Szép jó estét!
Nem véletlenül láttuk azt a jóembert a házunk előtt az oszlopon, végre visszatért a net!
Nagyon örülök, hogy ennyien eljöttetek és hogy jól éreztétek magatokat!!!!
:):):)
Jóóóóóóóó sokan voltunk!!!! De nem elegen, sajnálom, hogy nem tudott eljönni mindenki.
Tartunk majd szánkópartit is, jó?
És természetesen, ha erre jártok, akkor kukkantsatok be hozzánk!
Mi is jól éreztük magunkat Veletek! Végre ANdris alhatott egy jót!
Lili is örült a babáknak!
Nagyon gyorsolvasással olvastam csak, majd holnap mazsolázok. Egyáltalán nem csináltatok nagy rumlit, már túl is vagyunk rajta, sőt már relaxáltunk is egy kicsit.
A férjem tényleg egy főnyeremény!
Barbi!
Egész este sasoltam az autót, de sajnos nem lett meg. Majd egyszer egy teljesen váratlan helyről fog előugrani. Nagyon sajnálom!
Eddig két Ismeretlen Fekvő Tárgyat (Unidentified Lying Object ULO - bocsánat a helyesírási hibákért) találtam: egy doboz, melyben a gyümölcssaláta volt és egy fél pát sötétkék zokni, tapadókorongokkal.
Többen kértétek, hogy tegyem fel mégegyszer a Töki Lompost.
Íme a recept, ami a sajátom:
Tészta
Langyos vízben (úgy másfél deci), elkeverek egy csomag dr. oetker szárazélesztőt, 3 ek-nyi étolajat, egy teáskanálnyi cukrot, hozzáadok 35-40 deka lisztet, 1 teáskanál sót és addig dagasztom, amíg elválik az edény falától (5 perc).
A víz és a liszt aránya nagyban függ a liszt minőségétől. Én nagyon jó minőségű lisztet szoktam használni (vitamill finomliszt). De még ezen belül is lehetnek különbségek.
Meleg helyen a kétszeresére kelesztem.
Kiolajozott tepsibe simítom, beteszem 175 fokon 8-10 percre.
Közben fokhagymát préselek a tejfölbe. Ezzel meglocsolom a tésztát, rászórok hagymakarikákat és sonkakockákat (én lájtosban nyomom, nem császárszalonnával, hanem lehetőleg prágai vagy pannon sonkával), majd a tetejére a sajtot.
Visszatolom a sütőbe és összességében 20-25 percig sütöm (a sajt állagától teszem függővé).
Jó étvágyat!
Anikó és Barbi!
Nagyon boldog születésnapot kívánok Nektek!