Új privát üzeneted érkezett!

Ja, majd elfelejtettem!!!!

ÁKOS, GERY, MINDKETTŐTÖKNEK BOLDOG HÓFORDULÓT!!!!! nŐJETEJ NAGYRA, LEGYETEK SZÉPEK ÉS ÜGYESEK!!!!!!!!!!!!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

GERY,ÁKOS BOLDOG HÓFORDULÓT KÍVÁNUNK NEKTEK!!!!

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Emőke!

Az url-t, nem a http-t kell az aláírásodhoz bemásolni!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sziasztok!

Na végre Én is itt!!!
Pénteki mérlegelés: 7420gr és 70cm.
Először azt mondja a doki, 69cm. Mondom az érdekes, mert 1 hónapja már 70 volt, azóta összement volna a fiam?!? Legyintett, jó akkor legyen megint 70................. dekkes nem?!?
Na mindegy.
Egész hétvége sűrű volt, jó volt.
Ma meg Gery 9 hónapos!
Köszönjük a köszöntést!!!!

Enéh videóit végignéztem, nagyon jók!!!! Az alvás elötti nagyon tetszik!!:-))

Na msot ennyi, jók legyetek!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Boldog hófordulót kívánunk Gerynek!!!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Zsuzsitól Alida-képek! :) :) :)

Kép :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Ákosnak és Gerynek boldog hófordulót! :D

Zsuzsi: Nagyon szépek a képek a kis családodról! Mi is a Pampers-t használjuk, egyelőre még a 3-as számút, de lassan kicsi lesz, úgyhogy ha elhasználtam ezzel a csomaggal, amit pénteken vettem, már 4-eset fogok venni.

A hétvégénk elég mozgalmas volt, csinálták a háztetőnket, mennem is kell takarítani, mert egy csomó port behordtak a házba a cipőjükkel! :evil:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Eszembe jutott valami. A pelenka.
Eleinte én is Pamperset használtam, és jó volt.
Most viszont áttértem egy zsebkímélőbb pelusra, a Happyre. Azt hiszem Sancsi írta egyszer, hogy neki is rémlik egy ilyen márkájú pelus. Nos, valaki ajánlott egy oldalt, www.pelenkafutar.com, ahol ezt a típusú pelust meg lehet rendelni, és ha jól tudom, Pesten és Pest megyében szállítanak. Az ára tökjó, pont annyi, mint itt. Legalábbis azt ellenőriztem, amit én is vettem itt.
Szerintem érdemes kipróbálnotok, nekem eddig még semmi ki nem folyt belőkle. pedig mostanában aztán volna mi! Kriszta napjában többször is kakil! :)

Na, hagytalak, mert ezer a dolgom, de ezt nmost le kellett írnom! :)
Pussz

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Rékának sajnos a sok zöldség miatt elég kemény a széklete. Van valami tapasztalatotok, hogyan tudnék segíteni neki?
Kamillateát adok neki ismét a víz helyett hátha az segít, illetve ma veszek szilvát és a gyümölcshúst leturmixolom.

Köszönöm a segítséget!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Edith nagyon köszi a képbemásolást!!!! :D :D :D

Gerinek és Ákosnak boldog 9. és 11.!!! hófordulót!!! :lol:

Most megyek is, még pihenni kéne...

Ja nálunk leesett az elsô hó, minden tiszta fehér, egész éjjel esett. :( :)
zsuzsi 81

Sziasztok!

Megjöttem,nem sok időm volt tegnap meg ma sem túl sok van :(
Tegnap fél 12-kor aludt el a Lilike,fél 8-kor evett és majd legközelebb fél 6-kor.
Úgy vettem észre képzeljétek hogy nem nagyon kell neki ez a tápi.
Állandóan fintorog,sír ha ennie kell,csak nyámnyog rajta és a 150-et sem eszi meg,sőt van hogy csak 80-at eszik.
Persze van hogy megeszi a 150-et,de nagyon ritka.
És egyre jobban kitolja az evési időket.
Hát ha a tegnapi napot nézzük 10 órán át nem evett.
És tegnap este nagyon sírt,meg ma reggel is.
Ma meg még nem is aludt csak kb 20 percet míg vásároltunk a tescoban.
Szerintetek nem jó neki a tápszer? :roll:
Meg mostanában megint sok kijön belőle pedig ez már a bukós csecsemőknek való.
Nem tudom mi lehet a baj :?
Képzeljétek,ma megint kaptam levelet a védőnőtől ha nem jelentkezem akkor elmegy a Gyermekjólétisekhez :twisted:
Hát visszaküldtem neki ma a levelet hogy nem tartunk rá igényt.

BOLDOG HÓFORDULÓT GERYKE ÉS ÁKOS :P

ALIDA NAGYON SZÉP VAGY,ÉDESEN MAJSZOLOD A KIS LÁBACSKÁD :P

Na most megyek enni valamit,este még jövök.
PUSZI

[url=https://babafalva.hu]Kép[/url/]

[url=https://lilypie.com]Kép[url]
ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

ANDREA:Petike hogy van?

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Most próbálok valamit csajok :) Kép :P

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Jaj, lányok!
Én kitérek a hitemből, Kriszta ma 6x!!!!! kakilt. Anyatejes korában sem volt ennyiszer! :) :) :) az első kettő normális volt, a következő 3 gombóc volt, a legutóbbi (lehet, hogy nem is utolsó mára :lol: :lol: :lol: ) pedig elég lágy.
Ha már amúgyis kakinál tartok, akkor elmondom, hogy szombaton egyszer kakilt, tegnap meg egy nagyon kemény kis gombócot este, miután hazajöttünk. Úgy látszik, idegenben nem megy neki! :) Kedden is, amikor anyóséknál voltunk, nem volt egész nap.
Szóval, Etterke. Én maradok a víznél. A kamillateát is általában megszokja a szervezetük kb. egy hét alatt, utána meg ugyanúgy megy minden tovább, keményen. Én már próbáltam. Én úgy szoktam, hogy mindig próbálok naponta gyümit adni, ez kellene segítsen, de ha mégsem, akkor azt olvastam, hogy 6 hónap után lehet gyümilevet itatni a babákkal, kevés vízzel hígítva. Én még így nem adtam, mert nem volt szükség, de ha problémánk lenne, akkor így csinálnáám. az almalével lehet próbálni, de az nem biztos, hogy bejön, inkább a barack vagy a mandarinlé a jó. (Narancs azt mondják nem jó, mert túl savas, de szerintem ezt is meg lehet próbálni.) Én ma Almás-banános rizset adtam Krisztának, ami köztudott, hogy mindhárom alkotóeleme eléggé hasfogó, ezért belepréseltem 3 cikk grépfrút levét, és ez a legutóbbi, valamivel lágyabb széklet valószínű, ennek köszönhető. Kriszt a most kapott először grépfrútot, de magában is nagyon szerette. Odatartottam egy cikket, hogy szopogassa, és alig akarta aztán elengedni. Sírt, amikor elvettem a szájától.
szóval, Etterke, szerintem megpróbálhatod ezeket a leveket. Nem nagy mennyiségben, de hátha segítenek.

Lányok, mit tudtok, csirkemájat mikortól lehet adni a babáknak és hogyan kell elkészíteni? Csak úgy eszembejutott, de az az igazság, ha már adhatnám Krisztának, akkor szívesebben adnám azt, mint a vascseppeket! De nem akarok hamarkodni, várom a tanácsokat, tapasztalatokat! :)

zsuzsi: Nagyon szívesen, máskor is. :) Pihenj biza' MOst szükséged lesz rá! Hű, már hó van? Az első havat mindig nagyon szeretem! itt ma végül mégsem lett szépidő, Nagyon fújt a szél, de egy félórás sétára azért csak kimentünk. És hideg is volt, alig ment 2-3 fokkal 0 fölé a higanyszál! :( Úgylátzsik, a vénasszonyok megunták a nyaralást! :) :P

Na, megyek, még teregetek egy kicsit és beteszek még egy adag plüssállatot mosni, mert képzeljétek, másfél hatalmas zsák és egy jókora szetyor plüssjátékot kaptunk sógornőmtől és anyósomtól. :) Ma azokat is ki akarom mosni, mert már rég a zsákokban voltak!
Írjatok!!!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kép

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Na, a csaj, akitől hallottam arról a pelenkafutárról, így értékelte a próbacsomagot: "2féle volt a próbacsomagban: az egyik pufi fantázianévre hallgat, és valóban pufi - ezt használom éjszakára, mert jó sok pisi belefér, és még egyszer sem hagyott cserben, pedig nagyon sok folyadékot termel a gyerköc éjjelente.
A másik egy elég vicces cucc: vizeletjelzős pelus. Ebben van egy indikátorcsík, ami elkékül, ha már elég sok pisi van a pelusban. Ebből már egyszer kifolyt a pisi, de akkor tényleg sokáig hordta a gyerek.
Szerintem jó minőségűek, nem pirosodik Samu feneke (légáteresztős), gumis a derekuk, és elég jól müxik a tépőzár is. Erre a vizeletjelzőre szerintem semmi szükség, de vicces. Még van jó néhány fajta pelenka a honlap szerint, de sajnos a próbacsomagba csak ezt a kettőt tették bele..." (egy másik topikba írta.)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kép Kép Kép Kép

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Kép

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Eszter! Nagyon aranyosak vagytok! :) :) :)
Látom, sikerült kicsinyíteni é feltölteni is! :) Jó, pedig én nagyon szívesen segítettem volna ezután is! :) Gyönyörű a lánykád! :9

Épp gondoltam ma rád, hogy rég nem jelentkeztél! Jó, hogy jól vagytok. A tápival kapcsolatban nem tudom, mit mondjak. Amikor Krisztának jött a foga, akkor volt, hoyg ugyanúgy csinált, mintha nem szeretné, de máskor meg jóízűen megette, így végül nem törtem ezen a fejemet. A bukást meg idővel kinövi. kriszta kb. 4 hós korától nem bukik már csak nagyon ritkán, elvétve!
Mutass még képeket! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Na sziasztok!

Most is sikerült ideülnöm. Gery itt szórakozik mellettem. Kapott ma egy traktort vagy mi a szöszt. Markoló?!?..... na mindegy 4 kereke van stb. Lefotóztam, majd felrakom. De már mindent tolt maga elött Gery, gonoltam, ezt tologassa. :-))

Etterke!
Én is a gyümileveket tudnám ajánlani, viszont a szilvára nekem azt mondta a dokink, hogy ne adjak 1 éves korig, mert görcsöket okoz. Hát így Gery csak bébiételes szilvát kap desszertnek, de azt imádja!!
Próbáld még esetleg a körtelét, de abból is azt a fajtát, ami nem olyan aprószemcsés.

Edit!
Máj. Szerintem már adhatod Krisztának, erre nekem a doki azt mondta heti egyszer adjak neki. Így ott isd egyszerűbbnek bizonyult nálunk az üveges kaja. Bár már kapott úgy is Gery, hogy a borsólevesnben főtt májat szedtem ki. Ahogy gondolod.

Pelus : biztos jó, bár nálunk már csak a nadrágpelus megy, így is alig győzöm ráadni Geryre, a tépőzárassal már nem igen próbálkoznék.

Eszti!
Látom sikerült a képeket felraknod, ügyes vagy és nagyon szépek vagytok! :lol: :lol:
Viszont nehogy még gondod legyen a védőnővel!! Inkább beszéld meg vele, hogy nincs szükséged a tanácsaira, Te majd havonta elviszet a dokihoz, hogy lássa a gyereket, tanácsok, mérés stb. :lol:

Azt mondtam már, hogy egy ideje, ha apa is jön velünk vásárolni, akkor Geryt a bevásárlókocsi kis ülökéjébe rakjuk!?! Tudjátok amit le lehet hajtani a kocsi tolókarja alatt. Gery nagyon élvezi, szépen megkapaszkodik és nézelődik, élvezi hogy olyan magasan van! :lol: :lol:
Mostanában sikitozós kedvében van a gyerek. De olyan szinten hangos, hogy néha fáj a fülemnek a hangja.
El sem hiszem, hogy Gery már 9 hónapos!!!! Úgy megy az idő!!!! Halljátok, már a szülinapi tortáján kezdek agyalni lassan, hogy majd milyen legyen!!! :shock: :shock: :shock:
Na msot ennyit akartam, felrakom majd a képeket is.

Puszi mindenkinek!!!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

SEDITH:dehogy sikerült kicsinyítenem,csak ezek a telefonomról lettek rátöltve és így nem kellett kicsinyíteni,úgyhogy továbbra is szükségem lesz rád :)
Már nem tudom hogy mit gondoljak,most is úgy látom hogy fehéres a fogínye de a doktornő szerint nem nő a foga.
Látom rajta hogy éhes,meg úgy rágja a kezét hogy majdnem megeszi és tudom hogy éhes is,leülünk hogy eszünk és megmerevíti magát és visít mint a kismalac.
Majd nagy nehezen elszüttyögünk a kajával de igen lassan.
Majd a másik pillanatban jókat nevet,majd megint sír.
Az előbb bent volt a bébihordozóban jókat kacagott,majd egyszer csak olyan keservesen felsírt hogy azt hittem levegőt sem vesz,ÜVÖLTÖTT.
Mintha valami nagy fájdalom érte volna és egyszerűen nem jövök rá hogy mi a baj :roll:
Fogalmam sincs hogy mitévő legyek :cry:
Ráadásul ha nő a foga,arra meg nem lehet még adni a dentinoxot,3-4 hónapos kor alatt nem adható elvileg.

Nem lesz szerintem most már gond a védőnővel mert azt a levelet küldtem vissza az aláírásunkkal amit ő küldött hogy nem kérjük a segítségét.
Na megyek mert meg akarom nézni a fókuszt,lesz benne egy 500 grammal született kisbaba és most viszik haza,vagy valami ilyesmi.

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

SUDI:mikor viszem a Lilit tanácsadásra,ott van mindig 2 vagy3 védőnő,nagyon rendesek,úgy hogy tőlük tudok kérdezni ha van valami.
Meg ugye új dokihoz jelentkeztünk és nem tudom hogy a régi orvos megmondta e hogy hova,lehet hogy azt hiszik felszívódtunk :shock:
Á,csaknem :wink:
A dokinő meg ugyis látja hogy szépen fejlődünk és rendes,tiszta minden Lili körül 8)
Júj,kezdődik a fókusz,léptem :wink:

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Na megvannak a képek.
Meg pár kisvideó is lett ma, akinek tudtam elküldtem emailben.
Eszti!
nem lehet hogy a hasa fáj Lilinek? Gery is hasfájós volt, és emlékszem Ő is nagyon tudott üvölteni, látszólag minden ok nélkül.......... Próbáld meg, hogy ha simized a hasát, maszírozod, akkor nem e jobb neki. Meg Én a kis lábát is emelgettem neki, egész odanyomtam a hasához, mint valami lábemelés, térdfelhúzással. Hát jókora pukikák hagyták el a kis fenekét a lelkemnek, viszont szemmel látható könnyebbség is volt neki!! :lol: :lol:

Na akkor pár mai kép!!!

Kép Kép Kép Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Eszter: Amikor olvastam a Lili üvöltéséről, nekem is a hasifájás jutott még rögtön eszembe. Ugyanazokat tudom tanácsolni, mint Sudi. Esetleg még megpróbálhatod a Sab Simplex nevű cseppet, ha nem javul a dolog. Az nekünk jól bevált.
Ha érdekel annak az 560 g-mal és 30 cm-rel született babának a teljes története, megtalálhatod a babaszobán a babanaplóknál, itt: http://www.babaszoba.hu/services/blog/baloghevike
Én is szoktam belenézni, de az anyukája annyira rosszul fogalmaz, hogy sokszor gondolkodnom kell, hogy mit is akart mondani?! Az mindenesetre bagy csoda, hogy életben maradt, de ki tudja, egészséges lesz-e?
A képeidet szívesen felteszem ezután is! :)

Sudi: Ennivaló a kicsi fiad!!! Mint a madzag a szájában! :lol: :lol: :lol:
Köszi a májas tanácsokat, én nem üvegeset fogok venni neki, hanem itthon készítem majd el, de gondolom, minden rendben lesz. Akkor most valószínű, bevezetem, hoyg hetente egyszer májacskát kap. Persze, ha ízlik is neki!

Képzeljétek, mit művelt ma a lányom! Most nemrég, fürcsi előtt. Fel kellett ébresztenem, mert már aludt egy ideje, és hogy magához térjen, miután finoman már játszadoztunk, letettem a nappaliban a földre és odavittem neki az egyik adag kimosott plüssjátékot. Azt sem tudta, melyiket nézze-húzza-harapdálja. Én, mint aki jól végezte dolgát, mentem és megengedtem a vizet a kádban. Mire visszamentem, a leányom feldöntötte az egyik virágcserepet és a citromfának tépkedte a leveleit! :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: Hívtam Istvánt, szegény azt sem tudta, nevessen vagy sírjon! Megnyugtattam, lesz még ilyen! :) :) :) Hamar megfogtam és a szoba közepére emeltem, ahol négykézláb maradt, és egyszercsak feltápászkodott úgy, hogy a két keze a földön volt, de nem a térdeire, HANEM MINDKÉT TALPÁRA. Ki voltam akadva! István épp filmezte, merthát a kertészleányt meg kellett örökíteni, így a nagyterpeszt is be tudom mutatni. Holnap bemásolom a gépbe és felrakom a képeket.
Mondom, én ki vagyok akadva, innen szerintem már csak idő kérdése, hogy megtanuljon felkapaszkodni a kiságyban, úgyhogy a kiságy hamarosan az alsó fokozatra kerül. Így mondja a józanész. Nem tudom, hová rohan ennyire a lányom, mert én alig tudom a lépést tartani vele.

Na, megyek én is, mert ő elaludt, a párom is nyugovóra tért, így nekem sem ártana a pihenés! :) Jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Sudi: Nagyon édes Gery! Szerintem hasonlít rád, nem? Réka is most síkítós kedvében van és pukizik a szájával. Ismerős???

Eszter: réka már hónapok óta nem bukott és most az elmúlt időszakbanismét előfordult. az orvos szerinte nagyott nőnek a babák és a gyomorszájuk még nem fejlődött olyan mértékben, ezért fordulhat ismét elő bukás. Mindenképpen figyeld meg Lilit és akkor majd tudsz a dokival egyeztetni ezügyebn. A tápszerrel kapcsolatosan nincs ötletem, mert ha eddig ezt kapta, akkor hirtelen nem ízlik neki!? :roll:

Edit: Réka ma 6x kakilt és már elég lágy volt a nap vége felé. A répát picit mellőzöm és ha kap akkor adok mellé valami gyümilevet. Egy könyvem szerint szilvahúst lehet adni 6 hós kortól és csirkemájat 1 éves kor után, hát a fene tudja... Egyelőre szilvát nem adok, hátha anélkül is megoldódik ez a gond. A dokinő sem sorolta fel a jelenleg adható gyümik között. Itt nem nagyon esznek májat, így ezt nem is tartalmazza az a táblázat, amit kaptam az orvostól. Én nem gondoltam adni még Rékának.

Rita: Jól vagytok? Mit csináltok mostanában?

Ákosnak is boldog hófordulót kívánok!

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Megjöttem!
Szülinapot ünnepeltünk, aztán apa elment dolgozni, :cry: majd megfürdettem Enéht, fürödtem én is, és most itt lopom a napot-éjszakát.

Etterke!
Kemény kaki ellen én szoktam belefőzni egy almát a főzibe.

Edith!
Csirkemáj: nekem 8 hónapos kortól mondta a védőnő. Én felvágom vékony szeletekre, és mikróba pirítom meg, majd beleturmixolom a kajába, de bevallom, eddig nem sokszor kapott Enéh.(nem ízlett neki)
Amúgy abba az „első kiskanál ételünkbe” le van írva, szerintem támpontnak jó.
Plüssállat mosás! Jó móka! Én már túl vagyok rajta! Sanya régen gyűjtötte a McDonald’s-os játékokat, és múltkor felhoztuk Veszprémből! Tök jó volt kiválogatni, meg szórakozni velük, de az volt a legjobb, hogy van közte egy szellemszerű valami, amit ha megnyomsz-ütsz, akkor hangod ad ki. Elég érzékeny az a valami benne, és ahogy jöttünk haza, állandóan megszólalat, mert mindig hozzáért egy másik játék. Olyan volt, mintha valami szellemet rejtettünk volna a kocsiba. :lol:

Cs.Kati!
Happy pelus!
Mi kipróbáltuk. Szerintem jó, tiszta pampers, csak az volt a bajom, hogy leginkább csak az alsó súlyhatáron volt jó. Pl a 5-8(?)kg-ig már elég passzentos volt a felső súlyhatárnál.
Mondjuk már csak bugyipelenkát használok, örülök ha azt rá tudom adni a csajszira. Állandóan elmászik. Imád meztelenkedni (tiszta apja), és mindig kihasználja az alkalmat! :lol:

Sudi, Mölli, Rita, Mamóca, és akinek hasonló korú a csemetéje mint Enéh!
Ti hányszor, és mennyit adtok a gyerkőcnek enni? Én néha úgy érzem, hogy nincs annyi kaja amit Enéh ne enne meg, és mindig lelkifurdalásom van hogy éheztetem, pedig nem marad éhen.
A dokinő azt mondta olyan 180-200 ml legyen egy adag kaja, de nálunk általában 250. Mikor mondtam neki hogy többet is megenne mint 200, akkor annyit mondott hogy akkor adjak neki többet.

Jah! Csomók változatlanok. :? Ezt a hetet megvárom, és ha nem történik semmi, visszamegyünk.

Lépek, jóéjt mindenkinek!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Benéztem... :shock:

Etterke! Megkaptad a múltkori mailemet? a fagyasztásról, ilyenekről kérdeztél, írtam egy csomót - végre :D

Sancsi!

Engem is foglalkoztat a téma!Én is agyalok, hogy délelőtt adjak -e valamit, mert jó esetben reggel nyolc- fél kilenc (mostanában!) szopi. Mikor hatkor kelt enni, akkor 10 óra felé megint kínáltam cicicvel, nem mindig kellett. Adtam gyümit, megette, ha nem adok nincs semmi elvan ebédig. Ebéd kb 3 deci kaja, ha én főzők fullon van a tányérkája, amúgy másfél bébiétel, vagy egy, de azután még egy alma, vagy az az egy fel van javítva egy kis reszelt sajttal. Aztán uzsi ötkor, ami szintén egy teli tányérka - két alma+1 banán, vagy több, mint egy adag tejpép. Vacsi fél kilenc körül 210 ml tápi, de abból van amikor hagy.

Amúgy úgy érzem az egész napom kajakészítés+mosogatás felváltva, úgy, hogy én alig eszem. De mindfenkinek legyen változatos, egészséges, friss, apa is egyen főtt kaját, hisz egész nap a három kis szendvicsén van. :roll:

Bocs, hogy nem válaszolok mindenkinek!
Zsuzsi, szerintem Alida nagyon hasonlít az apukájára! Tök jó az első hó! Én is nagyon szeretem, mikor először esik. Úgy megmaradt gyerekkoromból ez az érzés. Mindig összekötődött a közelgő ünneppel. Szeretem, klassz szerintem, hogy nálunk négy évszak van (bár mostmár kezd csak kettő lenni) :( Mindet szeretem.

Na megyek, lefekszem, legyetek jók!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Kép

Rita & Tomi
Kép
ritike

Az előző kép elől eltűnt a szőveg. Szóval:

Sudi!

Nagyon vagyány a kis traki Gerynek! Rájöttem, hogy nincs is Tominak igazi kisautója!!!

Valahol láttam, hogy van a Fisher-Pricenak valami új furmányos dömpere, ami a dömperségen kívűl még tud ezt- azt, de fogalmam sincs hol láttam, keresgéltem a neten is, de nem találtam. Butulok. :roll: Remélem nem túl horribilis összeg, jó lenne az Tominak Karácsonyra. Tök jó játékok vannak, csak győzze az ember bukszával :lol: (ezt a szót úgy birom)

Ti már gondolkodtok a Karácsonyon? Én már úgy várom!!! Ott fog csodálkozni csillogó szemekkel!!! Tavaly Karácsonykor erről ábrándoztunk apával:

Rita & Tomi
Kép
ritike

Most jön a kép....

.
.
.

jól lefeküdtem... na, ezért írok ritkán!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Csak néhány képet szeretnék feltenni, mert a billentyűzetem ismét szarakodik. Nem tudom, meddig fog írni.

Szóval, itt a kiskertész lánykám! :)

Kép Tótágast állok! Szép a vil(r)ág fejjel lefele! :)

Kép Fekete rigó - fehér mókus (Dávidka és Kriszta)

Kép És itt az a sokat emlegetett tütü! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Halihó!

Rita! Szépen elmélkedtél a karcsonyról............. :lol: :lol: :lol: Én is szeretem, csak győzzük bukszával!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Én is már annyi játékot nézegettem Gerynek, mindig próbálok valamit venni, egyszerre nem lehet győzni!!!
Háát Én is kiváncsi leszek, mit fog szólni Gery a karácsonyfához!!! Remélem nem fogja magára rántani!!!!!! :? :shock:

Kriszta sem semmi!!!! Lesz ez még jobb is Edit!!!! :lol: :lol: :lol:
Aranyos a TüTü is. :lol: :lol:

Alida is nagyon aranyos a képeken, még ezt is akartam írni!!!!! :lol: :lol:

Itt van egy oldal tele dalokkal, mesékkel, versekkel, animációkkal, kicsiknek és nagyobbaknak!
http://www.egyszervolt.hu/ret/fomenu/index.html
Gery imádja adalokat! Nagyon sokat gyüjtöttem már a netről, mindig hallgatjuk Geryvel, és énekelek neki!!!

És egy pár kisvideó Geryről!
Csak a linkje, így könnyen meg lehet nézni. Ráklikk és megy! :

http://videa.hu/play.php?v=EgbmMT4iEKe5Gv1S
http://videa.hu/play.php?v=d21Jym1h6S6TyLyr
http://videa.hu/play.php?v=V9o2K7kz5080WocH
http://videa.hu/play.php?v=cZ7g9x9fL1460w5D

Most mentem!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

SUDI:lehetséges hogy a hasa fáj,szoktam vele mindig így tornázni,meg tologatni felfelé a lábát,meg a hasiját simizni,akkor talán jobb egy kicsit.
Most is elkezdte a nyüglődést,aztán felvettem a karomba és maga alá gyűrte a lábait,szinte ült a karomon.
Gyorsan megtornáztattam és jókat vigyorgott,most meg pipázik az ágyon és mindjárt elalszik.
Azt viszont észrevettem hogy sokkal kevesebbet pukizik,mint eddig.
Ha meg pukizik az nagy kínnal jár neki.
Továbbra is kapja az édesköményteát,meg most megint elkezdtem neki az infacolt,mert az az elején bevált nálunk.
Meg van neki hasmasszázskrémje,amit régen reggel és este szoktam neki használni,de egy jó ideje csak este használom,lehet hogy visszatérek a reggelire is.
Egy időben mindennap volt széklete,most megint minden második nap és ha egyik nap nincs neki,szegény tiszta zavarodott.
:roll:

RITIKE:én már nagyon várom a karácsonyt,mert az első lesz,amit a Lilikével együtt töltünk.
Tavaly karácsony előtt nem sokkal derült ki hogy terhes vagyok és úgy gondoltam hogy a párom egy uh képpel ajándékozom meg,de nem bírtam kivárni és elmondtam,na meg persze meg is tudta volna mert be kellett feküdnöm a kórházba mert azt hitték méhen kívüli :shock:
Ami miatt nem várom az az,hogy a Lilike nem nagyon szeret öltözni,vetkőzni annál inkább és a hideg idő miatt 500 réteg ruhát rá kell majd adni,már most harisnya stb,mi lesz később.
Egyik nap kivittem 5 óra fele (este),úgy beöltöztünk mint az eszkimók :) ,mihelyst kivittem már el is aludt :wink:
Most már rá kell húznom a babakocsira a lábrészt is.

Most szombaton lesz csajok az osztálytalálkozóm.
A Lilikére anyuék vigyáznak,nem hagyom a páromra,meg lehet hogy elmegy így horgászni,főleg most hogy kezd hasfájós lenni,inkább anyu vigyáz rá.
Csak egy baj van,az egyik barátnőm már most készül rá hogy utána elmegyünk buliba stb.,nem tudom hogyan mondom meg neki hogy én inkább hazamegyek vacsi után aludni,mert nincs Lili,legalább egy napot behozok alvással.
Biztos megharagszik rám,de én már anya vagyok,nekem nem ott a helyem,talán megérti,de még nem mondtam meg neki.
:roll:
Majd ugyis rá jön ha gyereke lesz hogy egy kis alvásnál nincs jobb a világon :D

Képzeljétek,este megint fél 8-kor evett Lilike és legközelebb reggel 6-kor ébredt fel.
Nem akarom elkiabálni de jó lenne ha mindig így lenne,ráadásul csak 80-at evett mert tátott szájjal elaludt kaja közben,majd 8 után ébredt vissza fel.
Én meg képzeljétek 3 órakor felébredtem ahogy Lili forgolászott,és ülve vártam az ágyon hogy megetessem,mert ugye nála a 3 óra az eddig kaja volt és ő meg csak békésen aludt,nekem meg kiment az álmi a szememből :roll:

SEDITH:ha jól olvastam meg van az új autótok?
És milyen?
Jót nevettem a kis kertész lánykádon :D ,tényleg nagyon növekszik,várom a képeket :P

Ja olvastam hogy vannak kaki gondok,azt szeretném kérdezni már most mert nálunk biztos lesz ilyen hogy ha krumplit főzünk a főzelékbe az nem jó a könnyű emésztésre?

Na megyek végzem a dolgom míg Lili szundít egyet :wink:

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

GERY,MEGZABÁLLAK A KÉPEIDEN :P
KRISZTABABA,HÁT HALÁLIAK A KÉPEK,OLYAN KIS ÜGYES VAGY,CSAK ÍGY TOVÁBB ÉS GYORSAN MENEKÜLJ HA FELDÖNTESZ EGY CSEREPET :P
vAGY KERTÉSZ LESZEL VAGY TORNÁSZ,DE LEHET HOGY ZENÉSZ?
PUSZI NEKTEK BABÁK :!:

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Tegnap esti füri! :
KépKép KépKép KépKép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sancsi!

Ez a kaja dolog olyan, hogy Enéh szépen hízik, nincs szerintem okod az aggodalomra! Ha éhes lenne úgyis üvöltene! Gery pl utál enni. Az ebéd mindig kínszenvedés nálunk. Simán feláll az etetőszékében, hiába kötöm be! Itt gyakorolja a kapaszkodás nélküli állást, ugyanis itt azt csinálja!!! És qrvára büszke magára a gyerekem, de Én a hajamat tépem közben! :? :shock: És pedig Gery aztán nem egy nagy súlyú baba. Én aztán aggódhatnék a kaja miatt!! Mégsem tömök bele mégtöbb kaját, úgysem enné! Egyszerűen ilyen az étvágya. Meg aztán, a kisbabák még nem úgy esznek mint a felnőttek, hogy még a bánatukban is tömik magukat......, legalább is azt hiszem, Gery pl biztos! Inkább játszik mint eszik. Ez van!! :lol: :lol:

Eszti! Tök jó, hogy ilyen jól alszik a kis csemetéd!!Használd ki és aludj Te is vele jó nagyokat!!
A bulis barátnőd meg biztos megérti, ha éjszaka már nem bulizni vágysz!Majd később még mehetsz bulizni, Én fogok is! Sőőt, néha már alig várom, hogy egy kicsit rázzak valahol!!
Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Rita!
Köszi a tegnapi köszöntést!
Megkaptad az előző emailemet?????? :shock: :shock:
Még szombaton a telefonálásod után írtam! :lol: :lol:

Geryre rájött a téli álom vagy mi! Már 2 óta horpaszt!! Ilyen még sosem vóót!!!??? :shock: :shock:
Sebaj, legalább nem lesz nyügi estére.

Na menetm, hátha felkel már, és megyünk sétizni!
Kép

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Mindenkinek köszönjük a köszöntést! Miután elmúltunk egyévesek elég lesz évente köszönteni:-) Hihetetlen, hogy 1 hónap és egy éves Ákos!
Gerybabának is sok boldogságot, ha 1 nap késéssel is! Amúgy tehnap gondoltam rá. Amúgy gyönyörű a képeken! Mint ahogy Kriszta és Lili is.

Emőke: Kérdezted (jó régen), hogy mit csinálok fitymával. Egyelőre SEMMIT. Nem is mernék. 1 éves korban babáknál van egy nagyobb vizsgálat, legalábbis itt nálunk, gondolom, akkor erre a testrészre is sor kerül.

Apropó szülinap! Gondoltuk, hogy veszünk Ákosnak hintalovat. Közben eszembe jutott, hogy kiskoromban volt ajtóra függeszthető hintánk. Valamelyikőtök látott ilyesmit mostanában? Férjem olyat nem akar, ami miatt ajtóba szöget kell ütni.... Ha tudtok valami jópofa dolgot, érdeklődve várom az ötleteket!

Kép
mölli

Jaj tényleg, el is felejtettem a fitymakérdést!
A mi gyerekdokinknak a mániája, hogy minden alkalommal, havonta ugye, megkérdezi huzogatom e, és Ő minden alkalommal próbálja visszahúzni. És ha azt mondja neki az ember, hogy nem huzogatom, akkor ejnye bejnyézik, ha meg azt hogy, Ó hát persze minden fürdésnél rángatom, akkor örül, hogy jól van!.................pedig szerintem tök ugyanaz a végeredmény. Én amúgy annyit csinálok, hogy füri után kicsit visszahúzom néha, vagy inkább csak ilyen bőrmozgatás szerű. NEHOGY FÉLREÉRTSETEK!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
De Én is vagy 6 hóig, semmit se csináltam!! Most is csak ennyit néha.

Mölli vannak szobahinták, több féle is, de nem valami olcsók! Ritáéknak is van! Szerintem nagyon kis szupi, főleg oda jó, ahol nincs kert. Nézd csak:

Kép Kép Kép

Én viszont majd triciklit szeretnék Gerynek, szerintem jövő tavasszal már esedékes lehet! :-)) Remélem!!
Ilyesmit néztem ki:

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Ja és Mölli nekem is mindig eszemben van Ákos, hogy egy napon van a hófordijuk Geryvel. Amióta meg a nővérem fiát is tudom, hogy Ákosnak fogják hívni, pláne! :lol: :lol:
Kép NINCS??????????????????????????????????????

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Bár most így elnézve ezeket a hintákat, meg hogy már Ákos majdnem 1 éves, ezek lehet hogy már kicsik is neki?!? :?
Hmmmm, nem baj azért Én ilyenekről tudok...... :lol: :lol:
De a hintaló is jó, bár az talán meg a nagyobbaknak való?!? :shock: :?
Na mentem, nem beszélgetek itt magamban.......

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Rita!
Ismerős! Én már csak úgy hívom magam hogy háztartási robot. :? :P :?
Nálunk Enéh mostanában 7-kor kel, olyan fél 8 körül reggeli (250 ml tápi+pép), és azután már csak ebéd van. Biztos enne ha adnék neki, de nem „szól” hogy éhes. Olyan 10 fele alszik kb. ½ 1 órát, utána meg már ebédidő van, így a tízórai kimarad.
Neki is telel van a tálja, csak nálunk ha üveges bébikaja van, akkor egyből 2 üveggel bontok. Simán benyomja. Uzsira pép+gyümölcs, vagy gyümölcs, az is egy tele tányérral, vacsi 250 ml tápi+pép.
Jah! És ha mi eszünk, akkor 1-2 szelet pulykamell sonka, vagy tarja! :oops: :oops: :oops: Igen, jól olvassátok! :oops: :oops: :oops: Tudom hogy nem a legjobb, meg korai, de szerintem még mindig jobb mint a párizsi, és így legalább viszonylag nyugodtan tudunk enni.

Karácsonyt már én is nagyon várom! Nem is az ajándékozás miatt, mi abból nem csinálunk nagy ügyet, hanem a fííííííling! Mondjuk Enéhnek dupla ajándék jár, még kitalaljuk hogy mit kapjon.
Szerintem Enéh megműti majd a karácsonyfát. :lol: :lol: :lol:
Meg nálunk Enéh szülinapja is akkor lesz! Remélem lesz akkor hó, és majd elmondhatom neki, hogy ő olyan szép baba volt mikor született, hogy még a hó is leesett hogy megcsodálja(jaj de csöpögök!)! :P :P :P

Mölli!
Olyan felfüggeszthetős hintát talán a Corában láttunk, de bevallom őszintén nem foglalkoztam vele, mert nekem anya hozott Angliából.
Hintalovon mi is gondolkoztunk.

Sudi!
Evés az etetőszékben! Ááááááááááá!!!!!!!!!!!!
Ha nem kötöm le a figyelmét akármi mással, akkor ezt csinálja: (bocsi hogy el van fordítva, de ez most így sikerült)
http://www.send2u.hu/get/?f=7lfLFfPxdx4YgDIdHlmx

Apropó!
Most hogy már beindult a fűtés szezon: Ti hogy oldjátok meg a meleg radiátort? Úgyértem mit csináltok hogy a gyerkőcök ne égessék meg magukat? Én odaültem elé, de nem ülhetek állandóan a radiátor előtt.

Nah! Léptem! Jóéjt!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!
Látom tegnap sokan szabin voltak! :lol: :lol: :lol: :P :P :P
Etterke, mindkét Kati, Zsuzsi, Andrea, Emőke, merre jártok? Mölli, te is rég nem jártál erre! Kriszta írta, hogy ritkábban jön, de többiek?
Nekem időnként szokott vacakolni a billentyűzetem. Nem tudom miért. Huzal nélküli, így aksikkal megy és amikor merülnek le, elkezd hülyeségeket csinálni. Aztán 1-2 napig teljesen begurul, de időközben vannak "tiszta" pillanatai. Persze, amikor itthon a férjem, akkor még véletlenül sem hülyéskedik velem.

Na, szóval, elég jó volt az éjjelünk, Kriszta fél 5-kor nyöszörgött egy kicsit, de csak 7-kor kelt fel teljesen. Azóta már a földön játszik, és a most szerencsére langyos radiátort tanulmányozza. Az este vetődött fel nálunk is ez a kérdés, és őszintén, halvány lilám nincs, hog y mit fogunk tenni.
tegnapelőtt óta amúgy szorgalmasan gyakorolja azt a tótágast állást, nagyon élvezi, sőt már variálja is. Sokszor a nagylábujjának a hegyére áll csak, mint a balerinák! :)

Hinta: A szobahinta egy nagyon jó találmány, csak sajnos nem a mi "bukszánkhoz" (mi ezt a szót használjuk pénztárcára) :lol: :lol: :lol: teremtették. Abból meg lehet venni vagy 6 faelemekből készült, akasztós hintát és vagy 10-12 plasztikosat. Hát, valamelyik mellett maradunk a kettő közül, de majd csak jövőre valamikor. VAgy lehet, hogy karácsonyra valóban mi is megvesszük. Még nem gondolkoztam ezen.

A karácsonyt én is nagyon várom, de attól félek, hogy ki kell kötnünk a fát, mivel majd úgy járunk vele, mint a virággal! :lol: :lol: :lol: Én szeretem a telet, bár bennem még az otthoni falusi telek élnek, amikor az út nem fekete tócsákból állott, hanem vastag hóréteg maradt mindig rajta és milyen jól lehetett rajta szánkózni, korcsolyázni! Persze a sofőrök nem örülnek annyira ennek! :roll: :roll: :roll:
Csak sajnos már az évszakok is jól megbolondultak, és olyan is volt '95-ben, hogy árvíz köszöntött ránk karácsonykor. Másnapra viszont minden megfagyott, az esőből hó lett és minden gyönyörű volt. Én viszont a barátnőmnél kellett maradjak, mert a vonatok nem jártak a víz miatt.

Sudi: Milyen édes Gery ezeken a fürcsis képeken is!!!! Mutattam a páromnak is, nagyon aranyos szerinte is, és ő is megállapította, hogy valóban, már kezdenek nem hasonlítani! :roll:

Eszter: Szerintem is használd ki az időt, és aludj egy nagyot. A barátnőd - ha valóban az - akkor megérti ezt és egyáltalán nem fog rád neheztelni miatta. Ha meg nem, ha gyereke lesz akkor biztos, hogy majd megérti.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, legyetek jók, szép napot mindenkinek!:)

Ja, JOCI, BOLDOG 5. HÓFORDULÓT!!!!!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sancsi: Nagyon édi a lányod a kisvideón!!! :)

Joci, a jókívánság jobban talált volna neked aegy kékkel, mint azzal az állítólagos ibolyával! :roll: :roll: :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jaj, Sancsi, most néztem meg a mailjeimet, dög jó az a férfilogika! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Az állatos is szép, de az első, az haláli! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Tegnap egyszerűen nem volt időm benézni ( :cry: ), tudjátok itt folyik a tetőtérben a munka, nekem pedig főznöm kell a "munkásoknak", akik rokonok, mindemellett Joci tegnap egy kicsit nyűgi is volt -szerintem fogacska lehet a dologban, bár az ínyén semmit sem látok, de már 3 napja nyújtogatja a nyelvét és úgy csinál a szájával, mintha cukrot szopogatna ( :D )-, késő délután pedig a dokimnál voltam rákszűrésen és gyógyszert íratni.

Edith: Köszi a köszöntést! Milyen "nagy" már az én fiam is! Mintha csak tegnap született volna! :roll: Azért már nem bánom, hogy ekkora! :D Kriszta valóban fantasztikus dolgokat művel. Lehet, hogy tényleg artista lesz belőle!? :roll: :lol:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Tegnap egyszerűen nem volt időm benézni ( :cry: ), tudjátok itt folyik a tetőtérben a munka, nekem pedig főznöm kell a "munkásoknak", akik rokonok, mindemellett Joci tegnap egy kicsit nyűgi is volt -szerintem fogacska lehet a dologban, bár az ínyén semmit sem látok, de már 3 napja nyújtogatja a nyelvét és úgy csinál a szájával, mintha cukrot szopogatna ( :D )-, késő délután pedig a dokimnál voltam rákszűrésen és gyógyszert íratni.

Edith: Köszi a köszöntést! Milyen "nagy" már az én fiam is! Mintha csak tegnap született volna! :roll: Azért már nem bánom, hogy ekkora! :D Kriszta valóban fantasztikus dolgokat művel. Lehet, hogy tényleg artista lesz belőle!? :roll: :lol:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Jaj de jó, az előbb úgy tűnt, hogy nem küldte el, amit írtam, erre most, hogy újra elküldöm hirtelen kettő lesz belőle! :roll: :evil:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sancsi: Nálunk padlófűtés van, úgyhogy nekem nincs gondom holmi radiátorokkal! Egyébként fogalmam sincs, hogy hogyan oldanám meg, hogy Joci ne fogdossa! :roll:

B. Eszter: Érezd jól magad szombaton! Azzal pedig ne törődj, hogy ki mit szól ahhoz, hogy te nem mész bulizni. Valóban úgy van, ahogy mondod, te már elsősorban ANYA vagy és ezt mindenkinek tudomásul kell vennie! :D

Sudi: Gery nagyon édi! Olyan jó lesz, ha már Jocikám is így fog pancsikolni! :D

Már én is nagyon várom a Karácsonyt, én sem az ajándékozás miatt, hanem az ünnep hangulatáért! Várom, hogy lássam Joci arcát, mikor megpillantja a karácsonyfát!

Puszi mindenkinek!

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Boldog 5 hónapos szülinapot kívánunk Jocinak!

Mi jól vagyunk. Úgy tűnik, novembertől tudunk járni végre babaúszásra. Majd beszámolok!

Köszönöm a képeket! Nagyon édes minden baba!

A Karácsonyt én is várom, nálunk december 21-én lesz Madridban és másnap utazunk haza a szülőkhöz. Még nem tudom mit kap Rékus, de biztos valami játékot, Apa már a kismotorokat nézegeti, de lehet korai még az neki :roll:

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
etterke

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?