Megüt a guta!!!!
Kedvenc Mekk Elekünk megint alkotott egy nagyot:
(második cikk a lapon!)
http://209.85.129.104/search?q=cache:_V ... lr=lang_hu
Honnan vesz ez az ember ekkora marhaságokat????
A troglitazont már évek óta nem használják a cukorbetegség kezelésére sem, mert egyes esetekben súlyos, csak májtranszplantációval kezelhető májkárosodást okozott!!!!
"Az eddigi "világcsúcsot" egy amerikai aszszony tartja, aki a kezelés második hónapjában teherbe esett. "
Akkor mostantól én vagyok a világcsúcstartó, mert én egy hónap után teherbe estem?????
Minek ígérget hülyeségeket?????
"Az anya azonban terhessége során fokozottabban van kitéve terhességi cukorbetegség kialakulásának, mely mind az anyára, mind a magzatra komoly veszélyt jelenthet."
Ennek éppen az ellenkezője igaz!!! A metformin szedése pont, hogy csökkenti a terhességi diabétesz kialakulásának valószínűségét!!!!!!
Legalább olvassa el rendesen a nemzetközi szakirodalmat!!!!!!
Az utolsó bekezdés úgy hülyeség, ahogy van!!!!!
"Amennyiben a magzat túléli a fogamzást követő 3 hetet, környezeti eredetű magzati ártalom nem valószínű."
A fogamzást követő 3. hétre (5. terhességi hét) még a velőcső záródása sem fejeződik be!!!!!!!!
A rubeola vírus pl. a terhesség különböző időszakaiban különböző fejlődési rendellenességet okoz, és egyáltalán nem vezet mindig vetéléshez!!!!!!!! :
5-10. hét: szívfejlődési zavarok (pl. nálam is ez okozhatta az aortaszűkületet)
6. hét: szemfejlődési probléma (cataracta)
9. hét: halláskárosodás (pl. Norka)
6-9. hét: fogfejlődési zavarok
2. trimeszter!!!!!!: idegrendszeri abnormalitások!!!!!
Ugyanakkor diabeteszes terheseknél a magas vércukorszint miatt a fejlődési rendellenességek kockázata 3-4-szer nagyobb!!!!
Bár azt is megfigyelték állatkísérletekben, h. pl. hipoglikémia miatt kialakuló alacsony vércukorszint a magzati fejlődés korai időszakában szintén terratogén hatású lehet!!!!
Úgyhogy szerintem is célszerű azonnal abbahagyatni ahogy tuti lesz a terhesség megléte, nem????
Legalább a meddőségi kp.-okkal kommunikálna ez az ember!!!!!!
"Ezeket a vizsgálatokat az egészségügyi hatóságok is megkövetelik, mielőtt a PCO cukorbetegség gyógyszerekkel történő gyógyítására engedélyt adnak. Ez hazánkban kb. 2 évet fog igénybe venni."
Már megint ígérget!!!
De sajnos nem jött be neki!!!!