Sziasztok
Gondoltam gyorsan irok egy két gondolatot, mielött valaki szivrohamot kap mani ügyben.
Az tuti, hogy a RAdványi doktornőnél szülőknél tényleg van egy konkrét árlista, ott nincs kecmec, ennyi és kész, vállalod, választod őt vagy nem, a te döntésed. Már februárban is ennyi volt nála egy szülésznő (együtt szültem egy betegével, ő mesélte).
Bevallom más dokiról nem hallottam hogy papirra vetett tarifája lenne. A "bevett és talán elfogadott" nézett ugy szól hogy ha van magánrendelés akkor annak a tizszeresét szokták adni a dokinak.
Gyorsan hozzáteszem, hogy én nem követtem, nem volt annyi, kevesebbet adtam, és annak a hive vagyok, hogy ha adni akar valaki akkor azt szabadon tehesse, a saját lehetőségeinek megfelelően.
Szülésznői fronton én is azokhoz csatlakozom akik támogatják a választást, ő van veled a legtöbbet, a doki általában már csak a kitolási szakasznál segitkezik, persze ha időben beér
.
Én, mind a két babómat Zsoldosné Etával szültem, egy tünemény, nagyon rendes és nem utolsósorban vérprofi, igazi anyatipus. Ha valakinek esetleg szüksége van az elérhetőségére szivesen megadom priviben. Amugy érdemes a dokiddal megbeszélni hogy kivel szeret együtt dolgozni és azok közül választani, kb a 32-35. hét környékén jó velük felvenni a kapcsolatot.
Ami a korház 5 ágyas gyerekágyas retro hangulatát illeti, erre csak azt tudom mondani, hogy kevés helyen jobb a helyzet, és az alatt a 3-5 nap alatt amig bent vagy észre sem fogod venni, mert csak egy fontos dolog lesz számodra: az meg a babád(id).
A magatokkal viendő cuccok listáját meg megtaláljátok a másik mükődő II es nőis topicban, ugy az év eleji irásokban, mindig bővitgettük hogy minden meglegyen az igazi konfortérzetünkhöz.
Mindkét babámat télen szültem (dec és febr) igy tényleg tudom mondani, hogy gyilkos meleg van bent, a radiátorok mint a kazán fütenek igy a javasolt tenna necces bugyi kb fél óra alatt csontszáraz, érdemes beszerzni. Amugy mi mindig szellőztettünk, vagyis nyitottunk simán ablakot, meg is lehetett volna boldondulni ha tilos lett volna, mindig ugy időzitettük, hogy kevés baba legyen bent, és azokat is jól betakartuk, a friss levegőre nekik is szükségük volt.
A látogatás már 2003ban is ugy volt hogy a szobákba senki sem mehetett be, akkor még az ebédlő részbe meghatározott időben be lehetett jönni, most már oda se, ez utobbi tényleg a lopások miatt lett kizárva, persze a látogatói szintűt tudják ezzel a kordában tartani, sajnos a betegoldali az továbbra is fentmarad, ugy ahogy a többiek irták a 8. kerületi feeling miatt is többek között.
A szobákba való bejövetel tiltása szerintem még mindig jobb, mit sem ugy szoptatni, magunkat rendbetenni hogy a másik 4 szobatársnál esetleg látogatók ülnek, nah az engem sokkal jobban idegesitene, hogy idegenek miatt takargassam magam. Több ismerősőm is szült az Istvánban, nah alig várták hogy hazamehessenek, mert egy centi pihenésük nem volt a látogatóktól..., jah és a bacikról ne is beszéljünk.
Az egy ágyas szobába kerülést, jó előre az orovosoddal beszéld meg, hogy tuti legyen szabad szoba, mert nem csak a gyerekágyon használják, hanem a nőgyógyászati osztályon is, (annak a szintjén van)
Mindenkinek boldog babavárást és kellemes napot kivánok
üdv
Ági és a fiúk