Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Hello,
boldog féléves szülinapot Boginak és Marcinak! Mindkét csemete nagyon édes. :)

Sajnálom a cici problámákat... :( Én is küzdöttem tegnap óta egy szép nagy csomóval a mellemben. Szerencsére az imént sikerült Lidinek eltüntenie. :)

Anita,
jobbulást a fiadnak!!! Remélem Ti megússzátok.
Babetta,
nagyon tündéri ez a nagyfiú. Milyen ügyin ül már! A mosolya még mindig frenetikus.
Vas,
mi van Veletek? Édes a kiscsaj!

Mi 7végén anyóséknál voltunk. Sógornőm lányai most 1 illetve 2 évesek.

Na megyek, mert még hulla vagyok az éjjeli fejéstől.
angi79

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket! :)

Cicinyűvő babócáknak stop tábla
Kép
Vendég

Sziasztok!

Hát jó rég óta nem jártam errefelé, de szégyen szemre olvasni sincs időm mostanában. :oops: Nagyon leköt a suli. :(

Épp csak a képeket nézegettem meg, csodaszépek és ügyesek a babák. :lol:

Istvánka szépen fejlődik és növöget, most már a mászással próbálkozik több-kevesebb sikerrel. A gyógytorna csodákat tett vele, sokat fejlődött tőle a mozgása, és nem is hízott tovább, így napközben sokkal jobban kell figyelnem rá, mint eddig. Naponta kétszer adok neki babakaját, különben még szopizik.

Hát igyekszem majd legalább olvasó módban itt lenni.

Szép estét,

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Sziasztok

Vali: Köszi az infót, már le is mentettem

Lilinek ma fergeteges jó kedve volt, nem tudom mi történt vele, az biztos, hogy nem a "sok" alvás miatt. Most már rendszeresen mellettem köt ki hajnal tájban (addig bírom a kiságy és a nagyágy közti sasszét). Érdekes, hogy az éjszakai felkelés kevésbbé fárasztó, mint a reggel 5 és 7 órás, ez vajon mitől lehet, örök rejtély

Na mindenkinek pusszancs megyek aludni

Ja, krumplilevest főztem ma, anyós megkostólta és megdicsért, hogy milyen finom, ehhez mit szóltok (egyébként tényleg jó lett)

Szerdán megyek a csajszival fül-orr-gégére, már nem bírom nézni ahogy áttekergi az éjszakát mert nem kap levegőt rendesen. Ismerőseim azzal ijesztgetnek, lehet, hogy időszakos allergiája van a Lilinek, mert az csinál ilyen tüneteket (nincs válladék az orrban, de a megduzzadt nyálkahártya miatt nem kap levegőt), na majd szerdán okosabbak leszünk

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Vali: nem tudom, de szerintem nem :(

Betti: én a dm-ben vettem babakrémet.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Bocsi a belebeszélésért.
A sebgyógyításban a legprofibb a PureLan kencefince. 24 óra alatt brutális javulást lehet vele elérni. Persze, ha fertőzés is van, akkor azt is kell kezelni...

Gyógyulást mindenkinek!

Snoopy

KépKép
snoopy

Jó reggelt!!!

Anita, Eszti, sajnállak benneteket(na, és Botit) a fotis hányós vírus miatt :(

Cicimarcangoló kisbébiknek meg mondjátok meg, hogy ne csinálják, mert anyunak ez fáj :!: :!: :D :D :D
Szerencse, Natika nem csinál ilyet, bár neki meg az az új mániája, hogy kb. 3 percig szopik, aztán kész.
Most nem tudom az mennyire elég neki.Aztán kétszer eszik rendes kajcsit, délelőtt meg délután, meg kb.8-9-szer szopizik(de tényleg elég sokszor három percig tart)
Ma reggel is fél 7-kor volt egy ilyen 3perces,, aztán fél 8-kor megint evett, na az 10 percig tartott, de lehet, hogy csak ezért, mert bealudt alatta. :P
Különben minden sokkal jobban érdelki a cicizésnél.Nem lehet mellette dumálni, tv-t nézni, csörögni, zörögni, mert rögtön abbahagyja, és azt figyeli.A kis cuncuka, oylan kis érdeklődő :D

Amúgy jól vagyunk, volt megint(vagyis van) egy kis taknyis betegség.Olivér kezdte, el is vittem pénteken gyorsan dokihoz, nehogy megint fülészet legyen belőle.De nem volt semmi gond.Most, ha felébredtek, megint megyünk vissza.
De most már Natasa is fikis lett. :?
Meghibbanok attól, hogy ezek állandóan egymást ferőzgetik.

Hófordulós babókáknak gatula!!!
Kép

Na, mennem is kell, mert Natasa nyöszörög :?
Fel is ébredt, indulhat az orrporszívó :lol:
vas

Sziasztok!

Vagyok ám én is, csak nem igen voltunk itthon. :D

Vírusos betegeknek jobbulást!!!!!!!!!!! :(

A vizsgázóknak Kína egész éves termését!!! :D

Évi!
Tök jó, hogy Dóri ilyen sokat fejlődött!!!! :D Cuki lehet nagyon!!! :D

Angi!
MIért fejtél éjjel? A csomó miatt? Vagy a kiscsaj aludta át az éjszakát? :D

Anna!
Mi nem adtunk meghívót. Csak meg tudnak jegyezni 1 dátumot, meg hogy hol lalkunk :D

Eszti!
Kár a pihiért!!! :(:( Remélem minden rendbe lesz a tejcsivel!!!!!!!!

Pilchard!
Doki mit mond erről???

Betti!
Nagyon hasonlít rád a pasid! :D:D

Gyöngyi!
Nem biztos, hogy az allergia. Sok minden más lehet még!! Nekem pl nagyon-nagyon ritkán van olyan (inkább nincs), hogy nem folyik valami beőle, ha allergiás cumó jön elő.... Drukkolok, hogy minden rendbe legyen!
Ügyi vagy a levessel! :D:D Csak így tovább!
Min vesztetek össze apóssal?????

Ildi!
Most már igazán szólhatnál annak a náthának, hogy menjen máshova táborozni, nálatok már volt eleget!!!!!! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Mi is vagyunk,csak lent voltunk hétvégén a Balatonon!
Emma szerencsére jól van,a szeme meggyógyult és holnap megyünk varratszedésre a klinikára.Remélem ezt az utolsó megpróbáltatást is jól fogja viselni a kiscsaj!

Én viszont már egyre nehezebben bírom a szüleimnél lakást!Lassan két hónapja nincsen gáz a lakásban vagyis az egész házban.(erről term. nem ők tehetnek)Azzal megy nálunk a főzés a melegvíz és a fűtés is.úgyhogy lvorból mosakszunk és villanyrezsóval főzünk.Eddig nem is volt akkora probléma csak most már azért hűvös van és szeretnék egy kicsit melegebbet,vagy legalább melegvízzel kezetmosni.Meg persze Emma miatt sem lenne egy utolsó dolog ha lenne fűtés!Azt mondják talán egy hét múlva!
Apukám tegnap közölte,hogy ma du. tanítani fog nappaliban ami azt jelenti,hogy mi kiszorolunk a mi szobánkba ahol a két ágy mellett már nincsen túl sok hely.Remélem nem fog túl sokszor itthon tanítani!
És amúgy is elég rossz a közérzetem!Egyetlen ruhámba sem férek bele,már azon gondolkoztam,hogy nem érdekel mennyire megy a tejcsi rovására én elkezdek tornázni meg fogyózni!
Párom sincsen túl sokat itthon mert állandóan az építkezésen van!Ezt persze nem vetem a szemére mert azon munkálkodik,hogy végre elköltözhessünk!Azt mondja,hogy már csak egy hónapot kell kibírnunk!!!

Bocsánat,hogy így lerohantalak titeket a gondjaimmal,de muszáj volt kiírni magamból!
Mégegyszer BOCS!

Betegeknek és cicibetegeknek jobbulást!

Anna+Emma+Matyi
Kép
Kép
annnna

Nyf!

Tényleg jártam kismama tornára, és nagyon jó volt, de névről sajnos nem emlékszem rád... :oops: :oops: :oops: Talán ha egy képet láthatnék rólatok? :oops: Dóri köszöni szépen a dicséretet, és természetesen szívesen vesszük az udvarlást :lol: :lol:

Angi!

Jó, hogy sikerült megszabadulni a csomótól. Reméljük sose látod többet! :)

Meli!

Ez a stop-tábla szenzációs! Jót nevettem rajta :)

Mariannka!

De jó, hogy használ a torna Istvánkának! Hipp-hopp mászni fog :)

Ildikó!

Gyerkőcöknek jobbulást! Egyébként én még a3 perces szopit is irigylem tőletek, mert nálunk már ilyen sincs :( Kb. 15 mp-t bír nyugton feküdni szopi közben, aztán sürgősen fel kell ülnie körülnézni, hogy nincs-e valami érdekes látnivaló, mert a szopi halál unalmas :( Aztán visszafekszik, szív még kettőt, és kezdődik az egész elölről...

Gyöngyi!

Remélem nem allergiás Lili! majd mesélj, mit mondott a doki!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Anna: ésszel, odafigyelve lehet diétázni, tornázni szoptatás alatt. Pl ne vess be semmilyen hiánydiétát, hanem figyelj oda a szénhidrátra, cukorra, nasira, mikor eszel... Ha meg tornázol, akkor arra, hogy pótold a folyadékot közben is. És persze közben figyeld a babódat, mit szól mindehhez.

cory
Budapest

Sziasztok!

Ezeket a recepteket a táposoknál találtam. :D Hátha valakinek jó lesz. :D

Egy-két recept Sinlac-kal, akit érdekel:

Barackhab
Mélyhűtött barackot, kb. 100 g-ot turmixolni vagy frisset, ha van, 20 g sinlac, víz ha nem elég híg

Brokkolipüré (kb 200 ml )
40 g Sinlac, 120 g brokkoli, pici hidegen sajtolt olaj.
Brokkolit párolni, levével turmix, ha kell még hozzá, akkor víz
ebbe is mehet husi.

Meggyes gyümölcskrém
30 g Sinlac, 60 g meggy 50 ml víz (kb 150 ml lesz)

Almafőzelék
30 g sinlac, 100 g savanykás alma, pici hidegen sajtolt olaj (plkukoricacsíra) Almát megpárolni (kb 5 perc), utána mixelés,
ebbe is fini a hús.

Sütik 8 hó után
Burgonyás korong
250g sinlac, 200 g burgonya, 150 g tejmentes margarin
Margarint elmorzsolni, a Sinlacal összegyúrni az áttört burgonyával. Fél cm vastagságúra nyújtani, kétszer háromszor meghajtogatni. Utoljára 1 cm vastagra nyújtani és korongokat szaggatni belőle. Tetejét olvasztott margarinnal megkenni, sütőben(előmelegített) aranybarnára sütni

Sinlac borzaska
60 g sinlac, 150 g alma, 60 g gluténmentes liszt, 15 g cukor,só, fahéj, kukoricacsíra olaj a sütéshez
Almát durvára reszelni, összedolgozni a többivel. Kevés vízzel sűrű palacsinta állagúra keverni, 15 percig állni hagyjuk.
Mintha palacsintát sütnénk, csak pici korongokat és vastagabbakat kell készíteni. Ha már lehet, lekvárt is lehet rá kenni. Fini melegen, de hidegen is. Jó kis uszonna.

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Mivel ennyire csönd van, gondoltam bloggozok egyet... :)

Tegnap a lányom sikeresen lecsúszott a sportkocsiról, mert csúszós zsák volt rajta, én lusta voltam bekötni és még a takarót is elétettem, mert szemből sütött a nap. Szegényem teljesen megijedt, persze én is... de mivel 1 percet se sírt, gondoltam semmi baja ezen kívül. :) Nem is lett. :)
Aztán megtanította Zazit sikongatni a kiscsaj. Szegény pasit elsőre tökre megrémisztette Hanna sikongatása, de mire elmentünk, meg is tanulta. :D:D

Ma voltunk kendővel postán. Én buta hülyén vettem fel a hátizsákot és kifordítottam a vállam, ezzel jól meghúztam, de ezt ugye csak akkor vettem észre,a mikor már félúton voltunk... Így sajgó karral mentem oda-vissza. Viszont gyönyörűen sütött a napocska és olyan fincsi volt. Hanna be is aludt elég hamar. :D

Aztán itt volt a tanítványom és Hanna elemében volt. Szinte végigsikongatta, meg dumálta a másfélórát. :D Most persze elfáradt és alszik. :D:D

A másik nagyon vicces: Bigyó el kezdett játszani Hannával. Hanna véletlenül kinyújtotta felé a kezét, Bigyó meg azt hitte, hogy most játszani fognak és Hanna el is kezd utána futni... Jót röhögtem rajta. :D:D

Na, megyek. Csinálok hamit a páromnak. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok,

ma sincs nagy pörgés itt. :(
Vok,
kiderült, hogy tejkövem volt megint. De lassan túl leszünk rajta. Éjszakai átalvás??? Mi az? :lol: A csomó miatt fejtem éjjel, mert már nem tudtam aludni miatta. Jók a sztorik, a válladat sajnálom.
Nekünk Sinlacot nem ajánlotta dokinő.
Vas,
jobbulást a Kicsiknek!! A pár perces szopi nálunk is olyan 6 hósan kezdődött.
Évi,
nagyon cuki lehet a tapsolós Dóri baba. Kép? Régen mutattál róla.

Ma Lidi csak 1* aludt, délelőtt majd 2 órát. Este 7-kor meg már alig állt a lábán, így szépen be is aludt fél 8-kor.

Jó éjt Mindenkinek!
angi79

Sziasztok

Vas: A Lili is így eszik már hónapok óta szóval ne aggódj nem vagy egyedűl a problémával. Sőt van olyan is, hogy szívja-szívja percekig és csak utána indul meg a tejcsi. Mondjuk azt nem tudom, hogy mitől van, hogy egyszer két szívás után megindul, máskor meg percekig rángatja mire jön a tej. Cory van valami tipped erre?

Eszti: Azzal kezdődött a vita, hogy számon kérte rajtam hol voltam és miért nem szóltam, hogy elmegyek otthonról. Én meg mondtam, hogy szerintem a férjemen kívűl senkinek nem tartozom a szabadidőm elszámolásával. Erre megsértődött, én meg mondtam neki, hogy ez után se fogok szólni, hová megyek és mikor jövök.

Na azért nektek most szólok, hogy megyek aludni :) Mindenkinek puszi és nyugadalmas jó éjt

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok :)
Szégyen gyalázat, de nincs sok időm :oops:
Tegnap este végig olvastam mindent, de mára már elfelejtettem kinek mit akartam írni :?

Gaby :)
Ez tényleg horror ami a fiaddal történt :( Na ezért nem fogom soha egyedül elengedni a lányom sehova :x

Vali :)
Örülök, hogy jelentkeztél :)
Nem semmi, hogy már ilyen nagy lányod van :D

Ildi :)
Nagyon ügyi lánykád a mászás kezdéssel :D

Boscó :)
Azta mekkora Fannika :shock: Gratula hozzá :)
Jók a képek, főleg a csokis :lol:
Era :)
Hogy van apa? Gyógyulgat már?
Gratula Martinnak az üléshez :) Szép nagy fiú és egyátalán nem pufók :)

Anita :)
Ügyes Boti baba :) Képet nem tudsz róla feltenni?
Sajnálom, hogy benyalt egy vírust, remélem hamar túl lesz rajta :)

Livi :)
Gratula a vizsgádhoz :)
Ügyes Tündike az üléssel, csak le ne pottyanjon az ágyról :D

Meli :)
Nagyon szépek vagytok a képeken :)

Nyúlanyó :)
Gratula a nagy fiadhoz :D

Edit :)
Nagyon édes Levi :D Látom a komoly zeére kattan :lol:
Hogy megy a munka? Apa hogy tartja otthon a frontot?

Gyöngyi :)
Sajnálom a gondokat, mejd csak megoldódik valahogy :)

Babcika :)
Ha vígasztal én még a második gyereknél sem tudom mikor mit szabad adni :? Zabpehelyről nem tudtam, hogy már mehet :lol:

Kicsilány :)
Gratula a félévhez, költözéshez, fogakhoz :)
Tejcsivel mi legyen?

Betti :)
Szegény kicsifiad :( Nagyon aranyos ebben a manósapiban :lol:

Évi :)
Gratula a lábbal tapsikáló Dórcihoz :D

Annnna :)
Kitartás :) Nekem is horror volt míg otthon laktam :?
Már nincs messze és végre saját lakásba költözhettek :)

Hű többre tényleg nem emlékszem :?

Petikének kibújt a második fogija is. Örömében jól meg is rágta anya cicijét :D
Szépen halad a mászással, már mindenhová eljut ahová el akar :D Dumál egész nap és persze mosolyog :D Holnap megpróbálok feltenni képet is :)

Szép álmokat :)

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok,

Igazán nem volt nehéz visszaolvasni a mai termést, ha jól számoltam, még 10 hsz sem volt ma :(
Én meg jöttem elindítani az éjszakai műszakot :D (ha lesz egyáltalán :roll: )

Ildi: Nálunk is általános a 3-5 perces szopi, ennél hosszabban csak éjjel/hajnalban szopizik, mikor még tök kómás. Sztem most már nagyok, erősebbek, ügyesebbek, és ennyi idő is elég nekik, hogy teletömjék a pocijukat. :)
Gyerkőcöknek jobbulást, tényleg elkerülhetne már titeket ez a náthás kórság :(

Eszter: Én is ettől félek, hogy egyszer kicsúszik a csaj a kocsiból. Vincével már jártam így, mire odanéztem, már a kocsi előtt vergődött a földön. :shock: Szerencsére nem sírt mert tél volt, és bundazsák volt rajta, annak a kapucnija védte a buksiját.
Válladnak jobbulást!

Annnna: Remélem minden rendben lesz holnap a varratszedéskor! Drukk a kiscsajnak, hogy jól viselje :)
Kitartást a költözéshez!
Én péntekre tervezem, hogy elkezdem az aerobicot, majd mesélek, hogy bekavar-e a szopiba. Nagggggyon remélem, hogy nem, mert annyira kéne már a jó közérzetemnek egy kis mozgás és pár kiló minusz :?

Évi: Én meg a nézelődést irígylem tőletek, mivel az én lányom szopi alatt azzal szórakozik, hogy bántalmazza az anyját :shock:

Angi: Nektek a Sinlacot miért nem ajánlották?

Megyek aludni, mert 2 körül már riadóztat a csaj :roll:
Jövő héten megyünk mérlegelni, remélem ennek a sok zabának lesz is valami látszatja.

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Na mire megírtam, be is indult a nagyüzem :lol: :D :lol: :D

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Angi, sajnálom megint a tejkövedet, hú, tök rossz lehetett, én tudom, nekem is volt valami hasonló ugye, bár a mai napig nem tudom pontosan mi volt.Köves nem volt, de akkor is volt egy elzáródás, hólyagos volt inkább, kiböktem, és ugye jobb lett.Szerencsére el se fertőződött
Jobbulást neked!!!

Ja, hogy más csajszik is csak ennyi ideig szoipznak??? :shock:
Akkor semmi gond!!! :wink:
Szerintem is teletömheti a pociját, mert ő hagyja abba, és az istennek se tudom visszarakni a szájába :roll:
Éjjel meg este azért tovább szopizik ő is :D
Dokinál nem volt semmi,mert nem is volt doki.
Ma meg nem leszünk itthon, majd holnap elviszem őket.De holnap meg az a gond, hogy akkor rendel, amikor alszanak :roll:
Olivér már nem nagyon taknyis, hála a hétvégi félórás orrszívásnak.Remélem most nem ment rá a fülére(végülis csak ezt akartam megmutatni)
Natasának még szívom a nóziját :D

Most ha megygógyulnak, akkor elkezdeem nekik adni az echinaceát immunerősítésre, meg az oscillococcinumot influenza megelőzésre.
Olivér most is kapott oscillo-t, meg pulsatilla-t, lehet ez hozta rendbe iylen hamar.

Megyek, szopi idő van, aztán megyünk Árkádozni, meg Ikeázni a barátnőmmel.
Puszóka
vas

Jó reggelt!

Annácska: Még min dig érdekel csak most sajna nagyon ledöntött a lábaról a nátha alig élek, de ha felgyógyultam nyélbeüthetjük a találkozót! Gratula Petinek a fogacskához! Nálunk már a 4. bújt ki és azzal harap a lányzó bármit teszek :(

Cory, Vali: Tényleg eléggé összebeszélt a 3 kiscsaj súly ügyben! A 3 gráciás kép nem is hangzik rosszul! Én is kiváncsi lennék rá! :)

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!!

Olvasóban vagyok csak,mert itthon volt Apa pár napot,így ő ült nagyrészt a gépezet előtt,na meg próbáltunk együtt tölteni minél több időt.Tegnap voltunk kirándulni,majd dobantok pár képet :wink: Nem is lesz nagyon több időm ezután sem,mert beállok én is a tanulómamik sorába,dec.-ben szigorlatozni szándékozom és jobb időben nekiállni tanulni a halom tételt. :( Persze akkor tudom,ha csajszika szunyál.

Emlékezetből írok,ne haragudjatok :oops:

Ildi...és a többi anyuci,akinek 5 percet szopizik a babája.Lili is ilyen már jó régóta,semmi mellékzörej nem lehet körülöttünk,mert akkor tekeredik is ki az ölemből.Ha epdig ő úgy gondlja,hogy kész,akkor
nincs mese,ha fejreállok,akkor sem fog tovább szopizni. :D Most már egyáltalán nem görcsölök ezen.Ha elég neki ennyi, akkor kész... :roll: Hajrá gyógymanók

Annnnna-Remélem varratszedéssel minden oké.Majd írjál!!

Vali-Hajrá torna!!! :D Én is nagyon kivagyok akadva a dagiságomra,én most a kajára figyelek oda,mert én igazi antisportember vagyok :( :( :twisted: :evil: Remélem lesz hízás a sok kajcsitól,mi holnap megyünk :shock:

Annácska-Gratula 2 fogú Petinek a fogacskához!! :D

Egy hír még Lilkóról:3szor egyedül felült négykézlábból :D

Na megyek,mert felébred a csaj én meg nem tanulok. :shock: :evil:

Ja a képek:
Indulásra készen: :D
Kép
Apával a Dráva parton: :D
Kép Kép
Hintapalinta:(jaj anya annyira felöltöztetett,hogy még ülni sem tudok rendesen :twisted: :wink: )
Kép
Vendég

Sziasztok Csajok!

Bocs, hogy bepofátlankodom hozzátok. A 2006. nyáriaktól vagyok. Lenne egy kérdésem hozzátok!
Ha jól értem, nálatok sok kisbaba szopizik éjszaka is. Ez azt jelenti, hogy még sosem aludták át az éjszakát vagy esetleg ez már megtörtént és most megint felkelnek szopizni?
Az én kisbabám pár napja 9-10 órát alszik egy huzamban éjjel, mig korábban hajnalban megszakította egy szopival. Én már kezdtem örülni a hosszú éjjeleknek, de akor ezek szerint még korai az öröm?

Köszi a válaszokat!
Jó olvasni benneteket! Sok hasznos tanáccsal láttok el!

Reni
Kép
prenata

Reni: Sztem ez minden babánál változó a lányom az első 2-3 hónapban alig kelt fel éjszaka szopizni. Az utobbi időben viszont már van hogy 4* is felkel!

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Reni: Liza 6 hetes korától aludta végig az éjszakát 4 hós koráig. Most meg többet kel, mint újszülött korában.

cory
Budapest

Sziasztok,

Úgy látom tegnap este inkább zártam a sort, mint kezdtem :roll:

Ildi: Jó shoppingoláls nektek mára :)
A szopi miatt tényleg felesleges agódnod, ha a 3 perces szopi után nem ordít, akkor sztem biztos jóllakott.

Babcika: Tuti, hogy hízott Lilkó, nagyon kis kerek lett a pofija :)
Jók az apucis képek :)

Reni: Aliz 3 hótól 6 hóig aludta át az éjszakát, azóta minimum egyszer ébred szopizni éjszaka. A fiam viszont 6 hetes korától végigaludta, és egyetlen egyszer sem ébredt fel. Azóta is iszonyú jó alvó szerencsére.
Ez gyerek függő, előre ne stresszeld magad rajta.

Rossz hír: Alizka ma reggelre belázasodott, apa nemsoká hazaér, és visszük megmutizni a dokibácsinak :( Nem tudom mi baja lehet, mert semmi egyéb tünete nincs, sőt sokkal kevesebbet nyűgizik, mint szokott, tök jó kedvű és szépen eljátszik magában :shock:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Sziasztok!

Képeket remélem holnap tudok felrakni, gépcsere volt, méretező progi még nincs fent, apa estére segít. :D

Tomdi beteg lett, hörg hurut. Két féle gyógyit kap, ezen kívül puffot is kétszer, orrszívás orcsepp. Csütörtökre lesz eredmény a torokváladék tenyésztésről, remélem nem kell antibogyedli, mert én extrára rühellem....ha a helyettesítő doki nem kavar be, lehet idáig el sem jutunk, nagyon dühi vagyok rá :twisted:

Reni, Tomdi még soha nem aludta végig az éjszakát, bár neki az van amikor már fél hétkor kezdődik :D Így általában egyszer kel éjjel, majd 5 fele megint. Most, hogy beteg, sokszor kelt sajnos :(

Babci, Lili nagyon édes, mosolygyáros :D

Annácska, grat a fogacskához, Tomdinak még nincs. Nagyon ügyes, hogy már mászik :)

Csatlakozom a kevés ideig szopizó babák anyukáihoz. Ő már a kezdetek kezdetétől 5-10 percig szopizik. Mostanság meg engem bámul vigyorogva, kettőt szippant és megint néz, azt hiszem senki nem néz rám ennyi szeretettel, hát ezért érdemes élni.....

Nyúlanyó+Tomdi(2006. 03. 14.)
nyúlanyó

Jah még annyi, Angi én is kíváncsi vagyok miért nem ajánlotta a sinlacot a doki?

Vok Eszti neked meg köszi a recepteket, lehet bevetek egy párat...
nyúlanyó

Sziasztok

Meg volt a vizsgálat. A Lilinek ráhúzódott a takony az arcüregére, ezért átöblítették neki. Aki még nem volt ilyenen annak leírom ezt a borzalmat: 1; kapott orrsprét. 2; 10 perc inhallálás 3; 5 perc infralámpa és most jön a durva hanyat fektették a Lilit úgy, hogy a feje lelógott az asztalról, apa fogta a kezeit én tartottam a fejét a dokinő meg az egyik orrát szívta orrszívóval a másikba meg vizes oldatott fecskendezett, majd orrlyuk csere következett. Ez felvátva vagy 3x lett megismételve. Utána 5 percig ordított (meg közben is), csak cicin tudtam megnyugtatni. Ezután jött a forró zuhany, még 5 alkalommal kell mennünk kezelésre minden nap. Már előre rettegek. Kaptunk gyógysapkát is, Vas te, hogy használtad a gyerekeknél mármint milyen sűrűn adtad rá és mennyi idejig?

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok Anyucik és Babucik!

Megjöttünk gyógytornáról. A szokásos volt, még megyünk a jövő héten, és utána csak kéthetente. Hétfőn a neurológus néni azt mondta, hogy semmi baja a gyereknek, "igaz egy kicsit befelé húz a bal lábfeje". Szóval addig járunk még, amíg az helyrejön. Viszont maradt az, hogy érzékeny a lelkem, ezért ijed meg a hangos tüsszentésektől és a babakiabálásoktól. Szóval szoktatom majd a társasághoz. Most egy kicsit taknyos a lelkem, de amúgy semmi baja. Utána aki erre jár, az benézhet!

Bébikomp: megkérdeztem a gyógytornászt. Senkinek nem javasolja. Tündinek meg főleg. Azt mondta, hogy rosszat tesz a csípőnek, az egyensúlyérzéknek, a gerincnek. A bébikompozás miatt kimaradhat a mászás, estleg visszaeshet a mászástudás. A nem mászó babáknál pedig nagyon sok a későbbi diszlexiás. Nem jó, ha egy alapvetően mászni tanuló egyébként nem álló gyereket álló helyzetbe kényszerítünk.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Uhhh Gyöngyi, szegény Lilike, milyen tünetei is voltak neki? Jobbulást és kitartást Nektek!
nyúlanyó

Cory, köszi a választ!
Lenne a tarsolyomban még egy kérdés: Marcikánál elsőként az almával próbálkozunk hozzátápiban ezen a héten. Látványosan utálja. Sem a levet sem a pépet nem szereti.
(korábban kétszer próbáltam az őszibarackot is, ugyanilyen eredménnyel).
Ilyenkor mi a teendő? Azért adjak neki minden nap egy kiskanállal almát, hogy hátha megszokja? Vagy váltsak valami másra? Csak az a baj, hogy se őszibarack, se meggy nincs mostanában. Akkor mire?

A SInlacot én is megkérdeztem a dokitól, és nekünk sem ajánlotta. OK: csak olyan babáknak adják, akiket fel kell táplálni, mert kevés az anyatej, vagy soványak. Marcinak erre nincs szüksége mart nagyon szépen fejlődik. Ez volt a válasz.

Kép

Kép
bettiflame

Jelentem mászik a Tündi! :D

(persze csak ha olyanja van, pl. a piros papucsomért)

Kép
szelivi

Vas Ildi,
köszi. :) Még mindig látom a pöttyöt, de már nem fáj, ha szívja. Szép napot Neked!!
Gyöngyi,
szegény Lili baba!! Nagyon sajnálom!! Mennek a gyógymanók!
Nyúlanyó,
Nektek is küldöm a gyógymanókat!!
Betti,
lehet, hogy Marcinak a főzelék jobban bejönne pl. Sütőtök? Szerintem ne eröltesd az almát.
Babci,
nagyon cuki az őszelős Lili.:)
Annácska,
gratula a foghoz és a mászáshoz!! :)

Sinlac: Nekünk is azt mondta a dokinő, amit Bettiéknek. Olyan babáknak írja fel, akik soványak. Na az én lányom nem az. :)

Alvás: Lidi 3-4 hónaposan volt, hogy 8-tól hajnal 4-ig aludt, de teljesen még soha nem aludta át az éjszakát. Mostanában minimum 2* szopizik éjjel.
angi79

Sziasztok!

Babcika:Nagyon nagyon édi Lilike! :lol: :lol: Hajrá tanulás! :twisted:

Vali:irigyellek az aerobic miatt!Eljársz majd valahova vagy otthon magadban fogod csinálni?Hogy van Alízka?

Livi:Akkor mostmár tuti nem veszek bébikompot!Remélem hamar elmúlik a kis taknyosság!

Gyöngyi:hú nem semmi amin átmentetek!Iszonyú lehetett!Jobbulást nektek!!!

Reni:Nagyon változó volt nálunk is az éjszaka!Még most is az.Van hogy napokig csak reggel 6-kor kel fel Fannika,de van hogy már fél 3-kor ébreszt!Tegnap fél 1-kor felkelt,de egy kis simi és suttogás után visszaaludt!És ezt apa tette meg vele!Aztán 5-kor kelt!Szóval addig örülj míg nyugodtan alukálhatsz!Bár én szeretek éjjel szoptatni.Meg ha nem teszem,általában mindig tejfürdőt veszek reggelre! :roll:

Minden betegnek jobbulást kívánok!És bocsi akiknek nem írtam,de ennyi szabadidőt hagyott most Fannika nekem.Pedig még elakartam mosogatni is! :shock: Írjatok sokat!
Vendég

Köszönöm szépen a válaszokat!!!

Reni
Kép
prenata

Megjártuk a dokibát. Megvizsgálta Alizt, nem talált semmit, azt mondta, hogy a fogától lehetett a láz. Szerinte 1-2 héten belül ki fog bújni végre. Majd meglátjuk. Azért azt is mondta, hogy ha 2-3 napig lázas lenne, akkor csinálni kéne vizelet vizsgálatot. Na arra leszek kíváncsi, hogy egy lánynál hogy fogok vizeletet gyűjteni :shock:

Nyúlanyó: Nektek is jobbulást! Mit kavart be a helyettesítő doki???

Gyöngyi: Ez így olvasva is borzasztóan hangzik :( Nagyon sajnálom szegény Lilit :( Na meg persze téged is.

Livi: Legalább te csupa jó híreket hoztál :) Gratula Tündinek a szép javuláshoz és a mászáshoz is :)

Angi: Nagyon cuki Lidinek az új vonalzós képe :)

Boscó: Itthon én nagyon lusta vagyok nekiállni, úgyhogy eljárok egy fittnesz terembe. Szerencsére közel van, gyalog is 5 perc alatt ott vagyok :)

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Köszi csajok a gyógymanókat

Szóval a Lili már másfél hónapja taknyos és kb. 4 napja nem tudtam kiszívni szinte semmit neki. Hiába csepegtettem nem mentünk semmire. Az egyik ismerősőm ajánlotta ezt a gyerek Fül-orr-gégész nőt, és felkerestem. A hely és az ott dolgozók nagyon szimpatíkusak és a doktornő látszik, hogy érti a dolgát. Ha valakit érdekel esetleg, van honlapja is a doktornőnek, érdemes elolvasni. Ha szeretnétek beírom a topikba, hátha valakinek (ne adj Isten) szüksége lesz rá

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Betti: én meggyet fagyasztottat vettem, és azt pempőztem.
Ha nem jön be az alma, egyszer még bepróbálkoznék, aztán pihentetném néhány napot a dolgot. Majd újrapróbálkoznék valami mással (első almanaphoz egy héttel). Meggy, barack van mirelit. Barack almával együtt van bébiételben is. Ha nagyon nem kapsz ilyeneket, akkor akár zöldségekkel is bepróbálkozhatsz szépen sorban.

Livi: gratulálok Tündinek :)

cory
Budapest

Jó estét!

Köszönöm én is a gyógymanókat, talán már javulgatunk, de ma sem evett semmit, csak tejet. Mondjuk ez nem meglepő nála. Szóval a sinlac hízlalásra való inkább, hát erre nekünk sincs igazából szükségünk, most volt mérve és 9300gr. 7 hónaposan, 340gr hízott 3 hét alatt. Igazából csak azért adtam neki, eddig kb. 6-7x egy negyed adagot, mert mást nem evett meg és mindenkitől azt kapom, hogy mostmár aztán tényleg egyen mást is, de ha egyszer nem kéri? Néha totál kétségbe esek......de mindegy majdcsak.

Livi, gratulálok Tündinek, nagyon ügyes! :D

Vali, a doki kb. 1000 éves volt és azt mondta semmi baja a kicsinek csak minimálisan piros a torka és különben se szívjam annyit az orrát(2-3x max.), mert fölösleges. Semmi hörgést nem hallott nála, pedig már akkor szinte kézzel lehetett érezni, nah meg hallani. Elmentem a gyógytornászunk gyerekdokijához, és végre egy szakemberrel találkoztam. Remélem nem lett komolyabb baja a kicsinek, még szerencse, hogy nem lett például tüdőgyuszija :x

És akkor végezetül itt van néhány kép, a sapisak a nővére remekművei, szegény Tomdi mindig be van öltöztetve :D Kép Kép Kép Kép Kép

Nyúlanyó+Tomdi (2006.03.14.)+Viki(2003.04.21.)
nyúlanyó

Vanillka!
Próbálom vidítani a népet! Sajnálom a fogas ügyeteket! Pisigyűjtésről fogalmam sincs hogyan csináljátok. Vannak alternatív ötleteim, de nem borzolom vele az idegeidet. Torna: én is mindig odamenni utáltam, ha már ott voltam, az jó volt.

Cory!
Köszike! Mondjuk ma olyan formában gyúrta a tornásznéni, hogy az egyik talpát a másik combija mellé tette keresztben és lehet, hogy ettől táltosodott meg. :D

Nyúlanyó!
Mi vacsira esszük a sinlac-ot. A Tündinek is kerekedik szerintem tőle a pofija. Bár elég változó, mert van amikor kb 10 ml-t eszik meg, van amikor meg 40-et. A napi tejen kívüli tápláléka nem éri el szerintem a 100 ml-t.

Egyébként ma hajlandó volt már enni bébikaját, barack-banánnal volt a menü. Egész szépen nyitogatta hozzá a kis száját. Lehet, hogy csak az tartott neki ennyi ideig, hogy mgtanulja, ez a kaja nem a ciciből jön, hanem a kanálról, amit anya a szájába dug. :D

Kép
szelivi

Lányok! Ma nincs éjszakai műszak?

Kép
szelivi

Én vagyogatok még, de már nem sokáig :)
Livi: nem pont ezért jártok? :) Táltosodjon csak, ez a dolga :)

cory
Budapest

Sziasztok :)
Livi :)
Itt az éjszakai műszak :lol:
Gratulálok a csajszi mászásához :D

Ildi :)
Milyen volt a mai kiruccanás? Gyerkőcök hogy viselték?

Kicsilány :)
Oké, megbeszéljük :)
Ha jól látom most az Örs környékén laktok :) Annamarit oda hordom iskolába, így bármikor tudunk talizni :)

Babcika :)
Nagyon édes a beörtöztetett manód :D Peti is így szokott kinézni :D Mi lesz velünk télen? :D

Reni :)
Szerintem is normális, hogy ennyit alszik Petikéd :)
Peti sokkal többeket aludt egész pici kora óta és nincs semmi gond vele, egyszerűen csak nagy alvásigényű :D

Vali :)
Szegény Alíz :( Sajnos néha előfordul, hogy a fog lázat okoz :)
Vizeletet lehet gyűjteni befőttes üvegben vagy a gyógyszertárban kapható kis zacsiban, amit felragasztasz a gyerkőcre :)

Nyúlanyó :)
Nagyon édesek a gyerkőcök :D Annamari is időnként beöltözteti Petit :D
Mászás még csak kezdeti fázisban van :) Ma sokat nevettem rajta, ahogy kínlódik az előre haladással :D

Gyöngyi :)
Ez borzasztó :cry: Szegény Lili cica :cry: Rettenetes lehette neki :cry:
Nekem minden náthásodás azonnal arcüreg gyuszival párosul, így többször fel is szúrták :(
Engem azért érdekelne a dokinő neve.

Angi :)
Hogy van a tejköved?
Lidi képe tényleg nagyon cuki :D

Bébikomp ügyben abszolút Livi gyógytornászával értek egyet!

Jaj, nem is meséltem. Voltam fogdokinál. Csodával hatásos módon nincs egy árva rossz fogam sem :lol: Olyan jó érzés volt életemben először úgy kiszállni a fogorvosi székből, hogy nem csináltak semmit sem a számban :D
Alvás ügyben Peti az éjjel csodát művelt :shock: Csak a mellkasomon volt hajlandó aludni. Az az átkozott fogmanó :x

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Cory!
Konkrétan nem azért járunk, hogy tanuljon meg mászni, hanem azért, hogy majd időben tudjon menni, ne kétévesen, mint pl anyukám. És ne legyen ferde a testtartása.

Annácska!
Én meg csak most tudtam jönni. Eddig írogattam. Az egyik osztálytársam beszkennelte a füzetét, de hihetetlen ronda, alig bírom kisilabizálni, úgyhogy most begépelem és majd hátha úgy könnyebb lesz.
Fogdokival én terhesen jártam így. Igaz februárban tömte be a fogaimat és augusztusban kellett menni.

Kép
szelivi

Jó reggelt!

Nagyobbik gyerkőcöt most indítottam el a suliba, a kisebbik még alszik. (MÉG!) Nekünk is pocsék éjszakánk volt, Aliz másfél-két óránként kelt üvöltve, a cumira még jobban bömbizett, csak a cicivel tudtam elhallgattatni :( Így sikerült ma a szomszédok szívébe belopni magunkat :roll:

Gyöngyi: Szerintem nyugodtan beírhatod ide is a honlap elérhetőségét, biztos többeket érdekel. Később bármikor jól jöhet.

Nyúlanyó: Neked is hatalmas fiad van, jól belehúzott most legutóbb a hízásba :shock:
Nekem a tesós képek a kedvenceim :)

Livi: Mivel sejtettem, hogy tré éjszakánk lesz, ezért amint tudtam, gyorsan lefeküdtem aludni. Ezért nem voltam most éjszakai műszakban, remélem igazoltnak tekinthető a távollétem :)
Nálunk is nehezen indult a kanalazás, de egy hét után megtáltosodott a csajszi :)

Annácska: Szerencsére még nem kell pisit gyűjtenünk, csak akkor kellene, ha több napig lázas lenne egyhuzamban. Jó lenne megúszni.
Nagy köszi a gyógyszertári zacsis tippért :)
Fogdoki már nekem is aktuális lenne, terhesen voltam utoljára, akkor én is hasonló szép élménnyel távoztam :D

Most eldőlök még kicsit míg csend van.

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Jó reggelt,

az én dokim is a Synlac-ra azt mondta, hogyha amúgy nincs tejérzékeny a családban, akkor nem kell. Ha szükség lenne rá, akkor simán tápszert írna fel, de mivel nincs rá szüksége Bencének (pedig ő aztán nem viszi túlzásba a hízást - 7 hósan 7 kg volt), ezért hanyagoljam ezeket a dolgokat. Sűríteni mással is tudok, gyümölcsbe jó a gabonapehely, és ha tejpépet akarok csinálni, fejjek le anyatejet, és tegyek bele gabonapelyhet. :wink: Úgyhogy mi is maradunk Synlac nélküliek. :)

Vali, csatlakozunk a fogzósok táborához. Bence hétfő óta nyűgösködött vele, de tegnap megláttam fent a két kis gyöngyszemet. Már megint egyszerre bújt ki kettő. :) Az alsó is egyszerre jött. Ehhez képest éjszaka csak egyszer ébredt. :) Kis hősöm.

Puszi

Azért reggeli vidámság mindig megvan, főleg anyáék ágyában... :)

Kép
Vendég

Sziasztok!

Megint jól visszeestem ebbe a hülye megfázásba. Most már katam másik gyógyszert, hátha az bejön!

Viszont ma kap a lányom először barackot és naaagyon izgatott vagyok miatta. Már kiolvasztottam egy fél barackot és majd pürésítem. Kíváncsi leszek. :D:D

Szóval olvasni tuti fogok, de inkább ma pihi nap lesz.

Sok puszi nektek!

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok,

Gyöngyi:

Rémes amit Lilivel művelnek! Azt azért hozzátenném, h az a 15 hidrocortizon se volt semmi, amit Eszternek adtak be intravénásan hol a fejébe, hol a csuklójába ahol érték, de talán kicsit segit , ha arra gondolsz, h mindezt az ő érdekében teszik, és nem ellene. Én is igy birtam ki ! !! :cry: Ezen is túllesztek, és nem kell nézned legalább, h éjjel nem tud aludni szegénykém :(
Gratula após beszóláshoz, sztem jól tetted. :D Végülis felnőtt vagy.

Anna:

Fel a fejjel, én se férek bele semmibe, és úgy oldottam mega problémát, h elvágtam a gordiuszi csomót: Vettem újakat. :D :D
Ha meg lefogyok, megint veszek újakat. Na nem sokat, nem rázósat, ''csak '' a turiból, de megérdemlek ennyit. Vagy nem??? :D
Hogy birtátok a varratszedést?

Jelentem Eszter baba Zsófi cica tegnap magától felült !!! Annyira megörült a teljesitményének, h rögtön fel is akart állni. Lebeszéltük róla :D Gyakran kapjuk álldogáláson, amit úgy csinál mint egy V betű fejjel lefelé: Tenyerek / fejecske - talpak a földön, popsi az égnek. És igy ácsorog. Szerintetek jógázik??? :D

Cékla:

Tegnap háromszor futottam neki megfőzni. Nem volt az én napom. Mindháromszor odaégett. dokinénink azt mondta h csak annyit főzzek meg frissen, amennyit egy evésre megeszik. Asszem lemondok a cékláról, mert a gőzelszivó se birja idegekkel amig megfő. Ti hogy csinálnátok a helyemben? Mégis fagyasszam le? Esetleg rakjam bele azt a háromcentis darabot a kuktába? és kinek van tapasztalata a fóliában párolt cékláról? már időintervallumra gondolok. fél nap? egész nap? esetleg egy hét mire megfő? mikor is kezdjek neki h meglegyen mire cica éhes lesz ?
Ti tapasztaltátok h a kajacsinálásra forditott idő/ és bébipapira forditott költség forditottan arányos a bébi étvágyával??? Mert én igen :( :(

Meli merre jársz??? Stop tábla óta nem láttalak?? :D :(

Most megyek de még jövök. Vagy ne fenyegessek senkit :D ?

sziasztok.

KépKép
gaby70

Vok Eszter,
boldog féléves szülinapot Hannának!!! :) Jó barackevést! Neked meg jobbulást!
Eszti,
nagyon ismerős ez a hancúrkép. Gratula a fogakhoz! Nem semmi!!
Gaby,
én 2 napra szoktam főzni Lidinek. Az egyik adag aznap megy, a másik meg másnap. Cékla? Na az nálunk nem lesz! Szóval abban nem tudok tanácsot adni.
Vali,
hogy van Alíz? Fog?

Puszi. Ma este "kimenőm" van. Már tökre várom. :) Beülünk a barátnőimmel valahová dumcsizni. 1000 éve nem volt ilyen.
angi79

Sziasztok!!

Nem hiszem el, leírom, hogy sziasztok, erre Natika bámul rám a kiságyból kerek szemekkel. :wink: :wink:

na, majd jövök vissza :roll:
vas

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?