Új privát üzeneted érkezett!

Szia Gyezsu!

Csira: a Muzeum koruton tudsz venni csiraztatashoz magokat. De pl csicseriborsot, mungobabot eleg sok helyen kapsz, azok is finomak csiraztatva, porkoltszeruseget tudsz beloluk csinalni. A tobbi kenyerre, salataba...

Napraforgomagbol van hazai is. Biopiacon szokott lenni.

Takaritas: mosodzoda+ecet mindenre jo. De ha takaritonod nem akar ezekkel bibelodni, akkor Almawin folyekony suroloszerrel a tuzhelyet le tudja pucolni, kadat is es a vecet is. Mar Matchben is lehet kapni ilyet.

Biobaba
biobaba

ja, vizkore citromsav, gyogyszertarban kaphato
biobaba

Sziasztok!
Gyezsu! a retekcsíra nagyon jó, meg a lucernacsíra. ezeket kenyérre téve.
a retek enyhén csípős lehet, de kenyérrel nem érződik annyira.

maceszgombócot már én is akartam csinálni, de még nem szántam rá magam.

------
moly-ügyben van változás?

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Sziasztok!

GyeZsu, köszi a recept tippeket :P!
Tegnap voltunk tej-és tojasérzékenység vizsgalaton. Sajna kiderült, hogy a gyerköc mindkettöre nagyon allergias ugyhogy teljesen meg kell valtoztatni az étrendünket :(. Nagy tejtermék zabalok vagyunk, de azt nem tehetem majd, hogy eszem és mosolygok a gyerekre....
De mondjuk itt http://www.napfenyes.hu/content/view/49/57/ olvastam mindenféle nem jokat a tejtermék fogyasztasrol, ezzel vigasztalom magam :).
Egyébként ismeritek Varadi Tibort és a könyveit? Vélemények?

Takaritas: Nekem bevalltak a Frosch termékek, arban is rendben vannak (olcsobb, mint az Almawin, ecover, stb.) és létezik surolokrém, wc tisztito gél, vizköoldo, mososzer, mosogatoszer, szoval, amit akarsz! (Ha valaki valahol lat Frosch WC tisztitot légyszi szoljon, 2 DM-ben is megnéztem és nem volt :(, köszi!).
Ja és ugyanugy a DM-ben lehet kapni mikroszallas tisztitokendöt (csak viz kell hozza és kész). Viszont nagyon csunya rikito zöld :) Ablaktisztitasra is van (fehér :)), arra is csak viz kell és profin tisztit allitolag. Sok jot olvastam erröl. Még nem probaltam ki, mert éppen pénz nélkül indultam el otthonrol... :mrgreen:
Tapasztalatok?
saara

Ja ez lemaradt: kölcsönöztünk egy könyvet a mindenféle rovarokrol a molyok miatt.
Rossz hir: Ha télen nincs ez nem azért van, mert kiirtottuk, csak szépen atalusszak a telet valahol a lakasban aztan elöjönnek majd tavasszal...
saara

Sziasztok!

Regebben volt szo a fa futobicajokrol. No, tegnap lattam. Az ara huzos:( 40e Ft. Ez a fajta: http://www.kokua.de/Seiten/KOKUA.html
Csalogany utcai bicajboltban.

Biobaba
biobaba

Saara, én ilyen mikroszálassal mosom az ablakot, tükröt, konyhaszekrény-ajtókat, autóbelsőt, ilyesmit. Tényleg nagyon jó, az ablakot úgy mosom, hogy egyet alaposan bevizezek, azzal lemosom, majd egy szárazzal áttörlöm. (Ez utóbbi el is maradhat, ált. szépre szárad magától is, de én szeretem egyből látni az eredményt.) Gyönyörű, foltmentes lesz az üveg! Mindenféle vegyszer vagy ecetszag nélkül.
Mi a Viledát használjuk, az szép kék és sárga színekben kapható - ha ez nálad szempont... :)
Mosógépben rengetegszer mosható.

Van egy másik fajtánk, annak kicsit bolyhosabb az anyaga, az az egyetlen, amivel tiszta és csillogó lesz az inox tűzhelyünk. De azt itthon még nem láttam.
pindi

Biobaba, ez tényleg elég húzós. Bár nekem egyébként sem tetszik, pont azért, amiért a kismotorok sem, mert szerintem teljesen természetellenes mozgás ahogy száguldoznak vele, nem hiszem, hogy jót tesz a láb fejlődésének. Normálisan az ember soha nem hajtja hátra 70-80 fokban a lábát. Főleg, ha huzamosabb ideig használják, márpedig ezek a 2-3 évesek ezzel közlekednek.
De ez legalább jól néz ki, ellentétben a kismotorokkal. ;)
pindi

Sziasztok lányok!

De jó, hogy vagytok nekem :) Vettem mikroszálas kendőt, a többi "hozzávalót" még be kell szereznem. És megkezdtem az utálatos WC barátságossá tételét: életemben először falat festettem. Büszkeségem csak akkor csapott át lelkiismeretfurdalásba, amikor a festékes cuccokat öblítettem a mosdóban: nem hiszem, hogy a halak szeretik a Disperzitet :( Akkor jutott csak eszembe, hogy régebben volt szó környezetbarát festékekről. Hol szerezhetők be?

Receptötlet: a kölessüti mintájára csináltam zabsütit: zabpelyhet tettem tepsibe, felöntöttem vízzel, édesítettem mézzel, és vagdostam bele szilvát. Megsütöttem - finom lett :)

Sajtból (trapista féle) milyet szoktatok venni?

GyeZsu

Ja, megjelent az altatásos cikk, van benne egy kis meglepetés is (a linkeknél): www.kaleidoskop.hu (Gyerkőc rovat, Indul a család! sorozat)
gyezsu

Szia Gyezsu!

Viragoskutiaknak a natur erlelt sajtja olyasmi, mint a trappista.

Ha majd egyszer meg akarsz festeni v parkettat felujitani stb., akkor: http://www.auro.hu/ (csak a regi szintetikusakat le kell szedni rendesen, kulonben nem erdemes ezekkel kenegetni).

Biobaba
biobaba

biobaba

Biobaba, ne is mondd, nemrég nagyon felhúztam magam egy erről szóló rádióműsoron. Ott egy építészkritikus azzal érvelt, hogy - többek közt - azért lenne nagy szükség toronyházakra, mert Budapestnek nincsenek olyan jelképei, mint Londonnak a Tower vagy Párizsnak az Eiffel-torony. Azt hiszem, Budapestről sok rosszat lehet mondani, de azt hogy jellegtelen épületei lennének??? Ez legfeljebb az utóbbi évek - évtizedek építészetére igaz.
A másik, ami bosszant, hogy a felhőkarcolók kapcsán mindig a Csepel-sziget északi része kerül először szóba. Ez nem csak azért zavar, mert itt lakom :), hanem a sziget - az uralkodó észak-nyugati széliránynak köszönhetően - a Tabánból kapja a friss levegőt. Ezt felfogni toronyházakkal nem egy bölcs dolog...
pindi

Pindi, bar mindenki felhuzna magat...

Nalunk most ujraraktak a cserepkalyhat es jol letudoztem a teglaport. Mintha osszement volna a tudom azota:( Ugyh par napja hatvanyozottan erzem, h milyen ebben a varosban a levego. Undorito. Es egyre csak kifele terjeszkedik ez a varos, epuletek, autoutak, -palyak a termofoldek, erdok, retek stb rovasara. Neha mar azt gondolom, h ebbe bele fogok orulni:( Meddig lehet ezt meg fokozni?
biobaba

Sziasztok! Az egyik pelusos yahoo groupon kaptam a következő üzenetet - kapcsolódik az építészet-terjeszkedés témához - sajnos nem tudom belinkelni, mert csak tagok tudják elolvasni, úgyhogy ide másolom - előre is elnézést az angolul nem tudóktól!!! - annyira tanulságos, több szempontból is.

HELP! Wal-Mart wants to ruin our neighborhood.
Posted by: "Maureen Armendariz" diegopress@yahoo.com diegopress
Wed Oct 11, 2006 5:17 pm (PST)
We really felt warm and fuzzy for buying a home in the city to fix
up instead of going out to the manicured suburbs where all the wal-
marts and super-targets are. Now Wal-Mart wants to build a super-
center 1 mile from my house. Our neighborhood is over 100 yrs old
and the streets are narrow. We can't accomodate much traffic and
the only way to widen the streets is to buy 100's of century-old
homes and tear them down. INCLUDING OURS. Otherwise we are going
to have total congestion on our quiet streets. Also, our hood lies
between the wal-mart site and a very dangerous hood with a lot of
gang activity. People are very worried that the gang activity will
creep our way over the next few years with increased traffic. I
won't even be able to let our kids play outside without worrying and
putting padlocks on our gates.
Anyone who is willing- please boycott Wal-Mart and shop
elsewhere!!! Or at least maybe cut back on your shopping there. I
would really appreciate it. I sent them back their comment card
today saying I was going to reach 100's of people over the web and
encourage boycotting them for trying to ruin an historic
neighborhood just to make a few more bucks on top of their
trillions. I've been worrying and crying all day.

indianyo

ÖKOFALVAK MAGYARORSZÁGON

Időpont: 2006. október 19. (csüt.), 18.30h :
Helyszín: a budai NYITOTT MŰHELY (XII. Ráth György u. 4., két perc séta
a Déli Pályaudvartól).

Mi azok az ökofalvak? Miért lehetnek fontosak az ökológiailag
fenntartható társadalmak kialakításához? Milyen nehézségekkel kell
szembenéznie annak, aki Magyarországon ökofalu alapításába kezd?
Miért jó ökofaluban élni? Vendégeink első kézből szerzett
tapasztalatokkal rendelkeznek az ökofalvakról.

Beszélgetőpartnerek:
KILIÁN IMRE (Gyűrűfű)
VARGA GÉZA (Galgahévíz)
ZAJA PÉTER (Visnyeszéplak)
Vitavezető: Kovách Eszter
biobaba

biobaba

Gondolom, ezt ide érdemes továbbküldeni :)

"Kedves Barátaim, Ismerőseim!

Készítünk egy felmérést, amely során meg szeretnénk tudni, ki miért vagy miért nem biciklizik. Mi az, ami elijeszt egyeseket a kerékpárral való rendszeres közlekedéstől, mi az, amivel két kerékre lehetne csábítani sok-sok embert.

Ehhez készítettünk egy kérdőívet, amelyet a
http://www.uvt.bme.hu/kerekpar/ címen lehet elérni. Kérlek Benneteket, minél többen töltsétek ki!

Az összegyűjtött adatokat egyrészt egy TDK (Tudományos Diákkör) dolgozat elkészítéséhez használjuk fel, másrészt olyan - már sejtett - összefüggéseket szeretnénk tudományosan alátámasztani, amelyek reményeink
szerint a kerékpározással kapcsolatos fejlesztéseket pozitív irányba
mozdíthatják.

Kérem, hogy minél több ismerősötöknek küldjétek tovább ezt a levelet!

Köszönöm a segítséget!

Barna Zsolt
BME Út és Vasútépítési Tanszék"

KépKép
KépKép
safrany

Sziasztok!

Most először vettem palackos biotejet (Varga Ökogazdaság). Kérdés: ezt a palackot visszagyűjtik valahol (pl. biobolt) vagy dobjam a szelektívbe?

Pindi
pindi

Szia Pindi!

Ez a muanyag? Ezt nem gyujtottek vissza, mikor meg arultak a piacon. A muanyagokat nem szoktak, mert nem tudjak fertotleniteni a tejtol... Valami ilyet mondtak egyszer.

V letezne mar uveges? Ha azt vettel, hol?

Biobaba
biobaba

Szia Biobaba!

Nem, sajnos műanyag. Akkor megy a szelektívbe. :( Persze gondolom ez még mindig jobb, mint a tetrapack.

Na igen, hátha egyszer megérjük, hogy lesz nálunk is üveges tej. Esetleg a tejesember az ajtóig hozza az üveges biotejet... :)

Pindi
pindi

Sajnos a tejesember is csak a műanyag vagy a tetrapack tejet hozza házhoz... A műanyagot én sokszor a kukába voltam kénytelen dobni, mert ha "lerakódott" az alján a tej, még áztatással sem bírtam kimosni. De most végleg feladtam a műanyag palackos próbálkozásokat (Zöld Szél), mert ugyan nagyon finom a tej (3,5%-os), de felbontva nem áll el. Nálunk pedig egy liter elég lassan fogy el. Mondjuk aludtejnek is finom, joghurt helyett használom :) Mért nincs félliteres tej?

A mikroszálas kendő ötletet nagyon köszönöm, takarítónőnknek az ablaktisztítás nem volt erőssége: sok időt töltött vele, de foltos maradt - most is eltölt vele ugyanannyi időt, de szép tiszta!

GyeZsu
gyezsu

Gyezsu, és hogy fogadta, hogy környezetbarátságosan kell takarítania? ;)

Az angol tejesemberre gondoltam, ott még ma is üvegben hozza, vagy nem?

Pindi
pindi

Szia Pindi!

Végülis nem volt nagy beszélgetés, Frosch tisztítószerünk eddig is volt (és kilestem, hogy használja is :)), a gyerekdolgokat eddig is csak ecettel engedtem, most odaadtam a mikroszálas kendőket az ablaktisztításhoz, szólt, hogy el fog fogyni a súrolószer, én meg mondtam, hogy majd környezetbarátat kap helyette :) Ismeri már ezirányú elhajlásomat, a kertjéből hordja nekem a bioparadicsomot, petrezselymet :)

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!
itt cidrizek...bejött a hideg!

tej-téma:
Gyezsu! meg is alszik a tej? nekem eddig csak a tehéntől vett tej aludt meg... :roll:
ránk is igaz, hogy sok az egy literes kiszerelés...
a fél literes jobb lenne.
a család fele nem ihat vagy nem szereti, ezért marad meg.

a tejes emberre én is igényt tartanék...
szép is lenne, ha a szódás helyett az járna...(mi nem iszunk szódát, de az utcánkba vannak, akik igen, az házhoz jár ki)

margarin: BIopontos margarin 200 ft-os árkülönbséggel van a COra-ban! mármint annyival többért...
én eddig azért vettem ott, mert tudatlanként azt hittem ott olcsóbb, mint a bioboltban, de nem....

a mikroszálas kendőt hol veszitek? az ablakpucoláshoz csak ecetes vizet használtok előtte semmi mást?
nálunk férj vett ilyen méregdrága bolyhos micsodát, olyan mint egy kesztyű az ablakhoz és ahhoz állítólag csak sima víz kell, hát nem tudom :roll:

visszatérve a vásárlásra: az a baj, hogy nem jutok be sűrűn a központba, a Cora esik legközelebb és ott ezek szerint drágább és kisebb is jóval a választék.
férjnek meg elmagyarázni, hogy miből mit, hát nem egyszerű...no meg jó ha én is látom, hogy mikkel bővült a választék...

olyan szép most ősszel (is) a kert! szőlő még van valamennyi a tőkén, úszik az ökörnyál...
szép hetet mindenkinek!

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Reni!
Meg jar igazi szodas feletek??? Aki olyan maszek kis uvegben hozza a szodat, h a nyomokaja olyan szepen ivelt? De gondolom, mar nem lovaskocsival szallit...

Tejesembert en is elfogadnam, ha uvegben hozna es bio tejet:)

A megmaradt tejbol tok jo hazi sajtot lehet krealni:)
Egyebkent le is lehet fagyasztani. Mi eleg nagy tejivok vagyunk, es csak szombaton a piacon veszek tejet, ugyh azt valahogy tarolni kell, ezert megy egy resze a fagyasztoba:)

Biobaba
biobaba

Biobaba!
sajna nem igazi szódás, hanem mű-szódás :(
olyan modern palackokkal...
de van nosztalgia üvegünk, még férj apukájának hagyatékából...

a tej fagyasztás megfontolandó...miben fagyasztod?
fejkendős fejőnéni is megfelelne a tejkihordásra...Neked is? :)

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

hat egyelore a sajat flakonban, amiben megveszem a piacon
de gondolkodom azon, htalan sikerulne vhonnan uveget szerezni, es abban valahogy, de itt meg nem jarunk

hat en inkabb azt szerettnem, ha en lennek a fejoneni vegre mar:)

Biobaba
biobaba

Szia Reni!

A mikroszálas kendőt a Corában vettem :) (a budakalásziban), volt az olcsóbb zöld, meg a Vileda (?) is. A múltkor nézegettem a Corában (budakalászi :)) a bioárakat (a margarint nem), és arra jutottam, hogy pár forintos különbségek vannak csak az árakban a kiszállítotthoz képest (+-).

A tejfagyasztással én is próbálkoztam úgy, hogy egyből a mélyhűtőbe tettem, és akkor ahogy fokozatosan felengedett, nem romlott meg (ami már kiolvadt, azt használtam belőle).

Biobaba, ide azt a házisajt receptet gyorsan-gyorsan! :) :) De akkor azt a 3,5%-os tejből csinálod, nem az 1,5%-osból, ugye?

GyeZsu
gyezsu

csinaltam azt a sima zacskos tejbol is regen, csak nagyon keves lett belole

szoval, amikor mar kicsit megaludt, felhevitem 70 fokra, h turosodjon, aztan bele ontom gezbol csinalt kendobe, jol megtekerem, kinyomkodom, es hagyom, h lecsopogjon. Nagyon ki kell nyomni, kulonben nem lesz belole sajt, lagy marad, amugy meg jo kemeny

ez a legegyszerubb, van meg bonyolultabb sajtkeszites is hazilag, de azt majd maskor, mert beindult a hisztigepezet:(

Biobaba
biobaba

Sziasztok!

Reni, mikroszallas kendöt a DM-ben is lehet kapni több félét. Ablakmosashoz sem kell mas, mint viz! Azota kiprobaltam én is, tényleg nagyon jo, föleg az, hogy mindent ugyanazzal az egy ruhaval lehet törölgetni. Ragyog a lakas :lol:!

Két kérdés:

Probalta valaki végül a diva cup nevü csodat? Tapasztalatok esetleg?

Masik: Ha valahol olyan gabonat veszek, amiben molyok laknak szerintetek elvarhato, hogy kicseréljék? Vissza szoktatok vinni? Vagy nyugodjak bele, hogy ilyen, mert nincs kezelve?
saara

Sziasztok!

köszi az infókat!!! :)
Gyezsu! akkor végére értem a sorozatnak, de hallom van újabb rész, majd pótolom! :)

Biobaba! gusztán hazngzik a sajt!
biztos a zsírosabb tejből csinálod, a sovány (1,5%-os)-ból sztem nem lenne semmi...

Saara: moly: sztem ha kicserérlik, akkor adnak egy másik zacsit UGYANABBÓLa sarzsból...elvileg sztem mindegyikben lehet...
nekem bejött a szemes gabona+malom...

hú sietek, mert megég a diós rácsos süti!!!

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Sziasztok! Mikroszálas csodakendőt épp most vett enekm Jucusmamus a BMK-nál lévő piacon: 400 ft egy darab - azt hiszem 30x30-as méretű, de 4 db vásárlása esetén olcsóbb is - még nem tudoma pontos árat.

Sajtot én is szoktam készíteni indiai módon - úgy lényegesen kevesebb sajt lesz, viszont nagyon kedvelem az ízét - 1 liter tejhez forráskor egy teáskanál ecetet adunk, ez kicsapja a túrót, azt préselve kapjuk a sajtot, maradék savanykás léből pedig turmix vagy leves készül.

másik módszer a joghurtot szűrőben peluson kersztül lecsöpögtetni, ekkor kapjuk a krémsajtot, ha azst részeljük (előtte ízesítsük) akkor lesz sajtocska. A maradék íróból ismét turmix vagy leves... :)

indianyo

Elnézést a sok félregépelésért, ded az ölemben és billentyűzet öregecske .. megyünk is már játszani.

indianyo

talaltam sajt recepteket a neten is (mily meglepo:))
http://tej.grocceni.com/sajtok.html
http://www.biochef.hu/index.php?content=107
biobaba

Sziasztok!

egyszer fajatékorol "beszéltünk". Ezt talaltam, itt van egy rakas :)
http://fajatek.lap.hu/
saara

http://href.hu/x/1v1m

Nemetorszagban egy kis faluban elo baratnomtol kerdeztem, h miert jarnak kocsival dolgozni. Valasz: nincs se vasut, se busz, amivel mehetnenek a munkahelyukre... Leepitettek oket, mert nem hasznaltak az emberek, mert autoval jartak/jarnak. Ordogi kor. Nincs igeny a tomegkozlekedesre, leepitik. Mivel leepitik, az emberek inkabb autoba ulnek. Itt is ez alakul szepen lassan.
biobaba

Sziasztok!

Segítsetek! Valahol olvastam, hogy a mosószappant milyen remek és egyszerű valamilyen konyhai kütyün megdarálni. Hááát nekem nem akar ez sikerülni. Kérem, hogy aki darált már mosószappant írja már meg, hogyan kell gyorsan, egyszerűen, hatékonyan darálni!

Viccesnek hathat a kérdésem, de a kézidarálót már kicsit unjuk... a boltok meg csak egyben és nem darálva árulják a szappant.

Köszi,
Sz.
szenaboglya

En mezei sajtreszelovel reszeltem.

Biobaba
biobaba

Sziasztok!

Hasznal valaki Sonett féle folyékony mososzert? En sajnos vettem a piacon, nagyon megbantam. Szerintem semmit nem csinal csak bebüdösiti a ruhakat :(
saara

Sziasztok,

tegnap mar megkerestem Saarat emailben és ma mégis sikerult bejelentkeznem.

Akit érdekel a fa futobicikli, szivesen tajékoztatom. Az én kisfiam mar honapok ota hasznalja és nagyon nagyon szereti. Még nincs harom éves, de mar tudna biciklizni két keréken is, ha merne (nem ér le a kisbiciklirol a laba), mert az egyensulyat megtalalta a futobiciklivel és pedalozni is tud. A kis muanyag motorral a futobicikli nem hasonlithato ossze. Azzal csak max 2 éves korig tud a gyerek menni, mert egyszeruen tul kicsi!

Mi éltunk Németorszagban is (innen ismerem ilyen jol a futobiciklit), ott minden masodik gyereknek van mar. Most sem vagyunk Mo-on és mivel a gyerekek mar ovisok mindketten, belevagtam a futobicikli forgalmazasaba itt. Gondolom csehul nem beszéltek, de azért nézze meg, akit érdekel a téma a honlapomon a képeket:

http://web.telecom.cz/drevenekolo
Mint Saaranak is irtam, kistételben tudnék Magyarorszagon is eladni, a szallitast Pestig valahogy megoldom ismerossel. A futobicikli ara 60 €.

Remélem nem veszitek a levelemet zaklatasnak. En csak egyszeruen segiteni szeretnék a futobiciklit kereso anyukaknak, mert nem csak 40e-értlehet ezt kapni és a gyerekek tényleg nagyon nagyon imadjak!

Udv, S. Orsi
s.orsi

Szia Orsi!

Minket erdekelne, es meg tudok masokat is, akiket erdekel. A szallitasert kellene fizetni, v h lenne? Es mikorra tudnad elintezni a szallitast?

Biobaba
biobaba

es meg az erdekelne, h milyen a szelepe a kereknek? Vmi speci pumpa kell hozza, v lehet autoszelepes tomlovel fujni? Illetve hany colos a kerekmeret?
biobaba

Szia Orsi!

Örülök, hogy idetalaltal :)!
Nekünk talan még egy kicsit korai, 1 éves a gyerek, de idövel szeretnénk mi is!
Milyen fabol van?
saara

Szia Biobaba,

a kerék 12-es és barmilyen pumpaval felfujhato, de megmondom oszintén én a benzinkutnak levo kompresszorral fujom a biciklik kerekét. Igy nem lehet "tulfujni" és 2 msp az egész.

A futobicikli tobbszorosen laminalt fabol van, valamilyen puha fabol (fenyo vagy ilyesmi, nem tudom), 2 év garancia van ra.

A szallitast attol fuggoen, hogy hany kell megszervezem ingyen nektek. Kar, hogy nem fedeztuk fel egymast hamarabb, hétfon mentek anyukamék haza tolunk...

Biobaba érdeklodj korbe, kit érdekel, egyébként Magyarorszagon is van belole minta a batyamnal. Lehet, hogy o is tudna neked adni egy mintapéldanyt, igy nem vesztek zsakba macskat. A tobbit beszéljuk meg ezzel kapcsolatban személyesen, kérlek irj a weben talalhato emailemre.

S.Orsi
s.orsi

Orsi, level ment.
Ezek szerint autoszelepes a gumi, az OK. Es ha netan lyukad a gumi, akkor van cserebelso? V csak foltozni lehet?

Biobaba
biobaba

Sziasztok!

Jaj de jó, hogy rátok találtam :lol:
Orsi! Minket is érdekelne ez a bicaj! Írjak e-mailt?

Lányok!
Ez a mikroszálas kendő tényleg ennyi mindenhez jó? És sima boltban is beszerezhető? És vízzel "működik"?

Gyezsu!
Kölessüti recept, mint a zabpelyhes?
Leírnád nekem?

Köszi!

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Sziasztok! Az áramszolgáltató vállalat jóvoltából az új számítógépem életveszélyes állapotba került. AZóta sikerült egy pészmékerrel a gépet beindítani, viszont a monitoron csak sötét és sötétebb színeket látok... Szombat este el is gondolkodtam rajta, hogy a technikai vívmányokat kordában tartani milyen drága dolog....

Szia Orsi :) Hű, odavagyok az ötletért, hogy kisfiamnak majd fából legyen a bicaja, úgyhogy ha sikerül összegyűjteni a rávalót, én is jelentkezem :)

Kérdés: ugyanezt pedállal is milyen jó lenne kapni, vajon terveztek olyat is forgalmazni?

Osoa :) Boldog készülődést második babádhoz :)

indianyo

http://www.bmeres.com/bambooframe.htm
- ez csak erdekesseg, bambuszbol bicaj
biobaba

Sziasztok!

Osoa, kölessütit itt tanultam a babaneten :): 1 bögre köles, 3 bögre víz (azt hiszem, de ki kell tapasztalni), almakockák, méz, mazsola, darált dió, de ez szabadon variálható, csináltam én már kókuszreszelékkel is. Be a sütőbe, és szépen megszívja magát. (Mert amikor beteszed, akkor még csak úszkál a vízben a sok hozzávaló.) Nem kőkemény süti lesz belőle, villával kell enni, de nagyon finom és nagyon laktató. És egyébként is: alig eszünk gabonakásákat, pedig köretnek és édesen is finom és tápláló.

Lányok, fent voltam a közterületfenntartó honlapján, majd fel is hívtam a III. ker. hulladékudvart: gyűjtik a tetrapack italosdobozokat! Ellenben nem veszik be az elromlott "ágyemelő szerkezetet", mert csak háztartási gépeket vesznek vissza. Hova lehet vinni a fémhulladékot?

Saara, mi a Sonettnek csak a gyapjúmosószerét használjuk, de azt nagyon szeretem.

GyeZsu
gyezsu

Indianyo,

"csak" pedalnélkuli fabiciklit forgalmazok. De az otlet nem rossz, majd elgondolkoztatom a gyartot!

Orsi! kérlek irj egy emailt!

Biobaba, a futobiciklit mindig bukosisakkal hasznaljatok! Kivanok sok sok vidam biciklizést vele!

S.Orsi
s.orsi

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?