Jó reggelt!
Lilinek így utólag is boldog szülinapot kívánunk Lilivel.
Mi tegnap több kilométert sétáltunk, hintáztunk, játszótereztünk. Ott mindig akad kiskölyök, aki bohóckodk Lilivel, a kis piszkos meg marhára élvezi, vagy csak a hintában ülve elnevetgél meg elnézegeti a már nagyobb gyerekek tombolását - szóval imádja.
Pechemre ott is megtalált a védőnő, de úgy feltolta az agyamat a sok hülyeséggel. Pl. megint elkzedte fújni, hogy adjak Liga margarint a gyereknek, mert az nem tej alapú. Ja, zsír...kösz. Mármint, hogy keverjek a kajájába. Mondom kap olíviaolajat. Erre: nem kell az, mert az drága. Meg ne adjak neki gyümölcslevet inni, mert az tele van citromsavval meg cukorral. (Épp ivott Lili amikor llecsapott rám). Mondom: (általában) biot iszik, abban egyik sincs. Erre védőnő: adjak neki teát CUKORRAL ÉS CITROMLÉVEL!
Na, itt még csak nyeltem a röhögést. Utána: éjszaka már ne hagyjam szopni (köze?!Ő kel fel hozzá?!), erőltessem nála a nappali szopit (csak reggel meg este szopik meg éjjel, nappal már kaját kér). Mondom: jó, majd pillanatragasztóval odaragasztom a cicimhez, mert amúgy nem akar. Eszik-e spenótot meg sóskát? Mpndom: nem, utálja, de eszik brokkolit. Hát mert nem cukrozom JÓL meg neki. Úgy ő se enné meg. És gyakorlatilag letolt, hogy hamar jött ki a Lili foga.
Na, itt elkezdtem röhögni, hogy jó, majd a következőket visszatolom neki, ha az átlagnál hamarabb jönnének.
Ő meg azt hitte viccelek, és dévaj kacajjal tovalibbent a következő anyukára, akivel közölte, hogy minek vesz a gyereknek ilyen drága cipőt?! Csak tönkremegy?
Hol él ez?! Egy sarokdöntéses, keménykérgű cipő (mindenkinek azt javasolnak) 5-6000 Ft. Ez alatt én még nem láttam... De hogy nem kell az a gyereknek, mert már 2 hónapja jár.
Aztán ott röhögtünk az anyukákkal a játszótéren, hogy kinek mit mondott - hát csajok, gyalázat....
Edit! Igen ezek az idegesítő kérdések még majd egy darabig lesznek, majd felváltják a "van még tejed? szopik még? van már foga? tud már ülni? jár már? eszik már húst?" és egyéb okosságok. Az én kedvecem a "nem szorulásos a gyerek? Mert az anyatejesek szok szoktak lenni" - mondta ezt egy kolléganőm, aki ugye eü. végzettségű...
Zsombinak gyógyulást. Megyek, mert Lili kipakolta a szekrényt...
Tegnap este a z apjával volt a konyhában, és a fazekakat pakolta ki. Jó hangja volt...