Sziasztok,
úgy érzem, a topic indítása abszolút jogos, hiszen igenis jogunk van megtudni az orvosról, akit választottunk/választanánk, a negítv véleményeket is, nem csak a pozitívakat. Az az egyetlen baj ezzel, ahogy Jutka is írta, hogy nagyon szubjektív (természetesen z, hisz mi is lehetne más?). És ez az elõnye is.
Én a Sote I-en szültem tavaly szeptemberben. Végig egy dokinõhöz jártam, kb. a harmadik hónaptól (addig külföldön voltunk). A fél év alatt egyszer vizsgált meg manuálisan, de ahogy hallottam, ez ott valúószínûleg tendencia. Engem azért megnyugtatott volna, ha legalább minden trimeszterben megteszi, de hát végül is semmi bajom nem lett a nem-vizsgálatoktól
. De amin fennakadtam, hogy ott egyszer sem nézték a magzat szívhangját (csak a védõnõ, õ is vagy 2x), pocak-körfogatot meg ehhez hasonló nyalánságokat sem. Magával a klinikával végsõ soron elégedett vagyok (bár egy morgolódásomat megírtam a Kismamariogató topic nyitó írásában), de azt hiszem, az embernek a sarkára kell állnia adott esetben.
A dokinõmrõl (hisdz végül is ezért nyílt ez a topic, nem?) soha többé! Bár hallgattam volna a megérzésemre, és otthagytam volna! (Ill. az utolsó hónapban ott akartam hagyni, de ugyanott akartam szülni, és a kollégája nem vett át. Másik kótrházba meg nem akartam menni). A dologhoz hozzátartozik az, hogy a terhesgondozás alatt egy fillért nem adtam neki. Ennek hatását kb. a hetedik hónaptól érezni lehetett. Ugyan kedves volt, meg minden, de mindig nagyon emgvárakoztatott, mindig rengetegen vártak rá, de éredekes módon mindig én voltam az utolsó. Ez a dokinõ egy névtelen kis senki (értem ezalatt, hogy nem adjunktus, ov. orvos vagy ilyesmi, tulk. egy kezdõ), mégis nagyon a pénzre megy. Egyzser fültanúja voltam (CTG-t csináltak nekem), egy kismama szegény kitört sírva, hogy miondja meg, mennyit akar, hallotta, amit egy másik orvosnak mondott. A drnõ meg csitítgatta. Egyszer meg irtó jópofizott egy kismamával, aki a vizsgálat végén nagy heherészve adott neki (idézem
egy kis elõleget a szüléshez.
Tervezett csszárom volt, elõtte befektettek négy nappal, egyzser sem jött oda hozzám, míg mindenki mást a dokija naponta legalább egyszer megnmézett.
Szülés után 1x rohant be hozzám (szülés napján, alig tudtam magamról), meg (természetesen) varratszedéskor. Az osztályos orvos csodálkozott is, ingatta a fejét nagyon, amikor megtudta, hogyx a drno egyszer sem nézett meg. Végül is adtam neki 10ezer ft-ot, amit a mai napig bánok...
A nevét talán inkáébb én sem írom ki, emilben szívesen.
'98-ban szültem a fiamat a Schöpf-Méreiben. Elõtte egy dr Juhász György nevû dokihoz jártam (az õ nevét ki merem írni, olyan volt, megérdemli). Szintén a 14. hjéttõl jártam hozzá végig. A fél év alatt 2x emelte a vizsgálati díjat!! (Akkor kért 3000-et.) A vizsgálati eredményeket (vérkép stb) sposem nézte meg, csak két-három háttel a lelet megkapása után (mi lett volna, ha baj van??) A végén, amikor CTG-re kellett járnom, a ctg eredmlényét sem nézte meg soha.
Túlhordtam a lurkót, befektettek, vasárnap megindult a szülés. Felhívták, de nem jött be- Állítólag kedden (!!!) kapta meg az üzenetet. (Ki az, aki ezt elhiszi??) Végül is a két ügyeletesnél szültem, életmentõ császárral (vagy hogy hívják, a gyerek szívhangjai leromlottak a vajúdás alatt, gyorsan ki kellett kapni). Érdekes módon szülés után mindennap !! bejött meglátogatni, majd a varratot is õ vette ki. Ezek után egy árva fillért nem kapott.
Utólag tudtam emg, hogy Jehova tanúja (gondolom ezért nem jött be vasárnap.) És ekkor jöttem rá, miért néztek rám a nõvérek meg a szülésznõ mint a véres rongyra, amikor megtudták, ki a dokim. A szülésznõ külön megkérdezte, mivel a dr úr betege vagyok, beleegyezem-e a vérátömlesztésbe. Mondtam, természetesen (kicsit csodálkozva).
Na ennyit
üdv
Zsóka
ui: sikerült magam még most is jól felhúzni... Rem,élem, a 3. gyereknél jobb dokit fogok ki. Bár végül is... a gyerekek egészségesek, én is, akkor meg minek morgok?? (Mert a lelkem sérült - mondaám, ha nem hangzana túl patetikusan).