hahó,
Andi, nagyon megértelek
A szitu egyébként hasonló, csak "feleannyi" gyerekkel még mindig jobban állunk. Apa egésznapos elfoglaltsága (amolyan másodállás féle, amit otthon végez) mellett dolgozik is, 4-5 napot. Általában délutános, és a teljes hétvége, de akkor nincs bent egésznap. Gondolom, most Tominál is az köszön vissza, hogy új hely, ahol az új társasághoz kell alkalmazkodni, beilleszkedni, és plusz stressz a suli. Tényleg nem könnyű neki sem. De neked sem. A lakás tényleg katasztrófális nálunk is néha. Bár ha jön az anyám, akkor ő sokat segít. Most pl. az ablakokat mind megpucolta, és az nem kevés.
Azt még én sem tudom,hogy a betegségeket hogyan oldjuk meg. Nevezetesen, ki marad otthon Lizával. Eléggé elkényeztettük ilyen szempontból a főnökünket, mert alig voltunk betegek, akkor is vagy dolgoztunk egy-egy nem túl vészes náthával, vagy a beteg napok egy része szabadnapra esett. Majd aktuálisan megoldjuk. És nagy segítség, hogy az anyám is tud jönni, ha kell, persze rángatni őt sem tudom. Ráadásul aggódom is miatta, mert minden kórt elkap Lizitől, és rosszabbul van általában.
Brigi, nagyon jófej Marci! Ennyire bejött neki??!! Hát akkor hajrá, a többi nekikvaló előadást is tessék megnézni. Mi elszalasztottuk a Kolibriben a Moha és Páfrányt, és a Budapest Bábszínházban is van egypár jó darab. Sajnos kevesebb van hétvégén, de ti talán hétköznap is el tudtok menni. Erre Dorkiék is biztosan vállalkoznak, nekik még nem 5 napos az ovi-bölcsi.
Bori, én csak azt tudom mondani, hogy igen, menjetek bábszínházba!! Első alkalommal úgy mentünk el, hogy ha nem tetszik Lizinek, akkor kijövünk és max. a pénzt "veszítjük" el. Szempont az legyen, hogy félóránál többet ne kelljen bent lenni, azaz az egyórás előadás 2 felvonásból álljon, és több már nem is kell nekik, mert sok annyit ülni. Éppen ezt mondta Zsuzsi is, amikor együtt "bábszínház-aztunk". Készítsd fel előre a csajt, hogy ott ülni kell, és milyen lesz várhatóan az előadás (netről megnézhető a tartalom), vigyél enni-innivalót (ropi, csoki, gyümilé, víz). Ja, és a neten ott van, hogy hány éves kortól ajánlják, illetve telefonon a pénztárakban is készségesen megmondják, hogy jó egy 3 évesnek, vagy sem.
Zsuzsi, micsoda terveid vannak?? kiforrott már az ötlet? Vagy még csak alakul?
Nálunk továbbra is dúl a dackorszak, mindenre "nem" a válasz, mindegy mit mondok
Mellette meg nagyon ragaszkodó, alig akart ma reggel is elengedni a munkába.
játék: állatos legot (duplo) kapott most Liza a bátyáméktól, ez nagyon bejött. A nyomda is tetszik neki. Babaház eleinte tetszett neki, de most már nem annyira. Könyvek nálunk mindig bejönnek. És tőlünk diavetítőt kapott, ami nagyon tetszik neki, mármint a vetítés esténként(a vetítőt a bolhapiacon vette egy kollégám, mert ott a régit is lehet kapni, kb. 4-5 ezerért, az új 15e és tisztaélőműanyag). Barátnőmnél egy pandamacis társast láttam (ez csak fából készült, illetve bambuszból faragott), egy pandamaci, aminek a hátára a dobókocka útmutatása szerint hengert, hasábot és félhengert lehet pakolni, addig, amíg bírja és fel nem borul. Az ő 5 évese már egy ideje nyúzza, Lizát csak a panda érdekelte, de ha valakinek a gyermeke szereti és élvezi a társasjátékot, és ez nem bonyolult, és van kis türelme, meg kézügyessége, akkor szuper játék.
na, most aztán jó sokat írtam, nem lehet panasz
Panu