Sziasztok!
Zsizsik!
Reggel csak pár szóra volt időm, de most jobban ráérek.
Szóval ne keseredj el tényleg rendbe lehet hozni az adenómát Bromoval és Premenssel!!!!
Az agydaganat dolgot felejtsd el!!!!
Ez egy abszolút jóindulatú dolog, csak akkor okoz problémát, ha nagyon megnő!!! De 3,5 mm az nagyon kicsike, az egyik ismerősömnek 2cm-es van és van babája (igaz neki csak lombikkal, de nála a PCO és az adenóma mellé még endometriózis és apuci katonáinak immunológiai okú irtása is befigyelt!
).
Elvileg a Bromo tartós szedése az adenoma zsugorodásához vezet, úgyhogy valszeg sokáig kell majd szedned!!!! Műteni az ekkorát biztosan nem szokták!!!!
Nekem ún. mikroadenómám van, tehát MR-rel nem mutatható ki, de hormoneltéréseket okoz, meg a tejcsorgás is megvolt, igaz csak nyomásra jött pár csepp( amíg a dokim meg nem nyomkodott, nekem fel sem tűnt!!!!!).
De a Bromo rendezte a dolgot!!!!
A dokid azért nem szeretné, ha teherbeesnél, mert a terhesség és a szoptatás alatt nem szabad szedni, gondolom előbb be szeretné állítani az adagot!
Mennyi volt a prolaktinod???
Egyébként ne úgy nézd a dolgot, h. ez is van, meg az is van és most meg plussz ez! Úgy nézd, h. ez az egész rendszer összefügg!!!!! Valószínűleg nálad a prolaktintermelő adenóma lesz a kiindulási probléma és ennek kezelésével megszűnik a többi is (azért ha hiperinzulinémiád van, akkor kell a metformin is, de lehet, h. idővel az is rendeződik!!!!!!).
Mindenesetre gondolj bele abba, h. nem is olyan rég még simán meglaparoztak volna, ahelyett, h. kiderítették volna az OKOT! Egyre inkább hajlok arra, h. mégse kéne a nőgyógyászok kezébe adni a metformin felírás lehetőségét, mert az ilyen esetek miatt, mint te és Babancs (akiknél nem az IR az elsődleges ok!) hamar kijelentenék, h. nem is igaz, a metformin nem jó a PCO-ra, ahelyett, h. utánajárnának, h. kinél mi az eredeti oka a PCO kialakulásának és azt kezdenék el kezelni! Szerintem inkább kötelezni kéne őket, h. ahelyett, h. mindenféle laparos megoldásokat ajánlgatnak, meg lombikot, első körben tovább kelljen küldeniük a policisztás ováriumú pácienseket endokrin szakrendelésre!!!! (Csak így nem sokat kapnának vissza lombikra lehúzni!
)
Egyébként a sokat emlegetett Rotterdami Kritériumoknál is ott van, h. „ha minden más endokrin ok kizárható”!!!!
Kavics!
Tudod az ember 2-kor és 5-kor is kel pisilni!
Nem jókedvéből, hanem mert a csemete odabenn rendesen megtorolja, ha a hólyagod az általa tűrhetőnek ítéltnél egy picit is jobban bedomborodik az életterébe!!! És akkor aztán van nemulass!!!!
Én ált. nem arra ébredek, h. pisilni kell, hanem h. fáj! Rejó Johannája úgy tudom sokkal nyugisabb, de Mütyűrke a mamájára ütött: „Adj uramisten, de azonnal!!!”
Bár mostanában már jóval visszafogottabb, mert lassan már rugdosni sincs helye!!!!!!
Az Uh-os dokira kettő dolgot reagánék:
- Nekem is megmondták, h. a januári ciklusom a veszett fejsze nyele, februártól hormonstimu!
- Nórát meg ki akarták kaparni!
Nyugi!
Espero!
Elküldenéd nekem is a talis képeket?
Emilemet küldöm priviben!
Pogi!
Megint szétröhögtem magam!
Majd írd meg, h. túlélted-e a bűnözést!
Nálunk – valszeg az általad említett okokból – inkább a látótérkiesést helyezték előtérbe a tünetek közül!
(Zsizsik!!!!! Mielőtt bepánikolnál és elkezdenéd tapasztalni magadon a látótérkiesés tüneteit: Azok már csak egészen nagyméretű adenománál jelentkeznek, de te nem fogsz ekkorát növeszteni, mert a Bromo nem fogja hagyni!!!!!!
)
Szeptember 30. körül várható a gólya!
Én nem is tudok két kézzel gépelni, csak egy ujjal!
Backa!
Apa, mint gyanútlan áldozat!!!!!
Csajok!
Ma voltam először NST-n, ilyenkor azt nézik, h. a baba szívfrekvenciája hogyan változik a mozgása ill. a méhösszehúzódások hatására. Az a jó, ha gyorsul, mert ha lelassul az arra utal, h. nem kap elég vért!
Naszóval Mütyűrkének ma megint melegfrontja volt, aludt mint a bunda!!! Úgy kellett a kis kidugdosott lábikóját megnyomkodva-megcsiklandozva fel-felrázni, h. ugyan mocorogjon már egy kicsit a vizsgálat kedvéért, de rá fél percre már aludt is vissza!!!!
Utána utolsó vérvétel (na ott azért anya adrenalinja felrázta!
), majd UH. Természetesen a praclik megint az arca előtt!!!!
Bezzeg a túlsó vége!!! Az premier plánban!!!!
Már 3 kiló!!!!! 3,6-ra jósolta a dokim!!!!
És teljesen megdöbbentő, h. mennyire össze van csomagolva szegényke! Nem irigylem!!!!!
Viszont ma láttam újszülött babát! Nagyon kis csúnya volt, szürke volt és gyűrött, és nagyon utálta ezt az egész világot!
De ott bőgtem a nagyijával együtt! A szülőszoba előtt vártam a dokimra, a nagyi meg ott asszisztálta végig az unoka születését, mert egyszerre csak egy ember lehet benn a szülő nő mellett, az meg a veje volt!!!! Én próbáltam nyugtatni, aztán egyszercsak hozták a babát!!!!! Hát eltört a mécses!
De még mindig nem tudom elképzelni a magamét a kezemben!!!!