Sziasztok!
Először is köszönöm a névnapi jókívánságokat!!!
Végre ideértem... pedig most csavarogni sem járunk, mert sokat esik az eső és iszonyú hideg van (legalábbis nekem nagyon nem jól esik, mert fázós típus vagyok)
.
A hirtelen jött nyaralásról: Nos, kicsit kicseleztük az időjárást, mert a múlt héten már beharangozták a nagy mennyiségű esőt 16-18 fokkal (be is jött nekik
). Münchenbe így nem sok értelmét láttuk, hogy elmenjünk, nem akartunk 4 napig a szállodában csücsülni a gyerekekkel. Gyorsan le is mondtuk a szállást és útirányt változtattunk dél felé. Beszereztünk egy sátrat, bepakoltunk a kocsiba és péntek éjjel elindultunk Olaszországba a tengerpartra. 5 óra alatt le is értünk, ott csodálatos napsütés, 29 fok és a hihetetlenül kék Földközi-tenger fogadott bennünket . Genovától 50 km-re nyugatra Spotorno-ban találtunk egy kempinget, ami közel volt a strandhoz és volt sátorhely szabad. Felvertük a sátrat, berendezkedtünk és irány a vízpart. Ákosnak hihetetlenül bejött a tenger, alig lehetett kikönyörögni. Ugrált a hullámokban, "vadászott" medúzákra, kishalakra stb. Enikő félt, neki ijesztő volt a hullámok csapkodása, meg ő amúgy sem egy "vizes" gyerek. Neki a kis gumicsónakba tettünk vizet, abba pancsikolt a kis edényeivel, meg sarazott a homokban. Az éjszakák meglepően nyugisak voltak, a gyerekek mukk nélkül végigaludták, engem és Lacit kicsi zavart a közelből jövő horkolás... De 2 éjszaka után már immunissá váltunk és aludtunk mint a bunda . Voltunk kirándulni is, megnéztük Genovát, Genovától keletre a sziklás, romanikus öblökkel tarkított partvidéket is megcsodáltuk, itt is strandoltunk (a kavicsos strand annyira nem jött be). Egy másik nap Monte Carlo-ba mentünk. Ott aztán leesett az állunk a nagy gazdagság és pompa láttán. Csodálatos az ország/város fekvése, a tenger még kékebb, mint máshol és maguk az utcák, terek, épületek, parkok nagyon igényesek, tiszták. El sem lehet mesélni... engem teljesen lenyűgözött. És fentről a hercegi palotából mesés a panoráma, akár napokat is bírtam volna nézelődni.
Hamar letelt a 4 nap, kedden már kellett hazajönni, Apa több nap szabit nem kapott sajna. De ez a pár nap csodálatos volt, megérte nagyon!!! Még hazafelé úton Svájcban megálltunk a hegyekben, és megnéztük a lichtenstein-i miniállam fővárosát, Vaduzt is. Ahogy jöttünk észak felé, egyre rosszabb lett az idő, és itthon a lakásban a meleg radiátor fogadott bennünket... Ugyanis annyira hideg van, hogy elindul a fűtés
. Hát mit ne mondjak, folyamatosan visszavágyunk a tengerhez, a kánikulához azóta is...
Most annyira tengerrajongókká váltunk, hogy már tervezzük a jövő nyári nyaralásunkat
... A kempingezést is megszerettük, mert a gyerekek tényleg baromira élvezték, nem kell hónapokkal előbb lefoglalni a szállást, és nem utolsó sorban egy csomó pénz megspórolható...
Heni!
A Tropikáriumos képek láttán olyan jót nosztalgiáztam...
Mi is nagyon szeretjük, már többször is voltunk, de nem bírjuk megunni.
Jó balcsizást nektek, én szorítok, hogy javuljon az idő
! Úgy láttam hétfőtől egyre jobb lesz... Majd gyere élménybeszámolni!!!!
NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK ÉN IS!!!!!
Zsu!
Hát nem jó hír ez a méhszájnyílás, pihenj sokat és vigyázz magatokra!!! A barátnőmnek is mindkét terhességénél összevarták a méhszájat, és úgy azért nem kellett annyira "kímélnie" magát, tudta a háztartást csinálni, tudott jönni-menni.
Húúú, a nyaralásotok biztos nagyon szuper lehetett, a képek láttán egy paradicsomban töltöttetek két hetet
.
Viki!
Örülök, hogy jöttél!
Olyan jó Dorkát látni a képeken, olyan gyönyörű kiscsaj!!!!
Kár, hogy Enikő nem fiú...
Bár, ha belegondolok, Ákos is csak 4,5 évvel idősebb...
Nálunk is az van most, hogy Enikő teljesen leköt. A szemfogai mostanság bújtak ki alul és fölül, ez a négy iszonyúan megviselte, pedig régebben észre sem vettük a fogzást. Na meg elkezdte próbálgatni a tűréshatárainkat, hiszti elkezdődött rendesen
. A mértéke kezelhető, de nem ehhez szoktunk, a mi kis csendes, nyugis kislányunk a múlté...
Szilvi!
Nálunk a beszéd abszolút nem fejlődik, de hát ezen nem is csodálkozom, a bátyus is 2,5 évesen kezdte az "ipart", no és azóta be nem áll a szája
. Kb. 8-10 szót mond Enikő, ill. ezeket használja következetesen. Próbál utánunk is mondani, de ebből általában halandzsa lesz
.
Nóra!
Utólagos boldog névnapot neked!!!!!!!!!
Puszilok mindenkit! Jó időt kívánok! Jók legyetek!
Kriszta