Látom zajlik az élet!
Csala:
Nálunk is igaz ez a tapasztalat a kézzel hordozott gyerekről. Dorinát állandóan hurcolásztam éjjel-nappal, dalokat énekeltem neki. Íme az eredmény: képtelenség elérni, hogy fogja a kezem, nemhogy még felvegyem, lepkehálóval kell őt befogni.
Íme egy fotó, egyik alkalommal muszáj volt valamit kitalálni (ami neki is tetszett), hogy biztonságban legyen mellettem. Néhányan megmosolyogtak, néhányan elmebetegnek néztek.
Így sétáltunk akkor:
Whisky Apuka:
Kellett nekem mondani, hogy Bettussal semmi gond sírás terén. Éjjel rámcáfolt és olyan hajcihőt rendezett, hogy ilyet talán még soha.
Ilyenkor én is elbizonytalanodom, hogy kicsit hagyni kellene, de aztán olyan szinten felturbózta magát, hogy esélyt nem adott másra, minthogy felvegyem. Ráadásul ahogy leraktam kezdte előlről ezerrel. Csak a függőleges testhelyzetben hallgatott el, olyan volt mint egy gép, ahogy vízszintesbe került egyből megszólalt.
Biztos gondolta: na fater most bizonyíts és vegyél fel, waze. Aztán elfáradtam visszaadtam anyucinak, hogy övé a terep, nála többszöri cicizés után aludt el. Eztán én aludtam reggelig, de anyukája és a kicsike sokszor fent voltak. Tündi szegényke elég fáradt volt reggel.
Ezzel a cicin altatással kapcsolatban kérdeznék Mindenkit, ti hogy látjátok ezt a kérdést??
Szerintem mi itt valamit nem jól csinálunk, mert Dorina is kizárólag csak így tudott elaludni és a Bettus is.
Gyugyó:
A nővéredet meg tudom érteni! Végül is ő elég közvetlen családtag.
Nagymamák segítsége jó dolog bizonyos határig. Vigyázni kell azért nehogy átbillenjenek a négylábú másik oldalára.
A főzés és a takarítás ilyenkor nagy segítség tud lenni a kismamának. Viszont legalább olyan fontos a nyugalom is. Az én anyukám 3 gyereket nevelt, rutinja is van, de abszolút nem akart beleszólni semmibe. Főleg ha azt vesszük figyelembe, hogy az ő idejében standard volt a 3 hónapig tartó szoptatás. Anyósom az első gyereknél jött "a jótanácsaival", amit feleségem megfogadott és az eredménye egy tápszeren táplált picurka allergiával, asztmával.
Pl: csuklásra citrom, 3 hetesen paadicsomlé (nehogy éhezzen és kell a vitamin) címszóval stb...sorolhatnám. Párom még fiatalka volt és tapasztalatlan.
Következő két gyereknél már teljesen másképp alakultak a dolgok. Dorinánál egyedül a La Leche Ligát hívtuk segítségül a szoptatáshoz. Ez bevált, ő 17 hónapig szopott és magától hagyta abba.
Mondjuk nekünk elég nehéz elkerülni anyósomat, mert itt lakik tőlünk 5 méterre, voltak is konfliktusok ebből.
Engem is érdekelne a többiek véleménye ezzel a szülők beleszólnak, és mennyire témával kapcsolatban!
Bettina megint kezdi, ez már mindig így lesz??