Új privát üzeneted érkezett!

Edua,
neked is norm.érték 25-625 mU/l ez areferencia értékkel mérték. Tudod minden laborban mások a beállítások.
Ha valóban ilyen magas volt furcsa, hogy a dokid nem csináltatott egy CT vagy MRI vizsgálatot.
Örüljünk neki, hogy a gyogyszerrel csökkent a szint, de azért engem nem hagyna nyugodni.

bonya

Kép

Kép
bonya

Sziasztok!

Hallotta valaki a híreket a Slágeren,hogy a mi drága politikusaink sokalják az 5 támogatott lombikot!? :x
Persze ezzel nem akarok senkit ijesztgetni,várjuk ki a végét!

Kismoni
kismoni

Igen én is pont teljesen fel vagyok háborodva, mivel nehezítik még az életünket.
Na ,de várjuk ki a végét!

bonya

Kép

Kép
bonya

Sziasztok!

Remélem nem lesz belőle semmi,így is tönkretették már az egészségügyet!Miért kell még fokozni!? :evil:

Hát ezek után ,hogy kívánjak szép napot?Hát így : Mindenkinek SZÉP NAPOT! :lol:
taptau

mot,

a dícséret és tisztelet neked is jár :lol: szerintem ezek nagyon kényes és intim dolgok, és baromi fontos, hogy kellőképpen kezelje az ember, és a humor mindig segít, no meg az optimizmus, dehát ugye vannak nhéz periódusok
numato

Kedves Lyutka! :)

Elmeséled milyen szemproblémád van? Én eddig optikában dolgoztam boltvezetőként, most jöttel el betegácsiba de némiképp jártas vagyok ezekben a dolgokban, :shock: ha tudok szívesen segítek és ismererek megbízható szemvizsgálót, meg talán a Jánosban is tudok neked orvost ajánlani. Eddig ki volt a dokid? :shock:

Mi történt, hogy ilyen drasztikussá vált a helyzet? Ha nem akarod itt elmondani írhatsz nyugodtan e-mailt is, de szerintem ez a topik már annyi intim dolgot látott, hogy senkit nem fog zavarni ha ide írsz, illetve toleranciával is jól állnak ezek a csajok is :D , de ezt úgyis tudod.
Addig is kitartást, ha esetleg nem válaszolok azonnal ne haragudj, lehet, hogy majd csak holnap kerül rá sor.

Üdvözlettel : Zuzmó

Én is ebben a topikban kezdtem :D
zuzmó

Sziasztok!

Nem hallgatam rádiót...
Hát ez elég szomorú lenne...szegény embert még az ág is húzza...

Reméljük, nem lesz belőle semmi!

Küldök nektek is kis mosolyognivalót, mert a jókedv a legfontosabb!!!

Német házaspár esőben autózik, egyszer csak a férj meglát egy békát az út közepén.
Kiszáll a kocsiból, hogy átvigye a túloldalra, mikor a béka egyszer csak megszólal:
- Amiért ilyen rendes voltál, teljesítem egy kívánságodat.
- Hát ott van a csomagtartóban az öreg kutyám, megdöglött. Feltámasztanád?
Kinyitják a csomagtartót, megszólal a béka:
- Ezt nem tudom teljesíteni. Tehetnék valami mást érted?
- Hát, a feleségem öreg is csúnya is, nem tudnád megszépíteni?Ott ül az első ülésen.
Kinyitják az első ajtót, béka gondolkodik, majd megszólal:
- Megnézhetném a kutyát még egyszer?

Puszi!

Judit
jucicuki

Sziasztok!
Most van egy kis időm írni, szerencsére csend honol a betegek között!

Edua, Bonya,
nekem is magas a prolactin szintem, sokszor 1400 körüli, de volt már 800 -as is....de én sajnos soha nem kaptam rá semmi bogyót, és nem is csináltak sem MR-t sem Ct-t...
Lehet ez volt a baj, hogy nem sikerült??Mindegy, ezen már nem gondolkozom, hanem majd legközelebb jobban figyelek....

Ahhoz, hogy sokallják a politikusok az 5 lombikot, szólni nem tudok...Eléggé megnyírták már az EÜ-t, és ez csak rosszabb lesz!Szégyeljék magukat!Elhiszem, ha ők ide kerülnek, ki tudják fizetni a több százerzes programot, és gysz. költséget, mert keresnek több százezret.De mi??Szót nem érdemelnek!!

Mindenkinek további szép napot kívánok!
Vendég

Kriszti! Szerintem semmiképpen sem szabad elhanyagolni, hiszen az 1400-as körüli érték mindenképpen természetes fogamzásgátlásként működhet, a 800-as már nem tűnik olyan vészesnek. Olvastam egyszer receptköteles, de gyógynövényes alapanyagú cseppeket, M betűvel kezdődik, masty.. vagy nem tudom, mi a neve, az biztosan kíméletesebb mindennél, hátha elegendő volna. De kezeletlenül hagyni szerintem nagyon veszélyes lehet. Látod, épp arról beszélünk, hogy nekem gyógyszer mellett már jó, de talán MR is kellett volna?

Kriszti, akartalak kérdezni a Gynevacról. Gondoltam, hogy most, a pihenő időszakban beadatnám (csak magamnak). Semmi, de smemi káros hatással nem lehet, ugye? Mert ha annyi a rizikó, hogy max. nem segít, na bumm. A háziorvossal szeretném felíratni, de még nem beszéltem vele.
edua

Szia Kriszti:
Holnap akkor várlak 11 előtt. :)
A prolaktin nekem 41, nem tudom neked milyen mértékegységben mérik? De ez a 41 is sok, állítólag 24-26-ig jó. Most szedhetem a Bromocriptint megint.
Edua:
Az amit említettél az a Mastodynon, hétfőn váltottam ki, de azt hiszem Kriszti fogja megkapni, mert én most a Bromot szedem, és nem merem a kettőt együtt szedni.
Vendég

Sziasztok!
Bonya, köszi az érdeklődést!
Zuzmó köszi a segítséget!!!

Kb 2 éve szemüveges vagyok, és kb.3 hónappal ezelőtt a bal szememre, pontosabban a szaruhártyámra nőtt egy kis fehér valami. A már korábban említett "kedves" sztk-s dokihoz elmentem tegnap, aki hihetetlenül flegmán és unottan közölte, hogy ez kettős szaruhártya (ha jól emlékszem, mert mérgemben majd felrobbantam), és ezt egy kisműtéttel el kell távolítani. A kérdéseimre semmit érdemlegeset sem válaszolt a doki: - mitől alakulhatott ki (válasz: nagyon sokmindentől, pl lehet örökletes is) - Hogyan előzhetem meg, hogy ne alakuljon ki még egyszer (válasz: bla-bla mellébeszélés) - Terhességnél, ill. szülésnél jelenthet-e ez a probléma komplikációt (nem kaptam rá választ).
Szóval szívesen meghallgatnám egy "szakértő", és és emberségesebb doki véleményét is. Egyébként nem magándoki az illető itt Egerben, hanem sztk-s, lehet, hogy a pénzt várta? Már az sem tetszett, hogy egyszerre 3 beteget hívott be, így végighallggattam Mari néni és Józsi bácsi problémáját is az akaratán kívül.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Üdv: Lyutka
lyutka

Sziasztok!

Sajnos igazam lett, jók voltak a megérzéseim: nem sikerült az első inszem (de szép is lett volna...), már tapasztalom a mensi első jeleit... :(
Igazából nem vagyok nagyon elkeseredve, most már csak azért drukkoljatok, hogy ne legyen cisztám, és kezdődhessen jövő héten az újabb stimuláció! A második már sikerülni fog, tudom!!! És remélem ezúttal sem csalnak meg a megérzéseim! :D

Lanett, ugye minden rendben ment ma??? Írj, mesélj!!!! Rajtad és Zsókucin a világ szeme!!!!! ++++++++++++++

Mamm
mamm

Hello Lányok és fiúk!

Megjöttem. 6 petesejtet tudtak leszívni. Kicsit csalódott vagyok, hová lett a többi 13? Nagyon fáj mindkét petefészkem, és feszít az egész pocim. És ez tetőzve azzal hogy köhögök, és akkor összerándul az egész. Nem valami kellemes....
Elzúzok aludni, hátha akkor jobb lesz.
Nagyon köszönöm mindenkinek a szorítást!
Holnap reggel 8-9 között telefonálnak, addig most ezért leszek tök ideg....
Nem olvasok most vissza, mert az ülés sem megy, puszi mindenkinek!

Taptau!
Csabival együtt dolgoztam 3 évig, volt olyan hogy egy helyiség volt az "irodánk". Nagyon bírom őt is és a feleségét, Beát is.És a kislányuk valami tünemény!
lanett

Lanett drága,

végig néztem, hogy írsz-e!

Ne legyél csalódott (bár tudom, hogy mit érzel 8) ), bőőven elég lesz ennyi is ahhoz, hogy hamarosan kismami legyél!!! :D

Ügyes vagy, és szorítok holnapig, hogy ügyesek legyenek a petécskék! :D:D:D

Puszillak, jó pihit!

UI: sok folyadék, sok fehérje mostantól!!!!

Este még jelentkezem! :D

Kép

Kép
zsókuci

lanett,

sok pihi, nagyon drukkolok, jelentkezz egyből, ha tudsz már valamit,addig is mennek a drukkok :lol:
numato

Helló Lányok

úgy találtam:

Ekkora konfliktust nem vállalnak?

„Előkészítés alatt áll a fogászati ellátás tb-támogatásának csökkentése” – olvasható a Brüsszel által a héten jóváhagyott konvergencia-programban. Lapunk által megkérdezett szakértők szerint ez nem jelent mást, minthogy bizonyos fogászati ellátások átkerülhetnek az extra fizetős szolgáltatások közé.

A tárca azt is fontolgatja, hogy kevesebb lombikbébi-próbálkozást fizessen, úgy tudjuk, ebből a szempontból a brit példát favorizálják, ahol az állam mindössze egyetlen próbát fizet.

Egy lapunk által megszólaltatott szakértő szerint viszont elképzelhetetlen, hogy ekkora konfliktust vállaljon a minisztérium, az ő véleménye szerint „három alá biztosan nem mennek”.

Jelenleg a társadalombiztosítás a kapcsolatban élőknek támogatja az asszisztált, úgynevezett reprodukciós beavatkozásokat, de nem a végtelenségig. Az inszeminációért (a nő testén belüli mesterséges megtermékenyítésért) nem kell fizetni, de lombikbébi-próbálkozásból (amikor a megtermékenyítés testen kívül történik, és a petesejtet visszaültetik a nő méhébe) csak ötöt támogat az egészségbiztosító.

A nemrégiben hozott rendelettel ez érvényes a meddő egyedülállókra is, de azoknak, akik csak a korukra hivatkozva szállnak be, fizetniük kell. Ez beavatkozásonként 300-400 ezer forintba kerül. E mellé jönnek még az elengedhetetlen gyógyszerek, amelyek – azon túl, hogy sokszor csak külföldről beszerezhetők – igencsak drágák. Bár ezeket a tb 50 százalékban támogatja, próbálkozásonként még így is 50-200 ezer forintot kóstálnak. Mindent egybevetve nagyjából fél millió forintjába kerül egyetlen próbálkozás az egészségbiztosítónak.

Demográfiai mélypont

Megkerestük az egyik lombikbébi-klinika vezetőjét, aki szerint vállalhatatlan következményekkel járhat, ha próbálkozásonként fél millió forintot kellene előteremtenie azoknak a pároknak, akiknek természetes úton nem lehet babája.

„A Ratkó-korszak unokái vannak most szülő korban, és ez még tíz évig marad így. Utána olyan súlyos demográfiai mélypontra kerül az ország, ami

– ha nem teszünk ellene – megfordíthatatlanná válik.”

A klinika vezetője azt mondja, a tervezhető beavatkozásoknál már jó ideje várólista van, így ha valaki ma bejelentkezik hozzájuk, március közepére tudnak neki legközelebb időpontot adni. „Ezzel a lépéssel a várólista lerövidíthető lesz két hónapra, de szignifikánsabban kevesebb próbálkozásból kevesebb gyerek születik.”

Azt mondja, átlagosan öt próbából tudják vállalni a sikert, így minden egyes próba elvétele húsz százalékkal rontja az esélyeket. „Nem véletlenül alakult ki, hogy öt próbálkozás legalább kell. Ez olyan, mint egy öt menetes boxmeccs: az első menet az ismerkedésé, majd fokozatosan tapasztaljuk ki a másikat.”

Jelenleg évente mintegy 2500-3000 baba születik lombikkezelések hatására.

2006. szeptember 29. 09:32

Szomorú hogy így kell takarékoskodni az államnak
málna79

Sziasztok lányok!
:D :D
Lyutka!
Beszéltem egy kollégámmal aki szemvizsgáló, ő elég furának tartotta ezt a dolgot. :shock:
Akit tudok neked ajánlani az dr. Reihardt v. Reihart Lilla szemészorvos és a Jánosban vizsgál. Én személyesen nem ismerem, de a kollégám a legtöbb problémás esetét hozzá küldi, mert szerinte nagyon jó orvos. A szám 06 1 458 4559 ez a szemészet telefonszáma ott tudnak neked további információval szolgálni, hogy be kell-e jelentkezni hozzá, mikor rendel, stb. Nem tudom budapesti vagy-e vagy vidéki, talán próbáld meg majd összehangolni egy olyan nappal, amikor amúgy is jönnél a bmc-be.

Remélem tud majd neked segíteni :!: :wink:

Üdv
zuzmó

Nem akarok lázadást szítani és politikai kérdéseken összezördülni senkivel. :shock:

A fenti sorok annak tanubizonyságai, hogy a jelenlegi kormányunk oly mértékben adósította el az országunkat, hogy csak ilyen és még ennél durvább és drasztikusabb megszorításokkal lehet - ha lehet egyáltalán - visszaszedni a mi zsebünkből, amit vissza kell fizetnünk a hitelezőinknek. :x
TArtok tőle, hogy ez csak a jéghegy csúcsa és nem ez lesz a legfájdalmasabb megszorítás. Bár azok akik most ebben a témában élik mindennapjaikat, szerintem nem tudnak ennél drasztikusabbat elképzelni mivel ehhez kapcsolódik minden reményük. :( Teljesen értem és megértem őket.
Ellehetetlenítik az amúgy is nagyon nehezet, hiszen csak nagyon kevesen vannak a lombik programban résztvevők közül akik gond
nélkül kicsengetik a szükséges összeget.

Reménykedjünk, hogy nem kerül rá sor. :!: Nagyon sok szomorú pár lesz akkor az országban :cry:
Nem kérem, hogy értsetek egyet velem és senkivel sem szeretnék vitába keveredni ezügyben, csak a véleményemet mondtam el a témához kapcsolódóan és mindenki másét is tiszteletben tartom. Nem engedhetjük, hogy ebbe a legszebb dologba is befurakodjon a politika, ugye? :wink:
zuzmó

Lanett
jó az a 6 is,ne keseredj,abból még fagyi is lesz,bár arra csak a kistesónál lesz szükséged! :D
most tényleg igyál sokat és pihizz.
drukkolok neked!!!!!!!!!!!!

Zsókuci
hogy vagy?lassan telnek a napok?nekem ez mindig kritikus volt.
nagyon szoritok neked!

Zuzmó
egyetértek veled abban hogy ide ne furakodjon be az a fránya politika.én is kiborulnék ha ezt bevezetnék,ez nagy kiszurás lenne velünk.Reméljük nem kerül rá sor.

Málna
köszi a tájékoztatást :D :D

Mamm
mennek a ciszta elleni drukkok,ne kenődj el,majd a köv.sikerül :lol:

edua
a gynevac szerintem/ami most forgalomban van/mind oktoberben jár le,nem biztos hogy tanácsos utánna beadni.persze lehet hogy nem mind jár le akkor,ki tudja,de a csajok csak olyannal találkoztak.
örülök hogy visszatértél :D :D

lukrécia
holnap hivlak :D :D ma ketten megkukkolták a lakást és tetszett nekik :lol: :lol: remélem valaki megveszi.

na puszi mindenkinek

bibar

Sziasztok!
Végre hazaértem...Csöppet sem volt nyugis a délután, bár annak indult!

Edua,
a Mastodynonról én is édeklődtem,háziorvostól, állítólag jó, és Esperanzával már beszéltük is....Én is kipróbálom, gyógynövényes, ártani nem árthat...
A gynevacról annyit, én semmilyen mellékhatást nemtapasztaltam, nem lettem lázas, csak a szuri helye fáj 3-4 napíg....Már 3 megvolt, vasárnap jön a negyedik....Csodákat nem várok tőle, de legalább a gyulladásomat megszünteti, és nincs az a makacs folyásom...Már megérte!A dokik közül sajnos sokan nem ismerik, ezért nem is írják fel...Az én dokim kimondottan ajánlotta.Mi is úgy gondoltuk, egy próbát megér, és nem is drága!Kívánom, hogy siker koronázza a próbálkozásotokat!A gynevac.hu oldalon olvashatsz róla infókat...De én nem hallottam semmilyen káros hatásról!

Lanett,
ez nagyon jó hír!!!!!!Nagyon drukkolok, hogy szépen megterméékenyüljenek a tüszőcskék....És szép nagyok legyenek, mire a pocidba beköltöznek.....++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Estrella,
megyek....és majd beszélgetünk....Addig is pihizz sokat!A mértékegység, amiben a prolactint nézték:mIU/l (sajnos a váltószámokat nem tudom...meg egyébként is utáltam számolni!) :lol:

Mindenkinek további szép estét, lehet már nem jövök, korán le szeretnék feküdni, hogy holnap friss, és üde legyek!
Képzeljétek, kaptam ma az Ápolási Igazgatótól egy levelet, hogy hétfőn menjek megbeszélésre, hogy mikor, és hogyan kezdem a melót, és mi is fog történni...Kicsit parázok, de csak az új meló miatt!
Vendég

Sziasztok!

Zuzmó, nagyon köszönöm a segítséget, mindenképp megkeresem a doktornőt, nem vagyok pesti, de hetente járok Bp-re, úgyhogy nem lesz probléma. Még egyszer köszi!

Üdv: Lyutka
lyutka

Sziasztok!
Ma este a fél 7-es hírekben mondtak pár szót erről,hogy csökkentenék a támogatott beavatkozások számát,hát kissé elkenődtem...Mi jön még????

Lanett!!!

Mennek a drukkok,jó az a 6,remélem holnap szuper híreket kapsz majd!!! :D :D :D

Zsókuci!!
Pihizzél,holnap kerüld a kátyúkat! :D

Edua!
A gynevacot én is szedtem,én mindenképpen ajánlom,az 5-ik beadása óta helyreállt a mensim,előtte mindig volt pár nap barnázás,mielőtt megjött(a vetélésem óta) és most meg mint a régi szép időkben,ahogy a nagykönyvben meg van írva,reggel felébredtem,elmentem wc-re és megjött.Szupi.Bár természetgyógyászhoz is járok Bibarral,lehet,hogy az is rásegített.

Mamm!
Azért szorítok,még nem dőlt el a dolog..... :)

Bibarkám! :P

Bocs,kissé labilis voltam reggel.... :oops: Még jó hogy néha tesóból anyává válsz.... :wink:
Gondoltam rátok ,hogy vajon hogy mentek a dolgok a vevőkkel,nagyon izgi,holnap hívj mindenképpen.Ha lehet ne délelőtt,mert szerintem holnap ki kell aludnom,ami ma kimaradt.Azért 3 órát aludtam délután!Na ezer csók

MINDENKINEK SZUPER KIS BULIT HOLNAPRA!!!!! 8) 8) 8)
VÁRJUK A KÉPEKET!!!! :D

Szép álmokat!

Kép
lukrécia

Sziasztok!

Zuzmo,Bibar teljesen egyetértek veletek!

Lanett,ez nagyon jó hír!Drukkolok a holnaphoz!
Hát igen,Bea,de ciki hogy nem jutott eszembe.Tök jó,akkor legközelebb mindenképp találkoznunk kell,ha arra járunk!
Pihenj sokat!!!!!! :lol:

Mamm,még bármi lehet!++++++++++++++++++++++++++++

Nagyon jó szórakozást holnapra!Várjuk a beszámolót és a képeket!

Jó éjszakát! :lol:
taptau

[quote="kismoni"]S írta:kismoniziasztok! :D

Zsókuci, :D
Ha Te mindenképpen autóval jössz, akkor megyek Veled szívesen ha nem gond. A régi Hunyadi mozi-nál lakunk csak az Üllői másik oldalán a Táncsics Mihály úton. Ha ismered a környéket akkor írd meg hol találkozzunk.Előre is köszönöm, nagyon drága vagy. :D

Puszi Mindenkinek!

Szió Kimoni!

Bocsi, bealudtunk a TV előtt, és most ébredtem :oops: , de erre mindenképpen írni akartam, hogy OK.
A környéket ismerem, de azt nem tudom pontosan, hogy az "új" lámpás kereszteződés pl. melyik utca (talán a Szigligeti??) - úgyhogy ha neked is jó, akkor találkozzunk annál a lámpánál (kicsit bejebb, ahol nem zavarok senkit azzal, ha megállok) a Ti oldalatokon persze (tehát a mozival szembeni oldalán az Üllőinek).
13 órára odamegyek, oké? Ezüst Seat Cordobával érkezem! :lol:

Holnap délelőtt még benézek ide egyeztetésre :D

Puszi!

UI: és bocsi, ha bonyolult voltam :D :oops:

Kép

Kép
zsókuci

Jó reggelt Mindenkinek!
Kriszti,
én javasolnám, hogy keres fel egy endocrinológust.
Azt tudod, hogy mi a szerepe a prolactinnak?
Nem tartom kizártnak, hogy azért nem sikerült mivel ha magas a prl szint akkor a szervezet úgy reagál, hogy terhes vagy és a leendőt nem engedi megtapadni.
Én tegnap este voltam egy másik dokinál, mert akihez eddig jártam nem győzött meg a kételyeim felől.
Most be is igazolódott, hogy 2,5 éve majdnem félre kezelt az endocrinológusom pedig professzor.
Ha gondolod megadom a jelenlegi doki elérhetőségét, első benyomásom szerint vérprofi.
A Mastodynon-t én is eszem szerintem mivel Homeopátiás szer nem árt ha az orvos által felírt más gyogyóval együt szeded.

bonya

Kép

Kép
bonya

edua,
a Gynevac jelenleg hazánkban csak 2006.10. lejáratúak vannak. Félő, hogy ha felíratod nem fogod tudni kiváltani.
Hacsak van patikus ismerősöd és a lejárat után selejteznének akkor megoldást találnátok az injekcióra.
Én beszéltem a Lázár doktornővel és ő megnyugtatott, hogy a lejárat után még 1 évig nyugodtan be lehet adatni, nem jár le a szavatossága.
A patikában viszont nem árulhatják utána.
Én már végeztem a 5 adaggal és nekem azt javasolta, hogy utána havonta adassak be 1 amp.-val.

bonya

Kép

Kép
bonya

Mamm,
nagyon sajnálom, de ne keseredj el mindennek megvan a miértje.
Majd a következő sikerül.
Nagyon szorítok neked!!!!

bonya

Kép

Kép
bonya

Szép jó reggelt mindenkinek!

Szerencsével jártunk tegnap az új dokinál.
Mindenkinek ajánlom, annyira kedves ,szimpatikus és a magánrendelőben 1 órát bent voltunk, de mindent elmondott a betegségeimről töviről-hegyire.
Ezt még egy doki sem tete!

Kiderült, hogy eddig 2-3 év alatt nem léptünk 1-ről 2-re.
Anno kiderült, hogy PCOS vagyok és a PRL szintem nagyon magas.
A PCOS-ra kaptam a Mercformin 2 x 850mg.

A PRL->CT-t csináltak mivel annak nem olyan jó a felbontás nem láttak semit.
Kezelésként kaptam a Norprolac 75ug este1 tbl.
Gyógyszer mellett nagyon szépen le is ment a PRL szintem.
Az augusztusi hónapban nem szedtem a Norprolacot, mert a dokim nem kapott új receptet és nem tudta felírni, gondoltam se baj akkor nem, szedem legalább kiderül, hogy meggyógyultam-e, és mi lesz ha pl. állapotos maradok.
Nos duván megemelkedett a szint ami ugy nem jó!

A volt dokim tudta ,hogy babát szeretnénk és a mostani doki furcsálotta is ,hogy miért ezt a gyogyót állította be nálam.Szumma- szumárum tegnap este elkezdtem a Bromocriptin 2,5mg negyed szemet enni. 3-4 napig utána ha nincs panasz emelhetem az adagot.

A doki rögtön írt MRI beutalot mivel ezt is furcsálotta, hogy eddig nem történt meg.
Vért vett le 170HP valami spéci vizsgálat és állítólag ezzel kellet volna kezdeni.

Volt már nektek ilyen vizsgálat? Ha igen írjatok!

Összegezve le a kalapal a doki előtt, ritka manapság az ilyen elszánt és barátságos doki.

Doki megnyugtatott, hogy kedden mehetek a BMC-be nyugodtan és ha az ottani úgy látja kezdjük el a szurizást.
Annyira izgulok, remélem mindent rendeben talál és egyet fog érteni a gyogyó váltással is.

bonya

Kép

Kép
bonya

Bonya:
Neked mennyi volt a prolaktinod? Látom elkezdted szedni a Bromot Te is. És minek kellett az MRI vizsgálat? És mi az a PRL? Ezt a BMC-s dokiddal megbeszélted? És azt tudja, hogy Bromot is meg Mastodynont is szedsz?
Vendég

Jó reggelt Mindenkinek!

Majd hívlak!

Bonya,
Nekem is magas a Prolaktin szintem. A vetélésemkor azt mondta a doki,hogy szüneteltessük a Bromót. Egy hónappal utána a vérvétel eredménye 46 lett úgyhogy most nagy erőkkel szedem,hogy jó legyen a lombikra a Prolaktin.
MR-re majdnem elküldött Szűcs, de végül is abban egyeztünk meg a határérték(50)alatt vagyok próbáljuk meg először,hogy reagálok újra a gyógyszerre?!
Hétfőn azért szólok Neki,vegyenek vért,hogy megnézzük biztosan levitte-e a Bromó a normál szintre!?
Lanett,
Várjuk az eredményt! Írj ha tudsz valamit! Addig is szorítunk értetek!

Kismoni
kismoni

Estrella, Kismoni,
A PRL= prolactin, nekem 1246,4 mU/l volt a norm érték pedig 25,20-628,5 mU/l között van.
Igen elkezdtem, de eddig a Norprolacot szedtem ami tuti gyogyó csak nem annak aki babát szeretne, mert ahogy kiderül a másállapot azonnal abba kell hagyni, mert magzatkárosító. Ezért váltottunk a Bromora.
Az MRI azért kell, mert ez az érték mögött feltételezhető egy adenoma hypohpysys( az agyalapimirigyen egy jóindulatú daganat ami becsapja a szervezetet).
Még nem beszéltem meg majd kedden értesítem a változásokról.
Nem tudja a Mastodynont, de attól nem félek, hogy káros lenne a kettő együtt hiszen Homeopátiás készítmények nem ártalmasak.

bonya

Kép

Kép
bonya

Hello Lányok!

Jó reggelt!

Most telefonált drága Konc dokikám.
A 6-ból 4 petesejt volt érett, 4 megtermékenyült, és 2 gyönyörűen elindult, a másik 2 még gondolkodik mit csináljon. Abból az egyik jobban néz ki, az még lehet hogy jó lesz. Azt mondta ha így alakul akkor 3-at kapok vissza hétfőn délbe kell menni.
Köszönöm mindenkinek a szorítást, majd még este jövök, csak most el kell menni anyu szülinapi tortájáért.

Érezzétek jól magatokat a talin és beszélgessetek sokat.
Esperanzát üdvözlöm, öntsetek belé lelket.
Mindenkinek sok puszit küldök!
lanett

Lanett,
azt hiszem számodra jól kezdődik ez a nap, ügyes voltán hiszen a te érdemed, hogy ilyen klasz csapatot produkáltál.
Szorítok a hétfőhöz.
Szombaton is vannak a BMC-ben?

bonya

Kép

Kép
bonya

Bonya:
Még mindig nem értem, hogy az én 40-es prolaktinom, meg a Te 1246-os prolaktinod az ugyanaz a mértékegység lehet? És közben írod, hogy 25-628-ig van a normálérték, Kismoninak 46 lett, és 50-ig jó. Szóval most már végképp nem értem ezt az egészet.
Nekem azt mondta a doki, hogy 26-ig jó, Kismoninak meg azt mondja 50-ig jó? :shock:
Vendég

Estrella,
olvasd el figyelmesen a vérvételi eredményed és ott olvashatod a mértékegységet mibe mérik. Ez általában attól függ, hogy melyik laborban hogy állítják be a gépen az egységeket.
Mégegyszer megírom a nálam mért mértékegység mU/l valószínű, hogy nálad más az egység.
Nézz utána és akkor érthatőbb lesz.

bonya

Kép

Kép
bonya

Jó reggelt mindenkinek!

Zuzmó, tökéletesen egyetértek veled. Csak az a kérdés, hogy ha már egyszer "elkúrták", akkor mi a garancia arra, hogy ezen az iszonyatos áron legalább jó felé megyünk... :!: :!: :?:

Megszorító intézkedések sajnos tényleg kellenek, és ez tényleg a jéghegy csúcsa, de ha nem születik gyerek, ki a fene fogja eltartani ezt az országot 30 év múlva...

Más. Kérdeztétek a prolaktint, két mértékegysége van. A BMC-ben ng/ml-ben mérnek, a felső határ 26 ng/ml, vannak azonban helyek, ahol a nemzetközi egységet használják, ott a normál tartomány 25-600 IU/ml. Jó lenne ha egy rendszer lenne...
Sok mindentől lehet magas, a leggyakrabban a pajzsmirigy enyhe, akár tüneteket nem is okozó működészavara miatt magas. Ez meg sajna nálunk Csernobil miatt elég gyakori. A másik nagy ok a PSZICHÉ!!! A stressz emeli a prolaktinszintet. Ezen kívül RITKÁN állhat méh agyalapi mirigy túlburjánzás a háttérben, de az horrorisztikusan magas, nemzetközi egységben többezres, tízezres szintet szokott csinálni.

Lanett, tök jó!!! Menni fog, ne aggódj!!! Akkor hétfőn beültetés??
lucia1

Bonya, Lucia:
Köszi a prolaktinos válaszokat.
Sajnos nem tudom hogy az én eredményemet miben mérik, mert semmilyen papírt nem kapok soha, csak a számokat jegyzem amiket kapok. Talán annyira nem magas ez a 40-es érték, tumorom nincs szerintem.
Jó hétvégét!
Vendég

Estrella, ha a BMC-ben vették le akkor biztos ng/ml-ben nézzték és az a felsőhatát 26-hoz szűken a duplája.
Voltál már endocrinológusnál?
Szerintem nem ártana újabb vizsgálat.
Tudod mi a szerepe a prolactinnak a szervezetben?
Neked ki ajánlota a Bromokriptin szedését? Mennyit szedsz belőle?
Szívesen segítek csak írj le mindent.

bonya

Kép

Kép
bonya

Estrella,
Nem 50-ig jó a prolaktin,hanem kb.25-ig.Csak az MR vizsgálatra írtam, hogy ha valakinek meghaladja az 50-et akkor küldik MR-re.
Nekem mivel 46 volt az már sajnos határeset.Szerintem Téged nem fognak küldeni,hanem helyre teszik Bromóval.
Pussz Mindenkinek!

Kismoni
kismoni

Sziasztok!

Lanett sok sikert hétfőre :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Kellemes időtöltést a talira.

Tegnap este színházban voltunk, a Viktória c. nagyoperettre szerzett a párom jegyet. Olyan aranyos, figyel rá, hogy lazítsunk is, ne csak a babakérdésen görcsöljek állandóan. :D
Az előadás klassz volt, tényleg kikapcsolódtam.
Javaslom Mindenkinek!

Jó hétvégét!

Puszi!

Judit[quote][/quote]"Mi nyomtalanul eltünt kint: belénk-szökve rendezkedni kezd."
jucicuki

Sziasztok!

Érezzétek jól magatokat délután!!!

Lanett!!

Nagyon jó hírek,szorítok ezerrel,mennek a drukkok hétfőre!!Már nem fájnak a petefészkeid,jobban vagy?Sok fehérje,folyadék,tudod... :D

Puszi mindenkinek

Kép
lukrécia

Úgy látom én értem haza elsőnek hi-hi! :lol:

Csajok!

Nagyon jó volt találkozni veletek :lol: , remélem még idén meg tudjuk majd ismételni. Örülök, hogy láttalak titeket!
zuzmó

Hello Lányok és Mot papa!

Remélem jól éreztétek magatokat a talin!
És remélem Esperanza is már egy kicsit derűsebben látja a világot!

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a szorítást és a jó szavakat!Nagyon jó érzés,hogy ennyien gondoltok Rám/Ránk!
Annyira aranyosak vagytok és annyira hálásak vagyok Nektek!

Nagyon nagyot aludtam tegnap éjjel, és már sokkal jobb volt amikor felébredtem.Séta közbe azért beleszúr minden egyes lépésnél a jobb oldal. Ma is bealudtam képzeljétek, délelőtt jó 3/4 órát, délután meg 2 órát aludtam :oops: , nem tudom miért.

Nektek is kellett Metipredet és Doxicilliyn szedni a beültetésig?

Mamm!
Sajnálom :cry: , de majd legközelebb!!!!

Bonya!
Nem tudom hogy vannak-e szombaton is, mármint rendelésileg, de Konc tuti odabenntről hívott és mellette még hallottam a Kanyó doktornő hangját is.

Lyutka!
Délre kell mennem hétfőn, akkor mad kereslek.

Kismoni!
Te is ott leszel, ugye?

Csajok!
Hogy van ez a beültetés? Mikor engednek haza?

Ja egy másik lombikos topikon azt olvastam, hogy 4 lombikos lehetőség lesz, és 40 év felett egyátalán nem támogatják.
Szemetek! :twisted:

Taliról kérünk szépen képeket!
Puszi mindenkinek!
lanett

Sziasztok!

Na milyen volt,meséljetek!!! :D :D :D

Estrella!

Te most Esperanza vagy inkognitóban? :roll:

Szép jó éjszakát mindenkinek

Kép
lukrécia

Sziasztok,

Én is most csak azért néztem be, hogy megírjam, hogy nagyon szuper volt a tali, és hogy örülök, hogy megismertelek Benneteket személyesen! :D

Zuzmó :),
hááát, aki a legközelebb lakik... :D Amúgy én is hazaértem 35 perc alatt! :D Én mindenképpen benne vagyok egy idei ismétlésben, remélem, hogy akkor még többen leszünk, és még több lányt/párt meg fogunk ismerni.

Megpróbálok még ma képeket felrakni, de lehet, hogy már csak holnap lesz belőle valami.

Pusziii! :D

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok :)

Jó volt tali :) Képek jöhetnek :)

Lanett ha aludni kell akkor aludni kell :) Szoritok én is érted :)
chesti

Sziasztok!
Mi is hazaértünk....Nagyon örülök neki, hogy megismerhettelek benneteket!!!
ZUzmo, téged még a párom sem ismert fel...(a netes képed hasonlította a maival :lol: )

Kismoni, ok.....
Aki szeretne kapni képet a buliról, küldje el privibe vagy ide a mail címét.....és máris küldöm!!!
Vendég

Halihó!

Én is tudok képeket küldeni, csak küldjetek emailcímet! :)

Szuper volt ez a mai nap én nagyon jól éreztem magam. :)
Vendég

[quote="kismoni"]S írta:kismoniziasztok! :D

Ha Te mindenképpen autóval jössz, akkor megyek Veled szívesen ha nem gond. Előre is köszönöm, nagyon drága vagy. :D

Puszi Mindenkinek!

Kismoni
kismoni

Bocs,rossz gombot nyomtam!!!!

Kismoni
kismoni

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?