(Navi60) Virág!
Ebben neked teljesen igazad van, de akkor sem szólhatunk bele, hogy ki mit és hogyan csináljon. Illetve megpróbálunk neki tanácsot adni, burkoltan elmondani hogy mi jó és mi nem, de ezek után úgyis mindenki a saját feje után megy.
A szakemberekről is tudnék vitatkozni. Az a védőnő például, aki megpróbál meggyőzni, hogy a bolti üveges kaja mennyivel jobb, mint az a sárgarépa, amit a kertben szedtem, ami nem nitrátos és nem vegyszeres, hát... (persze tisztelet a kivételnek)
És a legújabb kutatási eredmények?!
Amikor én voltam csecsemő, simán 3 hónapos kórtól lehetett adni (persze csak ha már nem volt tejcsi) előbb a gyümölcsöt, aztán a főzelékeket. Nem volt ennyi allergiás gyerek, nem ismerték a mindenféle érzékenységeket, nem volt hiperaktivitás, stb.
És egészségesen felnőttünk!
Most meg, a gyógyszertárban kioktattak, (mikor olyan szakácskönyvet kerestem, amibe le van írva, hogy a 4 hónapos gyerekemnek mit adhatok enni, a műkaján kívül), hogy ennyi idősen szopiznia kell, ha nem akkor tápszer!
Valóban azt kellene, de ha egyszer így alakult az életünk, hozzáteszem, a szuper, segítőkész egészségügyis nővérkék miatt,
akkor megint csak ne magyarázza meg senki, hogy tápszerrel etessem 6 hónapos koráig.
És nem Téged akartalak bántani a fenti soraimmal, hiszen úgy is kezdtem a mondandómat, hogy egyetértek Veled, egyszerűen csak kikivánkozott.
Egy szónak is száz a vége, mindenkinek oda kellene figyelni, hogy mi az, amit nagyon tiltanak x kor előtt, valószínű nem véletlen.
Bocsi, még valami. Az egyik babaszakácskönyv szerint paradicsom csak 6 hós kor után, a másik már 3 hónaposan engedi. Na, akkor most melyikre figyeljek? Ilyenkor leginkább felhívom anyukámat, megkérdezem mit ajánl. Utána a dokinéninket is kifaggatom, aki mellesleg mindig ugyan azt mondja, mint az anyu.
Úgyhogy legújabb kutatás ide vagy oda, én inkább a régi jól bevált recepteket részesítem előnyben. De ez megint az én ügyem.