Csakegy, ács is ugyi Sotekettős, mégis a következőket mondta tegnap nekem:
1. PCO esetén nincs peteérés úgyhogy spontán gyakorlatilag nincs esélyem
2. Metformint felesleges szednem ( tudja hogy tudok íratni mással is, úgyhogy nem a saját felelőssége elől akart kibújni)
3. Rögtön clostyt akart adni
4. A terhes PCo-sok nem kaptak tőle progipótlást.
Úgyhogy szerintem ott sem mindegy hogy kit és épp milyen hangulatában fogunk ki.
Wandrea, szerintem alapból ezek szerint hasonló gyógyszert kapsz mint a merckformin, a tiédben is van metformin ha jól olvasom, szóval szerintem ne tojj be, végülis ahogy Norka is mondta, lehet hogy ő már nálunk is előrébb jár 1 lépéssel...
Kandi, én is szeretnélek megkérni hogy maradj! Én is úgy érzem hogy nem a táblázatot akarod lepasszolni hanem ... mintha feladtad volna és ezért nem akarnál olyan lányokat olvasni akik itt örömködnek vagy várakoznak babára. De ez olyan mintha egy családtag hagyna itt minket
Akkor is fontos vagy nekünk ha nem írogatsz magadról épp... megértjük hogy most épp minden fekete és semmi nem jön össze...de azért ott van neked Nati!!! Ha ő sikerült, akkor most is van esélyed! De legeslegrosszabb esetben is... neked már van családod!!!!!!!!!!!!!!!!! Akkor is lenne itt helyed ha nem is akarnál több gyereket!!! Tudom hogy az ember a fájdalmait meg a lelke mélyét nem egy fórumon fogja mutogatni, de ha csak piciket is írsz hogy mik történnek veled hétköznapi kis örömök és bánatok, akkor is mögé tudjuk képzelni-érezni a többit... tudjuk hogy mennyire nehéz minden miatt neked. És ha nem is mindíg írja mindenki akkor is gondolunk rád, nem csak táblázatilag.
Ha minden kötél szakad és tényleg úgy érzed hogy számodra már semmi de semmi jó nincs abban hogy ezt csinálgatod akkor megpróbálhatom én a táblázatot, mert tudom hogy mennyire sz*r amikor az embert valamire egy kis lelki terrorral akarják kényszeríteni ami neki nagyon nagyon nem kéne, de kérlek, légyszi ne tűnj el! Ha csak 1-1 sort írsz is, legalább tudjuk hogy még a fejed a víz fölött van... (ha nem is sokkal feljebb, mert azt is tudjuk hogy nem móka vidámság kacagás van. Nem is várjuk tőled hogy azt mutasd hogy igen.)
Rambóka, a cikkecske nagyon jó, de szerintem az hogy mi már sok mindent értünk belőle mert ezen rágjuk magunkat szééép hosszú ideje az nem feltétlen jelenti azt hogy olyan emberke is érteni fogja aki életében először találkozik azzal hogy ő lehet hogy PCO-s, és azt se tudja hogy milyen hormonok vannak egyáltalán. Én pl a mai napig nem igazán értem hogy voltaképp mit csinál az LH a női cikluson belül és mit az FSH. Kb amit úgy az egész ciklusról tudok az annyi hogy az elején az ösztrogén van túlsúlyban, valamelyik hormon ( FSH?) megérleli szépen a petikét jó esetben, aztán magával a peteéréssel kapcsolatban tk homály, utána tudom hogy a petesejt átalakul sárgatestté és sárgatesthormont termel( ez a progeszteron, ugye?), aztán egy idő múlva ennek a szintje leesik és akkor megjön. Brutál, de hogy őszinte legyek kb ennyi van a fejemben, és nem több ismeret
. Azt se tudom hogy melyik hormontól függ a méhnyálkahártya vastagsága, vagy hogy konkrétan melyik hormon ( ok) azok amik miatt van akinek csak 21 nap a ciklusa és van akinek 6 hét.
Én pl örülnék egy olyan táblázatnak amiben a hormonok magyar nevei is ott vannak, ahogy biológiaórán hívták őket ( LH- Oké hogy luteizáló hormon, de mi az a luteizálás? És mit luteizál?), meg estleg egy olyan mensinaptár féle hogy a ciklus hányadik napján milyen hormonok épp mit csinálnak, mikor kb mennyi a normális szintjük, persze ezt mondjuk egy normális ciklusra lebontva, és mellette hogy a PCO esetén miért nem így történik.
Az utóbbira pl azért lennék kíváncsi, mert PCO van IR nélkül is ( petrányi ilyenkor is ugyi javasolja a metformint, de ezek szerint tényleg van hogy nem IR miatt van PCO) és vannak olyan esetek amikor a pajzsmirigy vagy a mellékvese okozza a bajt. Akkor bizti más a mechanizmus mint Ir esetén...vagy nem? Nekem őszintén megmondom hogy nem világos.
És én még sokkal jobban képben vagyok így is mint az áltag!!!!!!!!!!
Nyugodtan tartsatok ezügynem közönségvéleménykutatást barátnői körben: kérdezzétek meg hogy mi az az FSH, LH, progeszteron, prolaktin! Kevesen fogják tudni.
Szóval Rambóka, szerintem is kicsit -hogy is mondjam- általános iskolásoknak való szinten kellene elkezdeni mindennek a magyarázatát ahhoz hogy érthető legyen. Aki azt mondja hogy nagyjából érti az szerintem nem érti ugyanúgy mint én
Nagyjából én is értem, de nem annyira hogy mondjuk vitába tudjak szállni Áccsal amikor közli hogy igen, van PCO, de most épp nem olyanok a hormonok úgyhogy nem kell metformin viszont rögtön spontán próbálkozás nélkül kell closty.
Nem is engedett amúgy vitatkozni, de nem is akarok. Hozzá nem megyek vissza.
A candidát amúgy nem is értem: én is úgy tudom hogy ez voltaképp nem is fertőzés hanem teljesen normális esetben is vannak a szervezetben candida gombák, csak van amikor már elszaporodnak annyira hogy tüneteket okoznak, satöbbi. Ebben esetleg el tudom fogadni amit mondott, vagyis hogy a partnert nem kell kezelni. Nem is tudnám: egy egyszerhasználatos hüvelykrémet adott, majd ma felnyomom
De tünetem nincs!!!! Se folyás, se viszketés, se szag! Semmi!! Mégcsak nem is fáj vagy érzékeny semmim. Szóval igazán nem is értem. Jaaaa, ha nem kérdezek rá erre akkor magától nem is mondta volna meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szóval nálam tk Ács kissé leszerepelt. Ha már kifizetek neki 7000 pénzt akkor ne 2 perc alatt dobjon ki. Meg sem nézte amúgy a leleteimet, csak a nyitóoldalán a diabdoki szakvéleményét! A mellékvesét se tudtam megkérdezni, egyszerűen felállt és elbúcsúzott azzal hogy jó hírekkel vár vissza.
Szóval azügyben sem vagyok hülye hogy nem csak a norcolut van, jóóólvan.... de akkor ő miért nem ismer mást???
Amúgy most megint úgy érzem hogy talán lassan készülődik egy mensi, érzem a petefészkeimet, ilyet csak akkor szoktam ha épp működni akarnak:)
Ha nem kell beszednem a norcolutot mensihozásra mert megjön magától, akkor ALKALMAS AZ IS PROGIPÓTLÁSRA TERHESSÉG ESETÉN??????????????????????????????????????????????
Norka amúgy párod mit szól az anyósbogi-viszonyhoz?