Szia Mindenkinek!
Szia Constanze!Gratulálok gyermekeidhez!Párommal mi is mostanában jutottunk el oda,egy csaknem sorsfordító válságból kilábalva,hogy Marcinknak kistestvért szeretnénk.már rajta vagyunk az ügyön...
No,Bogi megelőzött,pedig szívesen válaszoltam volna a kérdéseidre.Én is császármetszéssel hoztam világra picúrkám,mert nem tágultam (pedig ami létezik bevetettek,mert már a 42. hétben jártunk).nagyon izgultam,talán féltem is attól,hogy nem természetesen fogok szülni,mintha előre megéreztem volna.Ugyanakkor,az utolsó pillanatig természetes szülésre törekedett az orvosom,csk a kitolás szakaszát nem élhettem át.Ám annyira boldog voltam,hogy végre megölelhetem Marcim,hogy egyátalán nem érdekelt az események ilyetén alakulása.Amúgy az én műtétem valamivel tovább tartott,mint fél óra.Ébren voltam végig.Párom egy üvegfalon kívülről figyelte az eseményeket.De úgy hallottam,hogy ha programozott császára van valakinek,az apa bemehet simogatni a kismama homlokát.
Picúrkámat csak a mérések és Apgar-test elvégzése után hozták oda hozzám,de párom még magzatmázasan megfoghatta,megölelhette.A vizsgálatok alatt végig Marcival maradhatott.Miután én is megpuszilgattam kisfiam,levittek egy kis pihire Négy órás pihi kötelező),de egy szemfüles csecsemős nővér utánam hozta pintyőkém,ahol azonnal megszopiztattam.Marcim összesen talán 4-5 órát volt egy másik helyiségben.A műtét után hat órával fel kellett kelni,hogy gyorsabban gyógyuljak,de bevallom,egy kicsit hamarabb elkezdtem sétálgatni (persze támogatással),hogy végre együtt lehessek békésen szuszogó Babintimmel.Állítom,hogy mégha időnként nehézkesen mozogtam is,könnyedén elláttam picúrkám.Ha mégis úgy alakult volna,hogy nehézségbe ütközöm,egy nővér készségesen a császározottak rendelkezésére állt műszakonként.
Miért gondolkozol a császármetszésen?Azt olvastam,hogy ha időben elkezdünk beszélgetni picúrkánkkal,és a testünket lelkileg felkészítjük a természetes szülésre,nem fog előfordulni "komplikáció".Kívánom,hogy hátralévő várandósságod legyen zavartalan,szülésed problémamentes!És sikeres névválasztást!
Kedvesem unokatestvére hétfőn szült. Ők is hosszasan tépelődtek a baba nevén.Végül Patrik lett.nagyon szép kisfiú.48 cm,3220g.Rendkívül nyugodt természet,kis alvós-szuszogós.Ő egy percig sem gondolt császárra,bár nem is foglalkozott annyira a várandósság varázslatával.Fogadott orvosa, sem szülésznője nem volt.Két és fél óra alatt eljutott az első erős fájásoktól a baba megöleléséig.Neki inkább a szoptatás okoz szomorúságot.Nemigen sikerül neki.Fáj a cicije,és befeléforduló a bimbója.Azért igyekszik.Gyakorlatias lélek.Neki is van már egy kisgyermeke.Egy tíz éves kislány.Ők nagyon fiúra készültek.Nagyon szépek együtt.
Majd tegyél fel képeket.
Bogi! Én épp mostanában kezdtem el gondolkozni azon,hogy milyen immunerősítő étrendkiegészítővel óvhatnám meg picúrkám a téli vbetegségektől.Rengeteg gyümölcsöt,zöldséget fogyasztunk.Tünde javaslatára bevezettem a c-vitamin csepeket,és őszi-téli időszakban d-vitamin pótlást is kap.Most erősen gondolkozunk egy halolajkészítményen,de amíg szoptatok,csak gondolkozunk.Még szopizatatom,s szedek magzatvédővitamint (Elevitről áttértünk Garvidára,mert az a magyar viszonyokhoz igazítva tartalmazza a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat),ami ugye babumra is jótékonyan hat.Megvitatom párommal,amit Te javasoltál.Biztos jó ez a FlavoMax lekvár.A csörgő-börgő klubban aloe-vera termékeket ajánlottak.Azt,amit Pirosék használnak,és egy másik gyártóét.Kissé megkavarodtam.Étrendkiegészítő ide,vagy oda,Marcimat nagyon megviselte a 15. hós oltás.Zsu babataliját is azért kellett visszamondanom az utolsó pillanatban,mert picúrkámon kanyarós foltok jelentek meg (amik néhány óra alatt el is múltak),majd felszökött a láza.Már harmadik napja 39 fok körüli a láza.Hűtő fürdő,lázcsillapító szirup,Germicid kúp és sok összebújás azért segít,de nagyon aggódom.És ha belegondolok,hogy ha talán időben elkezdem felkészíteni a szervezetét az igénybevételre,nem történik ez meg.Túlaggódó vagyok,de talán minden anya ilyen hasonló helyzetben.Azért az a lekvár,amiről írtál megoldást jelenthet.
Marcuson is időnként megjelennek bolhacsípésre emlékeztető foltok,de rázókeverékkel kezelve hamar elmúlnak.A kutyáinkat bolhanyakörvezzük,és rendszeresen meg vannak fürdetve bolhaírtó samponnal,így csak arra tudok gondolni,hogy vagy a játszótérről hozzuk haza a kis élősködőket,vagy a párom a munkahelyéről.Talán nem is lehet elkerülni.Helyes tisztálkodás,bizonyos fokú megelőzés,és az esetleges csípések kezelése.Nincs más megoldás.
Igen,Éva az,akivel picit összekülönböztem.Hiába lett babás,még mindig úgy tűnik,hogy nehezen érzi meg,mi érdekli a gyerekeket.Bár nagyon kedvesen énekel.Talán idővel lazább,rugalmasabb lesz.
Piros!Édes vagy,hogy hiányoltál.
Felvetettem páromnak javaslatodat,hogy kettesben menjünk el pihenni valahova.Megbeszéltük,hogy amíg szoptatok,legfeljebb néhány órára szökünk el otthonról,de talán kezdetnek az is jó.Most moziba készülünk,majd vacsorázni (romantikusan...).Lassan,de biztosan szilárdabbá válik kapcsolatunk,mint azelőtt.Semmi nem véletlen,talán kellett,hogy egy kicsit ekveszítsük a fejünket.Most nyitottabbak vagyunk egymás iránt,megértőbbek.Mindketten teljes szívvel vágyunk családunk kibővítésére,amellett bűntudat nélküli édes kettesre.
A babatalira készített meggyes sütidet szívesen megdézsmáltam volna.én muffint sütöttem: csokis mazsolást.Még szerencse,hogy nem mehettünk a talira,mert szégyenszemre alig tudtam volna néhány darabot vinni,ugyanis a család majd befalta mind egy szálig.
A csokinap gyengécske volt.Egy bonbon 100.-ftba került,pedig nem különlegességeket kínáltak.Pénztárcanyitogató program volt.Egy kísérlet.Talán jövőre jobban sikerül megszervezniük.Nagy volt a tömeg és a hőség a műv.házban,de a Móra parkban remek időtöltés volt belegázolni az avarba,és gallyakat,leveleket szedni.
Szia Eszti!Jó,hogy bekukkantottál.A Toma bababoltban,és Brendonban is szoktak akciók lenni.Annakidején mi is úgy vettük Marcus hempijét.Nem került 20E ft-ba,pedig egyes bababizományikban a használtakért többet kértek.Persze az is igaz,hogy a hempink nagyon egyszerű.Kivehető ugyan három rács,de a fekvőfelület nem állítható.Mi még nem akarjuk eladni,mert ugye épp most áhítozunk egy kistestvér után (és a hugikáim leendő gyermekeinek is szüksége lehet rá...
),de talán valamelyik baba-mama klubban akad olyan anyuka,akinek már nem kell.Ha így van,priviben jelzem.
Bár mostanában egy kicsit kevesebb programra járunk el.az időjárás és Marcusom betegsége miatt.Nemrég írtam le Beának,hogy hova szoktunk eljárni.Sokmindent felsoroltam.Mindenkinek csak ajánlani tudom az egyes programokat.
Azért azt hozzá kell tennem,hogy ha egyszerre olvasva soknak is tűnik,egy hónapra,és délelőttre délutánra elosztva pont annyi kötött programot jelent,ami biztosítja picúrkám számára a gyerekközösséget a bölcsi helyett.Tudom,hogy nagyon sok előnye van a bölcsinek,és sokszor nem is lehet elkerülni a bölcsibe iratást,de én idegenkedek tőle.A védőnőnkkel beszélgettem erről.Van egy olyan felfogás,miszerint ha nem csak a négy fal között töltjük a napjainkat,és biztosítani tudjuk gyermekünk számára az egészséges fejlődéshez szükséges,optimális feltételeket,esetleg irányított játékokkal napi rendszerességgel foglalkoztatjuk,még a z óvoda első éve is kihagyható,helyesebben lassított beszoktatással "választható el" a megszokott napirendtől,a családtól.Főleg akkor,ha a kisebb testvérrel otthon marad az anyuka.Érdekes,igaz?Ahány család,annyi felfogás.Lehet,hogy mi ezt utóbbit követjük majd.
Zsu!Nagyon várjuk a jövő heti talit!!!!
Ezúttal szemfülesen eldugom a torkoskodók elől a muffinokat.
Orsi!Nagyon tetszik a picúrod kiságya.Ilyesmire gondoltunk mi is.De Marcusnak még korai lenne.Már az megviseli,ha az ágyneműjét lecserélem.Ráadásul még mindig szopizva alszik el,vagy a rácsok mögött,símogatva.Ha nem lennének rácsok,talán hajnalig küzdenék vele,mert annyira élvezi a járkálást,hogy most,lázasan is naphosszat rója a kilómétereket.
Vea!Remélem,jobban van már kisfiad!Úgy érzem,idén már nem lesz triciklis idő.Azért egy-egy délután még összefuthatunk.Merre laktok,merre szoktatok játszóterezni?
Lollibaba!Köszönöm bíztató szavaid.Jószerivel mi még nem is beszélgettünk.Remélem,Ti is ott lesztek jövő héten Zsuéknál!Nagyon édes kislánykád!Szorítok,hogy minél kevesebb nehézséggel kelljen megküzdened.Engem is kíváncsivá tett az,amit az életedről írtál.majd személyesen,ha úgy gondolod megoszthatnánk egymással történetünket.
Tünde!A héten mindent kihagytunk.Nem mentünk a Gyermekek házába,se Mesekuckóba.Talán jövő héten.Addigra megszugerálom magunkat,hogy gyógyuljunk meg,és Ti is.Sajna msnen nagyon ritkán vagyok elérhető.Nincs sok időm (babinti miatt) a géphez ülni,és (ahogy korábban említettem) a hugaimmal együtt használjuk az itthoni netet,nagy a sorbanállás.Azért biztos vagyok abban,hogy Papintimmel is jókat beszélgethetnél.
Hideyoshi,Nicsi!Külön puszi Nektek,és picúrkáitoknak!
Hajni!Hogy áll a kistesó project?
Szép estét Mindenkinek!