Sziasztok!
Már reggel írtam egy csomót, és egy laza mozdulattal eltűntettem az egészet, úgyhogy most próbálkozom megint.
Márti!
Már megint a pisilés ébresztett fel hajnalok hajnalán? Akkor nem is a fiad ébreszt fel téged, hanem te őt!
Gabek!
Üdv újra! Tessék gyakrabban jönni!
Milyen nagyok vagytok már ti is, hogy kezditek a hozzátápit!
Márti tök jól leírta, én is kb. úgy csinálom.
Gyümölccsel kezd, almával. Először csak a leve, pár nap múlva már pár kanál püré. És egyre nagyobb mennyiséget fog enni. Én délután adom a gyümit. Kaja előtt add, és utána a tápszer. Ahogy növeled a gyümit mennyiségét, annál kevesebb tápi kell majd. És a végén kiváltod vele. Ha ez már működik, akkor jöhetnek a főzelékek.
Én mindenképp rendes gyümit adnék először, nem üvegeset. Most még van barack is, azért az csak jobb. Én most, hogy már csak reggel és este eszünk tápszert, úgy csinálom nekik a kaját, hogy 3-4 nap én készítem, aztán 1 nap üveges. Ezt csak azért, hogy mindkettőt szokják, nehogy az legyen, hogy valamelyiket nem fogadják el.
Érdemes nagyjából ugyanabban az időben adni, tehát ha délután szeretnél kaját kiváltani gyümivel, akkor mindig délután kínáld. Nálunk is állandó a sorrend (1. tápszer, 2. tejpép, 3. főzi, 4. gyümi, 5. tápszer), de az időpont elég változó, az az alvástól függ, fel meg nem ébreszetem őket. Így van, hogy 12-1 körül eszik az ebédet, van, hogy jóval később.
Egy új kaját kb. 1 hétig adj, addig mást ne, mármint más ismeretlent ne. A már megszokottal lehet keverni, de egyszerre csak egy újdonság legyen.
Célszerű hordozóban etetni, mert akkor szembe tudsz vele ülni, és marad két szabad kezed.
Rillisz!
Nagyon jól hangzik, hogy találkoztok azzal a családdal. Biztos sok dolgot tudsz majd tőlük tanulni, ha meg már a ti babáitok is meglesznek, akkor meg mehet majd a tapasztalatcsere. Mennyire laktok közel egymáshoz?
Barbi!
Flórának a nyakán van egy hemangióma (érdaganat). Ez így elég rosszul hangzik, de állítólag nincs vele teendő, elmúlik majd. Keresek képet, ahol látszik. Olyan, mint egy tűzfolt, vagy minek szokták mondani.
Edit!
Várjuk ám a képeket!
Na, akkor majd pár nap múlva visszatérek erre a fog kérdésre. Hátha majd akkor.....
Fitymaszűkület állítólag a fiúk 80 %-ánál van eleinte, aztán vagy megoldódik magától, vagy nem. Azért az jól hangzik, hogy érzéstelenítve segítenek majd Barnikán, és nem csak úgy ész nélkül rángatva (ilyet is hallottam már).
Én nem tudok ilyen praktikákat, hogy huzogatni, vagy nem. Nálunk dokinéni mindig nézi, remélem mondani fogja, ha kell vele valamit csinálni, én nem értek hozzá egyáltalán.
Na, ma ikres tali lesz, jönnek Julcsiék. Majd dobok képeket, ha lesznek.