Szia Nyúlszi!
Én a tetrát próbáltam már Bambino Mio külsővel, és bevált. Nem hajtogattam sokat, csak olyan téglalappá, mint amilyen a BM belső is lesz hajtogatás után (Egyébként a Bambinot nem kell sokat hajtogatni, kb. mint amennyit a levélpapírt hajtogatod, mielőtt beteszed a borítékba. Nem több, mint amennyire egy másik pelenkát vagy bármilyen ruhát összehajtanál, mielőtt elteszed a szekrénybe.). Egyszerűen nagyon jó a külső, úgyhogy szerintem bármit tehetsz bele... Most varrtam frottírból és flanellből prefoldot (mint a Bambino Mio), és azzal is működik.
Egyébként jól látod, mi az első babánál újszülött korában még papírpelust használtunk, volt, hogy naponta 4-5ször öltöztettem át, az anyatejes kaki egyszerűen "kirobbant" belőle, sokszor a háta közepéig kakis lett. És mindegy volt, hogy melyik szuper agyonreklámozott márka volt rajta. De a textilpelusok állítólag jobban bírják a folyékony kakit.
A születendő kistesónak mi is BM-et vettünk, szerintem egy újszülöttél még nem az a lényeg, hogy minél tovább kibírja a pelenka, hanem hogy jó sok legyen belőle, hogy bírja a gyakori cseréket, könnyen lehessen mosni és gyorsan száradjon. Erre a BM és a tetra ideális, és az áruk is olyan, hogy lehet belőlük elég sokat venni. Később meg tudod másra használni, pl. extra nedvszívó-betétként. És nincs rajtuk tépőzár, patent, gumi, ami tönkremehetne.
Aztán egy totyogónál nyilván már mások a szempontok, könnyen és gyorsan feladható legyen, kibírjon egy éjszakát, stb.
Még ami szerintem jó összeállítás egy újszülöttnek, az a BM belső vagy tetra snappi-rögzítőkapoccsal és gyapjúkülsővel.
Pindi