Új privát üzeneted érkezett!

Ja Mamóca! Én is kérek már képet, de ez eddig neked autómata volt..... :shock: :? :lol: :lol: :lol: KÉREK!!! Ugye tudod a címünket?!? De itt is rátudsz a kis emailes ikonra alul kattintani. 8) :lol:
J aés Hajni, nagyon édes a kis Marci, már nem is olyan kicsi, hogy megnőőtt!!!!! :lol: :lol: Nagyon szorítok nektek és hogy minnél hamarabb rendbejöjjön minden!!!!! Jó egészséget és sok puszit a kicsidnek!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Valaki krdezet de már nem tom ki, a nővérem Február 5-re van kiírva. Majdnem pont egy év lesz Gery és az uncsitesója közt. :lol: :lol: :lol:

Kép Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Na remélem nem felejtettem el semmit amit akartam, most megyek, már hulla vagyok.............
apát is fel kéne rázni innen a kanapéról......... :? bealudt a nagy tv nézés közben...... :lol: :lol: :lol:
Jók legyetek!!!!
Kép Kép Kép

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Szép, kellemes vasárnap reggelt mindenkinek! :)

Hihetetlen! Kb 20 perccel ezelőtt még nem volt semmi, most meg már van egy
FOGACSKA a Kriszta szájában :D :D :D :D :D :D ! Igen, kibújt az elsőnek (jobb alsó) a csücske!
MA fél hétig aludt, aztán peluscsere és evés után esze ágában sem volt visszaaludni. Most sem alszik, természetesen. Bebújtunk a nagyágyba és játszadoztunk. Kriszta bámulta a kezemet, én meg sorolgattam: hüvelykujj, mutatóujj, stb. Érzem, hogy húzza a szája felé a kezemet, hát a kisujjamat begörbítettem, és úgy adtam a szájába. És akkor éreztem, hogy valami megszúr!!! :shock: :shock: :shock: Pedig azleőtt ellenőriztem, és nem volt semmi. Hát, szegényke ezért volt nyűgös tegnapelőtt! Tegnap abszolút semmi baj nem volt, este, amúgy kellett felébresztenem a fürire és esti kajcsira egy kb. már 2-2,5 órája tartó alvás után. Hát csoda, hogy így most nem álmos? De hiába, este 6 óra felé általába mindig elalszik, ami viszont túl korai az éjjeli lefekvéshez, mert 11-12 órakor úgyis kérné a kaját. Sejthettem volna azt is, hogy tegnap miért volt 3x kaksi. Ma reggel is volt, de a tegnapitól teljesen eltérő volt most: kis gombóc. :( Megint kezd kiakadni a billentyűzet!
Szép napot mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

GRATULÁLUNK KRISZTÁNAK AZ ELSŐ FOGACSKÁHOZ :!: :!: :!: :!: :D :D :D :D

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Sudi: Én kérdeztem, hogy a nővéred mikor fog szülni! Egyelőre persze még sokat számít az az egy év korkülönbség, de később nagyon jó lesz! Jókat fognak együtt játszani! Tudják már a baba nemét? Legalább közel laktok egymáshoz? Gyakran fognak tudni találkozni Geryvel? :D Nem messze tőlünk is van egy játszótér, de sajnos ott már nagyobb gyerekeknek való hinta van, mert az nem olyan "belebújtatós-lábas", hanem egyszerűen csak egy láncot hajtasz át előtte. (Ugye értitek mire gondolok?! :? ) Már előre mondtam a férjemnek, hogy az udvarunkon jó lenne majd felállítani egy Jocinak-valót, ami csak az övé és nem kell osztoznia rajta más gyerekekkel, emlékszem, annak idején nekünk is volt a húgommal és imádtuk!!!!! :D Ja, és persze várjuk Geryről a hintázós képeket is! :D

Rita: Nekem is tetszik az etetőszék, amit Tominak vettetek, bár én inkább afelé a fából készült etetőszék felé hajlok, amit később át lehet alakítani kisasztallá és kisszékké. 10.000 Ft körüli az ára.

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Edith: Az újságban is írják, hogy azt a rátoni srácot mindenki szerette a kedvességéért és a humoráért! :) :cry:
Igazán nem bántásból mondom, de én is csodálkoznék, ha ki tudnád cserélni a gyógyszeredet csak úgy! Ahogy Sudi is mondta, legalábbis nálunk biztos nem lehetne, ha egyszer a recepted másról szól. Egyébként az orvosod csak tudja, hogy miért azt írta fel! Látod, Sudi is bánja, hogy nem hallgatott az övére! Úgyhogy szerintem ne aggódj! :)
Nálunk is egyre hűvösebbek az esték! Kezdek fázni a vékonyabb paplanom alatt, lassan elő kell venni a vastagabbat! :cry:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok.

Rita:Nekünk is olyan etetőszékünk van ,mint nektek,kivéve,hogy a lába a milyenknek aluminium színü.Nagyon megvagyok vele elégedve,mert takarítani is könnyű na megnemilyan egyszerű a kaját sem ledobálni róla.Mi januárban 7500-ért vettük.Aza jó,hogy itt Szegeden van egy piac a Cserepes sori és ott van 1 árus aki azt árulja.amit a Brendon is csak egyharmad áron.Mi a babakocsit meg minden mást is ott vettünk.Szülinapjára kapott bébi taxit.A Brendon 13000-ért árulja .Mi 5900-ért vettük.Nem mindegy.

Edit:gratula Kriszta fogacskájához!!!
Könnyen kibújt neki?Biztosan jól viselte.

Köszönöm a képeket,akiktől kaptam.Hamarosan utolérem magam és én is fölteszem a nyaralás képeit.

Cs.Kati:Xéniának annó én is a fa etetőszéket vettem,amit utána át lehet alakítani íróasztallá.Hát nem mondhatnám,hogy mégegyszer vennék.Lejött a lakkozás,amit aztán már a gyerek is előszeretettel kapargatott.Megnyakdult.

Na további jó babázást,majd még jövök. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok.

Mindenki eltűnt????

Hol vagytok??? :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Hát mit ne mondjak, tudtok írni! Hétvégén Dunaszegen voltunk még, nem jutottam netközelbe. Minden szomszéd dícsérte a férjem, milyen jól bánik a gyerekkel, hát ezt eddig is tudtam. Szerintem az én apám annak idején nem öltöztetett/pelenkáztatott/fürdetett ennyit. Nem mintha az én apámmal baj lenne, de hát szerintem nem minden férfinak van ilyen érzéke a babákhoz. Amúgy a párom apja is nagyon ért Ákoshoz, egész pici újszülött korában is pillanatok alatt megnyugtatta, stb. Ennek örülök.

Cs-né Kati: Kérdezted hogy kerültem győri kórházba. Igaz, hogy törökbálinti vagyok, de két évig Győrben laktam, ott dolgoztam, majd páromat is ott ismertem meg, csak aztán honvágyat éreztem.
Nekem pereskedni eszembe nem jutott szülés után. 1. Még ha nyerek sem nyújtott volna nekem semmiféle pozitív érzést. 2. Elég dolgom volt, pl. baba mellől melóztam, stb. 3. Szerintem baromira levédik magukat kórházak, nehéz lett volna bármit is bizonyítani, mert hál'Isten nem történt bajunk. Amúgy az ügyeletes orvos nem ismerte fel amikor elfolyt a magzatvizem, így annak az időpontját is csak 4-5 órával későbbre dokumentáltál, amikor végre elhitte, hiába dumáltam....

Mamóca: Én is kérek szépen képeket!

Sudi: Most kezdtél menstruálni? Ne aggódj, az első vérzés szülés után baromi erős volt nekem is, meg is ijedtem.

t. hajni: Ugyan már, miért hinné azt bárki, hogy panaszkodsz? Elég szörnyű, hogy Marcinak fáj a hasa, gondolom, milyen érzés lehet Neked is, hogy nem si tudod neki még elmagyarázni mia helyzet. Amúgy nagyon édes baba!

Kép
mölli

Lányok, most viszont én fogok "panaszkodni". Illetve szeretném leírni mennyire csalódtam egy "barátnőmben", akit érdekel és elolvassa,megköszönném ha véleményt mondana. Azért Nektek írom le, mert Ti nem ismeritek a szereplő hölgyet, míg ismerőseim többsége igen és pártatlan véleményre vagyok kíváncsi. Na meg azért, mert szerintem tök normális gondolkodású emberek vannak itt.

Szóval van egy lány, akivel két munkahelyen is együtt dolgoztam, egy időben együtt is laktunk és már szinte testvéri kapcsolat volt köztünk. Mivel egy lakásban laktunk Győrben (míg páromat meg nem ismertem), közös háztartást vezettünk, soha nem volt vitánk anyagiak miatt, közösen megvettünk mindent, befizettük csekkeket, stb. Most az a helyzet, hogy ad nekem munkákat PÉNZÉRT. Tahát korrupt lett. Megbeszéltük, hogy nyereség bizonyos százalékát megkapja azokból a melókból amiket ad. Mindez még nem gáz, bár én baráttól nem kérnék pénzt.... Most folyamatosan baszogat miért ennyit utalok csak miért nem annyit, stb. Most szombaton felhívott és meg akarta hazudtolni megállapodásunkat, szerinte neki több lóvé járna. Na most én annyira kivoltam, köpni-nyelni nem tudtam. Aztán felhívtam és megmondtam, hogy nekem ez a viselkedés mennyire rosszul esett, majd nagy nehezen belátta és bocsánatot kért, hogy rosszul emlékezett.

Emverileg én ezta lányt már lesz...-om. Csak az a baj, a mai világban minden melóra szükség van (bár szerencsére ő csak munjáim 5-10%-át adja), illetve ha összevesznék vele, akár be is feketíthetne szakmán belül. Kérérdés: mennyit és meddig tűrjön az ember? Mi éri meg és mi nem?

Most lehet azt mondani, hogy üzletben nincs barátság, de ennek van cáfolata: 2 partnerem is van akik haverok is és soha semmi gond nem volt munkakapcsolatunkban. Tehát a fenti lány lett pénzéhes kis szuka. Hozzáment egy pasihoz, most építkeznek és minden pénz kell neki. De könyörgöm, amiért mások dolgoznak meg? Amúgy hozzá kell tennem, baromi jólnevelten beszéltem eddig vele, szerintem emberek 90%-a rég elhajtotta volna...

Elnézést még egyszer, hogy egy nem topikba illő témát felvetettem, csak hát annyira bántott a dolog egész hétvégémet megmérgezte a szombat reggeli telefonbeszélgetésünk.

Kép
mölli

Kati 28!!!!

Szia! Ha még nem késô és van tejcsi: nem lehet, hogy túl sokat dolgozol? Háztartás, fôzés stb. Kérlek próbáld ki, hogy SEMMIT sem csinálsz 4-5 napig, csak eszel-iszol pihensz, szoptatsz.
Mirácskát tedd cicire 2-3 óránként, mindkettôre minden etetésnél, aztán fejd ki a maradékot. Legalább egyik cici ürüljön ki minden szopinál!
És ami a legfontosabb: bízz benne, hogy lesz újra sok tejed!!!! Hiszen eddig is annyi volt.
Ezeket nem én találtam ki, szakértôk mondják itt. Ne érdekeljen a háztartás, a Babó mindent megér. Miután visszajött a tej, akkor is kíméld Magad!

Sok puszi
zsuzsi 81

Mölli: szerintem azért ne hagyd magad! Kulturáltan, de meg kell mondani, ami bánt. Szerintem ne aggódj a következményekért, mindig vannak rosszindulatú emberek, akik ártani akarnak, de nem biztos, hogy tudnak. Szomorú a sztori.

MINDENKI: olvaslak titeket, de nem nagyon van idôm. Talán majd kedden...

Cs-né Kati: elfelejtettem írni, hogy nagyon szépek vagytok a képeken :D Jocika is jó erôben lehet!

Edith: gratulálunk a fogacskához!!

Azt már én is akartam kérdezni, hogy hányszor etettek egy nap, Alidánál ez nagyon változó, van, hogy 5-ször, van hogy 8-szor.
Itt azt mondják, hogy mi is van, hogy csak egy pohár vizet iszunk meg, van, hogy egy háromfogásos vacsorát :)

Cs-né Kati: úgy tudom, hogy a szoptatás nem függ attól, hogy a mi anyánk tudott-e. Az én anyámnak sem volt teje, nekem szerencsére van.

Mamóca: Szia!!! Nekem is lécccci küldj képet! Aztean majd én is küldök! Azt hiszem, hogy itt mindenki hálás Neked a fórum elindításáért :lol:
zsuzsi 81

Sziasztok!

Kellemes új hetet mindenkinek!

Tegnap nagyon szép napunk volt, kimentünk a MAros partjára horgászni, gyönyörű napsütés volt, bár estére annyira lehűlt a levegő, hogy Krisztát úgy be kellett bugyolálnom, mint az északi sarkon. MAjd teszek fel képeket a naplóba megnézhetitek! Most délelőtt nem nagyon van időm, de majd délután vagy este még jövök! Legyetek jók, írjatok! :)

Még annyi, hogy (Sudi, Kati) tegnap elkezdtem szedni a gyogyót, mert megjött, de különben csakis a gyógyszerészen múlott volna, hogy kicseréli vagy sem, mert az ilyesmit nálunk nem írják fel receptre. A nevét csak a lapomra írta fel, hogy ajánlja, de receptet nem kaptam csak a gombásodás elleni gyógyszerekre. Lehet, hogy furcsa ez nektek, de itt ezeket a gyógyszereket nem írják fel.

Most már mennem kell! Puszika mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Képzeljétek, Joci elkezdett nyúlni a játékok felé! Tegnapelőtt este, ahogy közelről mutogattam neki a csörgőjét, megfogta. Ugyan csak behajlított karral, tehát egészen közel kellett tartanom hozzá, de a lényeg, hogy megfogta. Persze egyből húzta is a szája felé! :D Tegnap pedig felakasztottam neki a babakocsira egy olyan színes csörgős játékot (amit a kocsi két oldala között kell kifeszíteni) és akkor már egészen kinyújtotta a karját és nagyon sokáig elvolt azzal, hogy fogdosta a figurákat. (Most is éppen velük van elfoglalva! :lol: ) Sajnos lefényképezni nem tudtam, mert azóta sem töltöttem még fel az elemeket a fényképezőben! :oops: De ami késik, nem múlik!!!! :D

Edith: Örülök, hogy kellemesen telt a vasárnapotok! Mi ugyan egész nap itthon voltunk, de késő délután egy jót sétáltunk a férjemmel, meg persze Jocival a környéken. (Férjem tolta a babakocsit, talán mondanom sem kell, hogy milyen büszkén! :lol: )

Most egy kicsit abbahagyom az írást, mert Joci nagyon nyűgös, biztosan éhes!

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!
Mölli! Én azt tudom javasolni, hogy ennyit nem ér az a meló, inkább ne kérj attól a csajtól és nem kell vele összeveszni, hanem mond azt, hogy nem bírsz annyi munkát és tőle nem kell. Attól meg ne félj, hogy be tudna feketíteni, szerintem csak a szája lehet nagy. Ehhez sokminden kell azért! Bár nem nagyon vagyok benne a dolgotokban, de ne hagyd hogy így sakkban tudjon valaki is tartani!!!!!! Állj a sarkadra és légy Te a határozottabb, had lássa az a csajszi, hogy nem tartasz tőle!!!!
Nem most mentsruálok először, már ez a hamradik vagy negyedik... :lol: :lol: :lol:

Krisztának gratula a foghoz! :lol:
Edit érdekes, nálatok akkor kicsit más rendszer van, itt semmi fogamzásgátlót nem lehet kapni recept nélkül. Talán ezzel is sarkalják a magyar nőket, hogy menjenek évente rákszűrésre, mert akinek nincs egy évnél korábbi papírja a rákszűrésről, annak nem írnak fel fogamzásgátlót!! Ugyanis ezek olyan szerek, amik azért egy évenkénti ellenörzést megbírnának! Ha nagyon lekiismeretes a nőgyógyász akkor elvileg évente kéne a nőket még vérvételre és vizeletvizsgálatra küldeni és a vérnyomást sem ártana megmérni!
Így is sajnos elég kevés nő megy el évente rákszűrésre. :? :(

Zsuzsi! Teljesen normális, hogy van, hogy kevesebbet eszik Alida, és van hogy többet. Amikor éhes adsz neki, majd kialakul egy rend nála, ezt szerintem a babák alakítják. :-))))) Puszi neki!

Puszi minden babának!!!!
Megyek a dolgomra.

Kép Kép Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok.

Lehet fogamzásgátlót kapni recept náélkül.Én úgy veszem.A Cereazette-t szedem,amíg van tejem.Nem túl olcs,de ez az 1 amit tej mellett lehet szedni.

Az evésről meg csak annyit,hogy Mesi is csak akkor eszik,ha éhes.Van ,hogy egésznap alig,máskor pedig folyamatosan csak eszik-eszik-....

Sudi:Möllivel teljesen egyetértek,nehogy már te érezd magad rosszul,amikor te fizetsz!!!!!!Aki fizet az dirigál!Nálunk is így működik.Pénzben nincs barátság!

További kellemes napot nektek.

Mölli te meg ne idegeskedj!!! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Megjöttem! :D

Joci jóllakott, lassan elalszik! Nagyon szereti a kis alvósrongyiját! (Én már csak így hívom azt a textilpelust, amit elalvás előtt húz a kis arcához! Így később sem lesz gond, hogyha ki kell mosni, mert tudok neki adni helyette egy ugyanolyat. Már sajnos nem emlékszem, hogy kitől hallottam, hogy a gyereke úgy ragaszkodik ehhez a kis "alvási segédeszközhöz", hogy alig lehet elvenni tőle kimosni!)

Etterke: Látom, Rékát is utólérte a koszmó. :cry: Szerintem elképzelhető, hogy ennek köze van ahhoz, hogy nem mostad meg minden nap a haját, mert valahol azt olvastam, hogy megelőzésként nagyon fontos a mindennapos hajmosás és utána a gondos fésülés. (Tegnap olvastam utána itt a neten!) Elképzelhető, hogy én ott követtem el a hibát, hogy bár minden este megmostam a haját is a fürdetőkrémes vízzel -gondoltam arra is, hogy ez volt a hiba, hogy nem kifejezetten samponnal, de a védőnő szerint ez nem lehet az oka-, de az utóbbi időben nem fésültem meg utána a haját, mivel olyan kis zsenge még, hogy nem tartottam szükségesnek. Most egyébként kevés a lerakódás a fejbőrén, első alkalommal nagyon sok volt. (Akkor úgy örültem, hogy megszabadultunk tőle, nem gondoltam, hogy újra elő fog jönni!) Mostantól meg fogom próbálni, hogy miután babaolajjal felpuhítottam és lekeféltem a buksijáról, ezután már csak kifejezetten babasamponnal mosom meg a fejét. Jövő csütörtökön viszem legközelebb oltásra és akkor meg fogom említeni a gyerekorvosnak, hogy már másodjára jött ez elő nála! Kíváncsi vagyok, hogy mit tanácsol. Majd neked is leírom. :)

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Nekünk is kellemesen telt a vasárnap, kirándulni voltunk aranjuez-ben, ahol a spanyol királyi család egyik palotája látható. Nagyon jól éreztük magunkat, Réka is nagyon jól viselte. Szeretnénk máskor is ilyen kirándulásokat tenni. Vittem magammal Rékának forró vízet és tápszert és a parkban megettettem. Az autóutat is jól bírta, egyedül utazott hátul!

Szerencsére a koszmót sikerült kiírtani, két este kentem át a fejét olajjal és mostam meg babasamponnal. Kati, nálatok is elmúlt már? El lehet ezt valahogy kerülni?

Rita: Nagyon jó dolgokat vettetek! Örülök, hogy sikerült egy helyen mindet megvenni!

Edit: Gratulálok a kisfogacskához! Remélem a többi már nem kínozza meg ennyire Krisztát, de már legközelebb tudni fogod az előjelekből a gondot.

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Mölli.

Az elöbb azt akartam írni,hogy Sudival értek egyet.

Mindíg máshol jár az eszem. Bocsika :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Kati!

elkerülték az hozászólásaink egymást! Én nagyon sokat fésülöm Réka haját, mert tudod milyen nagy haja van. Ezért gondoltam, hogy az az oka, hogy nem naponta mostam a haját samponnal, csak 2-3 naponta, mivel én is kb ilyen időközönként mosok hajat. Neki pedig ez nem elég, hogy a fürdővízzel lemosom. Kiváncsi vagyok mint mond a dokid, bár mi is megyünk szeptember végén a féléves! oltásra, akkor ha eszembe jut én is megkérdezem.

Kép
Kép
etterke

Mölli: Ne haragudj, most már emlékszem, valóban írtad már nekem még az elején, hogy egy ideig Győrben éltél! :oops: Most már minden világos! :D

Etterke: Pont egyszerre írtunk! :lol: Jociról ma este szeretném "levakarni" a koszmót, napok óta tervezem, de mindig úgy jött ki, hogy fürdés előtt nem sokkal ébredt fel és akkor már olyan éhes is volt, hogy nem lett volna türelme a művelethez!

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok.

A koszmó valamiféle allergiás jelenség.Nekem ezt mondta a gyerekorvos.Mi minden nap samponnal mossuk a haját.Kb. 2 hónapos kora óta.Azóta semmi gond vele.A babaolajjal,ha le van áztatva,akkor könnyen lejön.

Na mostmár megyekk.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

[color=black][color=orange]Mölli: Nagyon nehezet kérdeztél! Mert persze érthető, hogy a munka jól jön nektek, na de milyen áron!!!!! :evil: Talán most, hogy felhívtad és látszólag belátta, hogy tévedett( :roll: ) nem lesz gond és nem fog elégedetlenkedni! (Talán számít még neki is a régóta tartó barátságotok és akármilyen anyagias is, egy kicsit észheztért attól, amiket mondtál neki!)De az is lehet, hogy ez megint csak egy ideig-óráig tartó állapot lesz! Talán tényleg az lenne a megoldás, amit Sudi is javasolt, hogy ha finoman megpróbálnád elhárítani azzal, hogy bőven van munkátok és az ő általa ajánlott már nem fér bele! Persze csak akkor, ha valóban tudjátok nélkülözni azt a melót és netalántán újra kezdené a reklamálást! Arra meg aztán, hoga még meg is zsarolt, nem találok szavakat! Tudom, ezzel nem segítettem, de konkrét tanácsot sajnos nem tudok adni! Férjed mit szól mindehhez?[/color][/color]

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Nagyon köszönöm, hogy olyan sokan hozzászóltatok a problémámhoz.

Mandasz Kriszta: Abban igazad van, h aki fizet az dirigál, de ő ezt nem fogja fel, nem veszi észre, nem ezen a világon él. Csak sajnos ebben a szakmában ez nem olyan egyértelmű, van amikor megbízóra kell vadászni, van amikor alvállalkozóra, hogy ugyan csinálja már meg a munkát. Folyamatosan változik a piac. Na mindegy.

Mindenesetre most belátta, hogy megbántott és talán magához tér.

Kép
mölli

Ha már a "barátnőknél" tartunk, én sem tudom megállni, hogy ne panaszkodjak! Van (vagy volt? :roll: ) nekem egy barátnőm, akit már lassan tíz éve ismerek, osztálytársak voltunk a középiskolában. Érettségi után is tartottuk a kapcsolatot, igaz nem sűrűn jártunk össze, de telefonon rendszeresen beszéltünk, az utóbbi időben már a beszélgetések is megritkultak, teljesen más irányt vett az életünk, én férjhez mentem, ugyebár lassan 4 hónapja megszületett a kisfiam, ő még tanul, igaz amellett dolgozik is, lassan 2 éve tönkrement egy ötéves kapcsolata, azóta állandóan új barátja van. (Ő egyébként budapesti, tehát egyáltalán nem lakik messze tőlünk.) Ami nagyon bánt, hogy a közel 4 hónap alatt egyszer sem volt képes eljönni, hogy megnézze Jocit!!!!!!!! :evil: E-mailben többször küldtem neki képeket, amiktől látszólag teljesen el volt olvadva, eleinte a vizsgákra hivatkozott, meg hétvégi munkahelyi tréningekre, amik megakadályozták abban, hogy meglátogasson! Legutóbb, kb. másfél hónapja küldött egy képet magáról és az újdonsült barátjáról, annyi üzenettel, hogy sajnos nem tudja, hogy mikor fog tudni eljönni! Azóta nem is beszéltünk, úgy vagyok vele, keressen ő, ha akar! De tudjátok mit, már nem is érdekel! Van más barátnőm is, itt vagytok nekem ti is, nem vagyok rászorulva! De azért nagyon rosszul esik! :cry: Ezt nem gondoltam volna róla!

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Na, mire kipanaszkodtam magam, Joci is felébredt! Újabban egyhuzamban nem alszik sokáig, fél-egy órára elszenderedik, aztán egy-két órát fent van és megint szundít egy kicsit! :D

Vikiről tud valaki valamit? Hetek óta nem jelentkezett! :?

Kriszta: Nem láttunk nyaralós képeket! :cry: :D

Kati28: Hogy sikerült a keresztelő? :D

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Kriszta!

Köszi a tanácsot!

Kép
Kép
etterke

Zsuzsi: Először is köszi a dicséretet! Joci alkalmanként 170 ml tápszert eszik, négyszer-ötször egy nap. Általában ötször, ennél kevesebbszer csak akkor fordul elő, ha nagyon elhúzódik egy alvása! De mondom, ez ritka! Viszont úgy veszem észre, mintha ezt a 170 ml-t kezdené kevesellni! Nem mindig, de van amikor még szívná, pedig már üres az üveg! Hiába, növekszik! :lol:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Cs-né Kati: Érdekes amit barátnődről írsz, mert hát nem hiszem, h 4 hónap alatt nem volt ideje. Nekem inkább úgy kell már lerázni a bejelentkező látogatókat... Van egy barátnőm akivel megszakadt a kapcsolatunk, nem láttam évek óta, de amikor megtudta, h babát várióok, azonnal hívott, még Győrben voltam, és ahogy megszületett a baba és Pesten voltunk, rohant hozzánk! Én is inkább ezeket az embereket becsülöm, na meg a legrégebbi barátnőmet, akik önzetlenül szeretnek.

Tök jó, hogy Joci már megragadja a tárgyakat, akkor talán egy kis ideig eljátszik magában is!

Sedith: Gratulálok Kriszta fogához! Nem volt előtte nyűgös? Írtad, h fel-felriadt éjjel... Ákos múltkor nem is nagyon evett míg ki nem bújt felső két metszőfoga.

Kép
mölli

Mölli: Akkor szerintem egyetérthetünk, hogy a "barátnőm" viselkedésére nincs se magyarázat, se bocsánat! Sajnálom, hogy így félreismertem! Nem is igazi barátnő! :cry:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok! Anyósomék látogattak meg, aztán megfőztem az ebédet (újházi tyúkhúsleves, házi tyúkból - egész délelőtt főtt :lol: :lol: :lol: , aztán még készítek franciasalátát a zöldségből és petrezselymes krumplit, de azt csak akkor frissen) és összeszedtem a házat, mert az este sem időm, sem kedvem nem volt.

Koszmó: Nem tudok hozzászólni, mert Krisztának eddig sosem volt, és megnéztem, most sincs. Pedig én sem fürdetem minden nap, és nem is fésülöm, mert alig van haja. Időnként át"fésülöm" a puha babakeféjével, de az csak épp lesimítja a haját. :) És nem használok külön babasampont (illetve ezelőtt az volt), hanem mindenét a babafürdetővel mosok át. De azt hallottam, hogy ez is olyasmi, mint a zsírosodás a felnőtteknél, hogy minél gyakrabban mosol hajat, annál inkább zsírosodik. De mondom, ezt is csak olvastam, sosem néztem utána, mert nem volt szükséges.

Mölli: Én is egyetértek Sudival, Katival, Krisztával. Adhatsz mondjuk, még egy esélyt neki, de tudod, kutyából nem lesz szalonna. Ha egyszer megtette, valószínű másodszor is megismétli. Mérlegelned kell: mi a fontosabb, hogy több munka legyen (=pénz) vagy a lelki és családi nyugodtságod. Tényleg, férjed mit szól ehhez?
Már régebb akartam kérdezni, vagy lehet, hogy mondtad már, de és nem emlékszem, mivel foglalkozik a cégetek? Szeretnék én is dolgozni Itthonról, vagy csak egyáltalán, hogy saját vállalkozásunk legyen, de halványlilám nincs, hogy mihez kezdjek, ami meg is érné.

Barátnők: Édesanyám mindig mondogatta: edith, vigyázz a barátnőkkel, mert sokszor abban csalódsz a legnagyobbat, akiben legjobban bízol. Nos, volt részem nekem is ilyesmiben. Szerencsére azonban van olyan barátnőm is, akivel középiskola óta tartom a kapcsolatot. Mégha ritkán (évente 1-2x) találkozunk vagy telefonálunk (3-4x) is, mondhatom, ugyanannyira megbízhatnék benne, mint régen. Igaz, hogy most nem mondok el annyi részletet, mert fölösleges, úgysem tudjuk őket mindig megtárgyalni, de így is jóbarátnőmnek érzem. A másik barátnőm, Ildikó, akit az egyetemen ismertem meg, de 2 faluval (bocs, most már 4-gyel) lakik tovább, most is gyakrabban tartom a kapcsolatot. Tavaly nyártól volt egy időszak, amikor hónapokig nem találkoztunk, mivel külföldön volt egy ideig, majd egyszerűen nem jött össze, de miután meglett Kriszta már kétszer is meglátogatott. Múlt szombaton volt az esküvpje, ugyanabban az étteremben volt pedig a lagzi, ahol nekünk másnap a keresztelő utáni buli. Remélem, vele ezután is mindig jól ki fogok jönni. És az az igazság, hogy nagyon sok mindent tud rólam, és én róla, (szinte) mindent elmondunk egymásnak.
Kati: Igazad van, hogy a következő lépést most neki kell megtenni. Nem lehet, hogy még nem gyógyult kia régi kapcsolatából, és fáj neki az, hogy téged már babával lát? Ez ismeglehet! De a barátnők ezt is meg szokták beszélni! Ildikó mindig mondja, hogy "irigyel" engem! :lol: :lol: :lol:

Elküldöm...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Etterke, Kriszta: Újra beírtam a Keresőbe a koszmót, mert már korábban is annyi találatot megadott, hogy nem is győztem volna végigolvasni őket, de megérte, mert találtam még egy-két hasznos infót. Először is, az egyik oldalon az írják, hogy: "Sem a betegség kiváltó okát, sem a faggyúmirigyek szerepét nem ismerjük ebben a folyamatban. Jelenleg úgy tűnik, hogy nem gombás fertőzés és nem is allergiás eredetű probléma." Krisztának meg pont az ellenkezőjét mondta az orvos! Kíváncsi vagyok a miénk véleményére! :roll: Megtudtam azt is, hogy létezik a koszmóra egyfajta szaliciles-kenőcs, amit azonban csak receptre adnak, valamint van vény nélkül kapható emulzió, aminek Kouriles a neve.
Egyelőre inkább megvárom, hogy mit mond jövő héten a mi gyerekorvosunk.

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Edith: Épp most akartam írni, hogy remélem meg leszel elégedve az olvasnivaló-mennyiséggel, mire délután újra benézel! :lol:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Kati: Én mondtam az elalvórongyot! De az a kislány nemscak elalváshoz használja, hanem az utcára sétálni is magukkal kell vigyék. És már hamarosan 3 éves.

Mölli: Pénteken délután volt nagyon nyúgös Kriszta, semmi sem volt jó, sejtettem én, hogy fogacska van a dologban... Aztán szombaton létszólag semmije sem fájt, de 3x volt kaki, mind lágyabb a szokottnál. (Krisztának általában 1x van széklete naponta. ) Ez is gondoltam, hogy arra utal. Én csak azon vagyok meglepődve, hogy annyira hirtelen bújt ki. Én megnéztem a száját, és nem volt semmi. Rá 15-20 percre, amikor ő kapta be az ujjamat, éreztem, hogy valami szór. Amikor másnál olvastam ilyesmiről, azt hittem, hogy túloznak. Pedig most nálunk is így lett. És azt hiszem, hogy hamarosan meglesz a balalsó is, mert az is erősen duzzadt!
Gartulálok a férjednek, sikeresen megállta a helyét. Nos, látod, nemcsak belőled áll a világ a fiad számára! :P :P :P :P :lol: :lol: :lol: (nehogy megsértődj, csak vicceltem) De biztos nagyon hiányoztál te is neki! :)

Zsuzsi: Valóban ne aggódj, a kaja miatt, vannak időszakaik a babáknak is, amikor nincs kedv ük enni. Kriszta az este alig evett meg 20 ml-t, rá 10 percre viszont bevágta mind a megmaradt 210 ml-t. Szóval, el kell kapni az idejüket! :) :D

Megyek még olvasklak, mert biztos valami kimaradt!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kati, itt vagy még? Nem lépsz be a talk-ra?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith: Csurgott a nyálam a menüd hallatán!!!!! :lol: Mindjárt felülök egy repülőre, úgy hallottam, hogy 1 óra alatt Vásárhelyen van! :lol: :lol:
Én ma nem csináltam nagy ügyet az ebédből, főztem ki spaghettit és öntök rá készen vett bolognai-mártást, majd reszelek rá egy kis sajtot! Imádom!

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Edith: Belépek!

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sudi: Az valóban nem hülyeség, amit nálatok kérnek. Már csak a rákszűrés is. Itt is annyi nő van, aki gyakorlatilag sosem megy vizsgálatokra csak ha már valami baja van. És lehet, hogy akkor már túl késő. Pedig ha akar valaki menni, akkor mehet ingyen is. Én nem megyek a kórházba, mert ott rengeteget szokott kelleni várni, na meg talán a "kiszolgálás" is kívánnivalót hagy maga után, ezért inkább magánrendelőbe járok. Most cseréltem dokit, ahhoz mentem vissza, aki a kórházban kezelt, miután visszakerültem szülés után, és nem ahhoz, akihez terhesen jártam. Kiadtam a sok pénzt kb. 6400 ft.-ot (szinte fölöslegesen, hál'istennek) de nem bánom. Jó, hogy tudom, hogy minden rendben. És már nagy haladást érzek a gombás fertőzés gyógyulásában is. De még csak fele járt le.

Szóval, én eddig is jártam rendszeresen, ezután is fogok járni.
Szerintem viszont attól függetlenül, a fogamzásgátlókat receptre kellene adják, mert így nagyon sokan csak a maguk fejétől kezdenek el vásárolgatni, és aztán csodálkoznak, hogy hát én miért hízok tőle vagy ilyesmi, pedig a szomszédasszonynak bevált. Nagyon tudok haragudni az ilyenekre. :x :x :x

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith.

Mi az a Talk?

Én vagyok a hülye vagy csak le vagyok maradva??? :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Kati: Én is szeretem a bolognais spagettit, de a férjem nem igazán van oda a tésztákért, így elég ritkán kész ítem. De van, amikor ez kerül az asztalra. A húslevest és a többit meg már tegnap akartam készíteni, de elmaradt, mivel piknikezni nem húslevessel mentünk!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Google Talk. Egy chatprogram, cseverészni lehet! :lol: :lol: :lol: :lol: Olyan, mint a Yahoo Messenger vagy a Skype.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sedith: Dehogy sértődök meg, inkább örülök, hogy ilyen férjem van! És még valami: régen mesterszakács volt....
Szállítmáníyozással foglalkozunk, azaz vannak megbízók akinek el kell juttatni áruját valahová és alvállalkozóink, akiknek kamionjaink vannak. Eu-n belül bárhová. Igazság szerint 4-5 év kellett nekme a szakmában a legnagyobb cégeknél, hogy megtanuljak annyit, hogy egyedül menjen. Fuvarjog, szakmai nyelv idegen nyelveken, stb. És így sem könnyű. Pl. pénzügyi részét csak most kedzem átlátni, hiszen azzal eddig nem kellett foglalkoznom. Te nem újságíró vagy? Azt olvatsam profilodban. Neked nincs semmi otthoni lehetőség?
Jó, hogy írod a sok híg kakit, én nem is tudtam, h fogzástól lehet, mert Ákos is kakilt sokat azokban a napokban...

Barátnők: Aki a legjobb barátnőm, nem feltétlenül azzal találkozoma legtöbbet, mégis tudom, h ő megtenne értem bármit és nagyon szeret. Múlt héten itt aludt nálam és ugyanúgy röhögtünk, mint 20 éve! Jézusom, már annyi ideje ismerem!

Koszmót nem találtam nagyon Ákoson, vioszont füle baromi gyakran zsírosodik, nem győzöm tisztítani.

Kép
mölli

Mölli, sejtettem, hogy szállítmányozásról van szó, ezt én valóban nem tudnám csinálni. Kellene ... sok minden, na, tudod, te, én nem. Újságíró vagyok, igen, és dolgoztam is a szakmában, és ha elkapsz egy jó helyet, lehet is jól keresni, de nekem most a gyerek kellett hamarabb. :) És a második is kell, aztán arra gondoltam, hogy építgetek egy kis karriert is! :) Úgy nem kell megszakítanom. De ha valami vállaljkozást elindíthatnék, akkor lehet, hogy lemondanlék a "firkásságomról" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sedith: Ahhoz, hogy belevágjon valaki, nem kell nagy tőke, "csak" kapcsolatok, ismerettségek. Illetve ha már benne vagy, van kockázat, messzebb ne menjek az árfolyam miatt.... De tudom, hogy baromi kevés munka van, ami otthonról végezhető. És a legjobb alkalmazottként, fix fizetéssel, mert akkor talán nem izgulja magát halálra az ember. Mondjuk, én már kezdek leszokni az izgulásról
:D :D :D
Amúgy alkalmazottként kezdtem, pont baba miatt itthonról dolgozni már terhesen, csak épp szar céget fogtam ki akik épp akkoriban mentek csődbe....

Kép
mölli

Nem is mondtam, Ákos mostanában mindenbe bele akar enni, amit mi nagyok eszünk. Pl. hétvégén ettem egy Kinder tejszeletet, és nyüszített, h kér. Kapott az utolsó falatból, nagyon ízlett neki. Hál'Isten ez nem csoki, hanem tejes massza, vékony padlószőnyeg-kinézetű piskótában. Nem akarom édességhez szoktatni (mondjuk csokit én sem nagyon eszem), de szörnyű kis zsivány!

Kép
mölli

jaaj, mindig mire végigolvaslak titeket, elfelejtem, hogy mit akartam!!!! :evil: :lol: :lol:
Ez a barátnős téma ihletett meg. Sajnos nekem is van ( volt?) egy barátnőm, akit már nagyon régóta, középiskola óta ismerek. Végig mindig jóban voltunk, jó azért kisebb összeveszések néha akadtak. Mondjuk elég bonyolult az életük, de a lényeg, hogy nyaranta mindig lent vannak a telkükön. 2 nagy kutyájuk van és rossz szemmel nézik a szomszédjaik, és feljelentették őket....na ez hosszú, de szóval emiatt mindig ingázik valaki a telek és pest, meló közt. Meg persze a szabadidő is ott van lent Gyermelyen ( ott a telek ). Na és a barátnőm, szinte kijelentette, hogy ő akar Gery keresztanyja lenni, mikor Én még el sem döntöttem, hogy egyáltalán megkereszteltetem Geryt. na mindegy. No de egész nyáron, mikor szükségem lett volna kis társaságra, sosem jött el, pedig a rendes lakásuk itt van tőlünk kb. negyed órára, csepelen. És mikor már eléggé kiakadtam, hogy két kutya miatt sosem tudunk normálisan találkozni egy-egy napra egész nyáron, immár 5 éve, és mindezt a szemére is hánytam, akkor Ő neki állt feljebb és végül teljes sértődés lett. Ez már másfél hónapja volt, azóta sem beszéltünk. De engem már nem érdekel. Ráadásul ha annyira szereti Geryt, meg a keresztanyja lenne, akkor talán többet kéne látogatni azt a gyereket nem? Hát talán akkor több érdeklődést kéne iránta mutatnia, nem?!? És a poén az volt, hogy mikor már Én adtam neki az ötleteket, hogy hogyan tudna minket meglátogatni, hogy esetleg reggel megetetné a kutyákat és utánna akár fel is tudna utazni hozzánk meglátogatni, akkor azt mondta nincs neki 500 forintja az utazgatásra!!!??? :shock: :shock: ÉÉÉs, hogy miért nem kap össze minket András és megyünk le mi kocsival hozzá a telekre?? 1 : Hát kérdem Én nekünk ingyen van a benzin? 2 : Arra nem gondol, hogy neki egyedül lényegesen egyszerűbb lenne felutaznia ide, mint nekünk hármunknak összeszedni mindent és a Gery holmiait? Ott nincsenek meg a megfelelő körülmények egy kisbaba megfelelő ellátásához. 3 : az a két nagy kutya olyan szinten neveletlen, hogy nem vagyok hajlandó velük egy légkörbe ereszteni a kisfiam! Tiszta nyál és szőr tőlük MINDEN!!!!! Semmi higiénia!!! És sosem szólnak rájuk, vagy el nem zárnák sehova.
Na mindegy, nekem az ilyen egyoldalú barátság nem kell, hoyg csak Én menjek utána! Főleg mikor gyökeres változások történnek az életünkben. Ami azért azt hiszem még annak is elég nyilvánvalónak kellene lennie, akinek nincs kisbabája!!!

Na mindegy nem untatlak itt titeket ezzel, de ha már így mindenki belelendült ebbe, akkor Én is kiadtam ami a lelkem nyomja.

Mölli! Képzeld nálunk még az van, hogy már nem tudunk rendesen enni apával, mert Gery szinte kinéz mindent a szánkból. És úgy sajnálom!!! De hát mégsem adhatok neki pizzát, vagy bármit amit mi eszünk! De nagyon kész vagyok ettől, már titokban kezdek enni, vagy ha Gery nem látja........ olyan rossz!!!!! :-(((

Koszmó! Szerencsére nekünk sem volt még eddig, de Én is az olajozást tudom tanácsolni. Szerintem az is fontos lehet, hogy ne száradjon nagyon ki a fejbőr. Nem tudom. Ez csak tipp. :?

Edit, nálam is beindultak az enzimjeim!! SALÁTA!!!IMÁDOM!!!!
A gombás fertőzésedre nem kaptál kúpot??? Nekem mikor ilyen problémám volt, akkor az 3 nap alatt rendbetett!!!!!Meg jótanács, hogy amíg nem vagy OK-és, adig NO SEX!!!!!!!! Jobbulást!

na asszem ennyit akartam, most megyünk le, felkelt Gery.
Este szerintem még jövök!
Csaó!!!

Kép Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sudi: Teljesen meg tudlak érteni, hogy ki vagy akadva a barátnődre. Sajnos sokan vannak akik nem is értik meg, hogy minden bonyolultabb, ha van gyerek. Hogy messze ne menjek, egy volt kolléganőm irigyel, hogy otthonról dolgozom, mert többet alhatok.... Holott neki is panaszkodtam, h Ákos nem alszik éjjel. De érdekes, az a 3 csajszi, akit igazán barátnőnek tartok, ők magyarázat nélkül is felfogják mivel jár egy gyerek! Pedig egyiküknek sincs még. És az ilyeneket meg kell becsülni.

Akkor nálatok is ugyanaz van evés-téren.... Tudod, én engedékenyebb vagyok kaja területén, mert meggyőződésem, hogy mai orvosok túlóvatoskodnak mindent, de pizzát azért nem adnék én sem.... Persze, nem akarlak se Téged, se mást megbántani, elfogadom, ha valaki tiszteletben tartja orvosok/védőnők utasításait, de ebben az esetben Ákos már éhenhalt volna....
:lol: :lol: :lol:

Kép
mölli

Sziasztok!
CSajok mentek a képek aki kért(ha valakinek nem küldtem szoljon rám)
most ennyi voltam, mert Dávidnak igencsak hisztis napja van:(

Sok puszika
Ilike & Dávid baba
mamóca1

Sziasztok!
Koszmó: Alidának is volt épp a napokban, már eltěnt szerencsére az olajtól, de nekem meg azt mondta a védônô, hogy egyáltalán nincs jelentôsége, ha zavar, akkor kezeljem, mert semmiféle oka, sem következménye nincs. Na itt van mégegy variáció! :lol: :lol:

Kati: Alida is egyik pillanatról a másikra kezdett el nyúlni a játékok után!
Mostanában meg közlekedik az ágyában! Ha hanyatt fekszik, akkor a sarkát nyomja bele a matracba és tolja magát fölfelé, ha hason van, akkor meg a lábait a hasa alá húzza és úgy araszol. De egyre gyakrabban púposítja fel a popsiját egészen addig, amíg el nem dôl az egyik irányba! :D

Barátnôk: neke nagyon kevés van, de azok jók szerencsére. Most hogy szültem, egy csomó volt osztálytársam írt emailt, akikkel nem is tartom a kapcsolatot, ez nagyon jól esett.

Evés miatt nem igazán aggódom, csak írtátok, hogy a babóitok csak 4*-5* esznek egy nap, Alida meg általában többször. De lehet, hogy azért, mert a tápszer jobban töm.

Pusz
zsuzsi 81

Sziasztok!

Délután levegőztünk egy kicsit Jocival, voltunk a postán és a gyógyszertárban és persze úton-útfélen összeakadtunk ismerősökkel, akikkel persze meg kellett állni, hogy kigyönyörködhessék magukat a fiacskámban, de végül csak hazaértünk! :lol:

Edith: Hogy ízlett a férjednek a finom ebéd? Biztos mind a tíz ujját megnyalta utána! :D Volt rá precedens, hogy házilag készítettem el a bolognai mártást, de legtöbbször készen veszem. Az én férjem sincs különösebben oda érte, de megeszi! Már reggel felkészítettem rá, hogy ma azt kapja vacsorára! :lol: A rákszűrés valóban rendkívül fontos, az én orvosom is csak annak írja fel a gyógyszert, aki rendszeresen, tehát minden évben egyszer elvégezteti. Engem is emlékeztetett rá, mikor voltam a 6 hetes kontrollon és felirattam vele a fogamzásgátlómat, hogy novemberben lesz egy éve a szűrésemnek, úgyhogy valamikor ősszel menjek, mert akkor lesz aktuális az idei. Úgyhogy azt hiszem, jövő hónapban keresem fel, mert akkor úgyis megint gyógyszert kell iratnom. (A férjem egyik ismerőse januárban halt meg 41 évesen, neki is méhnyakrákja volt, nem járt szűrésre!!!!!!!! Egy nagyon kedves nő volt, egyszer én is találkoztam vele.) Azt pedig végképp felelőtlenségnek tartom, hogy egyes nők önhatalmúlag, orvosi felügyelet nélkül szednek ilyen komoly gyógyszereket!!!!!!!!! :evil:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?