Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Mereszt
azt hogy lombik az OK, de a többit nem hiszem hogy megértené még ilyen kis korban, meg szerintem ha ő itt magyarországon úgy oda álna bárki elé mint az az amerikai kisfiú, hát nem tudom hogy az emberek mit szólnának hozzá, meg én most sem titkolom senki elől hogy lombik, de az hogy miért azt nem mondom az nem tartozik senkire, meg valószínű hogy nem is értenék hogy mi így is válaltuk így, és én attól is félek hogy ha ő ezt már kiskorában esetleg az iskolában is elmondja nehogy csúfolják a gyerekek. (mert itt még nem úgy gondolkodnak ill. állnak a dolgokhoz az emberek mint amerikában, és a gyerekeksem.)

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Erika!
Nehéz ügy. De szerintem is egybôl el kell mondani, persze az ô szintjén. Kicsit büszkék is lehetünk, hogy mit meg nem tettünk érte, és nem csak azt mondtuk ha nem lesz hát nem lesz.

Kismókus!
Szerintem a progiszuritól vagy álmos. Jó, hogy sokat tudsz pihenni,
így e szervezeted a babák befogadására tud koncentrálni.

Fanni!
Szerintem, ha le is csökkentik a támogatások számát, az nem fog arra vonatkozni, aki már lombikozik. Jól teszed, hogy vártok a következôvel, majd úgyis érezni fogod mikor jön el a ti idôtök. Ezután mi is pihizni fogunk, pedig úgy tudom, hogy akkor újra kellenek a hormon vizsgálatok stb. és az plusz pénz, de most ennyire tellett tôlem.

Mereszt!
Erdô mellett laktok? De jó! Majd viheted a csöpségeket a friss levegôre!

Ági!
Te kis jósnô! :D
Akkor pénteken rád is gondolok!

Engem az zavar a legjobban a N.L cikkekben, hogy végig úgy beszélnek a fagyasztott embriókról, mintha a biztos élet lehetôségét vennék el tôlük. Holott tudjuk, hogy sajnos csak bizonyos százalékuk születik meg a beültetés után. Ha szinte biztos lenne, hogy mindegyik megszületik senki nem "feletkezne el" a kis életkezdeményeirôl.
Ráadásul nem ír a lelki hátterérôl. Mi van ha valakinek csak a sokadik próbálkozásra sikerül? Lehet, hogy benne marad a félelem az újabb csalódástól, és ennek nem akarja a családját és magát kitenni.

Lona

Kép
lona1

Erika!
Így most már világos...
Ez tényleg nehéz dolog. Talán én is csak a lombikot mondanám el ebben az esetben, és csak késöbb a többit, amikor már megérti milyen nagyszer? dolgot tettetek érte. Mert szerintem ez, az. Egy ilyen döntéshez mindkét szülônek fejlett, önzetlen lélekre van szüksége.

Lona

Kép
lona1

Erika!
Az biztos,hogy nehéz helyzetben vagytok-lesztek.Talán ha egy gyermekpszichológust megkérdeznél(akár többet is)biztos segítenének neked.Mégiscsak más egy szakember.Arra alapoztam a véleményem,hogy az öribabák elől sem szabad eltitkolni a dolgokat.Meg szerintem ismerni fogod annyira a gyermeked,hogy megérezd azt a pillanatot ami a legalkalmasabb.Gondolom ha megfelelően adagoljátok majd neki az infokat ő is azt fogja gondolni-amit én-,hogy nagyszerű emberek vagytok.Nagy dolog,ha valaki ilyenre képes a gyermekéért. Biztos lesz kamaszkora körül nehéz időszaka,de a végeredmény a lényeg:büszke lesz rátok! :lol: Nincs pszichológus ismerősöd?
mereszt

Lona!
Igen falu szélén,erdő mellett lakunk.Kaputól kb 4 méterre kezdődik az erdő.Lombhullás után néha méd őzikét is látni az ablakból.
A gyerekünket már nem biztos,hogy vihetjük majd oda,mert ide akarják csinálni az M0-ás egyik lehajtóját és ahhoz ki kell vágni az egészet. :cry: Nem tudom,hogy minek egy 5000 lelket számláló falunak 3 lehajtó. :?: Meg miért pont oda kell tervezni ahol most szép zöld minden.meg az állatokat is sajnálom nagyon.Van még mókus és borz.Őket valyon kilakoltatják?
mereszt

lányok!hallottatok már olyat,hogy az hogy fiú,vagy lány lesz az agyunkban dől el?én azt hittem talikor a kromoszómákban...
most voltam nődokinál,azt karatyollta.
hogy az embrió az elején ua.abból bármi lehet.
merthogy én kitaláltam, hogy csak azon az oldalon érik a petesejt,ahol nincs petevezető.erre elmentem uh-ra és a jó oldalon ért!!!!hogy addig mondom magamban, még így is lesz!!!!
szerinte így van ez fiú,lánynál is.A lényeg, hogy rossz dolgokat nem szabad táplálni magunkban, merta gondolatnak teremtő ereje van!
MI A VÉLEMÉNYTEK?
lola29

Sziasztok

Mereszt
sajna nincs pszichológus ismerősünk, de szerintem ebben a felállásban még nekik sincs sok tapasztalatuk, mert szerintem egy öribaba az egy kicsit más dolog, mint ez, de remélem, hogy mikor oda érünk ehez a dologhoz akkor minden a lehető legnagyobb rendben fog lezajlani
Hát nagyon elcsúfitanák a környéketeket azzal az úttal, és ez már biztos hogy oda akarják csinálni?

Lola
én még ilyenről nem hallottam, de úgy igazán a szívem mélyém én kisfiút szerettem volna, már csak azért is hogy legalább ebben a párom vágya teljesüljön, és mikor szülésnél (császár) az érzéstelenítő orvos közölte hogy kisfiú, az én örömöm leírhatatlan volt. De végülis mindegy lett volna hogy fiú v. lány csak mindene meglegyen és egészséges legyen.

Mindenkinek nagyon szép álmokat kívánok

Sziasztok

Erika

Ui: tudja valaki hogy odafenn a nagy okosok hogy döntöttek lombik ügyben?

Kép

Kép
erika13

Lola :)
én azért jobban hiszek a genetikának és annak, amit már jó sok éve bizonyítanak.
így ezt hülyeségnek gondolom.

ennyi erővel mindenkinek olyan nemű gyereke lenne, amit szeretne.... azért ez nem így van.

a genetika meg elég egyértelmű.
ahol meg van nemválasztási lehetőség ott azért elég nagy a sikerarány.... ha valaki lányt szertene mondjuk 3.ra, mert előtte csak fiai voltak, hogyhogy pont akkor sikerül, amikor leválogatják a spermiumokat?

szerintem sok tudományos alapja ennek nincs.

nem beszélve arról az aróságról, hogy a zigóta 1-2sejtes genetikai vizsgálatával meghatározható a zigóta neme... ekkor még benne sem volt az anyaméhben...
szóval mit határoz meg az agy? :D :D :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Lola

nekem is az a véleményem, hogy a gondolatnak teremtő ereje van.
ha jó dolgokra gondolsz, meg is fognak veled történni, de ezt el kell hinned, s akkor működik.

Kismokus,

a progi szuritól én is elaludtam egyből, meg az utrotól is elaludtam még délben is.

Zsuzsi
zsuzsi73

Nagyon szép reggelt mindenkinek :D
tegnap voltam uh-on, és szeretnék Kismókustól kérni a táblácskba még egy zebrát, mert 2 manócska lakik a pocakomban :lol:
Olyan hihetetlen volt látni őket , csak fekudtem az asztalon és potyogtak a könnyeim :lol: :oops:
megpróbálok mindenkit visszaolvasni, de mivel nem voltam tegnap le kell dolgoznom az elmaradást :oops:
pbj12

Pbj! :lol: :lol: :lol:
Nagyon örülök!!!
Szívesen adom a második zebrát! :lol:
Valószínű holnap teszem fel a táblát, akkor már benne lesznek mind a ketten! :lol:
kismokus

Sziasztok

Szép jó reggelt mindenkinek

Pbj
nagy nagy gratula nektek

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Pbj!
Gratula!!!! de jó nekeeeed! Irigyellek! :lol: Én is hasonló tényekkel szeretnék "szembesülni" szerdán! :)

mereszt, kismóki,
naGgyon lassan telnek a napok. Aluszékonyság is kipipálva!
pompomlány

PJb :P
Gratulálok!

Lola :P
A genetika az genetika. Régen a nőkre "fogták", hogy ők felelősek a nem-ért, ma már tudjuk, hogy a férfiak.

A gondolat teremtő erejéről sokan és sokat beszélenek, kérdés csak az, mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás. Lefordítva én pl. rettegtem attól, hogy nem lesz szívhangja a babámnak az UH-n és nem volt. De kérdés, hogy azért rettegtem-e, mert nem-nagyon volt tünetem, vagy azért nem volt szívhangja, mert rettegtem? Különben ezen már sokat gondolkodtam, de sosem lettem és nem is lehettem biztos a válaszban...

Fanni
fanni73

PBJ!
Gratulálunk mi is.

Fanni :)
érdekes okfejtés.... a Te esetedben - és az én biokémiaimnál, amikor éreztem, hogy gond van- szerintem megérzés volt, és nem önbeteljesítő jóslat. Anyai-női akármilyen intuíció.
a gondolat teremtő erejét nem itt érzem.

Orsi
KépKépKép
icsilya

pbj GRATULÁLOK!!!
Ági28

Orsi :P
Miután Te "végigélted" azt, ami velem történt, örülök és köszönöm, hogy ezt írtad.
Talán emlékszel, hogy Babafánékkel is ez történt épp előttem és sajnos én akkor döbbentem rá, hogy nálam is ez lehet a gond. Előtte sosem volt ilyen gondolatom...
Holnap vérvétel, ugye? Már számolhatod az órákat :roll:

Fanni
fanni73

Erika!
Szearintem a ti esetetek is olyan,mint az öribaba,de csak félig az.Még szerintem egyet megprobálhatnál majd hogyha lesz hozzá erőd meg bátorságod.A Nők Lapjában lehet kérdezni Dr. Vekerdy Tamástól.Vannak tőle könyveim,átnézegettem őket de nem találtam benne hasonlót. :cry: Egy ilyen kérdésre biztosan válaszolna.
Attól meg ne féljél,hogy a te fiad is úgy fog bemutatkozni,mint az az amerikai srác,mert szerintem ez ott sem általános.
Az utat sajnos biztosan meg fogják csinálni. :cry: :cry: Bár egyik nyomvonalon sincs rajta,de már voltak itt a földmérők.Reméltem,hogy új polgármesterünk lesz,aki egy kicsit környezetbarátabb,de nem így lett.Pedig még egy forrás is van itt.Majd biztos azt is lebetonozzák.

Lola!
Biztos befolyásolhatóak a veled történő dolgok a gondolataiddal,de a baba neme szerintem sem ezen múlik.2 olyan családot is ismerek ahol mindketten lányt szerettek volna,de "csak" 3 fiú lett.Vagy 9 lány,fiú helyett.

Pbj!
Gratulálok! :lol:
mereszt

Fanni :)
Te az elejétől fogva nagyon óvatos volt, úgy gondolom, hogy ennek oka volt. Óvatos voltál mert érezhettél valamit.
Ugyanezt éreztem én is, a fiúkkal mikor megvolt a vérvétel, azonnal újságoltam a szüleimnek... a biokémiainál a vérvétel er. után azt mondtam, hogy várjuk meg az UHt, még senkinek se mondjuk.

Holnap vérvétel... már alig 1 nap :D :D :D

Zsebinek küldök sms-t, mert én utána gyógyornára viszem a fiúkat és gépközelbe majd csak este jutnék, mert Pesten leszünk.
Ő remélem jön és hozza majd a híreket.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Visszatérve a tegnapi témára.
Én nem érzem azt, hogy az, hogy ők lombik babák el kellene mondani nekik.

Az örökbefogadás teljesen más tészta, teljesen más helyzet.

1) nem akarom ők magukat nem "normálisnak" kezeljék
2) annyira tudatlan a mo-i társ. a lombikkal kapcsolatban, hogy nem akarom, hogy más "nem normálisnak" kezelje.

röpke példa: én sehol sem kötöttem senki orrára, hogy ők lombik babák értem ezalatt első sorban a bölcsit.
ezek után fél mondtad - nem a mi bölcsinkebn- a bnőmnél, csak épp én is ott voltam vele: "Hallod Ferike megint beteg, jajj ezek a lombik babák olyan sérülékenyek"
mondja ezt egy gondozó.
kérdeze: normális ez????
egy lombik abba semmiben sem másabb, mint egy spontán vagy inszemmel fogant, nem rosszabb az immunrendszere, nem betegsekedik többet, nem hajlamosabb az allergiára... semmi....
amíg ennyit tud egy eü. dolgozó a lombikról, addig én semmit sem mondok... mert semmi köze hozzá!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

27-i csajok! :D :D :D

Az idő kissé ólomlábakon jár, de az biztos, hogy eljön az eredményhirdetés! :lol:

Nagyon drukkolok magunknak! :wink:

Én nem érzek semmit az égvilágon, de majd a teszt v. vérvétel dönt!

Icsilya,
holnap lesz a nagy nap! :D

Baba-neme téma:
sztem azt hagyjuk meg a kromoszómáknak! :)

Lona,
te írtad, hogy a fagyibabákról úgy beszélnek, mint biztos életekről...
hát ehhez annyit, hogy 8-ból 1-ünk érte meg a beültetést...

Asszem jobb is, hogy nem olvasom a nőklapjás cikksorozatot :roll:

Ja, tegnap írta egy lány egy másik fórumon, hogy írt az eü. miniszternek lombikcsökkentés ügyben, és hivatalos válasz érkezett rá, hogy nincs napirenden ez a téma :!:
angel37

Angel :)
ha megnyugtat én sem érzek semmit.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi, Erika, Mereszt :P
Én sem gondolom, hogy tudniuk kellene a gyerekeknek, hogy lombikosok. A gyerekek kegyetlenek egymással és ez csak egy támadási pont. A felnőttekről ne is beszéljünk. Amúgy ha már felnőnek és megértik, akkor persze el lehet nekik mondani. Szerintem. Persze az más eset, amikor donorsperma van... mármint akkor talán korábban joga van tudni, hogy az apja nem a biológiai apja... de ez sokkal nehezebb helyzet...

Orsi :P
Jókat sejtek, ha ennyire várod :wink:
Remélem, Zsebi gyorsan megírja majd holnap. Gondolom Te f8-ra már ott leszel!

Fanni
fanni73

[quote="angel37"]J írta:angel37a, tegnap írta egy lány egy másik fórumon, hogy írt az eü. miniszternek lombikcsökkentés ügyben, és hivatalos válasz érkezett rá, hogy nincs napirenden ez a téma :!:

úgy gondolom, hogy azért ezt 100%ban nem kell komolyan venni :D
- mivel nincs hiv. állásfoglalás erről mást nem is nyilatkozhat
- mivel ha lenne már tervezet, akkor azzal még jobban elindulna az a pánik, ami már van, ami miatt túlterheltek az intézmények, ezért ugyancsak ennyit mondhat max
- ő is politikus
- és az alapigazság: majd ha kijön a tv. akkor tudjuk meg mi van benne, a tervezetek amúgy sem jelentenek semmit.
(közgadász tapasztalat )

Orsi
KépKépKép
icsilya

Persze, tudom, hogy nem kell ennek feltétlenül bedőlni :wink:

(Megvan a véleményem, csak ez nem politikai topic, nem írom ide.)

De szeretném ezt hinni!!! :) Legalábbis, hogy még egy darabig nem szúrnak ki velünk! :roll:
angel37

Icsilya,
Levi&Mátéval ilyenkor már éreztél valamit?

Persze, tudom, itt se kell feltétlenül összefüggéseket keresni, de kíváncsi vagyok! :)
angel37

Szia csajok!

Egyik ismerősünknek mind a 2 gyermeke lombik. Az első már 6 éves, azt mondta már senkinek nem mondják, mert az elején mindenki szinte ufónak nézte a kisfiút! Forgatták, nézték jobbról nézték balról..Szerintem inkább ilyen felvilágosító cikkeket kellene írni a magazinokban...

A "holnapiaknak" drukkolok! Én 10-re megyek, nézik a tüszőket.

Pbj, szívből örülök és gratulálok!

Kismókus!
29 éves vagyok, Dr. Kováts, endometriosis, 4 inszem után első lombik következik! Nagyon köszönöm!
szivvi

Orsi

Szívem szerint én se mondanám el majd a gyerekemnek, hogy ő lombikbaba, de ha én nem teszem, majd megteszi helyettem más. És én ezt el akarom kerülni, hogy mástól tudja meg. Egy kis városban mindenki tud mindent. Pl. a beutalóra, ha megyek vérvételre rajta van, hogy sterilitás I miatt. Ez elég is, nem kell nekem semmit mondani, s már tudja is mindenki.

Zsuzsi
zsuzsi73

nem :oops: :oops: nekem még terhességi tüneteim sem voltak :lol: :lol: élomkór a 8-12. héten, de az elején tényleg semmi.
szóval én aztán a totál antinő vagyok, akkor sem éreztem semmit, amikor terhes lettem, meg akkor sem, amikor szülési fájásaim voltak, és mint hátfájás bementem az ügyeletre, hogy adjanak izomlazítót, mert meghúztam a hátam. :oops: :oops: és mondták, hogy ez nem hátmeghúzás, hanem biza totál erős 100as fájás.

szóval én már csak ilyen vagyok.

Zsuzsi :)
no, de ki mondaná el?
nálunk mondjuk vagyunk összesen 4en akik tudják, hogy ők lombik babák (leszámítva a topikot :oops: )
hát... én meg nem gondolom, hogy a laborosnak ez lenne a legnagyobb gondja, hogy ezt elmondja.

de én tényleg nem látom ennek ekkora jelentőségét... pont ez a lényeg, hogy ez semmi extra dolog.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Icsilya,
sz*r lehet neked, hogy nem fáj semmi! :wink: :lol:
Ilyen a fájdalomtűrő képességed v. csak a terhességgel kapcsolatban működsz így?

Sajna az én fájdalomküszöböm a béka segge alatt :roll:

Szivvi,
drukk a holnapi tüszőnézéshez! :)
angel37

elég magas a fájdalomküszöböm. Ha az ember versenyszerűen sportol, akkor kitolódik :D (szerintem)
azért a pocim érzékeny. különösen ha valamelyiket fel kell emelni valami miatt.

Orsi
KépKépKép
icsilya

lola!

lehet, hogy a gondolattal sok minden lehetséges, de a genetika az genetika. A himivarsejttől függ, hogy milyen nemű a baba. A sokat emlegetett médiában is már kukorékolnak arról, hogy meg lehet választani a gyermek nemét. A spermiumokat meg lehet szexálni, hogy x, vagy y kromoszómát hordoznak-e, vagy ugynevezett szortereléssel el lehet különíteni az x és y-at és utánna azzal termékenyítenek és tudod a baba nemét. Bár én ugy gondolom hogy amig a lombik nem 100%-os addig tök fölösleges ezzel foglalkozni, hogy beülti előtt milyen neműt ültessenek be....
állítólag az x kromoszómát hordozó spermiumok lassabbak, viszont kitartóbbak, az y-ok gyorsabban mozognak viszont hamarabb halnak el.

erika!
tényleg nehéz eset, hogy hogyan mond el a gyerkőcnek, de szerintem inkább te mond el, mint más. sajnos nekem az a tapasztalatom, hogy hiába csak pár embernek mondod el azért mindig akad valaki, akitől tovább szivárog. pl nekem a legjobb barátnőm, csak ugy mesélt rólam egy másik barátnőjének, akit ugyan személyesen nem ismerek, de mindent tudok én is róla...
szóval ennek a másik barátnőnek van egy kislánya 5 éves és meghallotta, hogy lombik és nálunk, ugyhogy az első kérdése, mikor a barátnőm elhozta hozzánk, hogy mikor csinálják már meg a doktorbácsik a babát nekünk? szóval elég gyorsan felfogta mit jelent és gondolom gyerekből van az ovodában is szétkukorékolta, hogy neki van olyan ismerőse akinek a doktorbácsi csinálja a babát. végülis gyerekből van...
szerintem az a lényeg, hogy tudja, hogy szereted és ne ugy kezeld a lombikot, hogy szégyen, meg mekkora probléma. megfogja érteni.
ha meg valaki máshogy kezeli emiatt, akkor azzal az illetővel le kell ülni komolyan elbeszélgetni.

katyerina

Icsilya,
értem! :)
A lustadisznóknak meg csak fájjon! :lol: Bár a mensis görcsök elkerülnek! :D

Mifajta versenysoprtot űztél?

Enyhe furaságot (most hirtelen nem tudok jobb szót) érzek a hasamban, és épp most szorít a nadrágom, de biztos a duphaston műve! :?
angel37

A fájdalomküszöb nem a lustasággal függ össze, szerintem van eleve egy adottság, ami kicsit alakulhat.
versenyszerűen vitorláztam 6 éven át.

a hasam nekem a punkció óta bénázik :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

nekem hasproblámám nem nagyon van. viszont a melleim azok katasztrófák. nekem az érzékeny mellekről kicsit más elképzelésem volt. én inkább kijavítanám a szakkönyvekben a k...-ra fáj és leszakadnak kifejezésre, pedig én nulla cicikkel rendelkezem.

katyerina

OK, én se gondoltam, hogy ilyen szigorú a fájdalom leosztása! :D

Vitorlás? :D Nektek közel is van a Balaton! :)

A punkció után más volt, az nagyon fájt :roll: azutáni napokban meg megint vmi más érzet (vagy leginkább semmi), nulla eredménnyel... Most a punkció kimaradt :wink:

Katyerina,
Tudod már, hogy hányan vagytok? :D Volt már UH?
Bocs, ha lemaradtam vmiről... :oops:

Na a cicijeim meg se közelítik a stimu utánit! :D

Egy kérdés:
Duphaston mellett megjöhet a vérzés, ha nem sikerült, vagy csak ha leálltam a bogyóval?
angel37

Angel :D
egyéni, hogy megjön-e.
van akinek igen, sokaknak nem.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Angel!

én szedtem még a lombik előtt is a köztivérzésemre duphastront, de nem befolyásolta a ciklust, mindig rendesen megjött.
27-én megyek uh-ra! lehet hogy találkozunk :D

katyerina

na, ma nagyon aktív vagyok!
most nyitottam ki a gödöllői újságot és bemásolom nektek amit találtam, hátha valakit érdekel és segít, végülis pest gödöllő nem nagy távolság.

A REGINA Alapítvány szervezésében 2006. október 28-án 16 órakor
LELKI TEA- a beszélgetés témája:

"Lombikbébi" avagy a művi úton történő megtermékenyítés

Azt mondják az ember két dologért képes mindent megtenni: azért, hogy ne legyen, és azért, hogy legyen gyereke.... Világviszonylatban és Magyarországon egyaránt minden tizedik élettársi kapcsolatban, vagy házasságban élő pár meddő. Úgy gondoljuk vagyunk egy páran, akit igy vagy ugy- érint ez a téma, és talán vannak olyanok is, akik most szembesültek ezzel a problémával.
Lelki teánkon megismerhetjük a kapcsolódó jogszabáloykat, intézményeket. Beszélgetünk olyan nőkkel, akik ezen módszer egyikének köszönhetik, hogy ma már boldog édesanyák.

szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Helyszín: REGINA Központ Gödöllő Balassi B. u. 18
A rendezvény ingyenes!

na ez a hirdetés, hátha valakit érdekel.
a REGINÁról itt lehet olvasni: www.reginanet.hu

katyerina

Katyerina,
akkor neked is nagy nap a 27! :D

Nem lehetetlen, hogy összefutunk! :wink: De asszem én hamarabb ki fogom deríteni az eredményt... :oops: De persze ez csak terv! :)
angel37

Nekem még nem volt szerencsém olyan emberhez aki a lombik szó hallatán furcsán nézett volna.A legmeglepőbb az volt amikor a keresztlányom itt volt nyáron(10éves)és kérdezte,hogy van-e már baba a hasamban(csak annyit tudott,hogy nagyon szeretnénk már).Mondtam,hogy nincs de már voltunk orvosnál és majd ő segít.Szó szót követett és amikor kiejtettem a számon a lombik szót elszomorodott.Kérte mondjam el,hogy pontosan mi az,mert amikor elsős volt az egyik osztálytársának is így akartak tesót,de nem nagyon értette a lényeget.Elmeséltem,hogy mi fog velünk történni és megértette.Aztán elmondta,hogy annak az oszt.társának sokat sírt az anyukája,mert nem sikerült.Megegyeztünk,hogy én nem fogok sírni,mert azt ő nem szeretné,viszont cserébe imádni fogja a babát.Eddig sosem akarta,hogy gyerekem legyen,mert akkor majd :"engem nem fogsz szeretni,nem jöhetek ilyen sűrűn,te csak az én Eszterkém vagy... stb."Mielőtt elaludt még megjegyezte:"te biztos nagyon jó anyuka leszel ha ennyire vágysz babára pláne,hogy még orvoshoz is képes vagy járni".
Ebből csak azt akartam kihozni,hogy a mai gyerekek már másabbak,ami a felnőtteknek furcsa az számukra természetes.Ő 6 évesen hallott először a lombikról és a lényegét már akkor is értette,csak a részletekben veszett el.Ráadásul sajnos egyre több a lombik baba.
A csúfolásról annyit,hogyha valakit csúfolni akarnak akkor azt fogják is,ha nem a lombik miatt akkor szemüveg,hosszú láb,elálló fül...stb.Ettől egy gyereket sem lehet megóvni.

Az orvostól kiszivárgó dolgok ismerősek.Fájt a gyomrom,elmentem dokihoz és délután már hívott is anyós:Terhes vagy?Természetesen az ajtó előtt álló emberke hallotta amikor a dokival beszéltem.Hasfájás=terhesség. :lol:
mereszt

Orsi :lol:
Úgy olvastam a másik topikban, hogy nem akarod elkiabálni, de vmit sejtesz... Jól értettem? Holnap többet is elárulsz?

Angel
Gondolom nem bírod ki 27ig :lol:
Ha egyszer majd ott leszek, én is tutti tesztelek egy párat :lol:

Kicsikét érzem a petefészkeimet. Ez normális a Suprefactnál?
emma1976

Szia Csajok!

Pbj! Gratulálok, tök jó, hogy Te is ikreket vársz!

Szonyáról tud vki????

A megmondani vagy nem megmondanihoz annyit fűznék hozzá, hogy szerintem a média annyit foglalkozik már vele, hogy mire a mi gyerekeink nagyobbacskák lesznek,addigra teljesen természetes lesz már.
Nem rég még a házasságon kívül született gyerekeket is fattyúnak hívták. Ma már teljesen normális dolog.
Lassan már mindnekinek van olyan ismerőse, ahol lombikban foggant a baba. Nekem nagyon pozitívak a tapasztalataim, ahol elmondom, mindig mesélnek egy sztorit arról ,hogy náluk kinek nem és végül hogyan sikerült.
zsofian

Emma :)
holnap lesz a vérvétel, annak az eredményét természetesen elújságolom.... én is nagyon várom már!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Angel!

Már én is nagyon kíváncsi vagyok az eredményre. :oops: :lol: Viszont ha nem jó hírt látok majd a teszten akkor jobb lenne később megtudni.Olyan jó arra gondolni,hogy van valaki a pocakomban.A hasam nyilalgat néha,a melleim viszont nagyon érzékenyek.Dehát még egy hét örökkévalóság... :cry:
mereszt

Icsilya! :)
BOLDOL SZÜLINAPOT A FIÚKNAK!
Kép
Várjuk a híreket!!! :lol: :lol: :lol:
kismokus

Emma, Szivvi

Nektek milyen endometriosisotok van? El tudták távolítani?

Orsi

??? :D :D :D
Boldog születésnapot kívánok!!!

Zsuzsi
zsuzsi73

Olyan jó lenne valami remek hír a hétvégére!
Zsebike, nagyon várunk a jó hírekkel Orsi felől :shock:
Fanni
fanni73

zsuzsi
Főleg a bal petefészkemben volt egy jó nagy, amit uh-val is láttunk, de kisebbeket mindenhol találtak :cry: Nagy hasi műtét és hormonkezelés után egy nagyon pici maradt a patefészeknél, de nő abban is tüsző, de a jobb 2x annyit dolgozik mint a bal.

Orsi, gyere már!!! :lol:
emma1976

Emma :)
Csak Suprefactot nyomsz? Azt önmagában csak egy napig szúrtam, akkor nem éreztem semmit, de sztem simán lehet, hogy attól érzed a petefészkeidet!

Asszem írtam, az utazás miatt sztem én 25-én végére járok a dolognak! :wink: Ha be nem előz miklósbácsi, mint a múltkor... :?

Mereszt,
elhiszem, hogy örökkévalóságnak tűnik, amikor meg itt van a napja, az ember lánya betojik, hogy mi is lesz az eredmény! :oops: Kitartás :)

Remélem a kis egykéink ott vannak és kapaszkodnak erősen! :D

Icsilya,
Boldog szülinapot Levinek és Máténak! :) :)
Hátha valami másról is emlékezetes lesz ez a nap! :) ++++++
angel37

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?