Sziasztok!
Már én is jegyzetek!
Szóval:
Korena és Havtunde
Egy tök probléma mentes terhesség és probléma mentes szülés után miután bent töltöttünk kb 10 órát úgy gondoltuk, hogy talán jobb lenne otthon. Hát nem volt könnyű hazajönni egy kicsit meg kellett küzdeni érte, persze engem könnyebben engedtek el mint a bébit, de semmi értelmes indokot nem tudtak felhozni azért, hogy miért maradjunk.
A Csenge az első két héten vagy rajtam, vagy a páromon aludt kenguru módszerrel, szerintem ez a világ legjobb orvosánál és légzésfigyelőjénél többet ér. Persze ez semmilyen elhatározáson nem múlt egyszerűen így éreztük akkor jónak jónak.
9 hónapig a hasamban volt, szerintem nagyon durva rögtön elszakítani a megszokott szívhangoktól és állítolag az anya (apa) lélegzet vétele segít szabályozni a bébiét. Külföldön koraszülötteknél már használják ezt a módszert melegítésre stb. és ezek a babák sokkal jobban fejlődnek mint az inkubátorosok.
Igen alá kellett írnom egy papír, hogy saját felelősségre jövünk haza, meg elötte a gyerek orvostól vinnem kellett egy papírt, hogy vállalja az ellátást.
Persze ha bármi probléma lett volna én sem jövök haza. Azt hogy ezért megköveznek azon alapszik, hogy már sokan kiakadtak ezen amikor megtudták, de én aláírom, hogy aki a kórházban és az orvosokban bízik az igenis maradjon a kórházban.
Mot
Én most 17 hetesen éreztem először a babucit, de a lányom már 14 hetesen olyanokat rúgott, hogy ezt nem lehetett észre venni, ez nálam most még mindig csak szinte lepkeszárny ahoz képest. Szerintem a méh érzékenységén és a bébi temperamentumán is sok múlik. Még simán időben vagytok, úgyhogy az anyuci ne izguljon, nem sokára az lesz a "baj", hogy kirugja a baba az oldalát.
Brigo
Igen elhoztam a kicsit is. Én az a tipus vagyok aki még az orvosi ellenőrzésre se engedi ki a kicsit a keze közül
Sok cikket olvastam a kismamában, hogy anyukák azért adták be a csecsemős osztályra a gyereket, hogy tudjanak pihenni. Hát az anyaság nem a pihenésről szól, aki ezt még nem tudta annak most szólok
Én akkor nem tudnék pihenni, ha nem velem van, de hát tényleg különbözőek vagyunk. Ezt persze nem neked írtam Brigo csak úgy eszembe jutott a téma kapcsán
Még egy két téma:
Háton fekvés:
sok dologra mondja az "irodalom", hogy nem szabad, én a Csengével a szülésig tudtam háton aludni, soha nem volt semmi bajom, biztos attól is függ, hogy hogyan fekszik a bébi.
A Szent Imrében jártam kismama tornára és ott a gyógytornász csajszi mondta, hogy úgyis megfordulsz, vagy felkelsz, mert ettől nem a baba lesz rosszul hanem te, mert ráfekszik egy fő érre, szóval ő azt tanácsolta, hogy akinek kényelmes aludjon csak nyugodtan úgy.
A másik ami a tiltó listán van a meleg vizes fűrdés:
Nekem életmentő volt minden este egy 10 15 perces melegvizes fűrdő, de néha 30 percet is bent voltam, és még túl is hordtam a babácskát. Ezt is megkérdeztem a gyógytornász csajszitól aki amúgy a szülészeten dolgozik, és azt mondta, hogy ő mind a 3 gyerekével minden nap vett egy nagy melegvízes fűrdőt és egyikkel sem volt semmi következménye.
Szóval azt mondta, hogy aki nem veszélyeztetett vagy kinyílt a méhszája az fürődjön bátran, sőt akik keményednek még jót is tesz, mert ellazít.
Turi:
Én sem voltam régen turi párti, de mostmár nagy hódolója vagyok.
Amikor rájössz, hogy a 3-4000 forintos rucikból kismilliót kell venni a kisembernek, mert naponta háromszor leeszi, összekakilja, vagy összepiszkítja, ja és mindezek fejében hihetetlen iramban kinövi akkor jön a turi.
Én döbbenetesen jó és márkás cuccakat túrtam a kisasszonyak.
Csak a példa kedvéért egy 6-7000 forintos Espirit pulcsit 700 ft-ért.
Én szerintem akkor is turiznék, ha bazi gazdagok lennénk
Ja és még egy kérdés:
Nem sok időm van netezgetni, szóval hol találok ilyen vonalzót ahol látszik, hogy mennyi idős a pocaklakó?
Üdv mindenkinek:
Krista