Új privát üzeneted érkezett!

Mamy,

nekem most nem kioktatásra, hanem együttérzésre és tanácsra lenne inkább szükségem.....

Lányok, van aki tud tanácsot adni?
Peti napközben 3 órát alszik, azt sem egyhuzamban, és csakis kézben vagy a melkasomon. Amikor fent van akkor meg többnyire sir. Tök mindegy, mit csinálok, ringatom, sétálgatok vele, énekelek, táncolok....sir. Ha leteszem, meg üvölt, úgyhogy nem is szoktam letenni, állandóan kézben van.
Este lefekvés után (10-11 óra körül, néha éjfélkor) alszikhárom, neha negy orat egyhuzamban, de utana, ujabban oranként felkel, sokszor sikitva sir fel!! van hogy eszik ilyenkor, de van hogy tiz husz perc dajkalas utan visszaalszik. Es ez megy reggelig, akkor van egy óra csendesebb időszak, amikor nem sir csak nézelődik és gügyög, de sajnos hamar jön ujra a "hiszti"

Tudom, hogy nem hiszti, és hogy szüksége van rám, de könyörgöm, meddig megy ez? És normális dolog ez? Néha arra gondolok, lehet hogy beteg...

És kérlek, n irjátok, hogy hagyjam sirni, mert nem válik be!!! Csak annyira felhergeli magát, hogy utána végkép nem tudom megnyugtatni.
egyébként most azt is csinálja, hogy felváltva, minden átmenet nélkül sirdogál, aztán vigyorog, majd megint sirdogál...
Van tippetek, hogyan nyugtassam? Homeopátia esetleg még??
Cici, meg simogatás, meg dajkálás az van, mit lehet még tenni???
sz_kata

Mamy,
Mi a Brendonban vettük talán 300 FT-ért. Karmolászás ellen van, ill amikor bekenjük a kis kezecskéjét olajjal, h ne vegye a szájacskájába. Hámlik a kis praclija.

Lányok,
Akik keresik a Suttogót, férjem üzeni, h az Alexandra Könyvesboltban lelt rá, de telefonáljatok oda és nyomatékosan kérdezzetek rá, hogy valóban van-e...
Olyan lelkes, az Éjszakai gondoskodást már ki is olvasta. Többet tud mint én.. :oops:
rolex

Drága Sz_Kata,

Zsuzskáékkal nem beszéltél? Semmi esetre se hagyd sírni. Szerintem egyik pillanatról a másikra el fog múlni. De ha téged megnyugtatna, akkor vidd el egy másik dokihoz. (engem megnyugtatna)
Kitartás!

Krisszi,
Jó ötlet.
Valahogy jobban alszik a mózesben. Gondolom nem egészségtelen. Vagy?
rolex

Sz_Kata!
Félreértettél. (Mostanában engem mindenki félreért... :cry: )
NEM kioktatás volt. Sajnálom ha annak érezted. Bocsánat, ha rosszul fogalmaztam. Csak nagyon furcsa volt ezt olvasni. Hidd el, nálunk is vannak napok amikor Geszti csak sír, és én is éreztem már azt amit te, hogy valamit rosszul csinálok?... Szóval tudom, mit érzel. De ne haragudj, még ha ezt gondoltad is (persze csak viccből!) nem kellett volna leírni... Én így gondolom, és csak ennek adtam hangot.
Elnézést mindenkitől, aki nem ért velem egyet.
Hasznos tanácsot sajnos én sem tudok adni, mert minden baba más és más, ahogy mondtam nálunk is vannak iszonyú "hisztis" napok, és általánosságban az is elmondható, hogy Geszti is csak akkor nem sír, ha alszik vagy eszik. Ugyanez a szitu, csak karban van csöndben, ringatni kell, sőt még az sem felel meg neki, ha karban van de leülünk, sétálni kell a lakásban, hogy tudjon nézelődni, akkor elégedett. Sőt, nálunk is volt olyan, hogy összvissz egész nap szintén kb. 3 órát aludt, 20-30 perces részletekben. Hálistennek mostanában már rendeződni látszik a helyzet. Előbb-utóbb nálatok is fog! Amit az LLL oldalán találtál, az nagyon jó megfogalmazás. Sajnos tudomásul kell venni, ha a baba sírósabb az átlagnál. Ha megfordult a fejedben, hogy beteg (miért is lenne az?) akkor a megnyugtatásodra vidd el dokihoz, de szerintem semmi baj, csak az átlagnál sírósabb Petike. Tudom, hogy nehéz kibírni. Én sem alszom napi 5-6 óránál többet. Napközben semmit. Én is Anyuka vagyok.

Kép
mamy

Rönci,
Én is szerettem volna már megkérdezni, h miert nem Péterfy? Én nagyon meg voltam elégedve.
Bááááár, utolsó nap, kellettek receptek és le kellett mennem a neonatológiára az egyik dokinéni után. Remegteg a lábaim, folyt rólam a víz, olyan gyenge voltam. ZSófi és az Apja kint vártak a huzatos, dohányfüstös lépcsőházban. Velem meg bent szivatóztak, h várjam meg a vizit végét. Nem vártam meg...
rolex

Mamy - Zsolti is karmolászik rendesen! Alig tudom levágni a körmét szinte harcolni kell vele. Mondják, hogy vágjam le amíg alszik - jó vicc! Örülök, ha alszik ezzel inkább nem ébreszteném fel :) Ébren meg ezer tű van a fenekében.
Nagyon szépen kiemeli magát Gesztike! Hasfájásra próbáltátok már az espumisant? Mi kipróbáltuk (mondjuk anélkül és azzal is van bömbi - de a hasa már nem olyan kemény) Szélcsövet csak ajánlani tudom - nekünk bevált, ráadásul ma magától is simán rottyantott.
Kaksi állagára nincs tippem - mindenképp kérdezd meg a dokit!

Bujka - nálam is megcsappant a tejcsi, úgy tűnik most kezd visszaállni - és a múlt hónapban is volt ilyen. Tehát nálunk is ez a helyzet.
Lábujj :cry: (szokták mondani, úgy szép az élet, hogy zajlik, de hogy ennyire???)
Benike nagyon aranyos és Marci is- látszik hogy szereti a testvérét!

Na megyek mert már a férjem se tudja vígasztalni Zsoltit. (ma játszott több mint egy órát, és nagyokat nevetett- tök ari volt kár, hogy nem tudtam lefényképezni, mert a férjem ráült a fényképezőgépünkre és az tönkrement :?

KépKép
nózi

Rolex!
Köszi szépen, akkor én is veszek majd, nagyon hasznosnak tűnik!

Kép
mamy

Sziasztok!

Ezt az oldalt sikerült végigolvasnom - de többre nincs időm.

Siba - nagyon ügyesek voltatok - legközelebb irány egy bababarát kórház!!!!

Rejo - irígykedem nagyon, nekem maradt a császár

Nem értem Ti hogy tudtok naponta jönni - nekem ez varázslatnak tűnik!

Sz_kata:
nagyon jó, hogy feltetted az idézetet - nekünk is SÍRÓS babánk van. Teljesen kivagyok ettől - persze hogy szeretem őt, de néha én is kimegyek a szobából és Apa nyugtatja olyankor.
Egyszerűen minden este 5-6-tól artikulálatlan sírásrohamok vannak este 11-ig, éjfélig.
Kata és a legdurvább, hogy Apácska finoman tudtomra adta, hogy felfedezte rajtam a szülés utáni depresszió tüneteit (abban a kis csecsemőgondozási könyvecskében olvasta). Én tiltakoztam, de 10 tünetből 8 szerinte stimmel. Neem akaroom hogy igaz legyen.

Valaki érez ilyenesmit? (Szerintem nem vagyok depressziós, csak nagyon fáradt.)
- sírásra való hajlam
- ingerlékenység
-emlékezési/koncentrálási képtelenség
-időérzék elvesztése
-álmatlnság
-bizonytalanság érzése
-kényszeres gondolatok
-baba túlzott féltése
-rossz közérzet
-szexuális érdeklődés elvesztése
-negatív érzelmek a baba iránt

Adjatok tanácsot légyszives:
Bendus CICIFÜGGŐ!
Valaki adjon tanácsot - állandóan a cicin lógna, az éhségtől függetlenül, és főleg este ezzel tudja megnyugtatni magát, hiszti van, ha leveszem.
Cumit utálja, kiköpi, újját még nem találta meg.
Mit lehet tenni? Így egy szopi elnyúlik 45 perc, 1 órára is. Mit nem csinálok jól?
:cry: :cry:

Ügyintézés:
másodszorra ment anyám elintézni családi pótlékot, anyaságit, mert csak a saját űrlapjukon fogadják el az igényt.
Szerda reeggel üres volt a Lőportár, délután 78-an voltak előtte.
Ügyintéző rávezette az Anyakönyvire a GYES-t is tévedésből, majd javította - kérdem én 2 év múlva ezt még vajon elfogadják???

Bendus sír - megyek vígasztalni!!!

Üdv,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Szkata:

Sajnálom,hogy ilyen sírós Peti.Gondolod,hogy van baja?Hasfájós,vagy "csak úgy" sír?Nehéz ebben tanácsot adni.Lehet 6 hetesen majd abbahagyja.Van teraszotok?Esetleg ha kint altatnád?
Reménykedjünk!!!!

Rolex:

Örülök,hogy jó véleménnyel voltál a Péterfyről.Örülnének ha tudnák,hogy ilyet írnak róluk.
Én pont azért nem akartam választani,mert most ugye csak heti 1* mentem(holnap utoljára),de 6 évig ott dolgoztam,a 3-on,ahová vizitre érkeztél.
És nem tudom mit vált ki belőlem a szülés-ismerősök?Nem tudom.Inkább a dokim választottam,akihez 14 éve járok.Sajnos csak utólag fog kiderülni jó döntés-e.De ha bármi lenne,ami nem lesz,oda vinnék.És ha az évek folyamán lesz valami extrább akkor is oda megyünk.A főorvos nagyon jófej.

KépKép
rönci

Sz kata, Boróka!

És minden elkeseredett anyuka.

Mindent jól csináltok!!!! Értitek?? A kisbabák sírnak, ez van!!

Néha meg kell tanulni kikapcsolni az agyadat, és nem kell arra törekedni, hogy soha ne sírjanak egy percig se. Attól még nem leszel rossz anya.

És néha azért is sírnak, mert nem éhesek, nem fáznak, nincs semmi bajuk, csak túlfáradtak, és szeretnének elaludni.

Én valahol olvastam, hogy ilyen pici babákat is túl lehet foglalkoztatni, túl lehet ingerelni. (ringatás, mese, éneklés stb)
Ezt olvastam, nem tudom igaz-e, de lehet van benne valami.

Boróka az teljesen normális, ha egy kisbaba egy- másfél órát szopik!!! Mégis mire számítottál??
Dominak még öt hónaposan is egy órát tartott egy szopi. Aztán fejtem még negyven percet, napi hétszer éjjal-nappal, mert nem szívta le, és speciális etetőből kellett neki adni az anyatejet.

Ez van. ha ennyi ideig szopik, ennyi az ideje, vannak lassan evő felnőttek is. El kell fogadni, lezs ez majd később jobb is!!
:lol: :lol: Vagy rosszabb? :wink:

Sz kata!
Még egy tipp. Biztosra tudod, hogy a fiad jóllakott??? nem olvastam vissza, nem tudom hogy méred-e, mérted-e valaha mennyit eszik egy szopásra.
Csak mert nálunk Domi anno szinte az egész napot végigszopizta, és két hét után derült ki, hogy napi 100 gramnál nem eszik többet...az alsó ajka túl kicsi volt, nem tudott szopni. Állandóan éhes volt, ezért ébredt ő is óránként éjszaka, mert 10-20 gramnál nem evett többet egyszerre.

és legfőképpen nyugi!!!! Érzem rajtad az ideget. :wink: Bármit csinálsz is, petinek TE vagy a tökéletes anya, így ahogy vagy.
És tudod, "elég jó" anyának kell lenni, nem jó anyának!! :wink:

Kitartás csajok, a baba 4-5 hónapos korában van a mélypont, akkora fogynak el az alvásraktárak!! :lol:

és bocs hogy most ennyit írok így hirtelen a semmiből, de én a neten spórolok időt mostanában. :?

Kép

Kép
rejo

Dorka!
Én már csak nagyon óvatosan merek bármit is írni.
De gondoltam, leírom a tapasztalataimat.
Sajnos Geszti is nagyon sírós, főleg az utóbbi napokban úgy vettem észre, hogy visszatért a hasfájása, nem tudom mitől, hogy az Infacol már nem hatásos, vagy pont az ellenkező hatást váltja ki, lehet hogy már amúgy elmúlna neki, de az Infacol bezavar? A babák általában késő délutáni óráktól nyűgösebbek, mint a nap többi szakában (ezt olvastam valahol). Nálunk is ilyentájban kezdődnek a sírós órák, és eltart sokáig, volt már hogy fél 2-ig, igaz akkor délután 1-kor kezdte...
Aztán kb. 6 hetes korától kezdett rendeződni a helyzet, (igaz még most is csak 9 hetes lesz), de a lényeg hogy napról napra jobb, (leszámítva a hasfájásokat), nyílik az értelme, sokat gügyög, és már hosszabb ideig is elvan egyedül, magyaráz a plüss állatkáinak, stb. Ő is egyébként cicin nyugszik meg leginkább, még akkoris ha éppen nincs benne "semmi", csak nyámnyog rajta. Az etetés szintén eltart 1 órát is, sőt volt már másfél órás is, kíváncsi voltam meddig bírja, aztán bealudt, de a cicit még szívta, alig bírtam kicsempészni a szájából. Akkor persze megébredt, de már álmos volt, és viszonylag könnyen el lehetett altatni.
Depresszió: én is gondoltam rá, de én nem nevezném annak, inkább ahogy te is írtad, hullafáradtságnak, kialvatlanságból eredő zavaroknak.
A helyzet nálam így alakul:

- sírásra való hajlam: megvan.
- ingerlékenység: megvan.
- emlékezési/koncentrálási képtelenség: megvan.
- időérzék elvesztése: nincs.
- álmatlnság: nincs (sőőőőőt!)
- bizonytalanság érzése: néha.
- kényszeres gondolatok: néha.
- baba túlzott féltése: maximálisan megvan.
- rossz közérzet: néha.
- szexuális érdeklődés elvesztése: nincs.
- negatív érzelmek a baba iránt: nincs.

Ezt a baromi nehéz időszakot tényleg baromi nehéz átvészelni, de valahogy tartsunk ki lányok!
(Ezzel most magamat is bátorítom...) :?

Kép
mamy

Szaisztok lányok!

Mamy:
Hát erröl a táprol lenne szo..bár azota beszereztem a BEBA-t is de rájöttem ez sem rossz dolog utazáshoz és ha éppen nem otthon vagyunk..Elég borsos az ára.. Kép

Ime az én nagyfiam épp ma vagyunk 2 hetesek.. Kép

Sirásmentes jo éjszakát mindenkinek!
Vendég

Sz_Kata! :)
Úgy sajnállak!!! Hogy bírja Peti az autózást?? Bár ott meg öltöztetni kell, az sem jó:( Remélem hamar jobban lesztek!!!

Tina! :)
HAláli ez a kép!!!! NEm semmi nagy haja van!!! Olyan cuki!!!

Lányok!
Én még nem szültem, de ezek a dolgok, amiket Dorka fölírt, szerintem mindenkinél jelentkeznek többé kevésbé! Jól értem, hogy ezek lennének a depi tünetei? Akkor elvileg mindenki depis szülés után. És aki ezt írta, az nem szült még sose???

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

Siba!
Jobbulást!!! Voltál dokinál?
A te születéstörid is jó, de megértem, amiket leírtál...Ismerős a helyzet. A lényeg túlvagy rajta és van egy szép babád. :) Magyar egészségügy sajnos ilyen. (kivételek persze vannak...)
Andris nagyon szép. Nagyon ari azon a képen. Klassz a rucija.

Ákata!
Én is úgy érzem, hogy kevesebb a tej estére, de ugyanúgy tud enni, max. kevesebbet fejek le. Eddig elég volt neki. Amúgy ha alszom délelőtt vagy délután az segíteni szokott, és megtelik ezerrel. :D

SzKata!
Ki tudtad pihenni valamelyest magad? Mi lenne ha cumit adnál Petikének? Akkor talán csönd lenne, mint nálunk. Jó ez azért nem azt jelenti, hogy egész nap a szájában van...
A másik, nálunk ha sír a baba épphogy betesszük a hordozóba vagy babakocsiba ás máris húzza órákig a lóbőrt. Nálatok nem alszik el?

Nózi!
Remélem eljön az az idő, amikor szépen elalszik a baba és átalussza az éjszakát... :D
Nagyon aranyos Zsoltika, ahogy ferdén fekszik a kiságyban. :)

Rolex!
Aranyos Zsófi baba. Nincs közelibb képetek? Aranyos és megható a születéstörténet. Jó, hogy szopiztathattál ilyen hamar és, hogy apa veled lehetett a műtét alatt.

Lívi!
Nyugodj meg, rajtam is van 5kg, de még mindig annyi, mint amikor hazajöttünk a kórházból. És mintha a mérleg felfelé menne, pedig szopizik. Lehet, hogy nekünk később indul lefelé vagy netán én túl sokat eszem??? Nem tudom, mindenesetre bizakodó vagyok.

Rejo!
Szép a születéstörténeted, ilyen szülést én is bevállaltam volna.. :wink:

Bujka!
Kisujj. Jujjj! Biztosan fájhatott. Jobbulást!

Gabriel79!
Ari Flóra, jók a képek! :)

Jó éjt! Edit

Kép
Kép
edi78

Tina!
Ari a nagyfiad és mekkora haja van!! :D

Beuka!
Na nemsokára te is anyuka leszel :)

E.

Kép
Kép
edi78

Lányok,
ez a Suttogó naggyon jó! Persze le kell hántani róla az amerikai típusú szájbarágósságot, meg a tévéshopos-meggyőzős sikersztorik se a magyar kultúra részei, de ezzel együtt nekem már az első pár fejezet is, amit ma olvastam a frissiben érkezett könyvből, sok pluszt adott, és elgondolkodtatott...

Majd még jövök...

PS: vannak ám új képek a két gügyögő nagylányról :wink:

Puszi

ákata2

Ákata!
Képzeld, felhívtam most az előbb a szállítókat, hogy hol a könyvem? Közölte a nőci, hogy itt volt ma a futár, de nem voltunk itthon. :evil: Egész nap "csőre töltve" vártam!!! Hol lettem volna?
No comment.
Na de most már remélem holnap tényleg megkapom!
Amúgy örülök, hogy jó az első benyomásod, én is alig várom hogy átolvassam. És főleg, hogy hasznosítsam.
Jó éjt mindenkinek!

Kép
mamy

Baba megnyugtatására nálunk eddig az jött be, hogy betettük a babakocsiba, és egy padlószegélyen át tologatjuk néha nagyon hamar, máskor fél órán keresztül is kell tolni. Vagy elmegyünk sétálni a parkba. Van mikor csak kibontom a pelenkából, és arra is megnyugszik, szeret pocoskodni. Így alszik (újabban) délelőtt kb. egy órát, délben van hogy hármat is és este is egy kicsikét. - nálunk is sok a sírás, ezért több tippem nekem sincs...
Azért írom, hogy újabban, mert mi már két hónaposak is múltunk és javulás csak a hatodik hét után kezdődött. Állítólag az is fordulópont, nálunk az volt.

KépKép
nózi

Sziasztok,

Bocsi, de nem sokat tudok most sem visszaolvasni, holnap megprób
lok... Persze MINDENKIT PUSZILUNK!!!

Szkata, Dorka:

Nekem csak egy-két napja volt ez a sírásrjás, amiit én is nehezen viselek, mert imádom őt. Én a hasfájásra gyanakodtam, mert Jade is az volt, ezért akart Bencus is minden másodpercben cicin lógni. Beszéltem a dokival és ő is anyósommal és anyummal az élen az édeskömény teára eskúsznek... Vettünk, kipróbáltuk, eddig bejütt. Azóta sírás helyett pukik vannak :lol: :lol: És naggggyon jó az alvókája.. Remélem nem kiabáltam el...

1 deci vítbe kell rakni 4-5 édesköményt ( patikában százvalamennyi egy zacsi) 5 percig forralni, kis kanál cukor és vlehűtve adod neki, 2x 3x max 100ml, persze nem kaja helyett. Én délelőtt és este szopi után kb 1 órával adtam, v amikor sírt újra cici után, azzal nyugtatom... Egyelőre ennyi az ötletem. Persze ettől függetlenül Bencus is szeret rajtam alukálni és azért néha nálunk marad az ágyban reggelig :roll:

Tina: Nagggyon szuper ez a kép! Micsoda hajkorona!!!

Siba: Sajnálom, ahogy történt és én is csak azt tudom mondani, hogy ne add fel, kell még baba csak másik kórházat kell találni :wink:

Rejo: Szép volt a történeted!

Rönci: Mi jól vagyunk, csak sok dolgom van itthon, amikor meg időm van, sétálunk :lol: Mikor jössz hozzánk???

Mamy: Köszi még1x a segítséget :wink:
J
ó(bb) éjt Mindenkinek!!!

KépKép
Kép
jadey

Szkata: Gyönyörűek vagytok mindketten!!! Nem is látszik, hogy nem alszol :lol: Jót mosolyogtam a képeden, mert nekem ez egy múlt heti képem, mi is így csevegünk... :wink:

Kép

KépKép
Kép
jadey

Néhány kedvenc kép, amikor először voltunk kint és Jade tolhatta elsőnek a tesót... Aztán Tibi hihetetlen bútorsággal bepelenkázta kakiban úszó kisfiát (nagy dolog tőle :lol: ) Majd Bencus ugyanabban a minutumban újra összekakilta a friss pelust ( nagy volt itthon a röhögés) Majd a jól megérdemelt közös szunya :lol:

Ja és egyszer már megtaláltuk az ujjunkat is, azóta sem :roll:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
Kép
jadey

Lassan, de utolárem önmagam :lol:

Bulka: Te szegény!! Szörnyen hangzik... Nekem meg az a gyanúm, hogy a múltkori lépcsőleeéses mutatványomnál lehet, hogy jobban megütóttem a farcsontom, mint gondoltam... Azóta is fáj, meg van duzzadva és néha úgy nyilal, hogy majdnem összeesek :roll: Szép lennék gipszágyban :lol:
Jobbulást!!

Siba: Neked is jobbulást! Látott már dokker azóta??? Ezt nem szabad elhanyagolni.

Bocsi, még valami: Megemeltem magam és ismét vérzek.. Van valaki, aki szintén zenész??? Ez még normális, harmadik héten? Bár Jaddel rögtön megjött szopi alatt is... Na most nem tudom... Bocsi, hogy ilyen lökött vagyok, de tényleg aggódok.

KépKép
Kép
jadey

SzKata,
együttérzek Veled!!! Nálunk ugyanez volt három hétig. Utána adtam neki cumit, de továbbra sem hagyom az ágyában, hanem karban altatom el. Nálunk ez vált be, tudom, cumi-ellenes vagy, de szerintem az sem jó a babának, ha egész nap sír. Ricsi meg is fázott vagy kétszer emiatt (kimelegedett, stb.)

Egyszer-kétszer volt olyan, hogy a túlpörgéstől sírt, tehát pont a ringatás, emelgetés, átpelenkázás, cicizés volt a baj. Letettem, behúztam a redőnyt, kimentem, két perc múlva elaludt.

One more thing: nem szaladtok el erre az ultrahangos átvizsgálásra ti is? Olvastam, hogy egy folyton sírós csecsemőre azt mondta a doki, hogy "hisztis", aztán kiderült, hogy valami tök egyszerűen orvosolható picike betegsége (nem emléxem, mi) volt. az anyuka nem hagyta lerázni magát a doki által és így azonnal megtalálták a gyógyírt.

Hm? Milyen gyakran kér enni Peti? Szoktad mérni? csak, hogy kizárjuk azt, hogy esetleg éhes...

Kitartás és próbálj pihenni!!!
(Férjed vigye le sétálni egy-két órára)

Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi

Sziasztok,

köszi a tanácsokat.
Krisszi,

épp hogy elmúlt egy hónapos, és lulról súroljuk az öt kilót. szerintem nem éhes, elég gyakran kajál, legtöbbször két óránként, van hogy egy órát szopizik, van hogy tiz percet.
jövő hétre pedig van időpontunk uh-ra, holnap meg a körzeti dokihoz megyünk.
Szerintem a sirósságba az is közrejátszik, hogy még mindig sokat bukik, de nem egyszerre sokat, hanem folyamatosan keveset. tehát van hogy két órával kaja tán is bukik még. na, ebben nem vagyok biztos, hogy ez normális-e

cumi: vettünk cumit,már rég feladtam az elveimet 8) de nem igazán jön be, szopja pár percig, aztán kiköpi, és jön a sirás...
a kisujj inkább beválik, de akkor megint ki végzi a házimunkát.

na mindegy, már szoltam anyámnak, hogy SOS jöjjön

Boróka,

szülés után az első pár héten tök normális a levert kedélyállapot. tudod, a hormonszint drasztikusan lecsökken. Én is beleestem a baby bluesba, sokat bőgtem, aggódtam, stb. De azért ha elhúzódik, akkor oda kell rá figyelni. szerintem a férjed ismer téged, ha ő úgy látja hogy gond van, akkor hinni kell neki, és megpróbálni orvosolni a problémát.

most mennem kell, bőgés van :?
sz_kata

Sziasztok!

Most csak gyors leszek mert Geszti éhes, most értünk haza a 2 hós oltásról. Hősiesen viselte, csak a beszúráskor sírta el magát, olyan igazi kislányos "eltörött a mécses" sírás volt, aztán gyorsan magamhoz öleltem és azonnal megnyugodott! :wink: Jaj én úgy izgultam, helyette is... De hálistennek túl vagyunk rajta.
Mérés is volt, Geszti már 4500 gr! Múlt szombaton 4340 gr, azaz 5 nap alatt hízott 160 gr-t. De jó!!!

KRISSZI!
SOS. SEGÍTSÉGET SZERETNÉK TŐLED KÉRNI, LÉGYSZÍVES ÍRD MEG NEKEM A TISZTI KÓRHÁZ PONTOS NEVÉT, CÍMÉT, ÉS HA VAN AKKOR TELCSISZÁMÁT! KÉPZELD NEM KAPUNK BEUTALÓT CSAK HA TUDOM A PONTOS NEVÉT MERT A SZÁMÍTÓGÉPÜK NEM TALÁLTA ÍGY HOGY TISZTI KÓRHÁZ. ÉS FEL IS KELL HÍVNOM ŐKET HOGY EGYÁLTALÁN VÁLLALNAK-E MINKET, MERT ÁLLÍTÓLAG OKT.1-TŐL SZIGORÍTÁSOK VANNAK E TÉREN IS.
SZÓVAL NAGYON VÁROM AZ ÜZIDET! MÉG MA VISSZAHÍVOM A RENDELŐT, MEGÍRJÁK A BEUTALÓT ÉS LESZALADOK ÉRTE. ÉS AZT IS MEGÍRNÁD, HOGY MENNYIT KELLETT FIZETNI? A DOKI SZERINT 11 EZER FT. MONDJUK NEM ÉRDEKEL, AKKORIS ELMEGYÜNK.
KÖSZI SZÉPEN!!!

Később még jövök!
Szép napot mindenkinek!

Kép
mamy

Sz-Kata!

Jaj, drága, úgy sajnálom! Akkor jöjjenek az én tippjeim:
- Colocyntis (óránként 3 golyócska) valami tökféle, de ha mégsem az emésztésével van gondja, akkor sem lesz tőle semmi baja. Sőt abban a 30 másodpercben míg beadod neki, szerintem csendben lesz, mert finom édes...
- És hiszed vagy sem, nekünk az "ölelő" pólya jön még be... ezt úgy vettem észre, hogy mosásban volt az egyetlen huzat (mert annyi eszem nem volt, hogy vegyek még egyet), így nem volt rajta, és sokkal nyafisabb volt...
Arról már nem is beszélve, hogy mivel elég vastag ugye, nem veszi feltétlenül észre, hogy már le is tettem :lol: Persze nem valami kemény és egyenes felületre, azt rögtön kiszúrja! Hanem valami puhára, pl. nagypárna...
- porszívó hangját imádja nagyon, nincs az a fájdalom, amit ne ulasztana el :lol:
- egyszervolt.hu-n van az Alma együttesnek az éjjeli zene (asszem) című száma, jó pörgős... Na azt is nagyon bírja...

Összességében persze, gőzöm nincs, mit tehetnél, de azért csak próbálkozz! Kitartás!!!!!!! :D

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Isten eltesse Nandit!
Vendég

Sziasztok!

Megetettem Gesztit, most elaludt. Csatolok egy képet, mostanában így alszunk el a legjobban, ez is lehet egy módszer, jól bebugyolálom a kis puha plédjébe, mely szopi közben is rajta van, biztos átveszi az én illatomat is, és így talán érzi mikor beteszem a kiságyba. Tegnap is, és ma is bevált az altatásnál ez a módszer. Tegnap pl. este 8-kor evett, és utána így bebugyolálva aludt majdnem éjfélig.

Sz_Kata!

Eszembe jutott valami. Írtad pár napja, hogy csak a hordozókendőjében hajlandó aludni és megnyugodni Petike. Emiatt majdnem mindenhová viszed magaddal. Nem lehet, hogy annyira hozzászokott a kendőhöz, meg a közelségedhez, (testmeleg, illat, stb.) hogy ha nem abban van, annyira hiányzik neki, hogy ez zavarja a nyugalmát? Esetleg próbáld meg betenni a kendőt az ágyába amikor leteszed, hogy érezze az illatodat. Bocs, ha már próbáltad volna és csak átsiklottam felette. Egyébként nálunk is nagyon bevált a babakocsi, meg az autózás. Imádja, ha ring a feneke. :lol:

Jadey!
Köszi a tea receptet. Én is megkérdeztem ma reggel a dokit, hogy mit lehet tenni, és mi a véleménye a tegnapi kakiról? Azt mondta hogy ilyen lehet a kaki, ha sokáig pang a belekben. :? Azt tanácsolta, hogy minden nap főzzek le reggel kb. 1 deci sima kamilla teát, de szirupos vízben, azaz 1 decihez tegyek kb. 3-5 teáskanál cukrot. A cukornak az az értelme, hogy sűrűbb a víznél és segíti a székletet "vándorolni" a belekben. Hát nem tudom, őszintén szólva én nem tennék bele ennyi cukrot, először megpróbálom cukor nélkül, simán a kamilla hátha segít. Ha nem, akkor max 1-2 kanál cukorral. De édeskömény teánk nekünk is van, régebben főztem is Gesztinek, csak sajnos annyira utálja, hogy alig hajlandó pár kortyot lenyelni, a többit undorodó arckifejezéssel kicsorgatja a szája szélén... :?
Nagyon aranyosak a képek egyébként! Nálunk is hasonlóan szokott alakulni a dolog, annyi különbséggel, hogy még nem tojta le Apukáját. De ami késik, nem múlik!... :lol:
Vérzés: Én is vérezgettem a 3. hét táján, de csak kicsit, 2 napig, aztán el is múlt. Szerintem ez még belefér a tisztulási folyamatba, de ha nem múlna vagy erősnek találod, akkor hívd fel a dokidat.

Tina!

Fantasztikus ez a séró!!! :lol: :lol: :lol:
Ezt a kész tápszert még nem is láttam sehol, egyáltalán hol kapható? Patikában gondolom? Nem mintha akarnék venni, csak érdekes. Remélem, nem nagyon lesz rá szükségetek!

Kép

Kép
mamy

Geszti fülénél az a kis bigyó NEM FÜLBEVALÓ, csak azért írom mert úgy néz ki. Csak a plédnek egy kis cérnája. Én egyébként ellenzem a fülbevalót ilyen pici babának. Majd kap, ha nagy lesz és Ő kéri.
Na eldugultam... :lol:

Kép
mamy

Sziasztok!

Jadey!
Apuka milyen ügyes. Elismerésem. Biztosan büszkén tette rendbe a fiacskáját. :D
Nagyon szuperek ezek a sorozatképek!!!!!!
Jade is tök ari a babakocsival, innen nézve alig nagyobb a babakocsinál. :)

SzKata!
Nálunk is szokott lenni olyan, hogy kaja után 1 órával is akár ágyban, vagy pelenkázás közben kicsorog a száján a tej, de ez már félig emésztett. Szerintem ez belefér.
Te is írtad kevesebbet bukik, meg a gyomra is rendben. Szerintem túl sok levegőt nyelhetnek. Nálunk vmikor 30-45perc múlva is büfizne, de ennyit nem várok, csak ha sír felveszem akkor is büfizik...A kis mohók. :D

Túlpörgés: tegnap megtapasztaltuk. Tisztába volt téve, enni nem akart, cumi nem kellett, sírt. Kézben is sírt. Mondtam tőlem sírhat, lekapcsoltam a lámpát és elaludt...

Mamy!
Szépen gyarapodtok. :) Én kezdem megérezni a Kata súlyát, majdnem 5kg!!! Gyors ütemben hízik, nő. (két hete napi 12x eszik-ebben van 3-4órás kihagyás, de vmikor 1,5óránként kér)
A hosszán is látszik a pelenkázóasztalon. Gondolom később lelassul a gyarapodás üteme. Azt vettem észre Pampers Mini lassan szűk...veszek liberot, azt nagyobbnak találom.

Ma olyan ari volt Kata, tegnap óta reggelente kaja után olyan aranyos pofikat vág. Tátott szájjal mosolyog és kis hangot is adott ki. :) Bekapcsoltam a körforgót és lestem őt. Nézte szépen és mosolygott neki. :)

Edit

Kép
Kép
edi78

Csengo!

De drága vagy!!!!!!!! :lol: :lol: Szerinted mivel lepjem meg?
Kössek masnit a cicimre?

Sz_Kata!
Még valami, hátha... Nem tudom, nálatok milyen idő van, de a babák nagyon különböző hőmérsékleten képesek jól aludni és valóban pihenni... Pl. a kisfiam azt szereti, ha gatyarohasztó meleg van, olyan 27-28 fok, de a keresztlányaim pl. gyakorlatilag hibernálva aludtak 18!!!! fokban... Ha nem láttam volna, én sem hiszem el...

Livi

bali78

Sziasztok!

Mamy, Rejo, , Jadey:
köszi a bíztatást!

Rejo:
Persze hogy tudom, hogy sokáig tart egy-egy szoptatás, inkább a környezetem sokkol azzal, hogy ne "kényeztessem" el a gyereket, hogy hagyom egy órácskát is cicizni. Okos barátnők közölték, hogy max. 25 percet hagyták ők, mert meg kell tanulnia Bendusnak hatékonyan szopnia. És mivel Bendegúz 4|5 kilóval született, ezért gondoltam, hogy esetleg próbálnom kéne kicsit csökkenteni a szoptatási időt.

Hát ez a hatékony szopás dolog az nekünk nem megy. Ő 10 pec után bealszik, majd felébred később és újra szopik. Szerintem az oxitocintól bekómázik - és ez biztosan egyéni, hogy melyik baba mennyire érzékeny az anyai hormonokra.

Mamy:
Kakis pelenka:
figyelj ha zöldes és nyákos, az a hasfájás jele.
Ha meg sárga de vannak benne fehér darabok, az sajnos emésztetlen anyatej - túl sokat evett.
Ezt telefonon modnták eslő éjjel, amikor felhívtam az ügyeletet.

Jadey.
Szerintem Bedus már nem hasfájós, nagyokat durrogtat és majdnem minden evés/pelenkázás alkalommal kakil is.
És Te miből adod a teát? Cumisüvegből???

(Én idegenkedem a teáztatástól, de majd végső esetben kipróbáljuk.)

Ja, ma éjjel iszonyat volt, hajnali kettőtől 6-ig üvöltött a gyerkőc.
Kétszr két órát aludtam. Ő most szunyál - én is próbálok (de délelött nem nagyon tudok.)

Tina:
Marvin nagyon cukor - eszméletlen a sérója.

Puszi,

Dorka
boróka1973

És hátha végre sikrül egy-két kép Bendusról:

Így alszunk Apácska hasán: Kép Kép Így alszunk nagy átéléssel a szülői ágyban!

Sikerült?!
boróka1973

Sziasztok!

Rönci!
Igen, minden esély megvan arra, hogy akár egyszerre szüljünk vagy legalábbis egyszerre legyünk bent.Egymásra ismernénk?
Én még soha nem tettem fel magamról képet, de keresek valami elfogadhatót és felteszem, hátha meglátjuk egymást! :)

Sz_Kata!
Sajnálom, hogy Peti ennyit sír, hiszen a tehetetlenség a legrosszabb dolog a világon. Sajna nemtudok tanácsot adni, de teljes lélekkel szurkolok, hogy megoldódjon a probléma!

Mamy!
Naggyon szépséges Geszti!

Jadey!
De jó látni a képeken, hogy apa lelkes! Úgy látszik ezek a mostani apukák nagyon kis családcentrikusak! :D

Tina!
Szuper a fiad frizurája, látom már most követi a divatot! :lol:

Kép
gabriel79

Sziasztok!!

Na sajnos még mindig nincs netünk (még pár hét márcsak!!!))
úgyhogy csak egy nagyon gyors bekukkra tudtam jönni, mert mostanában már netcaféig se jutok el. Szóval Siba születéstörténetéig sikerült eljutnom, még egyszer gratulálok Neked, 4400 gramm hűha, nem semmi paraméterek - de a kórházat olvasva lehet hogy jobb lett volna mégiscsak a Péterfy? Mindegy a lényeg hogy van egy gyönyörű babócád és gondolom ő már régen elfeledtette Veled ezeket a negítív élményeket.

Velünk minden ok - már a finisben vagyunk, el se hiszem!! már csak 3 hét , de T. doki mikor hét elején voltunk az első Nst-n furán nézett és azt mondta akkor jövő szerda ha addig nem történik semmi... Szóval jó lenne még mininmum 1 hetet kihúzni szeretném ha tényleg Skorpió baba lenne Jázminunk, de persze a természet úgyis eldönti.

Egyébként Pélterfyben az NST-t állítólag a legbarátságtalanabb szülőszobán csinálták, nekem még az sem tűnt igazán ridegnek, sőt tök kedves szülésznők voltak éppen, remélem a szüléskor is hasonló lesz a helyzet.

Tök ki vagyok akadva, hogy augusztus vége óta összesen 1x utalt az OEP 4 napot, annyira felháborító hogy pont egy ilyen helyzetben annyira kiszolgáltatott marad az ember a szemét bürokratikus hatóságoknak...:(

Sok puszi mindenkinek vigyázzatok magatokra és babócáitokra, pocakosok gondolom már nem sokan vagyunk.

Amint bekötik a netet jövök amint lehet!
Puszi!
Tűzmanó
Vendég

Mennyi szep baba!!!Mostmar rakok fel en is....Nem sokaig tudok jonni, mert legkesobb ho elejetol lemondom a netet.

Bali, a masni nem is olyan rossz otlet:)

Szkata, megertelek de tenyleg! Kisertetiesen hasonlit a fiad az en nagyobbikomra. Okos tanacsokat en is kaptam anno. Bizonyara eszik eleget, ha ugy latod s megteszel mindent. Nekem azt is mondtak, hogy az en feszultsegemet erzi biztosan...de semmi nem volt jo az en hasfajosomnak.De 3 honap utan elmult es ugy voltam vele mint a szulessel, a kinokra nem emlekeztem .....

mennem kell majd jovok

jaaaa Jadey verzes nekem is volt hasonlo okokbol...szerintem normalis, ha nem eros es elenkszinu.Nekem a 6. hetig tartott vagy meg tovabb

cs
Vendég

Bali, Csengő, MAmy,

köszönöm a tippeket. bogyót megvesszük, a kendőt meg ágyikóba tesszük. pont ma jutott egyébként szembe, hogy mi lenne, ha a hálóinemet tennémmellé? az nem csak anya, de tejcsi szagú is, hátha azt kamázza. gyébként Petinek sem lehet könnyű :cry:
Bali, honnan tudom meg, hogy milyen hőfokot szeret? én mondjuk baromi fázós vagyok, úgyhogy nálunk mindig meleg van :roll:
Nándinak boldog névnapot!
próbálom a dolog jó ldalát nézni, az elmúlt öt hétben úgykideltásodtam, mint sportoló koromban voltam :lol: annál komolyabb erősitő tréninget, mint egy ötkilóssal mászkálni egész nap, még Rubint réka sem tud mutatni :wink:

Boróka,

nehogy megfoszd már szegény babádat a cicitől, csak azért, mert ő komótosan szeret enni. persze, biztos van hogy csak komfort szopizik, de sztem erre is szükségük van. vagy téged nagyon zavar, hogy sokat van a ciciden?
Petinél főleg az első hetekben voltak maratoni szopik, néha másfél óra is, de még most is van, hogynagyon sokáig van a cicimen, de úgy vagyok vele, hogy igazán ő tudja, hogy mire van szüksége. ha már nagyon sokat komfortszopizik, és dogom lenne, akkor megfosztom szegénykét az élvezettől de sokszor ezt észre sem veszi, mert már régen bealudt. Ja, és hiddel, a rövid, gyors kajálásokra a baba magától tér át, nem kell neki tanitanod, szoktatnod!
sz_kata

Jadey,

már reggel is akartam irni, hogy szenzációs a képregényed! és az az átélés a férjed arcán! :P :D
sz_kata

Sziasztok!

Megérkezett végre a suttogóm. Amint lehet, neki is állok az olvasásnak. Aztán ha szimpi, megrendelem a II. és III-at is.

Jadey!
Képzeld, még nem sikerült felhívnom a Tiszti kórházat, az uh-t hívtam közvetlenül, de nem veszik fel. A többit még nem próbáltam, mert közbejöttek itthon dolgok, Gesztikémre megint rájött egy hascsikarásos görcs, és egy órán át sírt szegénykém... Totál kivagyok... Mikor megnyugodott adtam neki egy kis babateát, nagy nehezen elfogadta, remélem segít valamelyest, de legalábbis kakilni tud tőle...
Az a baj egyébként, (szerintem), hogy Geszti túl mohó, amikor enni kezd, őrülten kortyol, és hallom ahogy nyeli a levegőt. Evés közben többször próbálom büfiztetni, de nem mindig sikerül sajnos, van hogy nem jön semmi, hiába hurcolom és simizem a hátát. Gondolom ilyenkor a bentmaradt levegő kerül a belekbe, és ez okozza a görcsöket. Mi a fenét csináljak, hogy biztosan büfizzen?...

Na megyek, most talán tudok egy kicsit olvasni, mert most alszik a tündérkém...

Kép
mamy

Sz_Kata!

A kérdés ismét jó! :lol: Öltözz fel és vedd lejebb a fűtést vagy vetkőzz le és vedd feljebb..., aztán majd holnap meglátjuk!
:wink: :lol:
...inkább a homeopátiás golyócskával probálkozz először... :lol:

Livi

bali78

Mamy! kicsit olcsóbb verzió a kopony/hasi uh-ra, én a mi gyerekdokinktól kaptam az infót:

Madarász kórház Uh labor tel: 450-3730
4000 ft (azért kérdezz rá) időpontot kapsz, nem kell várni, és az igazgató uh-specialista, úgyhogy elég jó gépek vannak...

Csípőszűrés:
privátra küldött a dokink, ahol nem kell várni, magánrendelő, és -ami a lényeg- helyben van uh is, ami jobb, mint a röntgen, és rögtön le lehet ellenőrizni a gyanút. (egyébként, ha gond lenne, még külön el kéne menni uh-ra is...)

dr. Lengyel Zsuzsa
13. ker. Kádár.u. 5. fsz. 2. /a.
tel: 06-30-212-4601
4000 ft

Kakiállag: akkor zöldes, ha sok előtejet ivott, aminek alacsonyabb a tápértéke. Nálunk egymást váltogatják a színek. Ha sötétzöld, az nem jó, az "éhezéses" kaki, akkor nem jut neki elég hátsó tej. ne aggódj!!!

Rolex,
Istvánban is Johnson volt, ott még nem jött ki a szárazság, csak itthon. Mi egy darabig még maradunk a gyógyszertárinál.
Nagyon szép a szül. törid!!!

Konakion: előtejet fejek egy kis pohárba-az jó édes, nagy a cukortartalma, - beleteszema akonakiont, és megitatom a fiatalúrral. Gond nélkül lemegy. (Az Istvánban láttam, tök jól isznak pohárból).

Vigantol: elég egy nagyra tátott száj... :D néha akkor, ha éppen vokálozik, néha csak fókázáskor. egyszerűen belecseppentem a szájába.

Bali, akkor gyorsan szerezd be a hordozót! Én még tanulom a kendőzést... :D Tegnap egy sima kakaós-fahéjas muffin jött csak össze, mert közben felébredt a drága..

boróka,
nem vagy depis, akkor nem neteznél velünk!!!A felsoroltakból egy csomót én is érzek, de hát MOST SZÜLTÜNK, CSAJOK, sztem ez tök normális...a második/sokadik babánál már úgyis más lesz...ja, és a hormonrendszerünk is a feje tetején áll, mellelsleg.
Szopi: nálam alapból másfél óra, de ma reggel 4 (!!!) órán át evett, mert nyűgös volt, hülye volt a főnöke, túl sok a határidős melója, különben is, megjött neki, és még a barátnője is megcsalta... :D :D :D
csak azért írtam ezt a sok hülyeséget, hogy lásd: ő is csak olyan emberke, mint mi, csak éppen babaproblémákkal. (szűk/bő a body, besüt a nap, és egyáltalán...)

Szkata!

mi is bukunk, sűrűn, keveset.
Mi is próbáltuk a cumit, kiköptük...
én is fázós vagyok.
én is gondoltam már olyat-ÉS ÉN SEM KOMOLYAN!!!-amit te.
én is megkérdőjelezem naponta többször is, hogy jó anya vagyok-e.

És arra jöttem rá, hogy pont azért igen, mert felmerül bennem a kétség. Mert van önkontrollom, és merszem az önkritikára. és ez rád is igaz!!! PERSZE HOGY JÓ ANYA VAGY!!!
Kiborultál? ez normális, ne hülyéskedj, 24 órás szolgálatban vagy a baba mellett.
aki ezért kritizál, az baromira nem ezen a Földön él. .(először ronábbat írtam, de moderáltam magam... :oops: )
Nem cukormázas, amerikaimosolyű, tündibündi szupernők vagyunk, hanem tök normális anyák, húsból-vérből, érzésekből.
És bármit mondunk-gondolunk pillanatnyi dühből-kimerültségből, biztos vagyok benne, hogy milimásodpercnyi habozás nélkül ugranánk a száguldó autó elé, hogy a gyerekeinket megmentsük.
Mert ANYÁK vagyunk.
NNa. Bocs a patetikus hangvételért, meg a kirohanásért, de most vhogy kijött belőlem. Meg hátha helyrebillenti a lelkivilágod, akkor meg máris megérte!! :D

Én is kapom ám a "jó" tanácsokat...pl. egy kétgyerekes ismerősöm mondta, hogy ő ugyan fel nem kel éjjel 11 és hajnali 5 között a csecsemőjének, mert ő nem MÁRTÍR. Így. Ha felsír, akkor megsimogatja, de nem eteti meg, nehogy rászokjon...(el is apadt a teje 4 hónap után...)) és megkérdezett, hogy odaadtam-e a cumit már a gyereknek? mintha kötelező lenne...

TARTS KI!!!

Krisztiangel
Vendég

Angel!

Kérem a receptjét!!!! Köszike :lol:
Hordozó: ma utaltam át az árát...., nem sokára jön

Sz-Kata!

Hülyeséget mondtam, nem bizti, ogy nektek is az kell, bocsi!
Válaszd ki!
http://72.14.221.104/search?q=cache:_yL ... lr=lang_hu

Livi

bali78

Úristen, Bali!

lekopogom, de a porszívó HATÁSOS!!!
és nem utolsó sorban, a lakásra is ráfér
:lol: :lol: :lol:
sz_kata

Ajjaj,
mégsem :? De ez volt eddig a leghosszabb idő, amit letéve sirás nélkül töltött. :lol:
sz_kata

Muffin:

25 dkg liszt, sima
fél cs. sütőpor
15 dkg cukor

2 tojás
1,5 dl tej
12, 5 dkg olv. marg. (én uennyi olajjal csinálom, úgy is jó, és legalább nem robban fel a margarin a mikróban... :D )

Ha kakaós, akkor főzőkakaóból tegyél bele pár kanállal, plusz fahéjat, sütőrumot ízlés szerint. ez alaprecept, mehet bele kandirozott gyümi, csokidarabkák, banán, birsalma, ami éppen van otthon.

Először kutyuld össze az első 3 hozávalót(meg a darabosakat is, ha teszel bele), aztán a másik hármat.
Ennyi!

SOS újfent..Beuka, köszi a tippet, de nekünk picture manager van, ÉS ÍGY SEM MEGY!!!
UTÁLOM A GÉPET...
lekicsinyítettem, és a megnyitásnál kiírja, hogy hiba történt. Érti vki???

Angel
Vendég

Angel!

Köszi! :D

Sz-Kata!

Sebaj! Ne add fel! Kell, hogy legyen valami gyengéje!!!! :lol: :lol: :lol:

Livi

bali78

Ja, Bali, a vége lemaradt, szóval, aztán kutyuld össze a két társaságot, kanalazd a formába. Én fackelmann sütöpapírba teszem, heroinárban van, de megéri, az olcsóbb ugyanis belesül a sütibe, ezt viszont le lehet szedni... :)

Kép Kép Kép
Vendég

GYŐZELEM!!!!!!
IMÁDOM A GÉPET!!!
le kellett tömöríteni, na meg mentenia módosításokat...buta angel, enyje-bejnye.... :oops: :D :D :D

Hurrá!!!
Vendég

És most felteszem a család két kedvenc képét, a címük: kajakóma... Kép Kép
Vendég

bocs, most látom, hogy az újszülöttes kép kicsit nudis lett, de még ez a legszolídabb...apa csak fotózott lelkesedésében, nem cenzúrázott...
Az első kajakómás képnek mondjuk a Kis Buddha címet is lehetne adni...

Na, megyek, mert felébredt, és ÉHES. akkor pedig nincs mese... :D :D :D

Puszi: Krisztiangel
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?