Akkor folyt. köv...
-Fogyás: fogadjátok meg Panni tanácsát, vagyis inkább tapasztalatát. A fogyás (pláne, ha esetleg van miből
) nem gond. Én ismerek személyesen olyan lányzót, aki terhessége alatt 25 kg-ot (!!!!) fogyott, egészséges, vidám, kiegyensúlyozott volt a terhessége, s a baba is, aki már lassan a 6. életéve felé közeledik!!
-Gastroyal és társai: szuper, hogy megadják a Ch-tartalmat, de ez legtöbbször sajnos meg sem közelíti az igazságot. Én sajnos alapvetően bizalmatlan vagyok az ilyen főtt kajákkal, sőt, paranoiám olyan szintű, hogy én a kórházban sem ettem meg azt, amire azt mondták, hogy "ez az ebéd 60 g Ch-t tartalmaz", mert nekem ne mondják, hogy egy jól megpúpozott tál tésztában 60 g Ch van. (Arról nem is beszélve, hogy ehhez rizsleves volt még pluszban...)Pedig nagyon bizonygatták, hogy márpedig az 60 g. Ha lehet, szerintem ezeket a kajákat el kellene kerülni. Pláne, ha megnéztek 2 ugyanolyan kaját, még az adagok sem szoktak stimmelni...
-étterem, kifőzde: gyakorlatilag ugyanez vonatkozik ezekre is. ÉN ÚGY GONDOLOM, HOGY A TERHESSÉG NEM AZ AZ IDŐSZAK, MAIKOR EZEKKEL A KAJÁKKAL KELLENE KíSÉRLETEZNI!!!!! Akkor hogyan?? Jogos a kérdés. Sajnos ez csak úgy megoldható. hogy elkészíted, kiméred, csomagolod, és a saját, tuti Ch-ot tartalmazó ebédedet eszed meg. Út ide, vagy oda, ez van, azt az időszakot ki kell bírni. Más egész életében ezt csinálja, úgy gondolom, hogy ha már ez a helyzet, és megvan a lehetőség arra, hogy nem túl nagy odafigyeléssel segíteni lehessen rajta, mindent
köteles megtenni a kismama a baba (és nem utolsó sorban) a saját egészsége érdekében!!!
-lista: nincs és nem is lehet olyan listát összeállítani, hogy a kaják általában hány g Ch-ot tartalmaznak, ugyanis
mindenki másképp csinálja, mint azt a nótában már megénekelték korábban. Függ ugyanis az alapanyagtól, annak mennyiségétől. Csak gondoljatok bele, hogy nincs 2 egyforma zöldborsóleves sem!!! (Berántva, liszttel megszórva, csipetkével, tésztával, tejjel, édesen, sósan és a többiről nem is beszélve)
Hát hirtelen ennyit.
Mindenkinek kedvére való válogatást kívánok a válaszokból és bocs, ha sok voltam.
Ági