezett!

Rita, nem tudom, de szerintem nem szabad forralni a tápszert. kerestem az előbb, hogy hová írtam le, de nem találtam. Múltkor csináltam krisztának gyümölcsrizst és azt úgy csináltam, hogy a tizset nagyon megfőztem vízben, jobbanmondva szétfőztem, de még volt egy pici lé rajta. MAjd a végén beledobtam a reszelt almát és hagytam kettőt lobbanni. Tettem bele egy mérőkanál tápit és vagy két mérőkanál tejpépet. Legszívesebben én ettem volna meg az egészet!!! :oops: :oops: :oops: :oops:

Én holnaptól szándékszom adni Krisztának házilag készített túrót. Babajoghutot vagy másikat én is csak később akaroka dni, de a házitúrótmár kipróbálom.

A gluténs dolgokat is akartam kérdezni, de én is várok még vele. Nem seretném ezt a két fogas kérdéseket felvető terméket (tejtermék, gluténes dolgok) egyszerre bevezetni, az utóbbit majd 8 hónap körül gondoltam.

Köszi a dicséretet a padlónkra és a Krisztánkra! :) A Krisztánk képzeljétek FELÁLLT EGYEDÜL. :shock: :shock: :shock: Most beszéltem IStvánnal is és újságoltama nagy hírt! :) :) :) :) Pár napja, amikor aztán a kiságyat is leengedtük, Kriszta feltérdel és ma kinyomta magát ebből a pozícióból, teljesen egyedül! Én csak pislogtam, és próbáltam hamar filmezni, mert épp arra készültem, de nem "győzte" kivárni, amíg elintézem a kamerát. :) Igyekeztem megtartani is, nehogy eldőljön, szóval, valamit sikerült felvennem, de nem tudom, milyen lett. megmutatom majd! :) Jaj, istenem, innen aztán végképp nincs megállás! Mászni már olyan gyorsan mászik, hogy sokszor futnom kell utána, hogy időben utolérjem, most meg felállt. Lesznek ezután huppanások, asszem! Már előre félek!

Etterke: Tök jó méretei vannak Rékusnak és szerintem rengeteget nőtt ebben a hónapban. Kriszta már vagy 3 hónapj csak kb. 350 g-ot szokott hízni. Legutóbb, 6 hósan 7570 g volt és 72 cm, a következő méricskélés most lesz, holnap. de biztos nem hízott sokat. Meglátjuk.

Emőke: Nagyon édi Krisztián, és valóban jól kinőtte koraszülöttségét! :) Hál"istennek! :) Szörnyen hasonlít rád, de valószínű, már unod, annyit mondogatom neked! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Én nem tudok magamhoz térni. Bocs, hogy ennyit jövök, de bizisten szó nélkül maradtam. láttam most, hogy ismét az ágy felé közelít, és előkaptam a kamerát. fel is állt. és mivel messze voltak a lábai, nem alatta, még lépett is kettőt aZ ágy felé. Jujj, ezt nem hiszem el. Szörnyen bizonytalan, természetesen, azóta már be is koppantotta egyszer a buksiját! :(
Most, hogy áll, mit csináljak? Állandóan a sarkában legyek? Jaj, bocs', hoyg ennyi hülyeséget kérdezek, hisz úgysem kerülhetők el az esések! De annyira izgulok, hogy most már mi lesz, Még ülni dsem ül rendesen, de ő már áll. Pont, mint Gery!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Koszi a jotanacsokat, en is gondoltam arra, hogy ugysem sokaig marad majd a habtapin, ugyhogy majd szonyegre teszem, utana meg majd feloltoztetem.

Edith: gratula a felallashoz! Nem akarlak elkeseiteni, de az ocsem annakidejen hetekig volt ugy, hogy felallt, de nem tudott visszahuppanni, igy egyszer csak eldolt, mikor mar kifaradt. Folyton ott kellett lenni valakinek.

Jatszas: Alida meg nem tud igazan jatszani, de nagyon szereti a szines kendoket, logo zsinorokat (foleg ha a ruhamrol lognak), kulonfele anyagokat. Sokat meselek es eneklek neki, sokat dumalunk es azt is elvezi, ha utanzom a hangocskait. Szereti az ismetlodo hangeffektusokat, ilyenkor hangosan nevet.

Most mennem kell, turelmetlenkedik, majd meg jovok kesobb!
zsuzsi 81

Edit!

Gratulálok Krisztának a felálláshoz! Hát ez nem semmi!

Amúgy eléggé megijesztettél! Végigolvastam a tápisdobozt, és sehol nem volt, hogy nem szabad forralni, így megcsináltam úgy, ahogy a babaszakácskönyvben írva van. Utána hozzákevertem egy kis szilvát. Gyülölcsrizs lett. Evett belőle Tomi, de nem ízlett neki! Érdekes pedig eddig még mindent megevett, ez meg finomság ráadásul. Csak pár kanállal evett, remélem nem lesz baja tőle :oops: :roll:

Rita & Tomi
Kép
ritike

Na itt vagyok újra, bocs hogy az elôbb olyan sutára sikeredett, de Alida az ölemben volt és ô akart gépelni! :)

Rita:
ne aggódj, pár kanáltól biztos nem lett semmi baja! Nagyon jók a képek és az új vonalzó is! Örülök, hogy így elkényeztet a fiad és van idôd ránk is!

Edith:
nagyon szép az új parketta! A miénk is eléggé régi már és recseg is, viszont jó állapotban van, mert a ház elôzô tulajdonosa mindent befedetett padlószônyeggel és csak nemrég derült ki, hogy parketta van alatta! Nem semmi, amilyen ütemben Kriszta fejlôdik, maholnap már rámolni fogja a polcokat! :shock: :D Jó lehetett koncertre menni, érdekes, hogy Krisztát nem zavarta az idegen hely és a hangzavar. Alida mostanában csak itthon tud elaludni este, így nem nagyon merünk elmenni (csak a saját koncertemre) :wink:

Etterke: örülök, hogy minden rendben rékus csípôjével! Igazad van a jelbeszéddel kapcsolatosan, szerintem is minden baba-mama kitalálja a sajátját. Mosolyogtam azon, hogy a haját tépi, mikor álmos, Alida azt nem tudná. Ô a szemét dörzsöli.

B.Eszter: örülök, hogy jobban vagy már, de ne tessék elhamarkodni a dolgokat! Pihengess sokat, ha a nagylányod engedi! Kíváncsi vagyok, mit mondott az orvos, majd írd meg. Valószín?leg Alida is kicsit nehezebb idôszakában van, többet ny?gös, sokat kakil, piros a popója, még kis piros pontocskák is vannak rajta, pedig nagyon gyakran tesszük tisztába. Gyakran eszik, mostanában kétszer eszünk éjjel is :? , de különben jókedv? és étvágya is van. Nem úgy t?nik, mintha nem lenne elég a tej, mindig csak egy cicit kér és úgy t?nik, hogy hízik, a combáit alig bírom begyömöszölni a ruháiba!

Alida is újabb produkcióval rukkolt elô! Egyre többet áll négykézláb, ringatja magát és tolat! Nem elôre halad, hanem hátrafelé!! :D

Emôke:
Krisztián nagyon-nagyon ennivaló!!! :lol: Azon bosszankodom mindig, hogy az én gépem valahogy két képet folyton egymásra ragaszt, így nem látom az összeset :evil:

Kati:
én nem kaptam Enikô-Vanessa képeket, de lehet, hogy a Te címedrôl nem is kapok meg semmit, legalábbis küldeni nem tudok neked, az biztos. :(

Most leterítettem egy csomó szônyeget-pokrócot-kistakarót a földre, jó puha és meleg lett, kíváncsi vagyok, mit fog hozzá szólni! Most persze alszik...

Puszi
zsuzsi 81

Sziasztok!
Hát mára kibőgtem magam,el vagyok keseredve :cry:
Először is a súlya 200 grammal lett csak több és egy hónapja voltunk mérésen.
A másik,a székletet normálisnak mondta.
SEDITH:nem folyós és nem nyálkás.
A rosszabb viszont hogy lehet a szíve miatt nem eszik :cry: :cry:
Csütörtökön viszem vérvételre hogy nem e vérszegény és abból néznek olyat is amiből lehet a szívére következtetni ha megemelkedett az érték,akkor nem jó.
Váltottunk tápit,most HUMANA BABY FITTET ESZI AZ 1-EST AMI BANÁNOS,MEG KAPOTT TEJPÉPET A SINLACTÓL AMI TEJ ÉS SZÓJAMENTES.
A banánosat megette ma már 2-szer de megint sírdogált és tea után ette csak meg és 100-at.
Azt mondta a doki ha nem eszik továbbra sem akkor sürgős szívuh-ra kell vinnem :cry:
Ne tudjátok meg mit éreztem,alig bírtam a bőgést visszatartani a rendelőben.
ÉN BELEPUSZTULOK HA ROMLOTT A SZÍVE ÁLLAPOTA MERT AKKOR MEG MEG KELL MŰTENI :cry:

SEDITH:remélem neked lesz igazad és csak sztrájkol a kisbébim és remélem csak megunta a keserű bebát.
Már most rettegek a vérvételtől,azt hiszem én jobban fogok bőgni mint a kislányom :cry:
Nagyon gratulálok KRISZTA felállásához,tiszta ügyi a kiscsajszi :P

RITA:Hát most már mindegy a könyv,szerinted le lehet mondani?
Mert inkább lemondom ha nem olyan jó.

ETTERKE:nagyon ügyi anyukád,az én anyukám is nagyon sokat kötött mostanában Lilikének,a legújabb egy kék-vajszínű kardigán amin elefántok vannak,tök szupi :wink:
Lehet hogy meg is kérem hogy kössön poncsót,de jó lesz :wink:

Ja és ne aggódj Réka súlya miatt majd szépen behozza.
Na most megyek,mindenki legyen jó,holnap jövök,sok puszi nektek :!:

[url=https://babafalva.hu]Kép[/url/]

[url=https://lilypie.com]Kép[url]
ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Eszter!

Ne aggódj, remélem minden rendben lesz Lilikével! Persze könnyű mondani, én is aggódnék!
De volt, hogy Tomi nem is hízott egy hónapig semmit, van ilyen. Azért jobb, ha utánajárnak. Szorítok!

Azért ne mondd vissza a könyvet, nagyon sok recept van benne, meg egyéb info. Lehet, hogy neked jobban beválik!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!!

Zsuzsi! A képeket kérd el Edittől Ő biztosan el tudja a ciméről küldeni neked.

Edit!!
Nagyon szép a parketátok! :)
Na és Óriási nagy gratuka Kriszának a felálásához.Nagyon erős nagy lányod van,édes ahogy kukucskál ki a rácsok mögül.
:P

Emőke!
A te fiad nagyon nagy baba,ahogy a barátnőd fogja valami eszméletlen hosszu fiú.
Óriási nagy barna szemeivel szépen tud nézni. :)

Berta Eszer!
Elküldtem másképpen a képeket neked remélem most átment.
Nagyon sajnálom hogy Lilikének gondjai vannak az evéssel.Remélem semmi rosszabbodást nem találnak a kicsi szivénél.Lehet valóban csak a tápszert utálta meg.
Hogy vagy a petefészekgyulladással?Javulgatsz már?

Etterke!
Szerintem jók Réka méretei,nem minden baba kövér,pl a Mira sem egy nagy vastagság ,van a combján kis hurkácska de apszolult nem lehet rá azt mondani,hogy dundi vagy hogy kövér.
Réka baba is kis formás csini kislány.72 centi már nem semmi ez a lány,biztos magas kislány lesz.

Na csajszik elhuzok tornázni,mert nem akarom kihagyni.
Puszilok mindenkit!

Ja még azt akartam megkérdezni,hogy Enikő szüléstörténetét megkpta mindenki?Azt még Enikő küldte el mindenkinek,kb 3 hete,ha valakinek nincs meg csak szóljon.

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Sziasztok!

Eszter, nagyon sajnálom, hogy mit mondott a doki, de valóban, az lesz a legjobb, ha a végére járnak mindennek. nem mondm, hogy ne aggódj, mert úgysem tudod megállni, de bízz abban, hogy minden rendben van, és ez csak az az általam említett sztrájk most Lilikénél! A súlya sem meglepő, hiszen most már a babák nem nőnek épp olyan ütemben, mint az elején. Amiatt szerintem valóban ne aggódj!

Én az imént megmértem Krisztát, amikor elaludt (holnap akartam, de már úgyis mindegy :) ) 8340 g és 73 cm. Meglepődtem, hogy ennyit hízott, pedig szerintem nem is evett olyan jól. Magasságban csak 1 centit gyarapodott.

Eszti: Most jut eszembe a szomszédasszonyod! Örülnék, ha valóban olyan rendes lenne, mint amilyennek mutatkozott, hátha kellemesen csalódsz benne! De bocs, én azért ilyen szempontból elég bizalmatlan vagyok, nem lehet, hogy képmutató volt és csak színlelte a kedvességét? Jó, segített, de lehet egy húzás részéről! Na, nem akarok viharfelhő lenni, de azért szerintem légy óvatos, és ne bízd rá Lilikét. Mondjuk, tudom, hogy eszed ágában sem lenne, mert ha szükséged van, akkor van, akire hagyjad a családból is. Csak úgy eszembe jutott ez és leírtam! :)

Sudi: Hová tűntél úgy el? Megkaptam a fotókat Geryről! Ennivalóan édes! :) Igazi huncut! :wink: :wink: :wink:

Sancsi: te is!!! Írt Anita levelet és írta, hogy szerncsére tudott segíteni a feledataiban, örülök, hogy tudtam - így indirekt módon is - segíteni! :) Mit csinál a kisasszonyod, miket produkál még?

Megmutatom én is nemsokára az álló lányomat! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Itt vannak a képek! :)

Ez az első felállás, amikor csak úgy-amúgy sikerült lekapni!

Kép ÁLLOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ez a második alkalom, amikor már filmeztem is, amikor láttam az ágyhoz közeledni! :)

Kép ISMÉT SIKERÜLT!!!!!

Az első lépés!

Kép :)

A második lépés!

És aztán már huppantam is!

Kép :P :P :P

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

sZIASZTOK!!!
Gondolom észrevettétek,hogy egy pár napig kimaradtam.
Neharagudjatok.de esténként épp,hogy visszaolvastalak benneteket,de már egy szemernyi rőm sem maradtarra,hogy visszaírjak.
Képzeljétek,Krisztián 5napja nyughatatlan.még vc-re is csak futamlépésben mentem.
Napi 10pelus is elhasználódott...és legalább 5szakállka.
már gondolom kezdtek rájönni,hogy mi állt a hátérben...
hát igen...

KIBÚJT AZ ELSŐ FOGACSKÁNK,olyan másfél órája.

Nagyon megszenvedtünk vele,úgyhogy kívánom minden anyukáának és babának,hogy a miénknél sokkal gyorsabb és fájdalommentes fogacska legyenn

na megyek visszaolvasom a mai termést,mert még nem érkeztem...

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Eszter remélem és kívánom,hogy minden rendben legyen a kis Lilikével.
Náltok nincs jó íze a tápinak?
A miénk nagyon fincsi...ha Krisztián meghagy akkor én rögtön behörpintem... :lol: :lol: :lol:

Rita nagyon jó az új kép...még megvannak az első képek a Tomiról(na meg a többi babáról is)hát csak az a vadítóan huncut szeme maradt meg...szerintem...ez bók
szerinten ha a rízst megfőzted és leszűrted majd a forró táppit ráöntöd és hagyod abba lehűlni még abba is duzzad a rízs. et csak egy ötlet.

Dkaty:hát vadító szemei vannak Morzsikának,de Kék...Nem tudom,hogy a képeken miért barna...pedig kék és már majdnem 1cm a szempilla.Nagyon hosszú és sötét.
Hát édes az a hernyózása a Mirának...imádnivaló

Sedith először is gratula a felálláshoz...nagyon ügyi a Kriszta.
Másodszor pedig nagyon szép a padlótok,nagyon ügyes vagy.Szerintem te nem is ember vagy hanem valami robot...nagyon irigyellek a sok energiádért...elárúlhatnád a titkodat...de tudom.hogy úgysem árulod el,mert akkor nem maradna titok :P :P

Zsuzsi Krisztián szeret játszani...főleg a "hol a baba?itt a babát"
meg a kukucs ja és imád az ujjaimmal játszani.

Köszönjük a bókokat ...nagyon büszke vagyok a kisfiamra...és gondolom,hogy ti is azok vagytok a sajátjaitokra...és őszintén mondom,hogy azok is lehettek,mert egytől egyik tündéri kisbabát és örülök,hogy a kisbabáink összehoztak bennünket...
mert ugyebár ők hoztak össze minket????

Jó éjt mindenkinek

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!!!

Itt vagyok, csak kevés az időm. Gyorsan átfutottam az írásokat.
Krisztának gratulálok az álláshoz!! Ngaoyn ügyes, és tényleg pont mint Gery!!!! Ilyen téren is úgy látszik hasonlóka a kicsinyeink! :-))

Minden baba gyönyörűűűű!!!

Eszti, remélem semmi gond nem lesz Lili szivével!!!!!

Rita!!
Én úgy csináltam a tejberiszt, hogy megfőztem vaniliacukros vizben, és utána kevertem hozzá sima tápit. Én is úgy tudom, hogy nem szabad forralni!!!!!
Amúgy meg Gery sem volt annyir aoda érte, mint azt vártam................ :shock:

Én már 8 hósan elkezdtem a gluténe skaját, szépen fofkozatosan és óvatosan vezettem be, először csak olyan tejpépet adtam ami gluténes. Ma már kenyeret kap uzsira Gery, semmi gond nincs szerencsére!! Meg az összes gabonás tejpépet kapja Gery.
Ja és olyan bébiételt kapott már Gery ami darabos. Azzal nem volt gond, egyébként ma már nagyon szépen rágicsálta a kenyerét Gery. Egyre ügyesebb, már nem aggódom, látom, hogy szépen tanulja!!!!! Úgy tud nyammogni egy falaton..., olyan kis édi. Majd egyre nagyobb falatokat fog kapni. :lol: :lol:

Etterke, tök jól gyarapodott Rékus! Mit vár az orvosa, havi egy kilót vagy mi???!! :shock: :?: Gery átlag fél kilót hízik havonta, de amióta elmult fél éves ezt is alig üti meg!!!! Legutóbb valami 300gr körül hízott. Mondjuk Ő aztán ugrál is eleget egész nap. Pont mint Kriszta, Ő is nagyon sokat mozog és aktív, látszik is rajta, Ő sem egy husi baba!!! Amúgy meg Gery most a napokban nagyon sokat eszik, alig győztemma is tömni, erre mondta párom, hogy álitólag akkor csinálják ezt a babák, mielött elindulnak. Hááát, nem tudom az mindenesetre tény, hogy nagyon érik az egyedüli állás, nagyon gyakorolja Gery!! Állandóan átlendül innen onnan, úgy hogy elengedi a dolgokat és amikor áll, akkor is elenged minden pár másodpercre. Sokszor borul, de rendíthetetlen, nagyon kitartó!!!! :lol:
Be nem áll a szája egész nap, bababa, ababa, apapa, dadada és még sorolhatnám, nagyon cuki!!!!!!És egy kis majom, sokszor utánozósdit játszunk, Én mondok valamit, vagy hangot hallatok, Ő meg ismétli és nagyon tetszik neki!!!! :-)))

Na ennyire tellett ma tőlem, hulla vagyok. Majd igyekszem benézni!!!!

Puszi mindenkinek!!!!

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Jaaaj és Krisztiánnak gratulálok a fogacskához!!!
Emőke készülj, pár nap és jön a második, álltalában ezek együtt járnak!!! :lol: :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

RITA:remélem én is hogy nem lesz semmi gond,most már 3-szor evett az új tápiból és képzeld,legutóbb megette a 120-at szó nélkül és még teát sem kellett adnom és elaludt magától mellettem az ágyban és nem volt nyügös,nem sírt,nagyon boldog voltam.
Hát akkor nem mondom vissza a könyvet,hátha mégis lesz benne valami érdemleges.

EMŐKE:gratula a fogacskához :P
Remélem hamar elmúlik a szenvedése szegénykének.
Ja volt ma a tv-ben a SODUKO-RÓL szó hogy milyen felkapott rejtvény,egyből te jutottál eszembe.

SEDITH:hát nagyon remélem hogy nem csak színlelte,de semmi pénzért nem hagynám rá a gyereket és másra sem csak anyura egyedül :!:
Kriszta tényleg nem semmi,hát le a kalappal előtte,nagyon büszke lehetsz rá,de gondolom az is vagy :wink:

SUDI:még nem olvastam egy-kettőt vissza,de elárulnád nekem hogy múltkor mivel kente össze magát a GERY?
Hát olyan piros volt és fogalmam sincs mi lehetett,Krisztánál már láthattunk céklát,de szerintem ez nem cékla volt.

KATI:megnézem a képeket hogy megjött-e,remélem igen.
NA MEGYEK MERT ALUDNI IS KÉNE VALAMIT,PUSZI

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Jó reggelt!

Kilenc óra, és Tomi még csak most ébredezik! Nem ismerek rá!!!!

Emőke, gratulálok a fogacskához!!! Mi is már vagy három hete azzal kínlódunk. 1. hét végig hőemelkedés, 2 hét semmi, csak rágás, 3. hét piros fenék, kaki egy nap négyszer!!! fOG MEG SEHOL!
Megyek megnézem a manót, közben itt egy céklás kép:

Rita & Tomi
Kép
ritike

Úgy látszik nincs itt a céklás kép..... Kép fini volt

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Úgy látszik, Kriszta kezd visszaállni a régi mederbe. Ma már csak fél 7-kor evett, és aztán még alukált negyed 8-ig. pedig negyed kilenckor este már elaludt, addig is alig tudtuk húzni az időt. Na, de csak visszaállunk! Éjjel is csak kétszer kért cumit.

Emőke: Gratulálok a fogackához, valóban, Krisztának is 3 nap különbséggel jött a következő. lassan már két hónapja kibújtak a fogacskák, azóta meg semmi. Most elég duzzadt fönn az ínye, de nem tudom, végülös semmi furcsát nem látok.

Sudi: Valóban, Kriszta is olyan nyurga leány, itt egyik hozzá hasonló korú baba sincs ilyen hosszú pl. A kilóin én is meglepődtem, hogy ebben a hónapban 770 g-ot hízott, mert eddig csak vagy 350-et szokott ő is. Valószínű, felkészült a még aktívabb időszakra, ami ezután következik. Már most fel kell kötnöm a gatyámat! :)
Szóval, akokor te is 8 hósan kezdted a glutént. Én is így gondoltam. Ma pedig szeretnék túrót készíteni neki, hogy ebédre kapjon. Megkóstoltatom, remélem, ízleni fog.
Kriszta is rengeteget dumál, és van egy olyan érdekes szájmozdulata, biztos más babák is csinálják: Tátog, de kétfelől a szája széle le van görbítbe és közben valami ilyesmit mond, hogy tyáp-tyáp-tyáp vagy háp-háp-háp. Annyira édes olyankor!
meg már veszekedni is szokott velem. Ha elveszek tőle valamit, megnéz nagy komolyan, a testével feszít egyet és morog egy nagyot. Aztán pedig nevet saját mókáján. Mi is játszunk utánozósdit, mászósdit, sokat énekelünk, mondókázunk, "birkózunk", kukucsizunk, meg ilyenek. ja, most már van két labda, azt is szoktuk gurítani a földön. Szereti az állatos könyvecskéjét és a "természetes" játékokat: fakanál, sütőlapát, pohár, csésze, kendő, zsinór, zacsi meg a különféle ruhák. A vásárolt játékai nem igazán kötik le hosszú ideig.

Zsuzsi: A színes kendő az jó ötlet, én is adtam krisztának már régen. van egy oldal, www.bebilap.hu , itt nagyon jó dolgokat lehet olvasni a babákról és különböző érzékeik fejlesztéséről Az első év címszó alatt. Megnézheted! :)

Eszter: Gratulálok a kicsi lányodnak. Látod, lehet, hogy csak volt valami rossz abban a tápiban. Még jó, hogy elvitted. Én bízom abban, hogy csak ez volt a probléma és nem a szivével van baj. Fel a fejjel! :)

Na, megyek, mert Kriszta elaludt, és azalatt dolgozzak valamit! :)
Írjatok!!!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Rita! Hű, de édes Tomi! Kriszta is jó maszatos volt a céklától! :P Nézd meg, látod, hoyg milyen dátumot és időpontot tett a képhez? Megbolondult a babanet. És nálam eddig mindig a magyarországi időt mutatta, most pedig az itteni szerint teszi ki a hozzászólások időpontját. Vagy itt elfelejtették hátravinni az órát!

Eszter: Szerintem gery is céklát evett múltkor, csak lehet, hoyg másképpen volt elkészítve, vagy nem volt túl céklás a kaja!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Most már jó a dátum. Az előbb szeptember 13 volt. És este 9 óra. Na, mindegy ez nekem magas, mint a nyúlnak a telefon. Megyeeeek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Bocs, hogy ismét jövök. Emőke, elfelejtettemreagálni még valamire. Kérdezted az energiát. A másik topikban, ahová írok, ugyanezt kérdezte valaki, és egy másik valaki a következőket válaszolta: "én elárulom honnan van ennyi energiánk: a gyerekektől!!!!Én azért jövök ennyit, mert nekem nagyon jó itt:elmesélhetem a napi történéseket, ha bajom van kipanaszkodhatom magam, gyönyörködhetek a manókban és mindíg kapok 1-2 jó szót, bíztatást.Nekem sokat jelentenek a lányok...Szerintem ezért gondolja mindenki úgy, hogy ha ideje engedi akkor bekukkant és elmeséli miket művel a babója!!!!!" (Márti)

Nos, valahogy én is így vagyok vele.

Különben az előbb kaptam üzenetet CS. Katitól, és írta, hogy mivel a sógoráék ismét elutaztak, őrzik a házukat. Amikor meg otthon vannak, akkor kihasználák az időt és a készülő tetőtérben tesznek-vesznek. Ezért nem ír mostanában, de igyekszik aztán felzárkózni! :)

Végképp húztam most már innen. Lőjetek le, ha túl sok energiám lesz és túl hamar visszajövök. :P :P :P :P :P :P :P

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Gratulálok minden babának, hogy ilyen ügyes és pesze gyönyörű!!!

Szép napot mindenkinek!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Itt vagyok én is. Vasárnap lementünk Veszprémbe, és csak ma jöttünk haza.
Csajszim napközben 2*2 órát alszik, cserébe éjszaka kel fel. :?
Kibújt az 5. foga, és mindenféle kapszkodás nélkül feláll, és megállás nélkül "pofázik". Elalváskor "mesét mond" magának.

Hozzátápi: én még nem adtam neki sem gluténest, sem tejterméket. Sőt! Még a k betűs zöldségeket sem kapta! Most akarok neki karalábét csinálni. Nem tudom fogja-e enni, én csak nyersen szeretem.

Az időátállítás iszonyatosan megviseli. Bár lehet Veszprém miatt volt nyűgös. Szerintem baromira elszokott attól hogy Vele alszunk egy szobába.

Rita!
Szerintem a babajelek nagyon jó!
Én elkezdtem neki tanítani az inni-ennit! Már érti hogy mit jelent, de neki is vanank saját jelei.
Okosbabát nem tudom hogy megrendeljem-e. Gondolkodtam hogy elkezdem, de valahogy sosom jön össze, meg ahogy Etterke írta! Én sem vagyok benen biztos higy jó ha idő előtt megtanítom olvasni, meg matekozni! :roll: :roll: :roll:
Írok majd mailt is, csak arra már vasárnap előtt nem maradt időm!

Sudi!
Neked is írok majd!

Edith!
Gratula a felálláshoz!

Most ennyi, megyek, majd jövök!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sziasztok, lányok!

Nagyon szenvedünk. Délelőtt írtam, hogy duzzadt krisztának az ínye. Hát ez nem kifejezés. Mielőtt indultunk volna sétálni, meglepődtem, hogy visít miután megevett vagy 30 ml tápit. De nem akart többet enni. Öltöztettem és ismét visított. Akkor láttam, hogy fent a jobb felén annyira duzzadt az ínye és piros, hogy majd' szétpattan. Szabályosan 2-3 mm-rel lejjebb van az a fele, mint az ínye normálisan. De azóta is úgy van. Hazajöttünk, egy kicsit evett, már induláskor bekentem zselével, most is, de adtam neki egy kanálka Nurofent, mert már nem bírtam a szenvedését. Cumi nélkül ordít, ahogy a száján kifér. Elaludt az ölemben, az imént tettem le, biztos hat most a szirup.
NAgyon sajnálom szegényt, de hátha - legalább - néhány napra véget ér az utóbbi hetek kálváriája.

Megyek is, mert biztos hamarosan megébred! Kellemes estét mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Tegnap este irtam, de vacakolt a program és nem küldte el! :evil: Most meg annyira kába vagyok, hogy azt sem tudom már, mit írtam... :roll:

Az éjjel 4 óránként keltünk enni. Reggel persze riadóztat és onnantól kezdve nincs alvás. Ráadásul ma rengeteget kell intézkedni és délután meg tanítok. Hétvégén elutaznánk, de nem tudom hogy fogja bírni. Nézem az ínyét, de még csak nem is duzzadt! Akkor meg mitôl van hasmenése? A múltkor is alvittem orvoshoz, mikor folyton lágyat kakilt és majdnem szmberöhögött, hogy mit keresünk itt, hisz nincs kiszáradva a gyerek. Most már el sem merem vinni.

Na úgy t?nik monológnál többre most nem fussa...
Puszi mindenkinek!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Edith:
reggel elfelejtettem: Nagyon boldog 7 hónapos szülinapot kívánok Krisztának!!!!!! :lol: Sajnálom, hogy megint szenvedtek a fogacskákkal.

Emôke:
tegnap este persze Neked is írtam, hogy gratula a fogacskához!! Remélem a többivel nem fogtok ennyire megszenvedni! :)

B.Eszter:
majd írj, hogy hogy alakul Lilike evése.

Lányok, mi holnap elindulunk kis hétvégi kiruccanásunkra, hogy ne kelljen egyszerre olyan sokat autózni. Kíváncsi vagyok, Alida mit szól majd a mózeskosarához, meg hogy belefér-e egyáltalán! :roll:
Sok puszi és szép hétvégét, ha addig nem jönnék.

Andrea, Mölli, Kriszta merre vagytok?????
zsuzsi 81

Boldog szülinapot Krisztának! Tényleg ma 7 hónapos! A vonalzó megint nem jó? :roll:

Én is írtam az előbb egy csomót és miután elküldtem lefagyott az egész, mosz nincs kedvem újra írni, nem is emlékszem, valami monológocska volt.

Grtaulálok Krisztának, hogy ilyen ügyes már! Érdekes mennyire gyorsabban fejlődik a mozgása, viszont éjsza még néhányszor felébred vagy cumit kér, Réka viszont egyfolytában alszik 10 órát! Nagyon különbözőek tényleg a babák! Várom én is, hogy mikor mászik már réka! a babakocsiban vagy az ölemben már felhúzza magát ülőhelyzetbe!

Jó éjszakát!

Ja, Réka már megszokta az óraátállítást, semmi trükk nem volt, csak türelem és idő szükséges ehhez, pedig hogy aggódtam!

Kép
Kép
etterke

Zsuzsi: Hasmenés van Alidának vagy egy nap többször van széklete a szokásosnál és hígabb???
Szerintem nyugodtan vidd el a dokihoz, főleg ha elutaztok!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Edith!
boldog 7. hónapot!

Sudi, Edith, Rita!
Újabb kép az én álompasimról! :) (Ha ezt meglátja!)
Remélem itt már jobban látszik a hajhosz!
Megfűztem, újra megnöveszti (remélem)!
:P :wink:
Kép Kép

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Találtam egy oldalt, szerintem elág jó: www.partedli.hu

Ismeritek Deákné: Anya, taníts engem c. könyvét? Tényleg jó?

Tudjátok a Bóbita, bóbita szövegét?

Sancsi, nem tudsz te sem aludni? Most is félhoszú haja van, nem? vagy keverem a dolgokat?

Kép
Kép
etterke

Én is teszek fel egy "apás" képet: Kép hasonlítanak nem?

Rita & Tomi
Kép
ritike

Eszter!
Sajna nem tudom a bóbitát, én is csak egy-két sort szoktam énekelni.

Bóbita, bóbita táncol, elpihen őszi levélen
két csiga őrzi az álmát....

Majd meg szeretném venni ezt a könyvet is. Modókáskönyv, biztosan ismered.

Azt a könyvet sem ismerem, amit írtál.

Eddig azt hittem, hogy az okosbaba és a babajelek egy és ugyanaz, de most hogy olvastam már róluk tudom hogy nem. A babajelek érdekelnek, Tomit olvasni én sem szeretném még megtanítani.

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Látom, jó későig fenn voltatok! Este én már nem bírok fennmaradni.

Fogacskánk még nincs, még mindig kínoz. Hátha ma mégis megszületik! :roll:

Etterke: Nálunk nem az óraátállítással van a gond, azt már Kriszta is megszokta, de ez a fogzás kikészít mindkettőnket. Kriszta is milyen jól átaludta az éjszakákat, az első két fognál még alig tudtuk, hogy lesz valami, és most, vagy 2-3 hete kezdte ezt a cumikeresést. Remélem, amikor "fogcsend" lesz, visszatér régi jó szokásához.
Rékának méfg nincs fogacskája, igaz? Hátha, nálatok könnyebben fog ez menni, és az éjszakákat ugyanúgy át fogja aludni! Ami pedig a mozgását illeti, amiatt nem kell aggódnod. Megtanul ő mindent a maga ütemében. Úgy látszik, Kriszta fél, hogy lemarad valamiről, ezért siet! :lol: :lol: :lol: Pedig Kos-ok mindketten, de látod, a csillagjegy közel sem mérvadó. A húgom március 20-án született, még Halak és mégis a Kos vonásai jellemzőbbek rá. (Most állt fel Kriszta mellettem, és szépen visszaereszkedett térdre. Hátha nem huppanunk olyan nagyokat, mégsem! :D :D :D )
Azért érdekes, hogy két, szinte egyforma korú baba mennyire másképp fejlődik, de ez úgy van, mint amit Anyukád mesélt neked: Te még nem beszéltél, de szobatiszta voltál. Egyik baba ebben, a másik abban ügyesebb. Mindenkinek megvan a maga erőssége.

Most megyek, mert valami büdit érzek, pedig akkor tettem tisztába Krisztát, amikor elkezdtem ezt írni. 10 perce. :roll: :roll: :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Etterke!
Nem ismerem azt a könyvet, de majd utánanézek.
Most épp rövid a haja, megunta "félúton", és le kellett vágjam neki. :cry: De azt mobdta hiányzik neki, és rábeszéltem hogy növessze meg. :P :wink: Úgyis a hosszúhajú pasik a gyengéim. :oops: :oops: :oops:

Rita!
A Füzesi Zsuzsa féle mondókáskönyvre gondolsz?
Melyikbe van benne? Nekem a 2. van meg. Van vagy 5, és az elsőt már csak antikváriumban lehet kapni. Legalábbis az Libribe is, meg az Alexandrába is azt mondták, hogy ott keressem.
Nagyon édes Tomi, apája viszont kicsit fáradtnak tűnik! Vagy csak nem szeret fényképezkedni?

Edith!
Részvétem a fogak miatt! Szerencsére (lekopogtam) Enéh nem nagyon szenved velük. Néha egy kis sírás, hőemelkedés és kész.

Nah! Mentem, apa vár a reggelivel! :lol:

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!
Gyorsan bejelntkezem hogy megvagyunk,aránylag jól is eszik,megeszi a 120-at most,de nem akarom elkiabálni.
Lassan készülünk vérvételre,csak megvárjuk a barátnőmet.
Jaj reggel már hasmenésem volt úgy izgulok az eredménytől meg hogy mennyire fog szegény sírni.
Lányok,nagyon hideg van kint :mrgreen:
Úgy be kell bugyolálnom a lányomat hogy csuda.
Na 3 napja nem kakilt és hallom most nyomja,végre :P
Na megyek is később jövök.

SEDITH:szeretnék majd képeket küldeni,légyszi tedd majd fel ha lesz időd.
puszi

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Ismét itt.

Rita: Tényleg, nagyon hasonlít Tomi az apukájára, de Norbi valóban elég nyúzottnak látszik! :)

Sancsi: Itt valóban jól látszik a párod haja! Nekem sosem volt hosszúhajú barátom, de volt egy fiú, aki annak idején tetszett nekem, épp a hosszú haja miatt! :)

Eszti: Szorítok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen. A képeket meg küldheted, nagyon szívesen felteszem! :)

D.Kati: Boldog hófordulót Mirának! Hű, már ő is 5 hónapos! Hogy megy az idő! :roll: Garatulálok nektek.

A mi vonalzónknál az a baj, hogy a kerek hónapokat nem mutatja. tegnap már mérgelődtem is ezért jócskán, újracsináltam, mégis ugyanúgy írta. Szerintem rosszul programozták, mert most meg már jól írja. Na, ez van. De nagyon szeretem ezt a katibogaras vonalzót, ezért nem cserélem ki.
Képzeljlétek, elkezdett fájni a fogam. Már illene betömetni, valóban, mert kb. egy hónapja kilyukadt, de na, tudjátok. Most már mindenképpen sort kell kerítenem rá. Tudtam, hoyg így járok, addig halogatom, míg fájni fog. :x

Ma még apósom is meglátogatott, hozott egy hatalmas sütőtököt, mert múltkor megígérte, hogy "szerez" az unokájának! Azt mondta, még van egy, csak annak még kell érnie! Ma ebédre tehát sütőtök lesz! Azt mivel lehetne keverni szerintetek? Múltkor csak simán adtam, egy kis tápival hígítva, de elég nyálkás lett tőle a kakija!

NA, mit csinál a lányom? Ma reggel produkálta, akkor amikor fogtam volna neki ismét tisztábatenni!!!!

Kép ÜLÖK EGYEDÜL :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Etterke!
és mindenkinek, akit érdekel!

A TÜNDÉR

Bóbita Bóbita táncol,
körben az angyalok ülnek,
béka-hadak fuvoláznak,
sáska-hadak hegedülnek.

Bóbita Bóbita játszik,
szárnyat igéz a malacra,
ráül, igér neki csókot,
röpteti és kikacagja.

Bóbita Bóbita épít,
hajnali köd-fal a vára,
termeiben sok a vendég,
törpe-király fia-lánya.

Bóbita Bóbita álmos,
elpihen õszi levélen,
két csiga õrzi az álmát,
szunnyad az ág sürüjében

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!
Itt vagyok, tegnap még délelött akartam felnézni, de nem ment, szar volt a babanet, gondolom karbantartották vagy mi.........

Krisztának boldog hófordulót így utólag is, és nagyon kis ügyesen ül már Ő is!!! :lol:

Sancsi!
Gratula az 5. foghoz, és az egyedül álláshoz!!
Jók a képek is, nekem a hosszuhajú pasikból csak néhány tetszik, aki jóképű!! De ezek a pasik tök mindegy milyen hajjal rendelkeznek szerintem!!:-)))) A párodnak jól áll a hosszú haj, de neki is mindegy szerintem. :lol: :lol:
Hozzátápi: Én a karalábét még nem próbáltam, viszont karfiol már megy, tegnap is azt kapott, nem volt gond szerencsére.
Még mindig a sütőtök a favorit!!!
Ja és a vajas-lekváros kenyér! Jó kis tízórai, így én is bekapok pár falat reggelit és Gery is legalább eszik valamit ebédig.
Mindjárt megyek is odateszek valamit neki.

Húú, már nem tom ki krdezet, ja Eszti! A képen Gery céklát evett csak én tettem még hozzá krumplit és csirkét.

Még valakinek, NEM ESZIK GERY MÉG EGYEDÜL!!!! Bár ott tartanánk! Azért volt még a haja is kajás a lelkemnek, mert amikor már kezd álmos lenni, akkor esetleg a szájába nyulva vagy netán a tányérba, akkor azt a következő pillanatban már keni is a fejébe.

Mit is akartam még....................
ÁÁÁ Gery épp most nyitotta ki az egyik fiókot, amiben apa alsóneműi vannak...de jóóóóó
:P :P
Ja és képzeljétek, nagyon erős Gery!!! Tegnap a konyhában megkapaszkodott egy polcon, ilyen tárolo szerű, és felhúzta magát!!! Egy lába sem érte a földet!!! :shock: :shock: :shock: Én meg csak lestem!!!!! :shock:

Rita!
Jó az apás kép, tényleg kicsit fáradt a párod rajta, szegény!!....
Majd ma igyekszem írni mailt, meg Sancsi neked is!!!!

No pá mindenkinek!!!!!
Mentem!!!! :lol: :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Emőke: A fogzás valóban okoz nyűgös napokat, de sajnos nem sokat lehet tenni. Mi próbáltuk kenegetni Ákos ínyét, de csak vágta a pofákat a zselére (amúgy ennek a felnőtt változata jóízű, a gyerek rosszízű, nem is értem).

VRitike: Tominak tényleg nagyon "csajozós" nézései vannak. Nagyon aranyos!

Cs-né Kati: Gratulálok Joci hasrafordulásához! Olvastalak Titeket, csak valahogy nem írtam mostanában.

Ákos baromi nehezen jön ki ebből a megfázásból. Sokat orrszívóztunk, úgyhogy ő már orrszívós játékot szokott játszani! Pl. egyik felsőmből két madzag lóg ki, megfogta az egyiket, az orromhoz tette és azt mondta "brrrrr", ahogy az orrszívó csinál. De a macijának is folyamatosan az orrát szívja szegénykém....
Most már hál'Isten kevésbé folyik az orra, orvos írt fel neki ezt-azt pár napja.
Amúgy nagyon örültünk, egyre több lépést tesz meg egyedül, és ha vezetjük akkor is elég az egyik kezünket fognia.

Puszi Mindenkinek

Kép
mölli

Jelentem, MEGSZÜLETETT!!! NAgy visítás, sírás árán, de már megvan a 3. fogacska is, a jobb felső 1-es. Pár nap és a bal ismeglesz gondolom, mert nagyon duzadt már az is. Most elaludt, de még most is sóhajtozik!
Megyek is, mert ma még ebédet nem főztem!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit gratulálok, csak úgy jönnek a fogak!!! :D
Tominak van egy csíkocska, de nem lehet egyértelműen érezni.
Lehet érezni, ha már kibújt?
A sütőtököt reszelt almával szoktam keverni, mert úgy nem olyan fullasztó.

Sudi, nagyon jó az új vonalzós kép Geryről! Nem semmi milyen erős, mostmár arra is figyelned kell, nehogy leszakadjon valamivel...

Norbi valóban atomfáradt. EGyfolytában dolgozik már kb az ötödik hétvégét végig, szóval hétfőtöl vasárnapig, hétfőn kezdi újra, szóval egy napja sincs!!! :cry: 23-án és tegnap volt itthon, mert az ugye ünnep volt. De hetek óta nem. És elmegy reggel hatkor, és este fél 8-ra ér haza. Még szerencse, fürdetésre. Alig látja Tomit, (meg engem) :cry: Remélem véget ér már ez a meló, mert már nagyon sok.
És a szeme is be van gyulladva (a képen is), belement valami, de nem tudtuk kiszedni, aztán később talán kiszedte, de orvoshoz nem akar menni, mert nincs ideje. Jó mi? HIába dumálok, hogy az nem játék.

Sancsi, ésn Weöres Sándor Bóbita c. verseskönyvére gondoltam, de a Füzesi Zsuzsa is jó. Mostanában a www.antikvarium.hu -n szoktam megtalálni nagyon jó könyveket, olyanokat, amik nekem voltak gyerekkoromban. (Sajnos kidobták őket, most kénytelen vagyok így beszerezni) De itt nagyon jó áron, és írtó jó minőségben vannak könyvek.

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok.

Emese

Kép

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Gyorsan, míg el nem felejtem: vettünk gyönyör?szép habtapit!!!! :D Olcsó, színes, szagtalan, még szegélye is van!! El sem hiszem! Hogy hol? Lakberendezésboltban! :shock: :D

Edith:
gratulálok a 3.!! fogacskához! Nagyon szépen ül már Kriszta! :D Kiváncsi vagyok, nekünk mikor bújik ki az elsô, ha egyáltalán az van a dologban. Most is 4 óranként evett az éjjel, én már azt sem tudom, fiú vagyok-e vagy lány. Férjem pedig kint aludt a nappaliban, hogy legalább ô kialhassa magát az egész napos tanítás elôtt.

Lányok nem tudom meddig bírom ezt így! Egész nap Alidával játszani, mivel egyedül egyre kevésbé van el, közben lopva fôzni, mosni, enni és utána pihenésképpen jöhet a tanítás! Nem akarok elhamarkodottan dönteni, de lehet hogy januártól lemondom a tanítást.

Etterke:
azért nincs hasmenés szerencsére, csak "színes" puki, de a széklet már második napja rendes és azelôtt sem volt több, csak hígabb. Nálunk nincs is óraátállítás! :) így aztán télen 9-kor kezd világosodni :( Na az is igaz, hogy az iskola is csak 9-kor kezdôdik, így nem kell olyan korán kelni.

Rita:
Szerintem Tomi inkább a Te lágy vonásaidat örökölte, bár lehet, hogy rosszul látom. Azt szeretném megkérdezni, hogy Te kiváltottál-e egy szopit is más kajával, vagy mindig szopik is? Túl sok információt hallok és egyik azt mondja, hogy 1 éves korig minden alkalommal szopjon is és csak kiegészítôként adjunk neki mást. Valahogy ez a szimpatikusabb, de érdekel, hogy hogy csinálod.

Mölli:
Sajnálom, hogy küszködtök a náthával. Ákos maholnap EGY ÉVES!!!! :D

B.Eszter: nagyon szorítunk!!!!

Sudi:
nem semmi, milyen erôs a fiacskád! :shock: :) Kis falatkákat sem eszik egyedül? Én mindig azt képzeltem, hogy egyszer?en belenyúlnak a kajába és kézzel tömik magukba (na amelyik nem olyan híg). Alida biztos ilyen lesz, nem tudok egy pohár vizet meginni úgy, hogy a karomban van, mert elcsaklizza!

Na megyek, pihenek egy kicsit, amíg a lányom durmol! Majd hétfôn jövök, mindenkinek szép hétvégét!
zsuzsi 81

Sziasztok!
Képzeljétek minden oké,a laboreredménye mind jó :P
Nem is vérszegény és ma már jobban evett és 130-at,lehet hogy evett volna többet is de csak ennyit csináltam neki.
Szegény olyan nyugodt volt mikor vittem vérvételre,na de aztán
utána :cry:
BOLDOG HÓFORDULÓT MIRA ÉS KRISZTA BABA!
Mennem kell,hív a lányom,holnap jövök.
Ma itt egyszer szállingózott a hó.

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Sziasztok!

Eszter örülök hogy minden rendben!!!! :D :D :D

Képzeljétek végre kijött a MANÓFOG, most az előbb!!!!!! :mrgreen:

Zsuzsi, majd leírom, hogy volt a szopival, csak most mennem kell.

Rita & Tomi
Kép
ritike

Edit,Rita,Sancsi nagyon nagy gratula az első,a harmadik és az ötödik fogacskához!!!!!!!!!!!!!!

Mi már egy picit jobban vagyunk.Bár olyan hajmeresztő dolgokat kezd csinálni Krisztián,hogy azt hiszem 20 évesen már ősz leszek... :P :lol:
Képzeljétek már simán forgolódik...de ez még mind semmi.
oldalrafordúlt a kiságyban,majd megkapaszkodott a rácsokban és majdnem ülőhelyzetbe húzta magát,de szerencsére kifáradt...
Különben ha megfogja az ujjaimat már simán erőlködés nélkül felül.
kkomolyan mondom,hogy valaki vegye elő a varázspálcáját és állítsa meg az időt...

Kati,Hajni,Edit boldog hófordulót a babócáknak.

Rita hát a Tomi nagyon édes...és nagyon hasonlít a papájára...na,deazért te sem tagadhatod le...

Sudi nem semmi ez a legény...biztos egy kis izompacsirta lesz...habár már most is az.

beszter örülök,hogy minden rendben a kis Liliánával...Ja és a sudoku komolyan nagyon jó játék

Cskati már körtét és sárgabarackot kapott Joci???
Krisztián imádja...főlega körtét.Én a hippes veszem neki,de két üveggel simán bevágja+fél alma...
szerintetek ez nem sok???

nálato mennyibe kerűlnek ezek a hippes bébiételek???

ja,és valaki már adott brokkolit a babócának???

na,megyek,mert loran játszik az áll az alkuban..

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Sancsi: Köszönöm a szöveget! Az Anya, taníts c. könyvet majd megveszem és idézgetek nektek és beszámolok, a www.partedli.hu oldalon is van lehetőség beleolvasni.

Rita: Én is akartam kérdezni, hogy hogyan is bújik ki a fogacska, hogy van ez az egész, de már nem aktuális. VÉGRE KIBÚJT AZ ALSÓ KÉT FOGA!!!!!

Krsizta: Emese tündéri! Gondolom lassan te is így alszol és sok meló miatt! Néha én is el tudnék aludni napközben menetközben!

Eszter: Örülök, hogy minden rendben Lilivel és jobban eszik!

Edit: A sütötököt krumplival is keverheted vagy husival. Nagyon ügyes Krsizta!

Emőke: a sárgabarack nem okoz görcsöket? Réka egy 130ml gyümit eszik meg egyszerre két kaja között nasiként. Többet még nem adtam neki. Ez 80 cent nálunk, a főzelékek 195 ml-esek és 1 euro körül van az ára. Brokkolit még nem adtam, de az első zöldségek közzt azt is lehet adni, mindig csak tervezem. A karfiolt viszont még nem szabad.

Réka ma bejárta hason tolatva a szobát és pörög mint egy break táncos, a szekrényz is kipakolta! Én sem unatkozom :D

Jó éjt!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Rita!
Köszi a linket, majd megnézem! Szerencsére nekem anyum eltett nagyon sok könyvet, meg Sanyáéknál is van.

Sudi!
Nálunk tízóraira, meg más kaja közti kajálásra (ezt jól megmondtam) pulyka- vagy csirkemell sonka van. De nem minden nap. Sőt! van hogy nem is tízóraizunk.

Jah! Mindig elfelejtem! A babyoutletbe lehet bakkártyával fizetni?

Mölli!
Jobbulást!

Edith! Rita!
Gratula a fogacskához, a többihez még kevesebb szenvedést!!

Zsuzsi!
Kitartás! Egy időbe én is így voltam Enéhvel! Még wc-re se mehettem el mellőle. Ha betettem a kiságyba, üvöltött 1000el, de most már tök jól eljátszik egyedül is, csak az kell hogy a közelében legyek.

Emőke!
Nálunk drága a hippes, a pontos árát nem tudom, nem nagyon szoktam venni. Hogy sok-e? nem tudom. Hány grammos? És különben is! Ha nem kellene neki, úgyse enné.
Brokkolit Enéh már nagyon korán kapott, nem volt vele semmi baj.

Nah! Mára ennyi! Pá-pá

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Eszter!

Pont ma bújt ki Réka fogai is? EGyszerre a kettő? Gratulálunk neki is!

Sancsi, az outletben lehet kártyával fizetni.

Elfelejtettem a múltkor írni, hogy nekem nagyon tetszett az a haj, a "rózsaszín" is. Én bírom az ilyeneket. Egy időben -fiatalkoromban-
zöld, majd zöld tincs volt a hajamban egy darabig.

Megyek, mára teljesen kész vagyok, Tomi alig aludt, sajnáltam, hogy kínlódik, ráadásul Norbi ma még fürdésre sem ért haza.
Tele a hócipőm, most úgy érzem.

Jó éjt!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Etterke, Rita!!! (Illetve Rékus és Tomi, persze)!! NAgy-nagy gratula az első fogacskákhoz!!! :D :D :D Tomi megszenvedte, Rita? :cry: Rékus, te egyből kettőt produkáltál? MInden nyüszi nélkül? Le a kalappal! Kívánom, hogy minden fogacskát ilyen könnyen megússz(atok)! :)

Eszti: Nagyon örülök, hogy nincs semmi baj Lililével, örülj, hogy csak sztrájkolt, valószínű, tényleg nem ízlett neki az a tápi. Én azt hallottam, hogy a HA-s tápszerek nagyon ízetlenek, szóval, lehet ez volt a gond. Megkaptam a mailt is, aztán válaszolok! :) Hogy mikor, nem tudom! :oops: :roll:

Sudi: Most gratuláljak a kis vasgyúródnak? :shock: :shock: :shock: Igen, neki lehetne, de te? Gondolom, hamarosan megőszülsz! Vigyázz, mire lekopik a festék a hajadról, meglepődve fogod tudomásul venni, hogy már nem szőke, hanem szürke vagy! :!: :!: :roll: :roll: :roll: :P :P :P :lol: :lol: :lol:

Zsuzsi: Szerintem is fontold meg, hogy tanítasz-e még tovább vagy sem. Ez nem vicc. Nem lehet minden nap úgy kelni, hogy fáradtabb vagy, mint amikor lefeküdtél! Nagyon fontos a pihenés! Örülök, hogy véégre kaptatok rendes habtapit. Kellemes hétvégét, jó kikapcsolódást Calgaryban! Remélem, Alida is a helyzet magaslatán lesz, és nem lesz zsémbes! :)

Kriszta: Isteni ez a kép Emeséről. :lol: :lol: :lol: Annyi címe lehetne: HA nem adtok kaját..., Éhenalszom, Úgy jóllaktam, mint a duda!, stb. Nagyon édes a kiscsaj. Hogy vagytok? Biztos rengeteg a meló!

Emőke: Szerintem is adhatsz brokkolit már Krisztiánnak, az egyik könyvemben a karfiolt is 4!!! hónaptól írja, hiába K betűs. Kriszta már kapott karfiolt és nem volt semmi baja tőle. Persze krumplival vegyesen és nem az volt a több, hanem a krumpli. Sőt, egyszer káposztát is kapott párolva, reszelt almával. Attól sem volt problémája. Azt olvastam és mások is tanácsolták, hogy amikor ilyen puffasztó zöldségeket főzünk, akkor azt célszerű fedő nélkül tenni és a vízbe ajánlatos dobni pár szem köménymagot vagy édesköményt. Ezek semlegesítik a szeleket bennük.
Az üveges kaják (Lehet Hipp vagy Nestlé, még valami török Ülker is létezik, de ebből sosem vennék) itt baromi drágák. Legalábbis nekünk. Egy kicsi üveg (nem tudom, hány ml, de a legkisebb adag) kb 5 lej, ami olyan 1,4 eurónak felel meg, a nagyobbak pedig még drágábbak. Őszintén én egyszer vettem neki egy öüveggel, még a legelején a spenótos krumplit, mert akkor sehol sem kaptam friss spenótot. De különben is nekem nem nagy dolog és szívesen is készítem a kajáit, és igyekszem, hogy minél természetesebb alapanyagokból készítsem.

És végül, d enem utolsó sorban, képzeljétek, itt is lehullt az első HÓ. Sőt, még most is jól havazik. Kb. két-háromujjnyis réteg rakódott már le. Krisztának mutattuk, de nem hinném, hogy felfogta, hogy valami megváltozott tegnap óta a kilátásban. Vagy legalábbis nem tudtunk rájönni, hogy érzékeli-e.
Ezenkívül a húgom ismét melírozta ahajamat, most sokkal jobb lett, mint múltkor, mert most már tudtuk, hogyan kell eljárni, pontosabban, de a képek, amiket csináltam magamról nem sikerültek. legalábbis a frizkóm nem látszik rajtuk rendesen. Cserébe két képet teszek fel, amit ma reggel készítettem Krisztával! :)

Anya és lánya: :)

Csikipuszi:

Kép :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?