Terhesvitaminokhoz en is hozzaszolnek, mert a napokban sokat jart a fejemben.
Nekem az endokrinologus-belgyogyaszom javasolta a gravidat az elevittel szemben, mert a babanak jodra van szuksege a sajat pajzsmirigye kialakulasahoz. Az elevit nekem amugy is szorulast okozott, evvel eddig ezt nem tapasztaltam.
Folsavat erdemes terhesseg elott mar nehany honappal elkezdeni es legalabb a 12. hetig folyamatosan szedni.
En most az evszak miatt szednek meg midenkeppen c vitamint is, mert nincs annal rosszabb, amikor az ember terhes es semmilyen gyogyszert nem vehet be es duplan aggodik egy sima megfazas iatt is... Ami meg a felhalmozodast illeti vasnal ok, de c vitaminnal??? Na ezt most hallom eloszor.
Gondolom, ahhoz ipari mennyiseget kell hosszutavon szedni belole, hogy esetleg valami kart tehessen, de en eddig csak jot hallottam rola terhesseggel kapcsolatban. Nekem meg enyhe verzeskor is azt irtak fel. A magne B vagy magnesii citrici az pedig kifejezetten a gorcsolgetes ellen jotekony hatasu, de mar azt is hallottam, hogy van ahol a beagyazodas elosegitesere is ajanljak dokik. Ez sajat tapasztalat.
Na es, hogy a gorbekre is ratejek...
Coca:
nagyon remelem rendbe jossz hamar. A gorbed alapjan is jol idozitette a doki az inszemet.
Kokusz:
Pici eses nem eses, mikor tesztelsz?
bettike:
Epp a vonal folott libeg az a ho, de talan meg felmegy.
Afi:
Gorbet nem raksz fel?
Ma en is mertem, az utro hatasara szepen visszaallt a hom 36.9-re. Azt hiszem mar nem nagyon fogom merni.