Huh,
hazajöttem a suliból és egy órán át olvastam, amit itt rám zúdítottatok
tényleg köszönöm, hogy többen válaszoltatok.
Rambóka,
egyáltalán nem sértődtem meg, nem is vártam, hogy pozitív reagálásokat is olvashatok, mert tudtam, hogy legtöbben Metformint szedtek.
Amit írtam, nem tőlem jön, hanem a dokitól. Megírom azért pontosan, mit is mondott. Elmondtam neki, mi a probléma, odaadtam az összes papíromat és kértem, hogy írjon fel Metformint, hátha segít a mostani fagyibabás ciklusban!
Erre mondta nagy szemekkel, hogy miért pont azt, ha babára várunk. Azt mondta, 5-6 éve van az Avandia a piacon és neki csak jó tapasztalatai vannak vele. Több betege is, akinek felírta, teherbe esett az első néhány hónapban. Azt mondta, miután ÚJRA rákérdeztem a Metforminra, hogy ő biztos nem írja fel PCO-s betegnek, ha az gyereket akar - egyébként semmi gond vele, rengetegen szedik az ő betegei közül is (Ezért nem gondolom, hogy gyogyigyártó cég állna emögött) Azt mondta, ennél nem jelentkeznek azok a mellékhatások, amiket a Metforminosoknak el kell szenvedniük. Nem állította, hogy biztos a fejlődési rendellenesség a Metforminos terhességeknél, egy szóval sem, de van rá esély, az Avandia-val pedig csak jó tapasztalatai vannak. Egyébként az Avandiametben Metformin van, ezzel váltakozva írta fel a gyogyit.
Még egyszer hangsúlyozom, ez nem az én véleményem, csak tolmácsolom, amit mondott.
Ezért szerettem volna tanácsot kérni tőletek... Annyira sz**-ul érzem magam, egyszerűen nem tudom, mit tegyek. Tudom, hogy ennek a diabos dokinak sok cukros kismamája van és mindenki dícséri, állítólag jó szakember. Csak ismerős segítségével kerülhettem be hozzá, mert legkorábban decemberre volt szabad időpontja.
Beszéltem ma már kínomban a régi nőgyogyimmal is, aki szintén azt mondta, nyugodtan kezdjem el szedni az Avandia-t, semmi gond nem lesz. Nem akarom kezeletlenül hagyni a dolgot.
Egyébként elolvastam a Metformin használati utasítását is egy barátnőmnél, hát… engem az sem dobott fel. Az Avandián ezt találtam: „ha több cisztás petefészek elváltozása van, fokozott elővigyázatossággal alkalmazható, mivel ebben az esetben növeli a teherbeesés lehetőségét“ Naaaaagyon ijesztő… De azért én kiegyeznék ezzel
Már fejgörcsöm van, biztos a sok gondolkodástól. Na, ez most jó hülén hangzik
Bocs, ha megint hosszúra nyúlt a mondókám, de mint említettem, teljesen tanácstalan vagyok, mondhatnám kicsit kétségbe is vagyok esve.
Azt tanácsolta a diabos, hogy tartsak diétát, ez mindenképpen elősegíti az inzulinszint csökkenését. Naponta 160 g szénhidrátot javasolt, beosztotta étkezésenként is.
A beültetést nem szívesen tolnám el, a hiperstimu után épp nincs egy cisztám, tüszőm sem, ez állítólag nem rossz előfeltétel.
Az ára egyébként 1890,- (Avandiamet) és 4409,- (Avandia). Nem ujjongtam a gyogyitárban, amikor kiváltottam
de ha belegondolok, hogy több mint 230-at hagytam ott három hét alatt, akkor ez semmi…
Most már lőjetek le! Remélem, nem megyek az idegeitekre – csak jó olvasni olyanoktól, akik hasonló cipőben járnak