Szia Eszti! Mikor lesz a következő kórházi kontroll? Örülök, hogy a gyerekorvos szerint minden rendben a kisfiaddal. De én azért nem nyugodnék bele teljesen, inkább lássák több helyen, és a problémákra jobban felkészült szakemberek. Egyetértek veled a pénzorientált vállalkozásokkal kapcsolatban, sajnos én sem tudok 100%-os objektivitást feltételezni ott, ahol anyagilag érdekelve vannak abban, hogy gyermekemet ilyen-olyan sérültnek, fogyatékosnak, vagy csupán "elmaradottnak" nyilvánítsák. Épp ezért elég nehéz jó helyet találni. Bár az is igaz, hogy egy kis tapasztalattal sokszor már az első telefonbeszélgetés alapján el lehet dönteni, hogy melyik hely az, ahová biztosan nem megy az ember. Mondjuk, ha a Dévényt neurológus ajánlja, akkor nyugodtabb lehetsz. Ha netközelbe kerülsz, jelentkezz, kíváncsi vagyok, mik a fejlemények nálatok!
Szia Ktc! Egész jól megy a logopédia, múlt héten még úgy kellett betuszkolni a lányomat, ma meg már simán bement. De ami a legjobb, hogy egy majdnem félórás foglalkozást majdnem végig kibírt ülve, és feltünő motoros nyugtalanság nélkül!
Szia ormi! Szomorúan olvasom történeteteket, nagyon együttérzek Veled! Mennyire a világvége, ahol laktok? (ha gondolod, küldj privit). Milyen gyakran jártok a Dévény-tornára? És milyen gyakran vannak rohamai? Bocs, nem akarlak túlzottan lerohanni, ezért most nem is kérdezek többet
.
Nekünk szerencsénk van, mert találtunk egy olyan terapeutát (helyi nevelési tanácsadóban), akinél valamennyire összefutnak a szálak, évek óta ismeri a gyereket, és ügyes-bajos gondjainkkal fordulhatunk hozzá, de egyébként tényleg olyasmi a helyzet, ahogy írod, ide viszem a gyereket, akkor kalapálnak rajta egy kicsit itt, a másik helyen ott, aztán valami csak kisül belőle... Egyébként ebben a korban (és még jó pár évig) a mozgásterápiák azok, amelyek leginkább meglendítik a gyereket minden téren. Körül kéne nézned, mik vannak a környéketeken.
Jaj, még egy kérdés, hogy lehet, hogy a neurológus csak az epilepsziájával foglalkozik? A többi dolog nem érdekli? A Dévényt ő ajánlotta?
Nagyon sok mindenre képesek ezek a babák egyébként, és hihetetlenül sokat tudnak fejlődni. "Csak" meg kell találni a számukra leginkább megfelelő módszert. Küldök majd még privit, de nem ígérem, hogy még ma.