Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma voltunk Tücsökzenén- ez ilyen zenés foglalkozás piciknek. Nagyon meglepődtem a viselkedésükön. Azt hittem, hogy majd meg lesznek illetődve, még talán ahhoz is idő kell majd, hogy lábon közlekedjenek a mászás helyett, DE: ahogy kiraktam őket a kocsiból, Niki elindult befelé a terembe és Dávid utána; kétlábon!!! :D Először elég nehéz volt összeterelni őket, de aztán Dávid ráérzett az ízére. Hajlandó volt csinálni velem a kis gyakorlatokat. Mindketten egyedül mentek oda a nőhöz valahányszor újabb hangszert kellett a kezükbe venni. :) Mikor vissza kellett adni, az már nehezebben ment, Dávid ugyan másodjára már megértette, hogy bele kell dobni a kosárkába a hangszert, de Niki nem volt hajlandó megválni tőle. Dávid nagyon édes volt, szinte felnőttes, nagyon fegyelmezetten viselkedett, figyelte a többi gyereket, hogy mit csinálnak. Mi voltunk a legkisebbek a csoportban. Először gondolkoztam rajta, hogy járjnk-e tovább vagy még kicsik hozzá, de aztán ahogy DÁvid már az első foglalkozás végére ilyen ügyes volt, úgy dönöttem belevágunk. Nikinek sem árt ha kicsit közösségbe kerül, ahol szabályok vannak. A nagyobbaktól meg majd lehet sokat tanulni. 8)

Majd még jövök

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Na még egyet. Nem engedte az előbb.

Kép

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Lilla :)
Szuper, hogy ilyen jól érezték magukat a tücsökzenén! Helyileg hol voltatok? Mennyi ideig tart egy foglalkozás?

Szerintem is járjatok rendszeresen, mert nagyon sokat fejlődnek vele.

Brigi :)
Nagyon édesek a lányok a képeken. Annyit változtak, megnyúltak, hogy meg sem ismertem volna őket. :oops: Komoly kis hölgyek lettek.

Meme :)
A Broncho-vaxomot receptre lehet a gyogyitárban kapni. Sajnos elég húzós az ára, emrt 3600 Ft egy 30 db-os doboz. Nekünk kétszer 30-at írt fel a dokinő, de kiváltottam egyet és ha elfogy akkor váltom a következőt. Úgy kell szednünk most, hogy 30*1 szem/gyerek, majd 10 nap piha, utána 10 nap szedés és 20 nap pihi, így egész télen. A dokinő szerint nagyon jók a tapasztalatok vele. Azt mondta, hogy ez sem csodaszer, tehát azért el-elkapnak egy egy náthát, de nem volt köztük sosem tüdőgyulladásos, hörgő gyulladásos, súlyosabb eset, gyorsabb lefolyásúak és enyhébbek a betegségek. Hát kíváncsi leszek, ha már minden nap megerőszakolom a fiúkat, hogy bevegyék.

Egy kicsit én is dicsekszem. Nem tudom, hogy mennyire általános ebbe a korban, de Samu fiam kb. 20 féle gyermekdalt nagyon tisztán eldúdol. Csak mondom neki, hogy mit lalalázzon el, és bárhol elénekli. Hihetetlen jó a hallása, mert 2-3* elénekelek neki valamit, és utána visszaénekli. Olyan nehezeket is mint a "Tavaszi szél vizet áraszt". Oli is próbálkozik énekelgetni, de neki csak dallam foszlányokat sikerül néha. Ezt Samu 15 hónaposan kezdte, de akkor még csak a Boci,boci ment neki, de azóta bővül a repertoárja. :lol:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!

Gratulálok Samuhoz! Szerintem ez egyáltalán nem általános.Biztosan az átlagosnál sokkal fejlettebb a zenei érzéke!nem gondoltál rá,hogy valamilyen játékos formában tudatosan fejleszted neki?

Brigi!
Édesek a lányok és milyen elmélyülten lapátolja a homokot a Réka! Mintha valami komoly munkát (persze neki az is!) végezne! Igazán cuki!!!

Lilla!
Ügyesek vagytok! Hogy zajlik egy ilyen foglalkozás?Én még nem is hallottam erről!

Én is teszek fel néhány képet a fiúkról.Pár napja készültek az udvaron.

Mint a maci a málnásban
Kép

Fiúk a paradicsomok között
Kép

Az egyik kedvencem: Olika nevet
Kép

Ide nézzetek!Én már paradicsommal a kezemben is fel tudok mászni!( Marci és Beni)
Kép

Marci "madár" fütyül
Kép

Szép estét!

Edit

Kép

Kép
edit73

Cat :)

Szerintem ez tök jó. Mármint Samu. Tényleg jó érzéke lehet. Nálunk remélhetőleg apjuktól örököltek valami muzikalitást, mert az én hallásom. :( De legalább a ritmusérzékük jónak tűnik, legalábis, amikor táncolnak. Nálunk egyszer-kétszer a hinta-palinta fordult elő, de már régen, és azóta nem produkálják. Nagyon ügyi a kissrác.

Én pont tegnapelőtt nézegettem az ilyen játékos foglalkozásokat. Van itt felénk is egy-két zenebölcsi-szerű. Remélhetőleg egyszer eljutunk oda is.

Edit :)
Tök jók a fiúk és milyen jó, hogy van kertetek. De gondolom azért irtanak rendesen, vagy tudják, hogy mit nem szabad?

Tegnap kivittük a lányokat az eső után egy kicsit sétálni. Gondolhatjátok hogy néztek ki utána. Először véletlenül mentek bele a pocsolyába és jól meglepődtek. Utána viszont. :roll: Ráadásul Borka a cipőjéből is kilépett egyszer, szóval csurom vizesek voltak. Kézzel lábbal tapicskoltak. Persze nem voltunk kint sokáig, úgyhogy nem volt nagy vész és nagyon élvezték.

Szép napot nektek,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Nagyon szép időnk van, s ezt a gyerekek is észrevették reggel.Olyan kis édesek voltak, lustiztak a mi ágyunkban, már volt vagy 1/2 9 körül. Erre Zsombi felnéz a tetőablakra, s elkezd nevetni. Utána valamit karatyoltak, s elkezdték egymást puszilgatni, meg tapsoltak. Erre mikor megkérdeztem mit beszéltek, Zsombika határozottan azt mondta : Anya, te nem! Sajnos kizártak. :cry:

Lementünk, s reggeli közben azért elárulták magukat, hogy valószínű ZSombi azt vette észre, hogy süt a nap és megbeszélhették, hogy kimennek, mert reggeli után már hozzták a cipőjüket, pedig velem szó nem volt róla.

Brigi!

NAgyon édesek a csajok! Milyen elmélyülten tudnak "dolgozni". Csodaszépek!
Eső után mi is mindig megyünk felfedezni, hidd el kell nekik ez is.

Edit!

Micsoda vagány kis skacok!!! :wink: Gyönyörűek! Milyen jó látni, még így képen is, hogy "belakják" a kertet.
Tele vannak élettel, jó ezt látni!

Lilla!

Ez komoly feladat volt, hiszen ebben a korban még ennyit nagyon nehéz nekik figyelni. Biztosan ügyes volt aki tartotta, de a te gyerkőceid érdemeiből ez semmit nem von le. :wink:
Ugye milyen büszke tud ilyenkor lenni egy szülő?

Cat!

Biztos vagyok benne, hogy hallunk még Samuról! :wink: :lol:
Ez abszulúte nem mindennapi, sőt kivételes képességnek érzem.
Az meg külön aranyos lehet, ahogy Oli próbálkozik utána.

Ebéd, alvás, aztán nagyfiamnak edzés.

További szép napot, jó napozást! :wink:

Meme
szinta

Sziasztok!

Tündériek a fiúk, és nagyon szerencsések vagytok, hogy van ilyen kertetek, ahol kitombolhatják magukat! Tényleg nagy életet visznek oda. :D

Na én kivagyok mint a liba. Sajnos a mai bölcsis napunk egy katasztrófa volt, Oli végig bőgte a délelőttöt az udvaron, én meg bent hallgattam. Ezek után 1,5 órát aludtak a 3 helyett, és olyan hisztisek voltak délután, hogy beadtam a felmondásomat. Olit haza kellett a játszóról hozni, mert úgy visított, nem engedtem 3 kisautóval a kezében csúszdázni. :shock: :shock: Samu is nyomta délután, de az pite volt Olihoz képest. Direkt nyavalyog és bosszant. Többször kavicsokat kellett a szájából kivakarnom, de megpróbálkozott a fűben növő gomba szájbavételével, hiába tőle fél méterről ordítottam vele. :evil: :twisted: Szerintem mi soha az életbe nem szokunk be, de ha mégis, akkor ezeket a délutánokat nem élem túl. :roll:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok :)

Nyugi. A holnap szerintem szuper lesz. Fel a fejjel, sztem csak megint van valami a levegőben, legalábbis, ha az enyémekből induok ki.

Enyém lányok ma egész délután kezelhetetlenek voltak, de jött apa és kivitte őket a játszóra. Szuper volt. 2,5 óra egyedül. Ilyen még csak akkor fordult elő, ha én mentem el itthonról. Takarítottam, meg kicsit kifújtam magam. Szerencsére az egyedül játszózást megúszták egy kisebb púppal. (Rékát feldöntötte egy hinta.) :( Viszont megtanultak egyedül csúszdázni. Hason. :shock: Ezelőtt mindig ültettük őket. Nem tudom, honnan szedhették ezt. De úgy megtetszett nekik, hogy fél órát rohangáltak körbe - fel a létrán, át a csúszdához, le a csúszdán, vissza a létrához.

Annyira irigyellek, hogy ilyen szépen beszélnek a gyerekeid, meg hogy olyan szófogadók. Én csak álmodozom, hogy egyszer enyémekkel is el lehet majd menni valahová.
És hogy fél kilenckor még ágyban vagytok. Én ma addigra már vissza is értem velük a vásárlásból. Hétnél tovább egyszerűen képtelenség őket ágyban tartani, beleértve a miénket is.

Mindenkinek szép estét.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

HÚÚÚÚ, :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted:

Nem a gyerekek, hanem az autónk miatt.Éreztük, hogy a jobb elejénél van v.mi zörgés, rázás.
Kötelező szervíz is közeledettt, így mindenképpen vittük.
Először egy 9 ezer ft-os alkatrész kellett a baj miatt, most meg kiderült, hogy egy 65 ezer ft-os alkatrész fogja teljesen megszüntetni.Mindez azért, mert a magyar utak annyira jók, felkaptunk valamit és az verte szét.
Pontos alkatrész nevekkel nem szolgáltam, mivel nem akartalak benneteket terhelni ill. nem is tudnám a "gőzölgő" fejemtől!

Brigi!

Hidd el nem álom az, hogy ahogy nőnek jobb, könnyebb lesz. Te is következetesen nevelgeted őket, aminak meg kell, hogy érjen a gyümölcse!!!
Bízni kell bennük, és a legrosszabb szitukban is valamit jót feldfedezni, talán így könnyebb.
Kristófom nagyon jó gyerek, mindenki szerint is. De láttad volna mongjuk 2 éves korában ?! :roll: Hát túltett az ikreken. Aztán lecsillapodott, okos értelmes gyerek lett.
Na, de bizony a te l,ányaidra is lehet ám bőven irigykedni. Sosem betegek szinte, milyen jól elvannak bárhol és még sorolhatnám.

Cat!

Nem lehet, hogy még a betegségből nem 100 %-osan keveredtek ki? Mert nálunk amíg nincs teljes gyógyulás, nagyon kell rájuk figyelni, mert fele annyira sem bírnak semmmit, könnyebben elfáradnak, s ha én nem koordinálom végünk, hiszti hegyek!
Ilyenkor nagyon sokat leülök velük, hogy ne rohangáljanak stb.
De, biztosan minden nappal könnyebb lesz a bölcsiben!Múltkor is így volt.
KITARTÁS!!!!

Megyek, mert még tombol a nép, s úgy gondolom maguktól fürödni sem fognak, pedig már itt az alvás ideje!

Jó éjt mindenkinek, s szép napot holnapra!!!!

( Bocsi ha hiba van, nem olvastam vissza)

Meme
szinta

Hol vagytok?

Nálunk sajnos tombol a nátha. Legalábbis remélem, hogy csak az. Lázuk nincs, viszont folyik az orruk. Jól elkiabáltam, hogy nem szoktak betegek lenni. Amúgy a kedvük egész tűrhető, de sajna nem tudnak aludni rendesen az eldugult orrocska miatt és ezért nyűgibbek kicsit. Az orrszívásra viszont úgy visítanak, hogy az embertelen. Már majdnem én is sírok. Borókának hamarabb kezdődött, ezért ő már edzettebb, és az akció kezdetéig egész csendes, de Réka már azelőtt dobálja magát, hogy bekapcsolnám a porszívót. Hiába beszélek velük, meg mutogatom meg akción kívül a szívót, nem használ. De majdcsak túlleszünk rajta. Addig meg döntöm beléjük a C vitamint. Bár nekem is elkelne, mert már én is kezdek lerobbani.

Autó miatt :( :( :(

Hogy megy a bölcsi?

Jó éjt mindenkinek,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Jobbulást a lányoknak! Sajnos most kezdődik csak a beteges időszak. :( A böliben már minden gyerkőc taknyos és köhécsel.

Autó :twisted: :evil: :twisted:

Böli: Alakulgat a bölcsibe járás. Már reggel 8-kor viszem őket, és ott is hagyom, és ebéd után megyek értük. Persze minden gondolatom ott van velük, és tervezem, hogy meg is lesem őket valamelyik nap. :D Reggel nagy a sírás, tegnap csak Oli nyomta, úgy kellett a gondinéninek lefejteni rólam a tököst, ma már sajnos Samu is sírt. De állítólag ez így van rendjén. Utána megnyugszanak, és egész jól elvannak. Tegnap Samu elmutogatta még azt is nekem, hogy verekedett. Úgy nevettem rajta. Állítólag meglökte egy kisfiú Őt, aztán Ő meg visszalökte, és elfutott. :D Az a kisfiú a bölcsöde réme, nagyon vad, és erős. 2 éves, 98 cm és 15,5 kg, és 27-es a lába. :shock: :shock: A szülei egyszerű emberek, és a gyerek soha életében nem evett főzeléket, a csülök a kedvence, az Anyuka elmondása szerint. :x Szerencsére mivel nem eszik a bölcsiben semmit, nem engedik ott aludni.

Megyek, mert 2 éve halmozódó házimunkát számolok fel, amíg a fiúk a böliben vannak. Függönyöket mosok, szekrényeket rámolok stb. Nagyon ráfért már a lakásra.

Szép napot mindenkinek!

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Tegnap voltunk Uh-n,minden rendben van!!!!!!!
Nagyon aggódtam,mert az alul lévő baba mozgását nem igazán éreztem,kiderült,hogy befelé fordul és a feje nagyon lent van,de szerencsére a doki kézzel nem érte el,így még kaptam 3 hetet itthon.Dokim szerint ha minden oké lesz,akkor akár a 28.hétig is itthon maradhatok.Hát én megteszek mindent,hogy így legyen,sokat pihenek.Ennek ellenére Dopegyt-et kell szednem,mert sajnos a vérnyomásom felment 140 fölé,de a doki szerint ez nem gáz az én esetemben.
A középen fekvő baba kisfiú gyanús,Ő az arcát mutatta,a felül lévő bébi széttárta nekünk a lábait,hogy láthassuk,Ő bizony kislány!!!
KITTI lesz a neve,ez már biztos.
Lassan elhiszem,hogy ez a csoda velem/velünk történik,és kb.12 hét múlva boldog nagycsalád leszünk!

Puszillak titeket!

Andi
Kép
aanda

Andi :)
De jó hírek! Tényleg pihenj sokat, de ha úgy érzed, azért ne habozz és feküdj be, akármennyire unalmas is egy kórház. ÉN nyugodtabb voltam bent. Engem az elején hazaengedtek hétvégékre, de végig izgultam, hogy jaj csak most ne történjen semmi.
Ja és nagyon aranyos a vonalzód. :) Nagyon drukkolok a kis prüntyiknek, hogy sokáig jól érezzék magukat bent.

Nagytakarítás. Szép álmok. :roll:

Mindenkinek szép estét,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

sziasztok!

andi!
édesek a tündérborsók :):):)! szóval vegyesek :)

meme!
létezik olyan, hogy lecsillapodnak a gyerekek és idővel jók lesznek? hihetetlen, de reményt adtál :lol:

cat!
talán már te is kezded elhinni, hogy bölcsibe járnak a fiaid. nem volt eddig egyszerű, de menni fog!

brigi!
barátnőm ódákat zengett a rózsika forrásról! a te leírásodat követte... mi még nem jutottunk el, talán 2 hét múlva egy kisebb társasággal :)
pécsi játszóterek: tettye: ez egy viszonylag nagy park, több korosztály számára jó játékokkal. viszont nincs körbekerítve, így macskák és egyéb látogatók otthagyják a nyomukat... (33-as busz visz oda, az alagútnál is van megállója) mandulás (ennek a megközelítését én nem tudom elmagyarázni, de talán anyósodék tudják. mi az általános sulival égervölgybe jártunk túrázni, ott is van patak, játszótér, és az tuti, hogy babkocsival is megtehető. de a város nyugati felénél van a mecsek oldalban. be kell látnom, hogy babakocsival tezstelt további útvonalakat nem tudok ajánlani, mert annakidején mi sem úgy mentünk... de talán ennyi elég lesz egyelőre :)

lányok!
nincs véletlenül egy felesleges pótnagymama ismerősötök?

képzeljétek, egy volt kollégám megkeresett tegnap egy állásajánlattal, ami januártól kezdődne heti 2 nappal. egészen felkavarta a nyugis gyed-es állóvizemet. marha kecsegtető és eléggé felfutó lenne. de a "minden így jó, ahogy van" és a régi cégemhez fűződő lojalitás, valamint a "biztos állásodat feladnád egy bizonytalanért" nem is nálam, hanem férjemnél, egyelőre óriási nemtetszést váltott ki. persze van egy csomó dolog, amit meg kell oldani, legfontosabb: bulcsúra a vigyázás... tudjátok, hogy éppen nyáron hülyített azzal a férjem, hogy ő szívesen menne gyedre októbertől bulcsúval. akkor padlót fogtam az ötlettől, de az áprilisi teljes munkába állást el tudnám képzelni úgy, hogy ő maradna itthon. a cég nem ameriakai, hanem skandináv.
szóval dilemma hegyek... bocs, hogy ilyen részletesen taglaltam, de minden pro és kontra észrevételnek nagyon örülök...

egyébként zajlik az élet. jártunk otthon, srácok gyűrik az ovit.
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi :)
KÖszi a infokat. Jövő héten úgyis megyünk. Egyet legalább tesztelni fogunk. TEttyén már voltunk többször is, de a lányok még elég kicsik az ottani játékokhoz, leginkább csak sétálgatunk. Meg csúszdázunk, de az egy derékfájós program, mert muszály elkapni őket, mielőtt leérnek.
Sztem a fiaid tuti élveznék a R-forrást. Ha jól gondolom akkor pont abban a korban vannak, hogy a vízpart jó kaland, meg a mászás, meg a hidak.
Állás? Csak te tudod, hogy Bulcsú hogy viselné az elválást. Enyémek teljesen rám voltak kattanva egy évesen. Mostmár tök jól elvannak akárkivel egy félóra után, de akkor még az sem volt elég, hogy én is ott voltam.
A biztos, meg bizonytalan egy kicsit relatív lett a fejlemények függvényében, úgyhogy én az alapján döntenék, hogy melyik tetszik jobban. (Már ha a Bulcsú kérdés megoldódott.) Meg, hogy mennyire lenne nehéz újra állást találni, ha mégsem jön be. Nem vagyok képben, hogy mit is csinálsz. Nálunk az én fizetésem mindig csak zsebpénz volt a férjeméhez képest, úgyhogy nem tudom átérezni teljesen a helyzetetedet. Na jó eldugulok, mert ez olyan bonyolult kérdés, hogy nehéz okosnak lenni.

A lányok már egész megadással tűrik az orrszívást. Már nem üvöltenek, ha közelítek az orrszívóval, de a szívás közben még mindig meg a műsor. Nem tudom eldönteni, hogy fáj-e nekik. Lehet, hogy az orrmandula bezavar és ezért rossz annyira nekik?

Elkezdtünk az utcán is motorozni. Réka haláli. A padkától legalább másfél- két méterre megáll és leszáll a mociról, felveszi és elkezdni cipelni. Tegnap nem hagyta, hogy segítsek, egyedül hozta fel a járgányt a harmadikra. :roll: A végén úgy kivolt, hogy minden következő fokra úgy csapta oda a motort. Zengett az egész ház a csattanásoktól. De sikerült neki! :lol: :lol: :lol: Kitartó gyerek.

Mindenkinek szép estét és szép álmokat.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi és Marcsi!
Köszi,de sajnos még nem biztos a vegyes felállás.Talán a 4D-n majd többet mutatnak.

Andi
Kép
aanda

Sziasztok!

Megvolt az első maratoni fejtágítás- 3 napig reggeltől estig a suliban csücsültem. Első nap kb 5-ször hazatelefonáltam, estére szinte rosszul voltam, annyira otthon akartam már lenni náluk. Aztán megérkeztünk és SEMMI sírás, tudomásul vették, hogy ott vagyok, rám vigyorogtak és játszottak tovább. Másik 2 nap ugyanez. Jól ettek, jól aludtak. Az majd kiderül, hogy ma mennyire jön ki rajtuk vmi utóhatás. Szóval az elválás nálunk tényleg nekem volt nehezebb, nem nekik. :)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Marcsi :)
Vállalhatsz a régi állásod megtartása mellett is munkát hivatalosan a gyes mellett. Ezt a páromék jogásza mondta. Nem kell feketén, és akkor nem kell feladnod a jól bevált helyed sem. 8) Bár nem tudom, hogy megéri-e pótnagyi alkalmazása, mert az azért elég húzós pénzben.

Örülök, hogy jól megvoltak a kölkök. Nem kaptál utána fekete levest? Nálunk úgy szokott lenni, hogy megkapom azt csőstül. :D

Egyáltalán nem fájhat nekik az orrszívás. Csak a hangjától félnek, meg tényleg kellemetlen, én kipróbáltam. Egyébként egy idő után hozzászoknak, és már nem bőgnek.

Képzeljétek az én fiaim büszke bölcsisek. Már ott is alszanak, simán ment, minden gond nélkül. Hatalmasakat alszanak, és általában én ébresztem őket amikor megyek. :D Reggelente van egy kis sírás, de fordult a kocka már nem Oli hanem Samu sír. De hamar megnyugszik, és jókat játszanak. :D Akkora könnyebbség nekem lelkileg, nem hittem, hogy eljutunk valaha ide. :D
Ja és nagyon önállóak lettek a bölcsitől, sokat fejlődtek. :P Samu már kis barátnőt is talált, mindig Őt emlegeti, Anna az első bölcsis szerelem. :)

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Hihetetlen, hogy hogy elszaladt ez a hét, s még időm sem volt idejutni. :cry:
Olyan fáradtnak érzem magam egész héten, van olyan, hogy őszi fáradtság?
Semmi extra dolgot nem csinálok az eddigieken kívűl, s mégis.
Pedig most jön majd 2 kemény hét, ugyanis apát alig-alig fogjuk látni, sőt 1 hétig itthon sem lesz.

A gyerekek viszont nem fáradtabbak, mint akik felvannak húzva, úgy pörgetik le magukat alvásig. :roll:
De, ez jó, mert legalább nem betegek.

Cat!

Lehet Neked egy örökké valóságnak tűnt, amíg beszoktak és nem is gondoltad, hogy ilyen gyorsan, okosan ezt megteszik, de ez tényleg szuper gyors volt! :!:
Majd hét elején mindig egy kicsit " anyásabbak" lesznek, aztán hétvége fele, már futnak be a csoportba. Ez is csak egy ideig lesz, mert lesz olyan, hogy várni fogják, hogy mehessenek.
De szó mi szó : Gratulálok, nagyon ügyesek, okosak ezek a srácok!
Jók az alapok. :lol:
Mikor mész vissza? Addig gondolom, nem unatkozol. A 2 éves lemaradást nem semmi behozni, én már csak tudom. Nálam még csak a " tűzoltás " van.

Lilla!

Ismerős volt a helyzeted. Én Kristófnál voltam így, akkor diplomáztam. Ezt is meg kell szokni, hiszen bizonyítottan nem csak velünk vannak el, nem csak mi tudjuk nekik a mindennapokat biztosítani.
De, ügyik voltak a gyerekeid, hogy nem cirkuszoltak anyuka nélkül. Azóta sem nyújtották be a " panasz könyvet " ?

Brigi!

Rékádra nem találok szavakat. Lányban ez a masszív fizikai kitartás ritka! :wink:
Még nem írtam le, de csomószor mikor írod mit csinálnak a lányok, visszapörögnek az események az agyamban, s mintha az enyémeket látnám. A motorozást, s ilyentájt kezdtük, s azóta is imádják! Hány cipő bánta ezt! :lol: Már van külön motoros cipőjük.
Az enyémek is visítanak, ha leszívatom az orrukat, de azonnal abba hagyják, ha én is. Meg utána már mondogatják, most jó. ( gondolom, hogy kapnak levegőt). Szerintem is iszonyú kellemetlen, kipóbáltam én is. Kristófom viszont állítja, hogy fáj is.

Marcsi!

Nem tudok Neked segíteni, hiszen én is nagy gondban vagyok. Ma hívatott fel a főnököm egyik kedvenc koleganőmmel ( gondolta, vele nagyon jóban vagyok, neki nem mondok azonnal nemet, mint neki), hogy nem akarok-e most visszamennni. De, nálunk az a helyzet, hogy Apa azt szeretné, hogy 1 évig még tuti itthon. Meg még utána is csak rész munka.
Ő sokat dolgozik, tréningezik, így nem tudna segíteni nekem, böcsiztetni, iskolába vinni, edzésre vinni, szakkörre vinni, a gyerekeket .
Majd alakul, meglátjuk.

Andi!

Ha vegyes, ha nem mindegy is, bár egy jó arány könnyebbséget adhatna, de mindennel biztos vagyok ügyesen megfogtok bírkózni.
A lényeg, hogy rendben találták őket!

Jó éjszakát mindenkinek.
( nem olvasok vissza, bocsesz a hibákért)

Meme
szinta

Cat!

Samu Annája. :lol: :lol: :lol:

Meme
szinta

Boldog szülinapot a Manóknak!!

Csináltok/tatok bulit nekik? Nekünk még nagyon messze van a kettő, de az egyet is élvezték, mert volt sok ember és az nekik mindig bejön.

Orrszívásról: én csak azért gondolom, hogy ők nem ugyanazt érzik mint mi, mert nekik még ott az orrmandulájuk az útban. Szóval lehet, hogy tényleg fáj is. De a lányok már kezdenek edződni. Reggel Borka már mutogatott a porszívóra, meg az orrára. Sztem érezte, hogy jobb lenne neki, ha kiszívnám. Meg simán bemennek a szobába és mutogatják, nem menekülnek már. Alakulunk, de közben még mindig nagyon visítanak. De majdcsak túl leszünk rajta. Sztetek, ha nincs láz, egyéb tünet, akkor nem kell orvoshoz menni, ugye??

A gyerekek olyan okosak. Aranyos az Anna sztori.
Az én lányaim is inkább a fiúkat preferálják. Kicsit, nagyot, felnőttet. :shock: Komolyan mondom szó szerint kokettálnak a pasikkal. Akik látják mindig megjegyzik, hogy lesz gond velük. :wink:

Na megyek, mert nagy a csend.
Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Meme

Nagyon Boldog Szülinapot Zsófinak és Zsombinak!!!! De azért ugye nem költözöl át a 2 éven felüli topicba? Nagyon hiányoznál!!!

Brigi

Jobbulást a lányoknak! Nálunk is mindig van nagy ordítás az orrszívásnál. Niki végig ordít amíg szívni kell, de Dávid másnapra már megedződik és nem is sír picit se. Szerintem ha fájna neki, biztos sírna. Ráadásul neki nagyon szűkek is a járatai. Viszont nem akarlak elkeseríteni, de a következő betegsénél elölről kezdheted a cécót, úgy fognak bömbölni, mint aki még sose látott ilyet. :roll:
Egyébként nagyon okosak és ügyesek a csajok, úgyhogy ne idegeskedj semmin. 1 hónap van közöttünk és csomó mindent tudnak a lányok, amit mi még nem- és lehet, hogy 1 hónap múlva se fogunk. Az, hogy nem beszélnek még, nem nagy ügy.

folyt.köv. most megyek Auchanba

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nagyon boldog 2. szülinapot kívánok Zsófinak és Zsombinak! :D

Lesz buli ? Mit kapnak a gyerkőcök?

Képzeld pár napja rajtam is mérhetetlen fáradtság tört ki. Pedig a fiúk böliben vannak délelőtt, így nem is olyan feszített a menet, de alig állok a lábamon. Már el is kezdtem egy Supradyn kúrát, nehogy beteg legyek. Este 8-kor már szédelgek az álmosságtól és ma éjjel először fordult elő, hogy nem keltem fel a gyereksírásra, a párom hamarabb ugrott. :?

Ha nem lázasak, akkor én nem viszem orvoshoz őket. Szerintem ha szorgalmasan szívod az orrukat, akkor nem megy a fülükre, és nem lesz semmi gond.

Beszéd: Az enyémek is csak pár szót mondanak, de a bölcsis csoportjukban se nagyon beszélnek a velük egykorúak.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönjük a jókívánságokat, nagyon érzik, hogy ma különleges nap van, hiszen különlegesen elevenek. :wink:
Bulit jövőhét végén tartunk, mikor össze tud jönni a család, leszünk 14-en.
Ma természetesen volt köszöntés, ajándék ( még csak előzetes), meg pezsgőzés. Imádják a gyerek pezsgőt.

Az ajándékokkal meg úgy voltunk, hogy megkérdeztük tőlük. Erre Zsófi mit kért???? Kis öcsit. :roll: :roll: :roll: Azt hittem dobok egy hátast. Aztán fény derült rá, hogy azért mert az egyik legjobb barátnőjének , Lilinek most született. De, mikor mondtam neki, hogy Lilinek milyen szép biciklije van, azt mondta az is jó.

Most a ruhákat meg 1-1 pár nike cipőt kaptak, s jövőhétvégén lesz amikor megkapják a játékokat.
Zsófi öltöztetős babát, valamint a játék konyhájába kiegészítőket, Zsombika az autó pályájához kiegészítőt.
A családtól meg fel sem sorolom, mert csupa ilyesmit, s szerintem túlzás is lesz.

Brigi!

Ha nincs láz, én sem megyek orvoshoz. Valamint ha nincs, de a kis leheletük mást tükröz, akkor megyek, mert az gennyesedést takar. De, szerintem csak ebbe a járványban vagytok ( nálunk sokan), s legalább 1,5 hétig kemény orrfolyás van, utána meg köhögés.
Lányok korán kezdik, nem? :wink: Édesek lehetnek, ahogy bájolognak. Igazi kis nők. S, ezt külső adottságuk alapján igazán megtehetik! :!:

Lilla!

Nagyon aranyos vagy, igazán jól esett, hogy hiányoznék. Egyenlőre maradok, de elkezdek lassan oda is " beépülni". :wink: Kétlaki élet.

Cat!

Az én gyerekeim is ilyen szerelmes típusok, még nem írtam, ugye?! Zsombornak kimondottan a szőke-kék szemű lányok tetszenek.Kiarának hívják akit állandóan puszilgat, meg van egy másik is, ő Zita, aki csak addig jó, míg Kiara meg nem érkezik. Zsófinak állandó szerelme van már kb. 1 éve. De, ezt mondta múltkor: - Anya, a szerelmem a Németh Áron, de tetszik Barnus is. Én meg: :roll: :roll: :roll:
Egyébként, ahogy egyre többet beszélnek egyre pöszébbek, egyre nehezebb őket érteni.

További szép napot.

Meme
szinta

Meme!

Boldog szülinapot a kismanóknak :lol:

Azért szeretettel várunk a "nagyok" topikjában is. Én is mindig elolvaslak Titeket, és néha bele is kontárkodok a dolgokba :oops:

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

először is boldog szülinapot kívánok a kétéveseknek :))
Én is sokat agalok, hogy majd mit vegyünk nekik, aq játékkonyhán én is gondolkozom, szerintem az lesz, de még nem fix. Pepe névnapja jön előbb, arra porszívót kapnak:)
Kitartó és hűséges lány a Zsófi, gyakorlatilag a fél életét ugyanazzal a pasival élte le :wink:

Brigi!

Az én lányaim is ilyenek, a múltkor a Corában leültünk enni, ők meg eljátszottak a mászókán ami ott ki van téve. egyszer csak jött két fiú, leültek a nagy tv elé valami sportot nézni. Kb. 7-8 éves volt akisebb, a nagyobb meg volt 10 is szerintem. Petra odament, leült melléjük és le nem vette a szemét a nagyobbikról :roll: Mivel ő nem foglalkozott vele, egy idő után felállt és beállt a tv elé :lol: Akkor elkezdték elhajtni onnan, ezt persze nagyon élvezte és folyton ott legyeskedett, még táncolni is elkezdett :) Az apja totál kiakadt :shock: , hogy mi lesz itt 10-15 év múlva :wink:

Cat!

Gratulálok a bölcsihez, alakul az szépen, úgy beszoknak, hogy hétvégén is menni kell majd reggel, mint egy ismerősöm mesélte :wink:
Anna miatt meg pláne megéri ott maradni :) Délben még együt is alhatnak:)

Nálunk a beszéd szerencsére egyre szebben alakul, már rendszeresen összekapcsolják a szavakat, bár még mondatokat nem mondanak. De a lényeg, hogy már megértem őket és ez nagy könnyebbség.
Na, megyek hímezni, lassan halad a magasságmérőm, bár jó lenne a héten az elsőt befejezni...

Mindenkinek jó hétvégét!

Ditke
ditke62

Most korán feküdtek a lányok (hát igen, nappla csak 20 percet audtak a kocsiban :( )
szóval tartozom még a nyaralásoso képekkel :oops:
Íme néhány, remélem sikerül feltölteni, ezt az új programot nem szeretem :(

Kép

Kép
ditke62

Jól van, megy ez 8)

Kép

Kép

És hogy mennyit nőttek azóta :

Kép

Kép

Kép

Na, nagyon belejöttem :))

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ditke!

Nektek is köszönjük szépen a köszöntést. Ti pontosan mikor lesztek 2 évesek?

A képeket eltudnám nézegetni reggelig, gyönyörűek a csajok!!!!!!
Minden udvariaskodás nélkül írom, elbűvöltek. Lehet azért mert Zsófi is ilyen tipus, nem tudom, de kész vagyok tőlük.
Pepe rád, Csenge Apukájára hasonlít inkább?

A babakonyhát csak ajánlani tudom, imádja Zsófi. Bár, Zsombika is besegít néha a főzésbe. :)
Meg lehet hozzá kiegészítőket is kapni, így külön jó, később bővíthető.

Képzeljétek, ma úgy alakult a program, hogy az alvást nem tudtam itthon megoldani. Kristófot kellett vinnem foci meccsre, Laci meg tréningen volt.Anyukám dolgozott, apukám meg a műtét után nem tud feljönni az emeletre.
Ezért átvittem őket apukámékhoz.De, ott is az utazóágyakat nem tuduk felállítani, mert csak az emeleten lenne nekik hely, oda meg apu nem tud felmenni. Ezért együtt kellett őket lerakni aludni egy franciaágyba. Komolyan, olyan édesen megértették, aludtak, hogy ott álltam, hogy sírva fakadok örömömben.

Nálunk is korai alvás volt, amit nem bánok. :wink:

Jó éjszakát mindenkinek:

Meme
szinta

Nahát látod erről beszélek én! :)
De azért nálunk is alakulgatnak a dolgok. Már sokminden könnyebb és szinte érezni, ahogy napról napra okosabbak.
Kistesó. :) :) :) Kicsit későn szólt, de a háromévesre még benevezhettek. :)

Ditke :)
Nagyon édesek a csajok, különösen a falon ülve. De mindegyiken. Ez a szép haj! Nekünk kb. 10 évesen lesz ilyen, ha így haladunk.

Holnapra biztos időváltozás lesz, mert annyira fáj a fejem, hogy hányingerem van. Ilyen migrénes típusú fejfájásaim azért eddig nem voltak. Remélem kinövöm. :)

Megyek és próbálom elmúlasztani.
JÓ éjszakát.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Csak gyorsan egy kérdés Cat-hez:
Írtál korábban a fióktépőzárról. Kerestem a Corában, de nem találtam. Ez a neve, vagy van valami furmányos elnevezése ami miatt nem ismertem rá? :roll:
Köszi!

Ditke
ditke62

Tesa márkájú a tépőzár, és ott van ahol a barkács dolgok, ragasztószalagok stb. De barkácsboltban is kapható.

Nagyon édesek a lányok a képeken, tényleg olyan jó volt nézni őket, hogy egy albumot is végignéznék velük. Szuper, hogy teljesen más típusúak, külsőre is!

A kézenfogva sétától teljesen lehalok, nálunk ez kivitelezhetetlen.

Nektek milyen babakonyhátok van? Nekünk is közeledik a szülinap, és Samu nagyon érdeklődik a főzés, mű ételek, gyümik iránt, minden ami valósághű és felnőttes az megfogja. Gondolkodom én is konyhán vagy először csak konyhafelszerelésen, és ha bejön neki akkor karácsonyra kap konyhát. Oli Lego Duplo vonatkészletet kap, mert Ő nagy jármű, autó mániás, így ezzel megalapozzuk a jövőbeli Lego készletét. Karácsonyra is kinéztem már neki, akkor Lego repülőteret fog kapni. :D

Kistesó :D Ha belehúztok a 3. szülinapra összejöhet. :wink:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Köszi az ötleteket a kistesóhoz :) , de gonosz szülő leszek, s ezt a kérését Zsófikámnak nem teljesítjük: :wink:

Cat!

A konyha márkája Faro Country, ha itthon lesz a fényképezőgépünk csinálok róla képet, s felrakom. Egyébként semmi extra, de a játékboltban, ahova járunk, nagyon ezt ajánlották.
A Lego Duplo szuper, nekünk is van, imádják.Szerencsére mi ezeket megörököltük :lol: .
Amit meg különösen jónak tartok fiúknak azok a Wader termékek. Zsombinak csomó van már belőle, s szinte mindent kibírnak, s imádja őket. Van autópálya, garázs, traler, kisvonat szett stb.
Nincsenek friss képeitek a fiúkról? Olyan régen raktál már fel róluk.

Brigi!

Az én fejem is fájogat, de ma érzek valamit. Remélem te már túl vagy rajta.

Csajok!

Nem láttatok véletlenül valahol akciósan nike vagy adidas szandált ? Tavaly is ilyenünk volt usziba járni, s imádtuk.

Mindjárt indulunk Paksi SE- Újpest meccsre. Kristófomat viszem, mert Apa saját meccsére megy.
Csak kibírom valahogy.... :roll:
De, tudom Kristófnak ez milyen fontos, összekapom magam. Majd viszek egy könyvet olvasni.

További szép napot, hétvégét:

Meme
szinta

Sziasztok!

Köszi a dicséretet:)

Cat!

Egy albumot én is szívesen nézegetnék, mármint kézzel foghatót, de az az igazság, hogy minden képünk a gépen van, mindig csak készülök előhivatni, de sosem jutok el oda, hogy kiválogassam :oops: Pedig most kénytelen leszek, novemberben lesz az érettségi találkozónk, addigra csinálok egy szép albumot, muszáj megmutatnom a csajokat mindenkienek :wink:

A tépőzárról azt tudtam, hogy Tesa márkájú, csak azt nem tudtam, hogy az van-e a csomagolásra írva, hogy fióktépőzár, vagy valami hülye neve van, mondjuk öntapadós nyitható rögzítőszalag - vagy hasonló :roll: és emiatt nem ismerek rá... De lehet, hogy egyszerűen csak hiánycikk.

Meme!

Én annak idején bátyust akartam. Magyarázhatták nekem, hogy max. öcsike, nem nyugodtam bele. Mikor meg közölték, hogy nem is öcsi, hanem hugi lesz, totál elkeseredtem :(
Egyébként a hugom is csak az én unszolásomra lett. Úgyhogy nem tudhatod, lehet, hogy ha nem is 3., de 4. szülinapra beadod a derekad :)

Igen, Pepe inkább rám hasolít, Cseni meg inkább az apja. Legalábbis ezt mondják :?
Egy kis illusztráció: :wink:

Kép

itt törpe-Pepével:

Kép

Meg néhány balatoni, mert azért nem volt mindig jó idő :(

Kép

Kép

Kép

Ő pedig a hugom:

Kép

Na, azt hiszem bepótoltam a lemaradásomat fotó-ügyben :oops:

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Jaj,ezer éve nem voltam erre,de most se nagyon van időm!

Azért a betegeknek jobbulást és Meme Zsombijának meg Zsófijának nagyon boldog szülinapot! Ditke! Olyan édesek ezek a lányok!Én is ilyeneket szerettem volna! Bár Benikém haja lassan vetekszik a tietekével! :wink: Már össze lehet gumizni a feje tetején is!

Csak egy kis aggodalom miatt ugrottam be:
Olinak délben észrevettem a pelenkázásnál,hogy mintha meg lenne dagadva a herezacskója.Olyan furán nagy volt. Este már úgy láttuk a férjemmel a fürdetésnél,hogy jobb oldalon mintha nagyobb is lenne,kötöttebb is (összenéztük a másik kettőével :lol: ), határozottan meg van duzzadva. Nyomkodtam neki,talán kicsit érzékeny,de nem fáj.Nem piros. Mi lehet ez? Szerintetek zavarjam ezzel vasárnap a dokinéninket? Vagy várjak a hétfői rendelésig?

Bocs,hogy most nem tudtam reagálni.Amúgy taknyosak,köhögnek mind a négyen (miután végig ment rajtuk a hasmenés)és már 10napja semmit nem alszunk.

Szép hétvégét mindenkinek!

Edit

Kép

Kép
edit73

Nagyon jók a képek. Nagyon helyesek vagytok.

Én sem találtam a corában tépőzárat a múltkor, pedig csak azért mentünk oda. Aztán úgy döntöttem, hogy biztos béna vagyok. De lehet, hogy most tényleg nincs, ha neked sem sikerült.

Nekünk nem volt ilyen. :wink:
De uncsitesó valami hasonlót produkált, de rögtön születésekor már ilyen volt. Náluk heresérvet mondtak. Járnak vele kontrollra, de nem kell vele semmit csinálni, vagy elmúlik magától, vagy később műtik, azt hiszem. Állítólag nem fáj. Mondjuk Bátorkának feltűnően nagy herezacskói vannak így, szóval elég egyértelmű, hogy valami van. Persze ez csak tipp, főleg így leírás alapján.
Jobbulást nektek,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Edit!

Nektek is köszönjük a köszöntést! :)
Jobbulást Nektek, nem lehetett semmi ez a két hét! De, remélem mostmár elkerülnek benneteket a vírusok! Amúgy mi "csak" az egyik vírusban voltunk, de nálunk is 2 hétig rosszabbak voltak az éjszakák, most 2 napja, hogy újra csend van, s egész éjjel szunya.

Nem tudom mi lehet Olival, nem volt nálunk ilyen a pasiknál.
De, ha nem fáj neki, meg nem rosszabbodik akkor én megvárnám a hétfőt a dokinénivel. De, persze ezt az adott helyzet dönti el.
Kitartás, gondolom, hogy kilehetsz! Van azért most segítséged?

Brigi, Ditke!

A tépőzár lehet hiánycikk, hiszen az összes ikres anyuka ezt alkalmazza. A Cora-ban meg nem voltak erre felkészülve. :wink: :lol: :lol:

Úgy döntttem, mivel vasárnap van, meg Apa ma is fejtágításon van, nem csinálok semmit! Anyukám meghívott vasárnapi ebédre ( mindig megteszi igaz), így a gyerekeknek szentelem teljesen a napot!
Jövőhéten úgyis megkezdődik az őrűltek háza, elkezdjük az alsószint átalakítását. Utána héten meg Apa elmegy 1 hétre Hajdúszoboszlóra tréningezni, úgyhogy lehet lemerülök, kimerülök kicsit!

Szép vasárnapot mindenkinek:

Meme
szinta

Ditke!

BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK PEPÉNEK !! :lol:

Beszéltem a doki bácsival, akit ajánlottál, azt mondta, hogy mielőtt megyünk, hívjam fel, vigyük az eddigi leleteinket, és természetesen fogad. :) De most nem tudom, hogy mikor megyünk, mert Gergő elég nyűgös, köhécsel is, lehet, hogy beteg lesz. :cry: Úgy meg felesleges vinni. Majd meglátjuk.

Andi

Kép
gandi75

Ditke!

Boldog Névnapot kívánunk Pepének!

Kép

Meme
szinta

Sziasztok!

Gyors bekukk, mert mindjárt megyünk ki. Mi jól vagyunk, úgy néz ki, nem lett távolabbi utóhatása se a múltheti suliba-járásomnak. Bár Dávid mikor fáradt, mászósabb-bújósabb, de még a tűrhető határokon belül. Ma voltam túrni egyedül, nagyon jó volt!!! Reggelenként próbálkozunk a bilizéssel, 3 napja- Dávid eddig mindig belepisilt-belekakilt, Nikinél 2-szer kaki-ma pisi volt. :D Nem fogom erőltetni, de eddig nagyon bíztatóak az eredmények. 8)

Na, megyek, mert nyűgiznek

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Tök jó, megy ez mint a karikacsapás. Ebben előrébb jártok. Mi még nem próbálkozunk. Bár most egy kicsit belelkesítettél. Hátha nekünk is sikerülne.

Mi van végül a kisfiaddal? Remélem már túljutottatok a nemalvás időszakon és kipihenheted a fáradalmakat.

Boldog névnapot Pepének!

Jó éjt Mindenkinek,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Mi is boldog névnapot kívánunk Pepének!

Lilla!
Én is épp akartam írni, h nagyon beelőztetek a bilivel. Én úgy terveztem, hogy nem is próbálkozom jövő nyárig. Esetleg veszek egy bilit, h tudják, h mi az, aztán ha nagyon lelkesek, akkor ülhetnek rajta, de semmi nem kötelező. Nálunk Gergő egyáltalán nem is mutatja, h van-e kaki a pelusban, Ádám odanyúl, ha megkérdezem, de néha átver. Szóval az enyéim még tuti messze járnak attól, h szabályozni tudják a dolgot. Meg aztán könnyebb is lenne, ha el tudnák mondani, mert még egy épkézláb szót sem mondanak ki.

Ja, én is elkezdtem most a sulit, egy újat, mert a tavaly nem volt erőm csinálni. Na, remélem, h az idén jobb lesz. Annyiból jobb, h most már alszanak éjszaka a gyerekek.

Edit!
Sokat gondoltam rátok, már az is megfordult az eszemben, hogy talán a 15 hós oltástól is lehet, mert a fiúknál a mumpsz is okozhat duzzadt heréket. No, de arra van az oltás, h ez ne jöjjön elő.
Ezen kívűl meg amikor picik voltak, akkor volt, hogy egy-két napig duzzadtabb volt a heréjük, aztán elmúlt. Ez többször volt, már nem emlékszempontosan, hogy mivel magyarázta a dokinénink, de a lényeg, h a dokinénink szerint természetes volt ez a jelenség. Nekik nem volt érzékenyebb az átlagosnál.

Cat!
Nagyon ügyesek a fiúk a bölcsivel. Én nem is hittem, hogy ez ilyen nehezen megy mindenkinek. Minket anno bevágtak a bölcsibe, napközibe, nem volt szoktatás. Anyumnak 4 hónap után vissza kellett mennie dolgozni.
Samu Annája nagyon tetszett :D

Meme!
Már nagyon szeretnék én is eljutni erre a szintre!

Komolyan, néha úgy érzem, egyre nehezebb a fiúkkal. Ahogy nőnek, egyre értelmesebbek, egyre inkább tuidják, hogyan játszák ki az embert. Én nem tudom, ez másnál hogy van, de nálunk a tiltás falra hányt borsó, ha megparancsolok valmit néha még szembe is röhögnek.
Ma éreztem először, h talán valami foganatja is van a nevelési törekvéseimnek.

Anda!
Drukkok mennek a pocaklakóknak, illetve neked is. Gondolom, hogy most már alig tudsz mozogni. Én 24-25 hetesen már nagyon nehézkesen mozogtam, pedig csak két manóm volt. Igaz, én attól is híztam, ha rágondoltam a kajára.

Puszi mindenkinek:
Annamari

És íme néhány kép:

Kép

Kép

Ádám:
Kép

Gergő:
Kép[/img]

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok! Nekem most ajánlották ezt a fórumot, tetszik , hogy mindent megbeszéltek. Nekem van 5 gyerekem, A nagyok 11,7,2 évesek, a kicsik pedig 3 hónaposak. Bár gyakorló anyukának számítok, az ikrekkel mégis teljesen más. Nagyon sok kérdésem van és jó látni, hogy itt minden korosztály megtalálható. Kellemes hetet mindenkinek.

Egy 5 gyermekes anyuka.
oldzsi

Sziasztok!

Annamari :)
De jó, hogy tettél fel képet a fiúkról! Hihetetlenül sokat változtak, és milyen szőkék lettek. Gergő fürtöcskéi meg édesek!

Hidd el, hogy egyre könnyebb lesz a fegyelmezés a korral. Már néha felfognak ép ésszel dolgokat, és megértik, hogy mit miért akarok. Persze nem mindig, de azért gyerekek. :D :wink:

Hát a bilizéssel még minket is beelőztetek, ha tudatos, mert az enyémek 1-2 pisin és néhány játékon kívül még nem tettek még semmit a bilibe. :D :wink: Pedig de sok pénzt megspórolnék a peluson. Most úgy veszem észre, hogy egyáltalán nem érdekli őket a bili, sőt dührohamot kapnak, ha próbálkozom vele. Pisit-kakit mutatják pedig. Próbálkozz, hátha sikerül, nagyon nagy bravúr lenne.

Oldzsi :)
Gratulálok a gyermekeidhez! Hogy bírod 5 gyerkőccel? Mesélj róluk picit!

Kérésedre dobok két képet a fiúkról.(barnában Samu a Mickey egeres Olivér)

Kép

És így szeretik egymást:

Kép

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Köszi a bíztatást. Én sem terveztem még most elkezdeni a bilizést, de aztán elolvastam a Suttogó 3. részét és gondoltam érdemes megpróbálni. Ha nem akarom görcsösen, akkor bajt nem csinálhatok vele, hátha így előbb-utóbb le is esik nekik, hogy mire való ez az egész. Egyelőre még tutira nem tudatos, egyszerűen csak beállt a kakilás reggelre és ezt használom ki. Nade az állatokat is meg lehet tanítani a szobatisztaságra és náluk se várjuk meg amíg elkezdenek beszélni, nem? :wink: Elég, ha mindig a saját értelmi szintjükön fogják fel a dolgokat. Én meg tudom magamról, hogy eléggé adok a környezetem véleményére és ha 2 éves koruk körül mindenki ezzel b.gatna, akkor nagyon rágörcsölnék a témára, az meg nem jó. Így legalább van csomó időnk, hogy úgy tanulják meg, ahogy nekik kényelmes. A családban nem is mondom el Robin és anyun kívül másnak. Majd ha sikerül. :)

Amúgy most nálunk sincs vmi jó időszak, ők sem fogadnak szót, még amit megértenek, azt is direkt másképp csinálják. Egész nap visítanak, ha megtiltok vmit. Ja, és az önálló evés a halálom! Olyan mocskot csinálnak naponta 4-szer, hogy a disznók is megirigyelnék! A hangyák már tudják mikor van kajaidő és előre gyülekeznek. :twisted:

Cat

Tök jó, hogy megszokták a bölcsit. Tegnap se volt nyűgi a hétvége után? Mikor mész dolgozni? Nem talizunk addig még valahogy? Na, Szegény Niki le van passzolva, Samu már Annázik. :P Olinál még jók lehetünk? :lol:

Ditke

Bo,ldog Névnapot Petrának

Annamari

Nagyon megnőttek a fiúk! És nagyon jóképűek lettek! Jöhetnél gyakrabban is. :)

Edit

Fejlemények?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Csak gyorsan (most értem csak ide),mert apa rágja a fülem a gépért.
Voltunk Olival dokinál (gyereksebészeten). A jó hír,hogy csak víz-sérv. A rossz,hogy hatalmas,könnyen kialakulhat belőle sérv. Egyenlőre nem kell műteni,ha nincs vele gond,fél év múlva kell visszavinni. Ha problémát okoz,akkor akár azonnal is!
Szegénykémnek hatalmas a herezacskója,egy felnőtt férfi is megirigyelhetné. A doki szerint 4cm-es burok van a jobb heregolyó körül. Látszólag nem zavarja,csak bizonyos mozdulatoknál.

Ditke!
Pepének utólag is boldog névnapot!!!

Lilla!
Ügyesek vagytok! Gratula! a sok próbálkozásnak biztos meglesz az eredménye.

Annamari!
Hű de nagyok lettek a fiúk.Én már bizti nem ismertem volna fel őket,annyit változtak,mióta nem láttam róluk képet.

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit!

Örülök, hogy nem nagy a baj, és drukkolok, hogy gyorsan elmúljon. Tényleg egész nap ezt vártam, hogy megírd, h mi van a legénnyel.

Lilla!
Köszi az invitálást, igyekszem jönni. Csak sokszor mire ideérek, már nem annyira aktuális a téma.
Na, én nem hagyom, hogy nagyon önállóskodjanak az evéssel. Amit egyedül is meg tudnának enni, azt azért nem, mert leeszik a lényeget a kenyérről, az összes többi megmaradna. Így is állandóan olyan a lakás, mint a disznóól. Ebédre főzelék van, de nem tudnak kanalazni. Üres kanalat szoktam nekik adni néha ennivaló nélkül.

Kérdésem is van. Téli cipőt mekkorát vesztek? Mennyivel nagyobb, mint a lábuk? Beleszámoljátok a zoknit, harisnyát, betétet? És akkor mennyivel kell nagyobb? Egyáltalán, mennyit nő a lábuk egy tél alatt? Az enyéimnek most épp méretváltás van, Ádám 20-asra, Gergő 21-esre cserél, de nem tudom, h ha ekkorát veszek, belefér-e minden a cipőbe. No, meg, h milyen hamar nő a lábuk?

Bilit most már Péter is emlegeti. Szerintem megvesszük, de eláll a sarokban még egy darabig.

Cat!
Húúú, mekkorát nőttek a te fiaid is! Most már teljesen mások. Amíg kisebbek voltak, tisztára egypetéjűeknek néztem őket.
Akartam kérdezni tőled, h bölcsibe kellett vinnetek munkáltatói igazolást mindkét részről? És vajon az oviban hogy lesz? Azért kérdezem, mert ugye nálunk Péter itthon van, és úgy hallottuk, h csak akkor veszik fel, ha mindketten dolgozunk.

Na, puszi, igyekszem jönni.

Nettkéékről ki tud valamit? Vicc, h itt laknak a szomszédban (na, erre már nem is mernék esküdni, h nem költöztek el), még sem találkozunk még véletlenül sem.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Örülök, hogy nem kell műteni Olit egyenlőre. Ez fokozatosan felszívódhat?

Annamari :)
Igen, mindkét részről kérnek munkáltatóit a bölcsiben. Oviról én nem tudok nyilatkozni, de szerintem oda is kell, mert az iskola előtt csak 1 év ovi ami kötelező törvényileg.

Cipő: Átlagosan 5 hónap alatt nő egy számot a picik lába.(na mondjuk ez nálunk sem igaz, nálunk 3 hó alatt nőtt 1 számot eddig, de ez biztos le fog lassulni) És az a cipő jó méretileg, ami mögé befér az ujjad a gyerek sarka mögé, ha előre tolod benne a lábát. Kb 1 cm-vel kell nagyobb legyen mint a lábuk. Én a helyedben 21-22-est rendelnék bundás bakkancsból, emrt bele kell számolni a vastag harisnyát, zoknit is.

Tudod milyen csélcsap Samu, egyik hónapban egyik másik hónapban másik kislány. Oli sokkal megbízhatóbb, Ő jó férjnek való. :D

Szerintem is próbálkozz a bilizéssel, ha ilyen sikereitek vannak. Legalább megismerik, és tudják, hogy mire való, nem beszélve arról, hogy bőven időben vagytok, és nem kell görcsösen akarni.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Eladó két darab, kétrészes síoverál. Az egyik sötét borvörös-krémszínű, a másik olívzöld-krémszínű.
Méretek: mindkettő 86-92-es, a belső lábhossz: 34 cm de felhajtható a szára mert belül is azonos az anyag mint kívül. A képen nincs rajta a kapucni.
Szép, igényes kivitel, nem kínai. Ára: 4500 Ft/db.
Mail: csandi9@axelero.hu
Telefon: 0630 317 5217

Kép

Kép

Andi
ambrosia

Sziasztok!

Edit!

Először is Neked írok, hogy nagyon örülünk, hogy nincs komolyabb baj Olinál, s fél múlva meg már semmi nem lesz, bízunk benne.
Mond Apának, hogy néha neked is kell a gép, s mi nagyon várunk ide! :wink:

Cat!

Gyönyörűek a srácok! Olyan nagynak látom őket!!!
Milyen mások külsőre is, hihetetlen! Oli vigyora teljesen elbűvölt.
Tegnap voltunk tanácsadáson a 2 évesen. Adataink: Zsombor 91 cm, 12,80 kg. Zsófi 89 cm 13,80kg.

Annamari!

Cipő méretben u.a a véleményem mint Cat-é. Általában az 1 cm-mel nagyobb kell a téli bakancsoknál.
A mi lábunk pl. úgy nő, hogy évente 1 cm-ert. Sokáig stagnál, aztán megugrik, s teljes cipő-tár csere. :roll:
Nagyon szépek a fiaid!Szőke hercegek!
Az egyedül evést, én sem díjaztam sokáig, pont azért mert takaríthattam utánuk. De, aztán úgy voltam, hogy akkor meg, megtöröm ez irányú önállósodásukat, az meg nem bíztos, hogy jó. Most fél év múlva pedig elmondhatom, hogy 80 %-ban nagyon szépen esznek egyedül.

Lilla!

Ügyesek vagytok nagyon!!!!! Van egy ismerősöm, akinek a kislánya 19 hónaposan éjjal-nappal szobatiszta lett, minden erőlködés, erőltetés nélkül. Ebben is minden gyerek más, máskor érik meg.
Mi a nyáron már 1 hétig nappal teljesen azok voltunk, s aztán jött Zsombi aftás vírusa, s teljesen visszaszoktak. Persze Zsófi is.
De, legalább a bilitől, WC-szűkítőtől nem idegenkednek.
S, amint látom a jeleket, elkezdjük ismét, akkor már teljes sikerrel.

Csajok!

Rakok fel pár képet, a csoda biciklikről, amit most kaptak. Ha tehetnék, akkor ezen is aludnának! :D

A hidegfrontot nagyon megéreztük sajnos, nyűgik voltak.
Valamint Nekem sincsenek jó napjaim. Kiderült, hogy az allergiám sokkal súlyosabb mint azt gondoltuk. Valamint a babaszobán egy fekete listás kicsit kikezdett, s ez lelkileg megviselt. Bár tisztázódtam, de akkor is.

További szép napot:

Nem tudom a képeket feltölteni, mindig hibát ír ki!!!!

Meme
szinta

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?