Sziasztok!
Csak benéztem ide is kicsit kiváncsiskodni. Nos, én még nagyon messze vagyok a szüléstől, mert csak most járunk lombikra, ott szoktam levelezgetni. Viszont találtam egy témát, amihez hozzá tudok szólni (mivel én is Szolnokon szülnék majd)!
Vica, és bárki más!
Nekem dr. Altorjay Balázs az orvosom (mármint a nőgyógyászom, nem a lombikos természetesen), és semmi bajom Vele. Sőt! 3 éve, mikor a méhen kívüli terhességem volt, egyszer jött vizitelni, és végighülyülte az egészet. Mindenkiből lógtak a mindenféle csövek, és mindenkihez volt egy-két kedves, vicces szava. Érdeklődtem kicsit, és sokan ajánlották. Amikor megyek hozzá, van, hogy nem kedves, talán épp Neki is rossz napja van. Viszont alaposan megvizsgál, elmondja mit-hogy... A kórházban, mikor voltam, voltak olyanok, akik miatta jöttek át Szolnokra műttetni, szülni Kecskemét és környékéről, csak azért, hogy Nála maradhassanak. Sőt! Volt ott egy ikerbabás kismama, aki a 30. héttől feküdt bent a szülésig, és Kecskemét környékéről származott, tehát a férje nyilván nem tudta minden nap meglátogatni, mégsem Kecskeméten feküdt hónapokig! Úgyhogy én szívből tudom Neked ajánlani, kedves Vica, ha még nem döntöttél más mellett. Amúgy szívesen venném - ha mellette rakod le a voksod -, ha tájékoztatnál, hogy milyen Veled.
Viszont van egy negatív tapasztalatom is. Persze nem tudom, hogy még mindig ott van-e a kórházban, de Dr. Gyenes Orsolyáról sok jót nem tudok elmondani! Mikor bekerültem a méhen kívülimmel, épp ügyeletes volt (akkoriban egyébként még nem szüleszthetett, azóta nyilván letelt az a "gyakorlati" ideje), és hát úgy beszélt velem, mint a kutyával. Mintha tehettem volna arról, hogy méhen kívüli terhes vagyok. Én is szívesebben szültem volna meg azt a babát, és most nem kellene lombikoznunk! Nem volt elég a testi-lelki fájdalmam, jön egy nő, aki pár évvel fiatalabb is nálam, és kioktat mint egy nagy öreg! Hát tehettem én arról, h méhen kívüli voltam? Az egyik barátnőm, mikor szült, kicsit érdeklődött róla, és volt, aki dícsérte. Állítólag a "sima ügyet" szereti, azokkal kedves, akiknek sima, problémamentes a terhességük, de aki nőgyógyászati panasszal megy be, vagy pl. méhen kívülivel, tehát akihez már szakértelem is kell, azokat - azt mondják - már nem szíveli. Hát, ilyen is van.
Olvastam a többiek véleményét is a szülészetről, hát igen, a barátnőmnek is hasonló volt a véleménye, hogy elmegy, a WC pocsék, de ha lehet, azért inkább minél hamarabb hazamenni!
Ami pedig a szülésznő dolgot illeti, egy másik barátnőmnek is szülésznő volt felfogadva, és telefonon tartották a kapcsolatot a vajúdás alatt, és csak az uccsó pillanatokban mentek be szülni. Így tulajdonképpen a vajúdást "nem zavarta, nem akadályozta" senki, szenvedhetett magában.
Hát, ennyit tudtam hozzászólni, köszönöm, ha elolvastatok!
Mindenkinek szép, napos, meleg őszi napokat, és aki szülés előtt áll, annak problémamentes babahordást, könnyű szülést kívánok!