Sziasztok!
Mónika! Gratulálunk! Mikor jön a kistestvér?
Ami a fáradtságot illeti, hát mesélhetnék...Este tíz elõtt nem nagyon van olyan, hogy mindkét gyerek alszik már.. A kisebbik, Sári, soha nem akar este elaludni. Nagyon hosszú ideig rázogatom a vállamra borulva, mire nagy nehezen elalszik rajtam, fõleg, ha énekelek is neki. Ekkor, mint valami hímestojást nagyon óvatosan befektetem az ágyába, de amint lepedõt érez maga alatt, elkezd visítani.. akkor kezdõdik elõlrõl. Ha néha nem is ébred fel rögtön, akkor is átlag fél óránként üvölt éjfélig. Éjféltõl aztán már "csak" átlagosan 2 óránként, egészen reggeli 5.30-ig, mikor is már nem hajlandó aludni. A nagyobbik, Dani, kb fél tízkor fekszik le, de hozzá is többször fel kell kelni éjjel, mert elveszett a cumija, vagy inni kér, vagy ilyesmik. Tehát éjféltõl fél hatig átlag 3 szor szoptatok, kétszer megtöltöm a cumisüveget vízzel, ugyanennyiszer elgurult cumikra vadászom az ágy alatt..
Szóval nagyon kipihent vagyok..
Igika, láthatod, az alvás nálunk is probléma. Nekem a fiam 10 hónapos koráig egyetlen éjszakát sem aludt át, sõt horror volt minden éjjel, negyed óránként felébredt már a végén. Aztán 10 hónaposan "megneveltük", kipróbáltuk azt a módszert, ami az 'aludj jól, gyermekem' címû könyvben van leírva. Be is vált többé kevésbé másfél éves koráig, onnantól kezdve viszont kizárólag velünk volt hajlandó aludni, különben velõtrázóan üvöltött akkár egész éjjel.. Most kapott egy új kis gyerekheverõt, és abban hajlandó végre aludni, de szigorúan a mi szobánkban...
Nekem egyik gyerek sem egy vasgyúró, Dani 3600gmal született, most 2 évesen 11kg, Sári 2950gmal született, most 7 és fél kiló hét hónaposan.
Sajnos még nem jöttek teljesen rendbe, köhögnek, taknyosak, de javul.