Új privát üzeneted érkezett!

Hát engem jól megviccel a természet. A tegnap délutáni szépen erősödő jóslófájásokból hajnali 3-ig erős, menzesznél erősebb 10 percenként fél perces fájásaim voltak, de aztán elaludtam és reggel arra ébredtem, hogy minden elmúlt. Dokihoz be, megvizsgált, méhszáj teljesen zárt, fent van. Őt is, szülésznőt is kérdeztem, akkor mi fájt ennyire, nem válaszoltak. A lényeg, hogy baba jól van odabent, túl jól érzi magát. Most már legalább tudom, mi nem számít még ahhoz sem elég erősnek, hogy az ember beinduljon a kórházba. Lehet, hogy nehezen tágulok majd?

Málnalevél teát végig lehet/kell inni?

Szkata!
gyönyörűek vagytok együtt. hihetetlen, hogy ez már a 3.nap. Hogy érted, hogy nem jó rá az 56-os ruci? kicsi vagy nagy?

Tűzmanó!

sajnos az ingatlanoso ktöbbsége így működik, nem hiszem, hogy az aznapi gyorsaságotokon múlna.

MElinda!

jó, hogy így bírod, újabb fotók esetleg?

Erika
piciri

Mamy

Elbizonytalanítottál. Nálunk semmi rendellenességnek még csak gyanúja sem volt mégis mindkét fiúnál megcsinálták az összes ultrahangos vizsgálatot. Bazsikának a Hermina úton, Lacinak pedig még a kórházban. Mondjuk ő újszülött intenzíven volt első 10 nap. Lehet, hogy ott kötelező megcsinálni minden esetben. Vagy ha már úgyis helyben volt megcsinálták.
Most viszont felhívtam a védőnő barátnőmet, aki a gyerekorvosunk mellett dolgozik és a következőket mondta: Mivel sorra szűnnek meg ezek az UH helyek, ezért bár sokkal jobb lenne mindenkit szűrni csak a problémás eseteket küldik. Viszont sok anyukának javasolják, hogy vannak helyek, ahol pénzért megcsinálják ezeket a vizsgálatokat, mert amúgy szerintük szükség lenne rá. De sok helyen már a kórházban megcsinálták ezeket a vizsgálatokat. A hermina úti rendelőből valóban nyugdíjba ment a hölgy, aki régebben az uh-t csinálta. Most az Őrs vezér téri rendelőbe jár ki a Heim Pálból valaki, de mivel baromi hosszú a várakozási idő, ezért csak protekcióval lehet bejutni normál esetben.
Bocsi, hogy bekavartam, de nem gondoltam, hogy 10 hónap alatt ennyit változnak a dolgok.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Úgy látom nagyon sokminden történt!
Először is gratulálok Katának Petikéhez, gyönyörű!

Többször szerettem volna feltenni Flóráról képeket, de sajnos valamiért nem tölti fel a rendszer, folyamatosan azt írja ki, hogy hiba!

Kicsit megijedtem, mert azt mondták nagy lesz a babám /a 30. héten 1449grammos volt 7.74cm-es bpd-vel/!
Úgy utálom, hogy mindíg kitalálnak valamit.Na mindegy!

Olyan jó azoknak akik túl vannak a szülésen és már a karjukban tarthatják a babucijukat- fúúú ,de messze van még november!!!

[/img]
gabriel79

Lehet, hogy rosszul próbálkozom, mert a vonalzómat sem sikerül feltölteni!!!!
valaki letudja írni, hogyan kell képet, vonalzót feltenni?

Köszönöm előre is4[/img]
gabriel79

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:22-kor.
Vendég

Gratulálok minden maminak a babájához!

Kép
Vendég

Sziasztok Lányok,

Ma Röncivel egy egész napot töltöttünk együtt itthon és olyan édes volt, hogy még főzött is nekem... Aztán csináltunk csokismuffint, hááát, nem árulom el mennyit ettünk, sokat... :wink:

Szkata :Hihetetlen milyen szép Peti baba! Nem csoda, hogy egy percet sem alszol mellette :lol: Ahogy időd engedi, még szívesen nézegetném a képeiteket :roll: Anyudék voltak már? Megnyugodott azóta?

Gigaboszi: Nagyon édi és hatalmasat nőtt már Petike!

Simigabi :Most látom, hogy nemrég tortáztatok... BOLDOG SZÜLINAPOT KíVÁNUNK! Még benne vagyunk az egy hétben :D Kép

Piciri: nekem is épp ilyen fájásaim voltak hétfőn, kedd reggel amúgy is mentem a dokihoz, aki megnyugtatott,. hogy ez édes kevés :roll: Végül is még több, mint egy hét van...

A szüleim és a tesómék Jaddel együtt elutaznak a hétvégére. Megkértek, hogy csütitől hétfőig ne szüljek :lol: Ha mégis, hazarohannak, de akkor meg ne legyen több napos a vajúdás :wink:

KépKép
Kép
jadey

Simigabi: Bocsi, az előbb megfeledkeztem róla: Köszi a tigrisruhát, de valószínűleg már nem megyek el érte! Nagyon édi vagy, hogy felajánlottad :lol: Majd jó lesz Nektek a harmadiknak :lol:

KépKép
Kép
jadey

Én tudom, hogy ismétlem magam, de ha egyszer ténylg gyönyörűek ezek a kölykök!!!!!!! :D :D :D

Sz-Kata, Gigaboszi!
Mégegyszer hatalmas gratula!

Jadey!
Na akkor ehhez tarstd magad és ne legyen több napos a vajúdás! :D Ez jó! :D
Annyira tisztellek a türelmedért...és irigyellek érte... :oops: Nemsokára Te is felraksz egy kövérkisfiúsképet! :D de aztán már tényleg én jövök!!!! ...vagy nem? Most nem tudom hirtelen...

Piciri!
Ihatod a teát nyugodtan... Sőt a "Kisnyanya" magazinban azt írta a bába, hogy szülés után is segít rendbehozni a dolgokat az alsó fertályon... Egészésgedre!

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Jadey,
Bealudtam.. :oops: Örülök, h jól éreztétek magatokat. Elfért a 2 pocakos a konyhában?:)))No persze szigorúan csaka hasakra gondoltam..

Sz.Kata,
Én még nem szeretnék következni. MAjd szólok.:) Nagyon szépek vagytok!
SImigabiék is!!!!! Ezek a Péterek! Tudnak valamit...:) A férjem is P..:)
rolex

Sziasztok Länyok!

En mindig megigerem, hogy most mär rendszeresen jövök, de sajnos soha nem jön össze. A gepem egyszerüen leegett ugy, hogy a monitor füstölt, meg netezni sem tudtam.
Anyukämnak is sajna haza kellett mennie es most egyedül vagyok a fiukkal.
De azert jol elvagyunk!
Sajnos igen hasfäjosak a fiuk, rengeteget szenvedünk emiatt. Melle meg szekrekedes is pärosul, ugyhogy van bajunk eleg.
Valaki irta közületek, hogy: letezik e olyan hogy egy csecsemö egesz nap sir es csak kezben nyugszik meg?- hät kijelenthetem, hogy van ilyen mert nekem is ilyen a Krisztiänom.
De ällitolag ez csak ätmeneti ällapot es majd a hasfäjässal megszünik.
Zsombika nyugodtabb baba, de öt is megviseli a pocifäjäs.

Gratulälok minden uj kisbabähoz, sajnos nem tudom követni nev szerint!!!!!!!!!!

Melinda!
olvastam valahol, hogy väcra költöztetek?
En is väci vagyok, csak mär pär eve sopronban lakom.
DE järok haza rendszeresen. Majd ha a babäk utazokepesek lesznek, akkor megyek ismet es akkor talizhatunk! :wink:

Akata!

Nälunk a Krisztiännak van lägyekserve de mindkettönek köldökserve is van :cry:
Nem olyan veszelyes de oda kell figyelni. Ja es nem szabad sirni hagyni öket.
Tehät nem tudom nem elkenyeztetni öket.......
sulyban mi 3640(kiri) es 3360(zsombi) vagyunk.
>penteken megyünk baba aerobikra, vagyis a devenyi fele gyogytornära, ällitolag korababäknäl kell mert eleg merevek az izmaik.
Erröl hallottam jot es rosszat egyaränt.

Most egyenlöre ennyi, de igerem meg jövök, ahogy a fiuk engedik.

minden finiselönek kitartäs es sok sikert!

KépKép
napraforgo13

Mamy
Hát igen, én sem akarok vele nagyon kapcsolatba bonyolódni, de ha már egyszer azt állítja hogy ismerem, akkor legalább mutatkozzon be. De kétlem, hogy ismerem, mert az én ismerőseim közt nemigen vannak ehhez hasonló beállítottságú emberek.

Gabriel
Nem hiszem hogy nagy lenne a babád, nekem a 31 héten 80mm volt a bpd, a súly meg ugyanannyi mint Neked. Nekem nem mondták hogy ez nagy lenne. Meg hát azért tévedhetnek is a számolásban.

Ma voltunk vásárolni dolgokat a kórházi csomagba. Tényleg nem olcsó ez a Tena Lady. Jo sokat költhat rá az akinek mondjuk mindig szüksége van rá. Csak normált vettem, remélem az elég lesz. Szerintetek?
Aztán még nézegettünk babakocsit meg pár apróságot, hogy mi mennyibe kerül. Szerencsére van egy olyan bolt, ami ismerősé, meg ad engedményt is, főleg ha több mindent veszünk. Jo sokáig ott voltunk, elmondott mindent mi kell egy babának, mi a legjobb, és nem a legdrágábbat akarta ránk tukmálni, hanem azt ami az olcsóbb. És mindezt ugy hogy most nem is vettünk semmit, hát nem biztos hogy ezt mindenhol megtennék. A tulaj egy algériai férfi, meg a felesége. Azt mondta hogy már jo lent vana hasam. Kérdezte, hogy egy hét van hátra? Mondom nem, még másfél hónap. Erre a férje mondja, hogy eddig még nem tévedett, általában bejött. :shock: Hát én még nem szeretnék szülni, még bírja ki legalább 1 hónapig.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

Megvan a lakás!!!! :) :wink: :lol:

Na ez nem semmi menet volt! Mindenkinek köszi a lakás tapasztalatokat és drukkokat. Olyan jó, hogy ezeket így meg tudom ezt osztani Veletek! :) Mamy drága, szóval nálunk az a helyzet, hogy pont az általad leírtak miatt végül nem 50ezerét veszünk ki közepes panelt (bár tudom a szükség nagy úr). De most szerencsére olyan helyzetben vagyunk, hogy rá tudunk áldozni többet, de ez viszont tuti kéró :wink:

Szóval: Zugló, Paskál park, újépítésű. 50 nm: amerikai konyhás nappali (nagyon tágas) előszoba egyben + egy normál szoba + nagy fürdő + külön wc + erkély. Minden patyolat és tök új.
Lent külön kocsibeálló + mögötte saját tároló.
85 ezer / hó, a rezsi: 20ezer. Igazából 80ezer lett volna, de a kocsibeálló és a tároló miatt megegyeztünk 85-ben. Ami nem annyira jó hogy 3 havi kauciót kell adnunk és hogy min. 1 évre ki kellett vennünk, mi viszont tavasszal le akartunk már költözni. De hát mivel ott sincs semmi fix, végülis mindegy.

Csajok! Olyan klassz a kilátás, a nappaliból és a hálóból ezek között az új házak között kialakított álomszép kertre néznek az ablakok, közepén játszótér , pdok, kis tuják, meg minden. Ja és persze patyolat lépcsőház, a kapu alatt kis kultúrált kávézó, de nekünk mindenünk a túloldalra néz.

Annyira de annyira happy vagyok el se tudom mondani mennyire. Az elmúlt napok történései, hihetetlen milyen ingatlan állapotok vannak... Ez most annyira jól jött, a kicsi Manónk olyan szép körülmények közé fog érkezni...és én meg csak kitolom majd a tök csöndes kis kertecskébe egy könyvvel (tényleg olyan csönd volt, egy lélek sincs semerre napközben)....

Ja és lehet vinni a kutyákokat...
Vendég

Tűzmanó,
Gratulálok a szép lakáshoz. Az Egressy útra néz? Tényleg szép az a lakópark. Odajárok vásásrolni.
rolex

Rolex: Háááát, alig fértünk be, de csak miattam :lol:

Livi: Azért már nagyon szeretném azt a "képet" én is látni élőben :lol:
Ki tudja, lehet, hogy beelőzöl :wink:

Rémálmok: Tegnap azt álmodtam, hogy a dokim azt mondta, hogy baromi nagy Bencus és császározni kell... Arra emlékszem, hogy könyörögtem, hogy hadd próbáljuk meg, aztán hirtelen felébredtem... SZÉPEKET AKAROK ÁLMODNI, AMíG MÉG VAN RÁ LEHETŐSÉGEM :lol:

KépKép
Kép
jadey

Kép

Tűzmanó bökj a képre merre is laksz?? :P:P

anno ez volt a házifeladatom, hogy a Paskálpark beépítését kellett komplexen megtervezni (út-csapadék-szenny-víz-gáz-építész) a képen lapostetős házakat látni, asszem valami lapos tetős beépítés valósult meg ugye??
Vendég

Még egyutolsó nyákdugóval kapcsolatos kérdés:
nektek is erős mensifájás kísérte végig? képzeljétek, 1,5 napja vérezgetek és csak most pottyant ki. ki érti ezt?

Tűzmanó!

látom, jókor jött a lakás fixálás, mert még van időtök nyugodtan átköltözni. a belső udvarért irigykedek, nekem itt Érden jó messzire kell tolnom majd a babakocsit. jó, hogy minden szempontból tetszik, nem kellett megalkudnotok.

NApraforgó!
nem szabad sírni hagynod őket? hát az elég érdekes lehet.
A Dévényiről hallottál jót és rosszat egyaránt? Nálunk mindkét sógornőm járt a gyerekével különböző okokból és segített, persze hosszú távon, rendszeres foglalkozással.

Hettie!
A "nagyokosok" mindig hozzáteszik a végén, ÉN NEM SZOKTAM TÉVEDNI! Ne törődj velük. PApíron márhétfőn kellett volna szülnöm, teljesen lent van a hasam, baba szépen beágyazódva, erre föl mindkét szomszédasszony azzal jött, hogy nagyon fönt van még a hasam.

Erika
piciri

Sziasztok!

Tűzmanó:
Gratulálok a csodás albérlethez - mégiscsak hamar megoldódott a dolog!!!

Piciri:
Ez nagyon bosszantó lehet, hogy fájdalmak ellenére nem indul semmi!!!
Nekem még fájdalmaim sincsenek - nagy a nyugalom odabenn.

Mikor és hogy lesz ebből baba???

Sz_Kata:
Áruld már el a titkot - a filmforgatáson és homeó bogyókon kívül még mi volt???

CTG ma is tök jó, de mostmár naponta kell bemásznunk sajna.

Védőnők:
Szerintem teljesen felesleges a fontoskodásuk, és ha késni fog, meg fel akarja ébreszteni a babát, hát én tutira lemondom majd. Eddig sem mondott semmi értelmeset/újat.

Jadey:
Szerintem azért még egy kicsikét ne szüljél. Pláne most az utazás alatt.

Hú csajok - végre 2 hónap hétvégenkénti felújítás után tegnap és ma lementünk a telkünkre - és annyira de annyira jó volt minden - csak pihentünk, álomszép idő, Dunakanyar!!!
Éjjel párom nekiállt kenyeret sütni, mert egyrészt imádjuk, másrészt nem volt kedvünk közérttel kezdeni a napot.
És sajnos azt kell mondjam az is jó volt, hogy nem volt ott Anyukám, aki mostanában folyamatosan mindenbe beleszól, okoskodik, pakol - úgyhogy el is határoztuk, hogy valahogy megoldjuk, hogy végre elköltözhessünk, mert babával ezt nem fogjuk bírni.

Puszi,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Hettie!
Sajna a 2. névnek már le van foglalva a György, mert a páromat így hívják és egy csöppet ragaszkodik a dologhoz :roll: . Eredetileg a kisfiát is Györgynek szerette volna nevezni, de a család leszavazta, mert már így is elég Gyuri van a családban.
Én is csak normál Tenát vettem, mert amikor megláttam a többit, akkor kétségem támadt, hogy egyáltalán belefér-e a bugyimba :shock: .

Tűzmanó!
Örülök, hogy sikerült elintézni a bérlést és ilyen elégedettek vagytok a környezettel. Akkor jövőre már költöztök a sajátba?

Sz_kata!
Nagyon édes a kisfiatok és a párod is nagyon boldognak tűnik a fotón :lol: .

Én ma voltam dokinál, de nem nyugtatott meg túlságosan. Először kiderült, hogy a babóca nem mozog, így lefuttattak még egy ctg-t, amivel már minden rendben volt. A váladék vizsgálattal is minden rendben volt. Beszéltem neki a szeméremcsont résznél érezhető pokoli fájdalomról, de már ő is észrevette, hogy valami nem stimmel, mert elég rosszul néztem ki szerinte (ráadásul alig tudok menni). A méhszáj még teljesen zárt és a rögtönzött uh szerint a babóca is jól van, de a szeméremcsontnál erőteljes gyulladás alakult ki. A doki és még 2 doki (akikkel konzultált) praxisában még ilyen nem fordult elő, hogy ilyen jellegű gyulladás a terhesség alatt jelentkezett volna, mert általában a szülésnél és utána alakulhat ki. Ezek szerint úttörő vagyok a témában, de azért ez nem nyugtat meg. Ráadásul nem tudják, hogy meddig fog tartani vagy egyáltalán elmúlik-e a szülésig, ami elvileg még 3 hét :shock: .
Bocsi, hogy így kipanaszkodtam magam, de már szombat óta alig tudok mozogni és csak akkor jó, ha fekszem vagy egy helyben ülök. Azért a remény még él bennem, hogy egyszer csak elmúlik, de most nem úgy néz ki, hogy jó irányba változna a helyzet :cry: . Szegény párom is csak azt sajnálja, hogy nem tud segíteni, mert neki sem jó nézni a szenvedésemet.

Gesztenye
gesztenye78

Gesztenye: Nem hangzik túl jól, remélem hamarosan rendeződik még :cry:

Dorka: Te viszont már szülhetnél :lol:
Bár én is még kivárnám a 40.hetet, de miért ne szüljek még?! Nem én utazom, csak a hole family :lol:

Piciri: Babaszagot érzek :wink:

KépKép
Kép
jadey

Gesztenye
Sajnálom a gyulladást, nem elég hogy a vége felé már igy is nehezebb, és akkor még ezt is meg kell élned. De hát majd csak elmúlik, reméljük. Én a méhszájseb miatt aggódok egy kicsit, mert ugye most nincs kezelve, majd csak szülés után lesz.

Tűzmanó
Örülök, hogy megtaláltátok a megfelelő lakást ebben a nagy ingatlan fejetlenségben. Tényleg nem semmi, hogy el is kelt ahogy megjelent a hirdetés. Szerencsétek van.

hettie

Piciri!
Ha már elhagytad a nyákdugót akkor lassan jön a baba is!!
Drukk megy ezerrel!!!!

Gesztenye!
Nagyon sajnálom, hogy így a végére még egy fránya gyulladással is szenvedned kell! De bízom benne, hogy hamar elmúlik!

Tűzmanó!
Gratulálok, hogy sikerült a lakás problémát megoldani!
baboka

Piciri!
Privi ment!
baboka

Kép
SzKata Petibaba tündibündi kisbaba.Nagyon hasonlít az apukájához.Az a hajnali kép amikor 3-an fekszetek annyira jó.Tiszta idill.Most sietek.Egy gyors táblafrissítésre ugrottam csak be.Puszi mindenkinek.Iza
piciza

Sziasztok!

Úgy látszik minden védőnő hülye!
Végre sikerült végig aludnom egy teljes éjszakát (csak 5 pisivel!), mikor reggel 8-kor csöng a telefonom. Beleszól a védőnő, hogy itt áll a ház előtt.
hirtelen azt sem tudtam, hogy hol vagyok, így hát szépen elhajtottam. Vajon mi a csudának jön, amikor 1 hét múlva mennék hozzá?
Nemtudom mit szólna ha beállítanék hívatlanul hozzá?
Az az érzésem ,hogy nem csak maradiak, de bunkók is. Na mindegy egy kicsit kipanaszkodtam magam.

Gesztenye!
Szerintem még sok olyan van amiről még nemtudnak az orvosok és egyből pánikolnak.Pihenj sokat!

Tűzmanó!
Nagyon jól hangzik a lakástéma.Lehet, hogy azért sikerült nehezen, mert ez a kuckó rátok várt!

Sziasztok és puszi
gabriel79

Szasztok!
Mitolunk most ment el a vedono, en nem panaszkodom ra, mert mindig segit, vegulis csak az ilyenekre lenne szukseg. Arrol meg nem o tehet, hogy kaptunk a korhazbol egy levelet, hogy a PKU szures nem jo a babanal es vegyuk le ujra. Ugy sajnaltam szegenyt, nagyon sirt megint a sarok szurkalasnal....A vedono meg nem volt tul gyors, de legalabb szo nelkul itt termett.
Nagyfiu megint sir

csengo
Vendég

Sziasztok!

Erika!
Legalább dolgoztat Ákos :oops: Ezek jó kis jóslók, amiket írtál, bár rendszeresek voltak, csak ugye nem elég ideig... :roll: Nem baj, a héten itt úgyis baba lesz! :wink:
Teát végig ihatod. Túlhordás miatt Marcival be kellett volna feküdnöm és én még oda is vittem volna pár liter lefőzve :lol:

Gabi!
Hú, én nem is tudom mit csinálnék, ha Marci nem lenne hajlandó aludni. Talán kiugranék kínomban az ablakom. Most jelen pillanatban mindketten az elalváson próbálkoznak, de azt hiszem Bátyus nagyobb sikerrel fog végezni, Beni meg megint bealudt rajtam, beraktam az ágyába, erre kicsapódtak a szempillái! :evil:

Gigi!
Puszi Nektek!!! :D :wink:
Peti hurkáit olyan jó nézegetni :D

Jadey!
A család kérésének megfelelően tartsd vissza valahogy Bencust :lol: :wink: Kedden én is csináltam csokis-meggyes muffint két adagot (24 db!!!), sokat nem ettem belőle, de azért keveset sem :lol: :oops:

Napraforgó!
Sajnálom, hogy a Srácok pocifájósak és nem lehet egyszerű Velük, pláne, hogy még ketten is vannak. Persze dupla örömöt is jelentenek!
Igen, mi költözünk Vácra szeptember végén. Az jó lenne, ha tudnánk találkozni! Én nagyon örülnék neki! Mi Deákváron fogunk lakni úgy jövő év tavaszáig. (Legalábbis remélem, hogy utána már az új házunkba költözhetünk...) Dévényezésről hallottam én is, nagyon jó dolog. Sajna az izmok tornáztatása gyakran kellemetlen a babának, ezért gyakran sírnak közben :(

Hettie!
Én supert vettem a betétből és kellett is. Ez persze nem jelenti azt, hogy a normál kicsi lenne.

Tűzmanó!
Gratulálok a lakáshoz és nagyon örülök az örömödnek! :D

Gesztenye!
Szeméremcsontos gyulladás szörnyen hangzik. Kívül van a gyulladás vagy belül? Annyira nem tudom elképzelni. Drukkolok, hogy elmúljon!

Csengő!
Újbóli babaszurkálás :( Én tűpárnaként hoztam haza mindkét fiamat a kórházból a sárgaságuk miatt :(
Veseügyben sikerült valamit intézni?

Megyek, mert ez a félkezes gépelés elég gáz. Mert ugye az Öcsike nem aludt be végül, hanem ismét cicizik :roll:

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Boróka,
azért valahogy csak lesz baba. :wink: Bőrrepedezés miatt :( . De a végeredmény az szuper lesz! :D Nekem a jobb mellemen lettek csíkok. Tejbelövelléskor 3 óra leforgása alatt váltottam B-s kosárról E-sre, nem volt esélye a bőrömnek. De már tök halvány.
Barátnőd jól megjárta, ez nálunk volt? Már nem emlékszem, pedig írtad. Hát igen, a fémkivétel az utolsó a sorban, az biztos. Sajnos a balesetek kiszámíthatatlanok, van, hogy ügyeletben végig műtétek mennek reggelig, és másnap is munkaidőben, így a prioritás miatt tényleg borul az előző nap kiírt program. Barátnődnek nem ajánlom a januárt, a telek különösen húzósak. Bár kiszámíthatatlan...akácsak a szülések. :roll:
Mindenesetre legközelebb ne feküdjön be, és ne vegyenek le vért tőle megint, jók lesznek a mostaniak is.
potter_76

Jadey, Bujka
Köszönjük a dicséretet!

Ügyintézés
www.magyarorszag.hu-ról letölthetők a szükséges nyomtatványok. Ott az ügyfélkapuban lehet regisztrálni és lehet időpontot kérni a hivatalokba...
Vendég

Sziasztok Lanyok,

el vagyok veszve, annyit irtok, nincs tul sok idom, igy csak idonkent beleolvasok.
Tegnap volt Adam kereken 1 honapos! Felteszek egy kepet, amint nagymama oleben hunyorog a nappal szemben...

Kitartas es hajra mindenkinek:

Viola Kép 1 honaposan
fj35

Sziasztok!! :)

Fj :) hát ez a baba, valami tündér! Meg kell zabálni olyan kis komolyan néz :lol:

Gesztenye :) én sem hallottam még ilyen szeméremcsonti gyulladásról. És nem tudják mitől alakult ki. A barátnőm Veled egyidőben fog szülni, ő is szokott panaszkodni hogy néha nagyon nehezen megy a járás, de nem neki nem gyulladt be. Esetleg nem lehet vmi fertőzés vagy felfázás? :shock:

Lakás: mi most sajátból jövünk és egyelőre 2 évig nem szeretnénk újra venni. Addig élvezzük a szabadságot. Aztán a végső cél Mosonmagyaróvár, csakhát technikailag kell majd kivitelezni valahogy.. :wink:

Bujka :) mi újság, megérkezett már a taj kártyátok ?

Boroka :) egyetértek hogy mehetnétek van. A baba amúgy is próbára fogja tenni az idegeiteket. Szóval ha tehetitek, jobb a szülőktől külön.. :roll:

Hetti :) hú ez nem semmi :shock: de próbáld meg elereszteni a füled mellett ezeket az okoskodó megjegyzéseket. Miért kell a kismamákat fölöslegesen stresszelni? Egyszerüen nem értem egy csomó ember ha kismamát lát egyből jogot formál arra hogy véleményt nyilvánítson, meg okoskodjon meghogy tanácsokkal lásson el.

Csajok, amióta én itthon vagyok táppénzen, már lesem hogy mikor nincs kint senki a folyosón nehogy összefussak valakivel. Nem akarom ezeket a dolgokat újra meg újra hallgatni (jé Te még nem szültél meg, milyen nagy a hasad, stb..) Még jó hogy elköltözünk.. Tegnap meg osonok le csendben hát az alattunk lévő a nyitott konyhaablakból nem odakurjant nekem: hogy vagy? - A párod mondta hogy kislány...nagy baba lesz? Az orvos nekem azt mondta a nagyot könnyebb kinyomni (szó szerint ezt mondta) Én meg a pipától nem láttam... :evil: :x :x

Mi van Suezikával? Lehet hogy lemaradtam? :shock:

Szívből üdvözlünk mindenkit akit most külön nem említettem meg

Legyen szép délutánotok!
Puszi
Vendég

Viola:

Hihetetlen, hogy eltelt azóta már egy hónap :shock:
Ádám gyönyörű és lehet látni, hogy nagyon jól érzi magát a bőrében :wink:

KépKép
Kép
jadey

Szisaztok

elkészütem a szüléstörivel, most fel is teszem, aztán ha Peti ad még nekem egy-két szabad percet, akkor visszaolvasok :) Vigyázat, hosszú lesz!! :)

A kis Peti pontosan akkor érkezett, amikor már elfogyott minden türelmem. Aznap valahogy nagyon levert voltam, szomorú és kicsit ideges is. Valami nyúlós nyálkás dolog folydogált már belőlem reggel óta, és estére emiatt is elkezdtem aggódni. Mi lehet ez? A nyákdugó, vagy a magzatvíz? Minden rendben a babával?
Meg is kértem szépen, hogy legyen kedves, most már bújjon elő, mert szeretném megnézni, hogy jól van-e és hogy mindene megvan. Szót fogadott. Este 11 órakor kezdtem el érezni az első fájást, amit egyfajta hidegrázás is követett, majd egy erős hasmenés. Ültem a hálóban az ágyon, kezemben az órával és éreztem, hogy igen, ma szülünk. De valahogy nem szántam rá magam, hogy ezt másokkal is közöljem, úgyhogy még negyven percig ücsörögtem az ágy szélén. Akkorra már kiabálós fájdalmaim voltak, lementem szólni a férjemnek, hogy tuti most már szülünk. Imádtam, amiért olyan nyugodt volt, rögtön kérdezte, hogy akkor most készítheti elő a cuccokat? Persze, persze, de törődtem is én ezzel már akkor. Hívnom kellene már Ágiékat, de úgy éreztem, hogy hiszen csak most kezdődött, nem akarhatom, hogy túl hamar érjenek ide, feleslegesen. Várok még két fájást, gondoltam. Aztán a következő fájásszünetben a telefonért nyúltam, Ágival még szépen kultúráltan közöltem, hogy elindult a szülés, stb, stb. erre ő megkért hogy hívjam a Király Ágit, mert ő most nem tud jönni. Hívtam K. Á-t, még épp be tudtam mutatkozni, és jött a következő fájás, úgyhogy mondtam (vagy inkább ordítottam?) neki, hogy majd visszahívom. Erre ő mondta,hogy felesleges, azonnal indul. A férjem közben felhívta a dúlát is, mindenki úton volt felénk Közben én alul-felül tisztultam, hányás és hasmenés formájában. K. Á. Nagyon hamar megérkezett, én akkor már messze magam mögött hagytam a szociális szakaszt, már ha egyáltalán volt ilyen, és csak nagy sokára nyögtem ki valami köszönésfélét. Kérdezte, megvizsgálhat-e. Naná, szerettem volna hallani, hogy már hű de nagyon ki vagyok tágulva, de Ági ujjai max 3 cm-t mutattak nekem. Szóval az elején voltam még nagyon, és nekem már őrjítően fájt. Ordítottam, mi több a hangskálám összes akkordját megzendítettem. Ahogy jött a fájdalomhullám, elkezdtem egy mély torokhanggal a csúcson pedig már szopránban zengedeztem. Mintha énekelnék, de persze, sosem volt jó énekhangom, hát most sem. Következett a szívhang hallgatás, Á mosolyogva konstatálta, hogy igyekszik a baba kifelé nagyon. Ennek azért örültem 
A méhszájam kemény volt, ezért fájt annyira tágulás. Kerestem a helyem, hogy hol jobb. Kapaszkodtam a férjembe, majd négykézláb álltam, guggoltam, feküdtem, sehogy sem volt jó, a fájdalom hullámai egyszerűen letepertek. Mintegy holdkóros bolyongtam, és motyogtam magamban, hogy csinálnom kell valamit, csinálnom kell valamit. El akartam menekülni a fájdalom elől, de az követett mindenhová. Ahogyan a kis csapatom is, a férjem, Ági és ZSuzska, masszázsolajostul, szívhanghallgatóstul, forró borogatásostul. Én meg csak rohangáltam, legalábbis akkor úgy éreztem, valójában, kúsztam, vánszorogtam. Beültem a kádba, a férjem még ott is masszírozott, bár akkor már ez édeskeveset számított. Egyszerűen összefojt minden, éreztem, hogy elvesztem az önkontrollt, egyre jobban ordítottam, hogy az a kurva fájás. Emlékszem, még a kezemmel is hadonásztam, mintha el akarnám zavarni. Szememmel kerestem hol Ági, hol Zsuzska, hol pedig a férjem tekintetét, és mindegyik szempárban láttam, hogy minden rendben van. Velem voltak, de a kontrakciókkal nekem kellett megküzdenem. Bíztattak, hogy milyen ügyes vagyok és mennyire jól csinálok mindent. Én pedig elkezdtem siránkozni, hogy egyáltalán nem bírom tovább, én ebbe bele pusztulok. Ági csendesen megjegyezte, hogy bármikor elindulhatunk a kórházba, és ott adnak nekem fájdalomcsillapítót. Ezen elmorfondíroztam egy darabig, jól esett belegondolni, hogy csak „besétálok” a kórházba és valaki kikapja belőlem ezt a gyereket és mindennek vége. De akkor már kirobbantani sem lehetett volna, és magamban azt sziszegtem, hogy nem lehet hogy ne bírjam ki. Egyszerűen csak nem készültem fel arra, hogy nem lesznek fájásszünetek, amikor összeszedhetem magam a következő nagy „rohamra”. Nem tudtam a fájdalom hegyeit apránként megmászni, nem volt pihenő, csak egyre nagyobb magaslatok és hegycsúcsok. És nagyon nem láttam a végét. Ezért kértem Ágit, hogy vizsgáljon meg, amikor épp nem ordítok, mert szeretném tudni, hol tartok. Akkor már csak egy hajszál volt a teljes tágulásig. Petike továbbra is egy tank erejével és egy expresszvonat gyorsaságával tolta magát előre a földi élete felé. Nagyon akartunk már találkozni. Elkezdtem a kontrakciók alatt hányni, meg hasmenésem is volt, és utána is nyomtam kontrakciók alatt, bár éreztem, hogy ez még nem igazi „kakilási inger” Ági meg is kért, hogy ha nincs erős ingerem, akkor inkább még ne nyomjak, nem tenne jót a méhszájamnak. Én meg mint egy kisgyerek ismételgettem, hogy még nem nyomok, még nem nyomok, de egyszer csak elkezdtem érezni, hogy menten „besz@rok” és már indultam is a Wc felé, elvégre ott tudok a leginkább nyomni . Szóval elkezdődött a kitolás, prózaian, a saját Wc-nken. Még megkérdeztem az előttem guggoló lányokat, hogy akkor mi van ha a WC-be pottyan a gyerek? Nevettek és mondták hogy akkor kihalásszuk.! Olyan brutális késztetésem volt a nyomásra, hogy egyszerűen ezt már nem lehetett visszafogni, igaz nem is akartam. Egy díjbirkózót megszégyenítő csatakiáltással kezdtem kitolni a babát, és hogy több erőt tudjak belevinni, felálltam. A férjem mögém állt, a hónom aljánál megfogott és tartott, így a nyomások alatt még bele is tudtam guggolni az erőlködésbe. Mindezt pedig láttam a velem szemben lévő tükörben. Láttam, ahogy tágulok, és mondani sem kellett, láttam hogy a pici feje búbja előbukkanóban van. Égett mindenem, azt éreztem hogy szana-széjjel szakadok, felrobbanok. De a tükörben látottak iszonyatos erőt adott, néhány nyomásra kis is jött a kis feje, aztán már csak azt éreztem, hogy valami hosszú síkos csúszik ki belőlem, ez volt a kicsi teste. Ott volt előttem a babánk!! Kicsit méltatlankodva felsírt, Zsuzska már fogta is, a férjem is rögtön ott volt hogy megérinthesse és ők elől én meg mögöttük tyúklépésben elindultunk a már előkészített ágyunk felé. Azonnal a mellemre tették a bebugyolált, magzatmázas kicsit. Éppen a szemét nyitogatta, én meg a kimerültségtől hihetetlenül remegve, csak sóhajtoztam, hogy milyen gyönyörű, milyen szép, de jó hogy látlak. Ő meg csak nézett rám, és az ökleit dugdosta a szájába. Nevetve mondtam neki, hogy azért van ennél jobb ötletem, és kipróbáltuk a cicit. Mondtam neki, hogy most már ez is az övé. A méhlepény viszonylag hamar kijött, bár nagyon rossz volt, hogy még ezt a fájdalmat is el kellett viselnem. Ági megnézte a gátsebem, és mondta hogy repedtem, a baba kicsit ferdén volt, ezért. Sőt, egy csomó horzsolás volt még a hüvelyemen a ferde tartás miatt. Kérdezte, akarom e hogy összevarrjon, de én akkor már annyira nem tudtam volna semmilyen érintést, fájdalmat elviselni, hogy kértem, ha nem muszáj, akkor inkább ne. Ebben maradtunk, meg abban, hogy néhány napig akkor szigorúan fekszem, és szűzlányként összeszorítom a térdem.
Ezután két órát feküdtünk és nézegettük az új jövevényt, aki hamarosan elaludt. Nem mosdattuk meg, a magzatmáz gyorsan felszívódott és gyönyörű rózsaszín volt a bőre a babának. És viszonylag hamar megtisztelt egy kis kakival, így már tudtuk hogy van átjárhatóság a gyomra és a végbele között.. Amíg pihentünk, Ági és Zsuzska összepakolt, eltakarították a szülés nyomait, beáztatták a véres lepedőket, és készítettek egy kis enni-innivalót nekem. Zsuzska segített nekem megmosakodni, addig a férjem kérésére Ági „megmázsálta” Petit, a férjem meg jó alaposan megnézegette, hogy mindene megvan-e a picinek. Addig nem is foglalkoztunk vele, hogy tényleg fiú-e. Ágiék ezután elmentek, mi pedig, immár hármasban beájultunk az ágyba. A pillanat valahogy olyan volt, mintha ez mindig így lett volna, mindig apa és anya lettünk volna, közöttünk Petikével.Olyan volt ez, mintha Peti már régóta velünk élne.

A szülésre visszagondolva pedig, a mai napig büszkeség tölte l, hogy meg tudtam csinálni, egy „asszonyállat” vagyok. Az egész valahogy annyira természetes volt, a szónak abban az értelmében, hogy minden annyira ment magától. Leszámítva, hogy nem készültem fel lelkileg ilyen erejű rohamra, úgy éreztem, mintha már századjára szültem volna, annyira pontosan tudtam és éreztem, mikor mi történik. Mintha csak a szülés a véremben lenne. És bizonyára így is van. Mi nők, erre születtünk a földre.
sz_kata

Piciri,

az 56-os ruci nekünk még nagy. Legalábbis a legtöbb.

Jadey,

anyukám néháyn órával a szülés után érkezett, és annyira boldog volt. Kicsit nehezményezte, hogy nem szóltam előre, hogy otthon szülés lesz, bár azt beismerte, hogy ha tudta volna, nagyon izgult volna. Most már fűnek fának dicsekszik, hogy ez a baba itthon született :)
Most itt van és mindent megcsinál a háztartásban, nekem "csak" Petivel kell foglalkoznom.
Mindenkinek szívből ajánlom, hogy az első hetekre legyen ott valaki, aki segít, és főz, mos, takarít, vendéget fogad, mert az hogy tudsz aludni amikor a pici is, nem viccelek, ÉLETMENTŐ.

Boróka,
más nem volt, tényleg. De állítólag egy kevés friss mekkónium volt a magzatvízben, tehát azért igyekezett Petike annyira kifelé, mert már jobb volt neki idekint. (amúgy a magzatburok csak a kitolásnál repedt meg)

Gesztenye,
tena betét: nagyon fog kelleni az a hatalmas, hidd el. Én sem akartam elhinni, de ez van...

Csengő,

Nálunk is volt ma szuri, ésén is bőgtem :cry:

védőnő, doki bácsi irtó rendesek, eddig minden nap jöttek, vizsgáltak, jó tanácsot adtak. Nagyon, nagy mázlim van velük. Ja, és mindig előre egyeztetett időben jöttek. Szóval, van ilyen is.

Boróka, Piciri, sue,

nagyon drukkolok nektek!!!

Jadey,
majd igyekszem még feltenni képet, de most mennem kell, kis szerelmem szólongat
sz_kata

Tűzmanó
A nagyot könnyebb kinyomni :shock: Hát ezen jót nevettem. Ezt honnan szedi?

SZ_Kata
Tényleg jó hosszúra sikerült, de nagyon jó volt olvasni. :)

Viola
Nagyon édi Ádám, olyan kis komolyan néz.

Tegnap keményedett a hasam rendesen, éjjel meg abba sem maradt, de most már jobb, biztos a Magne b. miatt. Remélem nost már nem fog sűrűn keményedni.
Ma beszéltem a szülésznőmmel, majd 25-ére vár, és akkor megbeszéljük a dolgokat. Tényleg, aki a Szt. Imrében fog szülni, ismeri valaki Váradi Ilonát?

hettie

Szkata :) HÚ milyen születéstörténet!! Komolyan megkönnyeztem!! FANTASZTIKUS ÉRZÉS LEHETETT NEKED EZT ÍGY ÁTÉLNI! Azért erre kevesen mernek vállalkozni..Szóval nagyon komoly! És milyen szép nagy baba lett. Egyébként a képekről látszik mennyire kis nyugodt Peti arcocskája, látszik hogy nem gyötörték meg a kórházi történések..

(Engem személy szerint egyébként ezek a történetek mindig megerősítenek abban milyen kis nyuszi vagyok: én bizony beájulok a kórházba nyomják belém azt a fájdalomcsillapítót, de ízibe ... :lol: :oops: )
Vendég

Hettie :) valamit még utánamkiabált a csontokról, meg a beakadásról, de olyan mérges voltam hogy hátra se néztem :lol:
Vendég

Szkata : tudod mire vagyok nagyon kíváncsi? Az Ágiék tanítottak vagy mondtak Neked valami speciális légzéstechnikát? Vagy csak annyi hogy vajúdj ahogy neked kényelmes. Erre nagyon kíváncsi vagyok, mert mi a mai terhestornán is akkorát vajúdtunk mint a ház, és az oktató szerint ez a légzéstechnika amit ő tanít a fájások felét elviszi :shock: Kíváncsi vagyok, hogy ez valóban működik-e.
Vendég

babam kezben, ezert irok igy. csuklas elallitasra van valami jo modszer? citromot nem akarok neki cseppenteni, szerintem meg kics hozza.

tuzmano,

nyuszi, nem nyuszi: az a sztorimhoz hozza tartozik, hogy a szules utan aztmondtam a paromnak, hogy ha tudtam volna, hogy igy fog fajni, akkor programozott csaszi lett volna :lol: na jo, csak vicc

legzes: nem tanitanak technikat, mert a tapasztalatuk az, hogy ha hagyják, mindeni ösztönösen azt csinálja és ugy lelgzik, ahogy neki a legjobbés a legelőrevivőbb. nálam a mely torkhang adas bejott.
sz_kata

Sz_Kata!

Egyrészt... sírtam :shock: :) ,
másrészt... szoptatás... mármint a csukás ellen. Bár állítólag őket nem viseli meg annyira, mint ahogy minket elkeserít...

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Kata, de jo hogy leirtad. Pont tegnap volt nalam Erika es persze az izgatott legjobban, hogy masnak is ennyire faj-e, hogy mindenki ennyit kinlodik-e. Utolag igy vicces a dolog, de tenyleg nem tudna az ember leirni a fajdalmat, de ugyanakkor az oromot sem, amint kibujt a baba. En is attol feltem hogy ha korhaz, akkor rogton valami fajdalomcsillapito. De tulajdonkeppen megis kibirtam...Azert szules alatt az jart a fejemben, hogy a kovetkezo, csak ha tuti csaszar es engem altassanak :oops:
Persze egy honap tavlatabol mar most szulnek ujra. Es igy van rendjen ez is.
Akik meg nem szultek azoknak uzenem, hogy minden oke lesz... :D

Kata, mostmar megszultel, mostmar felrakom a huje parazos kerdeseket, csak szules elott nem akartalak szekalni vele. Szoval en olyat hallottam, hogy az elsportolok (egyes sportok kulonosen) nem tudnak szulni, mert annyira kotott az izomzatuk. Agiek meseltek errol, vagy ez is kitalacio? Ugyanis Te mar megirtad, hogy kemeny sportolo multad van. Azt hallottam, hogy a tatar noknel akinel meretaranytalansag allhat fenn, kb 140cm alatti nokre igaz, azoknak napi 7km-t kell gyalogolni vegig a terhesseg alatt, es siman megszulik a babat. Van valami praktika, hogy a zart izomzatot lazitsak, vagy ez hujeseg?

Bujka, jovo pentekre kaptunk idopontot az 1. szamu klinikara.
Matyus valamilyen doki.
Te is irtad, hogy tejkiuteses a gyerek, nalunk mar eleg durva. A vedono szerint vigyem be a dokihoz es ad valami kremet. Nalatok kell valami, vagy meg normal a helyzet? Van erre valami dieta?

Viola, csuda edes a kislegeny.
Gigi, Ti meg jo hurkakat novesztettetek :)

na most a kicsi sir mar megint a feleig sem jutottam

csengo
Vendég

Sz_kata igazán megható Petike születése, még most is könnyezem! Nagyon bátrak voltatok, de nekem elsősorban az tetszett, hogy ennyire tudtál hinni benne, hogy minden rendben lesz. És ez nagyon nagy dolog - és ezért irigyirigy...

KépKép
nózi

Sz-Kata,

nalunk is nagyon gyakran van csuklas, en nem adok Adamnak semmit ellene. A konyvek szerint a babakat nem is zavarja.... Citommal nem lenne szivem probalkozni.

Viola
fj35

Szkata!

Én a 2005 ősziektől kukkantottam át, mert szóltak, hogy van itt egy otthonszületéses történet! :) Először is gratulálok Petihez és a szülésélményhez! Azt hiszem, jól látszik ebből, hogy a szülés sehol se könnyű. Én előző babámmal nagyon ingadoztam az otthonszülés felé, és végül azért nem otthon született Zsuzsa, mert későn szóltam Áginak, akkor már nem volt tanfolyam, így nem vállalt el. Igaz, a 36. hétig vártam míg felhívtam. :oops:

Most a második babámat várom, és még mindig foglalkoztat az otthonszülés. Most már tudom, bárhol vagyok, a szülés marha szar és át kell élni, hiába van ott a kórház és a fájdalomcsillapító, te egyedül vagy a fájdalommal. Ezt úgy mondom, hogy én még EDÁt is kértem végül, 17 órát vajúdtam, de az utolsó 3-4-re "lemerült" az EDA és ugyanúgy éreztem mindent. Szerintem nekem az EDA miatt nyúlt ilyen hosszúra a szülésem, és ha nem lett volna lehetőség kérni, hamarabb túl vagyok az egészen.

Most prózaibb dolgok foglalkoztatnak az otthonszüléssel kapcsolatban. Például írod, milyen rendes a védőnő és a gyerekorvos aki kijár hozzád. Elnézést ha már leírtad, de mi az otthon szült babák "hivatalosításának" a menete? Hogyan kap anyakönyvit, kinek kell bejelenteni, stb? Nem kekeckedtek veletek a hivatalokban az otthonszülés miatt?

A másik ami miatt most inkább a kórház felé húzok az az, hogy a 4 nap amit ott töltöttem, borzasztó fontos volt pihenés szempontjából. A legtöbb friss anyukával ellentétben én nagyon jól éreztem magam, 3 ágyas szobában voltam és jól összehaverkodtam a másik két anyukával. Az Istvánban szültem, ezért a babák végig velünk voltak. De az, hogy milyen hatalmas segítség, hogy a WC két lépésre, hogy behozzák a kaját, ez csak akkor tűnt fel mikor hazajöttem és hiába jött anyukám minden nap, és hozta az ennivalót, és hiába volt otthon a párom és megcsinált minden háztartásbeli munkát, kifáradtam már attól hogy messzebb kellett kimenni WC-re, a konyhába kajáért, stb. Most, hogy Zsuzsa (a kislányom, aki akkor másfél éves lesz) is otthon lesz mindemellé, szerintem még inkább szükségem lesz a 4 nap "pihenőre" mielőtt hazajövök kettőt ellátni.

Ettől függetlenül még mindig húz a szívem az otthonszülés felé... és gratulálok neked nemcsak a gyönyörű babához, hanem hogy a (feltételezem) sok ellenséges hozzáállás ellenére kitartottál az otthonszülés mellett.

Csuklás:

Téged ne zavarjon, ha őt nem zavarja. Ha meg őt zavarja, akkor elkezd sírni, és attól abbamarad. De ahogy valaki más is javasolta, a szopi is hatékony. :) Citrust nem javasolt 1 éves kor előtt adni, mivel allergizálhat, másrészt a citromlé elég brutál savtartalmú egy ilyen pici babának.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Férjemmel mindketten azt a taktikát választottuk, hogy visszatérünk a rendes kerékvágásba. BAba jön, ha akar. TEgnap ablakot pucoltam, nagybevásároltam, mostam, takarítottam, párom pedig elvállal minden munkát, legfeljebb utólag lemondja. Itt van egy újabb kedvenc mondatunk, ezt most nem fordította, csak lektorálta.
"A mikroinvazív Malecot nephrostomiás katéterszett perkután nephrostomiás drenázs végzésére szolgál"
(ilyenkor úgy sajnálom)

Jólvagyunk, egészben, Ákos még lejjebb csúszott, már nagyon nyom, de fájás nincs. Remélem, mElindának igaza lesz és a héten megtörténik a csoda. MA jobban viseltem a várakozást, úgysincs mit tenni.
holnap újra ctg, doki.

Gesztenye!

szomorúan hallom a híreket, valamilyen kencefice/gyógytea/homeos bogyó/alternatív megoldás nem segítene a gyulladás leszorítására?

Melinda!
még sütit is sütsz a két pici és a pakolások közepette! MIkor is van ezekre időd?

Szkata!
nem semmi, nagyon ügyesek vagytok. Nózival értek egyet, az a legfantasztikusabb , hogy hittél benne, meg tudod otthon is csinálni.

Viola!

Ádám nagyon cuki! Te vagy párod ráncolja így a homlokát?

Erika
piciri

Sziasztok!

Sz_Kata!
Nagyon szép és szemléletes a történeted, mégegyszer gratulálok a kisfiadhoz!
Viszont van valami, ami arra késztet, hogy megírjam neked: kicsit rosszul esik, hogy a történetből is, és az utána írt hozzászólásod egyikéből is számomra az cseng ki, hogy csak akkor lehet valaki "asszonyállat" ha hagyományosan szüli meg a gyermekét. Én ugyanolyan nőnek és anyának érzem magam, attól, mert császárral szültem. Tudod, sajnos vannak olyan körülmények, amikor más megoldás nincs. Én is szerettem volna természetes módon szülni, bár bevallom az otthoni szüléshez nem biztos, hogy lett volna bátorságom, ezért becsüllek, hogy be merted vállalni.
De ha neadjisten neked is úgy indult volna a szülésed, mint nekem, hogy órákon keresztül csordogál a magzatvíz (fennáll a fertőzésveszély), és fájás nuku, a baba feje még fent, mert a köldökzsinór visszahúzza, akkor nem biztos hogy így történt volna minden, ahogy történt nálatok.
Amikor úgy érezted, hogy "bemegyek a kórházba és megkapom a fájdalomcsillapítót, és csak kikapják belőlem a gyereket" - sok nőnek csak ez adatik meg. De ettől még ugyanolyan anyák vagyunk/vagyok mint bárki más!!!
A gyermekem sem kevesebb senki más gyermekénél, gyönyörű, egészséges, kiegyensúlyozott baba. Örülök, hogy létezik a császár lehetősége, mert lehet hogy ha nincs, nem így alakulnak a dolgok.
Ezekkel a mondatokkal nem akarlak megbántani - csak egyszerűen úgy éreztem, nem hagyhatom szó nélkül a dolgot, a magam és a többi császáros anyuka nevében.
Persze mondhatjátok, hogy én vagyok a túlérzékeny, biztos igazatok is van, ilyenkor az ember mindenre érzékenyen reagál. De akkoris így gondolom. Azt is tudom, hogy amit írtál, nem bántó szándékkal írtad. De mivel leírtad - ezért reagálnom kellett rá.
Mégegyszer, szívből gratulálok Petihez, sok tejet és boldogságot kívánok.

Kép
mamy

Kata,

Utállak érte, hogy megsirattál :lol: :lol:

Klasszul összefoglaltad, szinte olyan volt, mint egy jó könyv, teljesen beleéltem magam :wink:

Én a 8 évvel ezelőtti szülésre, Jadire is ilyen tisztán emlékszem, valószínűleg ezért is tartok egy kicsit az ismert fájdalomtól :roll:

KépKép
Kép
jadey

Hettie!
Remélhetőleg a méhszájsebbel nem lesz gond addig, mert akkor biztos kezelték volna. Nem jár vérzéssel vagy fájdalommal?

Bujka és többiek!
A lényeg az, hogy a szeméremcsont között van egy kis rés, ami a túlzott feszítés hatására (szüléskor vagy utána) megnagyobbodhat, kitágulhat és ez okozza a gyulladást. Sokkal pokolibb és erősebb fájdalom, mintha a baba nyomná, mert azt még elviseltem eddig is. Ráadásul, ha ülök, fekszem vagy egy helyben állok, akkor nem fáj, de ahogy megmozdítom valamelyik lábamat iszonyatos fájdalom hasít bele. A dokival egyeztettem, hogy mit lehetne vele kezdeni és megállapodtunk abban, hogy a szomszédtól kölcsönkapott bioptron lámpát és gyulladáscsökkentő krémet használhatom a környékén. Holnap pedig utánanézek egy homeopatának, akivel egyeztethetnék valamilyen gyulladáscsökkentő bogyó ügyében. Esetleg, ha valaki ismer egy megbízható szakembert, akkor szívesen venném ha leírná az elérhetőségét.
Nem csak a fájdalom miatt akarom annyira lehúzni a gyulladást, hanem azért is, mert ha gyulladásban van, akkor veszélybe kerül a természetes szülés esélye is, mert a gyulladás még jobban kiterjedhet és bedurranhat szülés közben. Márpedig nekem nagyon fontos lenne, hogy ne császárral jöjjön a kicsi a világra, ha bármilyen veszély nélkül megoldható mindkettőnk részéről.
Köszönöm, hogy együtt éreztek velem és igazán jól esik, hogy szurkoltok a gyógyulásunkért. Ebből is merítem az erőt a harcra, hogy legyűrjem ezt a szörnyűséget.

Sz_Kata!
Én is meghatódtam a szüléstörténeten és a kép is annyira harmónikus, amikor egy ágyban fekszetek. Gratulálok az erőhöz és a kitartáshoz. Nem kellett utána bemennetek a kórházba, hogy ellenőrizzék minden rendben van-e veletek?

Gesztenye
gesztenye78

Lemaradt:
Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy nem mindegyik védőnő ilyen szörnyű, mint ahogy azt leírtátok. Hozzánk ma jött látogatóba, úgy hogy előtte egyeztettük az időpontot. Megkaptam a kezdő receptcsomagot és kellemesen elbeszélgettünk. Szerencsére nem okoskodott, hanem megpróbált segítőkész lenni és bármilyen kérdésemre válaszolt. Felajánlotta azt is, hogy ha szeretnénk, akkor a jövő héten elmehetünk egy előzetes találkozóra a leendő gyermekorvosunkkal, de ez sem kötelező. Sőt, változtathatunk is, ha nekünk valamiért nem szimpatikus vagy nem felel meg, de megemlítette, hogy ő nagyon jól tud vele együtt dolgozni (ez azért bíztató).

Tegnap meglátogattak a barátnőmék és megemlítették, hogy a taj kártyáért személyesen is be lehet menni az OEP-hez (ha jól emlékszem) és ők a szülés után 5 nappal már a kezükben tartották és elkezdhették intézni az igényléseket. Ehhez képest tőletek csak azt olvastam, hogy mindenki megszenvedett vele és csak több hét után kaptátok meg. Azért mi megpróbáljuk majd kikérni, hátha szerencsénk lesz :lol: .

Gesztenye
gesztenye78

Gesztenye!
Valóban el lehet menni személyesen a TAJ kártyáért, én korábban le is írtam, hogy a férjem bement érte. Ahogy hazajöttünk a kórházból 25-én, utána való héten már meg is volt, és az igényléseket is már mind beadtuk. Enélkül valóban semmit nem lehet intézni...

Kép
mamy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?