Új privát üzeneted érkezett!

Strandolás közben.

Kép
Kép

Kép Kép
Kép

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Na, a gyerekeim már alusznak, most még csak magamat kell rendbetennem, de azért elalvás előtt beiktattam még egy kis "pihenőt". Itt. :D :D :D :D :D

Zsuzsi. Már a délelőtt eszembe jutott, amikor nem volt net, hogy Alida ma lett 4 hónapos! Isten éltesse, boldog hófordulót neki! :)

Mamóca: Megkaptam a képeket, cuki kisfickó a fiacskád! Szerintem tiszta anyja, szerinted/szerintetek is? :D :D :D

Kriszta: Fogalmam sincs, hogy mi lehet a gond a képfeltöltésnél. Ha Sudinál megy..., esetleg küldjél nekem is képet és én is megpróbálom.
Még tudod, mit javasolnék? Készíts egy vonalzót Xéniának is. Így róla is tudnánk, hogy hány éves! Már nem baba, igaz, de ő is idetartozik! :) :) :)

Sudi: Gratulálok a nővérednek a fiacskájához. Biztos nagy az öröm! Kisfiút is szerettek volna? Most hány hetes? Még dolgozik, vagy nincs netközelben? Írhatna a Babát várok-ba! :)

Kati: Örülök, hogy jól sikerült a keresztelő! Biztos fárasztó volt, de egy szép emlék marad éegalább! Én is ugyanazt tanácsoltam a hozzátáplálással kapcsolatban, mint Sudi. Még azt a 3 hetet kivárhatnád, és ha 6 hónapnál tovább nem is akarsz szoptatni, akkor is 2 hónap elegendő lenne az elválasztásra. Jól gondold meg. Te döntesz, de később nehogy olyan problémák legyenek, amik erre vezethetők vissza. Ne érts félre nem bántani és ijesztegetni akarlak, de az ember nem tudhatja előre, hogy mi történik és inkább elkerülni a bajt, ha lehet. Legyetek jók!

Etterke: Megnéztem én is a Rékus képeit. Hát, igen. A haja. Krisztának talán jövő ilyenkorra sem lesz akkora, ha így haladunk! :) És a férjed sem tagadhatja le (nem mintha le akarná, gondolom :P :P :P ) nagyon hasonlít az apukájára!. Biztos sok mindent örökölt tőled is, amik a későbbiekben kiderülnek, de most, a látható jegyek alapján apja lánya. Eddig nem igazán tudtm eldönteni! :) :oops:
lehet, hogy azért mégis a fogacska van a dologban, mert neki ott bent dolgozik, és fáj. Kriszta is pénteken volt nyűgös és csak vasárnap lett fogacskája. Szombaton normális napja volt. Ma meg alvókás.

Na, talán ennyi. Ha valakit/valamit elfelejtettem még jövök. De már ragadnak le a szemeim, olyan álmos vagyok. Jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Hát azthiszem mára ennyi.
Majd holnap folytatom.

Jóéjt! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Jujj, Kriszta! Végre sikerült. Alig győztem nézegetni őket! :) :) :)
Nagyon szép helyeken jártatok4 Elhiszem, hogy jól éreztétek magatokat! :) Nos az élményeket elraktározni, hogy legyen amiből erőt meríteni jövőig! :D
És Emese nagyon hasonlít az apukájára. Xéni viszont rád hasonlít angyon. Jó éjt, puszika!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!Jelentkezem hogy megvagyunk,sajnos
nem igen volt időm mert a Lilike nagyon nyügike
volt a napokban és nagyon el vagyok fáradva,4 kg-t
fogytam.
Voltunk szívuh-n,változatlan az eredmény,4 mm-es
lukacska van a szívsövényen meg az egyik billentyűje
kötöttebben mozog,de szerencsére nem okoz panaszt.
Majd fél évesen viszem kontrollra ha rosszabbodna akkor
műtétileg be kell zárni :cry:
Nagyon aranyos volt az orvosnál,szépen hagyta magát
pedig egész nap sírdogált.
Ha valamilyen műtétje lenne mint pl.orr vagy fülműtét
akkor neki külön szívterápiában kell részesülnie,de
remélem erre nem kerül sor.
Ma voltunk orvosnál oltáson,jól át is vert a doki,azt mondta
hogy 12.45-re menjünk,erre 2-kor volt rendelés,ráadásul
tanácsadás nem is volt,vagy 15-en voltak előttünk,mindenki tiszta
debla volt,nátha köhögés hányás,de a doki nem hívott be bennünket :twisted:
Ráadásul akartam egy kúpot felíratni vele,amit a gyerekosztályon
ajánlottak de nem írta fel.
Nagyon lekezelő volt,ezért ma kerestem egy másik dokit,a
barátnőm ajánlotta és holnap már fogad is és mindent
kikérdezett rólunk,szeretettel vár bennünket.
Nagyon megkönnyebbültem és végre kérdezhetek amit nem
tudok vagy nem értek :wink:
Ja és azt mondta egyáltalán nem kövér a lányom és ehet nyugodtan 150 ml-t.
Tudjátok miben segítsetek nekem?,sajnos a Lilike nem
marad el egyedül,mindig cipelgetnem kell,már ott tartunk
hogy a babakocsiban is ritkán van el,most vettem kengurut
azzal cipelgetem a boltba stb.
Ha lerakom egy darabig bírja aztán rázendít,sajnos így nem
tudok semmit sem csinálni.
Van hogy egész nap nem is alszik csak ilyen fél órákat.
Ma pl nem is aludt,csak este 6-kor de azt is hisztike előzte
meg.
Most fel kellett fél 9-kor ébresztenem,fürdetni meg enni.
Most visszaaludt egyből kajcsi után mert fáradt volt.
De ki tudja meddig,tegnap is már egykor felkelt éjjel.
Ha nagyobb lesz akkor lefoglalja majd magát a játékaival?
Már nézegeti őket,de nem sokáig foglalja le.
Nagyon kimerült vagyok,most ettem először egy pár virslit,meg pár
órája egy szendvicset.
Segítsetek :!:
Na befejezem mert még el kell mosogatnom,most van időm.
PUSZI MINDENKINEK!

[url=https://babafalva.hu]Kép[/url/]

[url=https://lilypie.com]Kép[url]
ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Sziasztok!
Alig bírom elolvasni ezt a rengeteg hozzászólást.
Kriszta nagyon szép helyen voltatok, nekünk is úgy hiányzott az idén a tengerpart, mert eddig még minden évben mentünk , mert vízimádók vagyunk a párommal, de lehet hogy Marcival jövőre mi se megyünk az országhatáron kívül, nagyon jük a fotók.
Mi is produkáltunk, képzeljétek Marci már majdnem megette az első doboz tápiját, azelső 2 nap nehéz volt, de azóta harmadára csökkent a hsfájása és elég jókat alszik, főleg éjjel, met 8-kor kajcsizik és hajnali 4- 5 -ig is bírja.Sajan most nemigen szopizhat, csak ha muszály akkor adok neki, ami napi 1 szopit jelent, mert így tudjuk meg hogy tejcukor érzékeny-e---szerintem már most kiderült hogy az.De majd holnap megyünk a dokihoz, és kiderül, persze csütörtök óta se a doki, se a védőnő meg nem kérdezte ám, hogy te marha hogy boldogulsz????Jó mi?????Na megyek, mert Merci mostanában hagy este kibontakozni, na meg persze így fejenem is kell.
Ja, meg Marci mostanában álomba játsza magát, addig erőlködiik amíg le nem akaszt valamilyen játékot, ha lehet mindet.
Ma nem hallottam tőle a TV-t akkora erőlködéseket csinált, hogy mindent leszedjen az állványról, a végén meg álombazuhan.Az egyik képen meg is örökítettem olyan édi volt, a másik kettőn meg játszik a konyhában a hordozóban, amíg anya főz.
Majd jövök ha tudok, sok puszi mindenkienk. :lol: Kép Marci 15 hetes Kép Kép

t.hajni
t.hajni

Sziasztok, elveszettek! (Én még mindig itt! :oops: )

Eszter, nem tudom, mit tanácsoljak a cipelgetéssel kapcsolatban. Szerencsére, én első perctől nem vettem fel túl sokat fölöslegesen (azért nem bírtam ki anélkül, még most is fel-felveszem) csak olyankor adódtak gondjaink, amikor túl sokat volt nagyszülők vagy más rokonok körében és akkor agyon cipelgették a seggentyűjét. :) :) :) Nálam az vált be, hogy játszottam vele úgy, hogy nem volt az ölemben, vagy a konyhában énekeltem neki (ezt most is csinálom) miközben végzem a dolgom, vagy éppenséggel egy kicsit felvettem, majd ismét visszatettem a kiságyába. De mondom, nálunk nem igazán volt gond.

Hajni: Örülök, hogy javul a Marci állapota még akkor is, ha ez a szopi kimaradását is jelenti. Sajnos, látod, vannak olyan előreláthatatlan dolgok, amik meggátolják az embert eredeti elhatározásában. Pl., hogy jó sokáig szoptatni. De a fő Marcipán egészsége és végső soron a te és férjed nyugalma. Nagyon édi a kisfiad. És már 3 hónapos múlt. Istenem, hogy telik az idő. Még csak most volt, hogy éjszakába nyúlóan pizsipartiztunk, azóta meg alig váltottunk néhány szót. vigyázzatok magatokra! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziaasztok!
Köszönjük a jókívánságokat! Ma nagyon jó napunk volt, sétáltunk egy hatalmasat, ki kell használni ezeket az utolsó szép napokat. Itt sajnos nagyon hamar jön a tél, általában október végén leesik az elsô hó :(

Kriszta: nagyon szép helyeken jártatok :D és nagyon jól nézel ki!

Cs.Kati: milyen gyorsan fejlôdik Jocika! Alida is egyik napról a másikra teljesen új dolgokat csinál. Mostanában minden nagyon érdekli, és persze mindent meg is akar kaparintani. Néha a felsôrészemet majd' letépi :lol:

Edith: Te milyen rendes anyuka vagy!! Spenótot teszel el a lányodnak télre! Mostanában én is már elkezdtem gondolkozni, hogy milyen is lesz, ha már nem csak tejecskét eszik Alida. Persze az még odébb van, remélem 6 hónapig csak tejcsi lesz.

Sudi: nagyon édes a cicád!!!! Nekem is volt egy, de mielôtt terhes lettem, elajándékoztam :cry: Az igaz, hogy elôtte haza is mentünk fél évre és nem nagyon akartam volna a cicát hurcolászni, de még most is nagyon hiányzik :( Sziámi cica volt és Rozsomák névre hallgatott. Nagyon jó új gazdája lett szerencsére. Tiédet hogy hívják? Jól kijönnek Geryvel?

Hajni: sajnálom, hogy nem nagyon szoptathatsz már :( Ilyenrôl nem is hallottam, hogy vannak babák, akik nem bírják az anyatejet. Remélem elmúlik Marci hasfájása! Nagyon édes a képeken :D

Gyorsan elküldöm
zsuzsi 81

Berta Eszter: örülök, hogy nincs nagy baj Lilike szívével és hogy találtál új orvost! :)
Sajnos én sem nagyon tudok hozzászólni a problémádhoz. Alidánál azt figyeltem meg, hogy mikor én ideges vagyok, ô is nagyon nyěgös lesz. Próbáld kipihenni magad és EGYÉL rendesen, az nagyon fontos. Ha jól emlékszem, anyukád közel lakik hozzátok. Nem tudod néha 1-2 órára átvinni hozzá? Próbálj vele úgy játszani, hogy lerakod, de ott vagy mellette, így érzi a közelséged. Nem tudom, mit írjak... az sem segít, ha együtt pihentek a nagyágyon? Alida azt mindig élvezi. Próbáld ne nagyon a cipeléshez szoktatni. Azt hiszem Betty tudna tanácsot adni, Ô is ezzel küszködött.

Kati28: gratulálok a keresztelôhöz! Írtam már egyszer Neked, de lemásolom mégegyszer, hogy ne kelljen keresgetned. Próbálj szoptatni, amíg lehet!!!!
zsuzsi 81

[quote="zsuzsi 81"]K írta:zsuzsi 81ati 28!!!!

Szia! Ha még nem késô és van tejcsi: nem lehet, hogy túl sokat dolgozol? Háztartás, fôzés stb. Kérlek próbáld ki, hogy SEMMIT sem csinálsz 4-5 napig, csak eszel-iszol pihensz, szoptatsz.
Mirácskát tedd cicire 2-3 óránként, mindkettôre minden etetésnél, aztán fejd ki a maradékot. Legalább egyik cici ürüljön ki minden szopinál!
És ami a legfontosabb: bízz benne, hogy lesz újra sok tejed!!!! Hiszen eddig is annyi volt.
Ezeket nem én találtam ki, szakértôk mondják itt. Ne érdekeljen a háztartás, a Babó mindent megér. Miután visszajött a tej, akkor is kíméld Magad!

Sok puszi
zsuzsi 81

Jó reggelt!

Jocikám ma reggel a szokásosnál egy órával korábban ébresztett, de nem panaszkodom, mert már így is 6 óra volt! Fél 8-ig ébren volt, eljátszogatott magában, azóta alszik. Kíváncsi vagyok, hogy meddig! Mostanában egyhuzamban nem alszik sokáig nappal! :D

Kriszta: Nagyon örültem a sok-sok képnek amiket feltettél, csak ismételni tudom magam, gyönyörű helyen jártatok! És gratulálok a szép családodhoz! Olyan csinos, vékony vagy! Milyen érdekes, hogy Xénia lányod tiszta szőke! A legédesebbek azon a képen, amelyiken egymás mellett alszanak Emesével! Látszik, hogy mennyire szeretik egymást!:D

Zsuzsi: Joci is szeret markolászni, bár én itthonra mindig összekötöm a hajamat, de, ha véletlenül kiszabadul egy tincs, egyből belekapaszkodik, de úgy, hogy alig tudom a kezéből kivenni! És nagyon meghúzza! :( :lol: Akkor hozzátok bő egy hónap múlva megérkezik a tél! Rossz lehet, de ti már biztosan megszoktátok! És meddig tart?

Kati28: Én is örülök, hogy a terveiteknek megfelelően sikerült a keresztelő! :D

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!
ZSUZSI:anyuék a szomszéd faluban laknak,de csak egy szavamba
kerülne és már mehetnénk is.
Csak tudod én szülés után egy pár hetet ott voltam a gyerekkel
és pont ez lett a gond hogy folyton cipelgette mindenki.
Hiába mondtam anyuéknak hogy nem kell 5 percenként
felkapkodni de az ember beszélhet egy nagyszülőnek.
Most 2 hete nem is voltunk náluk,direkt ezért.erre tegnap
apu felhívott hogy most már szeretné látni az unokáját
menjünk ki.
Mondtam hogy nem meg itthon szokja meg a helyet meg
ott csak elkényeztetik és erre megsértődött és megharagudott.
Úgy hogy ma kimegyünk majd pénteken jövünk haza,a párom
ugyis csütörtökön Pesten lesz.
Múltkor képzeld úgy jártam hogy kaptam pár óra kimenőt
a páromtól,ezer dolgot kellett elintéznem a városban,addig
ő vigyázott a gyerekre.
Majd 1 óra múlva üzent hogy bekakiltak,erre felhívtam és hallom
hogy a Lilike üvölt.
Mindent otthagytam a városban és futottam haza nagy
pakkokkal.
Mihelyst hazaértem át is vettem tőle,de már nagyon patagzottak
a könnyei és tiszta izzadt volt meg vöröske volt a kis feje.
Alig bírtam megnyugtatni,megetettem,átöltöztettem simogattam
és már aludt is rajtam.
Pedig volt hogy a párom szokta megnyugtatni de mára már
senkinél nem marad el csak velem.
Ha meghallja a hangom meg ha meglát meg el is csendesedik
de persze ölbe is kell venni.
Szoktunk játszani a nagy ágyon,ma reggel is,jókat beszélgetett
velem,kb fél órát elvagyunk aztán sírdogál és próbál felém
fordulni meg kapaszkodik belém.
Most is felvettem,simogattam és elaludt.
Az az igazság hogy nekem elég stresszes volt az élet terhesség
alatt és volt hogy utána is és tudom hogy ő mindezt megérzi.
Tudtam hogy nekem ilyen kislányom lesz aki több szeretetre
vágyik majd,csak nagyon nehéz időnként helytállni.
De erről én tehetek és valahogy helyre kell hoznom.
Megpróbálom elmondani anyuéknak is hogy majd én etetem,
altatom stb és nem kell 5 percenként felvenni de biztos
össze fogunk veszni.
De ezt a 2 napot csak kibírjuk valahogy,nem értik meg hogy
egy 2 hónapos babával nem futkozhatok egyszer oda majd ide.
Szegényem azt se fogja tudni hogy most hol a helye.
Anyuék nagyon akarják hogy odaköltözzünk,de teljesen kizárt.
A tesóméknál is ugyanezt eljátszották annak idején,nem engedték
haza szülés után a férjéhez,nálunk kellett lennie a babával.
És a kis Bence jó másfél éves koráig csak úgy tudott elaludni hogy
a tesóm cipelgette a popóját.
Talán majd alakul.
Csak anyu szeret mindenbe beleszólni és váltig állítja hogy
itt minálunk nem érzi jól magát a gyerek,mert kicsi a lakás
és hogy a falusi levegő jót teszi neki stb.
Na mindenesetre megpróbálok velük nem összeveszni.

BETTY:Nálatok is volt ilyen próbléma hogy nem volt el a babóca?

[url=https://babafalva.hu]Kép[/url/]

[url=https://lilypie.com]Kép[url]
ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Hajni: Örülök, hogy Marci jobban van! Előbb-utóbb biztosan teljesen helyrejön! Egyébként az én kisfiamnak majdnem ugyanolyan játéka van, mint a tiédnek a képen, csak mozdonyok helyett helikopterek vannak rajta! A macika stimmel:D (Nem a Brendonban vettétek ti is?)

Berta Eszter: Jó, hogy végre be tudtál nézni egy kicsit! Már aggódtunk értetek! Sajnálom, hogy nem nem kaptatok kedvezőbb vizsgálati eredményt, bár írod, hogy szerencsére nem okoz panaszt, ami azért megnyugtató egy kicsit! Kívánom, hogy ne legyen szükség műtéti megoldásra! Nagyon jól tetted, hogy orvost váltottál! Ennek igazán örülök! :D Meglátod, sokkal jobban fogod érezni magad, hiszen ha bármi kérdésed, gondod akadna, akkor egy megértő, segítőkész, barátságos gyerekorvosnak teheted fel, illetve mondhatod el! És szerintem ez sokat számít! :D
Lilikét az sem nyugtatja meg, ha beadod a cumit a szájába? Én szerencsésnek mondhatom magam, mert Joci meglehetősen nyugodt baba, nem jellemző rá, hogy hisztis lenne, ha mégis nyüglődik, akkor általában én is úgy szoktam, ahogy Edith is tanácsolta, hogy énekelgetek neki, azt például nagyon szereti, vagy beszélgetek hozzá, de közben nem veszem ki a babakocsiból, vagy éppen a kiságyból. Az én kisfiamat nagyon jól lefoglalja -már egy pár hete- az ágya fölé szerelt forgó-zenélő játék, amiről helyes kis színes méhecskék lógnak. Olyan jókat "eldumcsizik", kiabál velük! Pár napja pedig már a babakocsira kifeszíthetővel, mint amilyen Hajni kisfiának is van a képen, nagyon jól elbabrál. Most is éppen azt püföli! Persze Lilikéd majdnem 2 hónappal fiatalabb, őt még nem kötik le annyira a játékok, korábban Joci is csak rövid ideig nézegette ezt a bizonyos ágya fölötti játékot, de mostanra teljesen beleszeretett. Úgyhogy kitartás!!!!!! Nemsokára Lillike is elkezd gőgicsélni, kalimpálni a kezeivel-lábaival és onnantól kezdve már el lesz egymagában is! :D Az tényleg nagyon jó lenne, ha Anyukád be tudna egy kicsit segíteni! A végén még belebetegszel a kimerültségbe és az aggódásba! :? :(

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Berta Eszter: Pont egyszerre írtunk! :D Remélem nem bántalak meg azzal, amit most írni fogok, de egy kicsit mérges lettem, ahogy elolvastam az írásodat! Sohasem tudtam megérteni és mindig felháborított, mikor olyasmikről hallottam, hogy szegény szülő hiába próbálja meg valamire rászoktatni a gyerekét, vagy eltiltani valamitől, a nagyszülők belekontárkodnak és pont az ellenkezőjét mondják a gyereknek. Az én unokatesóméknál is pontosan ez volt a helyzet. Ő a szüleivel egy fedél alatt lakott az apai nagyszülőkkel. Ott is úgy volt, hogy ha a szülők valamit nem engedtek meg neki, vagy valamiért meg akarták büntetni, rögtön szaladt a nagyszülőkhöz, akik persze fennhangon a védelmükbe vették! Így aztán bármit mondtak a szülők, ami nem tetszett az unokatesómnak, egyből szaladt a nagyszülőkhöz, mert tudta, hogy náluk eléri a célját! Szerencsére ilyen szempontból az én anyukámmal nincs probléma, neki ugyanaz a véleménye, mint nekem, előre tisztáztuk, hogy az lesz, amit én vagy Joci apja akarunk és ő nem vétózhatja majd meg. A férjem anyukája pedig Erdélyben él, őt egy évben össz-vissz talán kétszer fogja látni. (Mindkettőnk apukája meghalt már sajnos! :cry: ) Néha előfordul, hogy este Anyu megkér, hogy hagy etesse meg ő Jocit, de utána teszi is be rögtön a kiságyba, ahol aztán "álombajátsza" magát, mert Anyuval sikerült megértetni, hogy nincs popsirázás!!!!! És Joci meg is szokta, hogy így van! Van hogy beteszem az ágyba és már alszik is! Neked persze nehéz lehet, mert nem akarsz haragot a szüleiddel, de muszáj tartanod magad az elveidhez! TE VAGY AZ ANYJA! ÚGY KELL MINDENNEK TÖRTÉNNIE, AHOGY TE AKAROD! Persze a tanácsot mindig szívesen fogadja az ember lánya egy tapasztaltabbtól, de amit anyukádék szeretnének, azzal csak rosszat csinálnak Lilikének is és neked is! Talán jobb is lenne, ha egy ideig nem mennél hozzájuk, inkább jöjjenek ők hozzátok! Otthon már csak te vagy a főnök, nem? Férjed egyébként próbál segíteni? (Tudom írtad, hogy Lilike mennyire ragaszkodik hozzád!)
Na, jól kidühöngtem magam! Remélem nem bántottalak meg! :?

Most elköszönök, mert Joci éhes! Később még jövök!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Jó reggelt Mindenkinek!

Kriszta most ébredt a reggeli másfélórás alvásából, nagyon jókedvűen. De el kell mondanom, hogy mit csinált!:) :) :) Beszélgettünk, mosolyogtunk egymásnak, ő még nyújtózott, erre én gondoltam egyet és odatartottam elejébe a mobilomnak a zsinórját illtve a rágókáját. Na, mondanom sem kell, nyúlt volna a zsinór után, de abban a pillanatban észrevette a rágókát. Elkomolyodott, mint aki fontos döntés előtt áll :(, majd vagy 3x-4x hol az egyikre, hol a másikra pillantgatott. Aztán hirtelen, mint akinek világosság gyúl az agyában nyújtotta mindkét kezét és mindkettőt elvette. Olyan aranyos volt! Azt hittem rögtön felfalom! :D :D :D

Az éjszakánk aránylag jól telt, 3-kor majd 6-kor felsírt, de egy kis víz és a cumi megnyugtatta. reggel pedig 7-kor jókedvűen ébredt. Azóta meg aludta a plusz másfél órát.
Itt reggel óta süt a nap, biztos szép idő lesz ma is. Még legyen is! :)
Na, felteszek néhány képet, amit hétvégén a Marosparton készítettünk. Most jutottam oda, hogy kivágtam őket a videókból. :)
Ne lepődjetek meg, mert olyan, minthja világ körüli utat tettünk volna meg, és hol a szavannában, hol pedig az északi sarkon lennénk. De napközben (és főleg estére) sokat változott a levegő! :o

Kép Kriszta a szavannában! :lol:

Kép Kriszta az eszkimó! :)

Kép Kriszta a beduin! :) (A vastag sapka amit vittem, kicsi volt, de nem tudtam, így a homlokán nem volt semmi, ezért bugyoláltam be a textilpelusba! :) )

Kép Még inkább eszkimó! :) A plédeket már összecsomagoltuk, ezért Krisztára rákerült a babakocsi vastag lábmelegítője is, míg a csupasz földön várta, hogy őt is a kocsihoz vigyük. De nem fázhatott! :lol:

Kép És ez az egyik hal, amit a párom fogott! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Nem írom hogy vagyok én is, mert ez most csak a látszat! :?
Mivel Enéh aktívan álldigál, és kapaszkodva lépked, ezért mikor ébren van szinte végig mögötte vagyok, bár így is sikerül néha esnie egyet-egyet. Legújabb szokásai: Állásból leül, valamint felmászik az elipszis trénerre. Egész nap vigyorog, nagyon elégedett a világgal. Ha alszik, akkor általában főzök, csinálom a dolgom, így ide már nem jut időm. Majd jövő héten, akkor párom éjszakás lesz, olyankor garázdálkodhatok itt éjjel! :lol:

Sudi! Amint lesz időm, írok mailt!

Puszi!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Lányok!!!!!!
Kibújt a Kriszta MÁSODIK FOGACSKÁJA!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A bal alsó is kint van. Elkezdett nyűgösködni evés után, hát emiatt. De ezt még jobban megúsztuk, mint az elsőt, mert tegnap iszonyatosan nyugis, alvós napja volt. És kaksi is normálisan volt. Szegénykémnek úgy látszik, kezd hozzászokni a szervezete. 3 nap alatt 2 fog. Nem semmi! :shock: :shock: :shock:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

GRATULÁLUNK KRISZTÁNAK A MÁSODIK FOGACSKÁHOZ IS :!: :!: :!:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Edith: Hogy beindult Krisztánál a fogzás! Egyik jön a másik után! :D Nagyon cuki a képeken! :D

Sancsi:Nem lehet könnyű egész nap Enéh nyomában! Nagyon édes lehet! Nekem is többen mondták már viccesen, hogy addig örüljek, addig van könnyű dolgom, amíg ott marad, ahová letettem! :lol:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sudi: Ha végre feltöltődnek az elemek, csinálok képeket Jociról és felteszem ide! :D

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Edit!

Gratula a fogacskához! Nem semmi, hogy ilyen gyorsan kibújt a következő is!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok.

Tegnap elromlott a másik gépről sikerül feltöltenem a képeket.

Majd még jövök. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!
Kriszta! gyönyörűek a képek, nekem már ismerős a hely, de csodaszép még mindig!! :-)))))) Mi is elszeretnénk majd oda menni, talán majd jövőre................
Szépek a gyerekeitek!!!

Kisbaba-Kriszta! Gratulálok a 2. fogacskához! :-)))
Rólad is jók a képek!!! :-))))

Sancsi! Nekem sem egyszerű egy nap, de ez van. Én mondjuk már nem vagyok mindig Gery sarkában, nem győzném. Meg már nagyon ügyesen ha esik, akkor behúzza a nyakát és nem veri be a fejét. Azért ha álmos már, akkor figyelmetlenebb is és akkor még koppan a buksi. De így tanulják meg szerintem, hogy óvatosabban kell mozogni. Gery is már nagyon ügyesen leül állásból, meg térdelésből is feláll. Volt már, hogy minden kapaszkodót elengedett és úgy állt egy pillanatig, mintha megfeledkezett volna magáról, aztán persze huppant. :-)) Ha tudsz Te is csinálj Enéhről friss képeket!! :-)))

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Eszti!
Nagyon remélem, hoyg műtét nélkül is esetleg jobban szűkül még aza lyuk Lili szívén, és nam lesz szükség műtétre!!!!
A szüleid meg lehetnének megértőbbek! Ez a Te családod, nem az övék! Neked kell eldönteni, hogy mit hogyan szeretnél a kislányoddal. Segiteni persze lehet a nagyszülőknek, kell is. Meg ha nem ott laktok, akkor nem értem miért akarják, hogy ott legyen a pici. A Ti lakásostokat kell hogy megszokja, hisz ott lakik!
Én is azt tanácsolom, hogy próbáld ne mindig egyből felkapni, mert 2 hónap után már könnyen rájönnek a kicsik, hogy mit hogyan érnek el könnyen. A SÍRÁS!!!!! Nagy rafkósak ám!!!!! Persze nehéz ellen állni, de azért próbálj kicsit szelektálni a sírások közt. Meg talán a párod is próbálja többet tisztába tenni Lilit, meg többet fogja Ő, hogy később azért legyen egy kis szabad időd anélkül, hogy egy peluscserére is haza kéne hozzá rohanni. Sok sikert minden nemű babanevelgetéshez!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: És pihenj ahogy tudsz!!! Nekem is voltak anyósommal kisebb gondok, de Én aztán rászoltam, hogy nem kell egyből felvenni, ha sír, mert Én egész nap egyedül vagyok a gyerekkel és nekem nem megy mindig. Mint ahogy Ő csak este hazaesik és egyből veszi fel a gyereket, volt hogy még sírás nélkül is. na akkor mondtam, hogy talán ezt nem kéne. Lehet anélkül is foglalkozni a babával, hogy nem veszi fel! Tudom nehéz néha a szülőkkel, de ne hagyd magad!
Puszi

Sudi És

Kép
Kép
sudi

MARCI is gyönyörű, növöget szépen! Remélem ott is mihamarabb rendeződnek a hasi gondok!!!!! KITARTÁS!!!!! Hajni, meglátod azután már minden sokkal könnyebb lesz!!!!

Edit! A nővérem pénteken lesz 20 hetes. Már rég nem melózik, félti magát. Van net, de valahogy sosincs rá ideje, meg nem is van úgy rácuppanva erre az egészre. Lehet hogy majd később.
Amúgy képzeljétek, tegnap mikor hívott, hogy megtudta a nemét, Én utána írtam anyámnak egy emalit a munkahelyére, hogy a 2. unokája neme!!!!!!!! ( ez volt a tárgy ) és a szöveg, hogy az uton lévő unokája neme........................FIÚ!!!!!
Gratulálok nagymama!!!!!!
Erre Ő felhív, hogy hát nem is mondtuk, meg a hétvégén sem látszott még.................. :shock: :shock:
Mondom neki MI?????????????
Hát azt hitte, hogy nekünk jön a második baba!!!!!!!!!! ÁÁÁÁÁÁÁ kész voltam tőle, úgy röhögtünk! Azt mondja olyan kétértelműen írtam a levelet........ :?: :!: :shock: Pedig számomra egyértelmű volt, hogy a nővérem gyerekéről van szóóóó. Vicces volt! :lol: :lol: :lol:

Ma délelött megfőztem az ebédet, mostam, takarítottam. Tiszta rendes vagyok, meg is veregettem a jobb kezemmel a bal vállamat!!! Kép
Ma kapott Gery először főtt tojás sárgáját. Rámorzsoltam az ebédjére. Egész jól lecsúszott neki!! :-)) Remélkem nem lesz erre allergiás.
na msot megyek.
Kép Kép Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!
Még itt, Gery nagyon alszik, pedig már mennék sétálni.
Amit még nem írtam, hogy a macskánkat Bucinak hívják és hát Geryvel még nem nagyon van kapcsolatuk. illetve Gery már sokszor kergetné a maga módján, de ugye Buci gyorsabban elillan. De Buci inkább tart tőle, alig hagyja, hogy hozzá érjen. Ugyanakkor meg kiváncsi Geryre, mert ha sírást hall, mindig jön és megnézi mi történik. Sőt ha elesik Gery akkor is ott terem Buci. nagyon barátságos, hízelgő cica egyébként.

Ja most néztem a régi fórumunkat, és még nem is szűnt meg!!!!???? nem úgy volt, hogy szeptembertől vége???? Hát ehhez képest írni is lehet oda, sőt azért akad ott egy két fris hozzászólás is. Látom Edit Te szépen irogattál oda is............ :D
Lehet hogy nem tetszettünk ott valakinek???!!!! :shock: :shock: ...... :lol: :lol: :lol: :lol: ez csak vicc, hülyülök.

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Nemrég telefonált a párom, hogy később érkezik, mert összekoccant egy másik autóval és mennek a rendőrségre. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Ebéd kész, kriszta alszik.

Sudi: Valóban úgy volt, hogy megszűnik, és én is nagyot néztem, amikor szeptember elsején láttam ott Möllinek az írását. És igen, én is írtam azóta, mert be-beszoktam nézni, lám, nem ír valaki új a mi topikjainkba? Aztán ott írogatott egy félhülye valaki(az anyatejről meg tápszerről), akinek félig igaza volt, és egyet is értettem vele, félig meg tiszta beteg. És aztán leírtam, hogy ,iért kellett lemondanom a szoptatásról és miként éltem ezt meg. Abszolút nem féltem attól, hogy a párom elhagy engem a szoptatás miatt. De már elég rég nem néztem be.
De most jut eszembe, mintha azt írták volna, hogy dec. 31-ig lesz elérhető talán archiválás céljából. Aztán nem tudom, majd meglátjuk. Szerintem mindenképpen jobb, hogy átjöttünk, mert így sokkal érdekesebb, hogy színesen lehet írni, képeket lehet feltölteni, stb. Bár egy kicsit macerásabb, de akkor is. Szerintem jó döntés volt.

Eszter: Egyetértek Katival meg Sudival. Nem szabad megengedni, hogy beleszóljanak az életetekbe. tudom, hogy könnyű mondani, mert nekem is nehezemre esik rászólni anyós-apósra, hogy ne vegyék fel, ne cipárolják a seggentyűjét, de azért amikor túlzásba viszik mégis szólok. Nem durván, finoman. De ők apósék. A szüleim 1. hogy nem is veszik fel akármikor, csak ha megengedem, 2. nem is sértődnének meg ilyesmin. Nem biztos, hogy jó ötlet, hogy ismét kimész hozzájuk 2 napra, azalatt sokat javíthatnál otthon a kislányon. HA akarnak, úgyis megbékélnek, sőt szerintem nekik kellene menni inkább hozzátok. Anyós is meg volt szokva, hogy én mindig mentem hozzájuk, ha hívott, vagy segíteni kellett valamit, de amióta megvan Kriszta, nem lehet akármikor. Sógornőm mindig mondta, hogy ő hova induljon gyerekestől, majd 2 gyerekkel, hát most én sem tudok akármikor menni. És nem is lett ebből baj. De talpraesett vagy te, biztos megoldod! Csak az nagyon fontos, hogy valóban vigyázz magadra, pihenj, amennyit tudsz, és főleg egyél. Mert ha nem, tönkremész,. Látod, már fogytál is. Abból ahonnan már nem is volt mit fogyni. Szóval, kitartás, fel a fejjel, és menni fog minden, meglátod!

Lányok, ha van időtök nézzetek be a naplónkba! A képeket ismeritek, de a szöveget nem! :wink: :roll: :P

Kellemes délutánt!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok...
még nem érkeztelek titeket végigolvasni,de igérem hamarosan megteszem...
Nagyon nincs időm mostanában,mert most hogy ennyire jó idő van hogy kihasználjuk minden percét...
nagyon sokat játszunk egész nap és ezért most kevesebb időm jut a fórumra...remélem nem haragudtok meg rám...
amúgy jól vagyunk és puszilunk mindenkit

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!
Sajna csak most tudtam jönni,most is cska 5 percre.
A gépet elviszük innen a lány szobájából,mert mivel ő itt alszik igy a gép mindig ki van kapcsolva.Ezért nem tudok jönni közétek hiába volt meg a keresztelő.
Sudi.olvastam hogy 4 hó alatt nem ajánlott a gyümilevet sem adni,de mivel sem a dokinek nem volt ellenvetése sem a védőnőnek ugygondolom nem lesz baj,illetve Mirácskán nincs semmi jele annak,hogy nem lenne neki jó,és ne gondold,hogy beletömök 10 kanállal,most tartunk a 4 kiskanálnál.Szerintem nem sok,és nem is nagyon akarom neki felemelni amig nem éri el a 4 hónapot.De addigra már szépen fog enni gyümölcsöt.
6 hónapos koráig akarom szoptatni addig mindent megteszek azért,hogy legyen tejem de utána befejeztem az önkinzást.Utána egyen és majd valahogy beleöntöm a kis tápit,mert 1 éves koráig kell neki tej is a kaja mellé.
Ja és gyönyörü a fiad a képeken,már tegnap is akartam irni.
Hajni!
A te fiad is egy igazi kis gombócka és még mindig mennyire hasonlit a Mirára hihetetlen.
Edit!
Nagyon édes a Kriszta de a te lányodról mostmár mindég az Angyalka jut eszembe a kerezstelői képek miatt.
Ha lesz egy kis időm majd én is tezsek fel kerezstelői képeket Mirácskáról.
Na el kell mennem mert apus rágja a fülemet kell neki a gép a játékja miatt. :? :(
Pussz mindenkinek,majd holnap továbbolvaslak benneteket és irok

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Mamóca.

Köszönöm a képeket nagyon helyesek vagytok.Igazi kis vagány babátok van.

Mindenkinek köszönöm a képeket,majd még teszek fel én is csak legyen időm.

Jó éjszakát!

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!
Itt az északi-sark jelentkezik :( Ma egész nap szakad az esô, 8 fok van :( :( Még jó, hogy tegnap egy nagyot sétáltunk.
férjemmel mindketten náthával, torokfájással küszködünk, Alida még szerencsére nem kapta el, remélem nem is fogja!

Edith: Gratulálunk Kriszta Második Fogacskájához!!!! :lol:
Nagyon édes a képeken. Ennyire hideg volt????

Cs-né Kati: az túlzás, hogy megszoktuk a telet, ez nekem még csak a második lesz, de szerintem nem is lehet megszokni. Január,február a legkegyetlenebb, akkor általában -20-30 fok van, de volt már -45 is :( Kimész és befagy a szemed... Csak úgy lehet gyalog menni, ha minden boltba bemész kicsit melegedni. Március végén már kezd enyhülni és onnantól kezdve egyre melegebb van, de állítólag egyszer júniusban is havazott :shock: :shock: :shock:
Viszont :!: Ami nagyon jó, hogy majdnem mindig süt a nap!!! Szikrázó napsütés és rohadt hideg, viszont száraz a hideg, így frissítô.

Sancsi, Sudi: sok erôt és türelmet!!! Igaz az, hogy 2 éves korig ez így lesz? :o :o

Emôke: Sétáljatok sokat, amíg még lehet és a játéknál nincs fontosabb! Sok puszi Nektek :lol:
zsuzsi 81

Eszter:
Én is egyetértek Edithtel, Katival Sudival, ne hagyd magad! Próbáld meg anyukádnak nyugodtan és higgadtan elmondani ezeket, csak megérti. Ha pedig nem, akkor el kell fogadnia azt, hogy ritkábban látja az unokáját. Férjedet tényleg tanítsd meg néhány dologra, hogy magadra is jusson idô! Az fontos!!

Kati 28: miért írod, hogy önkínzás???? Szerintem ha egyszer leküzdöttétek a kezdeti nehézségeket, akkor már csak nem szenvedsz a szoptatástól? Örülj, hogy van tejed és tudsz szoptatni, látod, milyen kevesen vagyunk ezzel sajnos így itt. Ne haragudj, a világért sem akarnálak megbántani és persze Mirácskának úgy lesz a legjobb, ahogy Neked jó. Csak azt tudom, hogy mi mindketten nagyon élvezzük Alidával a szoptatást. Pedig az elején én is megszenvedtem, több mint egy hónapig sebesek voltak a melleim és nagyon fájtak, de aztán megedzôdtek. Én is azt hallottam, ahogy Sancsi is írta, hogy nem a szoptatástól, hanem a terhességtôl ereszkednek meg a mellek. Vagy az étrend miatt kényelmetlen? Nekem néha annyira hiányzik egy kis borocska, söröcske, de olyankor mindig azt mondom, hogy inni még lesz idôm, de a babónak MOST tudom megadni, ami kell neki.
Tégy úgy, ahogyan jónak látod, remélem, hogy Mira el fogja fogadni a tápszert elôbb-utóbb.

Puszi
zsuzsi 81

Sziasztok!

Egy új nap, ismét! Nagyon nyugisan telt az éjszaka, csak hajnalban ébresztett Kriszta, amikoris aztán megetettem, mert este kevesebbet evett. Majd aludt 7-ig. Most játszik a habtapin, amit tegnap vettem neki. Lányok, a tieteken is azt írta, hogy csak 3 éven felül ajánlott az apró darabok miatt? Mert én most nem tudom, mit tegyek, hagyjam-e kinn vagy pakoljam el egy időre még? Én azt hittem, hogy a formák egyben vannak, nem azok is darabonként. Ezért jó nagy mintázatút vettem. És elég könnyen járnak ki!
Gery nem veszi őket a szájába?

Zsuzsi: hű, ott akkor jó hamar ősziesre váltott az idő, és írtad, hogy október végétől már tél is van. Kb. a hányadik szélességi fokon laktok? Mer mi a 45.-en, mármint erre a tengelyre helyezhető az ország, mi meg a 44-45. között vagyunk valahol. Itt napközben mostanában gyönyörű idő volt, olyan meleg, mint nyáron, 25-30 fok, de reggel és este viszont szörnyen lehűl a levegő, mint már ősszel. Vagy még annál is hidegebb. Vasárnap valóban olyan hideg votl a Marosparton, fújt a szél is, ezért bugyoláltam úgy be Krisztát.

Kati: Örülök, hogy Angyalkának látod a lányomat, de valóban, tegyél fel képet, hogy a te Angyalkádban is gyönyörködhessünk. Biztos imádnivaló volt Mirácska is! :)

Etterke: Mit csináltok? Réka még mindig nyűgös? Köszi a gratulációt a fogacskához (ezt különben mindenkinek köszönöm) de tegnap csak ennyit írtál. Valami gond van? VAgy csak épp az eltűnt idő nyomában futkározol? :D

Lányok, tegnap jelentkezett Debreceni Andi (aki még emlékszik rá), de nagyon keveset beszéltünk. Annyit mondott, hogy még mindig Kárpátalján van az anyjáéknál, pontosan nem is tudja, mikor utazhat már haza a kis Eleonorával, de a férje is ott volt egy jó ideig, tegnapelőtt utazott haza Moszkvába. Levi jól van, szereti a kistesóját, és most már velük is minden rendben. Nem részletezte, hogy mi nem volt esetleg rendben, de majd biztos egyszer elmeséli. Reméli, hogy holnap eljut a városba egy internetkávézóba és akkor majd küld nekem levelet+fotókat (gondolom) és én továbbítom mindenkinek.
(Aki nem ismeri vagy nem emlékszik Andira, ő Moszkvában lakik, és Húsvét után egy héttel meglátogatta a kárpátaljai szüleit a kisfiával, Levivel, és azóta ott van, mert nem sokkal a terhesség közepe után elkezdett folydogálni a magzatvize, amit szerencsére sikerült kordában tartani addig, míg eljött a szülés normális ideje. Akkor császárral hozta a világra Eleonorát valamikor júlis 20-a táján, már pontosan nem tudom.)

Kellemes napot mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!
Kati örülök, hogy nem értettél félre, meg nem haragszol amit írtam az etetésre. Mira is gyönyörűűűű! PUSSZ!!!!!

Csajszik!
Tegnap voltunk játszótéren Geryvel! Először volt homokozóba Gery, nagyon tetszett neki! Érdekesnek találta, ahogy megmarkolta a homokot és csak úgy hullott ki az ujjacskái közt az egész! Annyira édes volt!! Aztán kúszott térden a homokban meg ült szépen és nyúlt a lapát után amivel aztán "kapálta" a homokot! :lol: :lol:
Aztán hintáztunk is!!! Itt is van olyan "gumi-pelenkehinta" ( Én csak így hívom ) viszont kicsit nagyobb méret mint ami csepelen volt, így nem volt olyan biztonságos Geynek. nem tudott volna kiesni, de azért kicsit ovatosan mozgott. Majd megszokja!
Aztán ahogy sétáltunk tovább, van egy ilyen pénzbedobással mozgó kisautó, hát abba is beültettem. IMÁDTA!!!!! Úgy fogta és forgatta a kormányt!!!!! Szerintem autóversenyző lesz a drágám!!!! :lol: :lol: :lol:
Szóval nagyon jól érezte tegnap magát, tiszta élménydús volt, tele újdonságokkal!!!!!!

Kép Kép Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

AZ AUTÓVERSENYZŐ!!!!
Kép Kép Kép Kép Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

A másik kicsi, a 2 emelettel fölöttünk lakó Gergő, aki 4 hónappal idősebb az Én Gerymtől. Így Geryt csak egyszerűen KicsiGergőnek hívjuk! :lol: :lol: :lol:
Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Ja és engem ne nézzetek, nagyon GÁÁZ a fejem a fenti képen!....... :? :shock: Viszont most nem szőke vagyok, hanem olyan! :lol: :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Zsuzsi 81!!

Nekem nem a szoptatás az önkinzás,hanem azt enni inni amitől van tejem.Utálom már azokat a kajákat.

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Sziasztok!

Köszi Edit az érdeklődést, jól vagyunk. Gyakran olvasgatlak Benneteket és írogatok is, de Téged nehéz az írásban túlszárnyalni.
Réka fogacskája még mindig nem bújt ki, de már annyira nem nyügős. Érdekes, hogy van néhány nap amikor azt gondolom, hogy most már biztos kibújik, aztán mégsem. Állítólag minnél idősebb egy baba annál jobban megkínozza a fogacska. Rita, készülj fel! :(
Réka hangulata annyira változó, egyik pillanatban extra nyügős, következő pillanatban dumál, kacag és mosolyog.
Adtam neki almapürét almalével keverve, így hígabb volt és ez már jobban csúszott neki. Ma is kap majd délután.
Mostanában délután 1-1,5 órát alszik és uzsonna után alszik még 1 órát, érdekes, lehet már nem igényli a hosszabb alvást ebéd után. Hát valami ilyesmire utaltál Sudi, nem? Így az én napi programomat is ehhez igazítom. Éppen nagytakarítás van nálunk folyamatban, de lassan haladok, mert akkor csinálom ha Réka alszik. A spanyolt is tanulgatom, így picit ritkábban jövök most. Este ha hazajön a férjem akkor ő van Rékával, mert egész nap nem is látja és ez jó mindkettőjüknek, hogy együtt lehetnek, és én addig tornázom (vagy múltkor porszívoztam :( )

Eszter: Én azt javaslom neked, hogy inkább a szüleid menjenek hozzátok, mert így Lili a saját környezetében van és nincs felborítva a napirendje, szokásai. Ő még elég pici, most még hozzá kell alkalmazkodni. A szüleid sétáljanak vele, játszanak vele, de ha Te nem szeretnéd, akkor ne igazán vegyék fel, az nem megoldás esetleg arra gondra amiért Lilike sírdogál. Amíg ők babáznak addig Te pihenjél vagy menj el otthonról 1 órára vagy hívd át egy barátnődet egy kávéra, kapcsolódj ki! A párodat is nyugodtan vond be a babával kapcsolatos dolgokba, mert egyrészt ez segítség neked, ezidő alatt ki tudsz kapcsolódni (például én addig összepakolom a lakást, tornázom vagy netezek), másrész a párod is biztosan nagyon élvezi az együtt töltött időt. Eleinte mindent együtt csináljatok, vagy ő csinálja és te legyél ott a közelben de csak akkor szólj ha kérdezz! Ha egyedül vagy Lilivel otthon akkor persze játszatok is, de legyen kis idő amikor ott vagy vele egy szobában, de nem vele foglalkozol, hogy egy picit egyedül is eljátszon. Remélem tudtam segíteni neked, én így próbáltam kialakítani a mi kis életünket és nekem is probléma volt a családban, hogy felvették Rékát.

D. Kati: Sajnálom, hogy ezt gondolod a szoptatással kapcsolatosan, úgy érzem ezt már Te eldöntötted és igazán nem a tanácsunkra, véleményünkre vagy kiváncsi. Én nem is merek nagyon ezzel kapcsolatosan nyilatkozni, mert nincs jogom, hiszen én csak 4 hónapig szoptattam Rékát, és akkor is kapott mellé tápszert. Így egyáltalán nem tudom mi zajlik le benned és nem tudom megérteni. Én csak annyit javasolnék, hogy beszélgess picit azokkal akik szintén sok tejjel rendelkeznek és sokáig szoptatják (szoptatták) a babájukat. Írj esetleg egy mailt Zsuzsinak vagy bárkinek és hátha ők tudnak neked segíteni. Várom a képeket a pici Miráról, már nagyon kiváncsi vagyok :)

Sudi:
Hát ez a Gery baba már nagyon ügyes! Szuper aranyos a képeken! :D :D :D Meglepődtem, hogy nem vagy szőke! De ezek szerint ez új dolog! Ez barnás-vörös? Neked nem tetszik? Szerintem jól áll és kell a változatosság. :D :D :D

Itt ma szomorkás az idő és esett éjszaka is, illetve most délelőtt is. Pont sétáltunk Rékával, persze esővédőt nem vittem, így futás volt hazáig (magassarkú papucsban) de nem nagyon áztunk meg.

Egyébként nekem sem megy a melléklet feltöltés, de szerintem azért mert nagyok a képek.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Korábban nem tudtam benézni, mert délelőtt a konyhában sertepertéltem, után pedig nekiálltam takarítani. Utóbbival még nem végeztem, de gondoltam, mostmár csak elolvasom, hogy miket írtatok tegnap este óta! :D

Edith: Szavaztam Krisztára a Minimanón! :D

Sudi: Nagyon tetszenek a képek Geryről! :D Úgy fogja azt a kormányt, mintha már nem is először tenné! :lol: Nekem tetszik a hajad! De honnan jött az ötlet, hogy szőkéről hirtelen átválts ilyen sötét színre? Tavaly tavasszal én is beszíneztem az enyémet mahagónivörösre, nekem tetszett, de a férjemnek nem igazán! Azóta nem színeztem újra, először a terhesség miatt, most meg azért várok még vele, mert az akkori színező még mindig nem kopott ki egészen a hajamból, ha Napra megyek, látszik, hogy más színű (vöröses) kb. a felétől lefelé és félek, hogy ha megint beszínezném, nem lenne egyforma színű a végeredmény! (Mondjuk most már nem festeném vörösesre a férjem miatt, inkább mondjuk gesztenyebarnára, bár a férjem nem érti, hogy minek akarom egyáltalán befesteni, bár végülis rámbízta a döntést.)

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Zsuzsi: Na, ez aztán nem semmi dolog! -45 fok! El sem tudom képzelni, hogy az milyen lehet! Brrrrr! :x A napsütés legalább öröm az ürömben! Egy kicsit enyhíti a hidegérzetet és jobb kedvre derít! Ott biztos nincs annyi depressziós télen, mint itt! :lol: Jobbulást kívánok neked és a férjednek! Tényleg nagyon rossz lenne, ha Alida is megbetegedne! :(

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Reggel megemeltem Joci tápszer-adagját 170 ml-ről 200-ra, mert úgy vettem észre, hogy a kevesebb már nem elég neki. A szokásostól eltérően, már reggel 5-kor ébren volt, itattam vele vizet, de addig nem nyugodott meg, amig enni nem kapott! :)
Csináltam már új képeket róla, fel is akartam ide tenni, de túl nagyok! Pedig egy csomót kicsinyítettem rajta és mégis! Úgyhogy feladtam! Holnap jön haza a húgom a koleszból, majd megkérem, hogy segítsen! Ő jobban ért hozzá! :oops: :D

Most el is köszönök, szeretnék végre végezni a házimunkával, utána pedig meglátogatjuk Jocival a dédimamáját, mert már tegnap eligérkeztünk neki! (Itt lakik az utcánkban, úgyhogy nem kell messzire menni! :lol: ) Este még lehet, hogy benézek!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Mandasz Kriszta!
Nagyon jók a nyaralási képeid.
Szép helyen voltatok nyaralni.A göndörhajú kislányod nagyon szép.

Sudi!
Geryről egyre jobb képeket teszel fel,nagyon-nagyon tetszenek a képek!!!! :P :P

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Képzeljétek Mira egyre többet nevet és fújja a nyálát brummog hozzá,nagyon édeske,annyit nevetek neki.
:lol:
Kész dumagép lesz ,olyan mint én vagyok illetve voltam a szája állandóan karattyol.Egyre jobban élvezem a vele együtt töltött időt.
Nem is gondolná az ember,hogy az ilyen pici babának mennyi nyála van.
Próbállak benneteket visszaolvasgatni,de mindig le vagyok maradva tőletek.Mira mindig elhiv a gép elől ha már kezdenék haladni.
Hogy te hogy tudsz Krisztától olyan sokat irni Edit ez nekem rejtély.
Puszi mindenkinek

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Sziasztok!

Most, hogy itt van Ákos és hál'Istennek munkám is akad, alig van időm benézni!

Mandasz Kriszta: Másik kislányod is nagyon szép? Te mindig ilyen vékony voltál? Én csak szülés óta.... Ezen mindenki csodálkozik. De Ákos születése óta folyamatosan fogyok.

Sudi: Nagyon édes Gery! Ákost is hintáztattuk hasonló szerkezetben a szomszédos parkban, nagyon élvezte! De Te szőke vagy vagy nem? Mert ezen a fotódon sötétebb volt a hajad! Jó tudom, ne nézzük azt a képedet.....

Sedith: Örülök, hogy kibújt Kriszta második fogacskája is, mondtam, hogy hamar követik egymást a fogak. Amúgy Kriszta egyre szebb és szebb lesz ahogy növekszik!

Kép
mölli

Mandasz Kriszta: Bocs, természetesn kijelenteni szándékoztam, hogy másik kislányod is szép, nem kérdezni!!!!

Kép
mölli

Mandasz Kriszta!
A nagylány is a tiéd?
Gratulálok a két szép lányodhoz!!
Irigyellek,hogy neked már van egy nagy lányod is,már énis ugy szeretném ha 2 gyerekem lenne.
Puszi

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Mölli,Kati28.

Igen mindkettő az enyém.Hálistennek.Nagyon szeretik egymást.Nem kell azon vitatkoznunk,hogy kire hasonlít a gyerek,mert 1-1 az állás.Talán a következő vegyes lesz???Most is nézegettük a képeket,mert rengeteg van és igazi honvágyam van.

Nem voltam ilyen vékony.Mindíg az az 54 kg-ot tartottam.Nemigazán jó,mert mindíg kissebb és kissebb ruhákat kell vennem és már nagyon fárasztó.Anyagi része az másodlagos,de nem elhanyagolható.

Jövőre is szeretnénk menni,de szerintem megyünk is.Augusztus 20.-a után,mert ilyenkor érünk rá,na meg sokkal olcsóbb is.Trogírba magyünk megint,mert ott a csaj ismer minket és mondta,ha megyünk szívesen lát bennünket.

Gery nagyon helyes!!Nagyon szereti a játszóteret?Mesike odáig van ,ha eljutunk odáig. :lol: :lol: :lol: :lol:

Később jövök. 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Mandasz Kriszta: Akkor Te is úgy jártál mint én, hogy egyre fogsz. Korábban én kb 55-56 kg voltam, most meg jól lementem már 50 kg alá, olykor S-es ruhák is nagyok.... Viszont régen amikor több kiló voltam, napi 6-8 km-t futottam, és sokkal jobb kondiban voltam.

Azért jó, hogy el tudtatok szabadulni pihenni, sajnos nekünk olyan vállalkozásunk van, hogy amellől nem lehet. Max. hétvégére, de azok legalább mindig szabadok. Na de nem panaszkodom, ha ez az ára, hogy magam ura lehessek!

Na rohanok, Ákos fürdik apjával, gyorsan takarítok picit!

Kép
mölli

Jó estét!

Csomó ideig nem tudtam csatlakozni erre az oldalra. Nálatok is hiba volt? Nosztalgiáztam addig is egy picit és a régi fórumot olvasgattam. Ráérek, mi? Réka alszik, a férjem elment edzésre és gondoltam csatlakozom a pizsipartyhoz, de sehol senki. Majd később benézek!

Kép
Kép
etterke

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?