Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok megint! :D

Ma voltunk megint ellenőrzésen, gyermekem még mindig hörög, de már jócskán a "tüdő fölött" vagy mi :?: A torka még mindig vérbővebb, most kap fenistil cseppet, a gyógyik meg elmaradhatnak mostmár. Nem tudom meddig tart ez a sz..ság :evil: Köszönöm a Tomdi dicséreteket :!: :D

Tünde, én azt olvastam valamelyik okos könyvbe, hogy a gyerkőcök 2 éves korba hisztiznek és ez is csak kis ideig tart. Én lányom 1 éves korától a mai napig :D :( :shock: Dorinának sok millió puszi és egészség és boldogság szülinapja alkalmából :!: :!:

Anita, Botit elképzeltem, ahogy elszántan kotor a labdához és közben abbababázik :D Nagyon édi lehet :D

Zsuzsi, rettentően édes a legkisebbiketek, gratula a lépegetéshez :D A céklával szerencsém van, anyukáméknak van kertjük, így onnan szerzek be mindent. Ez a cékla is minike volt, nagyon zsenge és egy krumplival főtt meg, majd turmix jóóó sokáig, pici olaj, Tünde aljánlásával és nagyon krémes lett :D

Mamacka, jobbulást nektek, tudom mennyire rossz ha beteg a pici, mégegyszer sok gyógymanó.

Cory, orvos :( .Tomdi is extra nyűg a szélre, főleg, ha ilyen jó kis hidegfronttal párosul. Mi van Liza szájába?

Livi, :( a jegyed miatt, tuti szombaton sikerül

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Hát, ma jöttem rá, hogy pénteken elfelejtettünk menni gyerekszemészetre. Hiába, megkavart, hogy a férjem itthon volt szabadságon :D
Most kérhetek új időpontot.

Délelőtt mi is voltunk kint. Marcikát jól beöltöztettem, magamat viszont kevésbé. Így azért rohantunk haza, mert úgy éreztem, hogy lefagy a fülem. Már volt középfülgyulladásom, nem szeretnék még egyet.

Mamacka, szép a vers! Hogy álltok lakásügyileg? Még nem laktok az új helyen, ugye?

Minden baba mosolygyár - nagyon aranyosak.

A kajálással már vannak előrelépéseink: ma alma-őszibarack-sütőtök volt, és szerette Marci :)

Kép

Kép

Kép
bettiflame

Sziasztok!

Most olvasom, hogy mindenkinél nyűgi volt az éjjel, hát sajnos mi sem vagyunk kivételek. Nálunk ráadásul olyan meleg van a lakásban, hogy aludni is alig lehet, ha meg ablakot nyitunk, akkor tutira megfázik valaki.

Istvánka mozgásfejlődése villámgyorsan beindult, így most már teljesen egyedül mászik. Sajnos múlt héten leesett a franciaágyról, így egy napot kórházben kellett töltenünk. Borzalmas "élmény" volt, ezért elhatároztam, hogy leírom majd, hogy mindenki megtudja, milyen a helyzet ma, Magyarországon az egészségügyben. Borzalmas.

Most mennem kell, mert a fejlődési ugrás miatt a teljes lakást át kell alakítanunk (gyerekzárak, virágok, polcok, tévéállvány, stb.), mert Istvánka ordít a járókában, nálunk meg semmi sem gyerekbiztos.

Tünde: Dorinának puszi, és boldog szülinapot neki.

Szép napot,

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Cory: Sajnálom Lizát, drukk!!! A hideget én is tudom, hogy nem baj, csak a szélre gondoltam, hogy mi van, ha még napokig ilyen viharosan fog fújni??? Még mindig érvényes, hogy -5 fokig lehet csak kimenni???

Mariann: De jóóó, hogy jöttél! Sajnálom a kórházat! Istvánkának nagy gratula az ügyes mozgáshoz! Dobhatnál képet :wink:

Zsu: Nagyon ügyi Martin,még most olvasom. Hihetetlen, hogy én is hogy paráztam az elején, hogy ahogy felállt B., már dőlt is, aztán pillanatok alatt meg is tanult leereszkedni!

Betti: Nagyon cuki Marci! Én is éppen most beszéltem a gyermekszemésszel, de azt mondta, ráérünk 1 évesen menni. (Néha kancsit Boti , bár tudom, hogy ez vmeddig belefér, meg férj családban mindenki szemüveges :?)

Gaby: Sóstóhegyen lakunk. A Tótól kb. 3-4 km, de sokat szoktunk ott sétálni. Meg van ott egy kafi játszótér, ha jobb lenne az idő, mennénk Botival, mert hétvégén is játszizott apjával, míg én suliban voltam,és nagyon tetszett állítólag neki.
Nem nagyon ismerem ezt a szállodát. Sóstón egy másik étterembe szoktunk járni :)
Honlapjukat nézted? Ha gondolod, írd össze, hogy miket szeretnél tudni, és felhívom őket. Dobhatsz email-t, vagy pü-t is!

Képzeljétek, Boti a kanapétól kicsit távolabb, rajtam kapaszkodott fel. Persze elengedett, mint támasztékot, és hogy meg tudjon kapaszkodni a kanapéban, lépett kettőt elengedett kézzel :D:D:D, aztán persze már nyúlt is támasztékért, de olyan ügyi!!!

Nem hiszem el, nektek sem látszik Boti képe a szalag előtt???

Anita
Kép
Kép
_anita_

Kicsit stil szerű lettem :D :lol:
Vendég

Mini babatalálkozó 5 hónappal ezelőtt
Kép
Kép

és most
Kép
Kép
Vendég

Mamik... továbra is a lázcsillapításról...

Panadollal Nurofennel mi a helyzet?
Ahogy olvasom azt fogzásra is adjátok... olyankor mi alapján döntetek, hogy kell-e...lehet buta a kérdés...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Betti
Még nem... 10.-e körül költöznek ki, utánna kezdjük a felújítást de nagyon kevés a pénzünk rá így nemtudom mi lesz a karácsonyra beköltözéssel... :(
Én is dögrováson vagyok félek, hogy homloküreggyuszit kaptam... iszonyat fáj a fejem fülem... töki is vacakul van... olyan kis rekedt a hangja... holnap szerintem elviszem dokihoz nem vacakolok...

Meli
Jó nagyot nőttetek...

Anita
Boti is nagyon ügyes! hihetetlen gyorsan fejlődnek Áron is már keresztbe kasul mászik a lakásban és eszi a szőnyegrojtokat... :(
...én sem látom a képet.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Anita!
Mi voltunk ma odakinn. Többek között megvolt az első hintázásunk! Tündi nagyon élvezte! Nagyon ügyike Botond! Én látom a képét a szalag előtt, és mellesleg mindenkiét.

Cory!
Sajnálom Lizát. Mi lehet, ha nem szájpenész?

Gaby!
Nem a gondjaidért irigyellek ám, hanem a bátorságodért!

Drága gyerekemre kicsit nagy a bundazsák, amit vettem. Tök viccesen néz ki benne. Ráadásul hosszú a ruha karja és nem bírom átszuszakolni a Tünci kezét rajta. Szóval ha beleteszem, akkor szinte meg se tud mozdulni. De tetszik neki, hogy meleg van benne, az arcát meg éri a hideg levegő.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sziasztok!

Lizának szájpenész, csak a glycerin borax már kevés, kaptunk valami erősebb szert. Remélem, ez már hatni fog.

Mamacka: én eddig egyszer adtam nurofent Lizának fogzásra. Akkor egész nap sikítozott a fájdalomtól, és akkor éjszakára adtam neki. Én alapvetően gyógyszert csak a legvégső esetben adok. Egyébként fogzásra chamomillát szoktam adni.

Anita: én már Balunál sem tartottam be a -5 fokos határt. Ő decemberben volt 3 hónapos. Újszülöttnél még figyelnék rá, később, ha te kimennél, akkor simán vinném a gyereket is.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok

Én csak akkor nem viszem ki -5 fok alatt, ha hóvihar tombol. Meg tudok őrülni egész nap a lakásban. Legalább 30 perc sétára muszály kimennem a Lilivel. Egyébként alig várom, hogy leesen az első hó és beültessem a Lilit a szánkóba. Tényleg, lehet olyan szánkót kapni amin van "biztonságiöv"? Félek, hogy a Lili nagyon előre döl majd benne és leesik róla

Kép

Kép
pgyöngyi

Anita:

Köszike, de a szállodával már beszéltem, és még hivom is őket addig, mig végre elérünk Sóstóra.
Arra lennék még kiváncsi, h a babamedence nem e hideg, és sósvizü e. Engem az aggaszt h mit fog enni ott ( legfeljebb viszek kaját ) meg nem lesz valami gixer :D tudom h nem igy kell irni :D
Amúgy gratula a lépegető fickónak :D Sajna, nekünk se látszik Boti. :(

Livi:

Tök jó h engem is irigyel valaki :D :D Hidd el, nem bátorság amit csinálok, hanem mondjuk inkább kényszerhelyzetnek :D Objektiv körülmények késztetnek erre a lépésre. Ha ismerném azt az öt számot, inkább megtenném , h lottóötösöm legyen :D és ülnék itthon, és megengedhetném magamnak, hogy szüljek még legalább egy babát :D :D ... de sajnos... :( na talán ma éjjel megálmodom :D

Cory:

Jó h irtad mi van Lizával , már akartam kérdezni, de megelőztél .
Nem mondják mitől van? Csak hogy elkerüljem. Piciknél tudom h létezik, de ekkora '' felnőtt '' babánál..... :( :( Jut eszembe: amit emlegettél sokkoltan h kéthónapos babának tehéntejes grizet adtak, azt én irtam volt. De csak most esett le nekem :D Azt a babát ugyanakkor utalták be, amikor minket. :(

Meli:

Őszintén! Keresem rajtad azt a fölös 15 kilót ahogy irod, de akárhogy meresztem a szemem, nem látom. Vagy a fenti képeken nem te vagy?

Mariannka:

Szia! Biztos vagyok benne, hogy überelni tudlak ami a kórházi élményedet illeti, de nem akarom sokkolni a társaságot a romániai kórházi viszonyokkal. Nálunk pl. a kismamának NEM BIZTOSITANAK kórházi ágyat a csecsemője mellett!!!!! :!: Én két éjszakát kellett benn töltsek Eszterrel, de rémálom volt. Viszont Magyarországon szültem, és pontosan azért, mert minden lehetőséget meg akartam adni a babámnak és magamnak a '' jó indulásra '' amit itt nem kaptam volna meg a pénzemért !!! Mellesleg pl műtétek maradtak el nálunk, mert a bemosakodó vizben coli bacilust találtak... De nem sorolom, mert betelik az oldal :(

KépKép
gaby70

Cory
Mi az a chamomilla? homeobigyó? abban nem hiszek vagy valami kamillás izé...

...most akkor nemtudom adjak-e elég nyűgi meg én is... szétmegy a fejem....

Kép
Kép
Kép
mamacka

Gaby: a chat-en írta egy lány, hoyg ő azt ad a babájának. Ő szlovákiában él.
Kórház: sajnos itthon is az a valóság, hgoy nincs ágy a mamáknak általában a kórházakban :( A barátnőm most volt kórházban a 2,5 évesével koponyarepedés miatt 4 napot, és végig egy kis hokedlin üldögélt, ott is aludt, és nem volt még wc sem a szülőknek :(
Hogy tudtál itthon szülni?

cory
Budapest

Kedves Ismerőseim!

Meg szeretném osztani veletek a történetünket. Nem is hinném el, hogy a magyar egészségügyben ilyen tragikus a helyzet.

Közel 9 hónapos kisfiam mozgásfejlődése egyik napról a másikra beindult, így a baba a felfedezések közepette kedden leesett a franciágyról. Mivel az esést nem láttam, azonnal bevittük a gyerekkórházba. Budapesten akkor egy kórházban volt ügyelet, így nem fogadtak minket a 10 percre lévő Heim Pál gyerekkórházban, hanem másfél órát ültünk a kedd délutáni dugóban, mire eljutottunk az ügyeletes Madarász utcai kórházba. Ott újabb fél órát vártunk, mire valaki szóbaállt velünk. Az első kérdés persze arra vonatkozott, hogy mikor történt a baleset, majd megkaptuk a leosztást, hogy miért két óra elteltével mentünk. (A bennem munkálkodó lelkiismeret-furdalás ettől persze még jobban felerősödött.) Az első vizsgálatok szerint a babának semmi baja nem volt, viszont miután az orvos megalázott, hogy nem vagyok képes vigyázni a gyerekemre közölte velem, hogy a babát csak saját felelősségemre vihetem haza. Maradtunk. A kórterem úgy 2 éve felújított, normálisan kinéző helyiség volt, leszámítva azt, hogy olyan kosz és mocsok volt mindenfelé, mintha egy lakásban kb. egy hónapig nem takarítanának. Megpróbáltuk használható tisztaságúvá tenni a kórtermet. Egész este felénk sem nézett senki, mert az osztályon csupa (fertőző)beteg gyerek feküdt. Egész éjjel egy hatalmas, lekapcsolhatatlan lámpa világított a kórteremben, ami miatt a kisbabánk egyáltalán nem tudott aludni. A folyosón viszonylag sötét volt, ezért ott a babakocsi segítségével sikerült elaltatni, mire rámordítottak, hogy mit képzelek, hogy a folyosón, (megjegyzem csendben) sétálok a gyerekkel. Kora reggel az egyik takarító szintén rámordított, hogy menjek a fenébe (szó szerint ezt mondta) a folyosóról, mert az én gyerekem megfertőzi majd a többit. (Mit is tudhat egy takarító a gyerekem egészségi állapotáról? Hogy mondhatnak ilyet, miért aláznak meg különben is kiszolgáltatott helyzetünkben?)
Délelőtt különféle vizsgálatokat akartak elvégezni a gyermeken, többek között vérvételt. Korábban is volt ilyen, ezért nem tartottam tőle, és egyértelműnek tűnt, hogy a babával mehetek. De nem. A terem sarkában megálltam, de kizavartak, vagyis kivezettek a vizsgálóból, mondván, zavarom őket. Persze közben ordítottak velem, mint valami idiótával. (Talán azért, mert nem az egészségügyben dolgozom, és nem vagyok a valaki valakije, így nem tartozom a kivételezettek közé?) Teljesen megalázottnak éreztem magam a folyosó közepén állva, miközben a gyermekem sírását hallottam a szomszéd helyiségből. (mint kiderült, négy helyen szúrták meg) De a történet leginkább felháborító része csak most következik: a vizit idején nemhogy a kórteremből kellett kimenni, hanem az egész osztályt el kellett hagyni, és egyáltalán nem találkozhattunk a gyerekekkel. Utána további vizsgálatokat végeztek, mire eldöntöttem, hogy aznap, vagyis szerdán hazamegyünk, vagy így, vagy úgy. És hazamentünk.

De mi ebből a tanulság? Hiába a felújított környezet, a beleölt milliók. A kosz és a mocsok az igénytelenséget mutatja, a megalázás és ordibálás pedig azt, hogy az ott dolgozó személyzet lelked rohad. Úgy érzem, hogy a befizetett sokszámjegyű járulékösszeg után igenis megjár a gyermeknek is és nekem is a megfelelő ellátás. Ami nemcsak a kórtermet és az orvosi ellátást foglalja magában, hanem a normális emberi hozzáállást is. Az orvosok tudását és felkészültségét nem bírálom, mert nem értek hozzá. Viszont a kiszolgáló személyzet (nővérek, takarítók, stb.) stílusa minősíthetetlen volt. És persze felmerül a kérdés: ha a gyermekben rossz élményként marad meg a fehér köpeny - a minősíthetetlen hozzáállás miatt -, akkor felnőttkorban ki fogja rábeszélni az én fiamat, hogy az egészségének megőrzése érdekében menjen el egy szűrővizsgálatra?

Mariannka

KépKép
mariannka

Mamacka: homeo, bár ez nem hit kérdése.
Nem tudom, megnyugtat-e vagy sem, de ma szerintem valami brutál van a levegőben, mert az összes gyerekem kerge.

cory
Budapest

Mariannka: sajnálom, hogy ezt tapasztaltad :( Én egyszer voltam 1,5 napot kórházban gyerekkel, de mi is eljöttünk saját felelősségre. MEg is kaptam a magamét érte :(

cory
Budapest

Sziasztok,

Mariannka: Ez nagyon durva :( Én a helyedben ezt a kis irományt eljuttatnám a betegjogi képviselőhöz. Őket pont az ilyenek miatt "tartják", nem?? Minden kórházban ki van írva az elérhetőségük.
Tudom, hogy az a lényeg, hogy Istvánkának szerencsére semmi baja nem lett, de az én lelkemnek jót tenne, ha jól megmondanám a magamét.

Chamomilla: Én is ezt adtam Aliznak, de semmi hatást nem tapasztaltam :( Aztán kiderült, hogy vannak gyerekek, akik érzékenyek a kamillára, és náluk pont az ellenkező hatást fejti ki. Ezt egy homeós orvos vagy gyógyszerész (nem 'tom pontosan, mindenesetre Dr-rel kezdődik a neve :) ) mondta nekem.

Cory: Drukk, hogy Lizánál ez az erősebb szer gyorsan hasson :) Kened még egyébként a cicidet? Vagy azzal is le kellett állnod?

Livi: Mi meg ma vettünk Aliznak overált meg vastagabb sapit és sálat hozzá, aztán itthon vettem észre, hogy a sapi "varrás mentén repedt" :( Holnap vihetem vissza kicseréltetni. Már nem először járok így a Kenguru Goldos cuccokkal :(

Minden babuci cukipofa és hihetetlenül ügyesednek :)

Beteg anyuciknak és babóknak jobbulást! (sajnos Aliz is taknyos még kicsit, és néha úgy tud hörögni, hogy csak Dart Vödörkének hívjuk :) )

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Sziasztok!

Mariannka!
Hihetetlen, ami történt veletek! :( Nagyon sajnálom, és tökéletesen megértem a felháborodásodat! :( De az a lényeg, h Istvánkának kutya baja!

Többiek!
Bocsesz, h nem írok mindenkinek külön-külön, de reggelig itt ülhetnék.:)

Sajnálom az ébredéseket, a nem alvásokat, a nyügiket, a fájásokat, és a betegeket! Kitartás és jobbulás mindenkinek!!!

Nálunk sem túl rózsás a helyzet. Alex pénteken betaknyosodott, de már sokkal jobban van. Láza nem volt, csak alig kapott levegőt. De már nagyon tuti a helyzet, most már csak cicifalás előtt szívom az orrát, de szinte semmi sem jön, de szörcsög. Kapja a „barna” orrcseppet, az nagyon hamar rendbe „szokta” hozni.
Éjszakáink jók, szokásához híven nem ébred éjszaka, de mire elaltatjuk, az valami brutál. Elalszik a cicimen, aztán becsempésszük az ágyába, de ahogy leteszi a fejét, abban a pillanatban felnyomja magát, és elkezd nyűgni. Ezt olyan 5-6 x csinálja mire sikerül lenyomni. Napközben tök hamar bealszik, semmi hiszi, nem nyűgős, ma pl nem is sírt, kivéve, amikor szívom az orrát.
Szal nem tudom mi lehet. Front, az idő, vagy csak óraátállítás kavart be, nem toom. De mivel férjecském csinálja az anya ciciről lecsatlakoztatott Alex ágyba helyezését, és sorozatosan kudarcot vall, így a lelkét is ápolnom kell. Pedig nálam is ugyan azt műveli, szal nem vele van baj. De magyarázd meg neki. Pasi.

Nekem fogam hála az égnek nem fáj. Kopp-kopp-kopp. 2 hete voltam dokinál, utána nagyon fájt még pár napig, aztán már múlt héten rá is tudtam harapni. Ma kellett vissza mennem. Most kaptam egy gyökértömést, 2 hét múlva meg a fedőt, mármint fedőtömést. :)
Megnézettem Alex „fogát” a fogorvosommal. Sehíre. Fehérnek fehér, de köze sincs a duzzadáshoz. Szal a foga biztos, h nem fáj.

JAH, ÉS NAGYON ARANYOSAK A BÉBIK!!!! :)

Nah, megyek, borulni. Engem is megviselt ezt a nyavalyás óra. :(

Kép

Kép
nancsika

Mariannka!
Szörnyű, amit írtál! Hihetetlen, hogy mik történnek! Én búcsúzóul jól kioszottam volna a személyzetet. A keresztgyerekem volt egyszer a Heim Pálban. Steril helyzet ott se volt, az anyuka egy hót retkes fotelben töltötte az éjszakát, és orvost is csak egy nap egyszer látott, de nem voltak bunkók az orvosok és a nővérek.

Vanillka!
Én nem Kenguru Goldban vettem, hanem az Árkád mögötti Skálának csúfolt kínai boltban. Idáig még nem vettem észre rajta semmi bibit. Viszont kicsit nagy Tündire, illetve olyan furin áll rajta. A lába pont jó, de a karja hosszú. Szóval nem gyerekmintára csinálták, az tuti. De sálat nekem is kell venni hozzá, meg sapit is be kéne szerezni télire egyet-kettőt.

Nancsika!
Nálunk kb két hónapja volt ez, hogy ha letettük a kiságyba, akkor felnyomta magát és tornázott, ahelyett, hogy aludna. Nekünk magától elmúlt pár hét után. Lehet, hogy ez nem vigasztal. :(

Lányok, ha ennyire megzavart benneteket, hogy egy órával többet lehetett volna aludni éjszaka, akkor mi lesz veletek tavasszal, amikor egy órával kevesebbet kell aludni? :D

Kép
szelivi

Nancsika: Tök jó, hogy már nem fáj a fogad :)
Az én párom is dettó ugyanilyen, a legújabb hülyesége, hogy mindenkihez bújik ez a gyerek, csak őtőle tolja el mindig magát :? Nekem is sokszor kell tutujgatni a lelkét :)

Livi: Háááát a kínai cuccokkal előfordul az ilyesmi :( De hogy én folyton selejtes Kenguru Goldos ruhákat fogok ki :twisted:

Most nézem, hogy a Babanet órája is kissé meg van zavarodva :shock: A te hozzászólásod nálam 23:38-as. Pedig mintha napközben jól mutatta volna ...

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Sziasztok :)
Nem tűntem el csak egy kicsit :wink:
De annak örülök, hogy nem csak a mi éjszakák volt horror szombaton :P

Gaby :)
Gratula a felálláshoz :D

Becsi :)
Gratula a 8 hós kismanódhoz :)
Szépen fejlődik, hogy már a lépegetésnél jár :D
Nagyon kis édi mosolygós :D

Vali :)
Helyes a kis kilógós ujjacska :D

Ildi :)
A doki a Heim Pál-ban van, Kis András Pál. Minden nap 10-12-ig, csütörtökön 10-14 óráig rendel. Normális doki, de nem egy szószátyár :wink:
Aranyosan üldögél Natika :)

Livi :)
Ügyes vagy a takarítással. Jöhetsz hozzám is a takarítógéppel :D
Drukk a szombati vizsgádhoz :) Tanulgass szorgalmasan :D

Zsu :)
Gondolkodom én is a fürcsi közbeni húzogatásról, de nem akarok bajt csinálni :?
A sejtes letapadás az első években teljesen normális. Van akkora lyuk rajta, hogy fel lehessen később húzni a bőrt, míg a valódi fitymaszűkületnél ez teljesen kizárt, mert nincs akkora lyuk rajta. Bár ezt Cory is írta :D
Nem semmi tempóban halad a fiad :shock:

Anett :)
Üdv köztünk :) Kérdezz bátran valaki tuti tud segíteni :D
Boldog babavárást Neked :D

Cory :)
Bízom benne, hogy javul a helyzet, mert utána olvasva mindenhol a körülmetélést javasolják :cry: Kizárt, hogy hagyom :cry:

Évi :)
Nagyon ügyin hintázik Dóri :D

Edit :)
Gratula Levi felállásához :D Nagyon ügyes :)
Akartam már kérdezni, hogy ti Csömörre jártok úszni? Lehet, hogy csatlakoznánk :wink:

Babcika :)
Hogy vagytok ?
Nagyon édi a kosárkás kép Lilkóról :D

Tünde :)
Boldog szülinapot Dorinának :)
Jó mikor az ember eltalálja mi tetszik a gyermeknek :wink:

Anita :)
Szegény Boti :( Nagyon megkínozzák ezek a fogak :( Azért abban lehet bízni, hogy csak 20 van :wink:
Klassz, hogy ilyen dumcsikálós :) Olyan jó őket hallgatni :lol:

Gyöngyi :)
Örülök, hogy jobban van Lili nunija :)

Évi :)
Nálunk nehezített az öltözködés :) Annamarinak segíteni kell öltözni, pláne télen :( Peti már most őrjöng míg feladom a kabátot, sapit. Ha bárhová bemegyünk mindkettőről le a felső ruházat...
De a téli gúnyázástól már előre félek, mert még így is leizzadok mire felöltöztetem a két gyerkőcöt :x
Mindig Tünde jut eszembe, aki kirakja a teraszra a felöltöztetett csemetét :lol:

Erre az oldalra már nem marad erőm, de holnap bepótolom :D

Petike is kicsit betaknyosodott a hétvégén, hála a remek távhőszolgáltatásnak :x
Dokinál is voltunk ma, de nem kell semmit sem szedni, csak ha láza lenne. Addig meg szívom az orrát Tünde módszerével ( nagyon bejött :lol: ), de mind két gyermekem sír :( Peti a lefogás miatt, Annamari meg azért mert Peti sír :D

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Jó reggelt mindenkinek :D :D

Mi kivételesen eszméletlenül jól aludtunk. Irtó nehéz volt elaltatni az este, de csak 2x kelt fel szopni, egyébként egyáltalán nem. Vajon ez haladás, vagy visszaesünk .... :? :?

Mariannka:

Nagyon sajnálom a kellemetlen és megalázó élményedet a kórházzal kapcs, de én bizti jól odamondogatok a személyzetnek, és minden lehetséges fórumot megkeresek lelkem megnyugtatása végett. Persze minden jó ha a vége jó, jó h Istvánkának nincs semmi baja, de akkor is minősithetetlen ahogy bántak veled. Biztos nem felejted el egy jó ideig... :(
Velem szerencsére rendesen bántak,csak a akörülményekkel volt bajom. Mi allergiarohammal voltunk beutalva, de az is igaz h lépten nyomon hullajtottam a zsé-t... :( Amikor jöttek a nővérek szurira, amikor mentek, na jó ésszerő kereteken belül, de megtette a hatását. Azért szomorú!!

Cory:

A szitu úgy látom mindenütt u.a. Itt sincs WC a szülőknek, és az orvosok se a legkompetensebbek, mert volt olyan h azt mondták, Eszter az ANYATEJ miatt lett allergiás. Ill. az abban lévő valamire, de nem is tudják..... Hát ezek után???? Úgy tudtam ott szülni, h megkerestem egy ottani orvost, befizettem az illetékeket ami a járóbetegszakrendelést illeti , hozzá jártam kontrollra is a magánrendelésére és vele szültem. Egyszerű. Pénzért mindent lehet :D vagy majdnem mindent. Nem volt olcsó, de itt is kifizetem u.a a pénzt, és nem is kapok érte semmit. Futószalagon kezelnek.... pl. a fiamat császárral szültem, csak azért , mert dupla méhem van, és a dokim feltétlenül látni akart egy dupla méhet belülről is élő páciensen....gondolom. Mert a M.o-i orvosok egyáltalán nem látták indokoltnak a császármetszést az én esetemben, és szépen meg is szültem Esztert. Kellemetlen emlék még, h a wc a folyosó másik végén van a császármetszésesek szobájához képest,( itt , mert Mo-on saját mosdónk volt eg y kétágyas kórteremben is ) gondolom h ösztönözzék a műtött beteget h ne lustálkodjon egész nap..... nos, összesetem a mosdóban, de a kutya se vette észre. Kiabálhattam én segitségért....Majd mikor magamhoz tértem visszatámolyogtam.....folyt. köv . de most megyek mert a lányom méltatlankodik.... hosszúra sikerültem :(

KépKép
gaby70

Köszi az együttérzést. Próbálom ám követni az eseményeket, de írni nem nagyon marad időm. :(

KépKép
mariannka

Mariannka
Nagyon sajnálom ami veletek történt... :( rendesen haza van vágva a Magyar egészségügy... :(
...anyukám egészségügyis és mostanság olyan dolgokat mesél, hogy a hajam égnek áll...
Pl. Képzeld az Onkológián a Tb csak a rosszindulatú daganatos műtéteket finanszírozza ha jól tudom szeptembertől... no már most sok esetben ez csak a műtét után állapítható meg biztosan... képzelheted mindennek a következményeit... bizonytalan esetben ambuláns műtéteket fognak végezni és ha kiderül, hogy rosszindulatú akkor befektetik ha nem akkor hazaküldik... ráadásul már most nagy kiesése van a kórháznak ugyanis minderről nem időben értesítették őket... bizonyos vizsgálatoknál megvan, hogy egy hónapban mennyit végezhetnek (az nemszámít, hogy esetleg nagyobb az igény rá, átcsúsztatják a következő hónapra) ezért van az, hogy ha most bejelentkezik egy beteg egy komolyabb vizsgálatra lehet, hogy csak három hónap után kap időpontot... a rákos megbetegedések esetében pedig számít, hogy időben végzik-e el a megfelelő beavatkozást...

...no mindegy egy kicsit elkalandoztam...

Cory
Szerintem hit kérdése, egy olyan szernél amelyben a hatóanyag olyan szintre van higítva, hogy nem kimutatható a mennyisége... de mindegy ne menjünk bele én nem akarok senkit meggyőzni... csak én nem hiszek benne... ennyi...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mariannka,
amikor a multkor Marci leesett a franciaágyról, akkor mi is a Madarászban voltunk. Szerencsére nekem mások a tapasztalataim. Vasárnap volt, szintén ügyelet.
Bementünk, rögtön sorrakerültünk. Az asszisztens, aki felvette az adatainkat, egy kissé rezignált volt, de Marci neki is csalt egy halvány mosolyt az arcára. A doki, akihez kerültünk, középkorú volt és kedves. Megvizsgálta Marcit - biztonság kedvéért csináltatott róla egy koponyaröntgent - és azt mondta, hogy nem látja indokoltnak, hogy benntartsák. Ha otthon bármi gyanúsat észlelek (pl. hányinger, aluszékonyság), akkor rögtön menjek vissza. Kb. fél óra alatt végeztünk.
Ezt csak azért írtam le, mert (szerencsére) egy kicsit árnyaltabb a kép. Ti valószínűleg nagyon kifogtátok.
:cry: :cry:

Kép

Kép
bettiflame

Sziasztok!

Mamacka: a homeopátia ennél lényegesen bonyolultabb dolog, és már 250 éve működik, ellentétben a hagyományos orvoslás kb 10 évente lecserélt és bevont gyógyszereivel szemben. Tényleg nincs értelme ezen vitatkozni, de nagyon más szer a fogzásra nincs, mint a láz és fájdalomcsillapító cuccok (kúp, panadol, nurofen), néhány gél (pl dentinox) és a homeopátia. Én anno Balunál ugyanezzel a szkeptikussággal álltam hozzá, e ha már úgysincs benne semmi, megpróbáltam.

Annácska: drukkolok, hogy javuljon. Az öcsémnél végigküzdötték a szüleim a dolgot, megoldódott, majd 17 évesen körülmetéltette magát.

cory
Budapest

Sziasztok!

Mariannka, felháborító ami veletek történt. A helyedben én is elküldeném a történetet az "illetékeseknek". Különben Tomdi is burkolt már le az ágyról, én a gyerekdokit hívtam fel, Ő azt mondta ha nem szédeleg a gyerkőc, nem hány, nincs rosszul, akkor nem kell vele rögtön az ügyeletre rohanni. Mondjuk Tomdi csak huppant pocakra. De én inkább, főleg a történeted után, ha valami éri (persze nem annyira "komoly"), akkor inkább előbb gyerekorvos. Szerencsére hozzánk kijön, de ha éppen rendel, akkor is 5 perc alatt ott vagyok gyalog. Nem akarok felelőtlennek tűnni, de az ügyeletről, a gyerekkórházról nekem is meg van a véleményem. Majdnem kivágtak 2 hetes Tomdival minket szív uh-ról, mert a dokinak véges volt a rendelési ideje és különben se voltunk felírva a listára, pedig mi bejelentkeztünk....akkor is akkorát nyeltem....

Minden beteg babónak és anyukának jobbulást!

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Sziasztok Mamák és Babák!

Visszamerészkedek hozzátok, miután _anita_ rámtalált az "ismerőskeresgélőn" és "bátorított :)
Egy jó ideig nem tudtam jönni, mindenféle okok miatt, aztán meg már teljesen kívülállónak éreztem magam, ezért nem írtam.
De a babáitokat nagyon gyakran megnéztem és gyönyörködtem bennük, hiszen egyre szebbek és ügyesebbek.
Lassan megpróbállak utólérni titeket.
Rólunk annyit egyelőre, hogy Kiseszternél jobb gyereket álmodni sem lehetne :D Éjjel alszik, mint a tej, legalább reggel 8-ig. Nem fél senkitől, mindenkire teli vigyorral reagál :D Az égvilágon mindent megeszik, még a keserű spenóttól és a nem kifejezetten jó illatú halaktól is vigyorog :D A sírást lényegében nem ismeri, ha véletlenül mégis sírna, akkor már komoly a baj. A szeme fél éves korára jött rendbe, biztosan meséltem régebben a többszöri könnycsatorna-átmosást. Végül a második kórhár, harmadik orvos, nyolcadik szemcsepp és hatodik átmosás hozta rendbe. Utált is szegény nagyon, mert én vittem mindenhová. Így ha bárki betette a lábát hozzánk, vagy hazajött az apukája, már menekült is mindenkihez, csak én ne legyek a közelében sem. Hát, rettenetesen el voltam keseredve, hogy pont engem nem szeret a gyerek :( De már békülünk :D
Viszont még nincs egy fogunk sem, de ez nem akadály a babapiskótarágcsálásban :)
Szeretnék képeket is küldeni, csak most nincs nagyon időm alakítgatni őket, így inkább küldök két linket, nagyon sok képpel, ha érdekel titeket, itt megleshetitek Kisnyulat.

www.kep.tar.hu/medike01
www.kisseszterhanna.kepeim.hu

Millió puszi mindannyiótoknak,
Edina

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Sziasztok!

Remélem megengeditek, hogy csatlakozzam Hozzátok!
Kb. 10 hetes terhes voltam, mikor elkezdtem olvasni ezt a topic-ot, így mondhatom, hogy kicsit ismerlek Benneteket, rengeteg segítséget kaptam Tőletek.
Volt egy kb. féléves kihagyásom, amit most pótolok, mert semmiről sem szeretnék lemaradni, már júliusnál tartok.
Pici fiam (Fülöpke) március 19-én született az István kórházban. Tündéri kis manócska, igazi zsivány gyermek.
Kép [/img]
tildiko

Sziasztok!

Vagyunk ám mi is,csak elindult az ősziszünet ígyhát apukám itthon van,és állandóan ő ül a gép előtt!
Ha tudok akkor majd visszaolvasok de nem ígérek semmit!

Emmusnak megint csúnya a szeme.Most már lehet ,hogy elviszem szemészetre.Jó lene ha végre rendbe jönne!

Hétvégén megyünk Makóra,úgyhogy majd szerintem csak akkor jövök megint ha vége van a szünetnek!

Anna+Emma+Matyi
Kép
Kép
annnna

Sziasztok!

Azt hiszem beállhatok a takonykórosok hosszú sorába. Tegnap este óta dögrovás :? Van esély, hogy a Dóri nem kapja el tőlem?

Livi!

Sajnálom a vizsgát :( Tündi első hintázásáról nincsenek képek?

Nyúlanyó!

Nagyon örülök, hogy Tomdi ügyesen gyógyulgat. Hamarosan elfelejthetitek az egész kórságot :)

Anita!

Boti nagyon ügyes, tényleg nemsokára szaladni fog. A képe nálam sem látszik a vonalzód előtt :roll:

Meli!

Hú, nagyon tetszik a karácsonyos vonalzód! Jók a babatalis képek, hogy megnőttek a manók :)

Mamacka!

Áron jobban van? És te? Voltatok végül dokinál?

Cory!

Drukk, hogy hasson Lizának az új kence!

Mariannka!

Őrület a kórházas sztorid :evil: :evil: :evil: Nem elég az embernek a baja, ami miatt odakerült, még meg is aláznak. Lényeg, hogy Istvánkának nincs komoly baja.

Vali!

Dart Vödörke :lol: :lol: :lol: Ez jó! Jobbulást neki is :)

Nancsika!

Jobbulást Alexnek! Elalvás jobb már? Az szupi, hogy nem fáj már a fogad!

Annácska!

De jó, hogy "megkerültél" :)

Medike!

Mi még ugyan nem "beszéltünk", de gratulálok Eszterhez, nagyon szép kislány. Jól megnéztem a képeket róla :) Hosszú tortúrán mentetek át a kis szemével, de végre akkor meggyógyult. Dórinak csak egyszer kellett átmosni a könnycsatornát a bal szemében, de az az egy is rémálom volt :evil:

Tildikó!

Üdv itt, Fülöpke a képen nagyon vagány! Az én kiscsajom is az Istvánban született február 28-án. Kicsit elkerültük egymást :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Már megint takony járvány van? Mi még ugyan nem vagyunk, de akkor nem viszem közösségbe :twisted:

Köszönjük a képdicsiket. A tali mult szombaton volt csak most kaptam meg a képeket. Azért tettem fel, mert egyébként én is ledöbbentem mekkora pindurka rajta a lelkem, pedig már több mint egy hónapos volt.
Hát igen! Aki ilyen kicsi babát produkál :wink: :lol:

Üdv Medikének és Tildikonak!

Egyébként nem tudom, h hol :roll: de én már láttam Medike képei.
Hol láthattam a képeidet?

Malacos képről jutott eszembe, h:

Megeszünk mi mindig mindent,
s ebéd után ledőlünk.
Szallonás és kövér disznó,
igy lesz hamar belőlünk. ( értem ezalatt magamat természetesen)

Évi!
Pipinek bejött a vers? Vagy nem igazán érdekelte.
Petri volt a nótafa, én leszek a vers fa :lol:

Jut eszembe!!!! PETRI???????

Gaby!
Kár, h nincs szkennerünk, mert megmutatnám milyen voltam mielőtt terhes maradtam és akkor látszana az a +15kg. De ugy képzelj el, mint a mai 18 éveseket, akiknek minden csontjuk kiáll.
Korház: Nagyváradon egy teljes nőgyogyászati klinika van. Szülés után két ágyas szobába kerülsz, külön mosdó, kábel tv,stb. Persze a tv te kell vigyed ha akarod. Ha meg van fogadott orvosod akkor vizit előtt letudja ő a dolgokat. A nővérek fejét le kell üvölteni, h ne hidjék, h ők a kisistenek. Innentől kezdve csúnyán néznek rád, de végzik becsületesen a munkájukat, mintha nyomtál volna valamit a zsebükbe.

Livi!
Vizsga :cry: Szombatra drukkolok!!!
Vendég

sziasztok :lol:

Bettyflame
Miért kell nektek szemészetre menni?

Mariannka
Istvánkának gratula a hirtelen fejlődéshez, most aztán lehet felkötni a gatyát és állandóan a háta mögött lenni :lol:
A korház miatt teljesen felvagyok háborodva, :evil: hogy mit képzelnek ezek magukról :evil: . Mondjuk én ki nem adtam volna a kezemből a fiamat, és hol vannak a beteg jogok kérem....?Azért beolvastam volna nekik, hogy nem állnak meg a lábukon az biztos.

De örülők hogy semmi baja Istvánkának :)

Meli
Klassz a stílszerűséged, nekem tetszik :lol:
A képen melyik vagy te? :roll:

Mamacka
Jobbulás mind kettőtöknek :)

Nancsika
Jó hogy már nem fáj a fogad :lol:
Alexnak jobbulást :) Martin is mióta állni tud, egyszerüen nem lehet csak úgy lefektetni ám :) rögtön vissza pattan :)

Vali
Sapi, :(

Annácska
Szerintem bajt nem hiszem hogy csinálok vele, csak éppen hogy egy kicsit megmosom neki, a doki néni azt mondta ha netán kicsit jobban meghúznám /de azt biztos nem tenném/ és bepirosodna akkor kenjem be popsi krémmel.
Azon hogy Martin így nekiindúlt a mozgással én is kiakadtam, mert a lányom az 8hós volt amikor elkezdeztt mászni, a fiam meg nem is mászott hanem kuszott 11hós volt amikor én tanítottam meg mászni.
Petinek jobbulást :) :)

Medike
én is vissza térő vagyok, gyere te is bátran, gratula Eszterkének, hogy ilyen jó baba. Nekünk is gondunk volt a szemünkkel már mint Martinnak, már mi is a könnycsatorna mosásra készülödtünk, csak én mindíg húztam a dolgot hogy hátha változik valami, És változott is mire Martin 3hós. lett magától megnyílt neki, így nekünk szerencsénk volt és nem kellett átmosatni.

Szelivi
sajnálom a vizsgaeredményt :( de pótvizsga biztos sikerül :) :)

tildikó
Fülöpke nagyon cuki, de írj többett magatokról :)

Remélem nem hagytam ki senkit :roll:
Puszi mindenkinek :)

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Zsu!
A szőke :lol:
Vendég

Zsu,
a szemészet csak rutinvizsgálat. Nincs semmi baja amúgy a szemének (szerintem). Én szemüveges vagyok (bár csak felnőttkori szemüveges).
Nálunk a gyerekdoki elküld mindenféle rutinra, hogy biztos ami biztos.

Kép

Kép
bettiflame

Sziasztok!

Vagyunk mi is. :D Hanna már sokkal jobban van. Igaz, még szörcsög, de már kivesebbszer kell szívni az orrát.

Én még köhögök, de már az is javulgat. :D

Medi!
Örülök, hogy jól vagytok. Akkor nem lett semmi szövődménye a bárányhimlőnek?

Edit!
Gratu Levinek! :D

Angi!
Hogy vagytok?

Boscó!
Pároztatással hogy álltok?

Annácska!
Petinek jobbulást!
Annamari milyen kis édes, hogy együtt sír a tesjóával! :D:D

Évi!
Neked is jobbulást! :( Hanna elkapta tőlem, igaz 3 hét után... de nem volt olyan vészes, mint nekem. Hátha megússza.
Akkor a héten se tali, mi? :(:(

Mariannka!
Sajnálom a kórházasdit!!!! :(:( Legközelebb szólj be nekik te is, hátha észreveszik magukat. Nem kell mindent eltűrni!!!!
Örülök, hogy Istvánkának nem lett baja!

Mennem kell, hív a csaj!

Puszik nektek!

Eszter
Kép
Kép
vok

Tildikó
Az én fiam is Fülöp lett a keresztségben! :)
Isten hozott!
Áron szemecskéje is váladékozik még... hol kicsit rosszabb hol jobb még nem voltunk kimosatni...

Évi
Még nemvoltunk megvárjuk apát... sajnos a mi dokinénink nincs Budapesten így nem tud kijönni...

Medi
Nagyon aranyosak vagytok a képeken... nekem több mint egy évvel ezelötti oldal jön be elsőre minden nap azt az oldalt épp te kezdted a hozzászólásoddal, így minden alkalommal találkoztam veled! :) :wink:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Évi!
Sajnos nem vittem fényképezőt, de legközelebb fogok!

Gaby!
Szörnyű, amit írsz! Nem csodálom, hogy néhány embernek kórház- és orvosfóbiája alakul ki az élete során, ha ilyen élmények érik.
Én nem szoktam zsebpénzt adni dokiknak. Szüléskor adtam az ügyeletes dokinak, meg a szülésznőnek, de én még másnak sose adtam. Én se dolgozok zsebre, és nem is adok zsebbe. Egyébként is a hálapénzt bünteti a törvény. Az aktív és a passzív formáját is.

Mamacka!
Közben meg hajtják az orvosok, hogy menjünk rákszűrésre, mert életet menthet. Én annak idején háromhavonta jártam rákszűrésre, mert sose volt jó az eredmény, de a végén már úgynevezett rákmegelőző állapotba kerültem és a méhszájamat megszabták egy kicsit lézerrel. De előtte másfél-két évig nem mondták, hogy ekkora baj lenne, csak "jöjjön el három hónap múlva, aztán újra megnézzük".

Nekem Annna vonalzója nem látszik most. Ja és a saját vonalzóm se látszik.

Medike!
Gyere sűrűbben, akkor is, ha nem sikerül mindent visszaolvasni! Örülök, hogy ilyen jó kislányod van!

Tildikó!
Üdv köreinkben! Én is az Istvánban szültem, április 3-án!

Meli!
De jó ez a karácsonyos vonalzó! Legalább most már tudom, hogy mennyit kell aludni karácsonyig. :D

Rólunk: ma voltunk tornázni. Megmutattuk, hogy milyen ügyesen mászik, meg ha a térdemre ültetem, akkor feláll. A tornásznéni el volt ájulva teljesen. Úgyhogy most egy hónapig nem kell menni, mert nehogy felálljon egyedül és túl korán elinduljon. Azt mondta, hogy szerinte azért dől el sűrűn, mert az egyensúlyérzéke nem elég fejlett a mozgásához képest. És azt is mondta, hogy túl korán kezdett el mászni valószínűleg (szóval akinek nem mászik még a babája, az ne aggódjon) és ezért dől el.
Megkérdeztem a cipő-dolgot, amiről még a múltkor beszéltünk. Azt mondta, hogy lehet adni cipőt a gyerekre, ha kinn hideg van. Lakásban is lehet, ha muszáj, vékony talpú hajlékony cipőt, hogy ne akadályozza a mozgásban. De kihangsúlyozta, hogy nem azért kell cipőt adni a gyerekre, hogy járjon benne. Olyan cipőt ráérünk venni akkor, amikor elindul.
Ültetés: mindig csak azt szabad, amire a baba egyedül képes. Ha már megül egyedül, akkor lehet felültetni úgy, hogy megtámasztjuk a hátát. A babakocsiban is ülhet, ha van aminek nekidőljön, ha elfáradt.

Kép
szelivi

Sziasztok
Tildikó: Üdv itt, végre gyarapodik 1 fővel a fiúk tábora. :)

Csajok seggítsetek, az férjem november végén lesz 30. Szeretnék neki valami különleges ajándékot venni, de nem nagyon jut eszembe semmi. Vagyis eszembe jutott, csak az olyan méreg drága, hogy nem fussa, és egy melegítőnadrággal meg nem akarom kiszúrni a szemét (az jó lesz mondjuk a névnapjára). Valami olyat szeretnék amire mindig emlégezni fog. Gonoltam, hogy csináltatok pl. egy aranygyűrűt gravírozással, de a munkája miatt nem hord ilyeneket. Szóval ha van valakinak egy bazijó ötlete szívesen veszem.

MÁS: Ma itt voltak a Scullyx-ék. A Laura és a Lili nagyon jól kijöttek egymással, csináltam képeket is majd este próbálok felrakni.

Ja és képzeljétek most jutot eszembe, hogy ma 9 éve, hogy összekerültem az Imivel. Annyi évfordulót ünneplünk már, hogy ezt teljesen elfelejtettem, kicsit rösstellem is magam érte

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Nálunk ez az óraátállítás teljesen felborította a napirendet.
Túl korán kel reggel, aztán már 9-kor bealszik, és 15 órára már túl vagyunk a második alváson is. ezek után persze nem bírja ki este 8-ig, hanem már fél 6-6 felé menne aludni. tegnap 7-ig húztuk, de már éjjel 3-ra kialudta magát és alig bírtam visszaaltatni.

Mariannka: mi is megjártuk 5 éve Patríciával a Madarászt, nem volt kellemes élmény az biztos, főleg, amikor a bőre alatt turkáltak a tűvel, mert nem találták a vénát :evil:

Annácska: miért nem engeded a körülmetélést ha muszáj? Én már találkoztam régebben egy fiatalemberrel, akinek 17 évesen csinálták (nem Cory öccse volt) és semmi hátránya nem származott belőle, sőt, higiénikusabb (egyébként a zsidó vallásban ezért (is)csinálják). Na persze ha el lehet kerülni, akkor az más.

Szelivi: nekünk már nem kell többet menni tornázni, mert minden rendben. Nektek az egyensúly dolog miatt kell 1 hónap múlva?
Ezt segíti egyébként a hinta is.

Vok: örülök, hogy jobban vagytok!!! :D

Ildikó: üdv Nektek!!! :P

Medike: tessék szépen visszatérni a fórumba! :)

Anita: ügyes a kis Boti!!! Majd figyelned kell, nehogy nagyokat essen, de cuki lehet. Ilyenkor azt hiszik, hogy már tudnak járni, aztán pár lépés után jönnek rá, hogy hoppá, mégsem... :)

Évi: jobbulást Neked és drukk, hogy Dóri ne kapja el!!!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Nancsika: nálunk meg pont fordítva van, Bettina 5 perc alatt elalszik este, aztán éjjel kel többször.
További gyógymanók Nektek!!!

Annácska: hétvégén is eljátszottam ezt a teraszra kirakósdit :lol:
Úgy csinálom, hogy kikészítem sorrendbe a ruháimat a nappaliban, aztán leellenőrzöm Patríciát (szerencsére őt már nem kell öltöztetni), felöltöztetem Dorinát, kirakom Patríciával, majd Bettina következik. Őt Peti kezébe adom és már mehetnek is a kocsihoz. Majd én is felöltözöm és megyek utánuk.
Persze mindezek előtt a csomagot készítem el a pótruhákkal, pellusokkal stb.

Másnál hogy működik az apuka segítsége?
Nálunk Peti mindent megcsinál, de a gyerekek öltöztetése nála fél-1 napig tart. Mire megtalálja a megfelelő ruhákat lemegy a nap, ráadásul teljesen összeturja a szekrényeket. és közben folyton megkérdezi mi hol van és mit adjon rájuk, így egyszerűbb ha én csinálom.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok!!!

Nem nagyon tudok mostanában olvasni (sem),mert férj éjszakázik+őszi szünet van(tesóm itthon),így mire végzek egy topiccal már el vagyok hajtva a gép elől :?

Minden betegeskedő maminak,babónak sok-sok gyógymanó!! :) :) :) :)

Lili javulgat,de még mindig nem az igazi.A füle egy nap alatt teljesen rendbejött,nem piszkálja azóta sem (hál'Istennek),így nem is mentünk el a fülészetre(dokinéni amúgy is rám bízta,hogyha nem jól van Lili,akkor vigyem el).De a kiütések még mindig nem múltak el,ill. a testéről most átmentek a végtagjaira és az arcocskájára :( Remélem most már eltűnnek örökre.Ráadásul Lilkó is szörcsög ma,lehet,hogy benáthásodik mégjobban,de remélem nem!!! :twisted:

Azért pár dolgot olvasgattam és MAriannka kórházas storyja rettenetes.Legalább gyerekkórházakban lennének normálisak,ha már a felnőtteknél ritka a normális nővér,doki... :cry: (TISZTELET A KIVÉTELNEK :!: :!: )

Annácska-Köszi a kosaras képdícséretet,lecseréltem a vonalzót,már ideje volt :D

Mindenkinek puszi,igyekszem jönni,hogy mikor azt nem tudom.Holnap nálunk vendégjárás 1000-rel a mindenszentek miatt.
Jaaa BOscó Fannikának(csak azért is)boldog féléves szülanpot!!! :) Kép
Vendég

Tünde, mintha a mi napunkat írtad volna le :twisted: , még az időpontok is stimmelnek. Gonosz vagyok, de próbálom én is húzni a lefektetést, hátha lassan visszaállnánk.
Enyém férjre is számíthatok, de öltöztetetésnél ugyanez, mi hol....stb... áááá, inkább én :lol:
Ezért is vagyok hulla estére, mert árgus szemekkel kell őrizni a legényt. És még tanuljak utána... mindegy, ez az én bajom, meg nem is számít annyira, mint a bébi.
Az előbb bélelt gatyában és téli dzsekiben ült a földön B.(ahogy bejöttünk kintről), míg gyorsan lehúztam a cipőmet, úgy elborult, mint egy krumpliszsák.... :shock:... Meglepődtem, de ő is. Hiába na, szokni kell a réteges öltözést. A babakocsiban is alig bírt felülni, de csak felszenvedte magát :D

Mariann: Nagyon durva! Együttérzek, ugyanakkor nagyon örülök,hogy semmi baja Istvánkának!

Gaby: Szintén elkeserítő....

Medike: Szia! Jó, hogy jöttél, majd visszarázódsz! :D

Gyöngyi: Nuni okés már???

Annácska: Sajnálom Peti babát!

Babci: Lilkónak további gyógymanók!

Most mennem kell!

Puszi.

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok

Annácska, Marianna
Gratula Petinek és Istvánkának a hó fordulóhoz.

Kép

MINDENKINEK BOLDOG HALLOWEEN NAPOT :) :) :)

Kép

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Ha megengeditek írnék néhány szót magunkról.
Mindenek előtt persze mindenkinek gratulálok a picikhez, egytől-egyig gyönyörűek!
Fülike első gyermekünk, 30. szülinapomra érkezett (pontosabban 10 nappal előtte).
Sajnos szörnyen izgulós anyuka vagyok, minden butasággal dokihoz rohanok, aki szerencsémre rendkívül türelmes velem.
Remélem Ti is türelmesek lesztek hozzám és sok jó tanáccsal elláttok majd! Nagyon rám fér! Már csak azért is, mert szeretnénk még további gyerkőcöket.
És máris egy kérdés: a vonalzót hogyan lehet feltölteni?

Köszönöm: Ildi
tildiko

Sziasztok!

Tünde :) Az öcsém is vallási okokból csináltatta meg. Muszlim.
Nálunk a pasim állítása szerint ha én nem vagyok itthon, akkor megoldja az öltöztetést, de ilyenre nagyon-nagyon ritkán van példa. Ha meg itthon vagyok, akkor nem csinálja, mondván úgyis belekötnék, mit ad a gyerekekre. Pedig ez nem igaz. Egyszer szóltam rá, mikor ráadta Balura a full pecsétes pólót vendégségbe.
De az tény, hogyha együtt indulunk valahova, akkor cirka 3-szor annyi idő, mint ha én indulok el egyedül a 3 gyerekkel. Úgy csinál, mintha tevékenykedne, és a végén kiderül, hogy még semmit sem rakott el.
Nálunk a panelban az öltözés úgy néz ki télen, hogy mivel 26 fok van a lakásban, így rövidnadrágban vannak a fiúk, felöltöztetem (nagyjából egyedül öltöznek, csak Zsomát nehéz kivárni) őket kinti nadrág, pólóra, akkor felöltözöm én póló+farmerig, majd jön Liza, mikor eljutok vele a rugiig, akkor szólok a fiúknak, hogy cipő, és a kabátot már Liza kinti ruhájával együtt veszik fel, majd magamra kapom a pulcsim, és sprint, mert még vagy 3-4 perc mire kijutunk a fűtött lépcsőházból. A sapkát már a földszinten szoktam rájuk adni.
A legjellemzőbb sztori a pasimra. Balu előtt azt nyomták nekem, hogy 56-os cuccokat ne is vegyek, mert minek... Nem vettem. Balu megszületett 50cm-vel. Még a kórházból elküldtem ruhát venni, bejött, eldicsekedett, milyen ügyes volt..., majd a hazahozatalhoz behozta az eredetileg összerakott 62-es cuccokat.

Tildikó: üdv itt :)

cory
Budapest

Cory- :D :D :D Enyém férj még nem öltöztetett,de nem érti pl. miért csinálok ügyet abból,hogy Lilin passzoljanak színben a rucik.Szte tök felesleges :shock: :wink:
Vendég

Sziasztok :)

Öltözködés...hát én pasikra nem szívesen bízom max akkor ha én készítem ki a ruhát. de szerintem akkor is fordítva lenne valami a gyereken. A két nagyobbik gyermekem már hál istennek önállóak, Martinnal meg én is leizzadok mire felöltöztetem, főleg hogy utál öltözködni.

tildikó
Kattincs valamelyik vonalzóra és ott találod hogy hogy készítsd el, de először kicsinyíts hozzá egy képet, hogy majd hozzá tud tenni.Lépésenként le van írva angolul de szerintem aki nem érti az is megtudja csinálni ha mégsem akkor kérdezz nyugottan, senkinek sem sikerült először/tisztelet a kivételnek/

Gyöngyi
Boldog évfordulót nektek. Gyűrű helyett talán......nyaklánc??
Kép

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Sziasztok,

hát ezeken az otthoni sztorikon jót nevettem, és csatlakozunk.
Cory, :) :)
Mi ugye elég sokat utazunk. Na ez úgy szokott kinézni, hogy nálunk is inkább én csomagolok, hogy haladjunk, ugyebár. Aztán a pasim néha megkérdezi, hogy akkor mikor öltözzön. Amikor már látom, hogy nagyjából 10 perc múlva készen leszünk (én és Bence), akkor szólok neki, hogy lassan (LASSAN) elkezdhet készülődni. Na, akkor egy perc alatt felöltözik, kabát, cipő, stb. és ártatlan szemmel néz rám: na akkor indulhatunk???
Én meg ott állok izzadó homlokkal, bugyiban, miközben Bencét teszem tisztába......pasik.... :wink: És persze tuti, hogy valami mindig otthon marad....

Szép estét mindenkinek.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?