Új privát üzeneted érkezett!

Skacok... nekem egyre jobban tetszik ez a keresztszemes hímzés dolog... tök jó lenne csinálni 1-2 dolgot :)

Hogy kezdjek hozzá? Mi kell hozzá? Hol találok mintákat?

Bocsi, lehet, hogy már leírtátok néhányszor de csak most jutott el az agyamig, hogy esetleg ezt is kipróbálhatnám:)

Előre is köszi!!!
Vendég

Csakegy,
szerintem állati jó dolog, én már nem nézek TVt a hímzésem nélkül. :D
Vegyél először is anyagot amire hímzel. Ha bemész kézimunka vagy méteráru boltba és mondod hogy keresztszemeshez kell neked anyag, tudni fogják, esetleg eléd tesznek többfélét, amiben lehet színben és a lyukak távolságában eltérés (Mind lyuggatott lesz). Aztán kell még hímzőtű, sima varrótűvel is lehet, csak lassabb is meg szét is szúrkodod az ujjad, meg nem csak a lyukon megy át mint a tompa hímzőtű, így nem is olyan szép vele. Aztán cérnák kellenek, fontos hogy OSZTOTT hímzőfonalat kérj, ez 6 szálból áll, és annyi szállal hímzel amekkora lyukú az anyagod, meg sok minta meg is mondja neked hány szálat használj, én most 4 szállal varrok, de ez fonaltól is függ, hogy milyen vastagok a szálak. A fonalak színét a minta pontosan megmondja. Csak ugye a különböző márkájú fonalak máshogy vannak számozva, így vagy ragaszkodsz az adott mintához való fonalhoz, vagy különböző táblázatokkal átkonvertálod. Én netről rendelek fonalat, www. kezimunkabolt.hu regisztrálj, és olcsó, jó minőségű, hatalmas színválasztékú fonalat rendelhetsz, Venus a neve, 3-4 nap alatt kiviszik. Ha adsz email címet küldök pár egyszerűbb, kezdőknek való mintát, de körülnézhetsz itt is: http://show.7ya.ru/private.aspx?login=m ... brID=19714
meg itt is: http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kgc/0/20661/1 (itt konkrétan le van írva hogyan csináld, rajzokkal!)
meg ez is jó: http://www.keresztszemes.try.hu/
Vendég

Anyapoc,
neked nagyon nagyon köszi a tippet, már le is töltöttem a spanyol templom képet! :) A hímzőtűről úgy olvastam, de mióta kipróbáltam nem is értem mit bénáztam varrótűvel, háromszoros sebességgel készül a macskám! :) A Venus fonal is nagyon jó, én most 4 szálat használok, de nekem azt hiszem kicsit nagy négyzetes az anyagom, varrhatnám akár 5 szállal is... legközelebb nem ilyet veszek, de hát fene tudta. :twisted:
Vendég

Aranyosak vagytok! :)

Tontica!
Örülök, hogy lassan újra a régi leszel!

Kriszit!
Nagyon el vagy veszve!
Most elkezdtél dolgozni is?

Nekem igazából meg sem jött most, de már el is múlt.
A görcsök tuti, nem menstruációs görcsök voltak.
Fogalmam sincs, mi lehetett, de jövő héten úgyis megyek az orvosomhoz.
zsazsóka73

Kriszta!

Mi bejelentkeztüknk a Kaáliba okt 10-re. Most a leletek beszerzése folyik. A PTC teszten fennakadtunk, úgyhogy már a "problémánk" is megvan, bár az eredmény számomra nem meggyőző. Hát ez van röviden mifelénk.

Bali!
Húú ez nem semmi! Gondolom már nagyon várod a napot. Várunk majd egyszer csak a hírekkel. Na meg a sokat szexelős párról. Velük mi van?

Bee!
Te is merre vagy?

Csakegy!
Én is követem ezeket a politikai dolgokat. És ma ki is megyek ide Szegedre, mert itt elég békés dalolgatós a dolog szerencsére.

Tontica!
Bocs, akkor rosszul írtam a fogigátlót, de látom Anyapoc már megadta a választ.
Vendég

Junko! :D

Sokat szexelőséknél anya kiharcolta az esküvőt.... A jövő hétvégén lesz... "Csak egy kis vacsi..." 100-120 fő részére :shock: :shock: Meg vagyunk hívva, de aznapra vagyok kiírva ugye. :D
Ők március 19-re várják a babát... :D

Mi az a PTC? És miért nem meggyőző az eredmény? :roll:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Bali!
Összeférhetetlenségi vizsgálat Esti együttlét után kellett menni reggel. PÉ-idéjén.
Nem haragszol-nem szoktam ilyet csinálni-de most idő szűkében bemásolom amir a másik topikban írtam erről:

[quote]H írta:étfőn megvolt az összeférhetetlenségi vizsgálat és ma meglett az eredmény. A papíromra az van ráírva, hogy ROSSZ.
Az előzményekről annyit tudni kell, hogy ha jól tudom 3 nap önmegtarti kellett volna, amit nem tartottunk be. Elvégre a legjobb barátnőm esküvőjén voltunk szombaton és le is csúszott pár pohár bor...tudom tudom hülyeség volt.
Mindegy akkor voltam 11. cn vasárnap újra és hétfőn "vittem" a dolgot.
A doki eleve alig tudott levenni valamit, mert nem volt nyákom. De aztán ma már azt mondta, hogy az ég egy adta világon semmit nem találtak. Nem volt ott se élő (és gondolom se holt) spermium.
Állitólag addig el sem jutunk, hogy ellenanyagot termeljek, hanem egyszerűen valahol felszívódik az anyag.
Sok dolgot kérdeztem volna a dokitól és be is vallottam volna a bűnünket, de nem volt senki beszédes. Ennek ellenére én ezt nem értem. PL. hol szívódik fel és hogy? És mi van a nyákommal? nem lehet, hogy volt már pé-m? Viszont azt is gondolom, hogy önmegtartóztatás ide vagy oda, ha rendben vagyunk akkor is kellett volna valamit találniuk. A doki azt mondta inszem kell és szevasz. (milyen könnyedén mondja ezt egy férfi, egy orvos)
Szóval most így állok és hiába vagyok kőkemény mint egy amazon, azért csak elbőgtem magam.

A jó a rosszban hogy megvan a bibi, ha nem is egészen tisztázott körülmények között.

Sokan mondják, hogy ez avizsgálat tudományosan nem elfogadott és én sem értem hová lettek a cuccok.

Ja sokatszexelősek is terhesek? na erről lemaradtam. Azért kár hogy nem tudsz elmenni a vacsira.
Majd visznek neked a kórházba a tortából. :)
Vendég

Junko
Erről a vizsgálatról már mondták páran,hogy nem túl megbízható!
Jelentkezz mindenképp,hogy hogyan mennek a dolgok!

Bali
Nohát,ki ne hagjátok az esküvőt!
Beszéld meg a babáddal,várjon egy kicsit! :D Egyébként mi lesz a becses neve az úrfinak?

Zsóka
Még nem dolgozom! :oops: majd köv. hónap végétől.Elszámolták a szabimat 23 nappal.Ezért a halasztás!
Csináltál újabb tesztet?Van hőgörbéd erről a ciklusról?

Keresztszemezők:
Nem tudom,hogyan van energiátok,és kitartáésotok hozzá,de nagy gratula!Majd a kész műveket aztán tessék ide felrakni!

Nálunk:
Ada megfázott,így bölcsibe sem megy már keddig.Extra nyűgi! :( Na meg én is! :oops:

KépKép

KépKép
okr

Kriszti! :wink:
Nem akartál táppénzre menni? Mindenképpen vissza akarsz menni dolgozni?

A hőmet mérem azért. Mikor volt pár csepp, le is esett kicsit a hőm.
Most a 7. cn-on vagyok, de már rég nincs semmi, a hőm pedig két napja 36.9.
Hogy mi lehetett az a borzasztó görcs??? Hirtelen azt hittem, méhen kívüli, de azt is mutatta volna a teszt.
Csütörtökön kiderül, hogyan tovább.

Junko! :wink:
Most már jó kezekben leszel!
zsazsóka73

Üdv!

Önző módon rólam annyit, hogy minden bizonnyal megjön nekem, legkésőbb holnap! És hogy honnan veszem? Érzés plusz:
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 911.22.jpg

Szóval most elkeseredés és bánat, de aztán megy tovább az élet, de most már tényleg feleslegesen mérném a hőmet, még ebben a ciklusban volt minden reményem, és gondoltam a nyaralás segít majd megoldani a babásodást, de én már csak ilyen szerencsétlenke vagyok!

Szóval egyébként puszilok mindenkit!
Vendég

Zsóka
Csak 1 hónapot "kell" dolgoznom,utánna szabi,aztán amit még nem tudnak a munkaheylen-táppénz. :oops:
De mindenképp kell dolgozzak egy kicsit,másképp alig kapnék GYED-t! :(
Csütörtökön mész dokihoz?Nagyon szorítok+++++++++++++++++

Athiz
Nem tudom,honnan veszed,hogy megjön?! :shock: Én semmi ilyet nem látok bele a görbédbe.

Rólam:Mindennek hagyma íze van ma.A tejnek,a sütinek,a felvágottnak.Pedig hagymát egy hete nem ettem :oops:

KépKép

KépKép
okr

Okr, az klassz lehet, ha a sütinek is hagyma íze van! :shock: :lol:

Már bocsi, nem kinevetésnek szántam, csak ez tök fura érzés lehet.
Én nem emlékszem, hogy Szilárddal ilyen lett volna, persze már régen volt, tán igaz sem volt... :lol:

Azt ugye tudod, hogy a GYED a fizetésed 70%-a? Mert azért az nem olyan kevés! Viszont a GYES.. Hát össze is szarnám magam, ha egyedül kéne abból eltartani a gyerekemet és magamat. Ezt nem tudom, hogy képzelik?
Vendég

Okr: és tuti, hogy alig kapnál gyedet?

Van egy topik az indexen ott érdemes erről faggatózni (van ott egy profi tanácsadó aki a semmiből is ki tudja hozni a max. gyedet)

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766

Szerintem egy próbát megér... hátha sikerül valamit jobbat kihozni a dologból...
Vendég

athiz: csak az a gáz, hogy a gyednek maximuma van... és az nálunk kevesebb, mint a lakáshitel... ami ciki...

Arra már rájöttem, hogy ha mondjuk egy éves a gyerek és én megint terhes leszek akkor mondjuk ha már biztos a baba (12 hét) akkor elmegyek táppénzre (régi fizum alapján számolják), visszamondom a gyedet, a férjem kiveszi a gyest (30e) és mellette ugyanúgy dolgozik... és akkor sokkal több pénzt kapunk majd... és mindketten be leszünk biztosítva munkaügyileg...

Mármint ha jön a 2. gyerek... (olyan jó a másodikat tervezni amikor az első is nyögvenyelősen jött össze... de akkor is jó :))))

Aztán majd ha itt üvölt az első lehet, hogy mégis úgy döntünk, hogy egyke lesz :))))))
Vendég

Athiz
Ja a GYES az szinte nullával egyenlő! :(
Jövedelem kiegnek jó,de csak abból megélni....

Csakegy
A MÁK -nál megkérdeztem a múltkor,hogy mi lenne ha jönne a tesó,hogy csináljuk.(most egyébként GYES mellett vettek vissza)
Szóval a válasz,legalább 1 hónapot dolgozzam úgy,hogy visszamondom a GYES-t.Tehát csak fizut kapok.Másképp a fizum 60%-nak lesz a GYED a 70 %-a.Nem tudom érthetően írtam-e?! :oops:
Mondjuk a maximum GYED-t így sem kapom meg,most sem kaptam. :(
A fórumot megnézem,köszike! :D

KépKép

KépKép
okr

okr: ne add vissza gyest hanem add át a férjednek!!! Így a pénz megmarad... jól jön az a kis pénz a 3. év végéig.... (és a bölcsi is megmarad...)
Vendég

okr: nekem ez sántít... írd le a szitut a fórumban és várd meg a választ!!! Lehet, hogy van jobb megoldás...
Vendég

Csakegy
A férj átveszi-re már gondoltunk mi is! :D
A bölcsi sehogy sem maradhat,mert tudod,költözünk dec elején.Másikba meg nem akarom beadni Adát,hiszen szeptembertől ovis lesz,és ne illeszkedjen be félévente új környezetbe. :wink:
A családineten van a szakbabarbár,rá gondoltam,hogy megkérdem.De lehet a fórumban is felteszem a kérdést.Csak már nme tudom ide milyen nickel regsztráltam anno. :oops: Mert tuti regisztráltam már! :lol:

KépKép

KépKép
okr

Ó... akkor OK, az indexen is Szakbarbár segít :)

szerintem ne csak gondoljatok rá hanem vegye át :) (igaz akkor nem leszel védett munkaügyileg... de ha rezeg a léc akkor még mindig elmehetsz aznaptól SOS táppénzre!)
Vendég

Csakegy
Kigondoltam már!
Dec elején bejelnetem,hogy babát várunk.Onnatól fogva védett leszek elküldés ellen! :D Ezután mondom vissza a GYES-t!Vagyis veszi át apa!
:D

KépKép

KépKép
okr

okr: igazából a terhesség első pillanatától védett vagy... volt is egy munkaügyi per ebből... a nő még nem tudta, hogy terhes és elküldték... utólag kiderült és beperelte a céget... és simán megnyerte a pert.... mert a terhesség elejétől munkaügyi védelem alatt állt (viszont ha ki akarnak rúgni abban a pillanatban tájékoztatni kell őket, hogy még meggondolhassák magukat).

Szerencsére itthon a munkaügyi bíróság majdnem az összes esetben a munkavállaló javára dönt... én is azonnal m.ügyi bírósághoz fordulnék ha kivágnának... (kivéve, ha megegyezünk valami normális összegben)

Szóval én lehet, hogy az első munkanaptól visszamondanám (ha ettől jobb lesz a GYED-ed vagy a tgyás)
Vendég

Junko!

húúú, ez nekem elég bonyi már... Még elolvasom néányszor, hátha felfogom... :lol:

Kriszta!

Hogy várjon egy kicsit, egy esküvő miatt????? Ne őríts meg, alig várom, hogy kijöjjön! :D Tőlem aztán még a párom is megnősülhet, most nem érdekel... :lol:

Livi

bali78

Csakegy
Hát remélem nemmost rúgnak ki. :x
Egyébként asszem GYES után úgy 72 napi kötelező visszavenni a dolozót,csak aztán tehetik laptra.Na,persze ez lehet már változott! :wink:

Bali
No jól van,akkor jöjjön,amikor akar a babád! :D
Mi lesz a neve?Írsz sms-t ha szülsz?Lehet pont a közelben leszek.Most ott is alszom 2 napot,tutira! :!:

KépKép

KépKép
okr

Kriszta!

Kiss Nándor! Te is írj, amikor erre jársz! :D Dátumokat úgysem tudok megjegyezni... Közel lakom a fősulihoz!

Livi

bali78

Bali
Húúú,nagyon szép neve lesz! :D
Jövő hét kedden utazom!Írok majd!

KépKép

KépKép
okr

Sziasztok!

Athiz

Sajnálom,hogy esett a hőd...rendes hőmérővel mérted ? :roll:

Áfonya

Jó szt is ez a Venus fonal.KÉpzeld a másik helyről visszaírtak,hogy levették a fonalátáváltás opciót,így nem kell érte fizetnem és elküldték mélben a kódokat :D!Igaz,azóta már rég varrok. :D!

Kriszti

Adának jobbulást :)!neked meg sok sikert a túléléshez :wink:!

Zsóka

Hát most már nagyon kíváncsi vagyok,mi van veled!!!!

Junko

Én olvastam nemrég aerről a PCTről vmelyik topikban.Vki bemásolta Erazmusz írását,miszerint ő alakított ezen egy kicsit.Azt vette ugyanis észre,hogy sokan,akiknek rossz volt az eredménye, aközvetlenül az aktus után elmentek megmosakodni,vagy wc-re stb.Miután ezeknek azt javasolta,hogy ne keljenek fel reggelig,szuper lett az eredményük!!!Legalább is a nagy részének.
Nem tudom,hogy nálatok ez hogyan alakult,de egy kört megér...

GYES-ről:igaz,valóban nem kevés,de ez -ahogy a neve is adja-segély.
Lehet,hogy most nem leszek népszerű,de leírom a véleményemet.
Úgy gondolom,ez az összeg arra valóban,nem elegendő,hogy neveljünk belőle egy gyereket,de talán nem is ez a célja.
Anyáink idejében még ennyi sem járt,pláne nem 3 év,hogy otthon maradhassunk a gyermekünkkel.Ez egy lehetőség,ha valaki akarja és tudja igénybe venni,akkor tegye vagy tehesse meg.
Én nem úgy értékelem,mint fozetést,hanem mint lehetőséget.
És ma már,amikor teljes foglalkoztatás mellett is kapható,pláne.
Persze tudom,ilyenkor jön az,hogy de nincs munkám,nem vesznek vissza stb...hova teszem a gyereket...És 3 éves kora után????
Én nem várom el az állámtól sem és mástól sem,hogy eltartsa a gyerekemet,elvégre magamnak(magunknak) szültem.

És most elnézést kérek midenkitől,aki nem így gondolkozik ,nem személyeskedek,de szt ezt lehet másik oldalról is nézni...
És nem szeretnék emiatt senkivel sem összeveszni,vagy senkiben rossz érzéseket kelteni.mert nem vagyunk egyformák,nem egyforma az anyagi helyzetünk és bizony a mi életünkben is volt olyan,hogy 3-an éltünk a gyesből és kölcsönökből... :(

Na puszi és ne kövezzetek meg :)!

anyapoc

Na bocs,szóval azt akartam írni,hogy kevés a GYES :oops:

anyapoc

Húúú,ennyi elütést... :twisted:

anyapoc

Anyapoc!
Én nem kövezlek meg! EZ tényleg így van.Mi is éltünk úgy, hogy nekem GYES-em volt, férjemnek min.bére, és volt törlesztésünk is. De valahogy innen visszanézve akkor sokkal könnyebb volt akkor.

moni

Moni

:) Huh,akkor azért nem vagyok UFO :D!

Igazából én olyankor döbbenek meg,amikor pl ilyet olvasok az újságban(nálunk megy sms rovat a megyei lapban):

egyik kismama a következőket írta:

HOgyan lehet a gyes-ből eltartani a 2 éves gyereket,amikor pelenkát kell venni,tápszert kell venni,egy cipő 15000 Ft,egy gyerekülés 50 000 Ft....

Ez volt a lényege...Hát kérdem én:
Kell egy 2 éves gyereknek tápszer?Jó esetben pelenka sem(bár ez nagyon gyerekfüggő,már megbeszéltük :):Talán cipőt is lehet venni feleennyiért,jót,magyart és bizony orvosilag támogatottat.Talán még gyerekülést is lehet jóvbal olcsóbban venni,pl Bulcsúnak igen komoly,az egyik legjobb ülés vettem a neten nemrég 28000 Ft-ért.

:roll: ?

:):):)

anyapoc

anyapoc: egyetértek...

Mi is a tesz-veszt nézegetjük ahol fillérekért lehet ülést venni... ha nem lesz pénzünk babakocsira abból is egy régi használtat szerzünk majd...

Mondjuk ha mind a két fél dolgozik akkor a 3 éves korig munka mellett is járó gyes szerintem korrekt mert nagyjából fedezi a plusz kiadásokat (hja... nem kell új ruhát venni... mi sem fogunk... majd a neten + ismerősöktől + kapok egy csomó szabásmintát és megtanulok varrni)

Igazából mi azért pánikolunk mostanában merta férjemnek alig akarják a fizetését utalni... ma jött meg pl. az augusztusi fizetése... na így gyed mellett tényleg szép lesz az élet... úgyhogy most átmegy ekhóra és az összes extra pénzt félrerakjuk majd... hogy ne árverezzék el a lakást ha késik 1-2 hónapot a fizetése... (mármint ha lesz egyáltalán munkahelye... de ez sajna teljesen attól a minisztériumtól függ ahonnan a fizujukat kapják...)... úgyhogy nálunk sajna az lesz, hogy ha a férjemnek nem lesz munkahelye akkro fájó szívvel de váltanunk kell majd... én megyek vissza dolgozni, ő meg marad GYED-en... csak egy évig ki kell húznunk valahogy mert a baba egy éves kora előtt semmiképp nem akarok visszamenni...
Vendég

anyapoc: egyetértek...

Mi is a tesz-veszt nézegetjük ahol fillérekért lehet ülést venni... ha nem lesz pénzünk babakocsira abból is egy régi használtat szerzünk majd...

Mondjuk ha mind a két fél dolgozik akkor a 3 éves korig munka mellett is járó gyes szerintem korrekt mert nagyjából fedezi a plusz kiadásokat (hja... nem kell új ruhát venni... mi sem fogunk... majd a neten + ismerősöktől + kapok egy csomó szabásmintát és megtanulok varrni)

Igazából mi azért pánikolunk mostanában merta férjemnek alig akarják a fizetését utalni... ma jött meg pl. az augusztusi fizetése... na így gyed mellett tényleg szép lesz az élet... úgyhogy most átmegy ekhóra és az összes extra pénzt félrerakjuk majd... hogy ne árverezzék el a lakást ha késik 1-2 hónapot a fizetése... (mármint ha lesz egyáltalán munkahelye... de ez sajna teljesen attól a minisztériumtól függ ahonnan a fizujukat kapják...)... úgyhogy nálunk sajna az lesz, hogy ha a férjemnek nem lesz munkahelye akkro fájó szívvel de váltanunk kell majd... én megyek vissza dolgozni, ő meg marad GYED-en... csak egy évig ki kell húznunk valahogy mert a baba egy éves kora előtt semmiképp nem akarok visszamenni...
Vendég

Sziasztok!

Anyapoc: itt 6 honap szulesszabadsag van es egy fillert nem kapunk a gyerekek utan az allamtol!
Igen, ezek utan azt mondom meg kell becsulni hogy az allam legalabb ennyit ad pedig hat, tenyleg nagyon sz@rul all anyagilag, marhogy a magyar allam.

Voltam dokinal, elkuldott hormonvizsgalatra mert mondta hogy valoszinu magas a prolaktinom, igen ezt en is gondoltam. :roll:
Hozzatette hogy ez is okozhatta a vetelest. :?:

OKriszti: igen, antibogyo kellett volna mert vigyazni akarok legalabb addig amig meg nem tudom a veteles okat, okt. 31-en tudjuk meg a vizsgalat eredmenyeit. Oszintem szolva felnek most teherbeesni nehogy megegyszer megtortenjen velem ilyesmi.

KépKép
KépKép
tontica

Bali: gyonyoru nev a Nandor!!! Kuldj am sms-t ahogy tortenik valami!!!

Athiz: ebbol meg barmi is lehet!

Junko: en nem ertek ehhez de en megegyszer megismetelnem ezt a vizsgalatot!

KépKép
KépKép
tontica

tontica: itt sajna az a gond, hogy az emberek nagy része bőven nettó 100e alatt visz haza fizut (bőven) a költségek viszont majdnem nemzetközi szinten vannak (hajszálnyival alacsonyabbak)... így az elképzelhetetlen, hogy pl. csak az apa fizetéséből el lehessen tartani egy családot... míg külföldön (na jó... tőlünk nyugatabbra) azért megoldható a dolog...

Így ha nem akarják, hogy kihaljon az ország kénytelenek az embereket arra ösztönözni, hogy gyereket vállaljanak... és ilyen demográfiai mutatók mellett én az egész ellátást átszervezném és azokat akik nem csak segélyekből tervezik a gyerekük felnevelését pl. a teljes első évre nagyon keményen támogatnám (ld. garantáltan annyi pénz havonta mint amennyi után mondjuk az előző 2 évben havonta átlagosan járulékokat fizettek) ... utána a második évben kb. mint a gyed... aztán max. segély... így aki csak potyázik az nem szülne annyi gyereket... ahol pedig esély van arra, hogy a gyerekeket csak a segély miatt szülik ott pedig SEMMI!!! Max. végig valami MINIMÁLIS segély... 4 gyerek fölött pedig csak külön megindokolt kérvényre adnék családi pótlékot...

Baromira nagy felháborodás lenne ebből de én tutira megjátszanám...
Vendég

A Nándor - Nándi tényleg szép név :) Olyan tartást sugárzó...
Vendég

Csakegy

Szt nagyon jó gondolat,hogy megosztjátok a dolgot.Vhogy lehet boldogulni és ez a lényeg :).
én is szoktam használt ruhát venni,bár már megtehetném,hogy drága újakat veszek,de megtanultam,hogy milyen a spórolás...nem tudok leszokni :D!
A nagy babakocsink egyébként használt volt és szuper,két gyereket kiszolgált,Villő előtt áthúzattam a borítását,de semmi baja...

Tontica

már bocs,de szt baromság,hogy emiatt vetéltél!!!!A prolakitond azért magas,mert a "szülés" után (a szervezeted így értelmezte) beindult a tejtermelés!!!!!
Nem a már meglevő 16 hetes baba megtartását!!!!!
Tuti,hogy magas lesz a prolaktinod,hiszen van még tejed,de ez így normális!!!!Huh,de mérges lettem!Ennyi dilettánst,mint ami nálatok van :?....
Szülési szabi:ez elég általános szt Európában,ezért nem értem az elégedetlenkedést nálunk... :roll:
Persze mindenki másként éli meg....

anyapoc

Tontica

Na,Villő kitörölt egy mondatot... :?
Szóval a magas prolaktin a teherbeesést gátolja,nem egy meglévő ekkora terhesség kihordását!Legalább is szerény tudásom szt... :roll:

anyapoc

Hiperprolaktinemia: A prolaktin túl magas vérszintje gátolja az ovulációt. Ez a hormon készíti elő a női mellet a szoptatáshoz, ezért szokták még ma is a szoptatást fogamzásgátlóként is alkalmazni.

A lényeg,hogy ovu gátló és nem a terhességet szakítja meg.Akkor azok,akik terhesség mellett szoptatnak???? :shock: :shock:

Ezért kellett volna adniuk gyógyszert a tej elapasztására!Mekkora ötlet,hogy a tejelő nőt(már bocs :oops: ) elküldenek homronvizsgálatra,mert hogy magas lehet a prolaktin...Hát komolyan,nagy ész kell hozzáá...ennyi erővel én is elmehetnék nőgyógyásznak... :(
Bocs,hogy dühöngök,de tk semmi értelmeset nem csináltak veled még ... :?:?:?

Vannak magyar nőgyógyászok online,miért nem kérdezel tőlük? :roll:

anyapoc

GYreketéma:

Az egyik,amit fontosnak tartok erről elmondani,hogy világszinten csökken az egy nőre jutó szülések száma!Ezt a HVG-ben olvastam,majd utána keresek...Még olyan országokban is,mint Olaszo,ahol eddig 5 körül volt az egy nőre jutó szülések száma,drasztikusan csökkent,2 alá...
Tehát ez nem csak Mo-t érinti és nem csak a politikai és gazdasági helyzetre lehet visszavezetni.Csak így ugye érdekesebb :?.

A probléma ott van,hogy öregszik a társadalom,így nem lesz lassan,aki a sok nyugdíjast eltartsa.Uez jellemző pl Németországra,kínlódnak is rendesen,mert a jelenlegi nyugdíjrendszer már ott sem állja a helyét...

Másik dolog,hogy most hallottuk vissza az ovik felől,hogy megállt a demográfia csökkenés,vagyis évek óta most először többen íratkoztak be az ovikba,mint tavaly.Azaz a mi korosztályunk(magam nevében :D) most ért abba a korba,hogy ekkorák a gyerekei...mert én a demográfiai hullám csúcsához tartozok :D!

Tehát azért ez egy nagyon összetett dolog,amiből sokmindent hajlamosak kihagyni,pedig nem szabadna...

Csak egy dologgal magyarázni a népességcsökkenést szt nagyon szemellenzős dolog...

Csakegy

Ezt már születésszabályozásnak hívják :D:D:D:D!

anyapoc

Európa súlyos demográfiai helyzete eddig is ismert volt - ám a szakértők szerint ezt a folyamatot sokáig messzemenően kompenzálta a világ többi részén, mindenekelőtt a fejlődő világban jelentkező, robbanásszerű népességgyarapodás.

A legújabb adatok azonban azt mutatják, hogy ez a tendencia immár egyes fejlődő országokban is megfordult, hiszen Kelet-Ázsiában a termékenységi arányszám már csak 1,6, Hongkongban pedig egyenesen 0,8-ra csökkent.
Ennek nyomán a demográfusok úgy vélik, hogy 2050-ben a Föld lakossága 9 milliárd körül lesz (korábban ekkorra 15 milliárdot mondtak), és sokan közülük ezt követően a népesség csökkenését jósolják. Egyébként 2003 ebben a folyamatban fordulópont volt: ezen év óta az emberiség több mint fele már olyan országokban él, ahol a termékenységi index nem éri el a 2,1-es, a lakosság újratermelődéséhez szükséges arányt.

A fejlődő világban is megindult születési aránycsökkenést több tényező magyarázza. Először is az a tény, hogy a lakosság mind nagyobb része vidékről a városokba áramlik. (Ez a folyamat az egész világra jellemző, s olyan mértékű, hogy 2007-től az emberiség nagyobbik része már városokban, nem pedig falvakban él majd.)

anyapoc

anyapoc

anyapoc: azért ismerd el, hogy rentgeteget jelent a pénz... mi a 3 gyereket pl. anyagi okok miatt nem is tervezzük... és már a második is dilemma ... (azért sanszos mert nem szeretnénk egykét)..

Ja... és a karrieremnek annyi... mert gyereket mertem vállalni (hja... közgazdász...)

Az tény, hogy a 74-77-es korosztályok vannak a legtöbben ... de tudod miért? Akkoriban vezették be a gyest....
Vendég

Ja... és "nyugaton" azért születik kevés gyerek mert ez így kényelmesebb (ld. mi ugyanamiatt vállalunk max. kettőt - mert max. kettőt tudnánk tisztességesen felnevelni)... na meg eltolódik a nők életkora a szülésnél (én is 31 vagyok)... ott a karrier stb.

Törvényileg mondjuk már elindult valami azzal, hogy már pl. a lombikolókat is védi a törvény és, hogy a gyes alatt -ha dolgozik is valaki- végig védettséget élvez... a gyed viszont szerintem igazságtalan mert az is ugyanannyit kap aki havi átlagban 400e után fizeti a járulékot mint aki 139e után... legalább az első teljes évig arányosan kellene kapni... (így tényleg megérni többre bejelenteni valakit... és legálisan dolgozni)
Vendég

Anyapoc: egyetertek Veled hogy eddig semmi ertelmeset nem csinaltak velem de valakinek csak fol kell irni azt a rohadt gyogyszert! :evil: Egyik orvostol a masikhoz jarok de ez az en hibam is mert ha elmentem volna rogton a magandokihoz mar minden rendben lenne csak irto draga! :roll:
Szoval akkor nem kell vedekezni? :wink:

KépKép
KépKép
tontica

Csakegy!

Én el sem tudom képzelni, hogy 2 évesen beadjam bölcsibe a gyerekemet. Majd meg valamelyik nagyihoz. Mondjuk úgy tervezem, hogy gyorsan utána összehozunk még1 babát. (már ha ez megmarad).
Ezek a piszkos anyagiak..télleg nem lehet megélni gyesből..még a terhességi gyermekágyi segély, meg a GYED az elég valamire. De a GYES?? Az nagyon durva..

Kép
babancs

babancs: de nemzetközi szinten tényleg csak akkor szokás ennyi ideig otthon maradni a gyerekkel, ha egykeresős modellel is megél a család - vagyis erre találták ki a családi adózást. Mert így csak az kapná a támogatást az államtól aki be is dobja a részét a közösbe... (ld. khm. 15 gyerekes nemzetiségiek kizárva)

Szóval én igazából már ezt a 2 évet is normálisnak tartom... az egyik cég akivel dolgozunk indiaiakat is alkalmaz gagyi IT feladatokra... és az egyik indiai nő mesélte, hogy ott 6 hét a szülési szabi és ha a nő nem megy vissza dolgozni akkor lapát... na ez olyan brutál, hogy el se akartam hinni... remélem mi nem fogunk ide jutni... (de a szomszéd osztrákoknál már 2 év...)

Bevallom mi anno ezért szurkoltunk a legjobban, hogy kormányváltás legyen... mert egy családi adózásos modellben reménykedtünk... de az messze szállt....

Anyukám anno minket max. egy évesen bölcsibe adott. Nem volt rá más lehetősége. Anno elég pocsékul fizették a mérnököket :( Főleg a fiatal nem párttagokat... az is csoda, hogy addig itthon tudott velünk maradni... (na... ez szerintem meg is látszik az öcsémen... ezért is szeretnék én 2 évig otthon maradni...)
Vendég

Mi rossz van abban ha valaki 2 evesen vagy akar 1 evesen bolcsodebe adja a gyereket???

Azt irod hogy el sem tudod kepzelni, hat en sem tudtam pedig az en gyerekem 2 evesen igenyli azt hogy gyermektarsasagban legyen es itthon halalra unja magat velem. Nem kifogasokat keresek hanem igy van!

Miert kell meg mindig valahol elitelni azt aki bolcsodebe adja a gyereket?

KépKép
KépKép
tontica

Babancs!

A Gyes nem is azért van, hogy megéljünk belelő! :D ...szerintem! Anyapoc véleményét osztom teljes mellszélességgel! :D

Livi

bali78

Lányok!

Szülni akarok!!!!!!!!!! Most!!!! :shock: Segítsetek! :D

Livi

bali78

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?