Éljen a napsütés!
Itt mifelénk 15 fok van és süt a nap. Legalább ez vígasztal, mert a tegnapi tippem nem jött be, aranyos kicsi fiú csak hétfőn mehet vissza a bölcsibe. Ez csak azért baj, mert a múlt héten itt olyan kupi kerekedett, amit az Ő segítségével csak fokozni lehet, rendbetenni nem.
Mzillének igaza van, Mikola I. is azt mondta ma a krónikában, hogy a fenti khzakból elfekvőt akarnak csinálni fél éven belül. Ezt nem is kommentálom, nyilvánvalóan az ország egyetlen olyan speciális intézményét kell átalakítani erre, ahol csak szülészet, nőgyógyászat, PIC stb. van és nincs másféle ellátás. Persze, ha a stábot egy vadonat új jól felszerelt, korszerű csilli-villi helyre átköltöztetnék, akkor más lenne a helyzet. Tartok tőle, hogy nem erre készülnek... Amúgy van benne logika, mert a mosdósi kh az meg ugye tüdő kh és szanatórium. Minden tekintetben (lelakottság+jó szakemberek) hasonlít a Schöpfihez.
Bölcsi-ovi
Noémi!
Nekem csak az első gyerkőcnél volt rá lehetőségem, hogy otthon maradjak Vele 14 hónapos koráig mert még egyetemista voltam. Utána 3 hónapig vigyázott rá egy lány, de aztán találtam egy szuper bölcsit Pesten. (BM-bölcsi) Ne örüljetek, azóta megszüntették!
Itt könnyü a nehéz helyzetem, mert ugyan nagyi nincs a közelben a "pótnagyik" a közeli bölcsiben gondozónők, tehát nem volt bajunk a beszoktatással.
Sajnos nekem dolgozni kell, aminek 3 oka van:
Nem élünk meg egy fizetésből úgy ahogy szerintem megfelelő.
Nem sokat tudok én itthon pepecselni.
Nem olyan a munkám, amit sokáig hanyagolni lehet.
Banyanszky!
A legnagyobb fiamat egy hét után irattam át másik helyre, amikor ovis lett. Az amúgy teljesen barátságos gyerek, akinek két bölcsiben sem volt gondja a beszoktatással, (odamentünk és másnap már ott is aludt) nem bőgött, csak elmesélte, hogy nem aranyos az óvónéni, csúfolják a nagyok (ez egy vegyes korcsoportű ovi volt, itt elég sok ilyen van mostanában) és aszonta nem szeret oda járni. Kerestem egy másikat. Tetszett Neki. Végigjárta a 4 évet, az öccse is oda jár, őt sem kellett szoktatni. Az a félelmed szerintem jogos, hogy ha a nagy nem akar menni, a kicsi sem fog. Nem lehet, hogy a nagy azért nem szeret elmenni otthonról, mert Ti otthon vagytok a kicsivel? Nálunk az oviba járni imádó 4 éves gyerek újabban nyivákol reggel, hogy ha mi itthon vagyunk a hugival, akkor Neki miért kell elmenni.
Angel!
Szerintem az én gyerekeimnél azért sem volt gond a beszoktatás, mert megszokták, hogy már kicsi koruktól kezdve mások is vigyáztak rájuk nem csak én. Sőt ha a gyerek a 200-300 km-re lakó nagyinál tölt egy-egy hetet, akkor abba hibába sem eshetünk bele, hogy este elsírja magát a kicsike, mi pedig hazavisszük. Azért ezek a bajok rajtunk is múlnak, nemcsak a gyereken. Úgyhogy felejtsd el az aggódást, inkább készítsd elő jól a terepet akár azzal is, hogy nem Te vagy vele éjjel-nappal!
Kihagytam valamit az elahanyagolt témák közűl? Ja igen! Babakocsi.
Eddig csak olyan helyen laktam, ahol fizikailag képtelenség vele 300m-nél többet közlekedni, ígyhát csak a teraszon fekszenek benne a babák. Ez szélvédett, tehát időjárásnak megfelelően több réteg van rajtuk. Szerintem ez autózáshoz is jobb mint az egy anorák, mert így mindenféle időhöz lehet alkalmazkodni akár félóránként is.
Na mostmár kimerítettem az eheti karakter keretemet, sziasztok!
i