Banyanszki!
Köszi, hogy érdeklődtél! Diétásan etettek, aztánmeg rengeteg vért vettek. Az volt a vicces, hogy több kaját kaptam ebédre, mint általában szoktam enni. Amúgy rendszeres vérvétel kell majd havonta, de végül is kibírom. Kicsit görcsöl a hasam, de eszem a magneb6-ot, és akkor jobb.
Zsebecske!
Drukk drukk drukk!
Melódia!
Akkor most jól elemsélem Neked a diétát!
Egyik szopbában egy 10-es cukrú lány volt, akinek csak annyit mondott a dokija, hogy ne egyen csokit. Minden mást evett.
Nekem Nagy Ferenc belgyógyász a következőt írta elő:
reggeli:1zsömle, bármennyi felvágott, 3 deci tej, bármennyi zöldség és 1 alma, vagy alma helyett lehet fél barack vagy 1/3 banán vagy 3 eper.
tízórai: kettő medvesajt
ebéd: hús, és a köret, de mérsékeljem 20%kal, semmi kenyér, vagy tészta. Az alma vagy helyette amit írtam, mehet.
uzsi: kettő medvesajt
vacsi: ugyan az, mint a reggeli, vagy mint az ebéd.
Sajnos utálom a tejet, erre megkérdeztem, hogy kakaó esetleg? Erre jól rámförmedt, hogy "kakaót nem mondtam!!!! csak azt ehet, amit mondtam!" ekkor már nem kérdeztem, hogy a tejföllel mi van, meg a diabetikus cuccokkal,vagy a müzlivel...
Egy másik lány is ennél a dokinál volt, és ő a paradicsomot kérdezte, és neki is a "mondtam én paradicsomot? csak azt ehet, amit mondtam!" volt a válasz. De nekem azt mondta, hogy bármennyi zöldség, úgyhogy a paradicsom szerintem zöldség, és én eszem.
Találkoztunk a kórházban egy 10-es cukrú lánnyal, aki másik belgyógyásznál volt, aki azt mondta neki, hogy bármennyi gyümölcsöt ehet mert abban másféle a cukor, mint a csokiban. De ne egyen kenyeret. Ő rengeteg szőlőt evett, ott irígyeltük, nekünk meg szőlőtilalom van.
Na ebből igazodj ki!!! Ráadásul a plusz vicces az egészben, hogy a vérvétel napján sak azt ehettem, amit ők adtak. az pedig a következő volt:
reggeli: 2 zsömle, vaj, diabetikus lekvár
ebéd: 2 szelet hús, egy vagon krumpli (meg sem bírtam enni, annyi volt, több, mint amit farkasétvágyamban be bírok nyomni) és valami kompót.
vacsi: 1 zsömle, párizsi, kefír, alma
tízórai, uzsi nem volt. Ezzel a kórházas kajával tök jó volt a cukrom.
Na most mit is egyek, és mikor? És mennyit? Szerintem ez a cukordolog azért fura, mert ki az, aki megiszik 3deci tömény cukrot normál állapotban? Mert nekem csak az után lett magas. Na mindegy, tartom a diétát valahogy, biztos ami biztos, a baba miatt.
Remélem, segítettem
Pusz
Rozus