Sziasztok!
Niki!
BOLDOG FÉL ÉVES SZÜLINAPOT NEKED ÉS SZÜLEIDNEK!
Nagyon jók a képek! Hogy csodálja Niki a tüzijátékot!
Egy virtuális tortaszeletet kérhetek? Nagyon jól néz ki a tortátok! Biztos fini is volt.
Köszönjük a jó kívánságokat a javuláshoz, segített.
Bala már jól van, de azért még diétás kaját falatoztatok vele.
Anyum viszont még ramatyul.
Zsóka!
Tündéri Marci! Milyen kis vasgyúró!
Kitartás! Marcinak is bele kell jönnie az ovis korszakba.
Alon!
Én is hallottam ilyet a bébiúszásról, hogy hátráltatja később a rendes úszás megtanulását, ha "ébren" tartják a babáknál a búvárreflexet.
Panni!
Drukkolok, hogy megoldódjon Márk pocakgondja.
Mircike!
Úgy látszik ez korosztályos probléma
Bala is verekszik és volt egy időszak, amikor harapott is
, de az valahogy magától elmaradt.
A verekedés azonban napi probléma nálunk is jelenleg. Van, hogy egy pillepalackkal ront rám, s akkorát üt...
De nem csak engem, hanem a kutyát és a macskákat is püföli. Ők meg tűrnék, ha mi hagynánk. De a fél napunk arról szól, hogy "Bala! Nem szabad! CSak simizni!" Erre odabújik egy pillanatra, mintha elnézést kérne tőlük, majd a következő pillanatban újra csap, vagy húzza a farkukat.
Már az összes módszert bevetettük a csapkodás ellen, de eddig hasztalannak tűnt minden.
Először lefogtuk a kezét, s szóltunk neki, hogy csak simizni szabad, s simiztünk együtt, de ezzel jobban hergeltük.
Volt, hogy én is oda csaptam egy kicsit a kezére, de gyorsan rájöttem, hogy ezzel csak még nagyobb agressziót fogok kiváltani belőle, így max. két csapás volt a kicsi mancsra.
Próbáltam azt is, hogy nem veszek tudomást róla, majd abbahagyja, de nem igazán működött a dolog.
Úgyhogy mi is tanácstalanul állunk a dolog előtt.
Maradtunk a "Bala nem szabad! Csak simizni!" jelmondatnál. NAponta százszor.
Remélem idővel ezt is kinövi, mint a harapdálást.
Csak attól tartok, hogy lesznek még keményebb korszakaik is: visszafeleselés, földhöz vágom magam, visítok, ...
Apropó visítás: Bala két napja mint egy kis macska, akinek a farkára léptek visít. Mindenért. Néha Ő maga sem tudja mit akar, csak visítson valamiért. Ezt sem egyszerű kezelni.
Néha teljesen tanácstalanul állok magam előtt, hogy most mit kezdjek a gyerekkel.
Mivel javítok, vagy éppen mivel rontok a helyzeten. Én vagyok csak így ezzel? Néha olyan nehéz...
Timi