Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hetek óta nem is jártam erre, annyira nincs időm a csajok mellett.

Rillisz,
végre tudtam beszélni a csömöri ikres lánnyal, de sajna nem jártam sikerrel, mert azt mondta, a vége felé egyre több gondja volt azzal a lánnyal, aki náluk segített, úgyhogy nem tudná jó szívvel ajánlani. Viszont megígérte, hogy ha tud valaki mást, akkor fog szólni. Szóval keresgélj te is, ha meg van valami szólok.

Puszi mindenkinek!
Anikó
baba888

Sziasztok!

Edit

De jó, hogy nincs komoly baj! Szegény, azért biztos nehéz lehet akkora zacsit cipelni. Ez kijöhet ilyen korban is? Azt gondoltam, hogy ezek a sérves cuccok pici korban jönnek ki és ha nem, akkor megúsztuk.

Meme

És nem is emlékeznek rá, hogy ők már bilire jártak? Annyira nem vagyok képben, hogy mit tud/ ért meg egy 2 éves gyerek. :oops: Csak a barátnőm kislánya van előttem példaként mint 2 éves és ő nagyon sok mindenre emlékszik. Pl mikor mondta neki, hogy jönnek át hozzánk, emlékezett rá, hogy itt van a sok zenélő játék, amik tetszenek neki. Meg hogy Nikinek fülbevalója van. :shock: Szóval ebből úgy gondolnám, hogy emlékeznének arra is, hogy biliztek. A betegség után nem is akarták újra megpróbálni?
Persze elkésve még abszolút nem vagytok ti se. 8)

Baba

Gyere és mesélj hogy fejlődnek a csajok, ha van egy kis időd. Hasfájás elmúlt már?

Annamari

Nem baj, ha késve reagálsz dolgokra, azért csak gyere! Inkább, mint hogy ilyen ritkán halljunk felőletek.

Tudjátok kikkel találkoztunk tegnap a Tücsökzenén? Edit, Cat, Annamari- Ti emlékezhettek nagyjából. Kristinékkel! Fognak ők is járni. Nagyon arik a gyerkőcök, jól megnőttek ők is. Norbi nagyon magas, Laura meg akkora mint Dávid. :D Természetesen már járnak, nagyon ügyesek is. Bár Norbi és Nikim bomlasztotta a csoportot- sehogy se akartak az ölünkben maradni és csinálni a feladatokat. :lol: Aztán egy idő után egyre több gyerek állt fel. :lol:

Ma voltunk Dorisék szemészénél. Ő is megerősítette, hogy Nikinek rossz a bal szeme, de azt mondta, hogy amíg nem zavarja őt, addig ne hordjon szemcsit. Ezt nagy megkönnyebbüléssel vettem tudomásul. Ja, és van rá esély, hogy kinövi és később jól fog látni. Remélem így lesz!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok :)

Ismét nagyizunk, úgyhogy most kevesebb időm van írni. Azért látom zajlik az élet.

A lányok újabb és újabb dolgokkal lepnek meg. Boróka emlékezett a múltkorról a pelenka kidobásra. Na, mostmár a tiszta pelust is kidobta, nem lehetett lebeszélni. Később annyira belejött, hogy más dolgokkal is célba vette a kukát. Ti hogy csináljátok, hogy ne dobjanak ki a gyerekek akármit??
Elkezdtünk rajzolni. Irkafirkák vannak, de még nem fogják szépen a ceruzát és leginkább hurcolászni szeretik, amitől nagyi idegbajt kap. Pedig az egészet ő találta ki.
Tegnapelőtt délben meg teljesen kiakadt, hogy ő most nem tud ránk figyelni, mert Boróka homokot evett, és csapot-papot otthagyva rohant megmenteni a gyereket. Én csak mosolyogtam magamban, mintha ez lenne az első eset. Meg mondta, hogy ne hagyjuk, hogy a lányok behozzák a homokot, mindezt úgy, mintha én biztatnám, hogy de ügyes vagy kislányom. Persze neki is behozzák, de én inkább nem szólok semmit. Mielőtt elment elmagyarázta, hogy hogyan főzzem meg a lányoknak a zöldségeket. Én erre is csak szépen mosolygok és csak kicsit húzom fel magam. Férjem szerint már nem fog megváltozni és eresszem el a fülem mellett, amit mond. Hát próbálkozom.

Önálló evés nálunk már ezerrel megy. Réka nem is nagyon hagyja, hogy segítsek. Nagyon ügyes amúgy kanállal is, csak hamar kifárad a nagy koncentrációban és így keveset eszik. Na mondjuk nálunk nem egy jól működő módszert cseréltünk le, mert már régóta egy rémálom volt az evés. Főzelékkel, pépesekkel malackodnak, a falatkákat szétválogatják, a darabosból azt szedik ki, amit jobban szeretnek (esznek azért a többiből is csak kevesebbet). De legalább a szó szokványos értelmében nem válogatatósak. Szerencsére nem rám ütöttek.

Nálunk cipőméretben eddig úgy volt, mint Catnél, kb. három hónap alatt egy szám. Mondjuk nyár elején egy kicsit nagyobbat vettünk és szandival azért tovább lehet húzni, de mostanra simán kinőtték, amit májusban vettünk. Most van 21-esünk, de félek, hogy nem lesz sokáig jó. :cry:

Edit :)
Szegény Oli. Hiába mondják, hogy nem fáj, azért nagyon kellemetlen lehet neki. Fél év múlva kell visszamenni? De gondolom ezért elmondták, hogy mire figyelj?

Lilla :)
Ti miből gondoltátok, hogy baj van Niki szemével? Mindig elkezdek agyalni, hogy biztos észreveszem-e, ha a gyereknek baja van.

Anikó, Annamari :)
Gyertek gyakrabban!

Üdv Mindenkinek,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

sziasztok!

ma beszéltem dorissal! pár napja van netük és tegnap írt is egy hosszút, de az utolsó mondatnál elszállt. nemsokára újra jön!

anikó!
tényleg... hogy vagytok? újabb képek?

annamari!
srácok tündériek! mennyit számít az óriási haj! tényleg alig lehet rájuk ismerni, nagyot fejlődtek! most mit tanulsz?

meme!
mi ez a feketelistás babaszobás ügy? remélem jobban vagy!

cat!
csuda helyesek a fiúk! most végre fixáltam, hogy ki kicsoda :)
mikor kezdesz dolgozni?

ditke!
jól néztek ki együtt! most már teljes a kép :)

brigi!
ha jó idő lesz szombaton (persze nem azt jósolják) akkor megnézzük a rózsika forrást. már nagyon várom :)

munka ügyben döntöttem. nem fogadom el. egyelőre még nincs szüksgünk arra, hogy visszamenjek dolgozni, és bulcsút még nem adom oda másnak... csak az szédített meg, hogy valaki rám gondolt. irtó jó érzés volt :oops:

az ikrekkel próbálkoztunk úszni járni. mindkettő nagyon bátor a vízben, de végül nem sült el jól. talán még kicsik ahhoz, hogy szabályokat betartsanak. ádám szerint az edző bácsi nem szerette őt... majdnem megettem, olyan édesen mondta ezt. (eleven volt és egyszer fegyelmezés gyanánt :?: gábor bácsi bedobta a vízbe... ha jól raktam össze a történteket. na, ez nem tetszett neki. péter is rosszkor ugrott be a vízbe, így ő is megijedt. azért ezt a kalandot - mármint, hogy 3 gyerekkel úszóedzésre mentünk - szívesen visszanézném. ugyanis elképesztő helyzetek voltak. de túléltük :)
m.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Cipőügyben sikerült dülőre jutni, végül beszéltem a bébicipős forgalmazóval is, ő is azt javasolta, hogy 21-22-est vegyek a téliből. Most már csak az a kérdés, h gyártanak-e le nekünk olyat, amilyet szeretnék, mert az épp nincs a méretünkben.

MArcsi!
Szerintem jól döntöttél, Bulcsúnak még nagyon nagy szüksége van Rád. Szerintem nincs az a pénz, ami pótolni tudná azt, amiből kimaradnál ezidő alatt, no meg amiből a gyerek is kimaradna. A legjobb nagymamával sem olyan otthon maradni, hát még egy idegennel.

Brigi!
Az enyémek is hordják a pelenkákat a szemetesbe. Mindig versengés van, hogy ki vigye ki a pelust, mert ált egy zacsiba szoktam tenni a két pelust. Olyankor mondom a másiknak, hogy segítsen levenni a szemetes tetejét. No meg visszatenni. Amíg nem engeddem, h kukázzanak, addig állandóan kukáztak. Most, h kivihetik a pelust, megtanulták, h abba a szemetesbe csak pelust teszünk, mást nem, és azt is csak akkor, amikor odaadom, h vigyék ki. Viszont azóta többször pakolják ki a szennyest. De vissza is teszik, ha rájuk szólok. Amúgy a pelusokat mindig egyesével szedem ki a kukából, h nehogy valami fontosat kidobjanak és akkor én azt kiborítsam.

Én is adtam ceruzát a kezükbe. Ádám szépen fogja, de Gergő csak a végét markolja meg a ceruzának, azt is bal kézzel. Persze semmi forma nincs még, én örülök, ha nem ütögetik a ceruzát, hanem húzogatják a papíron. Azért az első "rajzukat" eltettem emlékbe:D

Lilla!
Drukkhegyek, hogy ne kelljen a szemcsi, és hogy Niki kinője a bajt. Mi is most voltunk szemésznél, de mi a Péterfyben, és most pl nem tágítottak pupillát. Nem tudom, így milyen alapossággal lehet megvizsgálni. Azt mondta a szemész, h azért nézzük rendszeresen, h kiderüljön, ha baj van. Amúgy szerinte a koraszüléstől nem maradt szemprobléma, legfeljebb később üthet be valami, ahogy másnál is, ahogyan nő a gyerek. Mondjuk most is írt a papírra valami 0,5-öt.

Ti hová jártok Tücsökzenére? És a táncsos részére jártok vagy csak a zenésre?
Én is nagyon szeretném vinni őket valami hasonlóra, de még nem fix, h hová.

Tényleg, Krisztin is hogy eltűnt!
Meg BGY, meg Szilvi, no meg mások is, de azok a gyerekek már nagyobbak.

Marcsi!
Kösz a kedves sorokat :) Most kommunikáció és Médiatudomány szakon vagyok (BCE), remélem, az idén több időm lesz tanulni. A tavaly is elkezdtem, de az Egerben is volt, 4 órát utaztam, no meg fejtem stb, most legalább a manók végigalusszák az éjszakát, így éjszaka van időm tanulni, ha bírom energiával. Láttam a másikon is, h mások is tanulnak még ikrek mellet, talán csak fog menni.

Cat!
Kösz az infót bölcsi, ovi ügyben. Hááát, mélységesen szomorú lettem, mert akkor legalább 4 évig nem tudok elmenni dolgozni.

Akartam kérdezni, h kinek milyen idős korban tértek át a gyerekei a napi egyszeri alvásra? Az enyémek még kétszer alszanak, de mostanában valahogy nem akar menni a délutáni alvás, este meg olyanok, mint a mosott kaki.

Meme!
Húú, a mindenit, mekkorák a gyerekeid! Az enyémek 2 kilót nőttek egy fél év alatt, és alig 3-4 centit. Szóval, a tieid hozzájuk képest óriások.

Na, megyek, mert újfent nem akarnak aludni:(

Puszi:
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari

Tücsökzenére itt helyben járunk, a művházunkban tartják. (17.ker)
És csak zenés, tánci nincs, csak kis hangszerek, meg feladatok. :)
Alvás: kb 1 éves korukban, szóval még a nyáron állítottam át őket az 1 alvásra. Ugyanez volt, nem akartak elaludni, vagy csak nagyon keveset aludtak. Kb. 1 hét alatt álltak át, addig hol így, hol úgy jött ki a lépés, mindig figyeltem őket és ha nagyon álmik voltak, alhattak előbb és akkor délután is. Most már stabilan ebéd után, déltől 3ig van alvás. Ez nekem így szuper és ők is kipihenik magukat.
Ovi: lehet, hogy nem kötelező csak a nagycsopi, de attól mert nem dolgozol szerintem oviba felveszik a gyereket. Csak bölcsibe nem. Amúgy ez sem igaz, mert ugye Vikta Dalmája is jár és az uncsitesómék lánya is. Anyuka mindkét helyen otthon....

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat

Boldog Szülinapot Olinak és Samunak!!!

Brigi

Mivel koraszülöttek, mindenféle kontrollra kell vinni őket, többek közt szemészetre is. Így derült ki, hogy rossz a bal szeme Nikinek. Amúgy nem mindig lehet észrevenni, de ált. vannak jelek, pl kancsal, hunyorog, estleg nagyobb az egyik szeme a másiknál. A dokinő azt mondta, hogy kéne vinni minden babát szűrésre- ilyen szempontból előny a koraszülöttség, ők minden szempontból szem előtt vannak, így rögtön kiderül, ha vmi baj van. A dokinő mondott egy tippet, hogy lehet figyelni az ilyesmire: kukucsjáték, vagy apró dolgok felcsipegetése úgy, hogy közben a kezeddel eltakarod az egyik szemét. Ha rosszul lát vmelyikkel, nem fogja engedni a jót letakarni. Azért mi fogjuk vinni őket fülészetre is, nem árt odafigyelni az ilyen dolgokra. A múltkor az egyik tanárunk mesélt egy tanulságos sztorit. Az ovis kisfiút azért vitték pszichológushoz, mert nem tudott beilleszkedni, nem játszott vele senki. Kiderült, hogy azért, mert nagyon rosszul lát és hall. És senki nem vette észre!!! :shock: Ekkorra pedig már a mozgásán is meglátszott, hogy el van maradva. Szóval inkább 600 vizsgálat, mint hogy bármi hátráltassa őket.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

cat!
én is csatlakozom a gratulálókhoz!
isten éltesse a 2 éveseket!
bölcsiben is volt valami megmozdulás?
m.

KépKép

KépKép
2in1

Cat!

Mi is boldog születésnapot kívánunk a fiaidnak!
Kérjuk a tortadobálós képeket!
Ma buliztok, vagy hétvégén lesz a nagy ünneplés?

Puszi
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Marcsi, Lilla, Annamari :)

Köszönjük szépen a köszöntéseket, nagyon jól estek.

A bölcsiben nem szóltam, hogy ma van szülinapjuk, mert elfelejtettem. :oops: Ott is szokták ünnepelni ?

Családilag holnap ünnepelünk, ma délelőtt voltam nagybevásárolni, holnap hozzuk el a tortákat. Természetesen lesznek képek, majd teszek fel a romeltakarítás után. :D Azért ma vettem nekik egy tábla csokit, amit ketten megehetnek, hogy ma is legyen köszöntés. Pontosan 2 éve most emelték ki őket a hasamból 11.33 és 11.34-kor. :D De sokat változott azóta az életünk. :P

Cat
Kép
cateye

Szió Cateye!

Gratula a Fiaidnak, akik élőben még szebbek és még huncutabb a nézésük, mint a képeken, pedig azok sem piskóták. A múltkor a Minimanóban meglestem Őket!

Jó ünneplést! Kitartást a rokonokhoz ;-)!

Vikóka
vikóka

Sziasztok!

Cat!
Boldog szülinapot a fiúknak! Ez már olyan igazi szülinap lesz,ahol mindent értenek,majd emlékeznek is rá stb. Szóval olyan nagyon élvezhető nektek is!!!!

Annamari!

Mi 10 napja kezdtük el a napi 1szeri alvást,de még nagyon gáz. Olivér már jó ideje nem volt hajlandó délután aludni,így ő estére hulla fáradt volt. sokszor már fürcsi közben bömbölt és ásítozott felváltva. Viszont a Benike meg a Marci még most is aludna (szerintem) 2szer. De én nem tudom megoldani,hogy külön aludjanak,mert az ébren lévővel mit csinálok a konyhában?! Így muszály volt áttérni az 1szeri alvásra.De sokszor már 11kor eszünk ebédet annyira hullák.
És a Benike meg a Marci ennek ellenére nem hajlandók 1,5óránál többet aludni.Pedig reggel 6kor már tuti ébren vannak!!!
Szóval így sem jó! Na,hiányzik az a plusz 1szoba! :cry:

Brigi!
Sajnos,nem mondták el. Most próbálom összeszedni,vajon milyen lehet a sérv és mit kellene látnom akkor,ha gond van. Fáj-e mindig? Változik-e külsőre valami? stb. Tök tudatlan vagyok ezen a téren,sose láttam még semmilyen sérvet.
A tájékoztatás hiányán meg nem csodálkozom,a magyar egészségügy már csak ilyen.

Rillisz!
Azért néha jelentkezz! Jó lenne hallani rólatok is!

Lilla!
Kontroll ügyben egyetértünk.Én is inkább elviszem őket 2szer feleslegesen,minthogy valami ne derüljön ki.
Mi is megyünk novemberben szemészetre.Bár csak Olit kéne vinni,de visszük mindhármat,mert 1évesen még a Beninek meg a Marcinak is +1,5dioptriás volt a szeme.
Dávidot is hordjuk évente.Bár őt meg a migrénje miatt ajánlott.
Azt megkérdezhetem,hogy mennyiért jártok Tücsökzenére? Mert itt is elkezdenek valami hasonlót (hanszerkuckó néven). Heti egyszer fél óra és 600Ft/fő a belépő. Én kevésnek tartom az időt és soknak az árát.

Lányok!
Ti hogy tanítjátok meg a gyerkőcöket a kanálfogásra? Markolva vagy normál (felnőtt) módra?
A Dávid markolva tanult meg és nagyon nehezen (6évesen) szokott át a normál fogásra. Most nem tudom,hogy érdemesebb-e most megküzdeni velük vagy hagyjam,hogy megmarkolják a kanalat?

Marcsi!
Jó döntés volt!

Szép hétvégét!

Edit

Kép

Kép
edit73

Cat!

Nagyon sok boldog születésnapot kívánunk a kis 2 éveseknek!!!
Gratulálunk szüleiknek a kitartó, gondos,szeretetteljes munkához.
További gyönyörű perceket, órákat, éveket kívánunk Nektek!

BOLDOG SZÜLINAPOT OLI ÉS SAMU !

Kép

Csajok!

Este még jövök, most rohanok!

Mekkorára kell kicsinyíteni a képeket, hogy elfogadja a rendszer?

Köszi.

Meme
szinta

Sziasztok!

Van 5 percem...
A hasfájás még nem múlt el sajna, Zsófi szegénykém nagyon nehezen büfizik, pedig már sokmindent kipróbáltunk. Kezdtük ugye az Espumival, aztán most adom nekik az Infacolt, és nemrég kezdtük a Gripe Watert is. Mindegyik az elején úgy tűnik, hogy segít, de pár nap alatt kiderül, hogy nem az igazi. :(
Így az a baj, hogy nem tudja folytatni az evést, amíg nem jött ki a büfi, és sokszor baromi sokáig elhúzódik. Fárasztó. De remélem hamarosan túl leszünk ezen. Sajnálom csórikámat, tegnap már minden etetésnél vele sírtam. :cry:
Viszont elkezdték, hogy átaludnák az éjszakát, mert alszanak este 6-7 órákat is, csak épp "rosszkor". Ha 7-8 körül eszünk, akkor hajnali 3-4 körül ébrednek. Jó lenne ha ez 11-éjfél, és reggel 6-7 közé esne inkább... :lol:

Amúgy szépen nőnek, Anna már 4100, Zsófi 3800 g.

Letelt az 5 perc...
baba888

Cat :)

Boldog szülinapot Olinak és Samunak! Ez biztos nagy élmény lesz nekik is meg nektek is. Felkészítettétek őket, vagy nagy meglepetés lesz?

Annamari :)
Mi kb. 1 hónapja alszunk egyszer, de valahogy magától kialakult. Az elején délelőtt még nagyon hamar elfáradtak, de aztán elkezdtem velük programot csinálni arra az időre, és így kihúztuk 11-ig. Akkor kaptak ebédet, mondjuk ha nagyon fáradtak voltak akkor nem is ettek, mert nem voltak hajlandók. De mostanra már elmegy az is, ha délben esznek és utána is még fél-egy órát képesek nyomulni és csak utána szunya, valahogy a kajától felélénkülnek :shock: . Szóval igazából elhatározás kérdése. Én végig azt hittem, hogy soha nem fognak leszokni a délelőtti alvásról, mert volt, hogy már 9-kor ment a nyűgi és ha letettem őket, akkor aludtak is. De aztán délután!! Semmi nem volt jó. Sztem a legjobb módszer, ha elfoglalod őket délelőtt, amíg már úgy gondolod, hogy ebédelhetnek. Persze tudom, hogy akkor az ebéd nem készül, de azt a pár hetet ki lehet húzni konzival, vagy előző napi kajával. Nekem elég volt beültetni őket a kocsiba és elmenni egyet sétálni, vásárolni. Vagy ha jött a barátnőm, az tuti változatosság. Nagyiknál már régóta nem lehetett letenni őket délelőtt, annyi izgalom volt. Persze Boróka sokszor elaludt még a kocsiban egy fél órára, de ez nem volt baj, mert ő igényelte, és aztán délután is hajlandó volt aludni.

Sztem is felveszik oviba a gyereket akkor is, ha anyuka/apuka otthon van. Ha kistestvér van, akkor a gyerek nem járhat óvodába??

Anikó :)
Nálunk is így volt. Meg sztem legtöbb helyen. Hidd el át fognak állni rendes időre. Aztán, hogy pacsirtáid, vagy baglyaid vannak, az majd elválik.
Hasfájás. :cry: :cry: :cry: De hidd el, az is elmúlik. És milyen gyorsan. Nálunk Réka borzalmasan bukós volt, azt hittem soha nem növi ki. De kinőtte, és már alig emlékszem milyen rossz volt.

Meme :)

Úgy néztem 600x600 pixel és 250 kB. Szóval elég kicsire.

Azt mondták a sebészeten, hogy figyelj oda, és hogyha valami történik, akkor azonnal menj, de nem mondták mit nézz?!! Ez őrület. Akkor most stresszelhetsz olyanon is, aminek semmi köze az egészhez, vagy egy kis lázra azt mondod, hogy csak egy nátha és közben lehet, hogy sérv ügyben fejlemény?

Én hagyom, hogy úgy fogják a kanalat, ahogy nekik kényelmes. Valahogy eddig úgy gondoltam, hogy majd úgyis minket fognak utánozni, ha megérnek rá.

Na mennem kell.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Cat!
Boldog szülinapot a fiúknak! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nálunk a bölcsiben tudták, hogy szülinapjuk van, mindig kiírták az aktuális szülinapost. :lol:

Eri
simones

Vikóka :)
Én is szeretettel köszöntöm gyerkőceidet első szülinapjuk alkalmából! :D

Brigi :) ,Meme :) ,Edit :)
Köszönjük szépen a köszöntést! Ma itt volt a bébiszitter, és Ő is felköszöntötte őket, kaptak már ajándékot is. Nagyon élvezték, hogy bontogatták a csomagolást, közben egyik a másikét leste. :D Szerencsére annyira testhezálló volt az ajándék nekik, hogy utána csak a sajátjuk érdekelte. Oli kamiont kapott Samu meg egy Play Doh kutyás gyurmakészletet. Így nyugodt esténk volt. :D

Holnap jön a rokonság, már mondtuk a fiúknak. Szerintem félig-meddig értik, biztos nagy élmény lesz nekik és nekünk is. :D Tavaly még rajtam lógott mindkettő, így nekem kínszenvedés volt, de szerintem mostmár örülök majd ha látom őket. :)

Annamari :)
Mi 13 hós koruktól alszunk 1-szer. Eleinte 11-kor már le kellett tenni őket és 3 órát aludtak. Aztán az ebédet áttettem 11-re, és már csak 1/2 12-kor mentek aludni. Húztam velük az időt. Nekünk nagyon bejött erre a számítógépes egyszervolt.hu oldal hallgatása, amikor az ölemben lenyugostak a zenére, és már csak betettem őket az ágyukba és ment a szunya.

Cat
Kép
cateye

Brigi,
nálunk Anna a bukós, hát, minden gyerekre egy gond... :?
Én arra gondoltam, hogy megpróbálom felébreszteni őket 11 körül, hogy átszokjanak arra az időre.

Gyorsan dobok fel pár képet.
Sárgában Anna, rózsaszínben Zsófi.
Kép

Kép

Kép
baba888

Sziasztok!

Sajnos, nem tudok egyenként írni, pedig nagyon szeretnék, de nálunk is holnap buli, s még készülődni is jó lenne.
Mert, holnap egy esküvőn is részt veszünk. Eddig már évek óta nem voltunk, most meg hirtelen kettő 1 hónap leforgása alatt.

Az ajándékok 50 %-át már megkapták, a többit holnap.

Csatolom, milyen bicajt könyörögtek ki a játék boltban. Azóta ezen " élnek". :wink:
Meg azt is megmutatták, hogy szeretik egymást.

Azért majd bulis képeket is rakok fel.

( köszi Brigi, már elfelejtettem mekkora kicsinyítés kell, hogy elfogadja a rendszer, puszi érte. )

Kép Kép Kép Kép
Kép

(Háttérben az alsószint, ahonnan azóta már egy falat kibontottunk, meg felújítás alatt van. :roll: )

Kellemes hétvégét mindenkinek:

Meme
szinta

Brigi!

Ne is mond!!!! :roll: Ma délután belázasodott az Olivér (38,6)!
Az ideg megesz! Bár szerdán voltunk játszóházban,ott azért bármit benyalhatott. De rögtön a sérv jutott nekem is az eszmbe!
Gyors fel is hívtam a dokinéninket,aki megnyugtatott,hogy a sérv miatt nem lenne lázas. Így abban maradtunk,ha holnap reggel is lázas,akkor beugrok vele az ügyeletre,mert a mi dokinénink ügyel. Meg persze hétfőn (ha nem lesz lázas az Oli) viszem ultrahangra,mert a dokinénit nem nyugtatatta meg a Győrben kapott eredmény. Főként,hogy csak manuálisan vizsgálták meg.Azt hogy víz van benne meg úgy ellenőrizte a doki,hogy egy elemlápával átvilágította.
Szóval megint "érdekes" napok várnak ránk!!!

Baba!
Gyönyörűek a lányok!
Ez a 11órás etetés nekem nem jött össze.Az én fiaim nem voltak hajlandóak ébresztésre enni.Csak akkor ha maguktól keltek.
Neked sikert és kitartást kívánok! És ha tudsz tegyél még fel képeket!!!Annyira édesek!

Meme!
Szuper ez a bicó! Nekem tetszik! Praktikusnak néz ki!Jól választottak a lurkók!
Én már nem is tudom,hogy kívántam-e nektek boldog szülinapot! De ha nem,akkor most megteszem (ha meg igen,akkor mégegyszer megteszem): boldog szülinapot Zsombornak és Zsófinak! Szüleiknek meg sok örömet és egészséget kívánok!

Edit

Kép

Kép
edit73

Hű, ez a bicó de kafa!!!
baba888

Sok boldog szuletesnapot Olinak es Samunak!

Kép

bgy

Mintha megérezték volna mire készülök, felébredtek fél 11-kor. Most fejeztük be. Másfél óra tömény kínszenvedés, és Anna még mindig fekvőtámaszozik. De Zsófi legalább elaludt a vállamon, és le tudtam csalni az ágyába.
Most még fejés, aztán irány az ágy. :roll:

Ja, Cat!
Isten éltesse a drága kisfiaidat sokáig!

Jó éjt mindenkinek!
baba888

Sziasztok!

Először is boldog szülinapot Olinak és Samunka, így utólag is:) :oops:

Köszönöm a névnapi köszöntéseket Petra nevében is :)

Sajna nem nagyon van időm mostanság. Még a suli is elkezdődött, úgyhogy már csak ez hiányzott :( Ma európai uniós joggal tömték ezidáig a fejem, néha elgondolkodom, hogy tényleg kellett ez nekem? :?

Bocs, név szerint nem megy :oops:

Evés: nálunk mindig is önállóan ettek, legalábbis ahogy meg tudták fogni a kanalat már próbálkoztak. agy kupival jár, de ma már azért megvan a haszna, csak ebédkor szoktam ott ülni velük, vagy ha olyan a vacsora, hogy segíteni kell, egyébként eléjük teszem és megeszik. Utána én meg romeltakarítok. De addig is van néhány szabad percem, vagy normálisan én is tudok enni.
A kanalat úgy fogják, ahogy nekik jól esik, sosem figyeltem rá. Anyukám próbálja meg azon a néhány alkalmon amikor itt van átnevelni Pepét jobbkezesnek, de "szerencsére" elég ritkán van itt, így nem fog sikerülni :lol:

A ceruzát Petra mindig felnőttként, tollszárfogással fogta, sosem fogta marokra, csodálkozott is rajta mindenki, Csenge még most is többnyire marokra fogva rajzol.
Mindenkinek tudom ajánlani a mágneses rajztáblát, most kaptak Petra névnapjára, több előnye is van:
1. papírtakarékos, egyszerűen le lehet törölni és újra felhasználható 2., mive merev akár ülve ölbe is veheti, vagy akárhová megy vele tud rajta rajzolni, nem lyukad át a papír, 3., nem tud vele összefirkálni semmit (nálunk a nappaliban a kanapé tele van tollvonásokkal, elég macerás levakarni az ülőgarnitúráról :( )
Nagyon szeretik, nekik olyan van amivel nyomdázni is lehet, az külön sláger.

Alvás:kb. másfél évesen altattam őket egyzser egy nap, addig nekem igényelték a két alvást, igaz, ők korán kelő fajták. Petra még most is van, hogy délelőtt fogja magát, felmegy a szobájába, lefekszik az ágyba , én meg csak azt vezsem észre, hogy nagy a csend:) De ennek ellenére délben is kötelező neki ágyban maradni, így egy idő után akkor is elalszik. Mondjuk nekem csak 1-1.5 órát alszanak délután.

Cipő: én mindig 1 cm-rel nagyobbat veszek mint a lábuk, de téliből lehet, hogy még annál is egy picit nagyobbat keresek, mert azért a vastag zokni is sok helyet foglal. De én még nem veszek téli cipőt, majd csak ha bejön az igazán hideg, mert ki tudja mennyit nő a lábuk. Pepének 1 év alatt 2 számot nőtt, Csengének meg 3-at. (Így aztán Csenge tavalyi cipője most pont jó Petrára :P ) Azt most motorozni hazsnáljuk, de sétához azért kapott egy újat.

Meme!

Nagyon tuti a biciklitek:) Éas pedálozni is tudnak már, vagy lábbal hajtják, mint a motort? Nekem Petra már egyet-egyet tud tekerni, de tartósan még nem, Csenge viszont egyáltalán nem használja a pedált.

Na, felébredtek, mennem kell.

Ditke
ditke62

Most van még egy kis időm írni, úgyhogy folytatom:

Ha esetleg még nem kívántam volna sok boldog szülinapot Zsombornak és Zsófinak, akkor most megteszem! :)

Baba!

Olyan jó ilyen pici baba képeket nézegetni! Jöhetnél gyakrabban :P
Az enyémek is ezt csinálták, 8-tól 4-ig aludtak, aztán visszalaudtak 7-ig. Nem akarlak elkeseríteni, de nagyon sokára nőtték ki :( Igazából a visszalavás maradt el, a 4 órai kelésből lett öt és az naggggyon sokáig megmaradt. Ma már fél 6-kor kelnek, az sokkal jobb :wink: Bár lekopogom, mostanában időnként már fél 7-ig is aludtak, az maga a menyország :)

Na, megyek is alukálni én is .

Ditke
ditke62

Ezek a kis tündérkék tegnap este is nagyon ügyesek voltak, fél 9-9 körül kezdtünk enni, 10-re befejeztük, és fél 6-ig aludtak. Azt hiszem be kell vezetnem, hogy órára keljek éjszaka fejni, mert magamtól képtelen vagyok, annyira jó ilyen sokat aludni egy huzamban! :lol: :P

Tegnap megejtettük az első kirándulást is:

Kép

Kép
baba888

Lenne két kérdésem.
Ti adtatok vizet vagy teát az anyatej mellé pici korukban?
Ehetek tatárbeefsteaket szoptatás alatt?
baba888

[quote="ditke62"]S írta:ditke62ziasztok!

Először is boldog szülinapot Olinak és Samunka, így utólag is:) :oops:

Köszönöm a névnapi köszöntéseket Petra nevében is :)

Sajna nem nagyon van időm mostanság. Még a suli is elkezdődött, úgyhogy már csak ez hiányzott :( Ma európai uniós joggal tömték ezidáig a fejem, néha elgondolkodom, hogy tényleg kellett ez nekem? :?

Bocs, név szerint nem megy :oops:

Evés: nálunk mindig is önállóan ettek, legalábbis ahogy meg tudták fogni a kanalat már próbálkoztak. agy kupival jár, de ma már azért megvan a haszna, csak ebédkor szoktam ott ülni velük, vagy ha olyan a vacsora, hogy segíteni kell, egyébként eléjük teszem és megeszik. Utána én meg romeltakarítok. De addig is van néhány szabad percem, vagy normálisan én is tudok enni.
A kanalat úgy fogják, ahogy nekik jól esik, sosem figyeltem rá. Anyukám próbálja meg azon a néhány alkalmon amikor itt van átnevelni Pepét jobbkezesnek, de "szerencsére" elég ritkán van itt, így nem fog sikerülni :lol:

A ceruzát Petra mindig felnőttként, tollszárfogással fogta, sosem fogta marokra, csodálkozott is rajta mindenki, Csenge még most is többnyire marokra fogva rajzol.
Mindenkinek tudom ajánlani a mágneses rajztáblát, most kaptak Petra névnapjára, több előnye is van:
1. papírtakarékos, egyszerűen le lehet törölni és újra felhasználható 2., mive merev akár ülve ölbe is veheti, vagy akárhová megy vele tud rajta rajzolni, nem lyukad át a papír, 3., nem tud vele összefirkálni semmit (nálunk a nappaliban a kanapé tele van tollvonásokkal, elég macerás levakarni az ülőgarnitúráról :( )
Nagyon szeretik, nekik olyan van amivel nyomdázni is lehet, az külön sláger.

Alvás:kb. másfél évesen altattam őket egyzser egy nap, addig nekem igényelték a két alvást, igaz, ők korán kelő fajták. Petra még most is van, hogy délelőtt fogja magát, felmegy a szobájába, lefekszik az ágyba , én meg csak azt vezsem észre, hogy nagy a csend:) De ennek ellenére délben is kötelező neki ágyban maradni, így egy idő után akkor is elalszik. Mondjuk nekem csak 1-1.5 órát alszanak délután.

Cipő: én mindig 1 cm-rel nagyobbat veszek mint a lábuk, de téliből lehet, hogy még annál is egy picit nagyobbat keresek, mert azért a vastag zokni is sok helyet foglal. De én még nem veszek téli cipőt, majd csak ha bejön az igazán hideg, mert ki tudja mennyit nő a lábuk. Pepének 1 év alatt 2 számot nőtt, Csengének meg 3-at. (Így aztán Csenge tavalyi cipője most pont jó Petrára :P ) Azt most motorozni hazsnáljuk, de sétához azért kapott egy újat.

Meme!

Nagyon tuti a biciklitek:) Éas pedálozni is tudnak már, vagy lábbal hajtják, mint a motort? Nekem Petra már egyet-egyet tud tekerni, de tartósan még nem, Csenge viszont egyáltalán nem használja a pedált.

Na, felébredtek, mennem kell.

Ditke

Sziasztok!

Tucsok vagyok és szeretnék csatlakozni hozzátok! 21 hónaposak a gyerkőceim, Gergő és Enikő. :D Tündéri gyerekek! Most éppen szunyókálnak.
A mi házunk "ikres " ház! Két hete született meg az ötödik ikerpár. Az ötből három a mi lépcsőházunkban lakik! A legnagyobbak 9 évesek a legkissebbek két hetesek.

Ditke!

Veled már beszélgettem a babszobán. Emlékszel?
Nálunk is egyedül esznek a gyerekek! Már csak az ebédet eszik etetőszékben. Egyébként a rendes széken esznek az asztanál. Nagyon kis ügyik. :) Persze nálunk is van tájkép csata után, de takarítani is segítenek (nem mindig előny).
Délután 2-2,5 órát alszanak. Másfél éves korukig ők is kétszer aludtak.
Az éjszakai alvással van egy kis gondom! Este szépen elalszanak egyedül kb.fél 9 körül. Sajna még mindig felkelnek éjjel 4 óra fél 5 körül. Sem víz, sem a tea nem kell nekik. :cry: Csak hajtogatják, hogy mamma-mamma. Esznek, utána szépen visszaalszanak úgy fél 7-ig. Szerintetek, hogy lehetne leszoktatni őket erről?

sziasztok!

Tücsök
atucsok

Sziasztok!

Néhányszor már írtam, de most jöttem rá, hogy eddig még be sem mutattam az ikreinket. Bocsi, :-(.

Íme:

Kép
Távolban egy kutyus, szülinapra tricikli!

Kép
Luca már elég jól sminkel

Kép
Csokiszakállú hercegünk, Bence

Üdv Mindenkinek, Vikóka

PS. Cat, köszi a szülinapi jókívánságot! Hogy sikerült az ünneplés?
vikóka

Sziasztok!

Baba, Vikóka

Nagyon jók a képek! Édesek a gyerkőcök!

Vikóka

Boldog Szülinapot nektek! Nagyon jók a triciklik, mi is pont ilyeneket keresünk. Hol vettétek és mennyiért? Milyen márkájúak?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cicamica!

Köszi a dicséretet.

Ami a tricókat illeti, jelentem eddig nagyon bejöttek. Mi is sokáig kerestük a megfelelőt. Ezek Fillikid márkájúak, a Minimanóban vettük őket kb 15.000 HUF volt darabja. Előtte elég jól körbejártuk a piacot, még Ausztriában is megnéztük, de ott sem volt olcsóbb és jobb egyben.

3 színben lehet amúgy kapni: narancssárga, zöld illetve kék. Ha van kérdésed, kérdezz nyugodtan, igyekszem válaszolni, már amennyiben tudok 3 nap használat után.

Szép estét!
Vikóka
vikóka

Sziasztok!

Régen írtam már.Velünk minden rendben van,a hasam már hatalmas.
Babakocsi ügyben szeretnék segítséget kérni tőletek!Januárban vennénk egymás mögötti 2-es ikerkocsit használtan.(a 3.-ik babát külön kocsiba raknám,mert máshogyan nem férnénk be még a lépcsőházba sem)
Ha lenne közületek vagy ismerősötök között valaki,aki akkor adná el a babakocsiját,légyszi írjatok!

Előre is köszi a segítséget,puszi mindenkinek!

Andi
Kép
aanda

Címem:anda78@vipmail.hu
tel:06/30-4467-789

Andi
Kép
aanda

Gyöngyi
Köszönjük a köszöntést! Gyere mesélj kicsit a lányokról!

Baba :)
Tündériek a lányok, olyan jó volt nosztalgiázni ahogy néztem a képeket! :D Én nem adtam vizet az anyatej mellé, de akkor tél volt. Nagy kánikulában kínálgattam volna őket, bár szerintem nem itták volna. Oli csak 8 hónaposan fogadta el a vizet, Samu meg 7.
Tatár beefsteaket nem ennék szopi alatt, mert nagyon fűszeres, azzal veszik el a nyers hús ízét.

Nagyon klasszak a triciklik! Látoma cumi nálatok is dívik. :wink:

Szuperek a képek. Luca arcsminkjén nagyot röhögtem, mintha szakember alkotta volna. A triciklik is nagyon jók, én is a Mini Manóban láttam ilyet. Tekereik már a gyerkőcök a triciklit? Merre laktok egyébként?

A szülinap jól sikerült, bár előző éjjel Samu lázas volt 39,5. Azért lázcsillapítókkal lenyomtuk neki, így elég jókedvű lett. A tortából egyik kölköm sem evett, csak a marcipánt csócsálták. Dobok fel pár képet a nagy 2 évesekről:

Torták:
Kép
A köszöntés:
Kép
Apával (mutatják, hogy nagy a hasuk, azért nem esznek tortát)
Kép
Samu kuktáskodik
Kép
Oli legoja
Kép
Portré a fiúkról
Kép

Kép

Cat
Kép
cateye

Cateye!

A trickili még Anya-, illetve Apahajtásos, de szerintem amint eléri a lábuk a pedált beindulnak...Teljesen imádják, csak ketten kellünk hozzá, így ha nincs valamelyik Mami - ami így van az esetek nagy többségében mivel a nagyszülők vidékiek - akkor marad hétvégi program!

Amúgy Gödöllőn lakunk.

Vikóka
vikóka

A kepekrol ugy tunik, hogy nagyon jol sikerult a szulinap! Hihetetlen hogy milyen nagyok mar a sracok. Irto nagy csibesznek neznek ki... :wink: Latom az ajandekok is nagyon jok voltak! Es a torta! Szuperul nez ki!
Remelem Samu mar sokkal jobban van!

Vikoka :)
Nagyon sok boldog szuletesnapot kivanok a gyerkocoknek igy utolag! Irto jok a triciklik. Luca sminkje halalos, Bence meg jol latom hogy meg a hajaba is kente a csokit?!:D

Nektek is boldog szulinapot bar egy kicsit megkesve! A triciklijeitek is nagyon tutik! Edesek a gyerkek, Zsofi haja pedig gyonyoru!

Nem is tudom mit irjak a csajokrol... orakig tudnek meselni roluk, olyan regen irtam mar. :oops: Alapjaban nagyon jok, bar Emese kis csibesz mindig a tiltott dolgokon jar az esze. Felmaszik a dohanyzoasztalra es kozben a szeme sarkabol engem figyel, hogy mikor szolok mar ra... ha meg raszolok hangosan kacag... kb. ennyit er a szavam.... :lol: Reka nem szokott onalloan rosszalkodni, inkabb Emet koveti a rosszasagban... Nagyon sokat beszelnek, mindig azt gondoltam hogy majd kesobb kezdenek el beszelni az idegen nyelvu kornyezet miatt, de eddig ugy tunik, hogy nem zavarja oket.
Az utcan sajnos nem lehet veluk kezenfogva kozlekedni, rohannak ezer fele. A kezuk allandoan tele kavicsokkal, falevelekkel es egyeb targyakkal.
Imadnak olvasni, rajzolgatni es bepelenkazni a babakat. :lol: Eme ma reggel is amit kivettuk az agyabol rohant Kati babajahoz, utkozben kihuzott egy pelenkat a pelenkatartobol es mar pelenkazta is at a babat. :lol:
Bocsi, kicsit hosszu lettem... :oops:

bgy

Gyöngyi :)
Én meg órákig tudnám hallgatni ahogy mesélsz a csajokról! :D Mindig nézem az albumotokat is, hogy mennyit változnak, milyen kis huncutok. Bár nem ártana már ott is frissíteni a képeket. :D :wink:

Mikor jöttök legközelebb haza?

Cat
Kép
cateye

Köszönjük a dícsérő szavakat!

Brigi,
és meddig tartott végül a bukós korszak?

Cat,
nagyon helyesek a srácok, főleg, amikor teli szájjal vigyorognak. :D Elég szépen hasonlítanak az apukájukra!! :lol:
Amúgy mikor kérdeztem a vizet, nem sokkal rá két etetés között Zsófi nagyon elkezdett nyűglődni, megkínáltam, hátha. Ivott is, tetszett neki, úgy 20-30 ml-t. De etőől függetlenül utána is nyűglődött. Anyukám mondta, hogy ő mindhármunknak adott vizet vagy teát, én pl. nagyon kacsa voltam. Ezért gondoltam kipróbálom, hátha szomjasak...

Ditke,
az enyémek is visszaalszanak, meg még napközben is, de már egyre többet vannak ébren.

Tényleg, ti hogy oldottátok meg, hogy amíg a második gyerek eszik, addig az első, aki már végzett ne unja halálra magát?
Általában Zsófi ébred előbb, és csak kevés időt tudok vele foglalkozni, mire az Anna is felébred, aztán végig nyűglődik, sírdogál amíg Annát megetetem.
baba888

Mivel lehet a tenyerükről meg a talpukról lenyomatot venni, ami nem irritálja a bőrüket, és sokáig megmarad a papíron?
baba888

Nagyon helyesek a lánykáid. Nekem nagyon egyformáknak tűnnek, tényleg ennyire hasonlítanak?
Azt hiszem Réka kb. addig bukott, amíg fel nem tudott állni. Ez olyan 7 és fél - 8 hónapos kora körül volt. Felülni mondjuk nem tudott előtte (állásból tanult meg leülni), valszeg az is elég lett volna. De lehet, hogy a mászással egyidőben?? :oops: De az se volt sokkal korábban. Talán egy hónap. Előtte minden kaja után őrizgettem egy darabig, hogy ne forduljon hasra, meg ilyenek, de nem ért semmit. Kár a fáradtságért. Te se nagyon görcsölj rajta. Nagyon ügyesen buknak ált a babák. Csak a ruhájukat kell állandóan folttisztítózni. :roll: Nekem egy csomó kaja még azzal sem jött ki.
Nekem mindig volt segítségem az elején, szóval nem tudok segíteni a babaszórakoztatásban. Fél éves korukban meg már egész jól elvoltak maguk.
Vízivás: az enyémek nem itták a vizet egész az idei nyárig. Szóval nem baj az sem, ha nem kérnek. Majd a főzik után kínáljad őket. De nem kell erőltetni sztem. Tudják ők, ha szomjasak. Csak találd el, hogy melyik sírás szól erről. :lol: Ennyi idősen nekem a gyerekdoki még mondta is, hogy itassam vízzel inkább, hogy ne egyenek annyit, de nem kérték, inkább tápi. Nekem azt mondta dokibácsi, hogy ne adjak teát, mert abból többet is isznak, mint ami kell nekik. A vízből meg mindig pont annyit, meg különben is ha többet az se baj.

Nagyon jó fejek a srácok. Nekem is az volt az első gondolatom, hogy apuci le sem tagadhatná őket. :lol:

Szuper kis érett csajaid vannak. Valamit nagyon jól csinálsz. Tegyél fel képet és tényleg mesélj még többet róluk.

Nagyon édesek a törpök. Szuper a bicó is. De mindig megáll az eszem, ha ilyen kalapos képeket látok. Enyémek még a bekötött sapkát is lerántják egy pillanat alatt.

Helyes gyerkők. Sztem én tiszta Zsófi voltam kiskoromban. Majd megnézem a régi képeket. Még biciklis csendélet is van rólam. Csak kétkerekűvel.

Az én gyerekeim kikészítettek ma. Nem is ragozom. Remélem a holnap jobban alakul. Megyek egy kicsit pihenni.

Szép estét Nektek,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Voltunk Olival uh-on és ugyanaz derült ki,mint Győrben:vízsérv. Gyerekorovsunkkal abban maradtunk,hogy adunk neki pár hetet,hogy elkezdjen felszívódni,aztán majd megbeszéljük a továbbiakat. Újabban nagyon nyugtalan az olivér,nem igazán tudom,hogy ettől-e,de sose volt rá jellemző ez a viselkedés.Még a Dávid is megjegxezte,hogy milyen hisztis (az ő szavaival élve) lett a Hurka ( ez az Oli beceneve).

Cat!
Igazi pasik ezek a fiúk!!! Nekem a portrék tetszenek!Szinte bele lehet látni a gyomrukba!!Annyira édesek mind a 20(?) fogukkal!!! :lol:

Gyöngyi!
de jó,hogy jelentkeztél! a régiek közül olyan kevesen maradtunk!És olyan jó hallani arról,hogy mások hasonlóan élik a naojaikat,mint mi!!! Gratula a csajokhoz!!Igazán ügyesek!

Brigi!
Szintúgy! :roll:

Vikóka!
Ezek a képek!!! :P Meg kell őket zabálni!

Edit

Kép

Kép
edit73

Brigi,
nem egyformák, sőt szerintem annyira különböznek, hogy mindig keresgélem az egyezőségeket. A fejformájuk, az arcuk, a szemük, de még a bőrszínük is más. :) Szóval a részletek különböznek, de azért összességében hasonlítanak, nem tudom hogy csinálják. :lol:

Kép
baba888

Koszi. :) Hat, az albummal tenyleg le vagyunk maradva, igaz most sajat albumon dolgozok... jo lassan halad. Jol emlekszem hogy nektek gondotok volt az egyik ingyenes webtarhely szolgaltatoval? Melyik volt az? Es miert toroltek az oldalt, kiderult vegul? En most az atw-re gyartom az albumot, nem szeretnem, ha hasonlo dolog tortenne. :roll:
Mikor kezdesz dolgozni? Varod mar? Emlekszem, amikor en kezdtem eleg vegyes erzelmek kavarogtak bennem...

Brigi :)
Szerinted erettek? Hat nem is tudom... Sajnos itt nincs csak egy veluk egykoru kisbarat, o viszont kicsit visszahuzodo, ami a csajokrol nem igazan mondhato el... :lol: Igy viszont nehez megitelni, hogy mennyiben masok. En olyan atlagosan vadocoknak latom oket...
Meselj, mivel farasztottak le? Szerintem hasonlo dolgokat fogsz felsorolni, mint amit a csajok is csinalnak... Hogy all a szemet-projekt?
En nem igazitom ki, hogy fogjak a zsirkretat, Reka noiesen megcsippenti a veget, Eme meg jol marokra fogja... :)

Most olvastam vissza, hogy mi tortent Olival. Remelem gyorsan es helyrejon! Mit mondtak a dokik, faj neki? - nem ez okozza esetleg a valtozast a viselkedeseben? Vagy esetleg kenyelmetlen neki? :roll: Tobbiek hogy vannak? Te hogy birod a sok fiuval?

Erdekes amit irsz a kulonbozoseg/hasonlosagrol, kep alapjan nalunk is mindenki azt mondja, hogy mennyire hasonlitanak, eloben viszont szerintem nem annyira.
Vizet, teat nalunk is forsziroztak (foleg anyosom), de a csajoknak nem kellett...
Talplenyomathoz probaltatok ruzst hasznalni?

Akkor itt egy par friss kep a csajokrol (meg rolam). Most a szek es asztal a slager, allandoan azokat tologatjak = lakberendeznek.
Kép Rajzolunk Kép Vacsizunk Kép Olvasunk

bgy

Edit73 :)
Valahol olvastam egy vízsérves Anyuka hozzászólását, és azt mondta, hgy Ő felpolcolta a kisfia heréjét, ezzel segítette visszafolyni a vizet a hasüregbe. Szerintem ettől szívódott fel olyan hamar neki. Nem tudom, hogy jó ötlet-e, nem értek hozzá, de egy orvosnál érdemes rákérdezni.

Szerintem attól nyűgi szegény Oli, mert az kényelmetlen lehet neki, gondolom azért súlya is van. :(

Nekem is olyan kis fegyelmezettnek tűnnek a csajok, ahogy Brigi is írja. Engedelmesen tűrik az éppen aktuális foglalkozást, édesen játszanak, esznek.

Eleinte az én fiaimat is mindenki tök egyformának látta. Ahogy nagyobbak lettek, egyre inkább feltűntek a teljesen különböző személyiségjegyek. Mostmár az utcán is mindenki észreveszi, hogy teljesen mások. Megnézve a csecsemőkori képeiket, tényleg nagyon hasonlítottak néha egymásra, el kell ismernem. 8) Szerintem a lányaiddal is ez lesz.

Brigi :)
Tavaly még az én kölkeim is letépték a sapkát a fejükrő, csak kötős sapka jöhetett szóba. Ma már minden indulás előtt Ők követelik az ajtóban a sapkát. Ütik a fejüket és mondogatják, hogy apka,apka. :D Már nem is veszek kötős sapit nekik. :)

Ne izgulj, az én kölkeim is kezelhetetlenek voltak a Ti korotokban. Hidd el hónapról hónapra jobb lesz, bár még mindig ki tudnak akasztani néha. :D

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Csak röviden, mert nálunk válsághelyzet van. :( Hétfőtől elfekvőt nyitottunk itthon, elkaptunk vmi hányós-fosós cuccot. Először Niki kezdte, majd én és Dávid. Utána anyu is megkapta. Tegnap éjjelre Robit is elérte a Fáraó átka. :roll: Én már túl vagyok rajta, Niki még fosik, Dávid sajna még reggel is rókázott, fosik is néha. Szrencsére már isznak eleget és az marad is bennük. Enni nem igazán akarnak. Szegény Dávcsi nagyon szarul néz ki, nem tudom mennyit fogyhatott, de csont és bőrnak néz ki.

Cat

Oli mennyi idő alatt nyerte vissza normális kinézetét múltkor?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Oli 2 hét alatt visszahízott a vírus után 2 kilót!!!! Szóval ne izgulj, Dávid is elkezd zabálni majd, ha túl lesz rajta. Oli egyfolytáben evett a betegség után hetekig.

Jobbulást Nektek! Ritka szar, szemét betegség. :(

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Nálunk is válság helyzet, de nem betegség miatt. Amióta apa elment tréningezni ( hétfő), egyszerűen kezelhetetlenek a gyerekek. Szerintem hiányzik nekik az apukájuk, s nyűglődésben közlik felém. Ma délelőtt már egész elviselhető volt a helyzet, de eddig :roll: :evil: :twisted: .

A hétvége nagyon zsúfolt lett, a buli jó volt, bár Zsófi végig sírta a gyertya gyújtást, de persze az ajándékok megvígasztalták.

Cat!

Édesek a képek. A tortáitokra tökre irigykedtem, mivel mi is ilyeneket szerettünk volna, de későn rendeltünk, így sima zsúr tortákat kaptunk csak...
Fiaid mosolya az apjuké nálam is. :)
Samunál a láz után nem lett semmi?

Lilla!

Jobbulást Nektek!!!!!! Nálunk is volt iylen korság tavaly tavassza, de mi még a kórházat is megjártuk. Aztán, ahogy Cat írta, miután elmúlt, "zabáltunk" mind.

GYöngyi!

Nagyon szépek a csajok!!! Édesek ahogy elvannak! S, mindenképpen csatlakoznom kell az előttem szólokhoz, a képek nagyon fegyelmezett, nyugodt , jó gyerekeket tükröznek!

Brigi!

Nagyon megnézném azt a " Zsófis" képedet!

Edit!

Jó ötlelnek tűnik amit Cat írt, szerintem is kérdezz rá.
Nem csodálom, hogy Oli viselkedésén tükröződik, hiszen ha elviekben nem is fáj, de nagyon kellemetlen lehet!! A férfiaknak a legérzékenyebb pontjuk!
" Hurka"- édes Dávidtól. Miért?

Baba!

Gyönyörűek a csajok! Nekem is tök egyformának tűnnek! Képzeld, már eljutottam arra a szintre, hogy irigyellek, hogy ti még itt jártok, babusgatás stb...
Eddig mindig az idősebbeket irigyeltem, hogy nekik biztosan könnyebb, már nem. Rájöttem... :wink:
Szóval élvezz ki minden percet velük, mert csodás korszakban vagytok.
A szopizásnál én azt csináltam, ha nem egyszerre volt, akkor amelyik végzett, bébi hordozóba tettem magam mellé, vagy elém, s nézegetett minket, Ha meg már unta a lábammal ringattam. Néha a vádlim bedurrant, de hatásos volt.

Vikóka!

Jaj, de édesek a tortás képek! Luca feldobta ami feldobható volt, míg Bence csak egy férfiasat! :wink: Jók a triciklik!

Tücsök!

Üdv. köztünk, gyere ha csak tudsz!
Képek a skacokról?

Megyek, mert megérkezett Kristófom, lecke, tanulás, aztán edzésre viszem. Ikrek meg mamiznak addig.

További szép napot:

( hibákért bocsesz, nem olvasok vissza)

Meme
szinta

Brigi!
Csak hogy megnyugtassalak: nálunk sem marad meg semmi sapka a fejükön, kivéve ha a triciklin ülnek. Úgy látszik az annyira leköti őket, hogy már a sapkalehúzásról is megfeledkeznek.

Meme!
Most sikerült megnéznem, hogy megyetársak vagyunk: eredetileg szekszárdi vagyok. Ez azt jelenti, hogy ott éltem az érettségiig.

Baba!
Én tavaly karira csináltam kéz-láb képet, ha jól emlékszem akkor valami tubusos festéket használtam, amit lehet kapni a nagyobb kreatív boltokban, és nincsen bennünk "gázos" anyag. Nem teljesen "bio", de nem találtam annál jobbat akkor. Amúgy a képkészítéshez sok sikert! (Mi hárman csináltuk a két gyerekkel.)

Mindenkinek szép estét!
Vikóka
vikóka

Jobbulást nektek. Épp ma gondoltam, hogy rákérdezek a bilizésre, de gondolom most leálltatok. :cry: Drukkolok, hogy hamar túllegyetek rajta.

Na akkor leírom, hogy mért gondolom, hogy érettek a lánykáid.

Az én gyerekeim is falják a könyveket, de ők szó szerint. Kb. két-három hete kezdték el nézni a könyveket. De még most is inkább a hajtogatás a sláger a leporrelló könyveknél. Van ablakos könyvük is, azon a kis ajtókat nyúzzák, nagyon résen kell lennem, hogy ne tépjék le. Vettünk kibújtatós könyvet is, mert tök aranyos, de Réka már szét is szedte. Eddig kb. három másodpercig tudtam őket könyvnézegetéssel lekötni, na ez most felment egy kicsit, úgy kb. negyed órára. És persze a végén veszekedés van, mert mindig az a könyv kell, ami a másiknál van. Sajnos a kezdeti sikertelenség után én sem voltam túl lelkes. De most is úgy van, hogy én mesélek az egyik könyvből, ők meg másik kettőt nézegetnek.

A rajzolást nemrég kezdtük, de egyelőre a ceruzák cipelése, szopogatása, rendezgetése a menő. A papírra rajzolás kevésbé lelkesíti be őket.

Babázásban is le vagyunk maradva, de az abszolút az én hibám, mert nem is próbáltam tanítani őket. Azt hittem, az magától jön.

Na és az evésről jobb, ha nem beszélünk. :roll:

Azt mondogattuk régen viccesen, hogy Réka az én kisfiam, kicsit fiúsabb alkat is, mindenki fiúnak is nézi (pedig szép kislány), meg nagyon fejlett a mozgása (sztem :lol: ), de rá kellett jönnöm, hogy lehet, hogy két fiam van. :lol: :lol: :lol: Legalábbis viselkedésben. Hihetetlenül jól másznak, futnak, meg minden, de hogy üljenek nyugodtan öt percig ??!! Olyan nincs. Ha ülnek, akkor is rúgkapálnak közben, dobolnak a lábukkal, vagy valami ilyesmi.

Egyébként én is virgoncabbnak látom a lányaimat, mint a többi gyereket, de sztem ez attól is van, hogy sokkal bátrabban mennek oda valakihez, könnyebben barátkoznak, mert hozzá vannak szokva. Sok gyerek például csak les, hogy most mi van, ha az egyik lányom odamegy játszani a homokozóban. Nem is nagyon vevők rá, hogy más is beszálljon. A lányokat egy csomószor el kell terelnem, hogy ne kezdjen hisztizni a másik.

Egyébként ma szuper napunk volt. Kivéve, hogy a bébiszitter megbetegedett és nem tudtunk este kimenni a játszóra.
De délelőtt bemerészkedtem velük egyedül és nem is volt annyira vészes. Egész jól szemmel tudtam őket tartani. Szerencsére semmi hajmeresztőt nem csináltak, de azért bíztam benne, hogy a többi anyuka besegít, ha nagyon le akarnának ugrani valahonnan. Sajnos este nem tudok velük egyedül menni, mert addigra akkora tömeg van, meg a nagyok nem figyelnek. De úgy tűnik a délelőtt okés lesz. Olyankor csak kicsik vannak kint és mind felügyelet mellett természetesen. Aztán persze délután aludtak, mint a bunda. Ha nem megyünk ki egyszerűen kibírhatatlanok. Nem jó semmi. Réka tegnap mindent összevissza csapkodott, ha felvettem nem jó, ha letettem az sem. Már készülök lelkiekben a télre, de bizti be kell szereznem valami vízhatlan cuccot.

Majd megkeresem a bicós képet és beszkennelem, de biztos soká, mert csak otthon van meg, és oda nem megyünk mostanában.

Kicsit hosszú lettem, de remélem megbocsátotok.

Szép estét.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

És az enyémek nem is beszélnek még. Szóval ti tuti jók vagytok. Okos kislányok. Büszke anyuci lehetsz. :D

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?