Sziasztok Csajok!
Ismét elveszve, de sajna nem tudtam hamarabb jönni
Most itt vannak anyukámék, így most könnyű itt lennem
Korena!
Persze, szeretnék én is gátvédelemmel szülni, de majd ahogy a helyzet hozza. Ha a szülésznő szerint inkább vágás, mert pl. nagy a baba, vagy mittudoménmi, akkor hallgatok rá.
Én már 2 babát vesztettem el, még Jázi előtt, de apára én nem bíznám a bevásárlást. Ha elküldöm csak egy kenyérért, akkor is képes felhívni a boltból...
Nálunk helyhiány végett vagy velünk lesz a baba, vagy Jázival. És egyelőre az az álláspontunk, hogy 2 gyerek 1 szobában, aztán, ha sikerült a többi szobát is helyre hoznunk, akkor majd külön költöznek.
Deszilvi!
A Felicitas csomag egy csomag (
), amiben elvileg hasznos dolgok vannak, mint pl. termékminta pelenkából, popsitörlőből, újságok, cumik, stb. Amikor megkaptam a védőnőtől a kiskönyvet, adott hozzá egy Kismama újságot, meg egy Várandós mamák könyve-t. És ebben a kis könyvben van egy kupon, amit a 3. trimeszterben leht beváltani bizonyos helyeken, és kapsz egy csomagot.
(asszem ez válasz volt Alexának is)
(látom, bár többen is írták, de most már azért sem törlöm ki
)
Mellesleg jó nyaralást, pihenést!!!
Babakocsi:
nálam 3 fontos szempont volt, 1. teljesen vizszintesre dönthető legyen, 2. mind a két irányból tolható legyen, 3. mivel a párom 2m, én meg nem, ezért a tolókar magassága állítható legyen.
Én hordozót külön vettem, és sokaktól hallottam, hogy azért nem jó a többfunkciós babakocsi, mert a váz a végére kinyiffan. Hogy mi benne az igazság, nem tudom.
Ja, és persze fontos, hogy beférjen a csomagtartóba
Sőt, attól függ, hol laksz. Mert, ha a 3.-on, és nincs lift, és fel kell cipelned, akkor minél könnyebb legyen. Ha "rázós utakon" jársz, akkor minél nagyobb kereke legyen, hogy felfogja a rázást, stb.
Mot!
Üdv újra itt!
Milyen volt a nyaralás?
Ez aranyos: lombik poronty
Barátnőmék most voltak az 5. beültetésen a BMC-ben, és megint nem sikerült nekik.
Nagyon maga alatt van szegény.
Alexa!
Az első hetekben biztos, hogy együtt lesz velünk a pici, aztán, ha már átaludja az éjszakát, akkor lehet, hogy egy szobába rakom őket Jázival. Jó az, amikor éjszaka etetni kell 3 óránként, meg tisztába tenni, vagy csak megnyugtatni, és ott vagy "helyben"
Vagy persze lehet a babaszobába is beköltözni, csak akkor az anyukának kell egy heverő.
Húúú, a rokonokat ne is említsd. Amikor Jázival hazajöttünk a kórházból, mindenkinek mondtuk, hogy legalább az első 2 hétben ne zavarjanak, amíg összeszokunk, stb. Erre férjem keresztanyja egy héten belül ott termett, még a babát sem nézte meg, csak behozta a sok holmit és ment is. Ennek persze az volt a lényege, hogy elmondhassa, hogy ő volt ott először (falu......) Szóval vannak ilyen gaggyant emberek, hogy hiába mondasz nekik akármit. Persze, ha nem engedtük volna be, akkor még ő lett volna megsértődve....
Ja, egyébként anyukám nem tudott jönni segíteni, mert beteg lett, és ugye anyósékkal laktunk együtt, ő meg semmit sem segített
Azt mondta, hogy fáj a lába, de azért a kertbe tudott menni burgonyát ültetni... Szóval nagyon ki voltam akadva, mert mindent könyvből kellett megtanulnom (ok, a pelenkázást megmutatták a kórházban, de pl a fürdetést nem. így aztán a férjemmel bújtuk a Kismamák nagykönyvét.)
Mindenesetre most is ez lesz a "szabály", hogy 2, de inkább 3-4 hétig senki. Aztán majd kíváncsi leszek, hogy ki hogyan tartja be.
Én Jázminnal olyan 30-32 hetes terhes lehettem, amikor már a nagyobb dolgokat megvettük (kiságy, babakocsi, hordozó, stb), ruhákat és apróságokat pedig már előtte is vettem, meg még utána is. Szerintem nem érdemes mindent a legvégére hagyni, főleg, hogy téli babák lesznek, és minusz 10 fokban, a csúszos utakon kell rohangálni!
Cic!
Egyetértek veled, a babának minden kell, csak épp az nem, hogy alvás közben csend legyen. Úgy hozzá tudnak szokni, hogy utána a levegővételedre is felébrednek!
Én is olvastam Titi történetét. Hát, mit ne mondjak, kibuktam. Főleg, hogy ő 3 nappal várta korábbra a babáját, mint én, vagyis akár velem is megtörténhetne most
Szuperek a képek Gergőről!
Viki!
Nekem a vas úgy szerepel a papíron, hogy HGB (asszem hemoglobin "magyarul")
Tünde!
Gratulálok a kisfiúhoz, és hogy minden rendben veletek! Nagyon aranyos a kistesó!
Niki!
Jázi ma 17 hónapos, de én még mindig a pelenkázón teszem tisztába.
Nekünk van légzésfigyelőnk, és én nagyon örülök neki. Mielőtt Jázi megszületett, mondtam a férjemnek, hogy vegyük meg, de azt mondta, hogy ááááááá, minek. Aztán amikor hazajöttünk a kórházból, és párom egész éjszaka nem aludt, mert azt hallgatta, nézte, hogy Jázi vesz-e levegőt, nos, akkor másnap elindult, és beszerzett egyet. Mi egy éves koráig használtuk, mert a bölcsőhalál általában addig "jellemző". 2× be is riasztott.(nem volt sem koraszülött, sem kis súllyal született - 3850gr) És az, hogy kell e újraélesztő tanfolyat elvégezni vagy sem, nos, az szerintem attól függ, hogy milyen időtartamra állítod be a légzésfigyelőt. Mi az érzékelőjét úgy állítottuk be, hogy ha 10 mp után nem vesz levegőt, akkor riasszon. És ennyi idő után még nem kell újraélesztés, elég, ha csak megmozgatod a babát, vagy kiveszed az ágyból, és egy nagy sóhajjal vesz is levegőt. (legalábbis Jázminnál így volt)
Ilgya!
Nagyon édes a baba! Jól látom, hogy kislány?
Mágnes!
Nekem is volt ilyen vizsgálat. Hát, még jó, hogy a doki időben észrevette, hogy elnézte a számokat, mert ugye az amnionak is vannak veszélyei...
Sajnálom az asztma miatti rosszullétet
Topicvita biztos itt is lesz, de én a másik topicban is úgy voltam, hogy ne szólj szám, nem fáj fejem. Végülis (most ez így hülyén hangzik, de lényegében így van) mit érdekel engem, hogy xy mivel eteti a babáját, a lényeg, hogy én az enyémet el tudjam látni. És mit tehet zy arról, hogy meg kellett császározni? stb, stb
(na, most ez biztos többeknek nem tetszik...)
Húúú, és most értem végére az olvasásnak és az írásnak. Megyek, mert már egy órája itt vagyok a gépnél.
Kellemes hétvégét mindenkinek,
pá,
Brigó