Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Melodia, Jadey!
Ti is min mentetek keresztül, de minden jó ha vége jó, összejött a kistesó. :)

Jadey!
Szép nagy a pocid, Bencus biztosan jó nagy baba lesz. :D

ÁKata!
Örülök, hogy sikeresen túlvagytok a műtéten. Szépek a babák méretei, jól gyarapodnak. Vannak új képeitek?

Majmocska-alvás: Nálunk is kb. napi 2x kell ezt igénybe vennem, mert kaja után leteszem, elvan egy kicsit, aztán sír. Próbálom simogatni, nem használ és a hasamon elvan és elalszik. Kétszer aludt a hasán délutánonként, biztosan hasonló érzés neki, amikor a hasamon van. Amúgy du. 3-4 és este 8-10 az az időpont, amikor nehezebb elaltatni. De amóta itthon vagyunk, hajnalban eszik 3kor meg reggel 6kor kel, mint az apja. Éjszaka is csak kicsit sírt.
Állandóan keresett, mint aki éhes, de már mind a 2cicit megkapta, na mondom most jön a cumi. Megnyugtatta, alaludt és kiköpte. Nem vagyok cumiellenes, de mindent módjával.

Miben alusznak nálatok a babák?
Sétálás közben mit adtok rájuk? (részletesen kérném, body, rugi, sapi...)-köszi

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok,

Én ezt találtam a neten:

NST (=non stressz teszt) vizsgálatok
A 36.terhességi héttől végezzük hetente, majd a 38.hét után hetente 2-szer. A méhlepény elégtelenségének kimutatására szolgáló vizsgálat

CTG-vizsgálat

Célja
A magzat pulzusszámának (szívfrekvenciájának) a méh összehúzódásával, illetve a magzat mozgásával egyidőben, az idő függvényében történő észlelése és papírszalagon történő rögzítése a kardiotokográfia (CTG-vizsgálat). A magzat oxigénhiányos állapotában a méh összehúzódásakor többnyire a magzati szívfrekvencia átmeneti - vagy súlyosabb esetben tartós - lassulása figyelhető meg. Így a vizsgálat segítségével lényeges információk nyerhetők a magzat méhen belüli állapotáról.
Leírás
A vizsgálat a szívműködést ultrahangos elven detektáló, az ultrahanghullámok terjedését elősegítő zselés anyaggal bekent vizsgálófej segítségével történik. Ezt a hason a terhes méh azon pontjára helyezik, ahol a magzat szívműködése a legjobban észlelhető. Ezzel egy időben egy másik vizsgálófej a méhizomzat összehúzódásait észleli.

A készülék érzékeli a magzat szívfrekvenciájának változásait, az esetleges méhtevékenységet, magzatmozgásokat, majd az eredményt papírszalagon grafikusan jeleníti meg. A vizsgálatot rutinszerűen többnyire a terhesség utolsó 4-5 hetében, általában hetente, indokolt esetben gyakrabban rendelik el. A szülés során, a vajúdás alatt gyakorlatilag folyamatosan ellenőrzik vele a magzat méhen belüli állapotát, oxigén-ellátottságát.

A vizsgálat közben a várandós nő ül, ritkábban fekszik.

KépKép
Kép
jadey

Edi, Piciza, Ákata:

Köszi a bókokat, tényleg gigahasam van már, remélem hamarosan szülünk, különben lassan vigyáznom kell, nehogy felboruljak :lol:
3 napja nekimentem pocakkal az ajtófélfának és rögtön belilult, azóta véraláfutásos... Pedig eddig úgy vigyáztam rá, biztos megint nőtt 1 cm-t és azt nem kalkuláltam bele :wink:

Ákata: Szegénykék, de igazad van, legalább túl vannak rajta. Jó, hogy beindult a szopi!!! Jobbulást, kitartást és most már csak egészséget kívánunk nekik!! Minden baj, hess, hess!!! :roll: Millió gyógypuszi a szépségeknek!

Maas: Türelem babát terem :lol: Kettő után meg végképp, remélhetőleg neked már csak úgy kicsúszik, vígaszul, hogy várakoztatott. Bár még időben vagytok :wink:

KépKép
Kép
jadey

Dorka: Naaaaa????? Szültök már???? Lassan felolvashatod neki az esti mesét így pocin keresztül :lol:

KépKép
Kép
jadey

Rönci: Jó munkát mára, vigyázzatok magatokra! Puszika

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok, Lányok!

Bébik nagy nehezen elaludtak a nagyágyon (bukós reggelünk volt), most van egy kis időm, igaz, még vár rám egy kis takarítás, úgyhogy csak gyorsan...

Rönci,
Papp doktornő nevét nem láttam kiírva, a gyerekeket Pászthi főorvosnő műtötte. Örülök, hogy jó a kórház híre, én, bevallom, nem hallottam eddig róla semmit... Gyermekkórháznak a Madarászt ajánlják nagyon...

Iza,
ahogy Rönci, én is inkább tavasszal szültem volna szívesen - korábban úgy terveztem, most szeptemberben esek majd teherbe. De azért így se rossz :wink: :lol: Angliában meg nem is olyan forró a nyár, hogy annyira zavarjon... Jobbulást neked! Csipketeát próbáltad már?

Jadey,
köszönjük a jókívánságokat , puszikat átadom kamatostul :lol: Mérsz néha haskörfogatot? Kíváncsi lennék a méretedre :lol: Véraláfutás :cry: Érdekes, én inkább kezdetben vertem be mindenhová, mikor még nem szoktam meg, hogy pocakom van :lol:

Edit,
férjem rendszeresen rakja fel az új sztárfotókat, persze most a kórház miatt el vagyunk maradva... De ma már csináltam pár képet, úgyhogy ha hazajön, felrakatom vele...
Katátok nagyon édes ám a képeken, kis vasgyúró :lol: Cumi: nálunk nem fogadják el, max két-három percre. Cumi helyett a kisujjam a nyerő, azt mind a ketten örömmel cumizzák. Éjszakai öltöztetés: nálunk nyitva az ablak, így melegebb ruhát kapnak, plusz takarót. Sétához/levegőztetéshez: rajtuk hagyom a nappali ruhát (body, rugdalózó), ha hűvös van, kapnak egy pulcsit legfeljebb a ruha fölé. Hálózsákot adok rájuk, valamint sapkát, vagy hálózsák helyett takarót. Sapkát mindenképp - időtől függ, hogy milyet. Ha szeles az idő, a bkocsi tetejét felhajtom, hogy ne érje őket a szél, egyébként nem szoktam.

Na, most takarítok kicsit - puszi Nektek

ákata2

Sziasztok!

Hű, lányok, nálam most jött el az a pillanat, amikor nem tudok mindent visszaolvasni, és nem is tudok ezért mindenkinek írni, ne harizzatok.

Nózi!
De aranyos vagy, nagyon szépen köszi a képeket az instrukciókkal, ki fogom próbálni!!!

Ákata!

Lánykáidnak mielőbbi gyógyulást kívánok, neked pedig kitartást!

Edit!
Én nem csak éjszaka izzadok, illetve éjszaka szinte egyáltalán nem, pedig jó meleg van a szobában (Geszti is ott alszik), inkább nappal van melegem, hullámokban tör rám és iszonyú idegesítő. Többször kell zuhanyoznom (már ha van rá időm), pont mint júliusban a kánikulában. Tuti, hogy hormonális!

Egyébként képzeljétek, rájöttünk, hogy Geszti néha egyáltalán nem azért üvölt mert éhes vagy mert nem tud kakilni. Hanem, mert kis hisztis! :? Ma reggel 8-tól eddig még egy percet sem aludt, 8-kor evett, aztán azt hittem elalszik, de nem, üvöltött 10-ig, addig mostam, kb. 5 percenként berohantam, megdajkáltam, akkor csönd volt, ahogy kijöttem, üvöltés. Szinte semmit sem tudok csinálni, egyedül vagyok itthon, és millió dolgom lenne. Nem gondoltam volna hogy ez ilyen nehéz lesz, bár ha Geszti aludna, már rég végeztem volna a dolgaimmal. 10-kor cici, édesded elalvás a mellkasomon, letevés :arrow: üvöltés... :cry: De olyan szinten, hogy beleizzadt a ruhájába, tiszta nyirkos volt a kis buksija és háta, a szemében a könnyekről nem is beszélve... Majd megszakadt a szivem, de ugyanakkor ideges is voltam, hogy miért sír ennyire?... Most lesz ebéd, aztán lemegyünk sétálni, a friss levegő hátha megnyugtatja, most szép idő van.

Szóval bocsi, később még próbálok jönni!!!

Kép
mamy

Jadey!

Mostanában én is mindennek nekimegyek a pocimmal :? :roll: , pedig nekem állítólag kicsi...Most nőtt volna meg és én is folyton elnézem? :shock: :wink:

Maas!
Nekem meg aztán végképp van időm, mégis hasonlóakat érzek :shock: , :( De legalább egy hete nincs szorulásom! :D örökké emlékezni fogok a csodásan egyszerű pillanatokra a budin! :lol: :lol: :lol:

Mamy!
Most biztos mindenki meg fog rökönyödni, de olyan nagy baj az, ha elhalasztod azokat a dolgokat? :roll: Bizony lehet, hogy semmi baja, csak veled szeretne lenni, lehangolja a hidegfront ( :) ) és szeretne az anyukájához bújni... Nem hiszem, hogy ettől szörnyű hárpia lesz belőle, sokkal inkább azt, hogy rövidesen nem fog visszaélni a helyzettel, mert megtanulja, ha igazán szüksége van rád, ott leszel és mindig biztonságban, akkor is, ha nem vagy ott... :) ...szerintem...

Sz_kata!
Gyere már, segíts ki, mert mindjárt megkapom az előbbiért, hogy a gyerek el lesz kényesztetve és akkor majd nem mehet minden úgy, mint rég... Holott nincs semmi úgy, mint rég, nem igaz? :shock: :)

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy baj-e, ha az orvosom csak a 38. hét után fog NST-re küldeni? Előtte is elmehetnék, vagy csak ha az orvos úgy rendeli?
Köszi,
Dalma 35+3
dalminha

Szép napot mindenkinek!!

Bár gondolom mindenki sütteti a hasát ebben a szép napsütésben!! én már alig vártam ezt a szép kora őszi napsütést, IMÁDOM!! holnap megyünk picit falura anyukámékhoz, ott leget ám ezt igazán élvezni!!
Az elmúlt napokban a babaruhák is alig szárattak a nyirkos, esős időben!! :roll: Dehát ha nekem is csak annyi eszem volt, hogy abban az időben mostam ki :oops:
Sok érdekes témáról írtatok, A CTG-t nem írom le én is mégegyszer, de a szülésfelkészítőn elmondta nekünk is a lényegét a doktorbácsi!! Azért hasznosak ezek az előadások!!Habár én anno csináltam is szülészeti gyakszin a kismamákon, nagyon élveztem!!

Köszönöm mindenkinek a bókot a pocimra, és a lánykámra, akinek még nem köszöntem meg!! :D

Siba!!

köszönöm a tippet a haskötőre, de képzeld, most tök elmúlott, egyáltalán nem fáj!!Habár arra rájöttem, hogy aktívabb mozgós napokon fájt, húzódott inkább!!

Tegnapelött este nagyon aktív volt Pistike, apa teljesen kiakadt!!Úgy megrázta a kis pöcsös a 80 kg-mat. hogy szabályszerűen rázkódtam az ágyban!! :lol: Apa először azt hitte, hogy én csinálom, aztán rátettem a kezét a pocimra, hogy nem , ez a lurkó!! :D :D

Jadey!!
Nagyon csini kismama vagy, nem semmi a pocakméreted!!smink nélkül is szép az arcod, ne félj!! :D :D
Hogy megy a lányzódnak a suli? Fatinak szerencsére múlik a köhögése, és tegnap gatyafirka se volt!! :D
nincs semmi tüneted, hogy kikívánkozna Bencus? Keményedés, vagy nyákdugó fogyogatás?

Hát nekem megint kellemes éjszakám volt :cry: Most tudtam aludni, de úgy izzadtam, mint egy csataló... :cry: :oops: utoljára a júliusi kánikulában szenvedtem így!! :cry: Pedig Évakosztümben alszom, mert emióta babás vagyok, északa nem bírom elviselni a hálóinget!! (E szokásom nyomán, az elején a lányomat is sokat atláltam reggelente mesztelenül az ágyban :D :D Mostmár azért leszokott róla, lebeszéltem :roll: )

Mamy!!
Hát igen, ismerős ez a hisztitéma!!Az én pici lányom is ezt csinálta!! Legfőképpen akkor vettem észre, amikor már elmúlott a hasfájós időszak!!Napközben állandóan bömbölt!!Annyit ráztam, tologattam, hogy valami iszonyat!! Csinálni én se tudtam tőle semmit, csak ha aludt egy picit!!Amúgy meg mindig a kezemben akart lenni!!szerencsére éjszaka aludt, mert máshogy nem is bírtam volna!! Úgyhogy kitartás, tényleg csak a közelségünkre vágynak!! habár én mondtam am Fatinak, hogy te születésed óta folyamatosan "ordítasz", mivel még most is az a
megoldás nála a problémákra, hogy éktelen sírásba tud kezdeni!! :D Gondolom most jól megnyugtattalak!! :oops: nem sokára én is megtudom, megint!! De már alig várom!!

Éppen néztem a táblát, és Úristen, még mennyien szültök elöttem!! :roll: :D

Nagy drukk minden finisben lévő kismamának, és puszi az édi babuciknak!!

Üdv: Melódia

Kép
Kép
melódia78

Mamy, Livi,
Mamy-t megértem, mert tudom, milyen az, mikor az ember fejére nő a házimunka, és nincs ideje rá (rohadtul idegesítő), és - ahogy azt Livi tanácsolja - ezzel együtt én is rájöttem, hogy minden halasztható, vagy egyszerűen meg se csinálom. Én a következőképp járok el: bizonyos dolgokat hanyagolok (például vasalás - igyexem szépen teregetni), ezzel is időt spórolok meg magunknak, másrészt ha lájtos a hiszti, nem veszem ki az ágyból a gyereket, illetve gyerekeket. (Ezzel együtt Livihez hasonlóan úgy látom: nem elkényeztetés, ha nem hagyom üvölteni a gyereket - elvégre azért vagyok az anyja, hogy megvígasztaljam.) Aranyszabály: mindig ágyban próbálom elaltatni őket, s ha nem megy, csak akkor jön a nagyágy, és kapnak vagy cicit, vagy hassimit, vagy kisujjat a szájba. Hozzáteszem: ha nagy a hiszti, nem alszanak el ők sem, de legalább csöndben vannak, ha a kisujjamat cumizhatják. Ez nagyon megnyugtatja őket. (Vállam hiába van kettő, nem tudom egyszerre tartani őket, így - ha mindketten sírnak - az ágyon fektetem őket, hogy ne legyek részrehajló.) De az is beválik hajnalonta, ha a bébit az alvó apja mellé teszem - a kicsi átveszi a papa ritmusát, és szépen elalszik.
Most csönd van, kihasználom az időt egy kis alukálásra :lol:

Puszi - Kata

ákata2

Lányok!

Az csak legenda, hogy a babák érezhetően kevesebbet mozognak szülés előtt vagy én még nem vagyok szülés előtt? :shock: :shock:
...ez csak vicc, ugye? :D

Livi

bali78

Livi,
nemtom, én elvileg még nem szültem volna, mikor szültem :roll: De inkább többet mozogjon, mint kevesebbet, nem igaz?! Úristen, Livi, már csak 8 napotok van!!! De jó, lassan mindenkinek megszületik a bébije a topicban :lol: Végül is választottál orvost vagy sem? (Egy kollégám felesége mind a négy gyereküket az ügyeletesnél szülte :wink:) És mi is lesz a neve? (A szavazásnál lemaradtam :oops:)
Puszi

ákata2

Sziasztok Lanyok,

keptelenseg a termest visszaolvasni, ezert csak egy temahoz szeretnek hozzaszolni es ez a HISZTI. Sajnos en is eszrevettem, hogy vannak alkalmak, amikor barmit csinalok Adammal, nem akarja abbahagyni az uvoltest, megfesziti testet es keserves arckifejezessel bombol. Ilyenkor az sem segit, ha felveszem es egymashoz bujunk, szoval eloszor csak sejtettem, hogy ez a hiszti lehet, de aztan Anyukam beigazolta a sejtest. Mi 4-en vagyunk testverek, ugyhogy neki van ebben tapasztalata eleg. Igen, ez a hiszti, ami akkor jon elo, amikor a gyereket tul sok inger erte egyszerre, nagyon elfaradt, de nem tud elaludni, mert mar tul faradt ahhoz is, hogy nyugodtan elaludjon. Szoval Anyukam azt tanacsolta, hogy ilyenkor tegyem le a kisagyaba, ne vegyek tudomast az uvoltesrol (persze ez nehez...) es aztan 5-10 perc mulva majd beleun es megjobban belefarad az uvoltesbe, aztan abbahagyja es elalszik. Ez nekem nagyon szarul hangzott, es a szivem is bele fajdult, de tenyleg bevalt a modszere. Azt mondta, hogy a sajat eletemet keseritem meg, ha allandoan felkapkodom es kezben tartom, mert annyira a nyakamra fog noni, hogy semmit sem tudok majd csinalni, ha lenne egy kis szabadidom, akkor sem. Szoval nagy nehezen, szivfajdalommal, de elfogadtam a modszeret, hal istennek nem kell tul gyakran alkalmazni.
Na, szoval csak ennyit akartam irni a hisztihez.

Viola
fj35

Livi!
Teljesen igazad van, de gondolom elhiszed, hogy minden szabad pillanatomat igyekszem Gesztivel tölteni. Amikor épp semmi dolgom (nagyon ritkán van ilyen...) akkor vele vagyok, ha éppen nem alszik persze. De te is tudod, vannak dolgok amiket muszály megcsinálni, ha nem most, akkor holnap, tökmindegy, de holnap is ugyanez lesz, ugyanígy nem lesz időm semmire. Meg holnapután is. És azután. Most már mindig. Ezt valahogy meg kell szoknom, hogy most már nem úgy van a dolgok menete, mint eddig. És hát nem egyszerű... :roll:
Szóval Geszti az első, természetesen, de amikor megállás nélkül, folyamatosan ordít órákon keresztül, az azért kicsit fárasztó és olyankor kicsit ideges vagyok, hogy mi baja? Mert amikor ugye felveszem, akkor az égvilágon semmi baj, és a szivem megszakad hogy eddig is hagytam sírni. Megnyugtatom, puszilgatom, beszélek hozzá, és néz rám azokkal a nagy barna szemeivel, amiknek a szegletében ott csillog a könny... :cry: Ilyenkor én is bőgni tudnék. Aztán megnyugszik, sóhajtozik hozzámbújva a Drágám mintha azt mondaná: jaj Anyu, de jó így. Utána mikor már azt hiszem hogy minden oké, óvatosan leteszem, és kezdi előlről.
Na de nem panaszkodom, eszemben sincs, hiszen imádom a Kiscsajt, csak rájöttem, hogy nagyon el lett sajnos kapatva a múlt héten. Itt volt anyósom, (akit mellesleg nagyon szeretek!) de ő minden nyekkenésre azonnal rohant és felkapta és babusgatta, Geszti meg nagyon hozzászokott.
Szóval ez az oka, hogy most nem tudok csinálni semmit... :?

Egyébként voltunk sétálni, végig aludt mint egy kisangyal, és még mindig alszik, ki sem vettem a kocsiból. Mellékelek egy képet :wink:

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
mamy

Siba!
A húgom azért nem ír hozzánk, mert nincs internete :? Pedig már jópárszor rá akartuk beszélni, férjem nagyon ért az ilyesmihez, mondtuk hogy segítünk gépet venni, telepíteni stb., de valahogy mindig elmaradt.
Én szoktam egyébként neki a netről nyomtatni, vagy ha találok valami érdekeset azt élőszóban elmondom neki - meg olvassa a Kismama újságokat dögivel.
Képek nagyon szépek!!!

Nózi!
Lemaradt az előbb: Geszti is jobban szereti a melegebb vizet, én is észrevettem. Eddig 36-37 fokosban fürdettük, de akkor nyűgös volt és utána remegett, úgyhogy most melegebb vizet csinálunk, és csöndben van végig, nézelődik, és kevésbé remeg. Persze még a fürdés maga nem tart túl sokáig, csak a lényegre szorítkozunk, (popsi és hajlatok), a pancsi része az később lesz. :wink:
Egyébként egész jól ment az egyedül fürdetés, csak a fürdőlepedővel kínlódtam meg kicsit. De megoldottam. :wink:
Mégegyszer köszi szépen a tornáztatási tippeket!

Kép
mamy

Sziasztok lányokl!

Elöször is gratulálni szeretnék minden ujdonsült anyukának apukának..A babák gyönyörüek!

Livi:
Remélem én is hogy a sok mozgás nem azt jelenti hogy még nem készülödik kifelé..Mondhatnám azt is hogy nagyon aktiv a fiam és hatalmassakat rug ami már néha fáj is..Bezzeg tegnap ctg-n meg sem mozdult.

Ákata:
Jobbulást a lányoknak..Nagyon édesek sokat nöttek..Lányom már kapásbol megkülönbözteti öket a képeken..

Jadey:
Csini a pocid tényleg lejjebb van .Szép nagy sulyt josolnak Bencusnak. :shock: .Ha nem siettek beelözök.:D

dalminha:
Nem tudom te hova jársz én a Szabolcs utcába,de nekem soha nem kérnek beutalot sem az ultrahangra sem pedig a ctg-re.Mondjuk nem is voltam még soha anélkül hogy az orvosom ne küldött volna..Én ugy tudom az nst-t is a 36.-ik héttöl kezdik el.De nem vonom kétségbe az orvosod döntését .

Mammy:
Sajnálom Gesztikét hogy ilyen siros de egyetértek az elöttem szolokhoz, hidd el ezek a kis lurkok nagyon hamar rájönnek arra hogy jobb anya vagy apa kezében ücsörögni és ott alukálni mint egyedül a kiságyban.Nekem lányom épp ilyen volt semmit nem tudtam kezdeni vele , cipeltem a hordozoval a fözéshez mosáshoz ..Képtelenség volt töle valamit is csinálni..Persze tudtam hogy ez nem helyes..miután kicsit nagyobb lett és már mászott akkor megmondom öszintén még a mellékhelyiségbe is ugy kellett kiszöknöm mert nélkülem még szinte levegöt sem tudott venni ha nem látott.. Viola jol irta hagyni kell sirni bármennyire is fáj hallani( persze ha minden okés kaja pelus..stb..)de a késöbbiekben ez nagyon hasznos lesz ha hozzászokik hogy a hisztivel nem ér el semmit..

Sajnos mostanában csak olvasgatlak benneteket mivel a suli ota lányom minden idömet leköti.Ilyen külön ora olyan különora.. :o lányok ha keményedik a hasam de fájásom nincs az még nem jelenti hogy korház igaz?Bár éjszakánként olyan mensi szerü görcseim voltak hogy azt hittem menten megszülök de ahogy jött ugy el is mult..Elég hülyén néz ki hogy ilyen kérdéseket teszek fel de a lányommal teljessen másképp zajlott le az egész terhességem mint most..Vele semmi keményedés semmi görcs egyszerüen 7 perces fájásaim lettek és irány a korház..

Babás képeket ha kérhetnék még ugy imádom nézegetni öket.. Most lefexem berakok egy filmet és várom a sorsom ..Hátha..
Szép napot mindenkinek.. :D
Vendég

Most látom lányom a vonalzokat is megszerkesztette.. :shock:
Vendég

sziasztok,

Ákata,

mielőbbi gyógyulást a lányoknak, bár ahogy olvasom, hogy milyen jól megy most nekik a szopi, már biztosan kutya bajuk sincs. :lol:

Jadey,

nahát, mennyit nőtt Bencus, mióta nem találkoztunk :shock:
de hogy szétesett lenne az arcod? nem jellemző....

jövök neked majd egy Petikés képpel.

Siba,

nem hiszem el, hogy ilyen szuperül fotózol, és nem ebből élsz :wink: ha esetleg fotósként akarsz dolgozni, én lennék az első kuncsaftod. most komolyan!

Boróka,

remélem, nyomós okod van arra, hogy nem írsz :lol:

Livi,

:lol: :lol: mellédállok :wink:

Mamy,

tökre megértelek. és megértem Gesztikét is. gondolj bele, kilenc hónapig összenőve élte a kis életét veled. kell neki némi idő, hogy megszokja az új helyzetet és ez nem megy pikk-pakk.
én azt gondolom, egy néhány hónapos babát NEM LEHET ELKÉNYEZTETNI! igenis, az hogy veled legyen, ugyanolyan testi szükséglete, mint az evés, alvás stb. én bizony megadom neki ezt a szükségletet, pedig néha iszonyú nehéz!!! de nem tudom elképzelni, hogy magára hagyjam, hogy egyedül érezze magát. most is a karomban van egyébként,édesen alszik. ha látod, hogy abbamaradt a gyors szemmozgás, és úgy érzed, mélyen alszik, tedd le, közben hagyd a kezedet a pociján, a hátán vagy a fején, és nagyon lassan vedd el, egy kicsit még a bőre felett tartva, aztán pólyáld körbe finom puha takaróval. nálam jgy alszik el a gyerek egy pár órára, akkor van időm magamra.
És a másik lehetőség a hordozókendő, mert akkor a baba veled van, de te tudsz házimunkázni közben. Hozzám holnap jön a dúlám, megmutatni, hogyan használjam, majd utána írok róla.
Egyszó mint száz, nagyon nehéz szitu ez, dea legjobb, ha hallgatsz az ösztöneidre.
Na, most már tényleg mennem kell, mert Peti felébredt
sz_kata

Hiszti-témához:
nálunk Liza a hisztis, Lilike jóval kevésbé. Liza délután is rázendített, erre gyorsan beraktam őket a bkocsiba, és ki a kertbe... Ott tologattam őket, és dúdolgattam nekik. Öt perc múlva aludtak :lol: Már betettem őket óvatosan az ágyba, megyek is fejni.
Kitartás a kis bőgőmasinákhoz! :wink: :lol:

ákata2

Jadey,

néhány kép, csak neked :wink:

így alszunk mi:
Kép Kép Kép
sz_kata

Sziasztok Csajok, Kismamik és Anyukák! :)

Bocs, hogy nem írtam eddig, de az az igazság, teljesen összecsaptak itt most a fejünk fölött a hullámok. Intéztük a lakást (mert ugye a bérletre szerződni is kell) közben meg a költözést, meg a saját vevőinkkel az ügyvédet, aztán közben én járok ám rendszeresen heti 2x terhestornára - na ez kompletten az egész délelőttöt elveszi, de mindenkinek ajánlom, mert nagyon megéri, tök jól átmozgat. Szóval ilyenek vannak! Nem is igazán tudom most visszaolvasni a hozzászólásokat, pedig nagyon szeretném, viszont a képek miatt átlapoztam! Szóval Mamy, ez a Geszti baba, olyan gyönyörű kis édes kis tündér, gondolom egész nap nuszujgatod :) legalábbis én biztos azt tenném.

Azt is olvastam hogy Suezika babája megszületett, nagyon gratulálok neki hozzá, és minden jót kívánok!!

Kicsit most gondterhelt vagyok, meg ide-oda csaponganak a gondolataim, mert szeretném ezt a költözést jövő héten rendben letudni, mert nagyon jó lenne, ha utána pár hétig, már tényleg magamra és befele koncentrálhatnék. Nem tudom megmagyarázni miért, de erre most mindennél nagyobb szükségem van. Valószínűleg tényleg kezdek már készülni a szülésre és próbálom a lelki békémet megtalálni ami most azért elég nehéz.

Ja és elkezdtem a gyerek holmijait szétválogatni meg mosni - na most mindegyik ruhára az van ráírva, hogy 30 ill. 40 fokon mosható, az nyilvánvaló hogy első használat előtt is kimosom - de szerintetek ez elegendő fertőtlenítésnek, mármint a 40 fok? Persze evidens, hogy plüss rucit nem főzhetek ki, mert semmi nem marad belőle...

Jövő szombaton átköltözünk, meg van szervezve a szállítás, csak az az egyik gondunk úgy tűnik ott nem upc van, így új szolgáltatóval kell szerződnünk viszont emiatt meg a upcnek kell majd egy rakás "bánatpénzt" fizetni, ami most pon nem hiányzik, de ez van, net az mindenképp kell.

Ja és hát fel kell még kajtatnom egy normális gyerekorvost is, én viszont nem imerem Zuglót, csak azt tudom hogy hozzánk a Csertő park esik legközelebb úgyhogy még szülés előtt ezt rendeznem kell.

Viszont nem titkolom, engem nagyon elszomorítanak a mostani történések, párttól mindentől függetlenül, rettenetes mi megy az utcákon, hogy emberek verik egymást szana szét.
És főleg ha ez a kormány hatalmom marad, mi lesz velünk, mert szerintem a demokrácia utolsó csírája se marad meg, azon túlmenően, hogy az utánunk következő nemzedéknek milyen nevelést adunk majd amikor ebben az országban valóban erényt lehet kovácsolni becsapásból és hazugságokból. Ezt most tényleg párttól függetlenül mondom én nem vagyok Fideszes, de elfogadhatatlan tartom, hogy ilyen megtörténhet ebben az országban, hogy egyeseknek ennyire nem szent semmi és úgy gondolják bármit megtehetnek a hatalom érdekében. Szóval szomorú...

Most sajna át kell a drágámnak adnom a gépet de mindenkit sok szeretettel üdvözlök! És még ebben az összevissza helyzetben is ígérem, próbálok gyakrabban jönni.

Puszi
Tűzmanó
Vendég

Sziasztok!

Mindekinek köszi a drukkokat, de semmi.

Ma sem szültünk (legalábbis eddig), de ma azt hiszem a türelmem végére értem.
Reggel bőgtem, annyira sz@rul éreztem magam (vizesedés, nemalvás), utána CTG, ami megint jó lett, de dokim nem volt bennt.
Viszont az asszisztense mondta, hogy azért ennek már lehet valami oka, hogy nem jön ki a gyerek, nincsenek fájásaim, nem illeszkedett be. Pl. rövid a köldökzsinór???

Úgyhogy most egész nap egyre idegesebb vagyok - nem tom mi lesz, holnap megyek dokimhoz, de félek továbbra is lazára veszi és keddig várni akar majd. (Engem megnyugtatna egy UH, méret/súlybecslés, köldökzsinór ellenőrzés, vagy ilyesmi).

Olyan rossz érzésem van - félek, nehogy valami tragédia legyen a vége.... :o

Rönci: Nem tudsz tanácsot adni?

És aki már szült, normális ez????

Úgy érzem napról-napra nő az esélyem egy császárra, de már az sem érdekel, csak legyen egészséges Bendus. Olyan régóta vártunk már rá.

Ha kell megnyitom a topikot is!!!
:lol:

Maas:
Kitartás Neked, nekem is sokat mocorog a gyerkőc.

Izzadás:
Én terhesen úgy izzadok éjszakánként, mint a ló.

Iza:
Bendebabó nem tud/akar kijönni továbbra sem.
És már szerintem lesz vagy 4 kilós a túlhordás miatt...

Mindekitől elnézést a nyávogás miatt, de most tényleg kiakadtam.

Még a délutáni Daubneres süti sem tudott feldobni.

Méhlepény érettség:
Három fokozata van, az első az enyhébb mészlerakódás, a 2. közepes, a harmadiknál, már gázos a túlhordás.

CTG/NST:
Szerintem örülj, ha csak a 38. héten kezdik, mert heti egyszer csinálva nem túl értelmes, mivel csak pillanatnyi állapotot mutat.

Rolex:
Fájásgörbe CTG-n - még SOHA nem rakták rám a fájásérzékelőt, s amikor rákérdeztem, azt modnták, hogy ha nincsenek rendes fájásaim akkor kvázi értelmetlen a dolog.

Üdvözlet,

egy szorongó kisnyanyusz(i)

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Tűzmanó: KÉRLEK NE POLITIZÁLJUNK EGY KICSIT SEM!!!

Ne haragudj, de szerintem mindannyian informáltak vagyunk a mostani helyzetről, mégse írt ide senki semmi, nem hiába....

Inkább babázzunk, pocakosodjunk tovább együtt!!!

KépKép
Kép
jadey

Kata: Juj, de jó, úgy örültem a képeknek!! A véleményem még mindig ua :wink:
Szépek vagytok így együtt,!!!

Ákata: Sajna nincs centim, de akkorát úgysem tudok már venni :lol:

Livi :Vigyázz a pocakodra, azt nem mondhatom, hogy húzd be :wink:

Melódia: Örülök, hogy Fati jobban van! Én csini??? Hihihihi... Na jó. a pocim az nekem is tetszik :wink:
Jade és a suli :hadilábon állnak. Ugyanolyan szétszórt, mint én vagyok, amellett, hogy nagyon eszes és ezt biz a tanárok is tudják... Szóval sokat harcolunk itthon egymással,.de a végén mindig én győzök :lol:
Szerintem első előtt ő volt az egyetlen gyerek, aki az oviban már azt hirdette az általános kérdésre, hogy nem várja a sulit :roll: Anyja lánya.

Tina: Na neeeeee. nem ér beelőzni!!! Mit szólsz, ahhoz, hogy együtt???

Mamy: Tündibündi ez a kép is! Milyen kis elégedett az arcocskája. Nyugi, én is nagyon nehezen szoktam meg Jadnél, hasonló dolgok miatt. Aztán jön a lelkiismeretfurdalás, majd a felismerés, hogy igenis klassz vagy és össze tudod hozni a dolgokat!!! Majd meglátod!! :wink:

KépKép
Kép
jadey

Boróka!
Jaj, most látom csak hogy már a 42. hétben vagy?... Bocsánat, eddig nem tűnt fel, ne haragudj de annyira el voltam foglalva magunkkal. Meg most is persze el vagyok foglalva magunkkal, de most Geszti elaludt az etetés után. :lol:
Csak annyit szeretnék írni Neked, hogy eszedbe ne jusson bármiféle "tragédiára" gondolni - hogy a szavaiddal éljek. Nem szabad!!! Nem lesz semmiféle tragédia, azért erre odafigyelnek a dokkerek, meg a szülésznők, akármennyire is linkek (vagy linknek tűnnek). Tudod, az elején kiosztottak minket - a szülés időpontja plusz-mínusz 2 hét, az normális, azaz még belefér. Természetesen figyelni kell a méhlepényt, most nem vagyok képben hogy ezt nézték-e nálad, de ha nem, követeld, hiszen ez nagyon fontos!
Nálam sem használták soha a fájásérzékelőt, én sem értettem hogy miért, de nekem is ugyanezt mondták. Hogy ha nem érzek semmit, akkor fölösleges. Szerintem ez nem igaz, ne hagyd magad, én is elhatároztam hogy a legközelebbinél kikövetelem hogy rakják rám, de már nem volt rá alkalom mert időközben megszületett Geszti.
Jaj ne haragudj nem akarok okoskodni, megértem hogy ideges vagy. Bátorság és kitartás, nem lesz semmi baj! Bendus egyszerűen ilyen, így fejlődik, hogy még szüksége van a 2 hétre.

Tűzmanó!
Mi is a Csertő parkba tartozunk. Nem tudom, melyik körzethez fogsz tartozni, ki lesz a védőnőd és a gyerekorvos. Ha gondolod priviben megírom mi kihez járunk, nekem a védőnő csak egy nyűg, de a doki egész normálisnak tűnik, és a férjem egyik kollégája aki szintén hozzá tartozik, azt mondta hogy jó doki.
Utcai helyzet: bár korábban megkaptuk, hogy a topikunk maradjon szigorúan politikamentes, és tulajdonképpen igaz is, de azért maximálisan egyetértek veled, engem is az aggaszt leginkább, hogy mi lesz a jövő nemzedékkel, a gyermekeinkkel???... :shock: :cry:

Sz_Kata!
Köszi a tippeket, hát meglátjuk mi hogyan válik be, mert szerintem minden baba más és más, vannak nyugodtabb és kevésbé nyugodtabb babák. Az én Gesztikém iszonyú éber és aktív tud lenni bármikor, pl. tegnap éjjel fél 1-től 3-ig :roll: csinálhatok én bármit, ha Ő nézelődni akar.
Hordozókendős dolgot előre is köszi, örülök ha leírod a használatát!
Peti nagyon édes! Tényleg hárem lesz a dologból asszem... :oops: :wink:

Kép
mamy

Mamy,

az én Petim is éjjeli bagoly :lol: egész nap szunyál (persze, rajtam) aztán kb hajnali kettőkor kipattan a szeme. és látszik, hogy minden ok, azaz teli a pocakja, tiszta a pelus és a hasa sem fáj, egyszerűen társaságra vágyi,k és nagy szemekkel nézelődik,. tegnap hajnali kettőtől ötig sétálgattam, dumcsiztam vele, aztán hét harminckor kaját kért, majd aludt ,ajdnem délig....de egyenlőre még nem akarom rendre szoktatni, még a védőnéni szerint is túl kicsi ehhez. inkább kitanulom az alva dajkálás művészetét :wink: :lol:

Tűzmanó.

igaza van Jadeynek, hanyagoljuk itt a politikát. elég bosszúság ez így, a babanet maradjon meg a babáknak

Boróka,

pedig annyira drukkolok :cry: kérlek, ne stresszelj, próbálj relaxálni és megnyugodni, hogy elűzd a rémképeket. talán a dokid sem véletlenól nem aggódik, főleg ha a leleteid rendben. én még mindig tartom a hétvégérebabádlesz fogadást.... :wink:

lányok,

körmöt vágott már valaki? mármint a babának. nekünk már nagyon kéne, de nem merem :roll:
sz_kata

Drága Mamy!

Persze, hogy megértem! :) Csak azt akartam ezzel mondani, hogy egy pillanatig sem kell rosszul érezned magad amiatt, hogy a vasalás helyett Geszti fenekéd ringatod, mert szerintem ez így normális és előbb-utóbb kialakul a harmónia... Pláne, hogy ő még tényleg nagyon kicsi...
Ezzel együtt én már most bele vagyok betegdve, hogy átalakulnak a funkcióim... :D Szerintem a körülöttem lévő férfiaknak fényesre van nyalva a valaga, és tökre meg fognak lepődni kb. 2 hét múlva :D ...és mosolygok rajta, de belül már most úgy érzem, hogy elhanyagolom a "gondozásukat"... Most ez megint nyakatekertre sikerült, ugye?

Boróka!
Nem lehetne megmondani ennek a dokinak, hogy téged megnyugtatna pl. egy uh? ...esetleg ő? Végülis nem csak emberbaráti szeretetből van veled, ugye?
Engem anyósom megfenyegetett, hogy megöl, ha valami baja lesz "putyónak", mert nem fogadtam orvost... :oops: Pedig még most sem győzőtt meg senki, hogy kellett volna. Sajna egy hangyányit sem érzed jobban magad (úgy tűnik) attól, hogy van... Engem bánt, hogy nem figyel oda jobban a kis lelkedre ez a majom! :roll:

Többieknek puszi, majd még megpróbálok jönni...
Jadey!
Indulj már, asszony! :D Az a kényszerképzetem, hogy meg kell várjalak... :wink:

Livi

bali78

JADEY:
Én szivessen elöreengedlek.Elvégre te vagy a rangidös :D
Vendég

Livi, Tina :Megegyeztünk :lol: :lol: :lol:

Esetleg ma éjjel???

KépKép
Kép
jadey

csajok, tök jó, ti is mindjárt szültök :lol: :lol:
sz_kata

A párom épp az előbb megpuszilgatta pocakBencét és ezt mondta: Na jó, most már szülhetsz! :lol:

Szóval "hivatalosan" is megkaptam az engedélyt aputól... :wink:

KépKép
Kép
jadey

Sz_Kata!
Én már kétszer vágtam körmöt. :wink: Először mikor ébren volt, másojára már inkább megvártam, amíg elalszik... :roll: Nem volt semmi gáz, bár nagyon rángatta a kis kezét, (amikor ébren volt), de óvatosan sikerült levágnom, igaz fél órába telt. Másodszor már könnyebb volt, bár én is annyira féltem hogy azt a pici kis vékony körmöcskét hogyan fogjam meg az ollóval (babaolló, de akkoris), végül egész jól sikerült. Viszont lábujjain lassabban nő a köröm, mert azt még nem kellett vágni... :roll:
Éjjeli bagoly szindróma: :? Remélem ma nem lesz ilyen, nekem is nagyon nehéz volt fél 1-től 3-ig, mert állandóan leesett a fejem, a szemem alig bírtam nyitva tartani. Geszti meg ezerrel tornázott a karomban, de olyan erővel, hogy alig bírtam megtartani. Végül mikor 3-kor letettem, félálomban volt, de még nem aludt, és még méltatlankodott egy kicsit, majdnem sírt, de aztán elszenderedett. Én meg beájultam az ágyba. :?
Jó éjt mindenkinek!

Kép
mamy

Sziasztok!
Sue-nak gratula a kis Vikihez és sok boldogságot kívánok nekik.

Sz_Kata!
Anno én is rákérdeztem a haskötőre, de a doki azt mondta, hogy a legtöbb esetben nem indokolt és elég egy szorosabb, magasabb bugyi is.

Ákata!
Büszke lehetsz a kicsikre, hogy ilyen jól viselték a műtétet. Remélem azóta minden rendben van. Most már nem fog kiújulni nekik?

Jadey!
Szerintem egyáltalán nincs szétesve az arcod és nem tudom, hogy ki mondhatott ilyen badarságot. A képen nagyon szépek vagytok és tényleg óriási a pocid :lol: . Mostanában már nekem is jobban oda kell figyelni a pocira, mert hajlamos vagyok a szekrényajtót rácsukni :roll: . Folyamatosan nőhet, mert én is rosszul saccolom meg a méretét néha :lol: .

Boróka!
Tudom, hogy ilyenkor már minden szóért kár, főleg a türelem szó az amit elég nehéz megérteni, de bíztasson a tudat, hogy veled vagyunk és szurkolunk, hogy minden rendben menjen. És tényleg jobb, ha nem gondolsz rosszra, mert akkor csak magadat hergeled és idegesíted (ráadásul valószínűleg feleslegesen). Az én barátnőm is kb. 2 héttel hordta túl a babócáját, de a végén megindították a szülést és igaz, hogy császár lett a vége, de mindketten egészségesek!!!!

Az utóbbi két napban azért nem jöttem, mert sokat feküdtem és pihiztem, hogy ezzel is segítsem a regenerálódást. Nem akarom elkiabálni a dolgot, de a fájdalom enyhült (kb. a felére), így most már mozgásképes állapotba kerültem. Bár még mindig érzékeny, ha megyek vagy a lábam mozgatom, de már egész elviselhető. Remélhetőleg bevállnak a homeos bogyók és akkor a jövő hétre már csak egy rossz emlék marad ez a 2 hét. Jövő szerdán vár a doki újabb ctg-re és az akkori vizsgálatnál egyeztet a kollégákkal, hogy bevállalják-e a természetes szülést. Nagyon bízom benne, hogy megkapom az esélyt rá, de most már mindenre felkészültem.

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok Kismamák és Anyukák!

Elég régen írtam, de mindig olvaslak benneteket! A babák gyönyörűek, most éppen Kata Petikéje mosolyogtatott meg, nagyon ismerős ez a táti szájjal való alvás :D Mamy Gesztije pedig tényleg egy képeslap-baba :D

A hiszti témához szeretnék hozzászólni. Valahol olvastam, hogy a gyerek első két éve nagyon nagy hatással van a későbbi érzelmi életére. Ezért szerintem nagyon fontos, hogy mindig érezze, hogy szeretjük és biztonságban van. Ez persze nem azt jelenti, hogy állandóan rajtunk lóg, de ha sír, a kiságyban is meg lehet nyugtatni simogatással, nyugodt szóval...Van amikor ez is elég, van amikor jobb összebújni :D Szerintem nagy különbség van aközött, hogy úgy hagyom a kiságyban ordítani, hogy már tele van a hócipőm, mérges vagyok rá, és amikor otthagyom ezt érzi is, vagy pedig türelmesen, szép szóval, nyugodtan otthagyni, aztán be-bemenni megnyugtatni néha. Ezt sajnos tapasztalatból tudom, a legnagyobb fiammal mi sokszor rosszul csináltuk, a kimerültségtől ingerültek voltunk stb. :oops: :cry: Azon gondokoztam, hogy mikor csinálunk nagyobb bajt: ha olyankor is ölben van, amikor nem kellene, vagy ha kevesebbszer van ölben, mint kellene? Szerintem inkább legyen egy kicsit több az előzőből...

Mamy!
A múlt hét végére már én is nagyon elfáradtam. Egy öttagú családra mosni, főzni, vasalni, takarítani plusz még éjszakázni elég kimerítő. Ezért elgondolkoztunk a Párommal, hogy mit tudnánk könnyíteni, és bevezettünk néhány reformot: az első az, hogy bár minden nap mosok, de amit nem feltétlenül muszáj, azt nem vasalom ki (azt hiszem ezt csinálja Kata is). A másik pedig, hogy délelőttönként, amíg Jázmin alszik, én eddig főztem. Most már ezalatt az idő alatt tudok pihenni, mert előfizettünk egy étteremben kihordásos ebédre. Ezt csak ajánlani tudom. Több menü közül lehet választani, így mindig találok olyat, amit így a szoptatás alatt is ehetek. Nem drágább, mintha főznék, a felszabaduló idő pedig megfizethetetlen!

Rólunk: jól vagyunk, szépen gyarapodik Jázmin, olyan aranyos kis tokája van :D Tejem van, de nem elég ,ezért pótolom tápszerrel, de minden cseppnek örülök, amit kiszív Jazi. Egyébként nagyon szeretek szoptatni, közben mindig olyan eufórikus érzések törnek fel belőlem? Ti is tapasztaltok ilyet?
Annyira furcsa volt, hogy Jázmin nem mosolygott, olyan kis komoly arccal fürkészett bennünket, de olyan konkrét mosoly csak álmában volt. De tegnap végre megtört a jég! Amikor délelőtt felébredt, és meghallotta a hangomat rámnézett és egy nagyot vigyorgott! Utána pedig végigmosolyogta a napot, minden családtagnak jutott belőle :D Úgy örülök!!
Ez még egy komoly kép:
Kép
itt pedig éppen szundikál:
Kép

Kép
Kép
Kép
juborka

SZiasztok!

SzKata!
Én is vágtam körmöt, engedte. De nem jól vágtam, mert még mindig kamrolássza magát. Gyerekollóval csináltam.

Juborka!
Nagyon aranyos Jázmin, főleg, ahol be van "ájulva".

Nálunk a Kata tegnap egész délutén sírdogált, nem akart aludni...este kért enni, aztán ahogy felemeltem sugárban minent kihányt. Ez nem bukás volt, hanem hányás. Már savanykás szaga is volt, valszeg vmi piszkálta a gyomrát. Aztán elaludt nagy nehezen, hajnali 3kor és reggel 6kor evett. Azóta alszik. Amúgy letettem, kicsit forgolódott, hangokat hallatott, de magától elaludt. Eddig napi 1 ruci ment el, tegnap 5x kellett átöltöztetni. A pelusból kifolyt a pisi, meg hányás...
Meg is telt a mosógép. :D

Na megyek enni, amíg alszik.

Edit

Kép
Kép
edi78

Szép napot lányok!!

Elöször is azzal kezdem, hogy gyönyörűek a babák!! :D :D
Nem győzök irigykedni, de ezt már mintha írtam volna egy párszor!! :oops: :D

Szia Tűzmanó!!

Örülök, hogy találtatok albit, a Paskál lakópark nagyon szép, voltam arra tavaly állás ügyben az idősek otthonában!! akkor még csak épülgetett a park, de már bizti nagyon szép!!
Én is most mosogatom a ruhákat, és én is 40 fokban mostam, pici fertőtlenítőszert tettem a fehérekhez, és kétszer öblítettem, dupla szenzitív öblítővel, és ki is vasaltam őket!!szerintem ennyi elég!!! A színeseket persze fertőtlenítő nélkül mosom, de a vasalás ott is elég fertőtlenítő hatású!!
Lassan már végzek velük, így már körvonalazódik, hogy még mit kell vennem!!Egy pár db 62-es plüss rugi, meg hosszúujju body ránk fér még!!

Jadey!!
Lehet, hogy már feleslegesen írom neked az üzit, mert apa kiadta a parancsot, és Bencus szót fogadt... De sebaj!! :D
hát a Fati se vilt soha lelkes, mikor a sulit említettük neki, szinte nem is érdekelte!! :roll: Pedig már a kora szerint teljesen érett volt rá!!Aztán nyáron elkezdett gyönyörűen rajzolni, már érdekelték a számok, betűk, stb, és ekkor megkönnyebbültem!!Mostmár jöhetett a suli!! És azóta is nagyon lelkes, úgy élvezi!!Ő is elég szétszórt, de próbálom kordába tartani a holmijait, szerencsére így még elkerültük a fekete pontot!! Piros már jó sok van!! :D
Remélem már nem tudod elolvasni ezt az üzit, mert más dolgod van, vagyis dolgotok van Bencebabával!! :P

Minden szülésre váró kismaminak nagy drukk!!
A babóknak meg nagy pusz!!

Üdv: Melódia

Kép
Kép
melódia78

Boróka, Jadey!

Naaaaaaaaaaaa????????????? :D

Livi

bali78

Sziasztok!

Juborka!
Jázmin nagyon édes! Én is alig várom már, amikor Gesztikém rám mosolyog! :lol: Bár vannak már mosolygás-kezdemények, de szerintem még nem az igazi, hanem csak a grimaszolás része. De már egyre sűrűbben van! :lol:
Ebéd: mi is előfizettünk egy cégnél ebédkihordásra, egész jó és nem is olyan drága. Ha főznék, az is lenne ennyi.
Tápszer: sajnos ugyanez a helyzet nálunk is, nem mindig van elég tejem, mert Geszti 100-120-akat eszik már, és a következő etetésig nem termelődik elég tejem. Olyankor tápszert kap. Azzal nyugtatom magam, hogy ezek ma már nagyon tuti tápszerek. Te mit adsz neki? Mi Nestlé Beba Start Aktívot. Abból is eltünteti a 120-akat. :lol:

Na mennem kell mert Gesztikém felriadt, ebben a házban egész álló nap megy a fúrás-kopácsolás, nem tudom mi a fene van, valamelyik nap olyan hang jött mintha a szomszédban a közfalat ütnék ki éppen gőzkalapáccsal :evil: remegtek a falak, ablakok, közben fúrtak is, szóval őrület! Geszti ha elalszik, az esetek 80 %-ában ezekre a hangokra riad fel! Dühítő!

Kép
mamy

Sziasztok lányok,

Bali, Melódia,
Édesek vagytok, hogy így drukkoltok!

Hááááát, mi még együtt vagyunk :roll: Nagyon ragaszkodik hozzám ez a kis szaros :lol: Sebaj, előbb- utóbb szerintem a méhem kilöki őt, már olyan pinduri helye lehet ott odabent, hogy csak na. Éjjel picit fájdogált, de megint csak kószafájások voltak... Reggel még visszaájultam egy órára, ami ritkaság és megint szörnyű álmom volt, most éppen nőgyógy. műtétet hajtottak végre rajta, ekkora pocakkal és szörnyen fájt, üvöktöttem. Kezdek begolyózni :roll:

Apum az előbb hívott, hogy vasárnap megyünk-e hozzájuk ebédre, persze rögötn rávágtam , hogy remélem nem :wink:

Jubi : Jaj nagyon cuki Jázminka, tényleg szuperjó az alvós kép és ez a hajszerkezet, meg kell zabálni :lol: Remélem nekünk is lesz hajunk, én oda meg vissza vagyok érte.

Csodálkoznék, ha mégis csak hétfő lenne belőle, mert sem én sem apa nem vagyunk híresek a pontosságunkról :wink:

Geszti : Jó hallani, hogy gyógyulgatsz!!! Szörnyű lehetett, remélem tényleg csodabogyók a bogyók amiket szedsz és hamar meggyógyítanak!!!

KépKép
Kép
jadey

Mamy!
Jazi a MilumilHA hypoallergén újszülött tápszerét eszi, és mondhatom ízlik neki :D A pótlás nálunk úgy alakul, hogy minden szoptatás után kap még 60 mili tápszert. Éjszaka viszont elég neki a szopcsi, és visszaalszik...lehet, hogy akkor inkább a bújás fontos neki éjszaka, nem is az evés? :shock: :D :D Annyira örülnék, ha minnél hamarabb eljutnánk az éjszakák átalvásáig...Tegnap este 9-kor evett, azután hajnalban háromkor, és reggel hatkor...A barátnőm kisfia két hónapos kora óta este 9-től reggel 6-ig alszik...bárcsak nálunk is sikerűlni valami ilyesmi....

Láttátok az RTL Klub-on a Csak csajok-ban Marsi Anikó kisfiát? Olyan aranyos, szép kék szemekkel...Ő beszélt valami olyasmiről, hogy "álometetés"...állítólag a Suttogó c. könyvben írnak róla...Tudtok erről valami bővebbet?

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok lányok!

Jadey:
Csak nem?Akkor tényleg mi jövünk?:shock:

Boroka:
Remélem már te sem olvasol bennünket és gyönyörködsz a kisbabádban :D

Mammy:
Gesztike olyan szép mint egy kis angyal.
Sz_kata:
Sajna tegnap lemaradt : minden elismerésem a tied.Én még most sem merném bevállalni az otthon szülést,igy másodszorra sem. Sajna ilyen betoji vagyok.:oops: .Szerintem az elsö nagyobb görcsnél robogok a korházba..nagyon büszke lehetsz magadra és a párodra egyaránt.. Petike nagyon édes tiszta apukája..

Melodia:
A szavaidbol itélve Fati elsös..gondolom napközis és nagyon elfárad..Lányom ötödikes, a suli-ig mint egy kisangyal olyan volt takaritott vasalt stb..Miota a suli itt van azota csak én pakolok utánna hiába a sok barátnö megbolonditja kicsit.A sok leckéröl ne is beszéljünk..

juborka:
Jázmin tündéri kiscsaj..Olyan édesen alszik..
Vendég

jadey:

Mig én megirtam a monologom addig te beelöztél :D
Persze mert anyukám hivott közben, hogy mi van már az unokájával..Mintha én tartanám vissza hogy megszülessen pedig még van 1 hetem..
Vendég

jadey:

Mig én megirtam a monologom addig te beelöztél :D
Persze mert anyukám hivott közben, hogy mi van már az unokájával..Mintha én tartanám vissza hogy megszülessen pedig még van 1 hetem..
Vendég

Sziasztok Lanyok,

gyorsan felteszek egy friss kepet Adamrol.

Mamy,

nalunk ugyanaz a helyzet: minden alkalommal szoptatok, de nincs annyi tejem, hogy jol lakjon Adam, ezert kiegesziteskent adjuk a Beba Start Aktivot, amibol hol tobbet, hol kevesebbet eszik. Gyerekorvos szerint ez a legmodernebb tapszer. Faj a szivem, de nem tudok mast tenni, iszok egy csomo Laktoherb meg Fitolac teat, szensavmentes asvanyvizet, szedem a homeos bogyokat, probalok napkozben is pihenni.
Azt hiszem, az altalatok leirtakhoz kepest Adam egy nagyon nyugodt baba: tegnap este 11-re sikerult elaltatnom es reggel 6:30-ig egyfolytaban aludt!!!! Meg nincs 6 hetes es mar ez a 3. alkalom, hogy vegigaludtuk az ejszakat. Az az erzesem, hogy mar meg tudja kulonboztetni az ejszakat es a nappalt es ez nagyon jo dolog...

Viola
fj35

Kép
fj35

Juborka,

az alometetes tenyleg a Suttogo konyv elso koteteben van leirva. Valami olyasmi, hogy az ejszakai felebredeskor a leheto legkevesebb fenynel, lehetoleg szo nelkul es testi kontaktus nelkul szoptassuk meg a kisbabat, hogy gyakorlatilag felalomban tortenjen a dolog es akkor nagyon gyorsan es hamar visszalszik egy rovid szopas utan. Nekem neha sikerult is, amikor meg az uvoltes elotti fazisban felebredtem ejszaka es tenyleg felalomban volt meg.

Viola
fj35

Viola!

Jé, akkor én álometetek :D, és tényleg vissza is alszik utána...
Ádám nagyon édes! Olyan érdekes, hogy már ilyen pici korban is lehet egy baba férfias :D Egyébként ha jól emlékszem veled szűltünk egy napon...aug.13..

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Juborka, Viola!

Gyönyörűek!!! ...én is akarok! :D

Jadey!

nekem is volt kósza fájás, meg hasmenés + hányinger éjjel, aztán elmúlt... Pedig úgy megörültem...

Mamy!
A lakáslízing-projekttel mi lett végül? vagy csak én nem emlékszem, bocsi? :oops: :roll:

Livi

bali78

Hello Csajok!

Jadey, jó kis poci, annyira szurkolok, hogy ne legyen családi ebéd a hétvégén :) Egyáltalán nem látszik, hogy szét lenne esve egyébként az arcod! Mindjárt babázhattok! :)

Boróka, annyira átérzem amiket írtál, mert én is így vagyok vele, pedig nekem még hivatalosan nem is jött el az időm, ha belegondolok, hogy te már a 42. ben és Jadey is már túl van az előírton, akkor mindig lehűtöm magam... szóval kitartás és nagyon szurkolunk és hessegesd el a negatív gondolotakat, mantárzd magadnak, hogy minden rendben lesz és szuperül fog menni és biztos, hogy jobban fogod érezni magad! Legalábbis remélem, én küldöm ezerrel a pozitív energiákat.

Maass, dehogynem hiányoltunk, max nem írtuk le, de én már gondolkodtam, h. megkérdezem, hogy mi a helyzet! Jelentkezz többet!

Kata, nagyon örülök, hogy túl vagytok a műtéten és jobban vannak a kis tündérek, remélem csak egy távoli rossz emlék már csak, ne is gondolj rá!

Tina, pont írni akartam, hogy mi a pálya, erre írtál.. Most mégis a Szabolcsban szülsz? Mert eredetileg a Nyírő van a táblában... Örülök, hogy minden okés.

Gabriel, gratula a heti öt tornához! Nem semmi, én max 3 x csinálom, de eredménye nuku, mármint a kilók számát tekintve...

SzKata, köszi, képzeld a tesóm is állandóan ezzel bombáz, hogy vegyek pár profi lámpát és csináljunk egy babafotó bizniszt, mert nincs ilyen, illetve ami van, az tök giccsparádé... Szóval még lehet, hogy lesz belőle valami. Szívesen felajánlanám, hogy gyertek el hozzánk és csinálok rólatok képeket, de annyira nem vagyok fitt és azért ez úgy tuti, hogy az ember idemászik, odahajol, úgyhogy ha majd Andris megszületik megbeszélhetünk valamit :) Merthogy az az igazság, hogy imádom csinálni...

Tűzmanó, kitartás a költözéshez! :) Gondolj arra, hogy milyen isteni lesz az új kecóban!! Remélem gyorsan lesz net! :)

Gesztenye, örülök, hogy jobban vagy!! Kiváncsi vagyok, hogy mit mond a doki a jövő héten, addig is pihenj sokat!

Juborka, Jázmin nagyon édes!!! Ez a séró zabálnivaló! Én is láttam a Vilmoskirályfit, tényleg nagyon cuki és mivel én is Suttogó fan vagyok, jó nagyra nyitottam a fülem. Én már végigolvastam a könyvet, de az álometetésre nem emlékszem, úgyhogy elő is vettem, hogy még egyszer végigolvassam... Amit mondtak abból én úgy értettem, hogy 8kor etet, amikor fenn van a gyerek és 11kor álmában cickóra teszi és vidáman alszik reggelig. Gondolom nem várja meg, hogy felébredjen az éhségtől.

Na megyek - mondhatni elgurulok - tegnap ráálltam a mérlegre, ettől egész napra lelkibeteg lettem, asszem többet nem esek ebbe a hibába... A telefont már csak Tessék VizilóFarm! -ként veszem fel, botrányos a helyzet és rettegek, mert szerintem - főleg ha túlhordás lesz a vége - Andris a fórum legnagyobb babája lesz, mert akkora a hasam, mint egy HÁZ. Már asszem írtam, hogy a nagypapa 6 kilóval született és nagyon félek, hogy az ő génjeit örökli majd....

Sok sok puszi mindenkinek! Jók legyetek, jön a hétvége és isteni idő lesz!

Kép
siba

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?