Új privát üzeneted érkezett!

Szia Iboly,
Ügyi vagy az origóval kapcsolatban! Ha csak néhány anyuka gndolkodik el ezek utén azon, hogy mennyire hihetünk az ilyen vizsgálatoknak, és szoptat tovább rendületlenül, akkor már megérte.
Vízszerû elõtej: ahogy én tapasztaltam, tényleg pátr csepp (egy-két kávéskanálnyi??) lehetett csak, és utána jött a "rendes", sárga, ami nálam viszonylag sokáig szokott jönni. Téynleg, mi az átlagos, meddig (hány napig) szopizhat a baba elõtejet, mikor alakul át "rendes" anyatejjé?
üdv
Zsóka

Zsóka
zsóka

Iboly!

KÖszönöm szépen és remélem nem kell élnem a lehetõséggel, hogy felhivjalakKépKépKép Telcsizsámod megvan, elõkelõ helyet foglal el a tárcámban és a faliújságon is... sosem lehet tudni!Kép Az LLL honlapját mindig látogatom és olvasgatom, hiszen annyi információ van rajta, egyszerre képtelenség normálisan befogadni "veszteség" nélkül. Mikor eszembe jut valami kérdés akkor megnézem, meg persze itt a babaneten is mindig elolvasom e két szopis topikot.

Kanga!
Jól esik hogy gondolsz ránkKép

puszi
sasha
40

Kép
sasha

SZiasztok!

Iboly! Nagy vagy!!!
Megmondom kereken, tudod ez a pollenallergia-asztmás hajlam közelrõl érint, ezért aztán erre ki vagyok hegyezve. Bálintot nézték egy csomó mindenre, de tojásra, tejre stb nem érzékeny, szóval tényleg csak pollenre. Azt értem, hogy ha valaki pl ételre allergiás, az nem feltétlen pocak-problémákban mutatkozik meg. Amit nem igazán értek, hogy a pollenre való érzékenység (de ide akár a kimutatott macskaszõr stb) összefügghet-e bárhogy is a táplálkozással? Most tekintsünk el a halmozottan allergiásoktól, tehát azoktól ahol ételallergia is van, és amellett alakul ki másra is, szigorúan az egy-egy (esetleg több) pollenre (szõrre stb) szorítkozva érdekelne.

Ildi

Ildi
pildi

Iboly,
YEAAAAAAAAAAAH!!!!!!!!!! KépKépKép

Virág

ui.: Csekk?
Virág (fiore)

Iboly!
Megtartunk!
Egyébként, ha kell, postázom a füzetet!
Arra lennék kíváncsi, hogyha van egy olyan cég, akinek a terméke megfelel a LLL szoptatási feltételének, akkor az szponzorálhatná a Ligát? Pl: Mondjuk, egy szopis párna-gyártó cég azt mondja, hogy eljuttatja a Liga füzetét ingyen minden szülõ nõhöz, ha kiírhatja a végére, hogy "SzopiPárna! Az LLL is ezt ajánlja!"
Na, ez így viccesen hangzik, de a szponzorálás sajna valahogy így mûködik.
Szóval: mennyit vállalhat be az LLL a cél érdekében?
És mégegy, de más:
Az én dokibácsim NEM hajlandó gyerekeimnek gyogyit írni, csak, ha nagyon muszály./ilyen még nem volt-lekopogom/.
Viszont a sok folyadékbevitel mellett/ nem szopósnál persze/,mindig ajánlja a Cvitamin ampullát. Figyelembe véve, hogy a vízben oldódó vitamin módosítható az anyatejben, de csak némileg, én nem láttam kárát, persze meghatározott mennyiségben adni a babának is, és nekem is. Ez akkor történt, amikor a benga párom, és a kicsi fiam kifeküdt egy randa vírustól, és napokig járásképtelenek voltak, én meg ápoltam õket, két szoptatás között, a három hónapos csecsmõmmel. Tudom, hogy az ajánlás szerint NEM kell semmi, de egy nagyobbacska bébi szerintem több betegséget megúszhat, ha a tejcsi mellett Cvitamint is kap. Én vallom, hogy ezért úsztunk meg eddig a két gyerekkel szinte mindent,kivéve a fent említett vírust. Lehetséges?
Egyébként a dokim kedvenc orrcseppje az anyatej.

Ildi!
Fura ez az allergia, szerintem igen sötét foltja az orvoslásnak. Én is pollenérzékeny voltam BP.-n, aztán leköltöztem vidékre 25 év után, és elmúlt az allergiám, pedig egy kéthektáros erdõ van a kertünk végében. Ki érti ezt!

Zsóka!
Ez az elõtejes dolog engem is érdekel!

Sasha!
Még mindig 2in1? Menj már szülni! Izgulok! Nnnna!
Vagy magadra vetted a vénasszonyok nyarát?
Lesz napocska jövõre is!
Szurkolok tavábbra is!
Csi
Névtelen

Iboly! Én is gratulálok!

És ma beleolvastam a kórházban kapott Baba-mama kalauz 4. c. kiadványba. És normális dolgok voltak benne! Még az is benne van, hogy elválasztó tápszer helyett egyszerûbb fenntartani a szoptatást!!Kép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Helló!

Csi!
Hát ne is mondd!Kép Mennék én szülni hidd el, de ez a "kölök" nem akar jönni!Kép Pedig tegnap már a kispapát is "bevetettem" a szent cél érdekébenKépKépKép Tegnap végre beültem egy kád vizbe amit rég nem tettem (zuhany), gondoltam jól ellazulok a kellemesen forró vizben. Erre Gabi mit csinál? Végigugrálta az egész pancsimatKép A pocak az hullámzott és egész végig görcsben voltam, mert úgy nyomta a méhszájat. Mintha kést forgatott volna bennem, mondjuk nem tudom honnan volt neki ilyen hegyes eszközeKép De szabályosan éreztem, ahogy böködi lent a dolgokat. Pár csepp elõtejcit is sikerül kipréselnem a cicikbõl. Olyan vizszerü, kissé sárgás... Szóval már minden adottKép
puszi

Bocsi az offért!
sasha
40

Kép
sasha

Sziasztok!
Voltunk ma Corában.
Hát mit lehet kapni kislányoknak?! Baba-szettet amiben található : cumisüveg és játék tápszeres doboz!!! Hogy az ember gyerekét már gyerekkorában ráneveljük a "helyes" csecsemõtáplálásra!Kép
Na ki mit szól hozzá? Mert engem nagyon elszomorított!
Kanga
Kanga-Zsebibabák

Kanga!

Ha legközelebb látod, írd le légyszi a gyártó és a forgalmazó nevét, elérhetõségét, lehet, hogy a Corához is lesz egy két szavam!

Iboly (az LLL militáns szárnya)
iboly

Kép

V.
Virág (fiore)

IBOLYKép
engedd meg, hogy gratuláljak az Enikõhöz (Szegedi kisbabák, kismamák) intézett kis szösszenetedhez, szivembõl szóltál, csak én nem mertem/akartam ilyen drasztikusan fogalmazni. Teljesen igazad van! Ha úgy is azt szajkózza, ami a fejében van, akkor minek kér tanácsot? Úgyis a saját feje után megy... Azon én is nagyon kiakadtam, amikor irta a halászlétKép, a tehéntejrõl nem is beszélve... Nem érti, hogy esetleg csak 10-15 múlva jelentkeznek az allergia tünetei, akkor meg ugyebár ki keres összefüggést a babakori táplálással? Legalábbis a Vajdaságban biztos nem keresnek... Csak igy tovább a harcos küzdelemmel, mert ma Magyarországon másképp bármiben eredményt elérni lehetetlen!

Üdv,

KnéRita
knérita

Sziasztok!

Aki még emlékszik az archívra, nem ebben a topikban, én már másfél éve elõadtam, hogy micsoda dolog, hogy minden babát cumisüveggel együtt árulnak. Mondjuk tápszeres doboz az nem volt, az igaz. Meg is kaptam a fejemre a tápszeresektõl, hogy mért tán ciciket kéne mellé árulni? Kép

Ildi

Ildi
pildi

Helló!

Csi!
Irtam a Friss kismamákba egy regényt, de nem akarom ezzel terhelni a topikot, de úgy néz ki hogy nemsokára szülök. Részletek a fentebb emlitett topikban.

Hmm. Most eszembe jutott valami! Még emlékszem, hogy gyekekkoromban nagyon sokat babáztam és a babákat cumisüvegbõl etettem és cumit dugtam a szájukba. Most, hogy babát várok, igazi kis csöppséget meg sem fordul a fejemben hogy ne szoptassam! Sõt! Csak szoptatni szeretném és nagyon sokáig. Szóval én nem tartom annyira "durva" dolognak a játékbabák mellé a cumit, de a tápszeres doboz az már tényleg DURVA nagybetükkelKép Bár lehet, mire a gyerkõcök felnõnek a tápszeres doboz Nekik is csak játék marad, mint nekem a cumisüveg...Kép Talán... KépKép

puszi
sasha

Kép
sasha

A játé tápszeres doboz, cumisüveg témához ide rakom az egyik kedvenc képem. Nekem ez a véleményem. Kép
Kép
Menta
menta

MentaKép
Nagyon jó ez a kép!!!!Kép Csak azért bátorkodtam irni a cumisüveg témában, mert nekem nem okozott "zavart" és remélem másnak semKép De lehet, hogy ez csak Nektek köszönhetõ, nem tudom!Kép

puszi
sasha

Kép
sasha

Iboly! Az említett Corás játékról ezt találtam:
Magyarul:
"Bébiétel készítõ szet 3 éves kortól
Származás: Kína
Import: Hyperimpex Kft.
2045 Törökbálint Dulácska u. Hrsz:3205/6
------------------
És franciául:
Baby nurse
Groupe Berchet www.superjouet.com
referencia:141009A
F. Berchet S.A 31 cours de Verdun- 01102 OYONNAX CEDEX
Made in France"

Menta
menta

Csi, hová lett a negatív táblázat a szopitopicból??? Bõvíteném...

Holnap írok bõvebben lányok, Zsóka, neked is utánanéztem a colostrumnak.

Jó éjt!
Iboly
iboly

Menta!
Klassz ez a gép. NÁlunk anno BÁlint fiam szoptatta 2 évesen a játék kutyusát, lévén fiúgyerek rendes babája se volt... fotó sajna nálunk nem készült róla. De tény, a gyerekeknek -ha ezt látják otthon -ez a normális.

Ildi

Ildi
pildi

Na, csak azért, hogy ki-kit szoptat:
Encikém három hónapos volt, és elsírta magát, úgy, ahogy azt illik. Még szöszöltem, de mire odamentem az ágyhoz ahol feküdt, addigra a két és fél éves kisfiam melléfeküdt, felhúzta a pólóját, Enci fölé hajolt, és a pici cicijét kezdte a lány szájához illeszteni...
Hát, a mai napig ez az egyik legszebb emlékem róluk.

Iboly!
Valakinek nem tetszett a lista, de a Virágnak még meglehet, majd gondolom újraküldi.És, ha ki van bõvítve, akkor ide is feltesszük, mert ezt nem lehet letörölni...
Névtelen

Okesz, majd ha túl sok idõm lesz, újra felrakom, de ehhez újra át kell nézni az azutáni archívokat is, bár nem volt túl sok új név. Majd ha túl sok idõm lesz. Kép Pussz:

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Három napja begyulladt a jobb mellem, de az volt az érdekes, hogy annak ellenére, hogy csontig lefejtem, még mindig rettenetesen fájt és a hideg is rázott, pedig csak hõemelkedésem volt. Hát bementem a kórházba, ahol azt mondták, hogy semmi bajom. Persze elõtte jól megkínozták a mellem, de csomót nem találtak. Adtak egy Algopirint, hogy ne fájjon annyira.
Mire hazaértem, 39 fokos lázam lett és még a ruha sem érhetett a mellemhez.
Végül anyósom derítette ki, hogy tejcsatornagyulladásom van (nem is hallottam róla), ami kézzel nem tapintható, de ugyanolyan veszélyes és fájdalmas. A gyerekorvosunk ajánlott antibiotikumot, amit a háziorvossal kellett felíratni.
Aztán jöttek a jótanácsok, hogy a gyereket nem szabad mellre tenni a láz és az antibiotikum miatt.
Még szerencse, hogy én ennek ellenére még gyakrabban is tettem mellre (igényelte is) és végül ezért gyógyultam meg hamar és a picinek sem lett semmi baja.
Nem tudom, nektek volt-e már csatornagyulladásotok, de azon el vagyok hûlve, hogy a kórházban ez nem volt egyértelmû.

Pötyi
pötyi

Sziasztok!

Pötyi! Hû! Szakmailag sajnos nem tudok hozzászólni, de még szerencse, hogy tudtad, hogy gyakran rá kell tenned a babát! Anyósod hogyan jött rá a gondra?

Iboly, szuper voltál az origon! Írtam már neked emailt, csak sajnos elszállt, de ma pótolom!

Lányok, lefordítottam a topic elején megjelent cikket (Honnan tudhatod, hogy az orvosod nem szoptatáspárti), ma azt is megpróbálom feltenni.

Megyek, megnézem, mi a helyzet Sashával.
Sziasztok!

Henke
gesztenye

Henke,
várjuk a cikket. Kép Pussz:

Virág

(Sasha?)
Virág (fiore)

Ma láttam a Plusszban:
Nutricia: Málnás tejberizspép, ajánlás: 4 hónapos kortól!

Kép Kép Kép

Menta
menta

Ha már kap, legalább legyen allergiás...
Névtelen

Szintén a Plusszból:
Alma-õszibarack túróval, 4 hónapos kortól. Persze cukrozott is. Kép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Virág!
VagyokKép Még nem jött ki a bentlakó, pedig a papájával már nagyon várjuk és dumálunk neki! Eredménye? 20 perc intenziv anyuci kinzása belülrõlKép Kb. ennyiKép
De bent tuti nem marad, ez az egy ami vigasztalKép

puszi mindenkinek!!!!
sasha
40-41

Kép
sasha

Henke,

Azért jött rá igen hamar anyósom, mert õ háromszor is átesett ezen (három gyereke van).
Úgyhogy nem újdonság a dolog az orvostudománynak.
Te hallottál már róla? Bár ha belegondolok, a Kismama sem írt soha errõl, csak a "hagyományos" mellgyulladásról.

Pötyi
pötyi

Pötyi!
Hogy is van ez a tejcsatorna gyulladás? Kivülrõl nem tapintható, baromira fáj és akkor hogyan diagnosztizálható? Vagy "csak" rá kell jönni?Kép

puszi
sasha
41

Kép
sasha

Sasha,
kitartás. Kép Tényleg nem maradnak bent. Kép Küldj egy sms-t légyszi, ha megérkezett a manó, jó? (Remélem, nem felejtem el mélben megírni a számomat. Kép)

Virág
Virág (fiore)

VirágKép

Oké, akkor várom a mailt!Kép
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Pötyi,
nekem is volt ilyen. Mikor mellgyuszkót kaptam a védõnénit elhívtam és õ is azt kérdezte rögtön, hogy a csomót hol érzem. Nos, hát csomó, aaaz nem volt. DE mivel akkor még nem szopizott a kisfiam (archívban van miért nem), ezért fejtem ezerrel, de még így is eltartott egy pár napig, hogy túlléptem rajta. Így röviddel ezután a csomó is megjelent. Te nagyon ügyesen csináltad, hogy gyakran mellre tetted a babád, ezért ezt már szvsz nem "élvezhetted". És gyorsan felismerted, hogy bibi van, jó hogy rögtön cselekedtél.

Sasha,
szerintem az tuti jele a készülõ mellgyulladásnak, ha úgy fáj a vállad mintha izomlázad lenne. Erre kell felfigyelni, ezután sokat kell pihenni, és gyakran szoptatni a kisbabád. Akkor el lehet kerülni (nekem legalább 2x már sikerült, túl jártam mellgyuszkó eszén).

Iboly,
azt szeretném kérdezni a bébiételekkel kapcs (szegedi topicra utalva), hogy van olyan ami adható a gyerkõcöknek? Most nem arra gondolok, hogy 4 hónapos kortól..., meg tejes...stb, hanem pl. 6 hónapos kortól Hipp õszibarack vagy sütõtök alma...? Melyik a legmegbízhatóbb? Van errõl vmi minõségi lista?
Gabómamó doktornénije mondta, hogy 6-tól 8. hónapos korig csak Hipp, utána már lehet adni a többit. Mennyire bio, ami rá van írva? És mennyire megbízható az összetétel felsorolás? (bár nálunk már kezd nem aktuálissá válni, mert lassan azt eszi amit mi, én ennek örülök is, mert néha borzasztó szaga van a kajáknak, amit külön fõzõk neki, az pedig már "dedós" neki.) DE nagyon kíváncsi lennék rá.
Ágci

Kép
Ágci

Ágci!
Nem vagyok Iboly, de mondanék v.mit.:
Amit ajánlanak olajat, mert kell a gyermeknek, azt úgy készítik, hogy amikor nagyjából beérik a naprapöri, lepermetezik egy olyan szerrel, ami az egészet csontra szárítja, és máris lehet aratni. A bio-gyümölcsöt is permetezik, csak olyan szerrel, amit húsz évvel ezelõtt is használtak. Azok a husik, amiket megveszünk, azok olyan hibridek, amik a módosítás után képtelenek az utódnemzésre, és a tyúkok tojása nem kelthetõk ki. A négylábúakat mesterségesen szaporítják, és ne tudd meg, hogy miket kapnak enni... A zöldségek nagy része a nitráttartalma miatt nem túl bíztató, és a nitráttartalom ráadásul növekszik a tárolás alatt. Persze nem vagyok szakértõ, csak pesti kislány létemre megdöbbentett az, amit akkor tapasztaltam amikor párom mezõgazdasági vállalkozó lett. Nem ijesztegetni akartalak, csak szerintem itthon is követhetünk el hibákat. A konzervgyárak legalább ellenõrzik a nitrát, és egyéb rossz anyagok koncentrációját. Persze azt sem mondom, hogy : hajrá konzerv, mert abban is benne van minden...Szerintem a kettõ közt lehet az igazság. Van a Hipp, de pl. az Iboly jóval fentebb amerikai visszarendelésekben ezt a céget is megemlítette. Itthoni példák nem ismertek, vajon miééért... Én is várom Iboly válaszát, de azt hiszem, ha nincs kiskertünk kapirgáló tyúkokkal, akkor el kell fogadnunk, hogy bizony csak megalkudni tudunk. Ez persze az én véleményem. Nekünk van kutunk, ami 100 méterrõl tökéletesre minõsített vizet ad, jobb, mint a vezetékes víz. Csakhogy a vezetékes vizet rendszeresen ellenõrzik, a mi kutunkat, meg ha elszennyezné esetleg v.mi, nem is tudnék róla. Nemrég az összes virágom elpusztult egy öntözés után, ismerõsöm halai pedig nem élték túl a vízcserét. Gyerekem azóta ásványvizet kap, ami szintén nem megbízható. Azt hiszem ez egy ördögi kör.
Szia
Névtelen

Sasha,

Nem tudom, végülis hogyan diagnosztizálható, de csak ez a két dolog gyulladhat be a mellben.
Ha a tejmirigy gyullad be, akkor rettentõen fáj és érzékeny, de kézzel tapintható CSOMÓ keletkezik a mellben, ha csak a csatorna gyullad be, akkor a fájdalom ugyanaz, de csomó, az nuku (a kis alattomos).

Puszi és a legjobbakat mindenbõl... DRUKK
Pötyi
pötyi

Sziasztok!
A mellgyuszihoz még annyit hozzátennék,hogy ahol fáj,ott általában piros csík vagy folt is szokott lenni.
Én már túléltem 4et,mind különbözõ volt,de egy közös volt bennük!A fájdalomKépKépKép
Mellgyuszi mentes napokatKép
Pussz,Mariann
zmariann

Sziasztok!
Visszamenõleg áttekintve nekem is csatorna gyulladásom kezdõdhetett kb 2x, de hidegrázásig csak az egyik fajult.
Egyébként, mint a nagyon rossz izomláz, akkor is, ha semmilyen izmodat nem mozgatod a környéken. Pirosság, csomó sehol.
Terápia: Szopi, fejés (ördögi kör: sokat szopiztatsz, többet termel, kevesebb ürül ki a beteg cicidbõl(csak futó megjegyzés, de nekem töprengést okozott).
Jelszó: ha fáj a cicid, szoptass!

Snoopy
snoop

Lányok!

Köszönöm szépen! Remélem elkerül a mellgyuszkó minden formájaKép És persze mindenkit!Kép

pusszancs
sasha

Kép
sasha

Babakajak mindmegette modra:

http://www.mindmegette.hu/main.php?app=cikkek/rovat.php&rovat_id=22

Erdemes bele olvasgatni sajnos Kép
Névtelen

A receptek még hagyján! De a kapcsolódó fórum! Az benne az elkeserítõ, hogy ez színtiszta tudatlanság. Ha valakinek van teje 4,5 hónapos korig szoptatni, nagy valószínüségell simán kihúzná csak tejcin még 1-1,5 hónapig. Ezek az
"Adjak-e csirkehúst az 5,5 hónapos gyerekemnek?" "Csak nyugodtan, az enyém ennyi idõsen már töltöttkáposztát evett!" jellegû párbeszédek kiborítanak. Erõs a kisértés, hogy odavonuljak osztani az észt!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Borcsa,
lattam, odavonultal, de igen szolid voltalKép
afonya

BosziKép

sasha

Kép
sasha

KépKépKép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!
Na hogy a Nestle is behozza az elmaradást , gyorsan küldött reklámanyagot az én 4 hónapos babám nevére!KépDe legalább kostolót nem.Csak jó kis táblázatot , hogy mit ehet a baba 4 hónapos korától!Kép

Most voltunk egészségesen és a négy baba közül csak az enyém volt anyatejes. A legidõsebb 7 hónapos volt a legifjabb 3.

Üdv
Kanga
Kanga-Zsebibabák

Egyszerûsödik az anyatej pótlása
Hétfõtõl könnyebben juthatnak természetes pótláshoz, vagyis anyatejhez az erre rászoruló csecsemõk. A kormány megszüntette azt a szabályozást, amely eddig jelentõsen nehezítette a szoptatni nem tudó nõk gyermekeinek anyatejhez jutását. Emellett az egészségbiztosító az eddigi 900 forint dupláját fizeti az anyatej literjéért.

A mostani kormánydöntéssel szeptember közepétõl a házi gyermekorvos javaslatára a baba nyolc hónapos koráig társadalombiztosítási támogatással adható anyatej a szoptatni nem tudó nõk gyermekeinek. A természetes táplálékra szóló vényt az érintettek az ország területén mûködõ 23 gyûjtõállomáson válthatják be, de a tejadók és a rászorulók közötti kapcsolatot a védõnõk és a gyermekorvosok is megteremthetik. Azok a nõk, akik vállalkoznak a számukra már felesleges anyatej összegyûjtésére és leadására, literenként 1800 forintot kapnak a társadalombiztosítótól. Mint az emlékezetes: az Orbán-kormány 1998-ban az egészségbiztosító gyógyszerkiadásainak mérséklése érdekében szigorította meg az anyatejhez jutás feltételeit. Az akkori módosítással az állami pénzen begyûjtött fölös tejbõl kizárólag orvosi javaslatra a három hónaposnál fiatalabb és öt kilogrammnál kisebb súlyú csecsemõk kaphattak. Az ilyen gyerek jogosultságát pedig személyesen az Országos Egészségbiztosítási Pénztár fõigazgatójának kellett jóváhagynia. Ezzel a módszerrel három év alatt 28 millió forint közpénzt takarítottak meg.

(Népszabadság, 2002. szeptember 14.)

Ezt ma találtam.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)

Szasztok!
Valamit nem értek!
A lánynak van elõl három és fél foga, de azzal nem bííír rágni.Persze, rágicsálni, azt igen. De rágni....
Vicces a fenti "mindmegette".
Csi
Névtelen

Zsomimama!Kép
Ez szuper! Nagyon ügyi vagy, hogy rábukkantálKép

Csi!
Velünk az éccaka semmi nem történt, most indulunk a kórházba, remélem meginditják már ezt a babótKép

na puszi
sasha

Kép
sasha

sasha,
mél jött, köszi, szoríííítok!

Virág
Virág (fiore)

Sasha!

ÉN is szorítok.

Ritkán jövök ide. Lányok küldött ma a Nesle jó kis propaganda anyagot Kép, benne, hogy mik a jelei ha a gyereknek már az anyatej enm elegend? 4-5 hónapos kor körül. o csuppa olyan dolgot írnak le, ami nálunk meg van, csak épp attól hogy jön Vilike foga Kép
pl. 1-2 óra múlva felébrde az alvásból, éjjel is kér enni, mindent a szájába vesz, stb.

Még valami. Barátn?m Pécsett szült, ahol szobatársa babája besárgult, és az egyik orvos szerint ne is szopizzon a baba, hanem csak tápszert kaphat. Szerencsére nem hallgatott rá.
Próbálom kideríteni az koostojás doki nevét.

Norci
norci

Kapuvari ismerosom szult most, 2 napja vannak otthon, szerintuk hasfajos a pici. Kerdem, bufizni sikerul neki? Mire Ok, hogy a gyerekorvos azt mondta, felesleges dolog a bufiztetes!!! Ilyen durvat meg nem is hallottam, kerdeztem, nem csak felrreertettek valamit. Nem. Biztos, hogy ez volt a "jotanacs".
-Ildiko
Névtelen

Sziasztok!
Most olvastam , hogy megérkezett Sasha bébije!!!
Még képek és videó is van róluk!
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Kanga-Zsebibabák

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?