Sziasztok!
Na, én is itt vagyok, tegnap már nem volt időm/erőm írni, ma meg 9-kor keltünk (először fél 6-kor, de akkor visszaaludtunk), így most jutottam ide, bár gyors próbálok lenni, mert lenne még pakolnivalóm, na meg főzőcskéznem is kell.
Tegnap nálunk light-os nap volt, mert dél körül egy nagyon aludtak a törpök (fél 11-fél 2-ig), aztán ebéd, és indultunk anyukámékhoz. Onnan elmentem vásárolni, ruhát szerettem volna a szombati esküvőre. Mondanom sem kell, mindig megállapítom, hogy nagy szar ez a város ilyen szempontból, az egyetlen jó bolt, ahol venni szerettem volna, megszűnt. Bejártam mindent, de nem találtam semmit. Tök jó, már szerda van, és nem tudom miben megyek. Mindegy, valamelyik délután el kell mennünk a Zsoltinak is öltönyt venni, majd akkor szétnézek Nagykanizsán is. (Sajna az öltönynek olyna apropója is van, hogy most feketét v. sötétet kell vennünk, mert a hétvégén meghalt motorbalesetben egy régi barátunk, akinek kedden lesz a temetése. Tegnap tudtuk meg, hogy ő az, eddig csak annyi volt a hír, hogy egy 27 éves hévízi.)
Na, elhatározásra jutottam pelenka ügyben. Befejeztem a Pampers vonalkód gyűjtést. Igazából a járássegítőre gyűjtögettem, de kiszámoltam, hogy kb. még 2-3 hónap, mire összegyűlik annyi, és még állítólag 4-5 hónap, mire megküldik, így addigra már kiröhögnek vele a gyerekek, így a meglévő 20 pontért kértem két "fecsegő telefont". Ha karácsonyra megkapjuk, már annak is fogok örülni. Így nagy felindulásomban tegnap vettem a Lidl-ben meg a Rossmann-ban pelust, majd teszteljük. Meg van itthon DM-es Babylove, meg ugyanezt, csak valami környezetbarát kivitelben. Úgyhogy újra itt a kísérletezés ideje, mint az elején. Nem, mintha a Pamperssel bármi baj lett volna, de ha ezek is vannak olyan jók, akkor minek vegyem a drágábbat, úgyis nagyon fogy.
A sütőtököt most már lehet kapni a boltokban, most terem. Szerintem nálatok is van/lesz, bár nem tudom. Én épp tegnap vettem, és ma ki is próbálom sütve, a bébiételeset szerették eddig.
Szia Edith!
Üdv itt! Nagyon szép kislányod van, gratulálok ez eslő fogacskához, és kívánom, hogy a többi is ilyen, viszonylag könnyen jöjjön. Nagyon ügyes, hogy már kúszik, sokan haladnak eleinte hátrafelé. Az én lányom is hátrafelé halad, bár nem kúszik, csak úgy valahogy.
Én is, mint Márti, VIA-s pohárban mérem a gyerekenek az adagot. 200-220 ml körül szoktak enni egyszer-egyszer, ez elég is nekik. A bolti bébiételek 160-190 g-osak, amit egy adag. Védőnőm szerint is elég nekik. Na meg nem is üvöltenek. Úgyhogy amikor már megettek ennyit, akkor én már nem adtam tápit, így váltottuk ki sorban a kajákat.
Julcsi!
Köszi mégegszer a felajánlást, majd kitaláljuk, hogy mi legyen, és ha aktuális lesz, akkor szólok.
Én azóta még nem fogtam kisebb gyerkőcöt, mióta megvannak a törpök, de a szomszédunkban van egy 1 hónapos kisbaba. Mikor láttam, nekem is eszembe jutott, hogy meg sem merném fogni. Pedig az én manóim is akkorák voltak nemrég, mint most ő.
Barbi!
Nagyon szép súlyban van Ádámod, simán nagyobb már most, mint mi vagyunk.
Maltofert mi már 2 hetes korunktól kapunk, megelőzésnek. Vigyázz vele, mert rémálom kiszedni a ruhából.
Zsuzsi!
Együttérzek, hozzám mindig bejelentés nélkül jön a védőnő. Igaz, ő legalább ellát hasznos tanácsokkal, de én sem szeretem, hogy szó nélkül jön. Múltkor fél 1-kor még pizsamában fogadtam.
Edit, Timi, Gabek?????