Új privát üzeneted érkezett!

Edit,megkérnélek,hogy nézz már be a naplómba,az utolsó elötti bejegyzéshez!!!!Nem tudom,hogy mit irtam össze,de az emberek gratulálnak a Lénának a kistesóhoz :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Pedig csak a barátnöm a Kati lett terhes.Tényleg érthetetlenül irtam?????? :?: :?: :?: :roll: :roll: :?:
köszi

betty30

Betty, megelőztél, az előbb én akartam írni, mert a te bejegyzésed volt a 600. !!! :shock: :shock: :shock: Igen, lányok, annyit írtunk ezalatt a hónap alatt - még annyi se -, hogy már több, mint fele a régi topiknak. De ez a jó, hogy írunk. :)

Én a bejegyzésedet már elolvastam a tegnap, nem tudom, nekem egyértelmű volt, hogy Kati várja a kisbabát. Csak oda nem írtam. Most, amikor kerestelek, gondolkoztam, ki érthette félre, hát nem csodálkozom, hogy az, aki. :D Az ő naplójuk is tele van fogalmazási hibákkal, mint sok másé, de nem gond. Aki nem akarja, úgysem olvassa el. Én elolvasom, mert kedvesek nekem. És ti is nagyon kedvesek vagytok. Legfennebb írj egy hozzászólást, hogy nem ti várjátok a babót. A barátnőd végülis terhes? Csak akkor még nem tudta? Gratula nekik! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

VIGYÁZAT, KISREGÉNY!!!!
:lol: :lol: :lol:
Sziasztok!

Megpróbálok írni, visszaolvasni, remélem sikerül. Mondjuk word-be írom, max majd elmentem.

Köszönjük a köszöntést!

Hihetetlen ez a gyerek.
Tegnap: felkeltem 6-kor(végre sikerült), gondoltam, megcsinálok ezt-azt, főzök, stb… Persze Enéh máshogy gondolta, és felébredt ¼ 7-kor. :? Játszottam vele, de nem akart visszaaludni, így 3/4 7-kor megetettem. 7 után visszaaludt. Félig megcsináltam a kaját, már majdnem kész, de a kisasszony 1/4 10-kor megint felkelt. :? Akkor megint elvolt kicsit, majd elkezdett nyüszíteni. Adtam neki enni, majd újabb játék. Kitalálta hogy ő most Enéh-explorer, és vagy 5x körbejárta a lakást, az ebédlőtől a szobáig, mindent. Nézett is rám hogy be van csukva a bejárati ajtó, és nem mehet ki a teraszra, de mondtam neki hogy minden tiszta víz, bent maradunk. Nem hiszem hogy megértette, de mindegy. Mikor elfáradt, megint jött a nyüszítés, de úgy hogy rótta a köröket a lakásban, közben hisztizett. Betettem a kiságyba(mostanába csak ott hajlandó elaludni, ami nem is baj), ott is hisztizett, meg „mászkált”. Máramennyire a kiságyban ez lehetséges, de ő megoldja. Mikor végképp elszakadt a cérnája éktelen nagy ordításba kezdett, hogy „anya gyere, egyedül nem tudok elaludni!” És anya jött! Hátrafektettem, megkapta a pelenkáját, „Borit”, betakargattam, majd jöhetett a simi. Végre elaludt! :wink: Éljen! Mehetek a dolgomra! Először is kaja, mert fél1, és én még semmit sem ettem. Ebéd, nah! Azt sikerült nyugodtan! Utána irány a fürdő, kicsit foglalkozzunk magunkkal is. A fogmosás már rohamtempóban, mert a kisasszony felébredt, és nem hajlandó visszaaludni! Kész! Sikerült aludnia fél órát! Egyszerüen nem hiszem el ezt a gyereket! Alig alszik, és egész nap „mászkál”. Egyszer azt mondta egy anyuka, hogyha majd elkezd mászkálni, akkor jobban kifárad, és többet fog aludni. Hát ez az én lányomra nem érvényes. :? Persze du-án ismét aludt vagy 1 órát, utána uzsi, majd séta. Séta közben elaludt, aludt vagy másfél órát, aminek az volt az eredménye hogy este fél 11-kor aludt el. Addig szórakoztatni kellett!
Legújabb! Mászkálás közben „hukk-ol”, és sikongat! Nagyon édes. :wink: A sikongatás mostanában bejön neki, főleg kaja közben, ha ízlik is neki az étel. Valamint olyan éktelen hisztit csap le, hogy az valami elképzelhetetlen! És miért? Mert az én kis drágám nem tudja lepakolni a dvd-ket! Apja úgy beszorította a tartóba, hogy még én sem tudom kivenni onnan(nem mintha lennem időm dvd-zni)
Vasárnap óta a nagykádban fürdik, rettenetesen élvezi!
Eddig a nyomtató volt a szobában a kedvence. Elé tettem egy dobozt, hogy ne piszkálja. Persze jól megraktam, és rátettem a fedelét. Már leszedte a fedőt, és megpróbálta kipakolni. Eddig csak a kádban próbálkozott, de tegnapelőtt már a szobában is feltérdelt! Igaz a lábamba kapaszkodott, de megvolt!
Persze megtalálta a konyhát is! Eddig elég volt neki az ebédlő, de rájött hogy onnan anya néha csak úgy huss, eltünik. Nézzük meg hova! Hát a konyhába! Az az egyik legkisebb, szabadon bejárható helység a lakásba, de ott a legérdekesebb. :lol:

Sudi!
Persze hogy nem vagyok kövér a koszorúslány ruhába, mert akkor még nem voltam kövér! Azóta 20 kg plusz van rajtam, de most eldöntöttem! Fogyókúrázni fogok! Remélem kitartásom is lesz, bár Sanya mellett………. Szerintem neki kövéren kellek!
Azt az albumot, amit mondtál a profilba, majd én is megnézem és teszek fel képet(ha nem miniatürizálz kell oda).
Gratula a honlaphoz! Látod, csak összejött! Általában én sem a sima explorert használom, de nem is mozillát vagy operát. Mondjuk az én gépem elég jól le van védve, úgyhogy akár a sima exploret is használhatnám. Meg nálunk nem a vírusoktól kell félni, hanem párom össze-vissza telepítgetéseitől. :?
Ha meg már itt tarunk! Legszívesebben Linuxot használnák, csak most nincs időm körbekutakolódni hogy honnan tudnék szerezni, meg azt felpakolni, ááááááááááááá! Majd talán pár év múlva, unalmas éjszakáimon. :|
Depi téma: én ezért nem akarok második gyereket! Tökéletesen tisztában vagyok vele hogy Elrontottuk Enéht, de ez van! A második gyereknél lehet jobban figyelnék rá, de nem tudnám idegösszeroppanás nélkül végigcsinálni.(tudom önzőség) Néha most is a szélén járok.
Gyógyszer! Szerintem menj vissza a dokihoz, és nézesd meg magad! Lehet Neked nem jó az a gyógyszer amit felírt. Van egy barátnőm, ő elég sok ideig, sokféle bogyót szedett, de mindig 3fázisút írt fel a dokija. Legalább 2 évbe tellt míg rájöttek hogy nem jó neki, mert valamelyik fázis szedése közben „meghülyült”. Kiderült hogy a hormon miatt volt. Mikor egyfázisút kapott semmi baja nem volt.

Eszeter!
Üdv újra köztünk! Nagyon édes Réka! És mekkorát nőtt már!
Sajnálattal olvasom hogy Réka is elválasztotta magát. Sajnos már Enéh is, de nekem még mindig van tejem, igaz nem sok. Már csak este fejem(akkor van rá időm), akkor olyan 20-30 ml sikerül, de szerintem lassan nekem is elapad.
Én akartam vinni Enéht úszni, de valahogy elmaradt. Ami azt illeti, annyira nem bánom. Majd beiratom úszni ha már nagyobb lesz. Tudod ez a bébiúszás inkább a búvárreflexen alapszik, nem az a klasszikus úszás.
Enéhnek is kócosodik hátul a haja, pedig én is babasampont használok, és nem mosom minden nap. Szerintem teljesen „normális”, hisz nekünk is összekócolodik.

Edith! Láttam hogy bosszankodtál párszor hogy elszállt az irományod! Írd meg word-be, és akkor nem kell félni, meg nem kell újra irogatni. Egy időbe nekem is állandóan elszállt, lefagyott, de már mindent word-be írok, így nincs probléma.

Betty!
Én is beleolvastam abba a naplóba! Hááááááááát!!!!!!!!!!! Érdekesnek találom, csak sajna most nincs időm végigolvasni, de nekem is olyasmi jött le mint amit Sudi írt! Lehet hogy egy pszichológus apuka írja. Mondjuk irigylem az illetőt hogy ilyenekre van ideje. Biztos nagyon ki lehet pihenve!

Rita!
Én még nem adok Enéhnek sem tejterméket, sem tojást. Allergiás vagyok mindkettőre, így még várok vele. Ha gondolod, próbáld ki, és figyeld Tomi reakcióit. Ha valami baj lesz, úgyis észreveszed, bár mire ezt olvasod, már tuti túl vagytok az elsőn. Enéh csak minden másnap kap husit, de szerencsére ő is elég változatosan eszik.

Nah! Befejezem a kisregényt! Szerintem ha így haladok megírhatom a könyvemet is!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sziasztok!

Sancsi Te a kisregényedet hány órán keresztül írtad???? :lol: :lol: Kép
Érdekes Betty hogy neked is hasonló problémáid vannak a gyógyszerekkel. Az a baj, vagy érdekes, hogy Én ezt a gyógyszert szedtem a terhességem elött is vayg 3-4 évig. És semmi bajom nem volt!!!! És ez is egy fázisú, nem 3.............. :? :shock:
Terhes meg nem hiszem hogy leszek, hisz így véresen gondolhatjátok mennyi a kedvem az együttléthez......... :cry: :cry: szegény apa..... :cry:
Enéh is jó kis virgonc, mint Gery. Egyszer megnézném őket is együtt!!!! Kép
Gery is annyit mozog a lakásban! Viszont azt szikta csinálni mostanság, hogy ahol épp elfárad ott elterül a földön és pihengetve nézelődve elvan magának. Kép
Tegnap is pont mikor jött haza apa a melóból, Én már nem is mentem Gery után az előszobába és pont ott pihent a bejárati ajtónál mintha pont apját várta volna. Apa meg nyitja az ajtót és ott fexik vele szemben Gery. Hát úgy röhögött rajta. Kép
Én meg mondtam, Hát kiment eléd na!!! Mit csodálkozol ezen!? Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

CS-né Kati írt, hogy egyszerűen nem tud fellépni a fórumba és a következő üzenetet küldte:

"Csak tudatni szeretném, hogy minden rendben velünk, jól vagyunk, csak tegnap jöttünk haza végleg a sógorméktól és most itthon teszünk-veszünk, sajnos nincs időm írni a fórumba, de igyekszem, minél előbb! Kedves vagy, hogy már hiányoltál!

Puszi mindenkinek!"

Sancsi: Huhh, mi vár ránk!!! Jól felkészítesz legalább! :) De felkészülni biztos, nem tudunk. Hadd úgy a jó, amikor egy gyerek exploreresdit játszik (hű, micsoda magyar szó), és nem ott találod két óra múlva is, ahová tetted. (Ilyenek voltak a néném gyerekei, nagyon félénkek) Én mindenesetre örökmozgónak szeretném a sajátomat, aztán a többi, türelem, meg társai, remélem, meglesznek mindig a kellő időben.
Elhiszem, hogy a történtek után nem szeretnél második gyereket is, egyszer leírtad, hoyg mi minden összegyűlt neked is. De szerintem nem rontottatok el semmit. Látod, Enéh is már csak a kiságyában szeret aludni. :) Szóval, nem értem, mit ronthattatok el. :roll:
Az írásaimat én is általában Wordban írom, és elég rég nem szállt el semmim. Egyszer emlékszem, egy hosszú írásomnak egy része ment el mindamellett, hogy Wordba írtam, mert csak egyből áramszünet lett. A többi elúszás olyankor volt, amikor töltöttem fel képet, és eltűnt közben a szöveg, de ezek általában rövidek voltak. Ne aggódj, megoldom! :)
Kép :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Hát sikerült elég szemfakasztó színben írnom előző levelem, BOCSESZ!!!!!!! :oops: :oops:
Próbálok rendesen írni..... Kép
Sancsi még azt akartam, hogy mi úgy szoktunk fürdeni, hogy térdel Gery a kádban és én úgy mosom a kis testét. Ő meg bámulászik, játszik a habbal, vízzel. Olyan édi!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Ja, eszembejutott, hogy Berta Esztertől is kaptam levelet, amiben küldött egy képet Lilikéről. Postáztam mindenkinek.!!!!! Nagyon aranyos kiscsaj, és már jó nagynak néz ki! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ja és Sancsi szerintem nem rontottad el a gyereket! Nincs olyan anya aki egyből mindent tökéletesen tud!! És mindent a saját bőrünkön kell megtapasztalni!!!! De benned az a jó, hogy nem hiszed magadról, hogy egy mintaanya vagy!!!! Sajnos sokan ezt a látszatot adják kifelé. Én is tisztában vagyok azzal, hogy egy mindent agyon-aggódó, legapróbb részletekben is gondot kereső hülye picsa vagyok, voltam.és még sorolhatnám........................ Az ideösszeomlás meg engem még most is sokszor kerülget. Na jó, azért már csak ritkán. Pl amikor Gery az istenért sem akarja, hogy ráeröltessek egy pelust!!!!!

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Elolvastam Karinthy Fricike újabb irományát a Homo Nagymamusz , aliasz anyós-ról!!! Qrva jóóóóóóóóóó!!!!!!!!Annyira találo a szövege!! És sajnos van igazságalapja ( tapasztalom és tudom!!! )!!!!!!
Olvassátok el!! Nagyon jóóóóó!!!!!!!
Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Csak ide katt és már olvashatjátok is!!!! : http://www.babaszoba.hu/services/blog/babanaplom

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Mondtam én, azért is ajánlottam, Sudi! :D

Kép :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Hogy tetszenek a Mamuszaim? Kép :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kép És ez?

Kép ...

Kép ...

Kép ...
Na, húzok! :) :D :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sudi: Látom, te is írtál! Felismertelek ám! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Természetesen igazad van! :)
Most meg télleg mentem, mert várnak Kriszta kinőtt ruhái, hogy dobozoljam őket! :) Brrrrrrrr....

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sancsi: Na látom Enéh is kis izgő-mozgó baba. Már én is csak mosolygok azon, hogy "ha mászik, hamarabb elfárad". Ez nálunk sincs így.
Amúgy nagyon szép vagy a képeken amit feltettél, és én nem is hiszem el, hogy van rajtad 20 kiló! Szerintem túlzol.
Amúgy ahogy Sudi mondja, nekem is tetszik Benned, hogy nem akarod magad tökéletes színben mindenttudó anyukának feltűntetni, hanem igen bevallod, hogy nem biztos, hogy vállalnál még egy gyereket, és sokszor kiborulás határán állsz.... Én sem merek kistesót Ákosnak, mivel napközben amikor melózunk nem nagyon tud pihenni, nyugodtan aludni (telefonok, postás tuti akkor csönget ahogy baba elalszik, borzalom!). Ilyenkor kiborulok én is. Lelkiismeretfurdalást érzek, hogy nem tudok nyugodt körülményeket teremteni.

Sudi: Szoktatok Geryvel együtt fürdeni? Bocs, ah esetleg már írtad és nekem elkerülte a figyelmem.... Ákos már egy ideje nagykádban fürdik apjával, aki fogja, hogy ne csússzon el. Mert ugye ő még fürdés közben is mászik, feláll, jön-megy.... Meg hát baromi jókat hülyéskednek meg kacagnak.

Kép
mölli

Sziasztok!!!!!!csak most lett időm...
nem tudom,hogy mi lehet újjabban Krisztiánnal,talán afront.nagyo nyügi egész nap,szopizni sem nagyon akar,és már altatni kell.
Eddig nem kellett rázni a kis popsiját,de újjabban csak így alszik el,...remélem ez hamar elmúlik,mielőtt még rászokna...

Katy egy héttel ezelőtti nálunk is így volt,csak úgy ömlött a tejcsi,de már egyeltalán nem kell a betét csak a szopihoz,mert míg az egyiket szívja a másikból csorog.nálad is?különben,meg egyre kevesebb a tejcsim,mert már semmit nem tudok kifejni.

Sudi ez nem vicc,irány a doki!!!!!!nem volna szabad ennyi ideig vérezni,bár én nem értek hozzá.mióta teszed nagykádba a Geryt?már én is alig várom,hogy velünk fürödhessen...

Betty ma néztem a fókuszt és volt benne az a csajszi akit elraboltak 8éve,azthiszem Natasa...mutatták,hogy hol élt 8évig...egy ablak nélküli pincében........naaagyon dúrvaaaaaa.és aki fogvatartotta utánna öngyilkos lett,és most a csajszi gyászolja....ki tudja mivel hitegette...

Rita és most,hogy már adsz többmindet Tominak reggel és este kap cicit?nem hiányolja a többszöri szopit?

na megyek ,mert egyszerre nézem a szökést és a született feleségeket is...JÓ ÉJSZAKÁT

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Na sziasztok!!!
Mölli, én sajna nagyon ritkán tudom a nagykádban fürdetni Geryt, mert apa ritkán tud velünk lenni Egyedül meg örülök, ha a kis kádjában meg tudom fürdetni. De persze szoktunk együtt ha lehet a nagykádban!!! :lol: :lol: Jó kis móka!! :lol: :lol: Kép
Edit jók a kis anyósaid!!! Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Na sziasztok!!!
Mölli, én sajna nagyon ritkán tudom a nagykádban fürdetni Geryt, mert apa ritkán tud velünk lenni Egyedül meg örülök, ha a kis kádjában meg tudom fürdetni. De persze szoktunk együtt ha lehet a nagykádban!!! :lol: :lol: Jó kis móka!! :lol: :lol: Kép
Edit jók a kis anyósaid!!! Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Olyan rohadt lassú most a babanet!!! ÁÁÁÁÁÁ, mindjárt itthagyom a francba!! Az előző is 2X ment el..........
Geryről raktam fel új képeket a honlapjára! Nézzétek meg!! :-))

Kép
nekem ilyen mamis képem van : Kép
ez meg aranyos : Kép

Emőke látom mind a két vonalzó tetszik, aranyos vagy, hogy így ragaszkodsz mind2höz...... Kép

Ritus, igyexem neked is írni!!!!
Csók mindenkinek, de álmos vagyok fekszem lefele

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Emőke, már akartam írni neked tegnap, hogy velem is szórakozott Tomi egy időben, hogy nem akart úgy enni, meg sírt este, aztán kínlódtunk, azt hittem mindig, hogy kevés a tej, ezen görcsöltem, de nem volt kevés, csak valami más körülmény miatt csinálta ezt. Aztán elmúlt. Mi még minden alkalommal szopizunk, igazság szerint csak ebédre kap Tomi valami pürét, eszik egy csomót, de utána még cicizik, úgy ivás gyanánt, szóval még a déli sem maradt le. Viszont nagyon várja mindig az ebédet, teljesen odavan, mikor látja, hogy készítem a kajáját. Érdekes viszont, hogy próbáltam már, hogy tízóraira is együnk pl barackot, de akkor egyáltalán nem kellett neki, csak a cici. Ez nagyon érdekes, az ebédért meg tök odavan, és nyagyon szeret minden kaját, vagyis zöldséget, gyümölcsöt. A múlt héten keztem el husis bébiételeket, deazt nem akarok minden nap. A védőnő mondta, a tojássárgáját, sajtot, túrót, de én még várok vele. (Sancsi én is úgy gondolom, hogy még korai). Szóval még szopizunk teljes erőbedobással. Irigyellek azért titeket, Téged, meg Katit, hogy csorog a tej, annyi van, nekem épp elég, de rengeteget dilemmáztam, hogy vajon elég -e. Na, ezt jól megmondtam :lol:

Sudi!!! Nem semmi, hogy áll a Gery! Csúcs! Tök jó!!! :mrgreen: :mrgreen:

Tomi meg nem aktiválja magát, elvan mint a befőtt, remélem hamarosan azért ő is nekiáll mászni :roll:

Én is elolvastam Fricikét. Nekem tetszik. Szerintem ez egy tök értelmes pasi (talán), látni a fogalmazásmódjából, meg a választékos szóhasználatából. Akinek tetszik, ajánlom figyelmébe SZILY LÁSZLÓ: KITOLÁS című művét, melyben egy friss apuka szemszögéből látjuk az várandósságot, szülést, és az első időt a gyerekkel. Még régebben vettem meg, de nem is tudtam letenni és hülyére röhögtem magam rajta - magyarul.

Mindenkinek jó éjt

Rita & Tomi
Kép
ritike

Jó reggelt, mindenkinek!
Jó szokásomhoz híven én vagyok a kukurikú! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép Meghívok mindenkit egy fincsi gőzölgő kávéra! :)

A billentyűzetem megint vacakol, időnként megbolondul és akkor hagyja ki a betűket. De aztán magától helyrejön. Nos, ha valami kimarad, akkor emiatt van.

Tegnap és ma Kriszta hálózsákban aludt, és képzeljétek, tegnap fél 8-kor és ma is csak fél 7-kor ébredt meg. És egyszer sem sírt a kajáért. Eddig reggelente bevágta a 230 ml-t, most meg alig evett meg 130-at. Nem tudom, mi lehet, most nincs meleg, sőt, nagyon hideg van. Na, tegnap filozófáltam az öltöztetéséről Katinak, most én is adtam rá bodyt, hosszúujjú kezeslábast és még egy szabadidőfelsőt, a lábára meg még egy plusz zoknit és a drágámnak hideg a keze. Igaz, hogy most már csak olyan 18-19 fok van a házban, de már ennél jobban csak nem öltöztethetem fel! Még így is már nehezebben mozog, ha meg nem tud, akkor nagyon zsémbes. Na, most légy okos Domokos! :) Egyelőre nem adok rá több réteget, de remélem, nem lesz hidegebb, sőt vasárnapra nagyon jó időt szeretnék, amikor lesz a keresztelő. Olyan szép kicsi ruhát vettem neki, meg selyemtopánkát, hogy csak na! :) Igaz, annyi pénzért, hogy abból magamnak is vehettem volna! :shock: Szerencsére van egy kis szatén nadrágocska is hozzá, így fel lehet alatta öltöztetni, ha kell.

Emőke, Sudi: Krisztát már néhány hete a nagykádban fürdetem, mert a kicsiben nem fért el, és akkorágkat rúgott az oldalába, hoyg azt hittem, egyszer csak kitöri. Nem engedek sok vizet a nagyba (amióta fulladozott, még kevesebbet teszek) és beleteszem a szivacskáját, ami a kiskádból van. Így a feje nincs is a vízben. És eleinte vagy kétszer én is bemásztam vele, de most nem (még jó, mert lehet a gombát ő is elkapta volna tőlem), inkább térdelek a kád mellett és úgy fürösztöm. NAgyon élvezi, mert nagyokat tud rugdosni és így jól csobban is. :lol: Tegnap bajban voltam, mert már elég nagy a hőkülönbség a kimelegedett fürdő és a szobák között, hogy hogyan fürösszünk. Míg kisebb volt, mindig a konyhában fürösztöttünk. Most megvolt a fürdőben, jól bebugyoláltam Krisztát és addig a párom kicsit befűtött a konyhában. Ott megtörültem, bekentem és felöltöztettem. Egyelőre talán még így lesz.

Sudi: Nagyon aranyos Gery, valóban olyan ott állás közben, mint egy kis Manó. :) Megnézem a honlapot is!

Emőke: Jó neked, hogy még tévézni is jut időd. Én (mi) nagyon ritkán ha megnézünk egy-egy filmet dvd-n, mert másra nincs idő. A szabadidőmet inkább a fórumra szánom! :)

Rita: Köszi a könyvajánlatot, megpróbálom megszerezni, nagyon szeretem az ilyesmiket. De olyan jópofán írtad le: " hülyére röhögtem magam rajta - magyarul" :mrgreen: Tudod, én is magyarul szoktam az ilyesmit! :P :P :P :D :D :D :roll: :roll: :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!!!!
Jóóóóó regelt!!!!
Bizony Én is észrevettem, hogy hűvösebb van, sokkal jobban alszik Gery!!!! itt most 20-21 fok van. Nem sok. Viszont Edit ne feled, ha tud mozogni a Krisztababa, akkor kevésbé fog fázni is!! :lol: :lol: Pont a kép fentebb ahol áll Gery, az tegnap készült kép! Jó hogy akkor 22-23 fok volt, de annál több ruhát nem adtam rá. Mindig próbálom úgy öltöztetni, ahogy Én is jól érzem magam. Esetleg egy minivel többet. De ha nem jó a gyereknek valami, úgyis jelzi! Ma annyi, hogy hosszúujjú poló megy majd a rugi vagy nacihoz.
Edit biztos írtad már, de miért is a konyhában öltözteted Krisztát? Nincs hozzá hely a fürdőben ugye?!? Esetleg nem tudtok valami kis széket odatenni vagy valamit és azon fel is tudnád öltöztetni? Viszont legalább Ti be tudtok fűteni. Itt a panelban erre nincs mód......

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Csiga lassú ma a gép, remélem nem felejtek el semmit sem leírni.

Gery: Nagyon édes vagy! Imádlak! Megnéztem a weboldalad és nagyon szuper! Még szavaztam is!

Rita: Én is olvastam azt a könyvet és nekem is nagyon tetszett. Lehet szülés után újra kellene olvasni, lehet még jobban röhögnék. Apa is olvasta még Rékus érkezése előtt. :D

Sudi: Én még nem mertem Rékust a nagy kádban fürdetni, pedig a kiskád már tényleg kicsinek tűnik, nem tudja kinyújtani a lábát, csak tartok tőle, hogy a nagykádban leszakad a derekam. Talán majd ha picit tud ülni, de lehet egyik nap megpróbálom aztán ha nem jó neki, akkor visszatérek a kiskádra.

Sancsi: A 90 napos diétát csinálod? Én elkezdtem tornázni, mivel már nincs tejci, így teljes erőbedobással lehet, csak persze mindnt ez elejétől kell kezdeni, mert már egy éve nem mozogtam aktívan, bár a kismama tornát csinálgattam. Jó lenne lefogyni a következő babákig, meg persze nem érzem jól így magam. Bár sok régi ruha rám jön, de olyan löttyett a hasam és a bőröm. :cry:

Edit: Rékus jó ha 180 ml-t megeszik. Most már 210 ml-t tápszert csinálok, de mindig hagy belőle, de nem izgatom magam, mert növekszik, egészséges és jól esik neki, amit megeszik, nem erőltetem. Reggel, délben és este tápszert kap és a tízorrai és uzsonna vagy almapüré (még most ismerkedünk vele) vagy tejpép (de csak üvegből mert ha sűrűbb akkor fáj a pocija). spanyolországban 5 hónapos kortól ajánlott a gyümi és zöldség, szép lasan majd megismerkedünk mindennel.

Rita: szerintem ha van tejed, akkor csak szoptasd minnél többet, a többi kaja szerintem ráér, legalábbis én örülnék ha tudnék szoptatni sokáig. A sajt még később ajánlatos, mint a túrú és a tojássárgája.

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Nekünk sem baj, hogy hűvösebb van, Ákos jobban si eszik. bár az is lehet, hogy azért nem evett jól utóbbi időben, mert egyszerre jött ki mindkét felső metszőfoga. Most tud aztán csak harapni, múltkor is megragadta a kezemet és jól megharapta!

Enéh, Gery, és Tomi, (mármint a nagyobb babák) gyakran vannak cipőben? Ákos cipő nélkül van bent a lakásban és amikor kimegyünk és adunk rá, nagyon furcsa neki, és minduntalan le akarja venni (tépőzáras, így nem nehéz...).

Sudi: Egyébként mi pont azért fürdetjük Ákost nagykádban, mert kicsiben már nehéz volt.

Etterke: Tök jó, hogy van időd6energiád tornázni. Nekem néha annyira lenne kedvem futni menni, de időm az nem sok van... Emeleltt persze én sem mozogtam jó ideje. Talán jövő héten, amikor Ákos vidéken lesz apjával kipróbálom, hány méter után esek össze.

Kép
mölli

dgtrz

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Na sziasztok!!!!
Tettem fel még teljesen friss ropogós mai képeket Geryről a honlapra!
Kipróbáltuk az etetőszéket is, mert a hordóban már megint kritikán aluli volt Gery.............. :? :(
Hát így meg jól összemaszatolt mindent. De sebaj az az Ő asztala, csak éppen a teljes ruháját ki kellett cserélni ami rajta volt. :? :lol:

Én nem adok Geryre cipőt még, egyszer vagy kétszer volt rajta egy tépőzáras, de nem foglalkozott vele........ :shock: :D :lol:
Tudjátok mit csinál Gery ha dühös éppen mert hanyatt esett az állásából? Megvigasztalom, felkapom és teljes erőből belémkapaszkodik és beleharap az államba! De ezt nagyon sokszor szereti csinálni.........kis dinka-babám.... :? Kép És még jobban tetszik neki, ha hallja ahogy sikítozok, hogy jaj-jaj megeszem engem ez a gyerek!!!! :lol:
Nézzétek meg a honalpot ha lesz kedvetek! :-))
Kép Kép
ez egy kis ízelitő volt! :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Szia Gery Baba!

Nagyon kis cukor vagy a képeken! Én is ezt szoktam csinálni az almaszósszal, de én a babahordozót kenem össze, de úgy rendesen :) Jó poén, nem? Majd még adj ötleteket, mert szerintem anyuéknak is tetszik, mert mosolyognak :D
na puszika, megyek gyakorolni a hasrafordulást

Réka baba

Kép
Kép
etterke

Sziasztok csajok!
Hú mennyit írtatok mióta nem voltam,holnap szépen visszaolvaslak benneteket,remélem lesz rá időm.
Kicsit elfáradtam az utóbbi napokban,meg Liliána is olyan nyügike volt,talán az idő miatt is.
Sikerült rászoktatnom hogy már csak 1-szer kel föl éjszaka,de tegnap 2-szer is és csak nyüglődött.
Tudjátok mi megy nekem olyan nehezen?Az éjszakai felkelés,hát ez a halálom.
Ráadásul1,5-2 órán keresztül cipelgetnem kell,meg veregetnem a popóját mire elalszik,persze néha elég a fél óra.
Rákapott a cumikára így könnyebb egy kicsit meg hamarabb megnyugszik.
Meg váltottam tápszert,most olyat adok neki ami bukós csecsemőknek van és szinte semmit nem bukik ki,az előzőnél mindig egy csomó kijött,még sugárba is.
Na megyek is mert kicsit meg vagyok csúszva a fürdetéssel,mert elaludt kajcsi után,így fel kell ébresztenem,de lehet hogy várok 8-ig.
Tök jó képeket tesztek fel mindig,jókat röhögtem,ezeket honnan lehet felrakni vagy hogyan tesztek fel ilyeneket?
Ezek a fórumos babák olyan szépek :D
Tudjátok min gondolkodtam múltkor?Milyen jó lenne egyszer mindannyian találkoznunk,meg a babáink is,tök jó kis társaság lenne,talán egyszer meg lehetne valósítani.
Puszi nektek és a babókáknak!

[url=https://babafalva.hu]Kép[/url/]

[url=https://lilypie.com]Kép[url]
ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Helló, mindenkinek! :)
Már keltünk, és nagy robajjal fogunk is a dolognak. Még bekukkantottam, mert ma azt hiszem, még sz...i sem lesz időm, nemhogy fórumozni, de azért ti írjatok! :wink: :wink: :wink:
Szép, meleg, kellemes napot kívánok, mamiknak, babócáknak egyaránt!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jó reggelt mindenkinek!
Ma úgy látom szép idő lesz :lol:
Fél 7-kor etettem a kiscsajt és visszaaludt,így már kimostam,tápit csináltam,elpakoltam,meg most akarok teregetni meg oldalast fűszerezni.
Kicsit még álmi vagyok de mindjárt felébredek.
Hát Gery baba tényleg nem semmi,meg micsoda képei vannak,nagyon szép :lol:
Kicsit izgulva keltem mert már elseje van és 6-án viszem a szívével kontrollra és nagyon izgulok hogy mit mondanak :cry:
Remélem minden rendbe jött mert én belepusztulok ha a kis szarosomnak valami baja lesz.
Csajok,nektek mikor aludta át az éjszakát a babátok?
Van erre valami szoktatási módszer vagy majd alakul magától?
Naponta 5 vagy 6-szor eszik,már ez is kezd alakulni.

EMŐKE:olyan szép nagy már Krisztián :lol:
Na megyek teregetni.
PUSZI

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Szia Eszti!!
Jó, hogy már neked is jut ide is kis időd!! :-)))
Örülök, hogy tetszik Gery!!
Az alvás miatt ne aggódj, hamarosan jobbak lesznek az éjszakáid!! Nálunk Gery olyan 2 és fél hónapos korától kezdte végigaludni az éjszakát. Ez akkor 8 óra huzam-alvást jelentett. :-)
Most már 12 órát is képes egybealudni!! Kép
Lilikéd is hogy nő!! Mintha csak tegnap született volna........... :lol: :lol:
Remélem minden rendben lesz azon a vizsgálaton amire mentek 6-án!! Drukkolok majd!!! :lol: :lol:

Ma végre látni a napot is az égen!!! Kép
lehet ma séta is lesz?!? :lol: :lol:

Szia Rékus!!! Itt Gery!!! Igen is jól teszed ha összekened a babahordót!!! Én is csináltam!! :lol: Jó móka mi?!? Tippeket adhatok, de szerintem Te is rájössz magadtól minden aranyos dologra, amivel anyuéknak lehet kedveskedni! Kép De azért ha van majd valami jó kis maszatolós, izgis játékod szólj!!
Puszi!!!!!

Na kiírta magát Gery is!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jaj mi lesz velünk ha ezek a gyerkőcök megnőnek?!? Mi szerintem hírből se fogjuk a sz.gépet ismerni!! :lol: :lol: Majd a gyerekeink csinálnak egy fórumot és Ők meg minket, szüleiket fogják kitárgyalni, meg a sok-sok érdekes dolgot a világról!!! :roll: :lol: :lol:

Na megyek a dolgomra!!!!

Kép Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Szia Eszti!

Jó régen hallottam róladtok, mert vagy én szültem vagy te, de örülök, hogy itt vagy újra közöttünk.
Gratulálok a pici lányhoz, nagyon szép kisbaba!
Réka kb 8 hetesen aludta át az éjszakát, azaz kb 7-8 órát aludt éjjel, aztán evett kb 6 óra körül és még utána visszaaludt 9-10 óráig. Én nem szoktattam sehogyan, egyszerűen az éjjeli evés egyre jobban kitolódott reggelig. De ne feledd, minden baba más, nem szabad összehasonlítani őket!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok csajok!
Már vártalak benneteket,most van még időm,bár ébredezik a csajszi,de nagyjából már elvégeztem mindennel,az ebéd is fő.
Hát valóban nem egyforma két gyerek,de remélem az enyém is hamarosan jókat szunyál éjszaka.
Ma nagyon jó idő lesz itt is,sétálunk mi is majd egyet.
Nem sokára megyünk receptére a háziorvoshoz kocsival,lehet hogy ki is rakatjuk magunkat a párommal valahol.
Tudjátok mi nagyon sokat voltunk anyuéknál mióta megszültem,ők segítettek,de mióta itthon vagyok sikerül itt is megállnom a helyem,nehéz volt de egyre jobban megy :lol:

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Sziasztok!

Lányok!
Köszi a vígasztalást. Néha totál ki tudok borulni. Tudom mások is így vannak ezzel, ne haragudjatok meg rám, de ez engem nem vígasztal.
Ma sétáltunk 1 hatalmasat, 1 és ¾ órát! Nagyon jól esett. Az elején azt hittem hogy nem lesz belőle semmi, mert volt nagy üvöltés, meg hiszti, de nem! Igaz csak ¾ órát sikerült aludni, de azóta megállás nélkül vigyorog, és játszik! Mindjárt megzabálom!

Sudi!
Nem tudom hány órán keresztül, de több részletbe írtam!
Hihetetlen(ezt sohase sikerül elsőre) mennyire édes Gery! Enéh még nem nagyon akar felállni. Inkább mászkál a lakásban, meg gagyarászik. A támaszték nélküli térdeléssel próbálkozik, aminek általában majdnem hanyatt esés a vége. Szegénykém. Már gondolkodtam azon, hogy veszek neki egy bukósisakot!
Fürdés! Az nálunk elég érdekes. Hol térdel, hol ücsörög, hol mászik(!), hol meg elhasal a kádban. Roppantmód élvezi a nagy kádat.Én is úgy csinálom mint Edith, letérdelek mellé, de arra nagyon figyelek hogy az arca ne lógjon be a vízbe.
Pelenkázás: mostanában egész jól elvan közbe. Mondjuk remdszeresítettem neki is egy pelenkát, és ha nagyon oda vanm akkor azt a kezébe adom, úgy elviseli a pelusozást.

Edith!
Lehet Kriszta épp az ellenkezője lesz Enéhnek! Mondjuk ahogy olvasom, ő sokkal kevésbé hisztis.
Hogy tetted be gifeket? Van tippem, de lehet teljesen máshogy kell. Vagy lementetted a gépedre és úgy?

Mölli!
Azok aképek még a +20 kg előtt voltak! Vagy másik képekre gondoltál?
Enéh még egyszer sem volt cipőben, és míg nem fog tudni járni, addig nem is lesz.

Eszter!
Nem! Valahogy a 90 napos nekem nem jött be. Szénhidrát és keményítő menteset csinálok! Tehát semmi pékáru, tészta, rizs, krumpli. Ha lehet, kerülöm a hüvelyeseket is, meg persze az édességet, cukrozott löttyöket. Egyszer már csináltam, akkor 2 hónap alatt 7 kg-t fogytam!
Jah! És ha lehet, akkor nem eszem olajos magvakat(dió, mogyoró, …), és müzlit.
Remélem most is sikerül kitartani vagy 2 hónapig. Régen simán ment.
Jó hogy neked van időd tornázni. Én azt a qrva hastánc tanulást sem tudom folytatni. Sebaj! Nemsokára Enéh külön szobába fog lakni, és akkor majd lehet azt is!

Rita!
Akartam már írni, csak mindig elfelejtem! Nekem azt mondta a dokinő, hogy nem kell minden nap húst enni a piciknek. Kérdeztem mennyit tegyek a főzibe, erre közölte hogy érezhető legyen! Nah köszi! Most úgy csinálom, hogy veszek húsit(csirke vagy pulyka mellet), azt olyan 2-3x1 cm-es csíkokra vágom, megpirítom, majd kb 5-6 csikot teszek egy „csomagba” és beteszem a fagyasztóba, és ha kell, akkor kiveszek 1 „csomagot”

Holnap megyünk Veszprémbe, remélem addig még be tudok nézni, ha nem, akkor majd hétfő éjjel!

Addig is mindenki vigyázzon magára!
Most megyek, csinálom Enéh uzsiját.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Ha minden igaz, mától én is újra rendszeresen fogok tudni írni nektek!

Tegnap itt járt a védőnő, megállapította, hogy Joci szépen fejlődik! :D Úgy beszéltük meg, hogy e-hónap vége felé még egyszer meglátogat és akkor konkrétan megbeszéljük a hozzátáplálás menetetét!

Joci mostanában egyszerűen ennivaló! :lol: :lol: :lol: Az utóbbi kb. egy hétben egyre hevesebben gesztikulál, csapkod a kis karjaival, párosan húzgálja fel a kis lábait vagy éppen az egyik lábával emelgeti a fél popsiját és közben harsányan gőgicsél és sikítozik! A védőnő azt javasolta, hogy néha fektessem hasra, hogy erősödjenek a nyakizmai, ahogy próbálja emelgetni a fejecskéjét! Egyelőre még csak egy-egy pillanatra tudja felemelni és utána visszateszi! Nem akarom, hogy túlságosan megerőltesse magát, ezért mindig csak egy rövid időre teszem hasra.

Edith: Boldog hófordulót Krisztának! Gondolom már javában készülődtök a keresztelőre! :D

Berta Eszter: Joci 2 hónapos kora óta részesít abban a kegyben, hogy éjszaka hagy aludni! Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy este 7-8 óra között fürdik, vacsizik és utána reggel 6-ig alszik. Mindez egyik napról a másikra, teljesen magától alakult így, akkor azt hittem, hogy csak véletlen, kivételes alkalom, de nagy örömömre állandóvá vált!!! :D Néha ugyan előfordul, hogy olyan hajnali 3-4 óra tájban egy kicsit nyöszörög, de olyankor elég, ha megitatom pár korty vízzel és már alszik is tovább. Az, hogy ez sem segített és éjszaka is meg kellett etetnem, talán egyszer fordult elő a másfél hónap alatt, amióta elkezdte az éjszaka átalvását! Olvasom, hogy Lilike időközben megszerette a cumit! Edith nekem is átküldte a képét, nagyon szép kislány :D!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sudi: Voltál már orvosnál a vérzésed miatt? Én múlt szombaton vettem be az utolsó szem gyogyót, azóta már meg is jött a mensim, vasárnap kezdem újra szedni! Nekem szerencsére minden rendben volt, mondjuk most egy kicsit fáj a fejem, nem tudom, hogy az időjárás miatt, vagy a gyógyszerszünet okozhatja-e?! (Az enyém 3-fázisú.)

Én is régóta készülök nekikezdeni a tornázásnak, bár én szülés után azonnal visszanyertem a korábbi testsúlyomat, de azért van még egy kis ledolgoznivalóm! Most már ideje lenne erőt venni magamon! :evil: :lol: Egyébként nemrég vettem egy intimtornás könyvet, sajnos a szülés óta előfordul, hogy tüsszentéskor elcseppen a vizeletem! Közületek lett valakinek ilyen gondja?

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Nálunk iszonyú nagy meleg van, 38 fk körül és Réka most elég nyügi. Este általában kaja után alszik mint a bunda, most szegény már egy órája nem tud elaludni, a férjemmel felváltva nyugtatgatjuk. Talán az lenne a helyes, ha hagynám, hogy elaludjon egyedül, de rossz hallgatni a sírását, és szerintem az mindig az jelenti, hogy valami gond van. Ha enyhébb lesz az idő, akkor majd kiderül, hogy hogyan tud elaludni, remélem nem rontom el ezzel az eddig jól kialakult alvását. Csak egy body van rajta, ennél jobban már nem tudom levetkőztetni, és a levegőn is áll a lakásban annak ellenére hogy kinyitottam az ablakot.
Ma megpróbáltam az almát banánnal de nem ízlett neki, fintorgot, de nem adom fel, a sima alma savanyúbb, biztos szokatlan volt neki a banán az alma után. Az almalevet viszont imádja!

Sancsi: Nagyon édes Éneh! Puszikáld meg helyettem is! Lehetséges hétvégén mi is kipróbáljuk a nagykádat, majd beszámolok. Szerintem élvezni fogja, mert kiskora óta szereti a vízet, csak nehéz lesz a kádban megtartani, majd kiderül.
Sok sikert a diétához! Én is próbálom visszafogni a szénhidtátot. A keményítőt miért nem szabad?

Edit: Hogy telt a napotok? Sok boldogságot Krisztának és mindenkinek a családban!

Kati: Örülök, hogy újra itt vagy! Bár mi csak rövid időre találkoztunk eddig. Szerencsés vagy, hogy visszanyerted az eredeti súlyod. Én ma nagyon kibuktam, mert ami felsőt felvettem nagyon előnytelen volt és teljesen rosszul lettem magamtól.
Nekem inkább a várandósság alatt volt vizelettartási problémám, de a szülés után kis idővel ez magától megoldódott. Az intimtorna mindenképpen jó dolog!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Eszter!
A fogyi lényege, hogy hogy olyan kajákat kell enni, ami lassan emeli a vércukor szintet, ezáltal lassan is csökken, tehát lasabban leszel éhes. A keményítő meg felemeli. Asszem.
itt találsz róla infót: http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... cikk=12433
Igaz, én kicsit átvariáltam, de úgy is használt.

Jah!
Sudi!
Akartam még írni: "Jaj mi lesz velünk ha ezek a gyerkőcök megnőnek?!? Mi szerintem hírből se fogjuk a sz.gépet ismerni!!"
Én veszek Enéhnek saját sz.gépet, így nem túr ki az enyémről. Majd csak apával kell harcolni! :lol:

Cs.Kati!
Vizeletcsepegés=megereszkedtek a méhszalagok. Próbáld meg az intimtornát, remélhetőleg használ, ha nem, akkor sajnos műtét(anyukámnak volt).Nekem az aranyerem jött ki, kaptam is rá kenőcsöt. Remélem használni fog, ésnem kell tükrözésre menni. :?

Nah! Húzok a francba, még a mailjeimet is el kéne olvasnom, mert itt villog az értesítő, meg másik fórumba is kéne írnom.
Mindenkinek jó 7végét, hétfő éjjel jövök!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!
Elaludt a lányom,most tudok jönni egy kicsit.
Ma egy kicsit mérgelődök mert még mindig vérzek vagyis a doki mondta kontrollon hogy ez már menstruáció,reggel azt hittem megállt mert nem volt semmi,de az előbb meg elöntött :(
Meddig kell ennek így lennie?
Ugye már nem szoptatok és nem is fejek mert egyszerűen
elapadt és akkor jött ez az erős vérzés,jó kis hasgörccsel.
Már nagyon unom,remélem nem sokára vége lesz.
Bár nem tudom mit panaszkodok hisz hónapokig semmi nem
volt :lol:
Tudjátok nagyon hiányzik a pocakom,emlékszem mikor többen írtátok hogy hiányzik a terhesség meg a hasatok,akkor azt gondoltam hogy hiányozhat stb,hát nekem is nagyon hiányzik :?
Mindig mikor meglátok egy terhes kismamit úgy irigykedem.
Pedig az én terhességem nem volt egyszerű,mégis úgy szeretném
egy kicsit visszakapni hogy cipelgessem :P
Képzeljétek az anyósom még most sem kíváncsi az unokájára.
A párom ment hozzá egyik nap a leveleiért és küldtem neki 2
képet és meg sem nézte,letette az asztalra.
Szerintem a barátnőm is megsértődött tegnap,mert mindenáron fel akart jönni hozzánk de szegény sokszor nem veszi a lapot,
hogy én nem érek rá az ő szerelmi bánatával meg pasizós
életével törődni,meg mindig el akarja vinni a lányomat sétálni
mert így akar menni pasi vadászatra,de hát természetesen
nem adom oda neki.
Annak idején mikor még nem volt családom,sokat buliztam,mindig hívtam jöjjön el velem de neki minden fontosabb volt,most meg
mehetnéke van,de nekem már gyerekem van és ő a legfontosabb
és ezt valahogy nem tudja megemészteni és mindenáron ő is szülni akar.
:roll: :roll: :roll:
Múltkor elmentünk egyet kávézni,persze a Lili is jött,aludt a babakocsiban,persze ő kikapta mintha az ő gyereke lenne,még a kocsit is maga mellé tolta,na hát készen voltam.
Na nem panaszkodok,majd csak észre veszi magát.
Na megyek is eszek valamit mert úgy látszik nem volt elég
az ebéd :oops:
puszi mindenkinek és szép napot!

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Sziasztok!

Berta Eszter: Megakadt a szemem azon a mondatodon, hogy: "Képzeljétek, az anyósom még most sem kíváncsi az unoká-
jára!" Nálunk is ilyesformán fest a helyzet, pedig nem vagyunk rosszban az anyósommal, csak mint azt már korábban írtam, nem egy egyszerű eset. Ő ugyebár Erdélyben él, durván 600 km-re tőlünk. Fényképeket már küldözgettünk neki, a férjem többször fel is hívta telefonon, hogy üljön buszra és jöjjön el, látogasson meg minket, még azt is felajánlotta, hogy kifizeti neki a buszköltséget (kb. 12000 Ft oda-vissza), de egyelőre semmi! Mostanra úgy látom, hogy már a férjem is megelégelte a dolgot, mert a bátyja most 2 hétig ott volt az anyjuknál és vele eljöhetett volna, de arra hivatkozott, hogy hát ott vannak az állatok...... (Tyúkokat, bárányokat tart.) Pedig valakit megbízhatott volna az ellátásukkal!
Áprilisban halt meg a férje -akivel egyébként nem éltek különösebb harmóniában-, azóta pedig úgy néz ki, hogy teljesen elhatalmasodott rajta az önsajnálat! A férjem unokatestvéréék most hétvégén jönnek haza Erdélyből, ők is rokonlátogatóban voltak és felajánlották az anyósomnak, hogy elhozzák hozzánk, ha akarja! Kíváncsi vagyok! Mindezt a sógorom mesélte el nekünk, a férjem már fel sem hívta anyósomat, azt mondta, ha jön jön, ha nem nem! Szegény férjem, látom, hogy milyen rosszul esik neki, hogy az anyja látszólag( :roll: )nem kíváncsi az unokájára! Nem az lenne a normális, hogy rohanna ide babázni!? Még megérteném, ha csak egy-két hét telt volna el Joci születése óta, de hát már három és f él hónapja!!!!!!! :evil: Egyébként anyósom nem egy babusgatós fajta! Sajnos! :(

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Berta Eszter: Nekem a szülés után kb. 5 hétig tartott, mire egyáltalán nem volt szükségem egészségügyi betétre, ennyi idő kellett, hogy teljesen megszűnjön a gyermekágyi folyás. Másfél héttel utána pedig megjött a menstruációm, ami a nálam szokásos 6 napig tartott, csak annyi volt a különbség, hogy erősebbnek éreztem a vérzést, mint szülés előtt. (Nekem a szülés utáni 3. hét végére apadt el teljesen a tejem.) Azóta pedig már elkezdtem fogamzásgátlót szedni.
Látom, nem sikerült nálad sem beindítani a tejtermelődést! :cry: Írtad, hogy tápszert váltottatok! Akkor már nem a Humana-t adod Lilikének?
A barátnőddel tényleg nem lehet könnyű a dolgod! Igazán megérthetné, hogy neked már egészen másról szól az életed, mint az övé!

Etterke: Nagyon bízom benne, hogy az intimtorna be fog válni nálam! Egyébként nem súlyos a helyzet, de azért az az egy-két ritka alkalom is nagyon zavaró!

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Lányok!

Azt elfelejtettem tegnap írni, hogy a védőnő egy kicsit rámijesztett a babafürdető kérdésben, mert azt mondta, hogy egy éves kor előtt nem ajánlja a nem-gyógyszertári fürdetőket, mert esetleg olyan ekcémát okozhatnak, amit nem lehet meggyógyítani. (Gondolom úgy értette, hogy csak nagyon nehezen.) Múltkor pont én voltam az, aki körkérdést csinált ebből a témából és akkor úgy határoztam, hogy ha elfogy amit legutóbb felírt a gyerekorvos, akkor váltok, de ezek után azt hiszem mégsem!

Edith: Kívánom, hogy jól sikerüljön a keresztelő! Várjuk a beszámolót! Látom, ma egyáltalán nem is volt még időd benézni!

Most elköszönök, mert Joci felébredt és nyüglődik!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok! Egy szabadabb 10percemben már bekukkintottam ma ide, de különben nyakig vagyok még munkában. István most vitte el anyósomékhoz az anyósom öccsét és feleségét, nekem meg mosogatnom kell, majd teregetni, Istvánnak felszegni az új nadrágja szárát, vasalni, stb. ésnemsokára jön mamám a két unokatestvéremmel. Szóval egymásnak adják a kilincset a vendégek. MAma most jön ide először hozzánk. :) Na, Kriszta elaludt, megyek is, hoyg haladjak, most sajnos nem tudok írogatni. Mindenkinek kívánok további kellemes hétvégét, én azt hiszem, legközelebb valamikor hétfőn leszek, mert holnap már reggel elmegyünk itthonról, a jövő héten majd beszámolok részletesen. :) Legyetek jók, vigyázzatok babócákra, és ha van kedvetek és időtök, szavazhattok Krisztára a Minimanón! :) :) :D :oops: :oops: :oops: :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Szomorúan olvasom, hogy vannak nagymamik akik nem kiváncsiak az unokákra. szerencsére nálunk ez nincs így, viszont mi nagyon messze lakunk egymástól, így ritkán van lehetőségük a nagyszülőknek megöleli az első unokát. Remélem nálatok idővel változik a helyzet. Kívánom, hogy így alakuljon!

Én is kb 5 hétig véreztem szülés után és kb 4 hónapos volt Réka amikor megjött, korábban gyógyszert szedtem, így nem fájt a hasam, most azért az első napokban eléggé szokott.

Hát a kismamák látványa engem is mindig felvidít és biztos vagyok benne, hogy ők pedig minket irigyelnek. Én szeretnék ismét pocakos lenni, talán majd jövőre!

Én még most is a gyógyszertári fürdetőt használom és tudom, hogy valaki ennyi idős babánál már nem és semmilyen probléma nincs. Mosáshoz eddig babamosószert használtam, de amikor anyuéknál voltam akkor ott normál folyékony mosószert használtam és semmi gond nem lett. És persze a babák bőre és allergiaérzékenysége is különböző, nehét ebben tanácsot adni, de a védőnőnek nem kellene ijeszgetni, legfeljebb azt javasolni, hogy ha teheted akkor minnél hosszabb ideig használd a gyógyszertári fürdetőt, abból nem lehet baj.

Edit: Minden jót nektek is és várunk jövő héten!

Mi ma elmentünk etetőszéket venni és sikerült is egy csodaszépet venni. Csináltam pár képet, majd bemásolom ide. A lényeg, hogy Rékának még nagy, mert nem tud ülni, de ezt legalább összekenheti, mert könnyen tisztítható a babakocsival szemben. Az etetőszék tényleg nagyon jó, emelhető a magassága, és dönthető a háttámlája több fokozatban, van tálcája. Csak éppen kereke nincs, de így viszont jó stabil, mert ahogy elképzelem itt is képes lesz később Réka feltérdelni vagy megfordulni a heveder ellenére.
Jó pihenést!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Képket az etetőszékről és Rékusról itt tudtok megnézni:

http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=19927

Kép
Kép
etterke

Sziasztok Lanyok!

Eloszor is koszi mindenkinek a jokivansagokat es az egyutterzes a szulessemmel kapcsolatban. Sajnos ritkan tudok jonni de azert olvasgatlak es tenyleg ezek a forumos babak nagyon szepek, mindegyik nagyon edes :D !!
Lenne egy kerdesem, ti milyen teat adtatok a kicsinek? Es mennyit evet a babatok? Mi most eszunk 150 ml 3-4 orankent. Ejszaka egyszer felkel kb 3 orakor majd reggel 6 kor. Mar jo lenne ha csak reggel ebredne meg.
ANdrea & Peti 5 hetes
andrea33

Sziasztok!

Nemrég értesültünk róla, hogy a férjem unokatestvéréék hazaérkeztek Erdélyből..........anyósom nem tartott velük! No comment! :evil:

Képzeljétek, tegnap késő délután kimentem Jocival egy kicsit sétálni és összetalálkoztam egy utcánkbeli nagymamával, aki a Jocinál 2 héttel fiatalabb unokáját tologatta éppen. (Szintén fiú, potenciális játszópajtás-jelölt! :lol: ) Kezdte nekem sorolni, hogy az ő kis unokája már mi mindent tud csinálni: majdnem hasrafordul, fel akarja húzni magát ülőhelyzetbe, nemsokára kibújik az első foga, mert már teljesen meg van duzzadva és píros az ínye, stb. Tisztára olyan érzésem volt, hogy kérkedni akar! Joci még csak ott tart, hogy a popsiját emelgeti! Elég kellemetlenül éreztem magam! Persze tudom, hogy a babák nem fejlődnek egyformán! Valahol olvastam nemrégiben egy cikket, amiben egy anyuka pont arról beszélt, hogy milyen csúnya dolog, amikor az anyukák szinte versenyeznek, hogy kinek a gyereke tud már többet! :(
Ezzel még nincs vége a tegnapi megpróbáltatásoknak! Miután lefeküdtünk, még egy kicsit néztük a TV-t a férjemmel és egyszer csak a szokásos történik: Joci köhög, utána nem vesz levegőt! Gyorsan felkaptam, megütögettem a hátát, erre lehányt egy kevéske tápszerrel! Pedig már legalább másfél órával előtte evett!
Már majdnem két hete nem csinált ilyet! Jó lenne, ha végre kinőne belőle!

Andrea:Én Jocit nem teáztatom, a védőnő azt tanácsolta, hogy jobb, ha felforralt, majd lehűtött vizet adok neki, ha szomjas! Csak amíg hasfájós volt, az első kb. 3 hétben, addig kapott emésztést segítő, édesköményes babateát. Egyébként Joci most, 3 és fél hónaposan alkalmanként 170 ml tápszert eszik meg, négyszer- ötször egy nap. Dehát a babák étvágya eltérő. Mondta is a gyerekorvos, hogy van olyan csecsemő, aki ennyi idős korában 200-220 ml-t is elfogyaszt.

Eszter: Megnéztem Rékát! Nagyon szép baba! És milyen hosszú haja van! Jocinak nemrég kezdett el cserélődni.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Tegnap este hazaértünk.
Nemsokára vissza jövök és írok bővebben is.Most megyek mosni meg ilyenek. :(
Gyönyörű volt minden.Mindenki jól érezte magát.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Rékus már egyre többször fordul hasra, de gyakran a kiságyában és persze éjszaka, így sírás a vége :( De azért nagyon ügyi már és örülök, hogy forgolódik!

Andrea: Szeretettel várunk és örölünk, hogy minnél többször tudsz majd közénk jönni! Réka kamillateát ivott pici cukorral és citrommal, mivel széklet problémája volt. Most is szívesebben iszik teát, mint vizet. 5 hetesen ő is még kétszer kelt fel éjszaka enni, de majd idővel kitolódik és elmarad a 2-3 óra körlüi ébredés és végigalussza az éjszakát, minden babánál más hogy ez mikor történik meg, Réka kb 8 hetes volt. Réka 5 hetesen szopott alkalmanként kb 50-60 ml-t és ennyi tápszert kapott még utána és azt már nem mindig ette meg teljesen.
Tényleg nagyon különbözik a babák fejlődése, étványa stb és szerintem ez a születési súlytól és alkattól függ és biztos még más egyéb tényező is befolyásolhatja.
Kati: Sajnálom, hogy nagymama ezúttal sem jött el hozzátok :( A szomszéd kisfiú miatt pedig ne aggódj! Réka egyidős kb Krisztával és Lénával és teljesen különbözőek. Semmi előnye nincs a másik babának, Joci mindezt megcsinálja majd, nem szabad sürgetni és emiatt rossz kedvednek lenni. Anyukám mesélt egy kedves történetet erről. amikor én 2 éves voltam, akkor ő is gyakran találkozott egy anyukával és hasonló korú gyerekével. az anyuka mindig dicskedett, hogy az ő fia már beszél és mennyi mindent mond már stb. Én pedig meg sem szólaltam. Az anyuka következő alkalommal is csak dicsikedett pici fiával, én még mindig nem beszéltem. Aztán az anyuka ismét elmesélte, hogy az ő fia már beszél 2 évesen, de még nem szobatiszta és mindig bekakil. Na anyunak sem kellett több, amikor az a bizonyos anyuka ismét rákezdte, hogy az ő fia bizony mennyire választékosan beszél, akkor anyu mondta neki, hogy ha olyan okos az ő pici fia, akkor miért nem szól, hogy kakilnia kell :lol:
Köszi a bókot, tényleg szép, nagy haja van Rékának, folyamatosan nő, de hátul kevesebb van és picit hullik most neki.
Egyébként Réka most 210ml tápszert eszik meg.
Szabad megkérdeznem, Te miért nem szoptatsz már? Sajnos nekem nem volt elég a tej és a szopit mindig kiegészítettem tápszerrel és 4 hónaposan pedig elválasztotta magát.
További jó hétvégét!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!!!!

Csak egy kis apró bejegyzés!!
Ma vagyunk a Drágával egy éve házasok!!!!!!
Kép Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?