Sziasztok!
Akkor itt vagyok,látom utánam nem igen volt hozzászólás,ezekszerint nem csak nekem volt zsúfolt estém!Igaz mire befejezem a nem éppen rövid írásomat,már biztosan leelőz vki!
Mielőtt részletesen elkezdem,leírom,hogy a terhességeimmel semmi gond nem volt,se hányinger,se görcsök semmi!Csak az elején nagyon alacsony volt a vérnyomásom,amit egy idő után megszoktam.
(a történeteket nem szakmailag fogalmazom,hogy minden érthető legyen)
Ákos születése:
Még szülésznő tanuló voltam-utolsó éves-amikor Ákos megfogant.A szülés már a képesítő vizsgák utánra esett,de így sok mindent nagy pocival csináltam meg!Az utolsó vizsgám,a záró,a szülés előtt 5 héttel volt!
Ákos Pesten szültem a Nyírőben,mert ott voltam két évig tanuló és ott mindenkit ismertem,a dokim is ott volt,akit a mai napig tisztelek!
A 36.héten a második NST-m nem sikerült vmi fényesen,és az UH is igazolta,hogy a lepényem meszes,úgy néz ki,mintha már a szülés előtt állnék,de ugye még 4 hét vissza volt!Azt tanácsolták a kollégák,hogy naponta járjak NST-re,hogy figyelni tudják,meddig funkciónál rendesen a lepény!Hát ez már nem volt olyan könnyű,mert időközben hazaköltöztem Veszprémbe,onnan nehezen tudtam volna feljárni naponta!
Így befeküdtem a kórházba.A volt férjem már megszokta ezt az állapotot,mert egy hónappal ezelőttig is csak hétvégén jártam haza!
Természetesen mindig minden rendben volt!Elérkezett a kiírás napja,júl.24.A méhszájam szinte zárt,fájások sehol,én meg már túl akartam lenni rajat.A dokim szabin,de bejött többszörhozzám.Így volt azon a napon is,hétfő volt,azt mondta holnap beindítja,ha addig nem lesz változás.Hát nem volt..Reggel jött és kérdezte,hogy mit keresek még az osztályon,hisz ma inditás van,már a szülőszobán kéne lennem.Mondtam neki,hogy nekem senki sem szólt,hát ő sem értette.Természetesen az egyik főorvos-akivel nem nagyon csíptük egymást-nem referált a nagy főnöknek rólam,így az inditás elmaradt.Délután megvizsgált a doki,hát nem úgy álltam,mint aki szülni akar!Egyszer vmifolydogálást éreztem,szóltam a szülőben,hívták a dokit,azt mondta burok repedés,igaz magasan,de akkor ma mégis szülünk.
Hívtam a családot,anyu és a volt férjem elindultak Pestre.
Este 7-kor kötötték be az infúziót.Na először még nevetgéltem,nem voltak erősek a fájások,aztán olyan 11 körül,már nem igen tdtam nevetni,hol anyu hol Péter volt benn.1 után már nem igazán tudom mi történt,mert veszettül fájt,az oxi meg csak folyt,én meg alíg tágultam!Na meg végig hánytam az egész vajúdást.2 után egy kicsit leállították az oxit,hogy pihenjen a szervezetem,meg feltöltöttek folyadékkal,amit sikeresen kihánytam.3 körül folytattuk,akkor lehettem 4-5 cm.Aztán a dokibácsi segített tágulni a fájások alatti vizsgálattal,de ezért akkor és most sem haragszom,mert már,ha nem ő van vittek volna a kés alá,amit igencsak el akartam kerülni!4 után tolófájásaim kezdődtek.Annyira megörültem neki,hogy összeszedtem az összes erőmet,amikor mégcsak próbálgatni akarta a doki a nyomást,hogy nagyon beindult a dolog.Szegény kolléganőm,aki épp akkor esett ki egy másik szülésből,alíg tudott odakészülni.Kb.4-5 nyomhattam,amikor 07.26-án 4.25-kor megszületett Áki fiam 4300gr,56cm-vel.Egyből felsírt,igaz elvitték rendberakni,majd visszahozták,de én annyira elfáradtam,hogy a varrást is végig aludtam.A családom hazajött,én meg 7-ig aludtam a szülőszobán.Aztán kitoltak a helyemre,saját lábon nem lehetett,ez volt a szabály.Vettem egy jó tust,aztán mentem a fiamért,aki végig mellettem volt,igaz éjszakára bevitték,mert akkor még nem volt 24 órás rooming-in.
Rebi születése:
Szintén eljött a kiírás időpontja,júl.24.ekkor már Veszprémben,mert már itt dolgoztam,semmi nem történt.A máhszájam zárva.Másnap be kell feküdni,ez a szabály.Bementem,de minden rendben volt,így megbeszéltem,hogy hazajövök,mert a férjemnek-ő már a mostani-aznap volt a szülinapja,-a fiamnak másnap,de ő már anyuéknál volt-és azt szeretném vele tölteni.26-án bementem,NST,ami rossz lett,jött a terheléses vizsgálat,rövidenOPT,-még szó lesz róla,úgyhogy így fogom használni,ha nem baj-az sem lett vmi fényes.A főnököm inditást rendelt el,de hát a méhszájam zárva volt,ilyenkor méhszájérlelő zselét tesznek fel,tehát ezt rendelt.Este az orvosom fel is tette.Hát fájásaim nem igen voltak tőle,még aludni is tudtam.Reggel jött,hogy megnézze vajon mennyit tágultam-szerencsére a baba leletei nem voltak annyira rosszak-hát nem sokat,de már nyitva voltam.Megegyeztünk,hogy burkot repeszt-ennek meg volt a kockázata,mert a korai burokrep.a szülés elnyúlásához vezethet-de én már túl akartam lenni rajta.8-kor repesztés,fájások sehol.Egy óra múlva már volt vmi,szóltam a szülésznőmnek-nekem is volt saját-hogy jöjjön be,mert már kezd fájni.10-kor jött az oxis infúzió,még az sem volt szörnyű,csak amikor emelték az adagot.Ahogy erősödtek a fájások én ismét el kezdtem hányni.Délben már nagyon fájt,12.15-kor jött is a doki,hogy megnézzem,hát 4!!!cm voltam.Na akkor azt hittem itt a vég,én már szülni akartam olyan fájásaim voltak.De kaptam egy kis kábító inj-t,ami nem kábított,de azért valamennyire jobb lett.Az oxin természetesen emeltek,én meg hánytam.12.45-kor kakilnom kellett,meg pisilnem.Ki be tette a kolléganőm az ágytálat,én meg csak nyomkodtam,mire ő azt mondta,hogy mostmár megnéz mit nyomkodok én itt 4 cm-es méhszájjal.Ez még egy óra előtt volt,hát megvizsgált,már nem volt méhszáj és jött a lányom.Doki sehol,csak a csajok,én meg szülök!Gyorsan előkerítették,addig Zsuzsi tette a dolgát,na meg én is.Megjött a doki,kértem,hogy vágjon,annyi idő még maradt,aztán 07.27-én13.07-kor megszületett Tuba Rózsa Rebeka lányom,3950gr,55cm-vel,egyből odaadták,majd elvitték.Aztán összevartak,most nem aludtam el
,mire kész lettünk,anyuék is ott voltak,együtt mentünk ki hozzájuk.Majd kivittek a helyemre,zuhany és már mentem is a lányomért.
Most egy kis szünet,ezt elküldöm,mert nem tudom egyszerre milyen hosszút engedélyez a rendszer!
Az esetleges hibákért bocsi,de már fáradt vagyok!