Új privát üzeneted érkezett!

Aandika!
Nagyon sajnálom, hogy így áll a dolog, az előttem szólókkal egyetértek. Légy erőszakos, most nagyon erősnek kell lenned, lennetek, amit Siminéni mondott, szerintem az nagyon jó ötlet, meg persze tényleg beszélgetésre kell bírnod az életet adót.
Nagyon szorítok!

Kép
tirza

Nagyon aranyosak odaát a szomszédban a babás képek! :D

Vivi!
Emlékszem, hogy a karácsonyt céloztuk meg. Még van 3 hónapunk, ne adjuk fel (bár én már nagyon közel vagyok hozzá :cry: ), bármi történhet még, még hiszek a csodákban!
Bár ha így halad a sor, akkor szerintem még jövőre is itt fogok babavárakozóként írogatni. :cry: :cry: :cry:

Az állapotomhoz hozzájárul, hogy az unokahugim még mindig a pociban csücsül, nem akar kibújni. Mondtam neki, ha kibújik, jól elfenekelem, amiért így megvárakoztatja a nagynénjét. :wink: :lol:
De az az érzésem, hogy fenekelés helyett inkább meg fogom zabálni. :lol:

Steiff, Struga!
Tegnap beszéltem Erikával. Azt hiszem én elfelejthetem, hogy valaha babát kapjak a tegyesztől. 1 hónappal ezelőtt a rendes sorszámunk 99 volt, tegnap ez állítólag már csak 71, szóval nem akarom elhinni, hogy 1 hónap alatt ennyien fogadtak örökbe vagy gondolták meg magukat. Rákérdeztem a toleráns sorra, nem az elsők vagyunk, nem is a másodikak, talán a negyedikek lehetünk, de pontosan nem kaptam erre választ. Már csak az a költői kérdésem van, ha mi előbb jelentkeztünk, hogy lehetünk hátrébb a sorban??? :evil:

Kép
tirza

Kizsó!
Remélem már jól vagy!
Zsófiból meg lehet, hogy dokinéni lesz, ha így szereti nézegetni a bibidet. :lol:

Kép
tirza

Kavicska írta, hogy nem haragszik meg, ha elmondom, nekik most nincs idejük netezni. :D

Kavicska gyönyörű szülinapi ajándékot kapott!
Megérkezett hozzájuk a gólya, kisfiúk született! :D

A héten nagyon kell szorítani Kavicskáéknak, most intézik a papírokat, és a héten hozzák haza a picit.
:cry: :) :cry: :) :cry: :) (ezek most örömkönnyek :lol: )

Kép
tirza

Aandika!
Megértem elkeseredésedet, de nem javaslom, hogy HIVATALOS PAPÍROK NÉLKÜL, kihozzátok a kisfiút, mert mi van, ha utánna se működik eggyütt az életet adó, és mégis be kell kerülnie tőletek a "rendszerbe"?

Más!
Mindenkinek!!!
Nagyon gondoljátok meg, engedélyezett közvetítő szervezet, és hivatalos alkalmassági papírok nélkül "kinézni" örökbeadható babát.
nikinozso

Sziasztok!
A.andika! Lányok!
Sajnálom, de ebben az esetben én is Nikinozsóval értek egyet. Sok bonyodalom származhat belőle, hogyha kihozzátok a babát úgy, hogy nincsenek elintézve a papírok. Tegyétek meg, ami tőletek telik, próbáljátok az anyát rávenni, hogy a gyermek érdekében segítsen nektek. Hogyha ez mégsem megy, hátha még akkor is van valami lehetőség, ha a baba csecsemőotthonba kerül. Ezt nem tudom, utána kéne járni. Teljesen együttérzek veled. Kitartás és szólj, ha segíthetünk valamiben.

Sok szeretettel: obea
obea

Sziasztok!

Nézte vki az rtl reggeli adását?
Az örökbefogadásról beszélt egy pszichológus,hát,semmi újat nem mondott,ezeket már ti mind leírtatok nekem :D !
Nem is tudom mit vártam,rövid az idő amíg beszélhet :lol: !
A tanfolyamokat dicsérte ugyanúgy mint ti :D !
Egyre jobban érik bennem a gondolat hogy jelentkezzünk.

Nagyon jó ilyen híreket olvasni mint amit Tirza írt,ez gondolom mindannyiótoknak reményt ad hogy ti is sorra kerültök!

Van köztetek olyan aki hasonló cipőben jár mint én és azért döntött az öribaba mellett?A lelki háttere miatt kérdezem hogy tudta feldolgozni!Félek nekem még lesznek húzós napjaim emiatt,még biztos be fogok kattanni!
Ha valaki így járt bármilyen okból,legyen szíves írjon.Lehet privibe is!
Köszi!
tvera

Vera! Írtam pü-t.!

KépKép
jiny

Kavicskának nagy-nyagy gartula :D Lehet tudni, hogy honnan van a baba?

Tirza
Kitartás, most olvastam a Gúlyahírnél, hogy októberben 5-6 baba születik, halad ez a sor szépen előre.

Aandika, halgass Nikinozsóra, Ő hozzáértő!

A "szomszédban" megírtam, hogy milyen készültségi fokon vagyunk.

Tviky

Kép
tviky

Kavicska!
Drukkolunk! Majd írj!!!

Ma voltunk a Tegyesznél, ahol tesztet is töltöttünk ki, önismeretit! Kedvesek és gyorsak voltak, nemsokára jönnek környezettanulmányra, aztán küldik a papírt a gyámh.-hoz!

Aandika!
Hidd el, Nikinozsónak igaza van, most próbálj a józan észre hallgatni! A szív majd "jöhet", ha meglesznek a hivatalos papírok! Óvdd magad!

Puszi csajok!

Kép
kajla

Jiny!

Köszönöm!

Én is írtam neked pü-t :lol: !
tvera

Kavicska gratulálok, majd írj! :D

Tvera! Tegnap írtam neked, hogy nekem is endometriozisom van. Mit szeretnél megtudni?

Tirza! Szerintem nekem, csak jövő karácsonyra lesz babám! :cry: :cry: Nagyon áll a kül. sor. :cry: :cry: Felhívom a Tegyeszt, hátha mondanak valami jó hírt :!: :(

Kép
vivi1

Aandika
Tanácsot nem tudok adni, nem is szeretnék, csak sok erőt kívánok bárhogy is alakuljon. Vigyázz magatokra, lelketekre, szívetekre.
Nikinozsó jót akar nektek, fontold meg szavait.
Ölel: Süni
renóca

Kavicska

Úgy örülök, drukkolok nagyon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Várjuk majd a beszámolót!

Süni
renóca

Kajla :P
Kisfiút vagy kislányt szeretnétek? Bocsánat ha már írtad.

Hoztam nektek egy aranyos képet :P
Kép
renóca

Sziasztok!

Vivi1:
Ne haragudj átsiklottam felette!Írtam nekem pü-t!

Renóca:
Nagyon édes ez a kép!

Kavicska:
Gratulálok nektek!

Tviky:
A "gólya"hozta nekik :D .Bocsi de ez olyan magas labda volt..... :oops:
tvera

Tvera!
Írtam pü-t! Kép

Kép
vivi1

Gratulálok Kavicska! Kérünk híreket minél gyorsabban! :lol: :lol:

Aandika! Akinek nics személyije az útlevéllel és vezetői engedéllyel is igazolhatja a hatóság előtt magát!!! Kérdezz rá az anyukától, hogy egyáltalán milyen iratai vannak????
A babát ki ne hozd - szerintem - a kórházból! Nem az anyuka ad örökbe, hanem az állam, a gyámhivatalokon keresztül. Ez nem a kettőtök "ügylete". :shock:
Ha meg egyedül kicsempészed, az gyermek elhelyezésének megváltoztatása (hú már nem is emlékszem pontosan) bűncselekménye lehet! :cry:
Ne add fel a járt utat járatlanért!

Én még most is megpróbálnám a külső, egyesületi, alapítványi (kinek mi szimpi) segítséget igénybe venni!

És ne keseregj, kérlek! Lehet, hogy minden rendben lesz!!!! Most minden oly sötéten hangzik, de lehet, hogy nem igaz!

Triza! Ez számomra rejtély! :cry: Sajnálom, hogykeseregsz! :cry:
Neked is fel a fejjel!

És Vivi, te sem depizz!!!! :D :D :D :D

Örüljünk, hogy ma még sütött a nap, és újra születnek a gyerekek októberben is. A sor halad!!!! :lol:

Sziasztok:
Judit
struga2

Kajla!
Aranyos képet küldtél, én is küldök neked valamit! :lol:
Kép

Kép
vivi1

Bocsi! Kajla helyett Renóca!
Renócának küldöm a sünis képet! :lol: :lol:

Kép
vivi1

Vivi1:
Köszi már válaszoltam is!
tvera

Renóca!
"elsősorban kisfiú, esetleg kislány"= így lett beírva a Tegyesznél!
És hallottam egy jó hírt is ott, mégpedig, hogy most 3kisfiú is várja az örökbefogadást a megyénkben! Szóval, halad az a sor!!!! :D

Puszi nektek!
Kép

Kép
kajla

Sziasztok!

Először is nagy-nagy gratula Kavicska! És kezem lábam csuriban lesz értetek, amíg otthon nem szuszog a kis törpike! Isten éltesse az új babát! :lol: :P

Andika: Nem is tudom mi okosat írhatnék, de Nikinozso már a legokosabbat leírta. Fordulni kellett volna egy szervezethez, aki segít, de lehet hogy még nem késő. az bizti, hogy utána járnék, hogy már látogatott baba, ha be is kerül a rendszerbe, van-e lehetőség hogy hozzátok kerüljön. Nevelőszülőktől van ilyen lehetőség, és amikor tanfolyamon voltunk akkor volt ott egy pár, akinek az anyukája nevelő szülő volt, és egy kisfiú nagyon hozzájuk nőtt, mikor örökbefogadható lett, ők fogadták örökbe. Tehát nem az anyukája, hanem a lánya. :roll: Elképzelhető, hogy úgy is van megoldás, beszéljetek a tegyesszel a gyermekvédelmisekkel, nyomozzatok. Muszáj erőt venni magatokon, és remélem, hogy a vége csak az lesz hogy a kicsi ott fog felnőni veletek. Szorítunk nagyon értetek. Sajnos az örökbe fogadásnál sok minden megtörténhet, én nem is tudom hogy élnék túl egy ilyet, de fel kell készülni rá. Ezért is találom fontosnak, hogy legyen egy szervezet köztünk aki segít, mert bizony, adott helyzetben jó, ha áll olyan személy is az ember mellett, aki nem "veszíti el a fejét". Ezt arra értem, hogy ugye az életet adók sem igazán beszámíthatók, hisz kételkednek, fájdalmat éreznek..., mi meg aztán azért mert már annyira várunk egy gyermekre, mindenbe benne lennénk, csak kicsit is ölelhessük. Mégegyszer, nagyon szorítok.

KépKép
ancsúr

Tvera írtam!

Kép
vivi1

Kép

Kicsit hozzájárulok a képekhez!

Ezt a szivecskét a párom tavaly valentin napra csinálta nekem,és a kádban úszott amikor hazaértem!
tvera

Hogy én milyen ügyes vagyok!!!!!!!!!
tvera

Mármint hogy egyedül sikerült lekicsinyítenem :D !
tvera

Tirza!

Na és akkor még mondja valaki, hogy a tegyesz nem fantáziadús! Mondjuk nyilvánvaló, hogy valami nem stimmel, hiszen nektek (elvileg) Strugáék előtt kellene állni, de ugye ott egy másik házaspár van (elvileg)! Tényleg nem tudom mit kellene csinálni, de valamit kéne,mert ez így nagyon nem jó.
Nekem most az a legújabb, hogy beszéltem egy másik tegyeszes ügyintézővel, na ő és Erika teljesen más választ adott arra a kérdésre, hogy pl. országos listán ha több család közül választanak , hogy ki kapja meg a babát nem hátrány-e az hogy nekünk már van több gyerekünk. Erika szerint csak az alkalmasság dátuma a döntő, a másik ügyintéző szerint bizony hátrány a már meglévő gyerek.
steiff

Sziasztok Lányok!

tvera!

Tiszteltetem a férjecskédet! :P
Aki ilyen meglepivel várja a feleségét Valentin napon az nálam szuper-pasi kategória! :wink: :oops:

KépKép
amneris

Tvera!
Ezt a pasit meg kell tartani!!!! :lol: :lol: Nagyon romantikus!!! :lol: :lol:

Steif, Triza!
Mit csináljunk? Ötletek????
Ez kész kabaré!!!! :cry: :cry:

Mindenkinek jó éjt!

Judit
struga2

Köszi Amneris!

Imádom is őt!

Már csak egy tündéri kiscsaj hiányzik és akkor én lennék a világon a legboldogabb!

Szerencsére már ő sem taszítja el teljesen magától az örökbefogadást!Csak nagyon sok kérdése,kételye van.De megbeszéltük hogy a legközelebbi találkozón ott leszünk mi is.A mostanira nem tudunk elmenni már csináltunk programot és nem tudjuk lemondani.
tvera

Struga2!

Próbálom!Tényleg romantikus,nem akarom nagyon fényezni de a mostani valentinra 100szál rózsát kaptam :oops: !

Őt is nagyon megviselte ami történt velünk,amikor megismerkedtünk 3 éve,már a második hónapban arról beszélt milyen szép kislányunk lesz!

Majd itt sikerülni fog!
tvera

Kedves Lányok!

Nagyon köszönöm,hogy ennyire szorítottatok értünk.
A tegnap esti üzenetem után ma felhívott a vsz anya.
Kb egy órát beszéltünk,kiderült szégyenli még egy személyire sem futtja neki.Mondta,hogy nyugodjak meg,hiszen már 1000x elmondta,hogy azt szeretné ha hozzánk kerülne a kicsi,és ő is megijedt attól,hogy esetleg otthonba kerül.
Kérte segítsünk neki elintézni a személyijét. és megígérte segít,hogy mielőbb itthon legyen velünk a kicsi.
Egyébként nem teljesen hagytuk ki a hivatalos szervezeteket,hiszen tud róla a TEGYESZ-es ügyintéző hölgy is,hogy estünkben miről van szó.
Saját kárunkon jöttünk rá,hogy legjobb a jól bevállt hivatalos utat választani és,hogy a szakemberek a mi érdekünkben nem javasolják az örökbefogadást ilyen kerülőutakon.
Mindemellett a küzdelmet nem adom fel,teljesen elvakít a gyermek iránt érzett rajongásom,el vagyok veszve,mert már sajnos csak a szívem diktál...

Aandika
aandika

Aandika!
Bízzunk benne, hogy minden rendben lesz és boldogok lesztek nemsokára. Nagggyyyyon szorítok!
Puszi :wink:

Kép
vivi1

Tvera!
Zöldülök az irigységtől!!!! Én egész életemben nem kapok annyit! :cry:
A kislány, meg, ha mindketten megértetek rá, jöhet nyugodtan!
Én másfajta betegségben szenvedek mint te, de nekem "csak" gyógyszert kell szednem. Nem nőgyógyászati a baj! Van egy lányom én szültem, de vágyom még legalább egyszerazokraaz örömökre, amit egy kisgyrek adhat! Nekem nem a szülés, a terhesség fontos, hanem így érzem teljesnek majdaz életet!
Ezért vállalunk nagyobb 2 éves gyermeket, roma gyerkőcöt is! Nem baj, ha a babákat elhappoljátok tőlem!!! :lol:
Keljetek csak nyugodtan ti is éjszaka 5-6-szor!! :lol:
Nagyon-nagyon becsüllek, amiért ilyen hamar megpróbálsz talpra állni! Minden tiszteletem a tiéd!
Kívánom, hogy teljesüljön az álmod a kislányról! :wink: :wink:

Aandika!
Holnap ragad kézen azt az asszonyt és csináltassatok s.o.s papírokat!!!! A gyámügyeseket is noszogatni lehetne a TEGYESZ által is! Tényleg nagyon hamar meg tudják hozni a határozatot!! Most már ne add fel!!! Nagyon drukkolok!!!! :P

Steif! Kivel beszéltél, Évával? Vagy Anikóval?
Kíváncsi vagyok, hogy Triza tényleg hol áll?

Triza! mi lenne, ha félroma helyett elhagynád azt a felet? :wink: Mivel első baba lenne nálatok, szerintem, te lennél a befutó!!!
Nézd meg a roma babás képek is gyönyörűek!!! Legfeljebb, majd többet szolizunk mi is!
Ne vedd ám komolyan! :wink: :wink:
(Sört iszogatok tanulás után, ezért ilyen beszédes a kedvem! :lol:

No, mielőtt az egész topikot én töltöm ki, jó éjt lányok!

Judit
struga2

No az íráson , meg helyesíráson meglátszik a sör! :lol:
struga2

Kavicska, hatalmas gratula nektek, ha van egy kis időd irjál nekünk, nagyon várjuk. :lol:

Aandika, nem tudok neked semmi okosat mondani, de nagyon szorkolunk nektek. Egyetértek Nikinozsoval. :D

Tvera, remek ember a párod, nagyon vigyázz rá.
Remélem hamarosan elindultok az örökbefogadás útján, és boldog családdá váltok. A párodnak milyen kételyei vannak ezzel kapcsolatban, hátha tudunk segíteni? :lol:

Tviky, én is várom a képeket a babaszobáról. Ez már nagyon izgalmas, remélem hamarosan beköltözik a lakója. Lehet, hogy már írtad akkor bocsi, de most hol tart a sorszámotok? :lol:

Kép
Kép
atan

Sziasztok Lányok!

Tvera!

De kár, hogy most nem jöttök... :cry:
Mi most mutatjuk be a kedves egybegyűlteknek Zita Babát! :P Hát... - végül is a képekről már úgyis ismered.

Talán jót tett volna a férjecskédnek, ha láthatja egy másik nagy "morfondírozó-kétkedő-átgondoló" boldogságát!! (Aki persze a férjem! :oops: Nagyon tartott a nyílt örökbefogadástól - most meg iszonyúan boldog, hogy láthatta Zitus életet adóját, hogy kislánya van, hogy végre gőgicsél a kisszoba!! :P :P )

KépKép
amneris

Kedves Fejér megyeiek, mi lenne, ha egyszerre mennétek be az illetékeshez?
nikinozso

Jó reggelt!

Tvera!
Most én is irigy-irigy. Bár ha visszaemlékszem, még esküvő előtt nekem is volt hasonlóban részem (azért nem 100 szál rózsában :( ), de akkor még pl valentin napra szép dolgokat írogatot képeslapokra, még verset is írt. Mihelyt megvolt a lagzi, névnap, szülinap elfelejtve. :( (azért nem az összes :) ) Egyszer egy nőnapkor együtt jöttünk haza Pestről és megálltunk virágot venni a család nőtagjainak. a kocsiban együtt számoltuk össze, hogy kinek kell venni, aztán a férjecském egyedül bement megvenni, otthon szétosztotta mindenkinek, nekem nem adott virágot a család előtt, gondoltam biztos valami külön meglepetést kapok ha kettesben leszünk, egész este vártam az ajándékomat, vagy legalább a felköszöntést, de nem kaptam egyiket sem. Aztán rákérdeztem, és képzeljétek, elfelejtette, hogy én is nő vagyok, és engem is fel kellene köszönteni. :cry: Még most is, ha visszaemlékszem erre, akkor legszívesebben a Dunának mennék! :twisted: :D

Struga!
Én elhagynám a felet, de a férjem ragaszkodik, bár a tegyesznél nincs félroma, roma nyilvántartás, hanem csak a származásra toleráns. Úgyhogy így tényleg nem értem, hogy miért vagyunk hátrébb.
Amit Nikinozso tanácsolt, az tényleg jó ötlet, mit szóltok hozzá?

Kép
tirza

Tvera!
Még csak annyit akartam írni, hogy az én férjem ragaszkodott a fehér bőrhöz, és úgy tűnt, hogy ebben nem fog engedni, megmagyarázni nem tudta, hogy miért, csak annyit mondott, hogy nem akarja, hogy később a bőrszíne miatt bántódás érje. Nagyon sokat beszélgettünk a témáról, de igazából az segített, hogy itt látta a fórumon a különleges babákat, aztán a gólyahíres tavaszi talin nagyon sok különleges babát mutattak be, így láthatta őket élőben, és szerintem rájött, hogy ezek a babák is ugyanolyan babák, mint az eredeti fehérbőrűek (nem tudom, hogy kifejezni magam :oops: ). Lényeg a lényeg: igent mondott a különleges babákra. :D Ezt kaptam tőle anyáknapjára. :D
Csak azt akartam ezzel mondani, hogyha majd el tudtok jönni egyszer egy talira, és ott élőben megismerkedhettek öf-os családokkal, babákkal, és akkor reméljük a párod kételyei eloszlanak. :D
Kérdések meg mindig lesznek, a tanfolyam nekünk nagyon sokat segített, hogy egy kicsit másképp álljunk a dolgokhoz.

Kép
tirza

Sziasztok!

A drágám dolgozik és nemrég hívtam őt, elmesélte az álmát,már amennyire emlékszik belőle!A lényedre emlékszik,a kislányunkat dédelgette!Azt mondta olyan jó, volt nem volt kedve felkelni!
Fejlődik a drádám :lol: !

Struga2:
Nem baj ha fel kell kelni éjszaka,majd felváltva fogjuk csinálni :D !

Atan:
Sok minden kavarog a párom fejében,szerintem még ő maga sem tudja pontosan megfogalmazni :D .Leírok néhányat ami az eszébe jutott:(ne lepődjetek meg rajta férfiből van szegénykém :oops: :D )mi van ha olyan géneket örököl ami oda
vezeti hogy bűnöző legyen,mi van ha már elég idős és megakarja keresni a vsz szüleit minket meg elhagy.
Nagyhirtelen ez a kettő jutott eszembe.Próbáltam neki elmagyarázni főleg a bűnözőset hogy az nem génfüggő,sokkal inkább nevelés kérdése :oops:

Amneris:
Hát lehet hogy rábeszélem menjünk egy nappal később,úgyis ünnep lesz hétfőn......Talán a párod eltudja neki oszlatni a kételyeit :lol:

Tirza:
Lehet hogy én azért kapok mert mi nem vagyunk házasok :lol:
Jó firma lehet a párod :lol: !
Az én párom sem szeretne(hogy is írtad?)különleges babát,és az igazat megvallva én sem(ez most elítélendő??) :oops:
Nálatok is voltam kételyek és kérdések?

Közben míg írok, a párom hívott telcsin és felvetettem neki az ötletemet hogy menjünk később 1 nappal és akkor el tudunk menni a talira.Azt mondta este megbeszéljük.Ez jó jel :D !

Lányok!Mikor és hol is lesz pontosan az összejövetel?

.
tvera

Sziasztok lányok!

Az én férjem az örökbefogadással azonnal megbarátkozott, csak a nyílt-tel volt némi fenntartása. Azon aggódik (talán még most is), hogy nem fordulhat-e elő, hogy ah lesz egyszer babánk, akkor a vsz anyja majd egyszercsakk felbukkan (hiszen tudja a címünket), és látogatni akarja, vagy meglesi, vagy valami. A Gólyahírnél beszéltem egy kedves hölggyel, de ő azt mondta, ilyen nem szokott előfordulni, de kérdezzelek meg Titeket is. Most megteszem. Hallottatok, tapasztaltatok bármi hasonlót?

Ja, és mégegy: a párom nem tud eljönni a 21-ei találkozóra. Ciki egyedül, vagy anyukámmal menni? Bocs, ha ez olyan gyerekasnek tűnik.

Noanko
a.noanko

A.noanko! Mi is nehezen barátkoztunk meg a nyílt-tal, azokon aggódtunk mint ti. Mi 9 hónapja vagyunk jogerősek és csak 3 hónapja jelentkeztünk nyílt-ra. Mostmár nem aggódunk, a fórum és a Gólyahír segített ebben.
A talira gyere anyuval, nem fog ezért senki kinevetni! :wink:

Tvera! Átment a pü., megkaptad?

Struga! Nekem még nincs babám, ezért nehezebb a várakozás. :cry: :cry: Neked legalább van egy, így a várakozás is könnyebb. Vagy rosszul gondolom? :oops:

Amneris! Én ott leszek a talin, majd én jóóóól megnézegetem Zituskát! :lol: :lol:

Tirza! Az én párom is elfelejti a névnapom meg a szülinapom! :cry: Vagy azt mondja, hogy menjek vegyek magamnak valami szépet, mert ő nem tudja, hogy mit vegyen. :lol: :lol:
Ja! A valentinnapot meg a nőnapot nem szokta elfelejteni, két piros pont jár neki! :lol: :lol:

Atan! Ha jól emlékszem, Peti nem újszülött korában került hozzátok. Könnyen megszokta az új körülményeket az intézet után? Bocs, ha hülyén fogalmaztam! :oops:

Kép
vivi1

Tirza, Struga!
Tegnap meséltem a férjemnek , mit mondtak Tirzának és az első reakciója neki is az volt, hogy miért nem megyünk be együtt a tegyeszhez? Én benne vagyok!

Struga!
Egy másik tegyeszes ügyintézővel beszéltem, aki a gyerekek egyik ovistársának az anyukája. Ő is megkérdezte hol állunk. Válasz másodikak vagyunk és ha valami gondunk van menjünk a jogászhoz.Pont.

Képzeljétek jövő héttől a pici fiam bölcsis lesz! (Én meg dolgozó, ha visszavesznek :cry: ). Annak idején nagy naívan úgy gondoltuk , hogy mostanra már megérkezik a babócánk és akkor egyrészt nem kell Rolit bölcsiztetni, nekem meg visszamenni dolgozni, de nagyon nem így alakult. Az a baj, ha visszavesznek dolgozni és mondjuk félév múlva kapunk babát, annak a munkahelyemen biztos nem fognak örülni és majd még egyszer tuti nem mehetek oda vissza dolgozni!(Bár ha így megy a sor lehet, hogy előbb megyek nyugdíjba, mint a negyedik gyerekemért. :evil: )
steiff

Vivi!
Nekem már három gyerkőcöm van , de mostanában mégis bőghetnékem van , ha kisbabát látok valahol. Hát ennyit a könnyebb várakozásról.
Egyébként Bia 2, Norbi 3 éves volt, mikor hozzánk került.(Tudom nem nekem szólt a kérdés.) De a lényeg szerintem egy mondatban :a jót könnyű megszokni. Na és azt hiszem ebben minden benne van.
steiff

Steiff!
Nem volt semmilyen lelki probléma a gyerekeknél? Csak azért érdekel, mert mi is másfél éves korig vállalunk babát.

Más: A sógornőméknek három gyermekük van és ő hivatásos anya.(vagy valami ilyesmi) Míg a pici nem lesz 6 éves otthon marad, pénzt is kap.

Kép
vivi1

Vivi1:
Ne haragudj elfelejtettem visszajelezni hogy elolvastam :oops: ,majd ha még lesz kérdésem megint írok!
tvera

Noanko: a kutya se fogja nézni, hogy ki kivel jön a talira! :)

Aggályok, kérdések: pontosan azokat írtátok le, amelyek leggyakrabban felmerülnek és - szerintem - kivétel nélkül mindenkiben. Ehhez nem kell "pasiból lenni" :lol: , teljesen érthető és jogos tvera párjának az aggodalma. A tanfolyam és a találkozók ezeket az aggályokat nagy valószínűséggel mind eloszlatják, de legalábbis igen minimálisra csökkentik. (Tényleg, tvera, jól olvastam, ugye, hogy nem vagytok összeházasodva? Biztosan tudod, de azért leírom :oops: , élettársi kapcsolatban élők nem, csak egyedülállók, vagy házastársak adhatják be örökbefogadási kérelmüket, úgyhogy ha eldöntöttétek, irány az anyakönyvi hivatal! :lol: :lol: )
És tényleg a legjobb ellenpélda az élő példa, a sok gyönyörű gyerkőc és boldog család! Ha ennyi embernek sikerült, Nektek miért ne sikerülne?? :lol:

A nyílt öf-sal kapcsolatos aggály amúgy bennünk is felmerült (kiben nem...?), aztán nagyon gyorsan arra jutottunk, hogy minek olyan dolgon rágni magunkat, aminek egyrészt minimális a kockázata, másrészt csak elméletben tudunk vele mit kezdeni. Majd ha ne adja Isten aktuális lesz a probléma (de nem lesz :) ), akkor ráérünk agyalni, hogy mi legyen. Amúgy meg fölösleges saját magunknak akadályokat állítani az utunkba.

Virágtéma: amikor összeházasodtunk, az én párom közölte, hogy "vége a beetetési időszaknak", és tényleg vége lett. :cry: Azóta "csak" alkalmakra kapok virágot, de akkor 2 m-es vörös rózsákat (hogy honnan szedi őket...?).

Puszi mindenkinek!
rkata

Steiff!

Azért gondoltam, hogy ha már van gyermeked könnyebb a várakozás, mert amikor a keresztlánykámnál vagyok, vidámabban telnek a percek. Amikor a babámra gondolok, jó érzés, hogy ott van a keresztlányom és van kihez bújni, van ki megnevettet, tudok kivel játszani, stb... De amikor hazajövök az üres lakásba, ismét szomorú leszek.
Mivel nem lehet vsz. gyermekem, áldom az istent, hogy lesz babám, ha 1-et ad, én már nagyon boldog leszek!!!!!
Egy gyermek is elég a boldogsághoz, azt az egyet sem kapjuk könnyen. Én elfogadom, hogy csak ezt az utat járva lehet gyermekem, tehát összeteszem kezem-lábam, ha csak 1-et is kapok valaha.
Remélem nem bántottam meg senkit!!!!

Kép
vivi1

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?